Csak végigolvastalak Benneteket!
Jó reggelt!
Iszonyat szél van itt, Mesike meg azt nem bírja, de szerencsére nem ébredtem fel rá.
Juba! Azt még nem tudom hogyan, de valahogy meg kéne oldani a nyári talit, hogy Ti is el tudjatok jönni!!!!!
Dettyk! Tegnap Anyóséknál ment valami jó kis zene, amire Apával és Zsófival (akinek nagyon tetszett) elkezdtünk táncolni.
Ekkor én felkaptam a fejem és feltettem egy költői kérdést: Mikor voltam buliban? Mert olyan mehetnékem volt.
Fú. Én nagyon szeretek bulizni. Néha jó volna így is kikapcsolódni.
Altatás: Nálunk szinte óramű pontosságú rendszer van (amit segítek én is fenntartani, de alapjába véve Zsofka alakította ki).
Evések: 8, 11, 14, 17, 20.
Játszás: Minden szopi után 2 óra.
Alvás: Minden játszás után 30 perc.
Alvás után: 30 perc ébredezés. pelenkázás, készülődés a szopihoz...
Éjjeli alvás: egyhuzamban 11 óra.
Ha időben lefeküdnék vele, (vagyis akkor, amikor Ő), és is tudnák 11 órát aludni. Viszont "csak" 9-et alszom!

(Jaj, jaj, ne kövezzetek meg ezért! Ez tuti kárpótlás azért, mert 8 hétig nem tudtam rendesen aludni, éjjeli felkelés stb, nem beszélve arról, hogy ha Zsófi nem is ébredt, 5 hétig mostam a cicimet éjjel-nappal két óránként).
Nyerkit! Jó ötlet a medencés talis tali. A tápisok érkeznek darázsderékkal, a szopisok meg nagy popóval! (Tisztelet a kivételnek, itt leginkább magamra gondolok!)
A terasz-talin nálunk is lehet majd pancsolni a szuper medencémben!
Egyébként a szervezet tényleg rááll a kevés alvásra. Az elején nekem is 2+3 órákat aludtam éjszaka, olyan voltam, mint a mosogatórongy, nem beszélve a füriben a fecskendőzésről, stb...
Most viszont már elképzelni nem tudnám, ha ébredni kellene éjjel.
Szerencsére Zsófi kb. 2,5 hónapos kora óta reggelig alszik.
Heni! Én úgy voltam vele, hogy nem kell - számomra -semmi "felesleges" dolog, azután mikor megvettük a "felesleges" dolgokat, azok klasszul bejöttek.
Pl.
Pihiszék: Klasszul elvan benne (ideig-óráig), plusz most a kóstoltatásnál etetőszékként is üzemel.
Járóka: Szintén klassz, tud benne forgolódni anélkül, hogy állandóan lesni kéne, mikor araszol arrébb, és esik le. Plusz állítható magasságú, nem reklamál, ha benne van, csak akkor, ha unatkozik.
Fogmasszírozó "fogkefe": Ez is bejött! Legalább megtanulja, hogy a fogkefének is ilyen a fogása (egy pálcika-szerűség, amit sokszor kell majd a szájába dugni).
Új babakocsi: Nekünk volt már egy régebbről, de az nem újszülötteknek való volt. Erre a teszveszen vettem 12e-ért egy olyat, amit - ha az idő engedi - minden nap használok!
A fogmasszírozó kivételével (és van még egy csomó rágcsija, amiket kihasznál) a fentieken nagyon gondolkodtam, hogy kellene-e, és szerencsére jó, hogy vannak.
Meryke! Máté Mennnnnyire aranyos a pihiszékben! Olyan agyonpuszilgatni való!!!!!!
Bongyi! Zsófi 3 hónapos koráig mellettem aludt. Nálunk nincs légzésfigyelő. Mikor én éjjel felriadtam, hogy vesz-e levegőt, nem egyszer (félkómában) rácsaptam a hátára

, és mikor Ő megmozdult, kb. akkor ébredtem fel, és jöttem rá, hogy szegényre rásóztam egyet.
Amúgy én attól nem féltem, hogy ráfekszem.
Ám mikor kereken 3 hónapos volt, és kb. 2 hete átaludta az éjszakákat, áttettem a saját ágyába. Az első éjszaka nagyon rossz volt (de csak nekem), majd a következőn már nem is volt furi, hogy nem mellettem van.
Viranka! Nagyon jók a képek! Mira (is) milyen szép volt kisbabának, akárcsak az Anyája!