A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Sziasztok! :)
Nagyon ritkán jövök, de olvaslak ám benneteket!

Akíra
:)

Kezet foghatunk, nekem tegnap kezdődött újra a rosszulléthullám és nekem is csak estére.Hát pedig azt hittem, már elmúlt :?
Na de nem baj, ez talán azt jelenti, hogy minden rendben odabenn :wink:
Vendég

Na, itt vagyok. Minden rendben. Nyakiredő 1,9. Hossza 68,9mm, fejkörfogat 2,3. És mozgott!!!! A férjem felvette videóra. Abból szedtem ki egy két képet!!
Kép Kép

Rugadalózott, és boxolt!!! Olyan megható volt. Nem vagyok egy sírós tipus, de hazafelé, amikor néztem a videót, alíg bírtam elnyelni a könnyeimet.

Hangolka, örülök, hogy jobban vagy!!!

Akíra, szülés dátuma nov.11. Most már 2Uh is ezt mondta. Köv. UH 16 hetesen, amikor is megpróbáljuk kideríteni a nemét máj 27-én. AFP vérvétel pedig 30.-án.
:D :D :D :D :D

Kép
Kép
gabi82

BeSafe terhesövlehúzó, a 2. hónaptól ajánlott használni. 9900 Ft volt. Zuglóban vettem a "Mini Manó Babacentrum"-ban, de szerintem a legtöbb nagyobb boltban be lehet szerezni (Brendon). Ja, és internetes vásárlás :-)

Akíra! Én még nem küldtem el neked! Kiegészíted a táblázatot?? :-)
Én: 27 (Almi: az egyik kutyánk neve :-) )
Baba: 2008.11.12., Uzsoki, Dr. Lukács
Nevét, nemét nem tudni :-)
A mai napon: 13W2D
Köv. vizsg. : 4D május 16-án.

Remélem semmit nem hagytam ki :-)
almi

Sziasztok!
Ingyenes kismama jóga május 17.én! Nyílt nap az Anahita jógaközpontban!
http://www.anahita-joga.hu/index.php?op ... &Itemid=65

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Én a terhes övet a Brendonban vettem. Szerintem akörül, mint Almi. És nagyon szeretem használni.

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Dalma, boldog névnapot kívánunk! :D

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sziasztok!

Mi egyszerűen legyártottunk egy terhes övet a Brendonos alapján (vagyis egy barátnőm gyártotta le és megmutatta, hogyan csinálta). Szóval egy négyzet alakú ülőpárnát bevontunk erős vászon anyaggal, aztán vettünk kb.7-8 cm széles hevedert meg tépőzárat. A párna aljára varrtuk a tépőzárat, a hevedert meg a másik felére (jó erősen odarögzítve) és annak a végére a tépőzárat. Na jó, teszek fotót. (nálunk Lili nem volt tervezett baba és ahol tudtunk, spóroltunk :oops: Így kb. 200 Ft-ból kijött.)

Egyik oldal
Kép

Másik oldal
Kép

Becsatolva
Kép

Bocs, kissé foltos, több embernek is kölcsönadtam és kissé elhasználódott. :oops: Na de úgyis rajta ülök. :wink:

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Akíra! Én is elküldöm az adatok, megköszönöm, ha beteszed a táblázatba.

Orsi, 29 év, 11. hét+4 nap, szülés: 2008/11/30., nemét nevét még nem tudni, köv. vizsgálat: május 9. És ha minden igaz akkor a Szent Istvánba szülök.

Anita!
Köszi az infót a vonalzót illetően. Megpróbálom én is!

És köszi a fotót illetően is! Szóval, ha mellékletként teszek fel valamit, akkor a szöveg alján jelenik meg a kép.

Megint csak segítséget kérek tőletek nadrág témában! Voltam valamelyik nap kismamboltban, de nem kaptam semmit sajnos a méretemben. Még mindig jó lenne rám a 36-os nadrág, csak elől kéne, hogy kicsit lazább legyen. De ilyet nem találtam. Annyit mondtak csak a boltban, hogy hát igen, igen, ez a legnehezebb időszak, ezt át kell vészelni.
Na, szuper, de mit csináljak a szétnyíló nadrágokkal? Mert a gombot még megoldom befőttesgumival, hogy legyen rugalmassága, de a cipzárral mit csináljak? Ti hogy oldjátok meg? Állítólag van valamilyen pánt, ami eltakarja a kikandikáló pocakot!
Ti használtok ilyet?

üdv:

Orsi

Kép
rborsi

Orsi, van ilyen. Azt hiszem bandázs övnek hívják. Vagy terhesövnek. Ezzel még sokáig lehet használni a nacikat.
Itt van néhány:

http://babatervezok.otthona.net/shop/main_bigware_34.php?bigPfad=32&items_id=109&bigwareCsid=38781a896b1771aac564e25c6188de81

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok,

Adatok a táblázatba:
Név: Anita
Kor: 27
Hét: 12 + 5nap
Szül. idő: 2008. nov. 15
Név illetve nem még nincs, vagyis utóbbi van, csak még mi nem tudjuk :lol:
Testvér: nincs
Köv. vizsg. május 14.
Kórház: Egyenlőre Margit kórház, de remélem addig sikerül visszaköltöznünk Gyulára, és végülis a gyulai kórház lesz belőle...szirkoljatok, hogy sikerüljön.

sziasztok

Kép
lovani

Gabika!

Nagyon köszi!

Orsi

Kép
rborsi

Sziasztok!

Én az első terhességemnél Manuart-os cuccokat hordtam, de ott úgy tudom már nem árulnak kismama holmikat, pedig olyan jó minőségű és színű volt minden. Ám találtam egy nagyon jó turkálót a Bakáts téren (ezt már lehet, hogy megbeszéltétek?!), az Ármánia. Itt aztán jól bevásároltam, tök olcsón. Olyan lenvászon gatyákat, meg hímzett blúzokat, hogy bántam, mikor már nem kellett hordanom. Most abban bízom, hogy jók lesznek még rám, mert én eléggé kijöttem a formámból a szoptatás alatt (januárban hagytuk abba- ekkor volt Anna kb 20 hónapos). A korábbi 38-as méretem talán 42, de én igazából azt sem tudom, hogy hány kiló vagyok most, mert még védőnőnél sem jártam...

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Na, megpróbálom beilleszteni a vonalzómat :D

[url][url=http://www.nagyonbaba.hu]Kép[/url][/url]

Orsi

Kép
rborsi

Hello!

Szóval én szoknyát hordok mert van egy csomó gumis igaz mára már csak kettő jön föl rám :twisted:

Viszont nagyon örülök, mert nemrég jöttünk haza Ázsiából és ott most a kismamás rucik a divatok úgyhogy bevásároltam! a nyaram tehát meg lesz oldva már csak ki kell várni a meleget :wink:

Gabika örülök, hogy megkerültél és a szupi méreteknek!

Hangolka neked is örülök, sok pihit javaslok továbbra is, a kicsi szépen növekszik!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Csak bekukk, hogy elmeséljem mi volt a dokinál. Töki 5,3cm, tarkóredő 0,16 cm Fejecskéje 2 cm. Minden méret stimmel, de azért voltunk az integrált teszten is, levették az első vért és majd a 16. héten megyek a következőre. Szóval minden ok odabenn. Már az utrot is abbahagyhatom.

Kép
Kép
nati80

Majd a hétvégén visszaolvasok, de most dolgozatot kell még mindig írnom. Holnap van a leadása. Totál kész vagyok már előre ettől az utolsó félévtől.
Mindenki legyen jó, majd jövök.

Kép
Kép
nati80

irusc!Én is a Bakáts téren voltam, és én ott nem kaptam egyelőre semmit magamra. Mármint nadrágot. Tök hülye vagyok, mert blúzokat nem is néztem. Na, most kúszhatok el megint! :D

Orsi

Kép
rborsi

Nati!

Örülök, hogy minden rendben a manóval! A tarkóredőnél mi a normális érték, ami jó?

Orsi

Kép
rborsi

rborsi
Én csak akkor tudtam venni normális cuccot, ha hétfőn, vagy kedden mentem, mert a hét elején hoznak új árut. Nadrágot kb 20-at próbáltam, és a végén sikerült, bár úgy emlékszem mindkettőnek le kellett vágni a szárából.
Ja, megnéztem, az egyik ilyen nadrág sajnos már túl feszes a fenekem és a combomon, de lehet, hogy "kacérabb" stílusra váltok...

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Gondoltam írok erről a Down-szűrésről... Nekem azt javasolta a nőgyógyászom, akitől most szomorú búcsút vettem (magánklinikán dolgozik tovább, és az nem a mi kategóriánk), hogy elég elmenni egy úgy nevezett kombinált tesztet csináltatni. Ez csak a Down-kórt szűri, míg a másik, aminél a 16-dik héten meg kell ismételni a vérvételt és az ultrahangot, még két genetikai betegséget szűr. Ezek azonban elég ritkán fordulnak elő, és a dokim szerint nincs szükség ezek szűrésére, ugyanis egy képzett nőgyógyász (és miért ne lenne az) símán észreveszi a magzat mozgásából, fekvéséből és még egy csomó mindenből, hogy minden rendben van-e, vagy érdemes komolyabb vizsgálatokra elmenni. Szerintem ezek ára irreálisan magas (a kombinált teszt ára 19900Ft, természetesen számlát nem kaptam).
Ja és ráírták a vizsgálati papírra, hogy a teszt 83%-os pontosságú, hááát köszi!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

A táblába az adatokat beírtam, de kérlek titeket a továbbiakba küldjétek el privibe, mert nem biztos, hogy mindíg van időm mindent végigolvasni itt, és nem szeretném ha kimaradna valami emiatt! :oops: Vagy írhatjátok ide is de akkor extra nagy betűmérettel valami rikitó színnel amire tuti felfigyelek :lol: :wink:

Orsi, a táblába a hétre, napra vonatkozó adat a mai vagy a hétfői? Mert nekem a hétfői kell, szóval ha ez a mai akkor hétfőn 11+4 volt? :roll: Csak mert a többiek akik 30.án szülnek nekik más a nap, nekik még csak 10+5 volt hétfőn, ugyhogy azért nem is értem :roll: Jobb most tisztázni :lol: :wink:

Most felteszem megint a táblát, bocs a helyfoglalásért! :oops: Mindenki ellenőrizze az adatokat :)

Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

irusc
Az a baj, hogy én fekete gatyót kerestem volna, mert az mindenhez passzol. És az nem volt sajnos, pedig hétfőn voltam. Mármint volt, csak halászgatyában. Mutattak nekem nagyon szép színeseket, de a munkahelyemre sajna nem vehetek fel ilyet.
Elmentem egy másik kismama boltba, de ott nem használt cuccokat árultak, hanem tök újakat, és ott kezdődött az ár, hogy 6.990 Ft. És ez még csak egy térdnadrág volt. Remek. :o
Úgyhogy előkotortam otthon egy-két régi kinyúlt nadrágomat, amit pont emiatt nem tudtam már hordani. Hát, most pont jók rám. :D

Orsi

Kép
rborsi

Irusc
Az integrált teszt ára 25000, tehát a kombináltért fizetett 19.900 egy kicsit sok. Nem csak 3 betegségre szűr az integrált, hanem többre, de 97%-os eredményt ad. nekem megnyugtató, akármilyen jó is lett a tarkóredő eredményem.
Inkább legyen kidobott pénz, csak egészséges legyen a baba. nem? A légzésfigyelő is pénzkidobás sokak szerint, de ha kellett volna valakinek, akkor már nem is tűnik olyan soknak, nem? Szóval én nem sajnáltam erre a vizsgálatra a pénzt és biztos a következő babámnál is meg fogom csináltatni.

Na megyek dolgozatot írnni. Egy kis pihi belefért.

Kép
Kép
nati80

akira én nem az istvánba szülök hanem az uzsokiba mert az istvánba nem találtam dokit aki nem drága.

Onnan jövök amúgy mert voltam a születés hete keretében bemutatott uzsoki szülészetén és tök szuper. És bkv-val sincs messze mert találtam egy tök rövid útvonalat.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok Lányok!

Látom már nagyon sokan vagytok, de ha még lehet, csatlakoznék én is hozzzátok. Már az elején olvasgattam ezt a topicot, de még nem mertem írni. Azóta már túl vagyok a 12.heti uh-on, úgyhogy remélem most már minden rendben lesz.

És egyből lenne is egy kérdésem. Bár a vonalzóm szerint most léptem a 14. hétbe, az ultrahangon mindig egy héttel kevesebbet mondanak. Éppen tegnap voltam ultrahangon ahol megállapították, hogy 12 hetesnek megfelelő vagyok, és ezeket az adatokat mérték: BPD: 25 mm, OFD: 29 mm, NT: 2 mm. Ahol tudtam utána néztem, és úgy gondolom ezek az adatok inkább 13 hetesek. Tud valaki erre valamit mondani?

Szösz

KépKép
szosz

Szosz!
Szerintem ebben az időben nagyon változatos adatokat mérnek! NT fontos, a többi gyorsan változik. Az enyém az adatok alapján egy héttel nagyobb :-) Nem szabad izgulni! Az nem tesz jót neki :-)
Vitamint szedsz?
almi

Nati!
Én sem csak a pénz miatt morgolódok, bár néha találkozok olyan hihetetlen dolgokkal (apás szülés-szett), amiket bánok, hogy nem én találtam ki és szabadalmaztattam... Nekem inkább ezzel az a bajom, hogy amikor a lányommal voltam terhes és elmentem erre a nyakiredő vizsgálatra, ott is ráírták a papírra, hogy az eredmények ellenére "létrejövő" (inkább kialakuló) betegségekért, esetleg fogyatékosságokért semmilyen felelősséget nem vállalnak. Aki ezt a vizsgálatot csinálta, az egyik legprofibb szakember, és még Ő sem merte ezt bevállalni. Közben meg ott vannak a szuper 4D-s ultrahangok, ahol szinte minden felismerhető még egy avatatlan szemnek is, de iszonyú sok beteg vagy fogyatékos gyerek születik. Ezeket a babákat is megvizsgálták, az anyukájuk mindent elkövetett, és mégis túl korán jönnek a világra, esetleg nem, vagy hiányosan alakult ki valamelyik szervük... Egyszerűen nem értem!
Az én felfogásom szerint, sok minden a pénzről szól, mert tudják, hogy mindenki egészséges babát szeretne, viszont én nem vagyok hajlandó azért rossz anyának gondolni magam, amiért valamelyik ilyen vizsgálatra nem megyek el.
A köldökzsinór vérről már ne is beszéljünk, szerintem ez kellene, hogy járjon mindenkinek anélkül, hogy adósságokba kergetnék ennek kifizetésével a szülőket..
Csuri

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Sziasztok!

Akíra bíztatására írok megint hozzátok, az elején a rosszulléteim kezdetéig írogattam, aztán szépen lemorzsolódtam, elvesztettem a fonalat. :oops:
Minden újnak gratulálok és gondtalan babavárást kívánok! :)

Ezt az oldalt próbáltam visszaolvasni.
Kismamaöv: én a C&A-ban vettem, 2ezer valamennyi volt, egyszínű fekete, de nagyon praktikus, én szeretem.

Az tarkóredő úgy tudom, hogy 3-ig jó. Alsó határ nincsen.
Én az Istenhegyin voltam kombinált teszten, ott mérték, 1,1cm lett.

Köldökzsinor vér: pofátlanul drága. Megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban, sokan reklámfogásnak gondolják, sokan hisznek benne, de ez így jó. Mi speciel levetettük a fiamnál és most is szeretnénk.
Kb. ilyen a légzésfigyelő is. Nekünk volt. :D És engem baromira megnyugtatott és az a lényeg, hogy vagy vele, vagy nélküle az Anyuka legalább ezen a téren az elején nyugodt legyen. :wink:
Úgyis lehet máson aggódni ezerrel. :lol:

Igyekszem felvenni a ritmust újra, remélem ezúttal sikerrel.

Szép napot mindenkinek!

(Akíra: május 27: AFP)

KépKép
dreika

Sziasztok!
Üdv az újaknak!

Rég voltam, most is csak melo előtt egy gyors bekukk...

SEGITSETEK!!!!
tegnap azt mondta a védőnő és a házidoki is, hogy már nem él az a törvény miszerint a várandósokat nem lehet kirúgni... Ti erről mit tudtok? Én eddig ugy tudtam, hogy nem lehet (csak rendkivuli felmondással, vagy csoportos létszámleépítéssel).
Még nem mondtam a hírt a melohelyen, mostanában akartam, erre meg a védőnő asszondja, hogy ha zűrös a helyzetem, akkor inkabb meg ne mondjam...... háááát jó lenne tudni mi az igazsag!!!

Előre is köszi az infokat!!!!

Szép napot!

Kép
pipal

pipal
Ezt találtam,ol is, ha megjöttünk a játszótérről...
Üdv Csuri

Elbocsátási tilalom

Terhesség miatt nem bocsátható el a munkavállaló a terhesség kezdetétől egészen a szülési szabadság végéig. Ha más, objektív ok miatt kerülne elbocsátásra a fent említett időszakban, a munkáltatónak kötelessége írásban kifejteni indokait. Az például nem megfelelő indok, hogy a munkáltató szerint azok a feladatok, amelyek ellátására terhessége miatt képtelenné vált a munkavállaló, elengedhetetlenek a munkáltató tevékenységéhez.

A terhes nők védelme Magyarországon

A magyar jog teljes mértékben harmonizált ezen a területen. A vonatkozó szabályokat a Munka Törvénykönyve, valamint a 33/1998. (VI. 24.) NM (népjóléti miniszteri) rendelet tartalmazza. Az Mt. 138. szakasz (1) bekezdése kimondja, hogy a terhes, illetve szülő nőt 24 hét szülési szabadság illeti meg. Ezt úgy kell kiadni, hogy négy hét lehetőleg a szülés várható időpontja elé essen.

A terhes nők áthelyezésére, illetve megváltozott feltételek melletti foglalkoztatására vonatkozó szabályozás szerint az intézkedés a terhes nő kezdeményezésétől függően következik be, és a foglalkoztatási feltételek átmeneti megváltoztatásához, azaz az új munkahely, munkakör kiválasztásához szükséges a terhes nő beleegyezése. Az áthelyezett nő keresete nem csökkenhet [Mt. 86.§ (1) és (2) bekezdés].

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

ol is = megnézem máshol is

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Találtam még egyet..

Munkajogi szempontból is ésszerû a mielõbbi közlés. Dr. Sipos Márta elmondta: amint a vezetõ tudomására jut a terhesség és ezt igazolással is megerõsíti a várandós dolgozó, azonnal életbe lépnek a terhes nõket védõ szabályozások. Onnantól például nem kötelezhetik sem túlórázásra, sem éjszakai munkára, és a kötelezõ orvosi vizsgálatokra is el kell engedniük a dolgozót. Mindemellett a munkakörülményeit is felül kell vizsgálniuk a munkavédelmi szabályoknak és az üzemorvos meglátásainak megfelelõen. Egy terhes nõ nem dolgozhat például vegyszerekkel, vagy olyan irodahelyiségben, ahová beszivárog a füst, és a túl stresszes munka sem ajánlott számára. A veszélyeztetõ körülményeket háromféleképpen szüntetheti meg a munkáltató: áthelyezheti a dolgozót egy másik munkakörbe, felmentheti a munkavégzés alól, vagy lecsökkentheti munkaidejét. A végsõ megoldásról az üzemorvos dönt. Fontos, hogy bármelyik verzió lép is életbe, a fizetése nem csökkenhet. Szintén lényeges, hogy csak az egészsége érdekében helyezheti át másik munkakörbe a munkáltató. Egyéb esetekben nem.

Határozott idejû szerzõdés: nincs védelem

Milyen egyéb jogai vannak a leendõ kismamáknak? Talán a legfontosabb, hogy rendes felmondással nem bocsáthatják el õket. Még akkor is jogellenes a felmondás, ha utólag derül ki terhességük ténye. Határozott idejû jogviszonyra viszont ez nem érvényes. Szülési szabadságát egyébként négy héttel a szülés elõtt kezdheti meg. A gyakorlat azt mutatja, hogy aki úgy dönt, korábban akarja befejezni a munkát, azt az orvos kiírja táppénzre.

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Pipal, sajna nem vagyok otthon most ebbe a témába, azt tudom, hogy amikor én eljöttem tb-re akkor még élt ez a törvény! De, hogy azóta mi van azt én se tudom! De amiket Irusc irt azokat tudtam én is! De szerintem mindenféle képen nézz utána vagy kérdezz meg egy munkajogi ügyvédet, ha van ilyen ismerősöd, az bizti tudja a most hatályba lévő dolgokat! És ha tényleg nem él már ez a dolog, akkor gyere el beteg szabira, vetesd magad állományba, és utána mondd el! Tb alatt nem mondhatnak fel neked! Semmilyen körülmények között! És akkor talán ez a legbiztosabb! Persze a tb kevesebb mint a kereseted, ez tény, de a gyeded már úgyis eldöntött, hogy mennyi lesz mert azt az előző éviből számolják nem a mostaniból! Szóval szerintem nézz jól utána és ez alapján dönts!

Dreika, örülök, hogy jöttél :) Fog ez menni hidd el nekem :lol: :wink:

Tarkóredő eredményt nekem is így mondta a dokim, hogy 3 a felső határ, alsó nincs :)

Szosz
üdv köztünk, feljebb láthatod a táblánkat, privibe küldj adatokat és akkor beteszlek téged is! A hetekkel ne foglalkozz szerintem se, a méretek alapján az én Zsebim is nagyobb szerintem mégis azt mondják rá, hogy ekkora! Szóval engem már nem érdekel! Legyen egészséges, és úgyis akkor jön amikor akar :lol: Vagy esetembe amikor kiemelik :lol: De lényeg, hogy ezen ne aggódj szerintem :)

Doki kérdés! Aki tud nekem nem túl drága dokit aki alapos, jó és megbízható, és nem egy borzalom lerobbant kórházba dologzik az kérlek írjon nekem privit! Mert lehet dokit kell váltanom, és nem tudom merre menjek! Kóházra gondoltam már az Uzsokira, az Istvánra, a Péterfyre....most több nem jut eszembe, de nyitott vagyok mindenre! Előre is köszi ha valaki tud segíteni! :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Most csak egy gyors kérdés, mert nincs időm.
Dreika, a kismamaövet a kinőtt nadrágjaiddal hordod? Mert én is most gondolkozom rajta, csak nem nagyon tudom elképzelni, hogyan. Mert ha már a cipzár sem megy fel, akkor az nem nyomja a pocakot? És nem csúszik le a nadrág, ha nem tudod begombolni?

Köszi előre is!

Szép napot,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Akíra
Teljesen igazad van és köszi, hogy észrevetted az elírást. Most kicsit meg vagyok kavarodva, mert abban a hiszemben voltam, hogy már betöltöttem a 11. hetemet. De hogy miért gondoltam ezt, azt magam sem tudom. Bár nekem van két várandós naptáram, és mindkettő mást mutat. Az egyik 0. héttel kezdődik, míg a másiknál már azt a hetet is (vagyis az utolsó menstruáció első napjától számított hét) számolják. Nem is értem. Majd miután írtad, hogy valószínűleg rossz az adatom, felmentem egy honlapra, beírtam az adatokat, amiket kellett és ott is azt dobta ki, hogy 11 hét + 4 nap.
Na mindegy, tényleg nem értem, de akkor nagyon megköszönöm, ha átírod a hétfői napon lévő adatokat: 10 hét + 2 nap. Köszi!

Bőrproblémák:
Nekem sose volt szép a bőröm, mert fémallergiát kaptam 15 éves koromban és az eléggé tönkretette. Bár nem mondom, hogy én nem tettem rá egy lapáttal, mindig elkapartam az arcomon mindent.
Szóval most nemhogy szépülnék, mint ahogy a kismamák többségére jellemző, hanem gyönyörű nagy piros valamik jönnek ki rajtam!
Viszont! Elkezdtem használni a körömvirág szappant és isteni. Reggel este azzal mosom meg az arcomat, utána pedig körömvirág krémmel kenem be éjszakára. Szinte mondhatom, hogy csodákat tesz! 1-2 nap alatt lehúzza a gyulladásokat, és szépen gyógyul tőle az arcbőr. Próbáljátok ki!

üdv! És szép napot

Orsi

Kép
rborsi

Sziasztok!
Lenne egy fontos kérdésem. Az utrót a múltkor azt mondta a doki, hogy a köv. uh-ig szedjem Utána abbahagyhatom. De most nem jött ez fel szóba. Elfelejtettem. Az utrót csak le kell tenni és kész? Mert én bevallom 3 napja nem rakom fel. :oops: ebből nem lehet baj, ugye?

Más. Ti hallottatok arról, hogy megtelt a magyar sejtbank?

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Az októberi topikban vagyok, de olvaslak titeket is, csak Akírának írnám, hogy az én nőgyógyászom az Uzsokiba viszi szülni a pácienseit, nem tudom, mi a nem túl drága, de ha gondolod, priviben leírom a tarifáját, nagyon rendes, jó fej, fiatalos (amúgy is kb. 40 lehet), a 13. kerületben van a magánrendelője.

Üdv mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

akíra írtam privit de azt itt is elmondom hogy én is az uzsokiba fogok szülni egy tök jó fej dokinál aki nem drága abszolute és tegnap voltam ugye az uzsokiba a születés hete miatt és nagyon pozitív élményekkel jöttem haza és megynuvással mert láttama szülőszobát meg mindent. És nagyon szép tiszta minden és felszerelt.

harivera
Budapest XXI. kerület

Orsi, én csak kérdeztem! Mert persze átírom én, de ez sok mindentől függ! Ha megnézed a táblát egy szülési dátumhoz néha elképesztően más hetek tartoznak! Ami ugye lehet attól is, hogy ha nem 28 napos a ciklus akkor már eltér! Azok a tekergethetős öröknaptárak amiket a doki is használ azok 28 napos menzi mellett számolnak, és az idei év sehogy se jön ki különben se mert szökő év :lol:
A menzesz első napja már a terhesség első napja! Szóval rengeteg dolog van ami befolyásolja a számítást, de én szívesen írok bármilyen hetet :) Nekem az is jó amit a dokid mondott! Hisz ha neked mégis előbb volt mondjuk a peteérésed és nem közép időbe akkor simán lehetsz idősebb terhes mint elvileg menzi alapján kéne!!!
Én is elvileg ha középidőbe lett volna peteérésem akkor most egy héttel idősebb terhes lennék, de mivel nekem kicsúszott, és a ciklusom se 28 napos hanem 32, így engem lefokozott egy héttel a dokim, és az egyszerűség kedvéért a menzim időpontját is áttette egy héttel későbbre :lol: Szóval ezek a kalkulációk a nagy átlagra vonatkoznak :wink:
Remélem elég érthető volt ez az összevisszaság :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Nusildi, Harivera írtam privit :)
Köszönöm mindkettőtöknek :)

KépKép
KépKép
akíra

Katinka,
Igen, kinőtt nadrággal, nem csúszik le, vagy később ha már nagyobb a pocak, akkor azokat a felsőket, amik rövidek lesznek is „meg lehet vele toldani” :)

Gabi,
Én szájon át szedtem április 27-ig és utána 3 napig már csak este és május elsejétől hagytam el teljesen. Nekem ezt így külön felírta a dokinénim.
De szerintem ha nem barnázol, akkor nincsen baj, hogy egyből abbahagytad.
A Zelionról hallottam, hogy gubanc van vele, mi a Sejtbanknál tároltatunk.

KépKép
dreika

Sziasztok!
Bocsi, hogy bepofátlanbkodok, de Gabinak olvastam a kérdését.
Szóval Utro:
Én hüvelyit szedtem , a dokim azt mondta, hogy a 12. betöltött héten abba kell hagyni, de nem hirtelen, hanem fokozatosan csökkenteni kell az adagot. 4*2 volt a napi adagom, minden nap egy "dugdosást" kihagytam.

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Kinövés miatt néhány holmit szeretnék eladni. Van mindenféle a kengurutól a játszószönyegen és a mellszívón át az autós hordozóig.
Bővebben itt: http://www.egoikrek.hu

Mindenkinek sok szerencsét, egészséget és boldogságot.
Kata

Kata

Kép
egok

Sziasztok!

Megvagyok még én is :).
Múlt héten hétfőn voltam dokinál. Másnap kértem időpontot 12 hetes Uh-ra de csak május 14-re kaptam :? . Akkor pedig már betöltöm a 13. hetet. Hát remélem meg is tudják még nézni a manót rendesen.
A vérvétel kész tortúra volt. Így megbonyolítani a dolgokat nem is lehetne jobban, mint itt Tbányán. Kedden elmentem a terhesgondozóba beutalót iratni. Ez röpke 2 és fél órámba került. Még jó, hogy volt kire hagyni a Bendit. Aztán tegnap levették a vért. Ma meg mentem az eredményért.
4 hét múlva aztán újra végigcsinálni ezt. Ja és minden egyes alkalommal le kell jelentkezni a betegfelvételi irodán is.

Régen mindent egy helyen 10 perc alatt elintéztek. Most meg...

A bőrrel kapcsolatban, múlt héten engem is kivert a ragya. De most már múlik. A Bendivel gyönyörű tiszta volt a bőröm. Szülés után viszont borzalmas lett.
Múlt hét péntekig elkerült a vuk is. Na de akkor aztán, beleadtam apait-anyait :? . És ez migrénnel párosulva jött.

A hosszú kórházi várakozásnak meg az lett az eredménye, hogy taknyos lettem. Úgy hiányzott.

Itthon lassan minden a helyére kerül. De még mindig nincs meg minden bútor. És úgy döntöttünk, hogy nyáron beépítjük a tetőteret. Szóval lesz meló.

Az elbocsájtással kapcsolatban, most rúgták ki az egyik barátnőmet, pedig gyesen van. Most ment munkaügyi bíróságra. Rájár a rúd szegényre, mert most halt meg az apukája is :cry:

Jövő héten kedd EKG, szerda UH. A következő orvosi vizsgálat 22-e.

ÉS tegnap volt Bendegúznak a névnapja:)

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Hello!

GABI
12-13-ik hét után már azért felesleges az utro és társai mert már nem a hormonok tartják fenn a terhességet, hanem a méhlepény. No para. Egyébként én is egyik napról a másikra hagytam abba 11. héten dokim tanácsára, mert Ő már nagyon szépnek látta a köldökzsinórt, bbit, méhlepényt.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok,

mi az az utro? Én erről még sosem hallottam, fogalmam sincs mi az. Valamit elmulasztottam, amit nem kellett volna?
A dokim se mondott semmi ilyesmit.
Kezdek aggódni, hogy ezt ti mind ismeritek, én meg eléggé töknek érzem magam :cry:

Lovani

Kép
lovani

Lovani ne aggódj, az utrot nem használja mindenki! Én se használtam, sose!
Az csak annak kell akinek problémái voltak a teherbeeséssel vagy volt már vetélése, vagy baránzott, vérzett vagy ilyesmi! Ha neked semmi ilyen nem volt akkor nem kell aggódi, nem is kell erről tudnod :)

KépKép
KépKép
akíra

sziasztok!

Gondoltam bejelentkezem, régen írtam, de azért olvaslak benneteket minden nap :)

Én két doboz duphastont kaptam a barnázásra, azt mondta a doki, hogy szedjem, amíg el nem fogy.

Eagleszem
nekem az előző terhességnél az AFP-s vérvétel volt a nevetséges. Ahhoz nem adtak beutalót, úgyhogy a labronál senki nem tudott mit kezdeni vele, senkinek fogalma sem volt, hogy mit csináljanak a vérrel, úgyhogy végül a nő a kezembe nyomta a véremmel teli fiolát, hogy vigyem fel két emelettel feljebb a nőgyógyászatra, és kérdezzem megy, hogy mit kell vele csinálni..
A tetőtér beépítés szép vállalkozás :D

Én meg most szomorú vagyok. A számított idő szerint 11+6 vagyok ma, dokim két hete azt mondta, hogy ma menjek el a genetikai UH-ra. Vártunk vagy 2,5 órát, aztán aki megnézett, azt mondta, hogy térjünk rá vissza két hét múlva, mert a bébik mérete 10+2-nek felel meg (37 mm), és 44 mm alatt nincs értelme tarkóredőt mérni. (a korábbi ultrahangokon is 8-9 nappal fiatalabbnak látszottak). Szóval egyrészt most jó, mert két hét múlva megint látom őket UH-n (ráadásul ingyen, mert egyébként magánrendelésre járok :D), másrészt viszont jó lett volna már túlleni a genetikán.

A születés várható ideje így átkerült dec. 1-re, de mivel ikrek, úgyis marad a november :D

Voltam védőnőnél, nagyon kedves. És mondta, hogy mivel nem dolgozom, eljön meglátogatni. Úgyhogy állhatok neki rendet rakni meg takarítani :D

És lenne egy kérdésem: van valaki aki otthon van a TB-s jogszabályokban? Elolvastam mindent, amit találtam a neten, de pár dolgot nem sikerült értelmezni :)
szamy

tavaly június végével felmondtam a melóhelyemen, ami 181 nap összesen (nem jelentkeztem munkanélkülire utána), viszont volt 20 napnyi fizetés nélküli szabim.
Az nem derült ki számomra, hogy ez a 20 nap beleszámít-e vagy sem. Ha jól tudom, a munkahely ilyenkor mindent ugyanúgy fizet a munkavállaló után (ezért is nem szeretik a fizetés nélküli szabit), de ebben nem vagyok biztos :(

Viszont ha nincs meg előző évről a 180 napom (de az ideivel együtt már megvan), akkor hogy számolódik a tgyás, gyed, gyes alapja?

huhh.. remélem, nem voltam túl bonyolult :D
szamy

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?