A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Pöttöm, teszveszen is így megy, ha a hidető lezárja az aukciót, utána már lehet cserélni mindenféle adatot, sőt az e-mail címetek is kiderül egymás számára, mármint az eladó és a ti számotokra is! ;) gondolnám, hogy vaterán is így megy! hm? majd számolj be, hogy mi volt!

ja, és én is szoktam újra adni SAB szimplexet, nálunk az infacol sajna nem vált be! :( SAB édesebb, bizti ő is édesszájú lesz, mint az anyja! :D

sophie27

Espumisan is édes, de mi már nem adjuk... aztán lehet, hogy kellene ...

Minjárt jönnek hozzánk Sziszkáék minitalira :-) Majd rakunk fel este képeket ;-) Csak az a jó, hogy Eni most aludt el, és lehet hogy Málnus is kómás lesz, eleve késve indultak, mert ő is elaludt...

yuyu79

HAli!

Hát, kívánom, hogy mondjon vmi okosat a doki Pöttöm.

De éhen halni nem fog Nono, hidd el, én akárhányszor lemérem Levi kajálását, 100 körülit mérek, vagy annyit sem... Éjjel eszik sokat sokat meg este, hajnalban szinte folyamatosan és napközben meg 5 perc alatt elintézi és sehogy sem lehet cicit varázsolni a szájába, bőszen vigyorog, dumál 2 szívás után és bugyborékol ki a száján a cucc. Ettől meg még vidámabb, de érdemi evés....talán egyszer a du.-i nagyobb alváskor néha.
Én most ott tartok, hogy amígy picit is hízik, nem érdekel, még 1-2 hó és úgyis hozzátáplálunk már.

Az éjjelek átalvása meg: már lemondtam róla. Néha szuper, csak 2x kelünk, néha szinte folyamatosan fennvagyunk 2-3tól.
A múltkor negyed3kor felkelt. MOndom, ok, átviszem a játszószőnyegre a nappaliba, hadd pityogjon 10 percet, utána cicire teszem, majd visszaalszik. 5-10 perc sírás csodákat művel.
Erre jól kiszúrt velem a kis lurkó. Képzeljétek a sötétben (csak utcai lámpafénye volt) eljátszott, dumált a szőnyegen egy órát!! :shock: :shock: Ültem csöndben a kanapén, mert egyedül nem hagytam, annyira cukin gagyogott semmi sírás, én meg szédültem le a kanapéról már. :lol: :lol: :lol: Nagyon cukkancs volt, bár akkor nem ezt gondoltam. :lol: :oops:
Szóval Levim is szórakoztat.

Niky, kaptam dokitól igazolást, de lehet hogy Tökölre megyünk uszizni, az közelebb van, még nem dőlt el.

Legújabb, imádom: forgó zenéjére "énekel". Együtt gagyog, nyögdös a zenével és baromira élvezi. Persze 2 perc alatt nyáltenger minden, de a baritonja.....zabálnivaló!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok!

Holnap mi is megprobalunk menni a Westenbe - bar nekem a 3 ora nem a legjobb, mert Laura delutan szokott egy nagyobbat aludni 2-tol 4-5-ig altalaban. Boni, megadod a szamod proviben es ratok csorgok majd. En is szeretnek veletek talalkozni.

Szuszu, koszi a koszontest - jol esett! :) A szulinapi party-m jol sikerult, itt voltak a barataink.Laura is nagyon jol viselte a surges-forgast, es a tortan levo tuzijatek kifejezetten tetszett neki. :)

Yuyu, mi is kaptunk kupont, de mindegyik Maxi pelenkara szol - az a 4-es, szerintem tudod te is hasznalni oket. Ha nem, engem erdekelnek.

Eves: Laura sem eszik tul sokat, de ma mondta a vedono, ha ebben a korban 200 g hiznak egy honapban (!) az mar jo.Laura ket het alatt hizott majdnem 300 gramot, ugyhogy ezek utan nem aggodom. Ha ehes lesz, ugyis tobbet eszik majd. Egyebkent nagyon vidam baba, nalunk is megy idonkent a hangos kacagas. Egyszer-egyszer at is fordult mar a hasarol a hatara. A jatekokat mostmar ket kezzel meg tudja fogni es gyomoszoli be a szajaba, mindent meg szeretne kostolni.

Zsofi, remelem holnap minden rendbe lesz a dokinal. Ha tudod mar, hogy mikor tudunk talalkozni, irj majd. Mi 13-an utazunk el.

A betegeskedoknek jobbulast, Pottom, remelem nalatok is minden rendbe lesz a klinikan. Barbi, szerintem is probalj elmenni a dokihoz - az egeszseg a legfontosabb!

Kellemes delutant!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Sziasztok!

Talán most lesz annyi időm, hogy válaszoljak, bocsi, de a kis beteg teljesen leköt.

Panna, nagyon édes a kis üvöltős medvéd :) remélem még nem késtem el a medence mérettel: 70x80-as, és az alja is felfújós.

Barbikám, gyönyörűek a keresztelős képek, leginkább a gyerekek rajta!! Nagyon hangulatos lehetett, majd ha van kis időd, elmeséled, milyen volt, hogy meríthessek Lili keresztelőjéhez is ötleteket.

Rizsi, remélem, helyrejött az oltás, gyógypuszi Csenginek! Nagyon szép a képeken!! Hol veszed neki a gyönyörű hímzett kisfelsőt?

Anna, bocsi, hogy még nem írtam a kirándulós helyeket, de nem volt időm, pótlom, ígérem!

Csandi, nagyon hiányzik a mászkálás, meg vagyok már hülyülve itthon :( készülj, ha jövő hétre jól lesz a maca, indul a parádézás :)

Tranzitos képeket ide lekicsinyítettem, ha valakinek kell nagyobba, szóljon, átdobom mailbe.

Zsófi, tüneményes Beni fotója, olyan cuki bambulós fejet vág, édes baba!!

Boni, gratula az átforduláshoz!!

Pöttöm, nagyon örülök, hogy jó lett Nono bioizé értéke, ez nagy megnyugvás lehet. Sajnálom, hogy sokat "szenvedsz" a kajcsiztatással, meg úgy egyáltalán, ha bármiben segíthetek szólj!!

Mecsi, gratulálok a keresztelőhöz, nagyon szépek vagytok a képen! Ha van két perced, leírnád, mi kellett hozzá, mármint papírok, vagy tanfolyam, vagy ilyenek?

Tanulságos lehet: pár napja Lili kakija picit véres volt, aztán ez megismétlődött, így megkérdeztem az orvost, azt mondta ez a tejtermékektől van és mostantól ne egyek semmi ilyet, és csodák csodája, meg is szűnt a gond, sőt éjszaka sem nyöszörög már, hanem végig átalussza!!

Na elromlott valami a fórum szerveren, nem tudom megnézni az oldalakat, remélem ez még elmegy. Folytatom, ha megjavult!

KépKép
columbine

Na talán megjavult.

Barbi, most olvasom, hogy beteg vagy? Ne ijesztgess!!

Ritus, Zorkának is jobbulást!! Én a helyedben kiverném a balhét a cukrászdában... ez nem játék.

Yuyu, mi is kaptunk Pampers kupont, szintén továbbítom, én nem használom fel. Akinek kell szóljon, ugyan az a kollekció mint Julcsinak.

Zsófi, remélem jobban van a melled, nagyon fájdalma s lehetett!

Most mennem kell, eddig tartott a pihenőm.
Mindenkinek szép estét!!

KépKép
columbine

Sziasztok:)

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik kezd visszaállni a régi rend és ma nappal is hatalmasokat aludt Barnus. 3-4 óránként eszik ls nyugodt, mosolygós, éjjel is csak 1x keltem fel hozzá. de. aludt 1 ill. 2 órát egymás után, most pedig 2 óra óta alszik, már kezd gyanús lenni:)

remélem nem vmi vihar előtti csend, amit produkál...?!

Betegeskedőknek jobbulást kívánok!

Mazska, utólag is boldog szülinapot Neked!

Ági, átküldenéd a képeket nekem eredetiben? ;) sniky@freemail.hu

előre is köszönöm! Na megyek, meglesem mit csinál a fiam, mert most már tényleg ennie kellene;)

sniky

pöttöm, kérjétek meg a fickót, hogy tegye fel nektek zárt aukcióra vagy tegyen fel 1ft-ért bármit amit ha leütsz akkor megkapjátok egymás adatait így a vatera jutalékát sem kell kifizetni, levonhatja az ülés árából...
ági, ok és jobbulást továbbra is
barbi,ne viccelj , irány a doki!!
pöttöm, aproo és akiknek még nehézkes mostanság, kitartás és gyertek panaszkodni majd mi megvígasztalunk!!
Vendég

Sziasztok!

A mai napi termést leszámítva mindent végigolvastam. Nagy újság, hogy ma megtartottuk az első klubb de.-t és igen jól sikerült. Képeket sajnos nem tudok róla prezentálni, mert nem készültek, de a következőre remélhetőleg nem felejtek el gépet vinni és akkor majd az is lesz.
3 anyuka volt és 3 baba. Egy védőnő jött előadást tartani, illetve a következő alaklommal ő fogja a babamasszázst is bemutatni.
A hétvégén otthon voltunk, Perbálon. olyan jó volt végre haza menni. Alma egy kicsit nehezen viselte az odafele utat, 3x kellett megállni vele, de túléltük. Természetesen Attila rögtön megjegyezte, hogy többet nem utazik vele ilyen messzire. :cry:
A visszafee út már sokkal jobb volt. Így hamarabb haza értünk.
A múlt héten beüzemeltük a kályhákat a házunkba. Ma pedig már be is gyújtottunk. Egészen télies a hangulat, pedig kinn már minden hó elolvadt.
A baba képek nagyon szépek és bár úgy látom mindenhól akad némi tennivaló etetés,altatás és utazás terén a babák ettől függetlenül is szépen fejlődnek és mi pedig kitartóan áljuk a sarat mint mindíg. Hajrá kedves kismamák ne adjátok fel, hiszen a java még hátra van és ahogyan a mondás tartja: Kisgyerek kisgond, nagy gyerek nagy gond. :D

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok

Köszike a gyógypuszikat, Zorka már jobban és én sem esek bele úgy tűnik.

Remélem minden betegeskedő jobban van, Zsófi elmúlt már a vörös folt? Barbi osztom a véleményt irány az orvos.

Mazska sok boldogat!

A cukit meg hanyagolom kicsit, mert ha kiosztom őket, tulképp nekik nem jelent nagy gondot szerintem.

Ha nem haragszotok dobok fel néhány képet, ezek most a kedvencek, bár az első a best of :)

Kép Kép Kép Kép

Kép
rituspoc

Apró! Ha elfogadsz egy tanácsot, ne játszatok éjjel a legénykével. Hamar megszokja és utána már követelni fogja, aztán tényleg felcseréli a nappalt meg az éjszakát. Bár tudom, hogy nem könnyű az éjszakázás, de ha belemész a játékba, még rosszabb lesz, hidd el. Jó gondolom nem ezt tervezed éjszakákra, meg az ember kínjában már mindenre képes, de ne ebben ne engedj a kis "zsarnoknak" :wink: Párod nem tud besegíteni az éjszakai felkelésekbe? Nálunk néha apa jobban tudott hatni az aludninemakaró csak üvöltenivagyszopiznihajlandó kis manóra, bár a munkája miatt nem mindig lehetett bevetni őt.
Julcsi! Hogy sikerült a minitali?

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Reagálások, és hozzászólások!

Ági
-azt hiszem te kérdezted, Alma keresztanyja a hugom-Sarolt. A keresztapa, pedig Attilám testvére, István. Lili babának jóbbulást. A férjed mikor utazik a karácsonyt legalább még együtttöltitek?

Zsófi2
-Beni babát sikerült megtalálnom a mosolyolimpián, de a másik honlapon amit írtál ott nem. :(
Zsófi- a fogzáshoz is ajánlják a comilla-s homeos bogyeszt. Disznóvágás alatt ki vigyázott Levire? Melyik sogórnőd állapotos? Csak nem a Marcsi?
Barbi- Nagyon szuper ötlet ez a falusi keresztelő. Jól áll nektek a paraszti ruha. :lol:
Anna- nagyon édi Emma baba kacaja és a másik két videó is.Énis jókat kuncogtam rajta :lol: A hugomnak is mondani fogom ezt a mávos tornás dolgot, mert ő a mávban szült és biztosan tud beutalót is szerezni.
Köszönjük a bókokat a képekkel kapcsolatosan.
Almát megvizsgálták a hétvégén koponya, hasi és csípő Uh- készített az egyik ismerősünk. Hálistennek minden rendben van, a gyomorszálya egy kicsit nyitottabb a kelleténél emiatt van az, hogy gyakrabban bukik. Az javasolta aki vizsgálta, hogy minden etetés elött adjunk neki egy kanál citrom levet. Szombaton és vasárnap is kapott az éjszakai etetéseket leszámítva, de az arcán piros foltok jelentek meg és mivel amúgy is érzékeny a bőre így most abbahagytam mert nem vagyok biztos, nem e az ütötte ki.
Ma nem kapta meg Alma a 3 hós oltást, a baba-mama klubb miatt, de a náthájából már kigyógyult.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Bocsi Lányok csak Mecsinek szeretnénk Boldog névnapot kívánni!

Bea, Jázmin :D :D
beusmimi

gyors leszek

Westendes lányok! ha esik az eső akkor én nem tudok ZSigivel elindulni,nincs autónk :roll: :roll: most imádkozom ne essen.. mert fel vagyok pörögve!
Vendég

Hali!

Luca, mi is fenn a mosolyolimpián, ucsó előtti oldal.
Holnap majd kicsinyítek képet is ide....

Dadomi, dehogy játszottam én, letettem a játszószőnyegére, mert az meleg és nem parketta, hogy ne fázzon fel, még villanyt sem kapcsoltam, gondoltam sirdogál picit a sötétben, majd irány aludni.De így a semmin elszórakozott egy órát.... :shock: éjjel sosem játszunk, pont amiatt amit írtál.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

A vaterás aukcióval nem az a gond, hogy csak egy db ülés van feltéve, de van neki több, különféle színekben? De az aukción meg csak egy valaki nyerhet, nem?? Én se értettem, hogy akkor ez hogy működik...

Minitali jó volt, csak Sziszkáéknak sietni kellett a dokinénihez oltásra, a lánykák meg kicsit álmosak voltak mindketten. Készültek képek, de még nem volt időm letölteni... Enikő most dőlt ki, meg kellett etetnem, mert olyan álmos volt, hogy nem tudott elaludni, aztán a cicin kidőlt. Ezek után nem tudom lesz-e ma fürdetés... Apája fél óra múlva jön haza...

Sziszka, köszi a majmocskát, nagyon édi... Bocs hogy leteheneztem ;-)

yuyu79

Sziszka, Málnus hogy van az oltás után? Nem kaptatok ki nagyon a késésért? ;-) Gyertek ám máskor is :-)

yuyu79

Sziasztok lányok!

Teljesen meghatódtam a sok aggódó hozzászólástól, nagyon jól esett, aranyosak vagytok. Mivel a párom sincs valami jól és tegnap este Eni is hányt egyet meglepetésszerüen, mégis pajzsmirigy alulmüködés helyett inkább valami fertözésre gondolok. Ma reggel mindenesetre éhesen keltem, ami már egy ideje nem forduolt elö velem, ez azért már jó jel! Érzésre olyan, mintha sündisznót nyeltem volna, a bevásárlás sem esett valami jól még, de javulni látszik talán a helyzet. A netdoktorom, vagyis anyám tanácsai szerint fogok eljárni és ha hirtelen romlás következne be, csak elballagok valami dokit nézni. Eddig 10 év alatt csak nögyógyászt és fogorvost fogyasztottam. Öregednék? Gyógyszert sose szedtem, se rövid- se hosszútávon mert nincs hozzá affinitásom.
Szóval igyekszem a dögrovás témáját a napirendemröl kihúzni, szurkoljatok! :)

Milyen jó dolga van egyeseknek a sok kis és nagy talik miatt!

Lerobbant az autónk! Áldom az 6. érzékemet, hogy nem engedtem a párom unszolásának, hogy elviheti magával a kiscsajokat, mert 6 órát várt az autópályán az autómentöre és szögletesre fagyott addig a kocsiban! Kicsit ki van most purcanva, mert csak 3 órát aludt, utána megint kikergették a megrendelöi az ágyból és ebben a pillanatban ért ugyanonnan vissza, ahol tegnap ledöglött a kocsival.

Luca!

Tudod, mint diplomás parasztnak, megy ez a téma. Anyám vette még a fösuli ideje alatt a tanyát, ez volt az egyetlen izgalmasabb helyszín. Itt volt az esküvönk is, csak akkor fehér volt a viseletem, a keresztelök is mind. Legközelebb jövö augusztusban lesz, aztán kétévente. :)

Ágicám!

Örülök a szép hosszú levelednek, írok! Keresztelö témában ha kell ez a helyszín, szabad! :) Zenészeket sokáig kerestem, még Düvöt megtaláltam. Csak ajánlani tudom, aki szereti a népzenét! Viseletünkket az ország ebben a körökben legismertebb férfi- ill. nöi viseletkészítöje alkotta méretre. A szakács család is profi, anyám barátjai. A sütiket a szomszédasszony és anyám alkotta nagyipari mennyiségben. :) Tej a szomszédasszony tehenéböl került, a tyúkok szintén ott élték le rövidke életüket. Voltak a vendégek szórakoztatásához táncosok is a szarvasi néptáncosok közül, tehát a táncház jellege is meglett volna, ha a nép nem nött volna rá a székre. :) Este frissen fözött gulyásleves bográcsból, szóval maga a menyország!
Remélem valahogy sikerül jövöre is megoldani, ha a reményeim nem is a legjobbak, mert a szakácscsalád asszonykája a szük 40 évével halálos beteg és már tavaly is alig tudtam rávenni, a zenekar meg ilyenkor USA-ban van félig. Max. énekelek én és sütögetünk a kertben valami "döghúst". :)

Kérdés: valaki elkezdte már a kétnyelvü nevelést?
Találkoztam a játszócsoportban egy anyukával, aki ránézésre orosz, hosszabb ránézésre angol és valójában mindkettö. Férje cseh, de mindketten itt nöttek fel, németnek érzik magukat és csak németül beszélnek a gyerekkel. Kár az elszalasztott lehetöségért, szerintem. Legalább egy kis angol, mások azért fizetnek. Ki érti ezt?
Mondjuk az én lányaim se vagy csak alig beszélnek magyarul, de nem is csoda, mert csak tölem hallják, ahogy Regövel és Döncivel beszélek és csak velük használják. De legalább megértik s talán idövel ez is menni fog.

Megyek aludni, holnap is van nap. Jól kifecsegtem magam, ebböl is látszik, hogy kedélyállapotom javulóban. :)
Vendég

BOLDOG MECSINAPOT!!!!
Vendég

Sziasztok!

Julcsi, köszönjük, megvagyunk, rögtön oltás után kidőlt a manó, aztán este meg alig bírtuk elaltatni. A késésért most nem kaptunk ki, magam is csodálkoztam rajta, és a heti 100 g hízást sem keveselte.

Küldtem neked mailt a képekkel, kicsit lassan mert sok, de remélem megkapod. Mi is köszönjük a sok ajándékot!

Mazska, Mecsi boldog szülinapot!

Barbi én általánosságban ugyan de megdicsértem a képeket, most csak ennyire futja az energiáimból, megyek is pihenni...

A minitaliról van fent néhány kép itt:

http://picasaweb.google.hu/farmer72/December#

ui: csajok, bocsi, de csak ezt az oldalt olvastam vissza :oops: :oops: :oops:

Pihentető éjszakát mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

sziasztok!

Teszek fel két képet amit ma csináltam, mert a fotós nem csinált Áronról rendes komplett ruhás képet a keresztelőn úhogy én ma behoztam a lemaradást. :oops: :) Már megint mutogatjuk magunkat. :lol:
Kép
Kép

Azthiszem szakmát válltok ha visszamegyek :D :lol:

Na és akkor most olvasok vissza.

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

mecsi én bazira próbálkozok föltenni neked egy animált képeslapot , de nem megy :? skype-on esetleg?
Vendég

nagyon frankó Áronka szerelése!!és micsoda szerencse, hogy ilyen jó fotós egy közeli családtag... :wink:
Vendég

Boni nektek gratula az átfordulásért! :D Tegnap áron is próbálkozott de nem sikerált neki csak küzdött.

Látom sok a betegeskedő Lilike Nonoka és akit még nem említettem mindenkinek sok gyógypuszi és jobbulást! Vigyázzatok a törpökre kerüljétek a bkv-t ha lehet meg a plázákat főleg csúcsidőben.

Gyerekülés: akitől mi vettük a babakocsit régen gyerekboltba dolgozott és csak azt mondta hogy ha egyszer veszünk csak concordot neeee. Nem tudom miért pedig elég jól néz ki. Mi még nem gondolkoztunk ilyenen de nekem nagyon tetszik a recaronak ez a fajtája igaz bazi drága de nem kétszer kell venni csak 1x.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... o=3&whid=9

dadomi a játszóteres ötletet szerintem ide is felteheted jövő nyáron azaz inkább ősszel szerintem már ott tartjuk valamelyiken a talikat :lol:
közbe elküldöm mert valami itt sz@rakodik nálam

Kép

KépKép[/url]
mecsi

csandi megkaptam a lapot!!! köszike

Kép

KépKép[/url]
mecsi

ja és még annyi, hogy

csütörtökön tranzitos tali, a jógások 13:00-körül érkeznek
létszámellenörzés:
csandi+csengi
...
...
pénteken délelött kb.10:00-től fakultatív ikeázás
névsör:
csandi+csengi
...
...
Vendég

őőőőőőő izé és amig el nem felejtem vettünk a tescoba fürdőjátékokat szerintem nagyon arik és lehet velük fröcskölni is 290Ft/db. szerintem nagyon jó ára van és pl áron imádja rugdosni őket.
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

na most akkor lelépek mert szétütöm a gépet írtam egy óriáslevelet és valamit elnyomtam és eltűnt grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...........
majd holnap pótolom... húúúúúúúúú de mérges lettem!!!! :twisted: :twisted: :twisted:

nyugodalmas jó éjt mindenkinek

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Szép jó regeglt!

legyen ma hét ágra sütő napocska!!!!!!!!!!!!!!! én ma 14kor már a Westendben leszek, mert bemászok a C&A ba a babarészleget megkuksizom..
remélem mindenki tud jönni aki jelezte! számokat mentettem

Mecsi utólag is Boldogat és Mazska Neked is

Barbi jobbulást a kis családodnak!

Aproozsófi és a kiságyban el sem maradt? egyébként Zsigmond is olyan baromi jól elszórakozttaja magát vak sötétben.. nem is értem...

:lol:

Emma kacagás nadon édes és a BAbar is

Zorka tünemény

kicsi betegeknek jobbulást!

Mecsi ez a szerkó csúcs! :lol: érdekes ez a csak Concordot ne... ezt most hallottam először...

figurák tündériek... és ne aggódj ZSigmond sem csinálja azóta sem... de állítólag ez nómális..majd beindul ahogy PAtó Pál uram is mondá HEj ráérünk arra még!

:lol:
Vendég

Hali!

Mecsi, csúcsak a kereszelős képek, tényleg megszállak vmikor egy pár jó képért, reszkess!!! :oops: :lol: És Boldog Ünnepet!
Miért is ne concordot, ugyi megindokolta???

Boni, nem, a kiágyban azonnal visított apjuk füle mellett, aki persze nem értékelte ezt, azért vittem át a nappaliba.

Mi esik ma, ónos eső? Egyfolytában mondják be a baleseteket.....vagy mindenki elfelejt vezetni két csöpp után?
Mi ma megyünk az Ikeába, ha esetleg vkinek nem jó a péntek.....mert nekem meg a péntek fullos. Szóval 11 körültől ott leszünk BucsekSzilvivel.

NA, és akkor a hófordulós képek kicsit késve, lehet, kicsit sok lesz, de juj nem bírok választani:

Kép avatar nagyban, annyira cukkancs

Kép teli vigyor

Kép csak szolidan

Kép közös, bár erre nem számítottam, kicsit nyomi, de azért cukika

Kép na mizu?

Kép szégyenlősen

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

esik ez a szar.. ha meg ónos akkor Pöttömék jobb ha el sem indulnak... :cry:

mert én még BKVval bebumlizok..de ők messze vannak! remélem eláll!

dühös vagyok! megyek takarítok meg karácsonyi zenéket hallgatunk ZSigivel!
Vendég

Mecsi, Mazska, még sok boldogat!! :-)

Sziszka, úgy látom, nem jöttek át a képek.... Lehet hogy túl sok volt egyszerre... toldacuccot? Én is igyekszem küldeni az enyémeket... Örülök hogy nem kaptatok ki azért...

Enikőm bóbiskol a járókában, az előbb olyan édi volt, a fején volt a Füles, de már lelökte magáról, pedig le akartam fényképezni....

Én november 1-től elkezdtem a "kétnyelvű nevelést", ami annyit jelent, hogy én csak németül beszélek vele, mindenki más magyarul. Hát, nem tudom ez mire lesz elég, de mivel velem tölti a legtöbb időt, lehet hogy németül fog előbb megszólalni... vagy nem ;-) Barbi, én se értem, akinél ennyi nyelv adott családon belül, az miért nem használja ki a lehetőséget... olyan nagy előny egy gyereknek, ha erőfesztítés nélkül meg tud tanulni 2-3 nyelvet...
És Te miért csak a fiúkkal beszélsz magyarul? Bocs, biztos volt már erről szó régebben.... Azért, hogy ne legyen gond a némettel oviban-suliban? Azért remélem a magyar is megmarad a lányoknak is valamennyire....

yuyu79

Sziszka, a picasás képek nagyon jók :-D Meg a kommentárok is ;-)

Eni olyan édi volt tegnap este, 9 után fürdettük, 10 körül tettem le aludni, de ő még vagy fél órát magyarázott a macijának. Utána nyafogott egy kicsit még, de aztán a zuhany hangjára gyorsan elaludt, amíg lezuhanyoztam. Érdekes hogy nem volt álmos, pedig nem aludt olyan sokat nap közben, és fürdés előtt is csak 20 percet...

yuyu79

Aproo tünemény!
Vendég

sziasztok:)
akkor kezdeném a visszajelzéssel:

csütörtökön tranzitos tali, a jógások 13:00-körül érkeznek
létszámellenörzés:
csandi+csengi
Niki + Barnus
...
pénteken délelött kb.10:00-től fakultatív ikeázás
névsör:
csandi+csengi
...
...

Apró:) nagyon édes Levi baba a képeken, meg fognak érte veszni a csajok:)

Mecsi, nagyon jók a képek és utólag is boldog Névnapot Neked!

sniky

Ja igen, nagyon édes Áronka :-D

yuyu79

Minitali:

Kép Anyáink fényképeznek ;-)

Kép szinkronban tornázunk

Kép játszunk Fülessel

yuyu79

WESTEND talisok! Nehogy kidőljetek az eső miatt! Megjegyzem itt süt a napocska :) Mindenesetre ha nem tudtok jönni, szóljatok! Mi gyalog megyünk, kb. 20 perc alatt érünk oda.
Mazska, gyertek ti is!
Mecsi, nem gondoltátok meg magatokat? Utólag boldog névnapot.

MÁV torna - Megkérdeztem, ki járhat. Akik a IV. vagy a XIII. kerületben laknak, háziorvosi beutalóval jöhetnek. Mindenki más csak egy MÁV-os doktor adta beutalóval. Más lehetőség sajna nincs.

Na meg akartam dicsérni minden babát név szerint, olyan szépek, de rohanok, mert szopi van!

sushy

Yuyu!

Édesek a csajok!
A kétnyelvü nevelés a lányaimnál: szóval Enivel magyarul kezdtem, elsö 3 évben ez így is ment, ha nem is mindig konzekvensen, mert nekem is nehezemre esett magyarul beszélni, néha németül találóbban meg tudtam neki mondani. Bekerült az oviba úgy, hogy két nyelven hallgatott. Az oviban 25 gyerekböl 2 gyerek volt német, a többi török, amcsi és még vagy 12 másik nemzet tagjai, vagyis babilóni nyelvzavar, semmi közös. Eredmény: Eni továbbra sem beszélt. Itt kezdtem el megijedni, hogy ebböl nem lesz semmi, kivettem 3 hónap után ebböl az oviból, visszaváltottam németre, áttettem egy másik oviba, ahol 25 gyerekböl kettö volt nem német és Eni hirtelen elkezdett beszélni, de csak nemetül. Imivel el sem kezdtem kavarni a cuccost, mert ha már Enivel németül beszélek, vele miért ne? Így elmaradt a magyar Regö születéséig, amikor is megnött bennem az elhatározás, hogy teszek még egy próbát. Eddig Regö nem beszél, csak a maga nyelvét, de érti mindkét nyelvet tökéletesen. Eni reklamál, hogy vele is magyarul beszéljek, de ha elkezdem, nem érti teljesen és így nekem se jó. Más ismerös anyukánál is ugyanez a szitu. Srác német, de sosincs otthon, ö van egész nap a gyerekekkel és csak magyarul beszél velük, de a gyerekek ovis koruktól kezdve csak németül válaszolnak...
Megint mások, ahol mindkét szülö magyar, ott megy a magyar, de erös akcentussal, döcögösen, nehézkesen, németül meg egyáltalán nem tudott a gyerek az ovibakerüléséig és az is nehezen megy, ha tendenciálisan javulóban is van a helyzet. Szóval nem tom. Barátnöméknél úgy maradt meg a német, hogy a német mama és a magyar papa otthon csak németül beszélt velük és német nemzetiségi oviba ill. iskolába jártak, sokat voltak kint rokonoknál, stb.

Mecsi!

Lehet tényleg szakmát váltanod. Manuálisan nyomod vagy automatán?

Mentem marhahúslevest fözni ill. sütni valamit. Így hányinger nélkül csak jobb a helyzet! ès éhes is vagyok! :)

Szép napot, itt fogcsikorgató hideg van...

Barbi

Ja és az ajtókoszorúm, amit a gyerekekkel csináltam:
Kép
Vendég

sushy mi nem dőltünk ki! nem esik az esőőőőőőőőőő!

BArbi szép az ajtódísz! :lol: :lol:
Vendég

Kép múltheti kedvencem: séta előtt

yuyu79

Barbi, szerintem is szép az ajtódísz...

Kár, hogy ez a kétnyelvűség nem mindig működik zökkenőmentesen. Kiváncsi vagyok, nálunk mi lesz. Remélem azért lesz valami értelme, és ragad rá valami, és azért megtanul beszélni, mire oviba megy majd ;-)

yuyu79

levi megint belopta magát a szívünkbe,mennyi jóképű arca van...he-he
aproo nem azt mondtad, hogy vagy a hétfő vagy a péntek jó neked ikeaügyileg?
Vendég

Sziasztok!

Mecsi utólag is boldog névnapot! :D

Ma megkaptuk a 3 hós oltásokat (kötelező + pneumo). Nagyon hősiesen viselkedett Csenge. 20 másodperces ordítás után mintha minden gondját elvágták volna, és csak nézelődőtt.
Doki néni teljesen le van akadva a méreteinktől. 7400grammot mértek ma nála (igaz pelusban). Mondta is, hogy amilyen kis vasgyúró biztos hamarosan elkezd majd forogni. Erre mi apájával nagyokat pislogtunk, és mondtuk, hogy de hát már 1 hónapja forog. Na, erre a doki néni pislogot, aztán elkezdett nevetni. :D

A BCG-nk javulóban. A krém sokat segített. Csak azt nem értem, hogy miért csak 3 hét sebészeti látogatás után kellett megkapnunk.

Ági! A hímzett felsőnket örököltük, így nem tudok sajnos segíteni.

Ja, és legújabb nálunk, hogy 2 napig semmi kaka. Aztán a 3. napon olyan mennyiség jön, hogy folyik mindenhol. A kisasszony mellig kakis volt, és nem túlzok. Nagyon féltem, hogy csak az oltás helye nem legyen olyan, szóval zuhiztunk egy nagyot.

Szép, nyugalmas napot mindenkinek. Barbi családnak pedig jobbulást kívánok.

rizsimami

Aproo Zsófi!

Nagyon édi Levi minden fotón!

Megkérdezhetem a paramétereit? Hossz, súly, tudod, csak a kíváncsiság, mégis egyidősek vagyunk ugye?

Adri

KépKép
koadri

jajj, de sokat írtatok, míg Aprónak írtam, nagyon édi a minitalis és az Enikős kép is, minden baba cuki. Mecsinek külön gratula, ne is pazarolj egy fillért se a fotósokra, inkább Neked kellene hasznot húzni a tudományodból!!!

Adri

KépKép
koadri

sziasztok!

itt vagyok! szerencsésen megérkeztünk anyumékhoz, persze ilyenkor is csak ketten vagyunk, mert a kéró üres, de már nem volt kedvem hazamenni nőgyógyász után, így maradtunk bent, párom meg jön értünk meló után és még elmegyünk Tesco nagybevásárolni... gyerek meg marad addig nagyinál! :)

naszóval! Mecsi, utólag is boldog névnapot, Mazska, neked pedig szülit! tápi miatt értekezünk, de most nagyon zűrösek a napok, szóval nem tudom, hogy mikor lesz belőle valami! :( ha van esetleg más, akit érdekel a tápszer, akkor nyugodtan add el, mert tényleg nem tudom, hogy mikor tudunk talizni! apa meg úgyis egészségkártyára veszi gyereknek a motyót!

nagyon édesek a baba fotók, Málnus-Eni tali, Áron baba ünnepi díszben, és még sorolhatnám, mert ám rendszeresen nézegetem a webalbumaitokat, szóval mindig látok valami édit, csak megjegyezni nincs már memóriám! :)

remélem a WestEnd-es talisok is jól érzik ma magukat! itt megunk borulgat be az ég... remélem, hogy nem áztok meg! :)

Aproo, Bucsek, milyen volt a masszázs???

nekem kicsit rosszul kezdődött a reggel! :( voltam ugye a nőgyógyásznál! reggel 8-ra mentem, első voltam, bár a doki kicsit késett, mert ügyeletből jött, engem meg majd megölt a parám! :( a lényeg. kaptam hüvelytablettát folyásra, de nem vagyunk eltiltva semmitől, illetve a vérezgetés kiderült, hogy nem mensi, hanem valami gebasz van a hüvelybemenetnél, ja, és mellesleg nálam is van még bent, fel nem szívódott, felszívódó varrat... :( szóval a doki addig machinált, mire jól elkezdtem vérezni! mert, hogy először, mikor megnézett, nem talált semmilyen vérzést, de mire kivette a kezét, hát a kesztyűje elég véres lett... van ott valami szövetdarabka, amit beecsetelt valami motyóval, de éreztem, ahogyan elönt a vér! tök cikis volt, ott törölgették utánam a padlót... :oops: ha a vérezgetés megmarad, akkor mehetek vissza megint! remélem, hogy elmúlik, mert nem akarom, hogy megint jól megvizsgáljon, mert ez a mostani sem volt túl kellemes... :(

amúgy köszönöm a drukkokat cici ügyben, a pirosság elmúlt! ;) jót tett, hogy gyereket mindig arra a cicire tettem, és min. 30 percet lógattam rajta! :) hát kb. ezek vannak nálunk!

remélem, hogy mindenki gyógyulóban!

Rizsi, örülök, hogy javul a BCG oltásotok helye, szuper hír!

ja, és Mecsi, nekünk is van ilyen Tesco-s fürdőjátékunk! nagyon édik szerintem is, bár mi csak kettőt vettünk, de vannak édes kisautók is, ugyanilyen puha anyagból, bár az nem fürdős, de az is 390 Ft-os db áron megy! :) szóval király cuccokat lehet kifogni!

Barbi, örülök, hogy kezd visszajönni az étvágyad, meg a kedved, meg minden, de azért figyelj oda, hogy ne rosszabbodjon az állapotod! az ajtódísz pedig nagyon szép! úgy irígykedem azokra, akik ilyen ügyesek! :) bezzeg én... :( még a só-liszt gyurmát sem csináltam meg Benivel, de ami késik, nem múlik! :) csak tudnám, hogy hány tonna anyag kell, ha nem csak két lenyomatot szeretnék gyártani, hanem kb. 12-t... :oops:

Luca, a másik honlapon a babamama 8-as csoportban vagyunk! :) és úgy inkább a közepéból előbbre. ja, megtaláltam a linket...

http://www.babavilag.com/pictures.php?group=172&pic=23429#23429

sophie27

Zsófi, szépek vagytok :-)

Köszi a bókokat a lányok nevében :-)

A kuponra visszatérve, már lepasszoltam Sziszkának, de a mieink Midi méretre szóltak, az pedig a 3-mas, és mi már áttértünk a 4-esre

Barbi, jobbulást a családodnak, és azért figyelj oda Magadra is, ha mégse lennél teljesen jól még...

yuyu79

Dejó, hogy használ a krém, Rizsi! És Csenge milyen ügyi!! Mi még nem igazán forgunk, csak próbálkozunk, hasról hátra 2x sikerült, de csak meztelenül a pelenkázón... Hátról hasra meg útban van kis keze Eninek ;-)

yuyu79

Julcsi, és 4-es Pampers kupon kellene??? nekem az jött tegnap postán!

sophie27

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?