A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

pulcsi: akkor 4 hós ugrás :D. Azért szívja az "üres" cicit, mert így készteti a szervezetedett a több termelésre. 2-3 nap után szerintem többnek kéne lennie.
megyek,mert sír

Kép

Kép
pgyöngyi

Pulcsi: Figyelj! Gyönyörű, aranyos és jól fejlett fiad van a koraszülöttség ellenére (ez nagy szó ám, ugye tudod?). Nándi nem olvasta a szakirodalmat, hogy neki mennyit kell híznia. Nem tudom miért görcsölnek a védőnők, amikor a 10 deka van megadva minimumnak hetente és ez Nándinak megvan. Ne azt nézegesd, hogy mennyi a ciciben a tej, hanem napközben 2 óránként tedd cicire. Ha gyakrabban eszik, akkor egyre több tejcsid lesz. És aludjál. Az a legjobb tejtermelő.
Éppen most aludtam 2 órát 3 gyerek melett és tök jól megtelt a cicim. Aludjál te is napközben. Délelőtt vagy ebéd után. Hadd szaladjon a ház, most a tej a lényeg.
Most én is 2 óránként etetek a meleg miatt és úgy éreztem, hogy nincs tejem, erre kiderült, hogy a szokott 10 dekánk helyett 19-t híztunk. ;)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

Csibb: Nagyon jól néz ki a nyaralótok! 8) Biztos klasz nyaraitok lesznek benne. :wink:

Pappilon: Jók a képek, csudiszép a kislányod!

Erpé: Sajnálom, hogy elmegy az orvosod. Meg azt is, hogy a többi is. De amíg ilyen botrányos körülmények között kell gyógyítaniuk, addig én nem csodálom, hogy nem maradnak. :(

Masut: Lehet, hogy a kisruháit még nem nőtte ki a Márti, de igenis nőtt a 2 tali között. ;)

Gyöngyi: Tejcsi témában nagy az egyetértés! 8)

Katka

katka22

Pulcsi: Még valami eszembe jutott. Nándi már duplázott. És duplázás után szokott lassúlni a súlygyarapodás. Lehet, hogy csak ennyi a magyarázat, hogy lassabban hízik már.

Katka

katka22

Sziasztok,

én is élek ám!! túlestem egy kisebb depis időszakon amikor egyáltalán nem volt kedvem írni :oops: :cry: , most pedig, h vége van a sulinak a fiam úgy is behúzza a gépet :lol:
ki kell írnom magamból, mert ma (nagyon) bunkó voltam az orvosi rendelőben :oops: :oops: .12:30-ra volt időpontunk, kiszámoltam mindent, odaérünk (várunk egy kicsit), szuri, haza (ekkor aludt volna! nekünk ha minden rendben megy és időben érünk a buszhoz is minimum fél óra, de az már akkor nagyon jó!!!), szopi és ennyi. beérünk a rendelőbe 5-en vannak előttem, moindom Zsónak, h lehet, h nem várom meg, mert nagyon necces a dolog, (odafelé már kivettem a babakocsiból, h ne aludjon el, mert ha felébred általában azonnal szopizni akar), szól a dokinéni, h lehet menni, mindenki csak néz senki nem indul el, erre mi elindultunk, na akkor mindenki fölpattant, h én jöttem utolsónak, mondom nekik, h nekünk időpontunk van, erre ők, h nekik is. nah mondom akkor inkább kérek másik időpontot, erre meg úgy nekem esett az egyik gyerek nagypapija :shock: :shock: ! dokinéni nem győzőtt magyarázkodni, h ennyire elcsúszott időben, mondtam neki, h annyira kiszámoltam a következő etetést, h nem fér bele a fél órás plusz várakozás ... szóval holnap megyünk 4-re (soron kívül). kicsit szarul érzem magam, de mellettem szóljon, h mindenki csak nízett és mi voltunk a legkisebbek, a többi gyerek 1,5-2 éves volt kb.! persze nem ment fel, de akkor is :oops: :oops: :oops: :cry: . és persze amikor kijöttünk sem kértem elnézést senkitől sem, de akkor inkább már pipa voltam rájuk, ráadásul Zsó is elkezdett pattogni, h miért ilyen bunkók?! nah kiírtam magamból ... bocsi :oops: :oops:

amúgy jól vagyunk :lol: , holnap már azt is tudom mennyit híztunk 5 hét alatt és végre azt is megtudom, milyen "magasak" vagyunk.
Moncsi: nagyon ügyesek vagytok, h megfordultatok!!!

az én gyerekem hihetetlen lusta, még mindig nem nyomja ki magát hason fekve :cry: . mostanában szoktam forgatni, úgy hogy a hátán fekszik én meg az egyik lábát átnyomom a másik oldalra (tv-ben láttam, h ezt lehet vele csinálni). viszont ülni nagyon szeretne, két napja teljesen felhúzta magát ülő pózba és vagy 3 másodpercig sikerült is tartania magát ...

papillon: nagyon szép Lizanna és tényleg jó husi!! nem fáznak a vízben? nálunk ha csak egy fokkal is hidegebb a víz, már nem teccik a fiatalúrnak :cry: .

Csibb: tényleg nem semmi nyaraló!!!!!

Adryn: lassan itthon vagytok :lol: :lol: !! (és köszi megint a hiányolást!!!!)

Erpé: nekünk nagyon együtt "mozogtak" idáig a gyerekeink (csakúgy, mint mi a terhesség alatt :lol: ), kíváncsi vagyok a holnapi mérlegelésen mit mondanak!

nah mindjárt dobok én is pár képet (ha nem ébred fel azÚr)

Szép napot!
Vica
wicca

ja még annyi Pulcsinak, hogy nekünk volt időszakunk, h elég volt egy cici, aztán kellett a kettő. most úgy vagyunk, h a reggeli két szopi egy-egy ciciből, az utána lévők pedig két mellből történnek. soxor úgy érzem, h üres, de nem hinném, h akkor tudna éccaka aludni! és már nekem sem durran be úgy, h folyik reggelre (kivéve a ma reggelt, mert a fiatalúr este csak egy cicit kért és aludt tovább, ilyen kb. 3 hetente van)

Szép napot!
Vica
wicca

Papillon, de jók a képek! Nagyon édes Lizi! És látom, élvezte nagyon! Apa is volt? vagy ki fotózott?

Wicca, sajnálom a depis időszakot! Volt valami oka, vagy "babyblues"? Doki: legutóbb (a 3 hós oltásnál) én is 50 perces csúszással kerültem sorra, 10:20 helyett csak 11 után hívott be a doki... Megvártuk. De ehhez egy ilyen tünemény csaj kell, aki akkor sem hisztis (igazán), ha éhes. Nálunk is mentegetőzött az orvos, mert annyian jöttek hozzá, hogy egy-egy időpontra 2-3 gyerek is volt. Nagyon népszerű orvos, és tényleg jó (szerintem), de ennek vannak ilyen hátulütői - mondjuk ez elég szélsőséges eset volt...

Moncsi, nagyon ügyes a lányod! :D

Pulcsi, szerintem is várj a hozzátápival, nem biztos, h Nándinak akárcsak a kóstolgatás is jót tesz 4 hósan (hisz pocifájós)... és a leírtak alapján tuti van tejed! Meg ahogy írod, most már egyre nyugisabb baba a fiad, nem így lenne, ha nem lenne elég neki a tej. Kitartás, gyakori mellretétel (ahogy a többiek is mondták), és nem lesz semmi baj. A heti 100 gramm hízás meg teljesen jó 4 hósan!
Hozzátápiról jut eszembe: érdemes elkezdeni az ősszel már nem elérhető gyümölcsök lefagyasztását a hozzátápláláshoz, kóstoltatáshoz. Jól fog jönni majd nagyon! Pl. a meggynek, amit viszonylag hamar lehet majd adni a babának, mostantól van szezonja. És nemsokára jönnek a barackok (sőt, ma már szépeket láttam a piacon, de megvárom a nagypapám barackfáját)! Csajok, készítsétek a mélyhütőt! :)

erpé

és akkor egy pár kép:
Kép játszik a baba
Kép apával
Kép velem a kertben
Kép bátyussal
Kép sztem eccerűen csini :D
Kép végre egy sapi ami nem is kicsi nem is nagy
Kép mamával
Kép épp apára figyelt

Szép napot!
Vica
wicca

Erpé: volt oka is, de itt nem írnám le (erről jut eszembe, mi a helyzet a zárt topikkal??)... ja igen, olvastam a dokidat! sajnálom, h elmegy. ez annyira car tud lenni! remélem mihamarabb találsz egy jó dokit!!!

Szép napot!
Vica
wicca

jaj képzeljétek tegnap régebbi képeket nézegettünk és találtunk rólam egy teljes alakost, abból az időből amikor még formában voltam :lol: , most ez lesz újra a cél!!!
Kép

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca!
Az én lányom is nagyon lusta.Vagy nem tudom.Egyszerűen utál hason lenni.Ha 5 percet bír, az már nagy szó.Szóval semmit sem csinál amit hason kéne.Nem tudom, fog-e mászni valaha :? Ha magamra fektetem, emeli, tartja a fejét, szóval remélem, ezzel nincs gond, de ilyen kinyomás, meg kúszás kezdemény a játékokért, sehol sincs :(
Pedig baromi erős.Hanyattfekve olyanokat leművel, sztem nemsokára hasra fordul :shock: Akkor kénytelen lesz majd megtanulni visszafordulni :lol: Meg ő is úgy húzná magát állandóan ülésbe :shock:
Kíváncsi leszek, mit mondanak majd a fejlődésneurológián, de nagyon nem szeretném, ha megkínoznák.

Lara ma 11 hetes, megmértük(ritkán szoktuk) 6,45 :shock: :D

Kép
Kép
zazzy

Wicca: De jó, hogy jelentkeztél! Sajnálom a depit. Velem is előfordul... :roll:
Bálint baba nagyon aranyos! És te milyen csinos vagy a képen! 8)
A fejét rajtad fekve sem emeli eléggé? És akkor sem, ha a kezét beigazítod, hogy tudjon rajta támaszkodni? :roll:

Zazzy: 3 hónapos babának tök jó, ha 5 perceket bír hason. Nem kell még kúsznia. Most szerintem egyre inkább a játékok után kell nyúlkálniuk és lassan mindent tömnek a szájukba. A kúszás-mászást nagyon változó, hogy mikor kezdik. Szerintem a nagy átlag az 6-9 jó között van, de vannak ennél szélsőségesebb esetek is és még az is jó.
Ja, és Lara igen szép súlyban van. Látszik, hogy jól tartod. :)

Bea: Hogy vagytok? Jobban van már Maja? Édesanyád hogy van? Mi lett a citológia eredménye?

Katka

katka22

Topictali: Ideje lenne szervezni a követklezőt. Láttam ám a célzásokat, csak most azért nem vettem magamra, mert én pénteken elmegyek nyaralni 9 napra és szerintem elég valószínű, hogy ebben az időszakban lesz a tali. :( Valaki felvállalja a szervezést? ;)

Adryn: Megérkeztetek? Minden rendben? hogy bírtátok az utat?

Katka

katka22

Katka: nagyon szépen megtartja a fejét hason, a kezét sem kell igazgatnom, csak nem támaszt ki tenyérrel és nem nyomja ki magát. köszi a képdícséretet :lol: !
Zazzy: ezek szerint nem vagyunk egyedül ezzel a fene nagy lustasággal, az én gyerekem sem bírja sokáig hason!! volt itt férjem nagybátyja, mire elpanaszoltam a dolgokat és erre jól leszúrt, h ne akarjam siettetni a gyereket, majd ő tudja :lol: !! tényleg naygon jól tartod a lánykád!!! :lol: :lol:

a játékokat egyébként nagyon szépen elveszi a kezemből, illetve bármit amit nyújtok neki és át tudja venni a másik kezébe néha. mindent a szájába tömköd aztán lazán elhajítja (ezen baromi jót szoktam rötyögni

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca: Jól értem, hogy alkaron támaszkodik? Csak az nem megy, hogy tenyéren támaszkodjon? Olyat az én Petim sem tud.... Akkor ez gond? :shock: Na mindjárt átnézek pár könyvet.... :roll:

Katka

katka22

sziasztok,

ezer éve nem jártam erre, visszaolvasni nem tudok, de azért beköszönök :)
Rögtön van kérdésem is: ti gyerkőceitek már nyúlnak a játék után? Luca ilyenkor már javában a kezébe is vette őket, Hannánál meg semmi. :shock: Ja, és Luca 14 hetesen simán az oldalára fordulgatott, Hanna még ezt sem. :roll:
Nálatok???

marq
Kép
Kép
marqueza

Katka
én most nyálaztam végig Luca babakori fotóit, sztem soha nem tenyéren támaszkodott, csak alkaron. Mégis akrobata lett négyéves korára...

marq
Kép
Kép
marqueza

Sziasztok!

Kukli köszi a linket, nagyon jópofa :D és Boti már használja az egeret a számítógépen? Bulcsú egyenlőre mesét szeret rajta nézni na meg az egyszervolt.hu dalait.

Bea remélem Majával és anyukáddal minden ok.

Adryn milyen volt az út? Biztos jól elfáradtatok.

Csibb ez a nyaraló ez tényleg állati jól néz ki :wink: :D Ebbe én is simán beköltöznék.

Katka és hova mentek nyaralni? Jó nektek hogy már mentek mi még mindig nem tudjuk hogy hova és mikor :?

Wicca Bálint nagyon cuki főleg a második képen :D

Pulcsi, én is csatlakoznék a többiekhez. Jól fejlődik Nándi, ne aggódj :wink: csak figyeld hogy mit szeretne és biztos sokáig tudod majd szoptatni. Ha meg mégsem sikerül 6 hónapos koráig csak szoptatnod az sem tragédia, csak ne görcsölj rajta :wink: :D

Mi elég húzós napokon vagyunk túl, és ez még enyhe kifejezés :? Bulcsúnak vasárnapig, vagyis 6 napig :shock: magas láza volt. Hétvégén már mi is kezdtünk a párommal parázni, főleg akkor amikor észrevettük hogy iszonyú vörös az ínye, tehát gyulladt és fekélyek jelentek meg a nyelvén, ráadásul vasárnap este már az ínye is vérzett fogmosáskor, sőt meg se engedte már mosni. Ráadásul kedd óta szinte semmit nem evett csak kakaót és vízet ivott :cry: Már a legrosszabbra gondoltunk, aztán hétfőn visszavittem a dokihoz (ráadásul a párom nem tudott jönni, dolgoznia kellett :evil: )onnan irány a labor vért vettek tőle, közben Panna anyuéknál volt és hétfő estére ő is lázas lett 39 fokos lázzal :? meg elkezdte a pisi csipni a nuniját csakhogy ne legyen egyszerű az életünk. Úgyhogy neki meg vizeletet vittem a laborba.
Ma jött meg az eredménye a labornak végülis valami vírusos fertőzést kapott el Bulcsú, és valószínűleg Panna is ezt kapta el.
Bulcsú most már jobban van, láza már két napja nincs :) ma pedig evett egy azaz egy egész túrógombócot, Hurrrráááá!!! :D Vicces de már ez is javulás. Most Béres cseppet kap hogy egy kicsit megerősödjön.
Remélem Panna hamar meggyógyul és remélem hogy Nimród nem kapja le, holnap viszem őt meg oltásra.
Ja és úgy mellékesen ma van a szülinapom :D de nem ez volt asszem az év legboldogabb napja, de azért este felvidítottak a gyerekek és a párom egy kis tortával :D
Kép
A nagy családi szülinapozásra meg talán majd hétvégén sor kerül.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Marq Nimród is most kezdett el nyúlni a játékokért úgy egy hete, de még nem fordult át semmere.
Úgy emlékszem hogy Panna és Bulcsú is olyan 4 hónaposan fordultak meg először, talán hasról hátra ha jól emlékszem, de majd utánanézek.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Na megtaláltam, Panna 4 hónaposan fordult át a hátáról hasára, majd két hónap múlva vissza.
Bulcsú pedig már 3 hónaposan átfordult a hasára és 4 hónaposan vissza.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Banokla köszi :D
vica78

akkor ezek szerint csak túlparázom Hál'Istennek ezt a dolgot.
Marq: pont erről írtam az előbbi hsz-emben, hogy nálunk a játék után nyúlkálás már nagyon megy :D!
Katka: aha, alkaron támaszkodik! kíváncsi vagyok mit írnak a szakkönyvek! nekem a védőnő két hete mondta, h már kéne csinálni, persze hozzátette, h minden gyerek más!

Vica: Isten Éltessen sokáig!!!! olyan szépek vagytok!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Wicca most olvasom hogy Bálint már átveszi egyik kezéből a másikba a játékokat :shock: nagyon ügyi.
Nimród viszont jó sokáig tudja magát tartani hason, szerintem akár 5 percig is. Hogy mennyire más ütemben fejlődnek a gyerekek.

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Szegény Bulcsú, de legalább már evett ha nem is sokat! Zsóval is anno Béres cseppet etettem, főleg azért mert ingyé volt :D:D!

Szép napot!
Vica
wicca

Köszi Wicca, akkor nem látszik rajtam az elmúlt heti stressz? :roll: :)

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Habár honnan is tudnátok milyen vagyok mikor nincs stressz :lol:
vica78

Na léptem mert szülinapi lábmasszázst fogok kapni a férjemtől 8)
vica78

Vagyok én is, csak nagyon sűrűek a napok. Olvasni szoktam, de írni már nem nagyon van időm.

Evés szoptatás alatt: Krisztián bemutatásakor nem tudtam a képoszta salinak ellen állni, nem lett belőle gond és azóta eszek mindent.

Adryn: már biztos itthon vagytok. Mesélj hogy birtátok az utat.

Döme, Liz, Livi, Bálint fotók nagyon jók. :wink:

Katka: köszi a babaúszásról írt részletes beszámolót. Sajna a környékünkön nincs lehetőség bébiúszásra. Ha lenne valószínű nem én vinném. Nekem víziszonyom van, addig minden rendben, még leér a lábam. :)
Jó utat nektek. Hova mentek nyaralni?

Csibb: szuper a nyaralótok. Mi is mehetünk?? :lol:

Bea: remélem jól van Maja és anyukád is!!!

Vica: örülök, hogy Bulcsú jobban van. Pannának jobbulást. Anyukád hogy van?

Erpé: csináltam sajt krémlevest, és olyan tepsis-tejszínes husit. Nagyon-nagyon finoooooooooooom!!!!!!! Azóta már többeknek elmondtam a tepsis receptet. Eddig mindenkinek nagyon ízlett. Ilyen étel többször is lesz nálunk!! :D :wink: Leves is nagyon fincsi!!!!!! Köszi, hogy megosztottad velünk. Jöhet még ilyen recept. :wink:

Fejemelés: nekünk azt mondta a védőnő, hogy 3 hónaposan kell a fejüket emelni. Krisztián sem a tenyerén támaszkodik. Ütögeti a játékokat, de még nem nyúl hason fekve értük.

Wicca: kitartást a nehéz napokhoz!!!

Pulcsi: szerintem se aggódj. Bizti hogy van elég tejed.

Mi a hétvégén voltunk anyukáméknál. Krisztián egész végig nem nagyon aludt max 15-20 percet. Csak nyűglődött és nézelődött. Amikor haza jöttünk látni kellett volna az arcát, mennyire megörült a kiságyának. HA beszélni tudna bizti azt mondta volna, hogy erre vártam egész nap. :D :wink:

banokla

Vica
Boldog szülinapot!!!
hú, elég kemény vírust kaptak el szegények... hurrá, hogy már jobban vagytok!

Katka
hova lesz a nyaralás?

Wicca
Bálint nagyon édi!
mi sem fogjuk még a játékokat, és nem is dobáljuk egyik kézből a másikba... :) Bálint nagyon ügyi!
csini vagy a képen!

Pulcsi
szerintem is minden rendben van veletek. utálom az ilyen paráztatásokat, hogy mennyit kéne hízni időre egy gyereknek... :roll:

Máté még mindig nem kakilt... úgyhogy ma már megkúpoztam, mert ez már a 6. nap... :?
ma reggel leugrottunk a balcsira Milánhoz és Majához. nagyon jól bírta mindkét gyerek az utazást is. Fanni nem aludt napközben, és nagy meglepetésemre a hazaúton sem a kocsiban... :shock:
nem kellett ringatni... :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Pulcsi:
* a melle puhább és kisebb, mint azelőtt volt
* a kisbaba sír vagy nyugtalankodik szopás után
* már nem elég neki egy mell
* gyakrabban szeretne szopni, mint azelõtt
* szopás után semmit vagy csak pár csepp tejet tud kifejni
* korábban egész nap magától is folyt a tej, ez most megszűnt
* a korábban erőteljes tejleadóreflexet már nem érzi

E tünetek egyike sem utal törvényszerűen arra, hogy a tej kevés lenne, hanem inkább a szoptatási időszak során bekövetkező normális változásokról van szó. Miután az első hetek elmúltával a tejtermelődés beáll a kereslet-kínálatnak megfelelően, valóban azt tapasztaljuk, hogy a kezdetben egész nap észlelt teltség megszűnt. A tejtermelődés "gazdaságossá" vált, annyi termelődik, amennyi a kicsinek kell. A kezdeti teltségben szerepet játszó szöveti ödéma lecsengett, emiatt is puhább tapintású a mell. Az első hetek elmúltával a prolaktin hormon értékei fokozatosan csökkennek, míg körülbelül 12 hét múlva csaknem arra a szintre állnak vissza, ami a nem terhes állapotra jellemző, az anyatej azonban mégis termelődik tovább, éppen annyira, amennyire szükséges. A szoptatások idején azonban kiugróan magas prolaktin értékeket mértek. Vagyis: a tejtermelődés szempontjából nagyon lényeges a mellen töltött idő és a szoptatások megfelelő gyakorisága.
Ezt találtam itt:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?in ... ohathonap5

banokla

ha becsszó, hogy visszaolvastam, elhiszitek? 8)
De nagyon elfáradtam, így csak az elejéről maradt meg annyi, hogy:
erpé: köszi, mentettem az oldalt! :D
csibb: hát hogy költöznétek le öreg korotokban, ha én már ott lakom? :P
Döme tenyéren támaszkodik, de ő már rég csinálja ezt.
Meg különben is szörvájvör, hát emlékeztek :wink:
Ma meg túlestünk az első különbulin, nélküle mentem jelnyelvre, Dömére anyu vigyázott, ez se volt gond.

Pulcsi, kitartást, és első sorban magadban és a babádban bízz!

Na jóccak!

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

sziasztokT
tud valaki segíteni gyed kérdésében ? :?

Szóval... mi mindenképp kis korkülönbséggel szerettünk volna gyereket.. Viszont mivel megszünt a munkaviszonyom ezért asszem csak a gyest(26000 ft ) igényelhetném. Ez így van??? Mert ha igen akkor sajnos nem fog összejönni :( :(

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Vica: Boldog szülinapot! és jobbulást a gyerekeknek!

Katka: hova utaztok? és mi lesz velünk nélküled???? :)

Moncsi: Mikor és mennyi idő után szünt meg a munkaviszonyod?

Tegnap pasizott a lányom :)
Voltunk a munkahelyemen, ahol több pasi is "rávetette" magát a hordozóra és közölték, hogy jó hogy itt vagyok én is, de most nagyon nem vagyok érdekes :)
Aztán meglátogattuk azt a barátnőmet, aki két nappal utánam volt kiírva, aztán 2 nappal beelőzött :)
A kisfia, Zsombor, kisebb Liliannánl, de nagyon odáig volt érte :)
Tapizta és nézett utána :)
Teszek egy képet róluk :)

Kép Közös játék

Kép "ne aludj már Lili"

Sajnos ma reggelre Lilinek vastagon csipás a jobb szemecskéje, viszont nem piros.
Forralt vizzel mosogatom, cseppentettem bele tejcsit és kapott homeót, kiváncsi vagyok helyre jön-e, vagy futhatunk dokihoz.

Ja és képzeljétek el, hogy nem tudok fejni. A cicim besztrájkolt. Ha Lili szívja ömlik, de lefejni alig bírok 10 ml-t, kettőből.
Szóval szerintem nem annyira mérvadó, hogy mennyit tudtok fejni

Kép

Kép
gabka77

gabka szülés után kb két héttel már megszűnt

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

jaj de édesek :) és mennyit nőtt :shock: :shock:

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Látom éjszaka kell topicolni. Akkor van egy kis élet! 8)

Vica: Elég durva ez a vírus. Szegény gyerekek! 6 nap magas láz, azért az nagyon kemény. Kezdd el Bulcsút hízlalni, most hogy már eszik. Mondjuk érthető, hogy hólyagokkal a szájában nem evett.... :( :roll: Pannának szurkolok, hogy minél előbb átessen rajta és Nimród ne kapja el.
Boldog Születésnapot Neked ebben a káoszban. Nekem is volt pár ilyen szülinapom. Zsófi 4 volt, Ági meg 2. Hévízen nyaraltam a gyerekekkel (ex persze sehol). Zsófi 3 napig magas lázzal és hányás-hasmenéssel. 2 éves Ágica meg a fejemen ugrált. Mire Zsófi kijött belőle, akkor meg kezdte az Ági.... Hát nem az volt életem legjobb nyaralása...

Peti megfogja a játékokat és mindent töm a szájába. ;) Kedvence a popsitölős zacsi és a 10 darabos zsebkendő. Ezek jól zörögnek és színesek. Én ilyenkor bele szoktam tenni a cumit a szájába és így ezeket nem tudja megrágni (nincs még annyi esze, hogy kiköpje a cumit). A játékokat már rendesen kóstolgatja. 8)
Asszem elmegyünk ma strandra. Ma még csak 3 gyerek van velem. Holnaptól már Dani is. És ő víziszonyos eléggé. Meg holnap már pakolok....
Ja igen. Horvátországba megyünk. Brach szigetre. Kicsit be vagyok tojva az úttól, bár 2 nap alatt tesszük meg. Remélem Peti jól veszi az akadályt.... :?

Katka

katka22

Sziasztok!

Katka, most jön a horvátországi nyaralás? De jó! Másfél hét?
És hogyhogy nem akarsz talit szervezni? :shock: :lol: Nem megyünk kalandtúrára akadálypályával? :D

Wicca, Bálint egyre szebb! És nagyon csini vagy most is, ne paráztasd magad a nádszálvékony éneddel! :D Ez a kép egyébként Zso születése előtt vagy után készült?

Vica, jó a szülinapos kép, szépek vagytok és nem látszik szerencsére az elmúlt néhány nap stresszessége! Sajnálom, hogy így megküzdötök ezzel a betegséggel! Drukk, h Nimród megússza.

Banokla, örülök, h bejöttek a receptek. Tegnap én is pont a tejszínes-tepsis csodát csináltam, már jó rég volt ez nálunk. Csak találtam a piacon új-friss lilahagymát, és muszáj volt ebbe beletennem :)

Csibb, remélem, h ma már lesz Máténál termés... Kínozza is szegényt? Mi most a hétvégén megyünk a Balatonra (azt hiszem, Balatonboglár, de most ebben nem vagyok biztos, pasim szervezi). Lesz egy modellrepülő találkozó és verseny, és jönnek barátok is. Így péntek-vasárnap elhagyjuk a várost... Aztán júli végén - augusztus elején kb két hétig Almádiban leszünk, szóval nekem tökéletes a nyári balatoni talira ez az időpont (ezt javasoltad, ugye?)
Többiek?

Gabka, te mit is csinálsz, amikor dolgozol? Biztos írtad már, de elfelejtettem... Jók a képek! Lili továbbra is gyönyörű, elhiszem, h a kollégáid megcsodálták!

Marq, de jó, hogy jelentkeztél! Ne tünj el ilyen hosszú időkre! Nálunk is tök máshogy fejlődik Kata Samuhoz képest. Én is épp tegnap nézegettem a Samuról 3-4 hós kora környékén készült képeket, videókat :) - hát nem semmi a különbség. Mondjuk Samu nagyon gyorsan fejlődött, ilyenkorra már teljesen kinyomta magát a tenyerén támaszkodva és bőszen nyúlkált hason fekve a játékok után. No, Kata ettől fényévekre van: hason alkaron kicsit emeli a fejét, már 1-2 percig tartja is, oszt csók! :) Ja és ő is utál hason lenni, mint itt több topikbaba is.

Kaptam júli elejére csípő UH időpontot Katának. (Újpestra) A csaj kicsit csodálkozott, hogy már elmúlt 3 hós, és csak most megyünk, de mondtam, h az ortopéd orvos utalt be a kézi vizsgálatot követően, és az a vizsgálat meg másfél hete volt. Én úgy tudtam, hogy 6 hetes - 6 hós kor között kell ezeket a vizsgálatokat elvégezni, szóval nem értettem a csajt, miért van ezen fennakadva... Úgy látszik, oda csak 6 hetes babákat visznek.

Megyek kicsit pihenni, Samu bölcsiben, nekem meg nagyon fáj a torkom, elment a hangom, nem lesz ez így jó... Kata is épp elaludt, így a főzéssel megvárom a délutánt...

erpé

Nemlajos: Én azt vallom, hogy különbulikra szükség van. Pár óra alatt feltöltődik az ember és utána boldogan babázik tovább...

Gabka: Aranyos vagy, hogy előre hiányolsz, de szerintem tök jól ellesztek nélkülem is. Nagyon szép a kislányod. Szemecskéjét sajnálom. :( Remélem gyorsan rendbe jön. Levi, hogy viszonyul a tesóhoz?

Moncsi: Ehhez én nem értek...., sajnos nem tudok segíteni. A helyedben felhívnám a MÁK-ot és megkérdezném.... Nagyon szomrú, hogy ilyeneken múlik a tesó a kérdés.....

Nekem már 5 napja késik a mensim. Kínomban már csináltam terhes tesztet. Ugyan minimális az esélye, de Peti óta én már bármit el tudok képzelni. Szerencsére negatív lett, de mensi egyenlőre sehol. Másnak is csúszik szopi alatt a ciklusa?

Katka

katka22

még mindig semmi...
illetve egy nagyon kicsi kakafolt a peluson...
Erpé
nem szenved igazán, de ha kicsit nyügizik, akkor mindig azt gondolom, hogy biztos attól... szóval valószínűleg engem jobban idegesít, mint őt... :roll:
igen, bár én az egész augusztust mondtam... :wink:
tehát júl végétől szerintem bármikor!!!
addigra remélem teljesen lakható lesz, lesz konyha, és ülőalkalmatosságok!

Nemlajos
hát ezek szerint együtt öregszünk meg! :wink: :lol:

Katka
jó utat, biztos minden rendben lesz!

Adryn
hol vagy már??? remélem sima út volt!

Lili baba csodaszép kislány! nem csodálom, ha körülzsongták a pasik! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb mi a levolac szirupot vettük és az segített neki ...

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi: hogy-hogy megszűnt a munkaviszonyod???!!! Én amíg Gergővel gyeden/gyesen voltam nem szűntethették meg a munkaviszonyom, pedig kettő új tulaja is lett a cégnek. Amikor Gergő betöltötte a 3.évet, másnap fel is mondtak nekem. :cry:

banokla

Hát mert elvileg én nem is dolgoztam, csak anyukám ismerőse jelentett be, én azért fizettem, és megbeszéltük hogy szülés után pár nappal megszünik a munkaviszonyom. gondolom ez közös megegyezésnek számít

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Néhány hétvégi képet dobok. Lovas nincsen, mert azok nem az én gépemmel készültek...
Csónakázás (Ági, Hanka, Zsófi)
Kép

Csónakban szoptatós 8) (Kiváncsiaknak elárulom, hogy háttérben az exem :lol: )
Kép

Anya és Peti a csónakban :)
Kép

Peti Kendőből kukucskál :P
Kép

Katka

katka22

Kendős Petiapu Petivel:
Kép

Ágica minden fára felmászik ;)
Kép

Pancsolás a strandon ruhástól. Két gyerek nyakig beleesett. :lol:
Kép

Két Peti barátkozik (másik 7 hónapos) 8)
Kép

Katka

katka22

hú, Katka, de gyönyörű Petibaba!!! kedvencem a kendőből kinézős! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Moncsi
és azt hol vetted? gyógyszertárban? vagy dm?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

gyógyszertárban, de lehet hogy dmbe is lehet kapni....

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Moncsi: szerintem is kérdezz rá a MÁKnál, de ha szülés előtt megvolt a 180 nap biztosítotti jogviszonyod, akkor nem számít, hogy szülés után megszünt a munkaviszonyod.
Ha normálisan dolgozol, akkor valóban nem mondhatnak fel amig gyesen vagy (azaz a gyerek 3. születésnapjáig).
Én úgy tudom, hogy mindig az előző évi jövedelem alapján számítják a járandóságokat. Ha idén volt meg a 180 nap biztosított jogviszony, akkor annak a 180 napnak a jövedelmét veszik figyelembe, ha jövőre szülsz ... ( ja az egyikünknek sem volt meg ebben a topikban :) )
a lényeg, hogy én úgy tudom, hogy a másodikkal is megkapod a gyedet, ha megvolt a 180 napod szülés előtt.
Én is társalogtam a munkaügyisünkkel nem rég, de azt mondta térjünk vissza szeptemberben a "mikor szüljük a következőt" témára, mert addigra kiderül, hogy miket és hogyan változtat drága kormányunk.
Remélem nem túlzottan értelmetlen,a mit írtam :)

Erpé: Bankban dolgoztam Levi elött, viszont mire visszamentem az IT-t kiszervezték egy külön cégbe, úgyhogy megszüntem bankos lenni, bár talán a szék is ugyanaz volt, amiben ültem :)

Lilinek most már mindkét szeme beragadt :(
délután megyünk dokihoz, vagy anyóst megkérem, küldjön párommal szemcseppet

Kép

Kép
gabka77

köszönöm a Lili dícséreteket, örülök, ha nem csak én látom szépnek :)

Katka: igenis hiányozni fogsz! :)
Levi nagyon szereti (még :) ) a húgát és büszkén szokta mutogatni is :)
Arra kell vigyázni csak, hogy néha túlságosan is szereti. Imádja fogni a kezét, de elkezdi feszegetni az ujjacskáit, attól félek egyszer letördeli őket :)
gabka77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?