A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. januári kismamák

krisz:
igen, ezt mi is próbáltuk elérni, de a törzsgárdának derogál napközizni, az számukra felér egy lefokozással.... Naésamit nagyon csípek, az a csicskáztatás... Az én délelőttös párom pl. azt képzelte, hogy én az ő beosztottja vagyok... Hát hamar felvilágosítottam, hogy nem így van.... :wink:

csajok, azt hiszem a fiamnak bohócfóbiája van.... :roll: Már megfigyeltem, hogy ,amikor a fejét balra fordítja és úgy próbál elaludni, folyton felsír, nyugtalan. Azon az oldalon van a bohóc, és én elkönyveltem, hogy csórikám biztosan mérges, mert nem éri el, így még közelebb toltam hozzá. A helyzet változatlan volt.. Most gondoltam egy merészet, és elvettem a bohócot az ágyból. Azóta nyugiban alszik! :shock: Hülye anyja.... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Kép [/img]

Kép
jandrea

Hanna: bevállalnám az 1 óra hisztivel együtt!!!! :-)
De nem panaszkodom. Bianka egyszszer kel éjszaka és egyszer kora reggel, de az már nem számít éjszakainak (csak nekem). :-)
És így napközben mennyit alszik????

Kép
jandrea

Mágnes: bohóc-fóbia :lol:

Kép
jandrea

Mágnes: hát igen, így nehéz. Nálunk már évek, sőt évtizedek óta így megy alsóban, és senki sem veszi lealacsonyító munkának. És nem is az! Délután a gyerekekhez is közelebb kerülhet az ember. Szerintem ekkor beszédesebbek, jobban elmondják, ha bántja őket valami. A napközis tanár kicsit pszichológus is.

krisz78

Jandrea! Gyönyörű Bianka! Imádom, amikor így elhagyják magukat szopi közben.
Olyan kis elégedett. :)
Napközben is sokat alszik. Ha nem alszik akkor nevet, dumál a hintában nekem. Délutánonként csavargunk, ha meg olyan tré az idő, akkor a teraszon durmol. Egy szavam sincs. Akkor volt gáz, amikor fájt a hasa. Anyukám szerint hihetetlen milyen jó gyerek.
Na, most halálra dicsértem. Bocs Csajok, tudom, hogy ezt nem illik. :oops:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

Mágnes! :lol:

Az életet nem álmodni kell. Az álmot kell megélni.
Kép
hanna30

krisz:
hát tény, hogy sokkal többet tudtam a gyerekekről, mint adélelőttös párom, de ez nem feltátlenül attól van, hogy napköziztem, csak őt nem igazán rdekelte a kis lelkük :) Azért nagyon jó volt, mert 1.osztálytól 6-os korukig én voltam a napközisük. :) Nagyon összeszoktunk

Kép
Kép
Kép
mágnes

hanna:
kell is dícsérni, megérdemli, ha ilyen jó fiúcska :) Anyud ezek szerint megbékélt.. :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hanna: Köszi!
Dehogynem illik!!!! Szerencsére Bianka is kiegyensúlyozott baba. Teljesen jól elvan a hordozóban is. Én is szoktam mondogatni, hogy egy kisangyal!!! Azt is el kell ismerni, ha jók, nemcsak arról kell beszélni, ha nem bírni velük.
Csak késődélután és este lesz nyűgös, de szerintem akkor azért, mert fogy a tejem és jobban meg kell érte küzdenie. Így kevesebbet tud enni egyszerre, nem tud jóllakni. Hiába adom neki ilyenkor sűrűn a cicit, nem akar kialakulni a kereslet-kínálat egyensúlya. Azt hiszem, én is nyűgös lennék a helyében.

Kép
jandrea

Sziasztok!

Kisbogács, mi akarjuk vinni babausziba Julcsit, de én meg akarom várni a 4 hónapos oltást.

Edit, örülök, hogy minden rendben.

Hanna, köszi. Mi majd együtt visszük Julcsit usziba, de Apa megy vele a vízbe, pont azért, amit említettél. Már nagyon várja.
Irigy az éjszaka miatt.

Batkata, helyes Julcsid.

Jandrea, én is készülök baba mama tornára.

Katuska, de jó fotó!

Julcsi a reggeli 6.30-as kelés óta nem aludt egy percet sem. Ez még nem lenne baj, de elég nyűgös. Lehet, hogy megint valami front jön ? Vagy csak a telihold ?

Kép
petne

A fiam nézegeti a kezét! :lol: De nem ám kinyitott ujjakkal, hanem ökölben, a keze, és forgatja, nézi ,a másikkal meg akarja fogni :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: ügyes Bence :) Saci addig jutott az öklével, hogy a cici helyett a szájába gyümüszkéli :)
Napközi: :evil: micsoda hozzáállás a többiek részéről! Amúgy mit tanítanál?

Hanna: dícsérd csak :lol: :lol: :lol: örömmel olvassuk :lol:

Petne: vannak ilyen napok... azért lehet nyűgös, mert fáradt, csak valamiért nem megy a bealvás

Csöre
csöre74

csöre:én alsós tanító vagyok, tehát alsóban mindent, és 5-6 osztályban taníthatnék történelmet. Na de azért maradnék az alsósoknál.. :) Nagyon hiányzik a tanítás... De rengeteget helyettesítettem, így kicsit kiélhettem magam..:)

ököl:ne is mondd! Mikor bevarázsolnám a cicit a szájába, és ő megelőz az öklével.. Na aaaz szuper!! Mintha vákuumot képezne, alig bírom kihúzni :cry:

Kép
Kép
Kép
mágnes

nem bírom ki.... :oops:
[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1236778417.2164.jpg[/img]

[/img] Kép

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: nagyon édesek!!!!!!! Látom, Annának nagyon tetszik a játszószőnyeg!

Kép
jandrea

Andi:
Attól tartok jobban, mint az öccsének.. :lol: Bezzeg,amikor neki állítottuk össze, le sem tojta... :?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Új fejleményt hallottam most a neten a hírekben az 5 hetes babáról.
Az édesanyát hazugságvizsgálat alá vetik, mert ellentétes dolgokat mondott, hogy hol volt amikor a babája eltűnt.
De már nem keresik a speciális mentő csoport.
Nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a vége ennek az ügynek.

mágnes!
Nagyon aranyosak a fotók.

Most éppen játszik a Dávid a Joellel meg kell őket zabálni.
Tiszta bolond az idő nálunk, az előbb még úgy nézett ki, hogy szakadni fog az eső, most pedig hét ágra süt a nap.
Kíváncsi lezsek mit fok szólni jövőhéten a dokinéni a hízásunkhoz.

manocskak

Mágnes: mintha szívecskében feküdnének :D tök jó kép :wink:
Alsós tanítónéni, na, az tényleg nagyon összetett feladat, hiszen minden tárgyat te tanítassz... remélem, a babaidő elteltével kapsz majd osztályt :wink:
Saci dettó, alig bírtam kiszedni az öklét a szájából, úgy tömte befelé, közben hangosan cuppogott... kajaidőben :?
Megyünk, megnézzük, milyen idő van kint :)

Csöre
csöre74

csöre:
nem is figyeltem, tényleg olyan :lol:

5 hetes baba: nagyon sajnálom szegényt, már biztos, hogy nem él, anyuka benne van, már az elején gyanítottuk...

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Itt vagyunk, csak kidőltem, muszáj volt alukálnom egy kicsit.

Ringató: hát tényleg úgy van, ahogy Katuska írja, egy csomó infó található a www.ringato.hu-n. Énnekem az nem tetszik, hogy ez egy szabadalmaztatott módszer, nem nevezheted ringatónak a foglalkozásodat, ha nem ennek a csajnak a tanodájában tanultál...
Nálunk a főnéni volt.
Az anyukák kedvesek voltak, a gyerekek helyesek, itt nem volt semmi kötelező. Aki menni akart ment, aki ülni ült, stb. A foglalkozás is jól volt megszerkesztve . egy kis ének, egy kis vers, a vers feldolgozott változata danolva, egy kis mozgás, egy kis höcögtető, egy kis ritmusgyakorlat, a végén közös éneklés...
Az is tetszett, hogy eltért a gyerekek kedvéért a fő csapásvonaltól, tudott improvizálni...
Ha egyébként belegondolunk, nem csinál mást, mint amit alapjáraton egy (nép)zenében és gyerekirodalomban jártasabb, jó pedagógiai érzékkel megáldott szülő a gyerekével csinál. Mi a társaságért mentünk, meg kíváncsi voltam a módszerre.
Amúgy Borcsa végigaludta az egészet, most csak kis"vendéghallgató" volt, regisztrálni kell egy várólistán, hogy bekerülj a "szentélybe" és a "szeánszon" résztvehess - ez a MűPá-s kishölgy szerint 3-4 hónap. Az tök jó, mert addigra felnő a feladathoz.. :)

Fülbevaló: Julcsának a Kútvölgyiben hazajövetel előtt belőtték, ott választhattam fülbevalót, nem is volt annyira drága... Itt az Istvánban utolsó nap tudtam meg, hogy lehet, 6000,- Ft-ért (!), plusz a fülbevalót is neked kell vinni. Hát én egyből lemondtam erről... Én is gondolkodtam hogy, jó lenne minél előbb túlesni a dolgon, csak még nem találtam helyet... Meg talán meg kellene várni a nyarat, hogy a sapival ne bántsam addig, amíg gyógyul a kis cimpája...

Csöre: Borcsa is dumált egész éjjel, társaságra vágyott, én meg majd' feldőltem a fáradtságtól. Én is kipróbáltam mindent: egy kis cici, egy kis fenékrázás, egy kis séta, egyki ez, egy kis az, de csak hajnal felé aludt el. Úgyhogy én fel sem keltem a nagyokat intézni, megtette azt Gáborom.
Ráadásul hajnalban elkezdett a gyomrom veszettül fájni, lehet, hogy nekem is kellene egy kis rendszeres táplálkozás... Mire hazajöttünk, csillagokat láttam a fájdalomtól, ráadásul ugye fájdalomcsillapítót sem akartam bevenni, úgyhogy maradt a "betömöm a száját cicivel és összebújok vele, hogy aludjon" módszer. Be is jött, még most is kótyagos vagyok...

Mágnes: olyan édesek-helyesek a lurkócskák!

Katuska: lehet, hogy kipróbálom én is így megkötni a kendőt, hátha körbeér... :)

Pracli-nézegetés: Borcsa is nézegeti, s ő is betömné a cici helyett a szájába, ha hagynám, de mindig próbálom megelőzni... :) Így "vákuumképzés" helyett a cicimet tépázza, nem is kell aggódnom, hogy nem indul be a tejem... :shock:

Fogacskák: nem tudom, ki említette a korai fogacskabújást, de tény, hogy hamarabb is jöhet. Marci 4 hónapos volt, Julcsa 5, amikor megjelentek a kis drágák, a cicijeim örömére... ;)
Borcsának meg van két fehér pötty születése óta az ínyém, s nem penész, mert a dokinéni mondta volna... Azok szerintem fogkezdemények, csak még nem törték át az ínyt. Az a gyanúm, hogy fogzás idején lesznek még szép éjszakáink... :shock:

Hanna! Szerencsés vagy, tényleg!
Borcsa elvan, ha szóval tartják. Vettem én is játszószőnyeget neki, de le se...., utolája, viszont ha hisztizik és megszólítom, rögtön abbahagyja a hisztit és dumál-mosolyog a kis fogatlanom... :D Ilyenkor tuti unatkozik és társasági életre vágyik... Asszem nyáron sok munkája lesz Julcsinak-Marcinak. Amíg főzök-mosok-takarítk, addig ők fogják pesztrálni Borkát... :roll:

Kata&Bori
Kép
Kép
Kép
batkata

Sziasztok!

Mágnes! De vagány Bence! Anna meg gyönyörű!
Bohoc-fóbia! :lol: :lol:

Jandrea! Nagyon édes Bianka!

Babaúszás!
Bemásolok nektek egy cikket a Kismamából. Én Leventét azért nem vittem annó, amit Lakatos Katalin írt. Én nem tudtam eldönteni kinek van igaza és úgy voltam vele ráér későbbis megtanulni úszni. A vizet meg imádja, a velencei tóba már 8 hónaposan lubickolt!

Vitatkozzunk a babaúszásról!Betűméret
elküldöm egy ismerősömnek nyomtatás Fodor Marcsi
Kismama magazin
2008. 06. 27. A babának és a mamának program kell! Nem árt, ha fejlesztő és szórakoztató is egyszerre. Vajon a babaúszás éppen ilyen? Bár egyre több lehetőség közül választhatunk országszerte, a vélemények a szakemberek és a szülők közt is megoszlanak.
Szakemberek a babaúszásról

Nem a merülés a fontos!
Mattesz Csilla, a Vízipók Egyesület elnöke:
– Huszonöt éve foglalkozom a babaúszással, és azt látom, hogy a gyerekek igenis szeretnek a víz alatt lenni! Vannak, akik azt mondják, hogy nem szabadna ezt a reflexet megtartani – én azt mondom, hogy nem szabad elvenni tőlük ezt az élményt! A Mattesz-módszert eredetileg Oroszországban tanultam, majd a saját lányom születése után rajta fejlesztettem tovább. Azt tapasztalom, hogy a víznél nincs jobb közeg a fejlesztésre egészséges és sérült babák részére. A mai napig sok a félreértés a babaúszással kapcsolatban. Nem csoda, hiszen már az elnevezés is rossz. Mi ugyanis nem úszni tanítjuk a gyerekeket. Én senkit nem nyomok víz alá, nem dobom be a vízbe. Nálunk a szülők és a gyerekek együtt vannak a medencében, verseket, mondókákat mondunk, és mindenki jól érzi magát. Ezért is figyelünk arra, hogy legfeljebb hat baba legyen egyszerre a tanfolyamon.
Így a merülés sem nehéz, hiszen én a babák nyelvén beszélek, és látom, érzem, hogy mikor állnak készen a feladatra. Amikor azt mondom: „Feladat, merülünk!”, néhány alkalom után a legtöbb megérti, mit kell csinálnia. Van olyan kisbaba, aki szereti, mosolyog, amikor felbukkan a vízből, a kicsit félősebbek pedig meglepődnek. De előbb-utóbb mindegyik boldogan lubickol víz felett és alatt is.
Az első két évben a gyerek a szülővel együtt van a vízben. Majd akik folyamatosan jártak, hároméves korban már elkezdhetik az úszáselőkészítő foglalkozásokat. Egy átlagos háromévesnek ez korai lenne, de annak, aki megszokta, hogy a vízben figyelni kell, ez nem okoz nehézséget.

A gyerekeknek semmi haszna belőle!
Lakatos Katalin gyógypedagógus, a Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány elnöke:
– Huszonnégy éve foglalkozom sérült gyerekek fejlesztésével. Az utóbbi években rendszeresen találkozom olyanokkal, akik korábban bébiúszásra jártak, és azt tapasztalom, hogy nagyon nehezen tudnak lépést tartani a csoportjainkkal.
Amikor ugyanis a bébiúszás során a víz alá nyomják a gyereket, rendszeresen kiváltják a búvárreflexet. Ezzel akadályozzák ennek az ősi reflexnek a leépülését, noha ennek magától meg kellene történnie három és hat hónapos kor között. A reflex „életben tartása” megzavarja az agykéreg alatti többi terület működését is, így nem alakulnak ki a magasabb szintű kérgi tevékenységek. Az idegrendszeri sérülések jelentős százalékban épp a kéreg alatti részeket érintik. Azért különösen fontos ez a terület, mert itt történik meg az egyensúly, az izomtónus-szabályozás összehangolása, de ugyanitt váltható ki ez a bizonyos búvárreflex is.
Ugyanilyen zavaró lehet az elemi (avagy „kutya-”) úszás megtanulása is, amely hasonlóan a mászáshoz, minden ép idegrendszerű gyerekből kiváltható kettő és hat hónapos kor között. A fejlődésneurológiai tankönyvekben nagy betűvel ott a figyelmeztetés: a valódi mászástanulás előtt két hónappal nem szabad ezt az elemi mozgásmintát még vizsgálat céljából sem kiváltani, hiszen akár már egyszeri próba is elősegítheti e mozgásminta fennmaradását és a hozzá köthető kéreg alatti területek aktivitását, s ezáltal kárt okozhat. Akkor miért lenne ez másként a vízben végzett mozgásnál? Mi, mozgásfejlesztők, gyógypedagógusok munkánk során egyetlen ősireflexre sem építünk, mert tudjuk, ártunk vele, ha a normálisan bekövetkező érési folyamatokat mesterségesen gátoljuk.
Jogos akkor a kérdés, hogy kiknek jó a bébiúszás. Az oktatóknak pénzt hoz, a szülőknek szórakozást. De azt gondolom, hogy a gyerekeknek semmi hasznuk belőle.

Babaúszás a szülők szemével

Anya, vízbe akarsz fojtani?
Gyermekorvosunk nem ajánlotta a babaúszást, mert szerinte nem egészséges dolog, hogy a kisbabákkal együtt fürdenek a gombával és egyéb fertőzésekkel küszködő szülők. Szerinte ennek csak akkor van értelme, ha valakinek otthon saját medencéje van, amit csak ő használ, és nem közösködik vadidegenekkel, akik ki tudja hányadán állnak a higiéniával. Kicsit elbizonytalanított ugyan, de nem tudott elrettenteni, így lányom négy hónapos korában elkezdtük a tanfolyamot.
Szörnyű élmény volt. Azt mondták, hogy ne közvetlenül úszás előtt etessük meg, hogy már ne büfizze vissza a tejet, de még ne legyen éhes. Nem sikerült, így végig nyafogott. Második alkalommal azért sírt, mert nem fűtöttek be időben, és nagyon hideg volt, még én is vacogtam a vízben.
A harmadik alkalommal jött a merülés. Erre az óra vége felé került sor. Úgy csináltam mindent, ahogy mondták, az oktató is ott volt és irányított. Ahogy kiemeltem a vízből, egy kicsit sírt, de hamar abbahagyta. Viszont nagyon megsértődött! Amikor kimentünk az öltözőbe, elfordította a fejét, nem nézett rám. A cumit, csörgőt sem fogadta el, szopni sem akart, kerülte a tekintetemet. Nagyon megdöbbentem.
Amikor hazaértünk, az apja hiába fordította felém, elnézett mellettem. Aztán egyszer csak jó erősen rám nézett, de olyan vádlón, mintha azt mondta volna: Mit műveltél velem, anyám? Vízbe akartál fojtani? Ezután végre megszoptathattam, de egész este egy mosolya sem volt. Másnapra szent volt a béke, de a babaúszást ettől kezdve kihagytuk. Leginkább az tartott vissza, hogy nem láttam rajta igazi örömöt azért, hogy vízben lehet, inkább csak elviselte az egész helyzetet.
Úgy látom, inkább az anyukáknak van szükségük arra, hogy elmenjenek ezekre a tanfolyamokra.
Gágyor Erzsébet, Budapest

Gyógyúszásnak indult
Az orvos tanácsára kezdtünk bele a babaúszásba, amikor Dóri három hónapos volt, mert nehezen forgott a bal válla. Nekünk annyira bejött, hogy azóta is hetente kétszer jövünk, és teljesen elégedettek vagyunk. Dóri ma már igazi vasgyúró, pedig születésekor gyenge, koraszülött kisbaba volt.
Persze nem mindegy, hol kezdi az ember a tanulást. Több helyet is kipróbáltunk, és ez jó volt, mert így rögtön össze tudtuk hasonlítani, mit nyújtanak. Az egyik közeli, olcsóbb hely volt – ma már tudjuk, hogy miért. Furcsa volt, hogy az oktató egy műanyag babán mutatta meg, mit is kell majd csinálnunk. Ráadásul később sem jött be a medencébe, a partról próbálta irányítani a szülőket.
A másik tanfolyamot az orvosunk ajánlotta, és igaza volt, a Vízipók Egyesületben találtuk meg, amit kerestünk, és már harmadik éve járunk hozzájuk. Dóra ma már hároméves, és büszke vagyok arra, hogy teljes hosszában végigússza a medencét a víz alatt. Persze ez még nem valódi úszás, hiszen nem tud feljönni levegőért, de már elkezdtük az úszáselőkészítő tanfolyamot is, ahol ugyanezt deszkával kell csinálnia, és így megtanulja lassan a szabályos úszótechnikát is.
A babaúszás rendszerre neveli a gyerekeket, és azt remélem, hogy egész életében fontos lesz számára a babakorától megszokott sportos életforma. Ez olyan program, ami később is utat mutat majd neki. Azt remélem, hogy ilyen alapozás után nem lesz belőle agyatlan, plázákat járó tinilány.
Ráadásul Dóra sokkal fegyelmezettebb, mint a kortársai, nem okoz számára gondot a fegyelem, az összpontosítás. Nagyon jó a memóriája is, ami nem csoda, hiszen az úszáson minden feladatot versre, énekre csinálunk, és ő ezeket természetesen már kívülről fújja. De mivel bizonyos parancsszóhoz van kötve a merülés, azt is megtanulta, hogy erre szót kell fogadnia, és szerintem ezért nem okoz számunkra gondot sem az altatás, sem az etetés.
Nem mondom, hogy nem voltak nehéz időszakok, hullámvölgyek. Másfél éves lehetett Dóri, amikor egy teljes hónapig minden foglalkozást végigbömbölt. De mivel tudtuk, hogy az úszás hasznos számára, és azt is láttuk, hogy minden nyafogás ellenére tökéletesen követi az oktató instrukcióit, kitartottam, és megpróbáltam számára ismét vonzóvá tenni a medencét. Sikerrel.
Orosz Gábor

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Sziasztok!

Rengeteget írtatok megint! :D
Martin ma 2-szer elaludt magától napközben, olyan cuki volt, mondjuk nem volt egy nagy alvás egyik sem, egyszer fél egyszer pedig egy egész óra!
De egész nap magyaráz a játékainak, meg rázza a kis seggét Halász Juditra :lol:

Köszi a megnyugtatásokat tejcsi ügyben. Igazság szerint tuti, hogy már én generálom magamnak a problémát :oops: Úgyhogy igyekszem megnyugodni,mert eddig is minden rendben ment, most sincs semmi extra,csak magamban kellene bíznom és nem megriadni,ha ne adj' isten épp kevesebbet szopizik Martin. Ahonnan 210 ml is kijön egy szopira, ott nagy baj nem lehet!

Gyönyörűek a babaképek ismét!!! Nekem is kéne már hozni!

Katuska: tök jó a kendős link! Nagyon hasonlít a Bartika féle kötéshez, de kicsit azért más.

Egyébként azt vettem észre, hogy Martint akármennyire is 'lazán kendőzöm',vagyis jó mélyen beleül, akkor is le tud fejelni :lol: Meglehetősen hosszú lett ez a gyerek :lol:

Mágnes: kórház,portás :evil: Édi lehet Beni,ahogy 'kergeti' a kis kezét :lol:

Kriszti: én is szeretnék majd Martinnal babauszira menni! Meg tornára és jógára is :oops:

Batkata: sajnálom a fáradtságot! Én is nyomnék egy ilyen összebújós bulit Martinnal, de nem egy nagy alvós :roll: Bár, reggelente van,hogy visszabújunk a nagy ágyba és akkor ott eldurmolunk együtt,volt, hogy a következő evésig nem is ébredt fel! (És most is gyanúsan nagy a csönd :wink: )

Fogak: Martinnak is látszik, egyre erőteljesebben, mert ugye a születéstől kezdve ott az a kis csík a leendő fogak helyén.

Képzeljétek,milyen kicsi a világ! Egy gimis barátnőm írt smst, hogy gratulál a babához, látta az iwiwen, meg hogy képzeljem, ők is Budakeszin laknak a férjével meg a 10 napos kisfiukkal! Ráadásul kiderült, hogy konkrétan a szomszéd utcában laknak!!!!! :lol: :lol: :lol:
Így lesz még egy kis barátunk, ugyanis az új szomszédainkhoz is áprilisban érkezik a baba, szintén fiúcska! Úgy örülök, lesz kivel játszanunk!!!

KépKép

KépKép
kata8110

Hali!

Visszajöttünk az oltásról- Manó alszik, még nem lázas. Nagyon bátor volt, sikított egyet, de utána elhallgatott, nem sírt. Dokinéni meg megoldotta, hogy a Rotát nem tudja kiköpni, bár próbálkozott veszettül. Április második hete viszont jó lesz: 6-án védőnéni kínozza, 7-én ultrahang tömegek, 8-án oltások... 9-én gondolom lelki beteg lesz a gyerek...

Mágnes: héé, ez a bohóc már korábban is gyanús volt!!!

Kata: hűűű, kicsi a világ!!!

Úszás: mi nem megyünk- nekem és Apának is idült víziszonyunk van. Na jó, nem igazán, de anno annyit jártam gyógyúszásra gyerekkoromban, hogy nagyon megutáltam az uszodavizet. Azt nem tudom, hogy Apunak mi az indoka, de ő is inkább ellene kapálózik- szerencsére van egy "kacsa" nagymami, aki szívesen lubickol majd Manóval.

Fülbevaló: érdekelne a dolog, de Apa még ellenáll- szerinte döntse el majd Viola, ha nagyobb lesz. Emlékeim szerint én kb. 7 évesen kaptam fülbevalót, nem fájt egyáltalán, de aztán begyulladt, mert allergiás voltam a nem-arany dolgokra.

Ha lázasodni fogunk, az kb. hány órával a szuri után várható?

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Batkata: a második kötés a listán simán beért engem is :wink: próbára fel :D még van mit finomítani a technikámon, de kényelmes :)
A csajóca egyébként nem rugalmas kendőt használ?
Alvásra irigy... Saci nem aludt ma egyhuzamban 1 órát, és most már hiába, a nagyok Zaza barátjával éppen csatakiáltások közepette játszanak :?

Bébiúszás: igen, ezeket az érveket én is hallottam... én mégis a "pro" felé hajlok, ha meg tudom oldani. Apám gyerekbúvár-oktató, vele is megbeszéltük a kérdést (ő sem javasolja a korai úszásoktatást, de ez azért más).

Kata: bezúzzuk azt a mérleget :wink:

Móni: itt is egyik pillanatról a másikra megint kitört a jégeső :?

Csöre
csöre74

Csöre! de igen szerintem is rugalmas kendő de nem baj a simával is meg lehet mindet csinálni.

Zitocs! estefelé jelentkezik általában láz. de nagyon ritkán szerencsére. Nekem azt mondta mindig a dokinéni ha szuri után este nyugtalan akkor is nyugodtan adjak neki egy fél germicid kúpot ha nincs láza.

Babaúszás: érdekes cikk még végig kell olvasnom.

Kata! ez nagyon szupi ha van a közelben egyidős baba! Nálunk is megy a bandázás.

Megjöttünk a sétából:

Kép
katuska79

Katuska: no, ide kell bevágni egy mosóporreklámot :D Köszi az infót a lázról!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Tök jó etetőszéket vettem! Levente a másikat szombaton kinyírta, addig ugrált benne, amig szétnyílt! :roll: :roll:
Na de ez 23 kg-ig terhelhelhető és pillanatnyilag ki sem lehet szedni a gyerkőcöt belőle! :lol:

Teszek róla képet, hátha valakit érdekel:

Kép

Egy két jó tanács annak, aki etetőszéket akar venni ( ha nem sértődtök meg).

- dönthető legyen a háttámlája, mert akkor 4 hós kortól használható
- állitható legyen a magassága és levehető legyen a tálcája - így bármilyen asztalhoz használható tálca nélkül is és a gyerek bele tud mászni 1 év felett nem kell emelgetni :lol:

Azért írtam le ezeket, mert nekünk ez a harmadik.
Ja és a legtöbb etetőszék 15 kg-ig van hitelesítve, az én fiam már 2 éves kora előtt annyi volt.

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

kiegészítés az etetőszékhez: az is jó ha van a lába közt olyan műanyag, mint a képen így talán nem tud felállni benne mert nem bírja maga alá húzni a lábát. Nekünk nincs ott semmi így állandóan felállt benne... :evil: érdekes az olcsó Ikeás antilop szélben sosem akart felállni. aztán rájöttem azért mert annak is van ott oylan műanyag.
katuska79

Katuska! Te egy hős vagy ha Mátét mindennap ilyen felszerelésből mosod ki! :D
Nálunk mivel nincs kert, ha vacak, sáros idő van nincs levegőzés!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Zitocs, nekünk is azt mondta a doktornéni, hogy fél kúpot adjak a szuri után 2 órával biztos ami biztos.

Kép
petne

Zitocs: szerintem egyszerűbb lesz kidobnom a nadrágot. ..nem cska szimplán sár van rajta hanem autógumikon is csúszkált és attól is fekete.
katuska79

Hú lányok engem az alternatív nőgyógyászom lehet hogy elvitt az erdőbe vagy a málnásba...
Mert én naivan elhittem, hogy elég ha csak szoptatok...
Most menjek vissza, hogy mégiscsak kéne valami??
Pedig mi még nagyon nem tervezzük a kistesót.
Már a természetes oxytocin tesztnél gyanakodhattam volna...

Nálatok nem kezd kijönni a tavaszi fáradtság?, én eddig jól bírtam az éjszakai keléseket, de pár napja kifejezetten szenvedek :shock:

Kép

Kép
lucus16

Sziasztok!

Rengeteget írtatok, csak átfutni volt időm.
Köszönöm a sok pro-kontra véleményt a babaúszásról, és külön köszönöm a cikket, nagyon tanulságos...

Fülbevaló: rábízom Ágnesre a döntést.

Kaki téma: mi nem lettünk nyakig-stb. kakisak, de ilyen súlyos pelus még nem volt a kezemben mint ma :shock:

Lejjebb kötni a kendőt: hogy ez mekkora ötlet!!! hogy nem jutott az eszembe eddig :roll:

mosóporreklám :D

dolgozni nem akaró portás :evil:

most ennyire tellett... (úgy döntöttem ismét felveszem a harcot a tankönyveimmel)
kisbogacs

Luca: azért gáz, hogy a nőgyógyász ezt mondta. :shock: Köztudomású, hogy a szoptatás alatt is teherbe lehet esni. Az én dokimnak az volt az első, hogy írta a gyógyszert, és a lelkemre kötötte, hogy addig is vigyázzak. Megterhelő lenne a szervezetnek egy hirtelen újabb terhesség.

Katuska: Máté :lol: :lol:

krisz78

Luca: hmm, és ha baba lesz belőle, akkor a nőgyógyász fizet valami garanciapénzt?

Enikő: király ez a szék!!!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Héé, amit írtam, annak csak a fele jelent meg... mi a frászt csináltam?!

Csajok, köszi a tanácsokat! Maszatmanó most nagyon-nagyon alszik... nem eszik, vagy szinte semmit... de nem lázas... Éjfélig nagyon figyelem majd... meg utána is...

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Jó éjszakát Lányok!
Holnap nem leszek :) megyünk csípőszűrésre, és megejtem, reményeim szerint, a 6 hetes kontrollt is...

Csöre
csöre74

Kriszti: kaki-sztori :lol: :lol: :lol: Egyszer Apa megmért egy jó tele pelust, 24 dkg volt :shock: :shock: :lol: Hogy van még energiád tanulni?? :shock: (Jó,tudom, nem kedv kérdése :wink: ) Le a kalappal!!!!

Zitocs: drukkolok nagyon, hogy Viola holnap úgy ébredjen, hogy el is felejtette a szurit!!! :wink: Közben rájöttem, hogy jövő héten hétfőn mégsem viszem Martint, mert jönnek redőnyt szerelni a szobájába,így ha ne adj' isten belázasodik, nyügi lesz,akkor ne kelljen már a szerelőt is kerülgetni...Elég lesz az így is :lol:

Lucus: nem semmi a dokker! Mit gondol, ahol mondjuk 11-12 hónap a korkülönbség, az a gyerek vajon hogy fogant? :roll:

Katuska: Máté :lol: :lol: :lol: :lol: Készülök akkor a későbbiekben én is ilyen ruhadarabokra :lol: Bandázás ügyben a babáknak is szuper lesz, meg (kicsit önző módon) nekem is, hogy nem leszek egyedül Martinnal,hanem lesznek itt anyucik a környéken,akikkel majd lehet eszmét cserélni,meg együtt sétáltatni a csöppeket!

Martin olyan cuki, az 5 órás kajcsi után lerakom a kiságyba, reluxát leengedem, megpuszilgatom, kettőt fordulok és kötelességtudóan ott horpaszt a kis takarója alatt, egy nyikk nélkül napok óta! 8-kor ismét kajcsi, azután is alszik,olyan kis drága :oops:

Jó éjt minden Babának és Mamának!

KépKép

KépKép
kata8110

Sziasztok!

Ebben a topikban vannak a legszebb gyerekek, akár babákról, akár nagytesókról beszélünk!!! ;)

Kata, Hanna: köszi a bízató szavakat terpesz pelus ügyben. Az agyammal tudom, hogy kell, mert használ, de anyai lelkem szívből gyűgyöli, és miszlikre aprítanám, mert Milánt nagyon megviseli. :cry: Nem tud benne, úgy tekeregni, és rúgkapálni ahogy szokott, így a hasfájás is kínozza. Kicsomagolom, és percek múlva szédületes rotyikat nyom, felderül az arca, mosolyog, és dumál, pelusban meg árnyéka önmagában. Remélem hamar megszokja, mert ez apát, és engem is szörnyen megvisel. Tegnap szinte ránk sem nézett, és olyan keserves sírással ébred, hogy megszakad a szívem. :cry:
Ma fürcsi előtt szépen megszabadítottam tőle, és masszírozgattam, mókáztunk, nagyon jó volt. Vettünk egy masszázsos könyvet, és abban van egy olyan póz, hogy Tigris a fán! nagyon tök jó, apa megcsinálta Babesszal és utána, ahogy letettük az ágyra olyan szeleket produkált, hogy mi csak lestünk! :shock:

babaúszás: engem is érdekel, de több helyről hallottam, hogy a búvárrexlefet nem jó megtartani. Ha minden igaz van olyan babaúszás, ahol dierkt figyelnek erre, tehát ha négy hónap körüli a baba, nem csináltatnak vele olyan feladatokat, hogy a reflex megmaradjon. Csöre neked mit mondtak pontosan? Milán amúgy imádja a vizet, régebben ha a vetkőztetést, öltöztetést végig is ordította a kádban egyből elhallgatott! Ma velem pancsizott a nagy kádban, és a lábával szépen kalimpált (végre pelus nélkül!!).
Apa és én is vízimádók vagyunk, szóval tuti közös program lesz az uszi! Hogy hol az még kérdéses, de jó lenne közösen menni, nem csajok?

Most csak ennyire futotta tőlem, megyek is, mert a pelus miatt nem tudom Milán mikor ébred, nem régen aludt be, de az semmit nem jelent, ezzel a borzalommal a lába között :(

biga.csiga

Biga-csiga! Sajnálom, hogy ennyire nehezen fogadta Milán a terpeszpelust. Drukkolok, hogy minél előbb elfogadja és visszatérjen a jókedve!

Kép

Kép
isarenikõ
Pécel

Gyors bekukk, mert mindjárt indulunk.
Saci végigaludta az éjszakát! Apa ébresztőórájára ébredtünk mind a hárman :lol: :lol: :lol: most kicsit kipihentebb vagyok :roll:
Biga.csiga: megkérem Apámat, mondja el újra a véleményét, hogy ügyesen idézzem :wink: neki is voltak pro és kontra érvei is.
Sajnálom, hogy rosszul tűri Milán a terpeszpelust :( tornázz vele sokat, addig sincs rajta...
Luca: küztem és az öcsém között 12 hónap van... szoptatás ÉS bogyó mellett fogant :roll: (na jó, az a bogyó azért nem olyan,mint a mai bogyók....) ettől alternatív doki? Hogy szembemegy tényekkel?
Szép napot Nektek, mi el, csípőszűrni... drukkoljatok :)

Csöre
csöre74

Sziasztok!
Csöre:
Neked akartam írni, hogy babauszi Miklóson az Oázisban is van! Nem tudom voltatok-e már ott, de nagyon szép, igényes, tiszta hely.

Úgy néz ki sikerül az anyatej beszerzés, már csak azon múlik, hogy Bence elfogadja-e az idegen tejet fagyasztva.. Lesz egy próba jövő héten, ha igen, akkor jöhet a tejcsi :)

Na és írtam az ovinak egy mailt, hogy itthonlétem ellenére mehetne-e Anna oviba januártól. Azt írták, semmi akadálya, feltéve, ha nem lesz helyhiány.. Úgyhogy most őt is beíratjuk oviba, bár nagy reményeket nem fűzök hozzá, ez a "helyhiány" amolyan varázsige lett, ezzel bármikor lehet takarózni, kinyomozni úgysem tudom, hogy így van-e.. Na de egy próbát megér... :? :lol:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Hali!

No, túl vagyunk rajta- kb. éjfélre rendeződtek a dolgok, utána már csak a szokásos szopi ütemet kellett felvenni... :) Reggelre már helyreállt a rend, bár az étvágy még nem teljesen. Mivel sikerült 37 fokos hőemelkedés tegnap este fél kilenckor mérni, megkapta a fél kúpot (nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen be tudom neki adni, és nem is tiltakozott- sőt, mintha tetszett volna neki, hogy 5 percen keresztül szorongatom a kis popsiját, hogy ki ne nyomja).

Csöre: szurkolok a csípőszűrés a kontroll miatt! HAJRÁ!

Kata: 24dkg? WOW! és HŰŰŰ!!! :D :D Termelnek a babók, az tuti!

Mágnes: szurkolok, hogy fagyasztott tejcsi ügyben ne hasonlítsanak egymásra a gyerekeink :idea: Végül is bohóc ügyben is különböznek :D ugyanis Viola kedvenc játéka most a bohócos forgó... mégse lennének olyan tökéletes pár :shock: :shock: :D

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Ja, még a tegnapi vizsgálaton annyi "ukázt" kaptunk, hogy Manónak sokat kell csupaszkodnia, hogy a bőre többet szellőzzön- ezt szerintem élvezni fogja :D Egyébként a mérési eredmény szerint jelenleg 4260g-ot nyomunk, s ehhez 53 cm a "magasságunk". Jelenleg nem túl nyúlánk alkat :D Keresek majd hosszában csíkos rugikat :lol: :wink:

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Sziasztok!

Előszr is egy link, www.ruhafalva.hu

Itt olcsó angol használt gyerekruhákat lehet venni. A barátnőm vásárolt már itt, és tényleg jó a minőségük.

Hanna, de jó, hogy Olivér átalussza az éjszakát.
Zsófi eddig most éjjel aludta a legtöbbet. Egyhuzamban 6 órát. És ráadásul úgy, hogy este csak egy ciciből evett, totálisan beájult, 9-kor letettem, és hajnali 3-kor kelt.
Eredmény: öltözhettem át, hiába a melltartóbetét. Ezt már másodszor művelem egy héten belül. (éljen a hoeos bogyó) Utána 6-kor kelt, fél hétkor evett, és megint alszik.

Kép
Kép
cs_erika

Zitocs:
53 cm? :) Akkor még jók rá az 56-os ruhák? Mázlista!!!!!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Mágnes: hmm, nem is értem, de szerintem ez a méret dolog kicsit sántít, mert az 56-osokat rendesen kezdjük kinőni... (hosszában) Még rámegy, de épp, hogy csak. Most vagy mi nem vagyunk 53 cm, vagy az 56 nem Ötvenhat :)

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Erika: köszi a linket, ki is próbálom!

Zitocs (Maszatmanó anyu)

Kép

Kép
maszatmanó76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X