A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

Katka, csodajók ezek a képek! Szép helyeken jártatok! Nekem 'Anya és Peti a csónakban' a kedvencem :) Ez nagyon jól sikerült! És tényleg nagyon szép baba Peti. De meg nem tudnám mondani, melyikötökre hasonlít :)

Gabka, vicces így váltani munkahelyet :) Drukk, h Lili szeme hamar rendbe jöjjön. Írok pü-t ovitémában, nem akarok nagyon offolni.

Moncsi, hú, sajnos ebben én sem nagyon tudok segíteni. Én csak a főbb hüvelykujj-szabályokat ismerem (180 napnyi biztosítotti jogviszony kell a gyedhez, de hogy ez miképp működik, amíg a babával otthon vagy..., ráadául ugye ezt épp megváltoztatják júli 1-től). De van az index fórumon egy topik, ahol épp ilyen témákban lehet kérdezni szakértőket. (Szakbarbár a fő-fő tanácsadó nick-je, vagy legalábbis régebben ő volt ott). Nemlajos biztos tudja a pontos nevét és lelőhelyét a topiknak.

Bea, jelentkezz légyszi, hogy mi van veletek! Maja, anyukád...

Adryn, te is küldj egy füstjelet, h otthon vagytok és megvagytok.

Lépek, fő a levesem (marhagulyás)...

Lilypie Kids Birthday tickers
erpé

csak pár szóra

Vica: A Lászlóban volt bennt ugyanilyen tünetekkel egy kisfiú....herpeszes volt.

Pulcsi: Lili kiskönyvéből megnéztem a havi gyarapodásokat
1 hó: 750g
2 hó: 700g
3 hó: 750g
4 hó: 400g :!:
5 hó: 450g
6 hó: 200g :!:

szóval no para. És ha nem is hízik, lehet, hogy hosszra nő :wink:

Katka: irigykedem horvát miatt. Jövőre mi is belevágunk

Kép

Kép
pgyöngyi

katka:hogy rendszeres-e? Nekem még meg se jött :roll:

Kép

Kép
pgyöngyi

ja igen, a mensi, arra én is akartam válaszolni :)

terhesség előtt 28 napos volt a ciklusom.
most megjött május 24-én meg múlt hét csütörtökön, azaz 3 hétre :)
messze nem rendszeres :)
gabka77

Olvasok, de nem nagyon van időm reagálni. Mindenki csodaszép és még nekem sem jött meg, hála a jó égnek :lol:

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Köszönöm a képdicséreteket! :)
Nem vittem el a lányokat strandra, de addig rágták a fülem, hogy előkaptam nekik egy babapancsolót. Sajna a nagy medencét még nem vettük elő idén.... Ja és tök hideg a víz, de az a lányokat nem zavarja... :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép

:P 8) :lol: :P 8) :lol: :P 8) :lol: :P 8) :lol: :P 8) :lol: :P 8) :lol:

Katka

katka22

jujjde irigylem a lányokat, Katka! Én is pancsiznék.

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Pappilon: Felállítjuk a nagyobb medencét és akkor jöhetsz. ;) Addig Lizire majd vigyázok! 8)

Katka

katka22

Fanni is pancsolni akar, de de. tök hüvös volt itt nálunk... itt 4 fokkal mindig hidegebb van, mint a városban...
de most du-ra egész jó meleg lett, én is napoztam, mert egyszerre alszanak a drágák! immár 2,5 órája! :shock: :shock: :shock:
szóval, ha hajlandó lesz felkelni, lehet, hogy feltöltöm neki!

Máté végre kakilt!!! nem volt olyan nagy adag, úgyhogy lehet, hogy még jön egy második rész este...

nekem sem jött még meg...

Bea
tényleg jelentkezz, izgulunk értetek!!!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka, Papillon
Lizire nem kell vigyázni, hiszen már úszóbajnok!!! :wink: :lol: mehet ő is anyájával a vízbe! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Na akkor a következő tali: Katkáék kertje, ha visszajöttek Ho-ból :D :D :D :D

Kép

Kép
pgyöngyi

Katka, 5 napot késik? Nekem kb 12 hónapja késik :D (Tényleg, kb 1 éve fogantak a csöppjeink :) )

Én is akarok strandra menni!!! Szuperek a képek! Katka, hova készültetek? Itt Csepelen van egy egész jó kis strand, 17 h után meg már nem is drága. Csak egyedül a két gyerekkel nem annyira merek nekivágni. (Samuval még folyamatosan bent kell lennem a vízben, de addig Katababa mit csinál?) - Apa meg ma (is) jó későn jön majd haza, ez a hete nagyon durva. Barátnőimet fűzöm, de most senki sem cuppant rá a strand ötletére. Hülék :D Vagy csak nem voltam meggyőző :)

Gyöngyi, keveset írsz magatokról. Mi van a csajokkal?
É

erpé

Horvátország miatt ne irigyeljetek. Most néztem, hogy egész héten 18-20 fok lesz. :shock: :? :( 5-6 éve járunk és idáig mindig kánikula volt.... :( Elvagyok keserdve. Szerintem nincs sok értelme elmenni így...

Katka

katka22

Nem is írtam még, hogy a Lilit bejelentettem hasi uh-ra. Hetek óta, szinte napi rendszerességgel fájlalja a hasát. Nem tudom mi a túró lehet ez. Előszőr a gyümire gyanakodtam, de mikor nem adtam, akkor is panaszkodott. Utána a tejre gondoltam, de ma is mondta, pedig nem is ivott tejet. A családunkban ráadásul sok a gyomorbajos, remélem nem refluxos lesz :? (mondjuk a refluxot meg tükrözéssel tudják kimutatni, azt meg azért nem szeretném megcsináltatni)

Kép

Kép
pgyöngyi

Erpé: a mamamin van a gypsymama kendőinél direkt vizes kendő:)

Kép

Kép
pgyöngyi

köszi gyöngyi!!! megpróbálok határozott lenni a hozzátápival kapcs a dokikkal szemben!!
addig is tejfokozó bogyók reci, csak nektek! 8)
250 g búzakorpa v csíra
150 g árpapehely
100 g zabpehely
1 maroknyi kesudió/ apritva/
150 g vaj/igazi!/
150 g cukor
kecskerutafű

első 3 dolgot folymatosan kevergetve megpirítani
beletenni vaj+cuki, olvadásig keverni, bele fű
golyókat formálni belőle/állitolag nehéz, keményen kell gyúrni/ az első 3 dolgot darálva is bele lehet tenni.

holnap elmegyek bioboltba, és asszem megcsinálom. agyilag átgondolva csupa olyan dolog van benne, ami csak jó atejcinek: szénhidrát, természetes zsír, stb.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

ja, egy nap 3 golyót enni-1 golyó kb. egy evőkanálnyi, ha nem megy a gyúrás.

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
pulcsi

Sziasztok!
Először is közkívánatra a tábla :)

Kép

Hétvégén mi is balcsin voltunk, majd teszek fel képeket. Most már minden héten lent vagyunk és jövő héttől végleg költözünk.

Pulcsi Én is nyugtatlak, VAN ELÉG TEJED! Máté is csak 400-at hízott a 3 és 4 hós közt. Semmi gond!

Kaki Nálunk is van minden nap

hal Én hekket ettem már többször is, és szerencsétre nem vettem észre Mátén semmit

Csibb Tényleg jól néz ki a nyaralótok. És én is próbálgatok már enni mindent. Én azt olvastam, hogy 6-8 hetet kell várni és utána már szépen lassan lehet próbálkozni. De 3 hónap után mindenképp.
Mi is hajasbabák vagyunk és Máté még mindig nem kopaszodik. Még egyetlen egy hajszálat sem láttam kihullani. Nekem a terhesség alatt hullott. Azóta nem.

Papillon Az tényleg nem semmi ár! De jó, hogy Lizi élvezi.

Kukli Ez a súly dolog jó ötlet. Kíváncsi lennék.

Katka Én is kiakadtam volna. Anyósod meg menjen el, ha annyira kíváncsi az unokákra! Nehogy már mindent Te csinálj!

Wicca Remélem, most már jól leszel, és nem lesz depi!

Zazzy Ne aggódj 11 hetesen még Máté sem érdeklődött. Sőt! Ő még csak pár hete érdeklődik a játékok iránt! És tök egészséges!

Marq Máté még mindig nem nyúl a játékok felé. Talán most kezdi, mert a pelust meg a ruhákat már tépi. Minden gyerek más. Majd beindul.

Pulcsi Hasonló receptet én is kaptam.
Süti:
Nekem van egy tejbomba neveztű receptem, direkt szoptató anyukáknak, napi 2-3 elég belőle.

30 dkg rozs
30 dkg árpa
30 dkg búza
megpirítani aranybarnára

bele:
20 dkg főtt rizs
30dkg méz
30-40 dkg vaj

Ezeket mindet jól összegyúrni, és kis golyókat formáni, kb. 2-3 centi átmérőseket. Hűtőben sokáig eláll, és szerintem tényleg nagyon jó tejgyártás céljára.

Ez is nagyon jóóóóóóóóóóóóóóó

Tejtermelést serkentő süti

250 gramm búza
150 gramm árpa
100 gramm zab
100 gramm(1marék) kesudió
150 gramm vaj
150 gramm barnacukor
Elkészítés: a gabonát lisztté őröljük, a kesudiót finomra aprítva aranybarnára pirítjuk, ezután hozzákeverjük a vajat, cukrot. Tíz-tizenöt másodperc múlva levesszük a tűzről, és ha kicsit kihűlt, három-öt evőkanálnyi vízzel elkeverve két-három centiméter átmérőjű golyókat formálunk. Naponta öt-hét golyócskát ajánlatos elfogyasztani. Ez az adag körülbelül 40 golyócskára elegendő.Isteni!

Mi ma voltunk oltáson. Máté most sírt, megkapta mindkettőt. Súlya 5140g
Holnap meg megyünk Pécsre kontrollra.

És akkor a képek:

Múlt héten voltunk egy kisbarátnál. Lóránd 4 órával született később, mint Máté.
Kép

Kép

És a hétvégi balatoni képek:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocsi, ha sok voltam!

Kép

Kép
rszg

Katka, úgy látom nyáron a lányoknak jó dolguk lesz otthon is. Sajnálom hogy rossz időt mondanak Horvátországba, de talán nem lesz végig rossz idő, nem? :roll:
Jók a csónakos képek is, te tényleg már mindenhol szoptattál. :D

Ja mi is július végén tervezzük Balcsira menni, jó lenne ha pont akkor lenne valahol tali, akkor lehet hogy én is el tudnék menni :D

Bulcsú még mindig nem nagyon akar enni, lehet hogy még mindig fáj neki a szája belül. Most gyorsan tejbedarát csináltam neki, meg anyósom javaslatára tettem bele tojássárgáját hogy táplálóbb legyen. Van valakinek ötlete hogy mit lehet még csinálni valami folyékonyabb kaját, amit meg tud enni, a leveseken kívül? Nem adhatok neki állandóan tejbedarát :roll:

Nimródot beoltották, és meg se szólalt oltás közben :shock: nagyon ügyi volt, mondta is neki a doki hogy szabad ám sírni :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Katka!
Köszi a megnyugtatást! :D Csak tudnám mi a fenének mondták a gyerekkórházban, meg írták a zárójelentésre, hogy evés előtt(eleve ha-ha-ha,olyan hiszti lenne)LEGALÁBB :evil: 15-20 percre fektessük hasra, és kézelőrevitelt gyakoroltassunk vele.2 hetes kortól... :evil: :evil: :evil: Jó, tudom, hogy az eltört kulcscsont miatt kéne, de annyi babának eltörik, akinek észre sem veszik(a miénket sem vették volna, ha nem készül mellkasröntgen a tüdőgyuszi miatt)és mégis minden oké lesz.Rszg-nek is azt mondták, 3 nap alatt összeforr.Akkor miért kínozzam???És most ehhez a dokihoz vigyem kontrollra :x

Csibb!
Lara is ma megint 5 nap után kakált, (magától, lehet, ez lesz a rendszer)de akkorát :shock: de most legalább fürdés előtt és nem után :lol: Reggel volt egy kis bemelegítés, aztán most.Szerintem minimum 2 pelenkányi adag volt :lol: Már feküdt a pelenkázón vetkőztetéskor,így nem sérült semmi,de ha mondjuk a kezünkben lett volna, tuti folyik mindenfelé :lol: Bocs!

Kép
Kép
zazzy

Zazzy Tényleg ne kínozd szegénykét! Én sem tornáztatom már Mátét. Minden nap csak annyit csinálok vele, hogy átismételjük a gyakorlatokat, mert ilyen kis korban még gyorsan elfelejtik a mozgássorokat. A dokinak meg azt kell mondani, amit hallani akar.

Kép

Kép
rszg

Sokan 208-ban szültek :?: :lol: Először azt hittem én vagyok vak :lol:

Kép
Kép
zazzy

Majdcsak összejön, 2008 :lol:

Kép
Kép
zazzy

Rszg!
Ezzel csak az a baj, hogy ha azt mondom, hogy, igen naponta 20 perceket van hason, annak azért már látszania kéne, vmi eredmény kéne.De nincs, max.jó nagy ordítás meg elégedetlenkedés :lol:

Jól olvastam, hogy voltak oylan babák, akik előbb fordultak hátról hasra, mint fordítva?Mert erre nekünk is jó esélyünk van :wink:

Kép
Kép
zazzy

nándi a lefejt tejeket esténként nem fogadja el cumiból..igy tényleg nem lehet éhes,és cumizavar sem.sőt, megsértődött, h tömni akarom.aztán kidőlt.4kor evett utoljára.
köszi a bíztatásokat!!!!!!!!!!!!
katka,jo nyaralást!

pulcsi

ja,és nándi 3,5 hósan nyomta ki magát.de ő is öklön van!!!!!!előtte utált hason lenni.egyik napról a másikra csinálnak újdonságokat a bébik.
annyi szép nyári ruhánk van,de nem tudom ráadni, mert fázós:(most is hosszu ujjuban+kordban van :roll:

pulcsi

sziasztok

hazaértünk :)

jelentem hétfőn délután 1-kor indultunk otthonról, és tegnap délután 1-re értünk haza anyához :shock: mert a q...a cseheknek annyira jó az autópályájuk, hogy elsőnek egy teherautó gumiabroncsát sikerült elgázolnunk (és elveszítenünk a lökhárító műanyag részét a kocsi bal elejéről) aztán kaptunk egy dupla defektet egy hatalmas kráter, vagy kő vagy fene tudja mi miatt az úton (ami nem győzöm hangoztatni autópályának van nyilvánítva...) de olyan szintű defekt hogy még az egyik felni is trapára ment. és úgy hogy ott épp 50-nél nem többel mentünk mert útlezárás kezdődött.... :? úgyhogy szegény Mic hajnal 2-kor szakadó esőben kereket cserélt (azt cserélte ki amelyik totál laposra leeresztett) a másikat rajtahagyta és kb 5-tel elcammogtunk a legközelebbi benzinkútig ( ami természetesen most nem volt közel) mire megérkeztünk már a fémen mentünk (gumi már nem volt a kocsin egyáltalán :? ) próbáltunk a tankolni megálló csehekkel szót érteni hogy megvennénk a pótkereket tőlük (persze csak az olyan autósokkal próbálkoztunk akiknek használható lett volna a pótkerekekük) de ezeknek nemcsak a pótkerekük hiányzik... :? hanem agyilag sem 100-asok. 10-ből 10 nem beszél 2 szót egyéb nyelven, de csehül.... szóval nagy nehezen (miután kivettem a kis babókámat a kocsiból és meglátta a benzinkutas) felhívta a szervízt (addig csak rázta a fejét a segíteni akarás minimális jele nélkül) szóval hajnal 2-től 6-ig csak dekkoltunk a benzinkúton hullafáradtan, de aztán megérkezett a szervízes, felpakoltuk a kocsit a szállítóautóra és mentünk a szervízbe. ott legomboltak rólunk közel 400 eurót egy használt nyári gumiért és amiért elszállítottak oda minket, meg kikalapálták a felnit :? aztán végre újra a lovak közé csaphattunk... egyébként az autószállító autóból is rengeteg kráter méretű lyukat fedeztem fel az úton.. és a szervízben egy német fiatalember is épp az autójára vett 2 használt gumit potom 600 euróért :shock: komolyan mondom gumiboltot nyitok a cseheknél... :lol:
a lényeg hogy megérkeztünk.. Nico az út végét nem szerette, semmi gond nem volt vele hétfőn egész nap, éjszaka is jó volt, de a keddi délelőtt már nagyon uncsinak bizonyult számára. mi egy percet nem tudtunk aludni egész út alatt, de aztán hazaértünk és pihiztünk mint akit fejbevágtak.

bocsi, most csak ennyi, bejelentkeztem csak, majd írok még a napokban :)

KépKép
KépKép
adryn

hszket köszi, remélem Hanna is beindul nemsoká.

moncsi:
játszón pont a téged érintő témáról volt szó, már dupla annyi idő kell majd a gyedhez, mint eddig, konkrétan 365 nap. Ha jól értem (nem biztos :roll: ), akkor megéri majd visszamenni a két gyerek között melózni, hogy újra a magasabb gyed járjon.

marq
Kép
Kép
marqueza

Hú Adryn Nem irigyellek benneteket ezért az útért! Pihend ki magad! Meddig maradsz?

Kép

Kép
rszg

Adryn: jó kis kalandban volt részetek hazafelé!!! (nekünk a nászutunk indult hasonlóan kalandosan) aranyos Nico, h ilyen jól viselte!! ÜDV ITTHON!!!!! :lol: :lol:

Katka
: nagyon jók a képek, én nem is válsztanék kedvencet, mert mindegyik tutttti :lol: .ja! én írtam a múltkor, h mennénk a kalandparkba. úgy volt, h most 7végén megyünk, erre most kiderült, h mégsem hozza nővérem az unokaöcsémet hozzánk :cry: , pedig már úgy vártuk és meglepinek akartuk ... :cry: na majd legközelebb (remélem jövő7végén). babakocsit tudom ott használni?

no voltunk a 3 hós oltáson, annnnnyira sírt szegénykém :cry: :cry: :cry: , ráadásul alig sikerült utána is megnyugtatnom :cry: . viszont megmértek minket 7240 gramm nehezek és 65,5 cm magasak vagyunk :lol: :lol: . mondtam is, h látszik a gyereken, h az anyja nem fogyózik :P
ma oldalfekvésből sikerült hasra fordulnia a gyereknek.

köszi csajok, nem leszek sztem depis, mert a problémánk megoldódott (koppkoppkopp)!

Szép napot!
Vica
wicca

marqueza: eddig valóban megérte visszamenni a két gyerek között dolgozni, mert "csak" 180 nap kellett ahhoz, hogy újra jó pénzt kapjon az ember. Ebbe a 180-napba beleszámított a szabi, 15 nap betegácsi. Ez kb annyit jelentett, hogy ténylegesen dolgozni 4 hónapot kellett kb. Most viszont ezt felvitték egy évre.
Az hogy most miket fognak változtatni, még nem tudják a munkaügyisek sem, csak annyi az infó, hogy 3 lépésben fognak változni a dolgok, de még nem tudni mi.
Ha kis korkülömbséget akar az ember a gyerekek között, akkor nagyon nem éri meg visszamenni dolgozni.

A golyók nagyon jók én is csináltam annó, és lehet, hogy majd most is fogok. Nagyon finom, szóval vigyázni kell, mert van, ahol apukák megdézsmálják :)

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok, bocsi, hogy csak most jelentkezem, de elég nyügös napokon vagyunk túl. És köszi a hiányolást, anyukámnak nem rosszindulatú Hála Istennek, hormonális, csak most már ezzel is kell kontrollra járni, mint a cisztákkal.
Majanak szerintem az antibiotikumtól is fájt a pocija, mert nagyon sokat sír és bukik, estére jön ki nála a legjobban, fürdés után eszik utána általában beteszem az ágyba és el is alszik, de most a játszószőnyegben játszik, mert nem marad és nem alszik el :x :)

Nagyon jók a képek, mindenkinél nyári hangulat van, jajj úgy vágyom nyaralni :P
Wicca csini vagy(voltál)

Adryn, te aztán fasza csaj vagy(már bocsi a kifejezésért :oops: :lol: :lol: ), de hogy mindent ilyen jól fogsz fel, ilyen úton keresztül mentél, és olyan könnyedén, viccesen írod le, mások már síkítófrászt kaptak volna :D

gumibolt :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

na elaludt most már csak át kellene valahogy jutattni felkelés nélkül a kiságyba, hiába mondom én hogy utál egyedül lenni, olyan mint az anyja :lol: az éjszakai szoptatással az volt a legnagyobb problémám itthon, hogy nem volt kivel beszélgetni, a kórházban mindig közösen mentünk :) Maja meg ugye áhíttattal félálomban szopizik, utána alszik mint a bunda :P

Bea, Maja

Kép
bea1978

Tényleg van aki éjszaka még szoptat? Nálunk is nyúlt az ip, de még 2X minimum kelek, de már megvan a 4-5-6 óra alvás néha, hurrá.

Jah még egy idézetet szerettem volna bemásolni nektek

Jó éjt

“Legyen ma béke belül. Bízz abban, hogy pontosan ott
vagy, ahol lenned kell. Ne feledkezz meg a végtelen
lehetőségekről, amelyek a hitből születnek benned és
másokban. Használd az okat amiket adnak neked, és
add tovább a szeretetet, amelyet kapsz. Légy elégedett
önmagaddal, úgy ahogy vagy.
Hagyd ezt a tudást beépülni a csontjaidba, és add meg a
lelkednek az éneklés, a tánc, az ima és a szeretet
szabadságát. Ez mindannyiunk számára létezik. "

Bea, Maja

Kép
bea1978

na a mai nap szépségével nem is dicsekedtem: fiamnak ma volt bizi osztás, tanévzáró ... és kapott "Mosolyrendet", amit azok kapnak akik sokat segítenek az iskolában és sokat mosolyognak!!! a társai szavazatai alapján kapták a gyerekek! ennek azért is örülök, mert ugye mi 2 éve költöztünk ide és neki egy már jól összeszokott osztályba kellett beilleszkedni, no úgy látszik sikerült!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Adryn: Jó, hogy megvagy. Már majdnem szerveztem az Adryn és Nico kereső kalandot Dánia és Mo közé. :lol: Azért nagy szívás volt az út. Örülök, hogy ilyen strammul viseltétek.

Bea: Örülök, hogy édesanyád jól van. És Maja? Meddig kapja még az antibiotikumot? Mit kapott? Elég gyakran visszahányják az antibiotikumot a gyerekek nagyobb korban is, amikor már szilárdat esznek.... :roll:
Én hajnalban szoptatok általában 5 - 6 között.

Wicca: Igen tudsz babakocsizni. Csak arra figyelj, hogy sokszor sétaösvénynek tűnő dolgok igazából a pálya részei. Szóval azért nézd meg, hogy hol sétálsz. Nemám egy Tarzan elragad Bálint mellől mert Jane-nek néz! :lol: 8)

Zazzy: Nekem mindkét lányom utált hason és először hátról fordultak hasra. Igaz azt 3 hónaposan.... Petit még nagyon nem érdekli ez a téma... Bár a foga sincs kint és ennek nagyon örülök! :)

Katka

katka22

Bea: szegény Maja, nem jó, h antibiot kell szednie :(! mi 4-5 körül kelünk, aztán vagy vissza alszik vagy nem, de ha nem akkor is egy óra múlva egyedül bealszik!

Van aki ringatja elalváshoz a gyereket? én nem tom letenni, mert akkor sír :cry: vagy hagynom kéne? nincs szívem hozzá!!!

Szép napot!
Vica
wicca

Katka: erős, izmos, stramm Tarzannak kéne lennie, h csakúgy elragadjon :lol: :lol: :lol: . Köszi, akkor majd figyelek!

Szép napot!
Vica
wicca

sziasztok lányok!

pici késéssel de vagyok!

Ma sokat gondoltam rátok, kint voltunk a kopaszi-gáton, szép volt nagyon!

Szóval rég voltam, de igyekeztem olvasni a történteket.

rszg nagyon helyesek a gépek, tetszik ez a vitorlás-os ;-) body, helyes benne Máté. nagyon irigyellek a balaton miatt, én is uuugy kimozdulnék, helyet változtatnék....

csak lesem katkáékat, hogy ennyi gyerekkel, ennyi helyre, komolyan le a kalappal, nagyon csodállak ezért, és brac!!!! nagyon szeretem, sok időt töltöttem gyerekkorom óta ott, ti pontosan hová mentek?

Katka, most ahogy rszg feltette ujra a táblázatot szembesültem vele, hogy dr. bardóczynál szültél, a szt imrében a szobatársam is nála szült, minden reggel bejött hozzá beszélgetni, megvizsgálni, megszertegetni a babót, nagyon pozitiv élmény volt számomra, erről majd irok neked priviben bővebben, ill. tanácsot kérek.

csibb örülök a kakinak!! :-) a nyaraló csodálatos, gratula hozzá!!

vica, Bulcsúnak jobbulást!!!!!

adry, tényleg nem semmi a kaland, nico baba igazi hős, hogy ilyen jól bírta!

babyblues..mostanában nálam is befigyel....pedig igyekszem..naoooon pozitiv lenni......egyszer fent egyszer lent, vagyis egyszer lent, egyszer átlagosan.....

Ma voltunk a budaiban második csipőkontrollon, szegény viktor, nyakig kakis lett mire odaértünk (autóban hordozóban ülve ez mindig igy van) megpróbáltam gyorsan átöltöztetni, mert tényleg mindene átázott, nem tudom mi történt, amikor a pelusozóra fektettem, ugy elkezdett sirni, mint még eddig soha, ..
huh láttátok volna azt a sok szemrehányó tekintetet, hogy "hallgattasd már el a gyereket", nagyon szomorú volt, csak úgy folytak a könnyei, aztán elaludt apuja vállán....

"miket tud a gyerek" témában: Vik még nem nyúl a játékokért, a kezét kevésbé használja, ha beleteszem a csörgőt megtartja, de sztem nem tudatosan, ezt fejleszteni kéne, majd utánaolvasok.

Kb. egy hete megfordul hátról hasra, mindkét irányba, és szivesen szemlélődik hason, és ha akkor csörgőket teszek elé, akkor látom, hogy próbál nyúlni értük. Nincs bébitornázója, meg nem logattam fölé nagyon semmit, lehet e miatt sem aktiv a keze :-(

igyekszem majd pótolni.

amugy beszél, és dosztojevszkit olvas ;-)))) :D
anna**

rszg, gépek helyett képek 8)
anna**

Wicca: Ezeken a fákon erős Tarzanok rohangálnak. ;) Apa csak vigyázzon rád! 8)

Anna: Supetárba megyünk. Nagyon szeretem, csak most a rossz idő miatt kicsit lógatom az orrom.
Bardóczyt én nagyon nagyra tartom. Én mindhárom gyerekem nála szültem és állítom, hogy neki köszönhetem, hogy 3 császár helyett 3 természetes szülésem volt (más már régen császározott volna). Persze neki is vannak gyengéi....

Rszg: Köszi a táblát és a receptet!

Erről jut eszembe! Tehuti hova lettél????!!!

Katka

katka22

Jó reggelt!

Úgy látszik, kivételesen ma én voltam a legkorábbi :)

Bea Én is szoptatok még éjszaka. Általában este lefekvés után már alszik 4-7 órát Máté, és utána 3 óránként kel, de van olyan éjszaka, hogy még felkel 3 óránként.

Wicca Nagyon jó, hogy így be tudott illeszkedni a fiad! Büszke lehetsz rá tényleg! Biztos jó gyerek!
Én nem ringatom Mátét elalváshoz, de azt tanácsolom Neked, hogy tedd le, ha már látod, hogy álmos. Máté az elején csak rajtam volt hajlandó elaludni, és szépen lassan beszoktattam a kiságyba. Igen, sírt, de egyre kevesebbet. És nekem is majd megszakadt a szívem, hogy hagyom sírni, de meglett az eredménye. Nem mindig, de 90%-ban sikerül elaludnia, ha leteszem. Igaz, ehhez hozzátartozik az is, hogy ő szopja az ujját, és már az is segít neki.
Szerintem próbáld meg letenni.

Anna Jó, hogy jelentkeztél! A gépek-re ráértettem :) Akkor ügyesen fejlődik Vik is!

Katka szívesen!

[b]A nagy babaszakácskönyvet lementette valaki?
[/b]

Kép

Kép
rszg

én letöltöttem.a szakikönyvet. én soha nem hagyom sírni.
bea, éjjel 3-4 óránként etetek, eddig 6 óra volt a rekord.
éjjel, nálunk a pocakfájós sírás után megetetem, aztán eldől a karomban, és úgy leteszem. sokszor 1,5 órát rázzuk, cipeljük, ringatjuk:)letenni nem lehet, mert ilyenkor utálja a vizszintest,és úgy sír, h alig vesz levegőt.ez van.2.gyereknál valszeg nem lesz ennyi türelmem....

pulcsi

Sziasztok, szép reggelt!

Adryn, húha, a hazaút igencsak kalandosra sikeredett. Örülök, h Nico jól viselte, nem lehetett könnyű (neki sem, nektek sem).
Meddig maradsz? Tudod már?

Rszg, csudajók a Mátéfotók, gyönyörű kisfiad van. És már jövő héten költöztök is le a Balcsira? :shock: Repül az idő. Onnan tudsz majd jelentkezni? (Azért ne tünj el 2 hónapra) És igen, én lementettem a babaszakácskönyvet, amit küldtél (köszi!), aztán rájöttem, h ez nekem már megvolt :oops: , Samubabának főztem is belőle anno. (Még jó, hogy a gépemen a könyvtárstruktúra viszonylag logikus. :) ) Node: most elkezdtem rendesen olvasgatni, és nagyon jó, alapos, néha kissé ugyan redundáns, de tök jó receptek vannak benne és ötletes tippek. Első gyereknél nagyon jól jön, az biztos!

Wicca, jót mosolyogtam a fiad súlyán :) Úgy tünik, h súlykérdésben mi és a gyerekeink is nagyon együtt mozgunk.

Anna, Viktor még mindig nagy baba? Mostanában milyen gyakran eszik?

Zazzy, Katababa is utál hason lenni! Néhány perc után üvölt, pedig nem nagyon szokott egyébként... De tegnap megfordult kétszer is a hátáról a hasára (éljen!). Oldalára már egy ideje fordul, ugyanis így alszik el: háton nézelődik, aztán ahogy elálmosodik, befordul oldalra és bevágja a szunyát (no, ez azért nem megy mindig ilyen simán :) ). Szóval ne aggódj, 15-20 percre semmiképp se tedd hasra, ha utálja. Én naponta 2-3 alkalommal kísérletezek ezzel, közben veszettül szórakoztatom (játékokkal, grimaszokkal), de tényleg néhány perc után elkámpicsorodik - ilyenkor visszafordítom.

Éjszakai szopik: nálunk nincsenek mostanában (kopp-kopp). Este kb fél10-től reggel kb 6-ig alszik Kata. Ezt el sem hiszem, Samugyerek kb 1 éves koráig legalább 2-szer kelt fel éjjel, és csak bőven másfél éves kora után kezdte átaludni az éjjeleket. De nála még mindig előforul, hogy felkel éjszaka, és nem tud visszaaludni. Pl. 2 napja 3-szor keltem hozzá... (1-kor, 2-kor és 3-kor...)

No, lépek, Samu kiabál :)

erpé

Már visszaolvasni sincs időm, csak próbálkozom, de a képek irtó édesek! Nagyon husik a babák egytől egyig!!!!
kuklika
Budapest VIII. kerület

Kukli, végre, nagyon eltüntél az elmúlt néhány napban.
Mi van veletek?
É
erpé

Erpé Nem fogok eltűnni! Lecseréltem az itthoni netet mobilnetre, és viszem a laptopom. Úgyhogy jelentkezem, ígérem.

Kukli Akkor megcsinálod a súly/cm táblát? Mert ha igen, akkor átküldöm az adatokat.

Kép

Kép
rszg

köszi közben megérdeklődtem, dehát nem járnánk túl jól, úgyhogy majd még átgondoljuk...

katka aranyosak a lányaid. én is beszálltam volna a kismedencés partyba :lol: :lol:

adryn nem volt semmi a hazaút , örülök hogy túl vagytok rajta...

rszg máté nagyon aranyos :):) A szeme a tiéd ugye?? amin együtt vagytok az a kép nagyon tetszik :)

Ahogy olvasom ezeket az alvásokat asszem nekem nagy mázlim van :lol: :lol:
Lívia kb 7 fél 8 felé elalszik, és reggel 6-7 felé kel fel .. már cska nekem kéne megszoknom hogy ne hajnal 1 kor feküdjek le :lol: :P

Kép Az új sapim :):)

Kép

Ancsi
KépKép

KépKép
moncsi89

Wicca gratulálok a fiadnak, ügyes nagyon, nem könnyű beilleszkedni egy új iskolába, és ilyen ügyes, mosolygós gyerek mindig?

Szerintem Maja is betartja az 1-2 felkelést még egy ideig, de hátha egyszer meglep, 1X 3 45-kor kelt, már világosodott, olyan jót aludtam:)

Bea, Maja

Kép
bea1978

MOncsi Livi még mindig egy igazi kis modell. :P

Bea, Maja

Kép
bea1978

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?