A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hát szerintem én nem érem meg szőrös fejjel,hogy az én drágám elaltatja magát.

Ne is mond a találkozót annyira mennék én is!
Kép

KépKép
juba

Kaqk, én is úgy főzök (de mindennap nem tudok :oops: ), hogy Pankát a csücsüben a mosogatógép tetejére rakom, úgy, mint Granda, körbepakolom a játékaival, és közben beszélgetünk, énekelünk a rádióval... :lol: :lol: :lol: .
Én pont azt akartam a szuper anyukáktól kérdezni, csinál e vki olyat, hogy egyszerre több mindent főz, és azt lefagyasztja, és ha igen, hogyan :shock: :oops: . Extra béna vagyok :oops: . Mármint azt tudom, hogyan kell lefagyasztani a cuccokat, de miket lehet? :roll:

A fülbevalót én is most tervezem, bármelyik kozmetikus kilövi a fülét, ha jól tudom, nálunk fülbevalóstól 1800-2000 Ft, és egy pár hét után kicserélheted aranyra.

Nekünk is nagyon sűrű napunk volt: úgy terveztem, hogy a tegnapi hosszúra nyúlt nap után pihenek egész nap, és este a barátnőmmel koncertre megyünk...erre délben elmentünk Pilisre, mert rokonok jöttek Debrecenből, kicsit ott voltunk, aztán hazajöttünk. Alig vonszolom magam, úgyhogy koncert lefújva...pedig úúúúúgy danceltem volna :cry: :cry: :D .
dettyk

Nagyon tutik a képek mindenkiről :D !
dettyk

Én valahogy nem kivánkozok buliba én már annak is örülök ha egy kicsit leülhetek,asszem öregszem.Irigylem az energiádat Dettyk!

KépKép
juba

Enyém bébi is kézben alszik el, sőt legtöbbször szopi közben, de nem bánom. Pedig a fiaim is így kezdték, aztán a nagy kétéves koráig nem aludt el egyedül a kisebb még most sem, sőt ha felébred éjjel, akkor is kellek neki a visszaalváshoz.
Biztos szoktatás kérdése, de valahogy a pocakosság alatt és azóta is fáradt vagyok, mert az átszoktatási jónéhány éjjel biztos extra nyűggel és nemalvással jár. és ezért nem nagyon veszem rá magam. Másrészt, előbb-utóbb úgyis leszoknak róla, örülök, hogy addig összebújhatunk. Mert az olyan jó!
Meg rájöttem rég, hogy tulajdonképpen nem is kell egyedül elaludniuk, ahogy kicsit nagyobak lettek, nálunk jött az esti mesés korszak, és akkor meg úgyis ott vagyok velük.

A másik ilyen téma nálam, ami még a topik babáit nem érinti, a cumi elvétele. Kétévesemtől úgy elvenném, rég készülök, de alváshoz nagyon igényli, így is keveset alszok, hát akkor a leszoktatás néhány éjjelén mi lenne.
A nagyon egyáltalán nem cumizott, Zita viszont az elalváshoz kéri, úgyhogy most nála is gondolkodom, hogy vagy néhány hónapon belül elveszem, vagy úgy járok, mint Ákossal.

KépKépKép
bongyi

Dettyk: én általában 2 naponta főzök 2 napra. De akkor sincs baj, ha 1x 2x kimarad a főtt kaja. De mindig van a fagyóban gyors kaja: előrepanírozott (bolti) husi, ahhoz csak rizst meg krumplit kell csinálni.
Milyen koncertre akartál menni?

Kép
Kép
timi26

Alszotok?! :shock:
Hát ezért maradtam itthon?! :evil: :evil: :twisted:
dettyk

Neked Panesz nem ébred éjjel? Vagy rajtam kívül mindenkinek alszik a babója? Kép

KépKép
juba

Timi26, Albatrosz koncert van a Művházban. A Zsoltinak az a zenekara, amire 16 éves korom óta járok :roll: .

Juba, hát éppen ez az...nekem sincs energiám... :cry: :cry: . Csak ábrándozom róla, hogy táncolok egy jót... :roll:
dettyk

Dettyk, fagyasztott kaja ügyben én se tudok okosat mondani. Anyósom szerint szinte bármit lehet, ő szokott is, én próbáltam, de nagyon kevés kivétellel más volt az íze kiolvasztás után.
Szóval én is úgy, mint Timi, kétnaponta két napra és nálunk is van gyorsan előkapható "kisütős husi", gyerekeknek fagyasztott gombóc vagy derelye. És hosszú idő óta a sztár nálunk a sajtos-tejfölös tészta, ha nagyon kevés az idő, kórusban kérnek, hogy az legyen.

KépKépKép
bongyi

Juba ne izgulj, az én fiam soha nem fog szerintem egyedül elaludni :-( anyám asszony katonája, örökké rajtam lóg. Cipelteti magát és én jó anya lévén cipelem is, kérdéses, hogy meddig birom erővel.
Este zene+ringatás, meg ha belegondolok nappal is.

Emese van nekünk is fogmasziroló, sőt még nyuszika fej is amit nekem kell az ujjamra felhúzni és azzal maszirozni az inyét. Én minden sz@rt megveszek, csak hogy jó legyen a gyereknek. Egy csomó fölös cucc van már :-( de nemsokára lecsökken a pénzem :-( már befog kelleni osztani :cry:

Tegnap kaptam a meg a munkahelyemtől a papirokat, hogy a GYED bruttó 96.500 Ft ( ez a maximum ) és a Gyes pedig 28.500 lesz majd :cry: :cry: :cry: + a családi pótlék. De csajok igényelhető adójóváirás ami még + 9000 Ft. ( én még itt vidéken csak csak kijövök majd ebből a szerény kis összegből, de nem irigylem a pestieket, ott minden dupla ár)

Heni
KépKép
heni81

Juba, ha éjjel ébredtek, gondolj rám, én is kelek Zitához! (Sőt Ákoshoz is!)

KépKépKép
bongyi

Bongyi az én babusom is cumizik,éjjel nagyon sokszor fel szokott kelni volt,hogy óránként régen én hülye mindig cicit adtam neki míg egy szép napon rájöttem,hogy van cumikája.Na attól kezdve azt tömöm a szájába(persze kap enni is de nem óránként)
Kép

KépKép
juba

Köszönjük a sok dicséretet és köszöntést.

Ahogy olvaslak Titeket egyre jobban rájövök hogy a dokinéninek mennyire igaza volt.Már 2 hónaposan megmondta, hogy Marci egy lusta kisfiú. :D
Nem hogy nem forog nem is próbálkozik.Remekül érzi magát a hátán.Hason elvan ugy 5 percig aztán ha már nehéz a feje elkezd óbégatni.Eszébe se jut hogy esetleg egymaga is próbálkozhatna a fordulással.
Játék után nyúlni?: "Ha messze van ,akkor még mindig rághatom a kezem, van olyan jó mint bármelyik játék" :D

Ahogy látom a legtöbb baba jár vagy járni fog babaúszásra. Ezért eszembe jutott egy nyári tali helyszin: Strand. Randi a gyerekmedencénél :D :D

Regi: néhány napja még én is ezzel küzdöttem.Mármint hogy Marci óránként felkelt.Elsőre én is a kajára gyanakodtam és kipróbáltam a tápszert éjszakára hátha a tej már nem elég. De semmi hatása nem volt. Kb. két hétig tartott, már én is csak kóvályogtam itthon, aztán egyszercsak nem kelt többet. Semmi nem változott most mégse ébred. Lehet hogy fejlődésben ért fordulóponthoz, változott a kis testében, agyában valami és ezért kelt.

Tápszerről jut eszembe:2 hónapos volt Marci amikor bolondozott a tej mennyiség és biztos ami biztos kértem tápszert a dokinőtől. Nekem már akkor Milupa Milumil 1-est írt fel merthogy a gyerek már nem újszülött.

Viszont Marci egyedül alszik el, csak a cumi a segítsége. Leteszem és elalszik. Napközben is. És egyedül eljátszik bármeddig. Együtt az én kedvem végett játszunk. :D De Ő meg ugye este 11kor és fél 5 fele még hamikázik és 7-nél tovább egyetlen percig sem alszik.

Én is nagy alvós voltam. Ez volt a fő fóbiám terhesen, hogy nem fogom tudni ellátni a gyereket mert annyira álmos leszek. Aztán 4 hónapja nem aludtam egy jót és ha egy éjszaka csak 2 órát alszok aztán meg akár 5-öt is az már bőven elég a kipihenéshez. Szeintem a szervezet tudja a dolgát és annyi idő alatt piheni ki magát amennyi van. Átáll az ember. (Ettől persze még nagy álmom egy 10 órás egybefüggő alvás)

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Fagyasztott paníros husi jó ötlet, köszi a tippeket.
Sajtos tejfölös és grízes tészta nálunk is menő, csak minden nap mégsem lehet :oops: .

Panka ha ébred, akkor is csak hajnalban :oops: . Persze volt már (2x) olyan, hogy 1-2 óra körül is felébredt, de éppen tegnap aludta a rekordját: több, mint 12 órát :oops: . Ne úúútálj nagyon érte, én már túl vagyok egy 2 éves koráig óránként, félóránként ébredő Bencén... :roll: .
dettyk

Nálunk még éjjel jó, gyakorlatilag enni kel, viszont hajnali négytől, esetleg öttől, hattól csak kínlódunk, én próbálom visszaaltatni, de általában nem sok sikerrel, illetve csak rövid időre. De cicivel jobban sikerül, csak akkor egy idő után már szerintem a sok kaja bántja a pocakját, akkor meg azért nem alszik. És persze a fészkelődésre felkelnek a többiek is....

KépKépKép
bongyi

Juba nyugi én egész éjjel szoptatok :? na jó 2-5 körül, de 2 től mellettem alszik, igy gondolhatod, hogy alszok :(

Heni
KépKép
heni81

Dettyk, én azt hittem egészen egyedi, hogy az én Ákosom két éves elmúlt és ennyira sz@rul alszik! De akkor mégsem vagyunk Marslakók!

KépKépKép
bongyi

Dettyk: ja tényleg, már mondtad... :oops: Megnézted apus zenekarát?

Kép
Kép
timi26

Nyerkit: mi is elég korán kezdtük a Milumil 1-est. Kb 2 hósan.

Kép
Kép
timi26

Jaj!Most gonosz leszek de olyan jó hallani,hogy másnak is van rossz babája!Bocsika!!Azt hittem,hogy valamit nagyon sz@rul csinálok de akkor úgylátszik mégse,de jó!
Bongyi rátok fogok gondolni ha kelni kell és akkor könnyebben megy majd minden!

Heni!Én detto minden vackot megvettem már annak a reményében,hogy majd egy kicsit leköti,ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ SEMMIVEL nem játszik el még ÖT percet se,kész vagyok tőle!És én is tönkrementem anyagilag (is) :cry:
A GYED-et mikortól kapod?

KépKép
juba

Szia Nyerkit, igazad van, átáll a szervezet! Én szoktam mondani, hogy öt éve nem aludtam ki magam, és fáradt vagyok, de amikor -évente félszer- napközben ledőlhetnék, nem tudok aludni! És tulajdonképpen napközben sem érzem, hogy kilennék, viszont amikor este vízszintesbe kerülök, hirtelen iszonyatosan elönt a fáradtság. Szóval azért beállt a szervezetem ennyi alvásra.

KépKépKép
bongyi

Köszi Juba, de ugyanezt mondhatom én is Bertusról :wink: Én Mátém magától alszik el, de a cumi azért kell hozzá persze, és hajnalban még mindig egyszer kelek hozzá kb.3, 1/2 4 felé. Pedig már annyira vágyom egy átaludt éjszakára.

Bugyileolvasztó :lol: :lol: :lol:

Főzés: Amíg játszik, vagy ha reklamál, akkor szintén pihiszék, játékok és én is átmegyek Stahl Juditba. :D

És a képek:

Kép
Kép Hurrááá, enyém az egész járóka!
Kép Koncentráááálok

KépKépKépKép
meryke

Heni!Nekem kb két honapja mellettem alszik de már az alvás első pillanatától,most is bent alszik az ágyamba!

KépKép
juba

Juba március 1. től :cry: pedig 14 én született a fia, megvonják tőlem azt a 14 napot :(

Heni
KépKép
heni81

VikDaninak boldog 5 hónapot!

Granda jó hogy írtad, hogy viszel fényképezőt mert ezen filóztam hogy vajon hülyének néznek ha én a partról kattingatok? De ha másba is felmerült ez akkor lehet hogy a medence körül elvadult szülők tucatjai kattogtatják a gépüket :lol:

Nálunk is van cumi de olyan szépen alukál vele, hogy tartok tőle ha elvenném akkor esetleg mással kéne pótolni.És nem szivesen szoktatnám rá így 7 kilósan a ringatásra. :oops:

Én rendelem a hamit 8)

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Mára ennyi, mert ilyen altatás után ne tudom milyen lesz az éjszakánk! Meg mostanában amúgy is fáradtabb vagyok! :(

Jót szakát mindenkinek! És minél hosszabb alvást!!!

Kép
Kép
timi26

Bongyi, ne aggódj, nem vagytok azok! Sokat tapasztalt nőrokonok szerint azzal rontottam el, hogy magam mellé szoktattam (nem tudom, kihallatszik e az irónia a "sokat tapasztalt nőrokonokból :lol: ). Hülyeség! Egyszerűen azért szoktattam magam mellé, mert ahogy ti is írjátok, hulla fáradt voltam, és már nem bírtam óránként korzózni a kiságy és az ágyunk között. Így meg legalább én is aludtam valamennyit. Egy idő után már volt olyan, hogy fel sem ébredtem, nem is emlékeztem rá, szopizott vagy sem...ő elejétől kezdve rosszul aludt, ha féllábon ugráltam, akkor is. Nem én rontottam el!
Panka, amióta hazahoztuk a kórházból, úgy alszik, mint aki pontosan tudja, hogy éjszaka van. Már első éjszaka is csak egyszer ébredt, hajnalban, szopizott és aludt tovább. Én mindig azt a pillanatot várom, amikor ez az idilli állapot szertefoszlik, emlékezvén Bencére, de be kell látnom, hogy alvás terén ég és föld a két gyerek, és ezt nem mi döntöttük el :? .

Na most jól kiírtam magamból :twisted: :twisted: .
dettyk

Az én párom azt szokta mondani, hogy az elsőszülöttünk azért olyan okos - ááá, nem vagyunk elfogultak - mert én mindig megállás nélkül dumáltam neki. És pont azt szokta felhozni, amit itt már többen említettetek, hogy főzés közben végigmeséltem neki mindent. Gyakorlatilag az összes alaprecept ott van már a tudatalattijában.....

Az éjjeli első vagy második ébredés után Zita is az én ágyamban köt ki! :oops: De én meg pont így tudok igazán jól aludni. Annyira imádom, ahogy ott szuszog!

KépKépKép
bongyi

Sikerült oldalt kezdenem! Nem csoda, annyit írok, mint máskor több nap alatt, lassan kéne is csicsikálnom.....

KépKépKép
bongyi

Meryke!Tündéri a kiskrapek jó,hogy raktál fel képet imádom nézegetni őket!

KépKép
juba

Heni nem vonják el csak a gyás pontosan 168 napra jár akár hó közepe van akár nincs.

Juba: Berta ennyira nyugis hogy tudsz vele aludni? Enyém gyerekem olyan mint a cséphadaró.Képtelenség vele aludni.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Szerintem ezt az éjszakai gyakori kelést a fogzásnak tudhatjuk be, tuti. Már nálunk simán reggel 5-6ig alvás volt és egyszer csak ébredéd 2x mint csecsemő korban. Akkor elkezdtem fejni, gondolván, hogy biztos éhes azért kel, még megivott este 100ml, igaz sok ki is jött belőle ( Nálunk kaja terén nincs határ), de pont úgy kelt, igy már este csak szopi van és nem fejek, mert utálom, pedig 5 perc 100ml, de utánna sterilizálni, stb. szóval már nem, meguntam.

Mellettem is azért alszik, mert én alszom el előbb és a fiam még nem tud egyedül visszamenni az ágyába :oops:

Heni
KépKép
heni81

Timi26, megnéztem, Pisti ismeri őket. Belehallgattam, nem tudom, ki énekelt, de nagyon jó volt (Stand by me- szeretem :D ).

Nyerkit, irigyellek!! Néha én is hozok menüt, de nem bírom apát rábeszélni, hogy rendszeresen hozassunk :( . Mondjuk mi sem halunk bele, ha nem eszünk minden nap főtt kaját. Bence eszik a suliban.

Meryke, nagggyon tuttti!

Jó éccakát mindenkinek!!
dettyk

Ugylátom azok korzóznak még mindig itt akiknél még hátra van az etetés :D
Na megyek is megtömöm a Kicsi pocit.

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Köszi Nyerkit, már azt hittem megint megvonnak tőlem valamit :?

Heni
KépKép
heni81

Én azért vagyok vele egy ágyba mert egyszer majdnem megfullald de kajakra lilult is a feje ,fejjel lefelé kellett fordítanom és ütnöm a hátát na én akkor annyira megijedtem,hogy azóta 24 órás megfigyelés alatt tartom.

KépKép
juba

Köszi Dettyk, hogy leírtad, jó volt olvasni! MIvel nekem a nagyobb is kétéves koráig ébredt éjjel, a kicsi meg már nagyobb és mégis, ezért úgy gondoltam, nyilván azért, mert rászoktattam őket -ami annak idején kényelmes is volt mindannyiunknak- hogy velük vagyok elalvásnál, sőt sokszor én is elaludtam mellettük és hogy hajnaltól a szobájukban lévő nagy matracon aludtunk együtt. Szóval ebből kiindulva, és hogy Zitával ugyanezt a játékot űzöm, logikus volt, hogy az én nevelésem, félrenevelésem. És már felkészültem, hogy még legalább két évig nem fogok aludni egészben éjszakát....

Szórakozik a netünk, egyfolytában elmegy, így figyelmeztetnek az égiek, hogy ideje aludni!

KépKépKép
bongyi

Na jóccakát mindenkinek!

Kép

KépKép
juba

Juba nekünk van légzésfigyelő, általában csak éjszaka megy, ig legalább amig az ágyban van nyugiba vagyok. Amikor meg mellettem, mindig hallgatom, hogy szuszog e. Én amúgy főleg attól félek, hogy megütöm, vagy ráfekszem, ha elfelejteném, hogy ott van. :oops:

Heni
KépKép
heni81

Jó éjszakát mindenkinek!!!!!

Heni
KépKép
heni81

Jó regelt!

Vikdani!
Boldog 5.hónapot :)

Linda,Boti :)
ISten éltessen a 4 hónapos szülinapotokon :)

altatás:
Míra mindig velem,egy ágyban egyszerűbb volt ágyban fekve szoptatni :oops: mostanában meg átmászkál éjszakánként :)
Bálint meg csak a kiságyában másik szobában :) Máshol szinte alig hajlandó elaludni :) Őt csak ülve szoptatom inkább átmegyek éjszaka a másik szobába :) Már így is kicsi a 180-as ágyunk,pedig csak 3-an alszunk benne :oops:

Szép napot :)

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Utolsókból lesznek az elsők.....legalábbis majdnem elsők, Viranka beelőzőtt! :lol:

KépKépKép
bongyi

Beelőzött, bocs!

KépKépKép
bongyi

Jó reggelt csajok!

Apa elment Pestre focizni, úgyhogy enyém a gép!!!! :twisted: :twisted:

(Amíg Bence el nem zavar... :oops: :roll: ).

Mindenütt ilyen brutál a szél? :shock: Nagyon durván nyomja... :?

Még jó, hogy nem mentem buliba (igaz, 10 perc alatt itthon lettem volna, ha szólnak), mert Panka felébredt fél 1-kor :shock: . Gyanítom azért, mert tegnap kissé csúsztunk a rohangálás miatt, és a szokásos 6 helyett csak 5x evett...Biztos érezte...szopizott pár percet, és azóta szerencsére alszik 8) .
dettyk

2 hónaposan :)
Kép Kép
Kép
Juba:ilyen voltam vöröses szőkén aztán szőke lettem majd bebarnultam :wink:
Kép
4 hónaposak :)
Kép
Kép

KépKép
viranka

Bongyi!
Igen mert legkisebb már 1/4 7 óta dumál :)

KépKép
viranka

Jó reggelt, Lányok,
akkor csatlakoznék! ;-)
Nálunk amióta Ádi megvan, rendszert próbálok kialakítani, de ő kibújik alóla -- kezdem megszokni. A fix pont az esti fürdetés (mert az az egy, amit mi dönthetünk el :-)), utána kaja, alvás. Az, hogy Ádi mikor ébred, visszaalszik-e vagy sem, mennyi időre, mikor ébred megint stb., csak ő tudja. Némi mintázat szerencsére van, jan. 1-jétől például egész szépen átalussza az éjszakákat, de ma is fél5-kor kelt enni (igaz, utána visszaaludt), máskor húzza 7-ig. És itt hiába minden szoktatás stb., azok mennek az agyamra, akik szerint ez megváltoztatható. Mégis hogyan? Ha nem álmos, nem akar aludni, hogyan altassuk el? De én elfogadtam, hogy Ádi ilyen, és egyébként is kis ügyes, hogy ennyit is alszik, mert más még ennyit sem.
Napközbeneink a la Gremeséék: ami tuti, az az, hogy úgy 2 óra ébrenlét után álmos lesz Ádi, de akkor 99%-ban csak a pihenőszékben tud elaludni (tegnap ritka kivétel volt: mellen elaludt és az apja is el tudta ringatni, bekerült a kiságyba -- ilyen se volt már hetek óta). Amellett meg ott ülök, mert nem merem bennehagyni, légzésfigyelő sincs benne (és a félrenyelések miatt is parázom). Ebből ki lehet számolni, mennyi időm van napközben bármire is: semennyi, max. ide a gép elé ugrom, ha Ádi hajlandó picit ellenni magában (nem jellemző). Főzni semmi mód, max. vett levest, de azt sem egyszerű megkavargatni, ha épp műsor van ;-) Ezért anyu segít kajával, vagy hétvégén főzünk valamennyit (mert akkor egyikőnk apával tud vigyázni Ádira), a takarítás is hétvégére marad, hétközben a mosással, mosogatással bűvészkedem. És még csak egy gyerekem van...

Kép
Kép
irina

Csak végigolvastalak Benneteket! :P

Jó reggelt!

Iszonyat szél van itt, Mesike meg azt nem bírja, de szerencsére nem ébredtem fel rá.

Juba! Azt még nem tudom hogyan, de valahogy meg kéne oldani a nyári talit, hogy Ti is el tudjatok jönni!!!!!

Dettyk! Tegnap Anyóséknál ment valami jó kis zene, amire Apával és Zsófival (akinek nagyon tetszett) elkezdtünk táncolni.
Ekkor én felkaptam a fejem és feltettem egy költői kérdést: Mikor voltam buliban? Mert olyan mehetnékem volt.
Fú. Én nagyon szeretek bulizni. Néha jó volna így is kikapcsolódni.

Altatás: Nálunk szinte óramű pontosságú rendszer van (amit segítek én is fenntartani, de alapjába véve Zsofka alakította ki).
Evések: 8, 11, 14, 17, 20.
Játszás: Minden szopi után 2 óra.
Alvás: Minden játszás után 30 perc.
Alvás után: 30 perc ébredezés. pelenkázás, készülődés a szopihoz...
Éjjeli alvás: egyhuzamban 11 óra.

Ha időben lefeküdnék vele, (vagyis akkor, amikor Ő), és is tudnák 11 órát aludni. Viszont "csak" 9-et alszom! :oops: (Jaj, jaj, ne kövezzetek meg ezért! Ez tuti kárpótlás azért, mert 8 hétig nem tudtam rendesen aludni, éjjeli felkelés stb, nem beszélve arról, hogy ha Zsófi nem is ébredt, 5 hétig mostam a cicimet éjjel-nappal két óránként).

Nyerkit! Jó ötlet a medencés talis tali. A tápisok érkeznek darázsderékkal, a szopisok meg nagy popóval! (Tisztelet a kivételnek, itt leginkább magamra gondolok!)
A terasz-talin nálunk is lehet majd pancsolni a szuper medencémben! :wink:

Egyébként a szervezet tényleg rááll a kevés alvásra. Az elején nekem is 2+3 órákat aludtam éjszaka, olyan voltam, mint a mosogatórongy, nem beszélve a füriben a fecskendőzésről, stb...
Most viszont már elképzelni nem tudnám, ha ébredni kellene éjjel.
Szerencsére Zsófi kb. 2,5 hónapos kora óta reggelig alszik. :oops: :D

Heni! Én úgy voltam vele, hogy nem kell - számomra -semmi "felesleges" dolog, azután mikor megvettük a "felesleges" dolgokat, azok klasszul bejöttek.

Pl. Pihiszék: Klasszul elvan benne (ideig-óráig), plusz most a kóstoltatásnál etetőszékként is üzemel.
Járóka: Szintén klassz, tud benne forgolódni anélkül, hogy állandóan lesni kéne, mikor araszol arrébb, és esik le. Plusz állítható magasságú, nem reklamál, ha benne van, csak akkor, ha unatkozik.
Fogmasszírozó "fogkefe": Ez is bejött! Legalább megtanulja, hogy a fogkefének is ilyen a fogása (egy pálcika-szerűség, amit sokszor kell majd a szájába dugni).
Új babakocsi: Nekünk volt már egy régebbről, de az nem újszülötteknek való volt. Erre a teszveszen vettem 12e-ért egy olyat, amit - ha az idő engedi - minden nap használok!

A fogmasszírozó kivételével (és van még egy csomó rágcsija, amiket kihasznál) a fentieken nagyon gondolkodtam, hogy kellene-e, és szerencsére jó, hogy vannak.

Meryke! Máté Mennnnnyire aranyos a pihiszékben! Olyan agyonpuszilgatni való!!!!!!

Bongyi! Zsófi 3 hónapos koráig mellettem aludt. Nálunk nincs légzésfigyelő. Mikor én éjjel felriadtam, hogy vesz-e levegőt, nem egyszer (félkómában) rácsaptam a hátára :oops: , és mikor Ő megmozdult, kb. akkor ébredtem fel, és jöttem rá, hogy szegényre rásóztam egyet. :oops:
Amúgy én attól nem féltem, hogy ráfekszem.
Ám mikor kereken 3 hónapos volt, és kb. 2 hete átaludta az éjszakákat, áttettem a saját ágyába. Az első éjszaka nagyon rossz volt (de csak nekem), majd a következőn már nem is volt furi, hogy nem mellettem van.

Viranka! Nagyon jók a képek! Mira (is) milyen szép volt kisbabának, akárcsak az Anyája! :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka, nekem Te és Mira is szőkésvörösesnek tűntök, de vörösnek tutira! Tévednék?

Kép
Kép
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?