A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Írtam és eltünt :( :( :( :(

Nos,orsi, szerintem már kaptál választ a kérdésedre .Én is ezt a kimamaövet használom, a C&A-ban vettem 1800 Ft-ért.Nem kell felhúzni alatta a cipzárt-főként, ha nem is megy :D , nagyon jól megtartja a nacikat.A kismama nacik rám még nem jók, gumis nacim nincs, de nem is szeretem,így nekem ez perfect megoldás!

Sensi, én is végigolvastam mindenki méretét a 12 Uh után, hogy viszonyítanitudjak.Én, a menstruációs/pontos/ számítás szerint 11+5 naposan voltam ezen-a doki 12-re kerekítette.Én is meglepődtem a méretein, de ezek szerint ennyi.Nagy baba!

A szoláriumra igazából szakértői válaszom nincs,de tudom, hogy sem a szaunázást, sem a meleg fürdőzést nem ajánlják.Én nem szoláriumoznék-biztod ami biztos-de kérdezd meg a védőnőd, vagy nézd meg a neten.Én próbálok minél többet kint lenni a napon-főként most, hogy még nincs kánikula, hanem kellemes.vannak ezek a barnító nyári testápolók azzal is szoktam kenegetni maga-kivéve cici és poci.

Üdv akikkel még nem dumcsiztunk :wink:

Légzésfigyelő...Ez akkor nem a bébiőr?Mi a különbség ezek közt!Már annyi új dolog van.csak eszembe jut, hogy anyukám 3 egészséges gyemeket nevelt fel mindezek nélkül.Azért a reklám hatással van ránk, nem?Pár év múlva már az lesz felelőtlen akinek bébiőrző robotja nincs....Bocsi,picit konzervatív vagyok...

Lassan lefekszem!Jó éjt mindenkinek!
sclara

Én még ezt találtam a munkajogi kérdéshez:
"Elsőként nem árt leszögezni, hogy a terhesség vagy gyermekápolás időszakában lévő munkavállalót a rendes felmondástól védi az Mt. (90. paragrafus d; és e; bekezdés), azaz nem szüntetheti meg a munkáltató megfelelő indoklás és formai követelmények (írásbeliség) betartása mellett sem a kismama munkaviszonyát. Rendkívüli felmondással viszont élhet, vagyis, ha a dolgozó munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségének nem tett eleget, vagy súlyos gondatlansággal járt el, felmentheti a munkavégzés alól." - szóval nagyon tahó munkáltató azért próbálkozhat ezzel-azzal...
Én is bejelentettem a munkahelyemen - ahol mostanság nem éppen biztos a helyzet - , hogy a nyarat nem tervezem végig gürizni....

Sclara :) - teljesen igazad van a reklámok ránk gyakorolt hatásával kapcsolatban. Persze, mindenki a "legjobbat" akarja adni a gyerekének...ne de az-e a gyermek számára a legjobb, ami a profitorientált cégek számára? És tutira lesz robot is :)

Andi

Kép
makmacs

Én még ezt találtam a munkajogi kérdéshez:
"Elsőként nem árt leszögezni, hogy a terhesség vagy gyermekápolás időszakában lévő munkavállalót a rendes felmondástól védi az Mt. (90. paragrafus d; és e; bekezdés), azaz nem szüntetheti meg a munkáltató megfelelő indoklás és formai követelmények (írásbeliség) betartása mellett sem a kismama munkaviszonyát. Rendkívüli felmondással viszont élhet, vagyis, ha a dolgozó munkaviszonyból származó lényeges kötelezettségének nem tett eleget, vagy súlyos gondatlansággal járt el, felmentheti a munkavégzés alól." - szóval nagyon tahó munkáltató azért próbálkozhat ezzel-azzal...
Én is bejelentettem a munkahelyemen - ahol mostanság nem éppen biztos a helyzet - , hogy a nyarat nem tervezem végig gürizni....

Sclara :) - teljesen igazad van a reklámok ránk gyakorolt hatásával kapcsolatban. Persze, mindenki a "legjobbat" akarja adni a gyerekének...ne de az-e a gyermek számára a legjobb, ami a profitorientált cégek számára? És tutira lesz robot is :)

Andi

Kép
makmacs

Sclara,
A légzésfigyelő egy olyan kütyü, ami a gyerek légzését figyeli. A matrac alá kell betenni egy lapot, ami nagyon érzékeny és ha kimarad a légzése, akkor a nálad lévő egység jelezni fog.
A bébiőr az olyan mint egy mikrofon, ha nyáron kiülsz a kertbe és a gyerkő felsír, vagy kiabál, vagy inni kér :D , akkor a nálad lévő egységben ezt hallod. Ezt sokáig lehet használni.
Lehet kapni külön-külön is, de egyben is, ahol 1 kapcsolóval állítod be mit szeretnél.

KépKép
dreika

Dreika, ezt nem mondod?A matrac alá?Szegény gyerek, ha ásít egyet akkor pittyegek?én azt hiszem ettől idegesebb lennék :shock:
Na mindegy, komolyan gondolkodni fogok valamilyen ötlet szabadalmaztatásán.tele pelenka jelző kütyü, mert úgye ha sokáig benne hagyod a cuccba a picit, felhólyagosodik és iszonyú szülő vagy.Beépített chip a picibe, hogy jelezze mikor igazán éhes és mikor csak nyügős.Elkapatás ellen...Hajajaj. ebből fogok meggazdagoni??!!!

Lányok gyertek stuvinak/légiutaskisérő/.Ahogy megtudod, hogy várandós vagy eljöhetsz és nem piszkálnak.Most kezdem látni,mennyire hálás lehetek!Hihetetlen mennyi mindentől kell rettegnie a kismamának, ahelyett, hogy nyugis lehetne..... :(

Kép utolsó utunk férjemmel-egy darabig
sclara

a fehéringes a férj
sclara

Sclara,
jól áll az egyenruha. :)
Jó így humorizálni, de azt nem szabad elfelejteni, hogy mióta van légzésfigyelő mennyi gyermekéletet mentett meg. Mert ugye pl. a koraszülötteknél, kis súlyú babáknál nélkülözhetetlen.
Teljesen elfogadom, ha valaki ellene van, de ha valakit megnyugtat, akkor legyen. Nekem egyetlen egy téves riasztás nem volt az 1 év alatt (igen, mi 1 évig használtuk, mert nekem így volt jó), pedig ásított is a fiam. :wink:

KépKép
dreika

Sziasztok!
Köszi az infókat az utróról. Hát én napi 1*1-et kaptam. Ezt nem tudom, lehetett volna e csökkenteni fokozatosan... :D

Viszont ma éjjel fájdogált a hasam köldöktájékon. Be is vettem még este egy magneB6-ot, de egész éjjel éreztem. Kicsit megijedtem. De mára enyhült.
Uh óta elég érzékeny a hasam. Lehet kicsit meg lett nyomva, mivel nehezen találta meg a takaróredőt. Remélem lassan elmúlik. De azt hiszem ma is pihenni fogok, ahogy tudok. Bocs a sok panaszért.... :oops:

Sclara, neked tök jó az egyenruha! És pilóta férj..... Tök jó. Jól néztek ki! :)

Én megmondom őszintén, hogy kamerás bébiőrt kapok. Mert így nem csak hallom, hanem látom is majd az én drágámat. És én se merem kihagyni a légzésfigyelőt. Inkább jelezzen szükségtelenül, minthogy ne legyen és megtörténjen a baj.

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok,
hát én még ezen a légzésfigyelő ill. babaőr dolgon egyáltalán nem is gondolkoztam...de most legalább már van róla infóm...köszi lányok.

Akira - azt hiszem te írtad - engem érdekelne a kismama jóga, csak azt nem tudom, hogy azt bármikor lehet, úgy értem, mindegy mennyi idős terhes vagy? Mert a kalkulátorok szerint én május 2-án voltam 12 hetes, de szerintem csak most leszek május 11-én. Tehát az én számításaim szerint még nem lennék egészen 12 hetes amikor van ez a jóga. az nem baj? Nem árt a picinek?

Scarla tényleg nagyon jó lehet, hogy nem kell dolgoznod, ha kismama vagy...én most is bent ülök az irodában, és a kolléganőm tök beteg, de nem érti meg, hogy menjen haza, mert mindenki elkaphatja...remélem nem valami vírus. Én mindenesetre közel állok hozzá, hogy felállok és hazamegyek, még mielőtt teljesen elfertőz. Annyira felbosszant, hogy felelőtlen emberek miatt kell rettegnem. nehogy a picinek valami baja legyen...és ez egész héten így ment...szörnyű
Most mennem kell, majd még benézek.
Sziasztok.

Lovani

Kép
lovani

Lovani, megértelek beteg kollega ügyben. Tényleg engem is zavar, hogy tüsszög, köhög majd meg fulladnak, de nem mennek se orvoshoz, se haza..... :(

Kép
Kép
gabi82

Helló Lányok!

Bocsi hogy nem írtam eddig de olyan szarul voltam a héten.Remélem tényleg csak a 12.hétig fog tartani.Nem bírok főtt kaját enni stb.Viszont képzeljétek tegnap vettem mézédes dinnyét!!!!!!!(bocsi akinek csorog a nyála)Isteni volt.

Sclara: mi használtunk légzésfigyelőt mert külön szobába aludt a Lili és ez engem megnyugtatott.Az első három hétbe volt hogy csak ok nélkül csipogott de hála nem volt semmi gáz.Egyébként tényleg azoknak a babáknak a szüleinek szokták ajánlani akiknek koraszülött vagy légzési problémával született meg a kisbabájuk.Mi egyébként kikölcsönöztük bébiőr+légzésfigyelő egyben,nem vettük meg.7 hónapot használtuk.Ja és a az érzékelő lapot a matrac alá kell helyezni meg se érzi a baba.Veletek alszik majd a baba?

Hangolka:örülök hogy minden oké veled és gyönyörű kisfiad van.Most kislány szeretnétek vagy mindegy?

Üdv az ujjaknak.Hát igen február-március igen aktív volt ahogy elnézem mennyien vagyunk!!!!Tök jó!!!!!!!!!

Lovani:ne csodálkozz az emberek már csak ilyenek.Én amikor terhes voltam az egyik vendég behozta a bárányhimlős kisfiát.Gondolhatod mennire örültem.Még jó hogy voltam már bari himlős.

Almi:Én tavaly az Usokiba szültem ha gondolod privibe megírom hogy milyen a szülészet stb.(Zsemlyécske nem felejtettelek el majd neked is megírom privibe)

Egyenlőre ennyi majd jövök még!!!!!
Üdv
Mesi

Kép
Kép
mesi01

Dreika, nekem is a sejtbankot javasolták. Hogy érdemes felvenni velük a kapcsolatot? Egyszerűen bemegyek hozzájuk, vagy érdemes telefonon egyeztetni?

Kép
Kép
gabi82

Lovani, ez tényleg bosszantó.Nem szóltatok neki?Habár általában a lappangási időszakban terjed a vírus.Ne félj,körülöttem is voltak betegek, de valahogy -talán a vitaminok-miatt nem kaptam el.

Hát , nem vagyunk egyformák, és ez így jó.Van aki aggódósabb, van aki lazább, van akit ez nyugtat meg, van akit az.Az ismerőseim egészséges gyermekei közül senkinek sem volt ilyen bigyója.Abból szeretnék kiindulni, hogy Isten nekünk egy egészséges kisbabát ad, és ha nincs hitem szerintem nincs az a határ amit nem lehet felülmúlni még egy kis plusz biztosítással.Édes lehet a kamerás légzésfigyelő. :lol:
Amúgy külön szobában lesz a pici, a mienkkel szinte szemben.Még az alvás dolgokról nem igazán beszéltünk, de szerintem az első időszakban én költözöm hozzá.De ez még a jövő zenéje.
Mesi, ez a görög dinnyés megjegyzés nem szép :) Szegény irodások :lol: Amúgy múltkor én is ecsábultam, a bácsi esküdött, hogy mézédes.Hm, nem volt az :( Úgyhogy, most várok....
Kérdés.Múltkor azt mondta valaki, hogy epret nem szabad enni.Magyarázata nem volt, csak annyi, hogy veszélyes.Ne már!Tudtok erről valami tudományosabbat felhozni???
Üdv!Kitartást az irodistáknak!!!
sclara

Gabi,
időpontot kell kérni. Kérdezd meg mit kell vinnetek, már nem emlékszem. De az biztos, hogy a szettet, amit a szüléshez TE VISZEL EL, azt ott meg is kaptuk és azért fizetni kell már. Az Örsnél vannak. Illetve voltak 3 éve.
Mi is megint megyünk, csak megvárom a 2. genetikai UH-ot is.

Sclara,
na neee. Epret nem lehet? :shock: Mert hogy szopi alatt nem az oké, de most? Én imádom és eszem is, tegnap végre sikerült "eperízűt" vennem.

KépKép
dreika

Lányok, mi ez a nem lehet epret enni dolog? Ne bosszantsatok :shock: :lol:
Én tavaly szoptattam és Kyra nem bírta az epret, a cseresznyét és a cukkinit se ami mind mind bio lett volna innen a keretből! Most már nézem a szép zöld szemeket és csorog már most a nyálam, hogy egy hónap se kell és én ezen fogok élni! Alig várom, hogy tömjem a cseresznyét, az epret, a rántott cukkinit....nyamnyamnyam.... :D

Szóval meséljetek csak mi ez a nem lehet enni?

Mert, hogy megmosás nélkül az ok, mert toxémia meg minden, de egyéb ok mi lehet? :roll: :?

KépKép
KépKép
akíra

Hello!

Ha lehet enni ha nem én napi fél kg epret eszem meg! De már nálunk is zöldül a cseresznye.

Légzésfigyelő: anyánál nincs jobb, kicsim külön szobába alszik majd velem, de külön ágyon! Emlékszem annak idején arra is felébredtem, ha a gyerkőc rugott egyet a paplan alatt, vagy ha sóhajtás szerűen vette a levegőt.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Hellóka!

Én ettem epret,nem tudok róla hogy bármi bajt okozna terhesség alatt.De lehet hogy rosszul tudom.Cseresznye az király!!!

Szolizásról annyit hogy az menjen aki kívánja.Az orvosok álltalában mindíg azt mondják hogy amit a kismama kíván meg bír.(kertészkedés,munka stb)Én szoliztam a Lilivel sőt amíg nem is tudtam hogy terhes vagyok addig masszíroztattam,infraszaunáztam,repültem,.hajfestés stb.
De a szolival se árt vigyázni nem kell sok percre menni,ugyan úgy mint a napon se kell sokáig lenni. :lol:

Harivera:nem írtad meg hogy milyen volt a szülészet látogatás!!!!!!!!!! :( :( :( :( :( És az Istvánba csak úgy nem is lehet menni orvoshoz csak fizetőshöz??????

Üdv

Kép
Kép
mesi01

mesi nem mentem az istvánba mert az uzsokinál maradtam végül is. Iszonyat nehéz találni dokit aki még el is vállal és igen nem lehet ott bemenni a dokihoz hanem csak is magánba.
Az uzsokis nyílt nap szupi volt és nagyon pozi élményem van maga a szülészetéről a szülőszobáról. A régi szárny is felújítás előtt ál ami kb szeptemberre októberre lesz kész. szóval én egy tök új khba fogok menni szülni. ott pl még a 4d egyellőre ingyenes az oda bejáró kismamiknak.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Az eperről engem is csak a szoptatás alatt tiltott le a védőnő, mert nagyon durva allergizáló gyümölcs, bár, ha visszaemlékszem engem szinte minden gyümölcsről lebeszélt ilyen-olyan indokkal. Borzasztó volt!!!
A légzésfigyelő nálunk sem volt használatban, miután a 33 nm-es lakásunkban (panelban) még a szomszéd bélműködését, alvási szokásait is remekül nyomon tudtuk követni, nemhogy a tőlünk pár méterre alvó baba minden rezdülését. Ilyenkor egy anya, kb vadászkopó hallást, szaglást "kap" a természettől...

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Harivera

Az Istvánba kihez jártál, vagy kinél szültél? Ha gondolod válaszolhatsz pü-ben is....
Üdv

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

a légzésfigyelővel kapcsolatban nekem az a véleményem, hogy oké, hogy több millió ember felnőtt légzésfigyelő nélkül, de vajon hánynak mentette meg az életét az, hogy a készülék jelzett, és időben tudtak reagálni a szülők, és vajon hány bölcsőhalál lett volna elkerülhető, ha van légzésfigyelő és azonnal meg tudják tenni a szükséges intézkedéseket? Persze, adja Isten, hogy ne legyen rá soha szükség.

(persze önmagában a légzésfigyelő semmit nem ér, csak ha az, aki a gyerek mellett van, tudja, mit kell tenni, ha baj van)
szamy

Harivera:örülök hogy tetszett az Uzsoki.Azt nem tudtam hogy most átépítés van csak annyit tudtam hogy kiemelt kórház lett.Én a Csapó Csabához járok te kihez fogsz?Tavaly rajtam is gyakorolták a 4D gépet mert nemrég kapták és tök béna még hozzá mindenki.Szerintem ezért is nem mernek még pénzt kérni de ami késik nem múlik.(gondolom)Erről mondtak vmit?

Irusc:a nővérem is az Istvánba szült 2005 ben a Boross Juditnál.Ő nagyon meg volt vele elégedve.Ez a doktornő szokott válaszolni a kismama magazinba a nőgyógyászati rovatba.Ott fogsz szülni?

Kornéliusz:iker babucik hogy vannak?És te?A múltkor a kettős érzésre arra gondoltam hogy mivel ketten vannak ezért olyan furi a terhesség.Olyan mintha fiú-lány páros lenne a pocimba.rosszul is vagyok meg nem is,éhes is vagyok meg nem is.Lilinél meg nem volt ilyen egyáltalán.Remélem nem írtam hülyeséget.Persze mi is örülünk a babáknak,annyira kiváncsi vagyok hogy milyenek lesznek.Elősszőr ijesztő volt de van egy bnőm akinek 1,5 éve nem jön a baba.Most ott tart hogy hormonvizsgálat,bromo,férjvizsgálat,átjárhatósági,tüszőrepesztés,időre sexelés.De szurkolok nekik hogy összejöjjön és megtudják milyen jó egy kisbaba.Hát még három!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
mesi01

mesi01

Igen az Istvánban fogok szülni, mert ott született 2 éve a lányom is, és jó élményeim vannak a szülésről és a kórházi tartózkodásról. Az orvosom viszont azóta már nem dolgozik ott, de szerencsére a szülésznőm még igen. Most keresek egy jó és "olcsó" orvost, ugyanis éppen költözködünk (házvásárlás miatt kicsit kiszaladtunk a költségvetésünkből). A szülésznőm ajánlott egy orvost, Őt 19-én keresem fel, talán elvállal.... Ha nem minden megoldás érdekel. Köszönöm a tippet, utánanézek!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Irusc,
elárulod a szülésznőd nevét?

KépKép
dreika

dreika
Hajdu Barbara. Nagyon jó fej és szerintem profi, az én lányom 3890 grammal, 58 centivel született és teljes gátvédelemmel. Szerintem ez 90 %-ban az Ő érdeme...

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

irusc
kIt ajánlottak dokinak? Mert én is ott szültem az utso 3 gyerekemet és csak azért nem sikerült most odamennem mert ugye a dokim már öreg nem vállal szüléseket és a többi orvos ott horror árúak

harivera
Budapest XXI. kerület

Irusc,
és kit ajánlott? Mert úgy tudom a dokinőm nem vállal újakat. Ugyanis ő az orvosommal dolgozik, a magánban is ő az asszisztense.

KépKép
dreika

Radnai Katalint, róla annyit tudok, hogy hétfőnként rendel az Istvánban, meg megnéztem az iwiw-en.. :)
Ti ismeritek?

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

dreika

Most nézem, hogy mi napra pontosan egy idős terhesek vagyunk...

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Irusc,
írtam privit.

KépKép
dreika

ircus igen nekem is őt ajánlotta a Gajdos doktornő mikor elmentem hozzá és nem tudott már vállani és akkor ezt a nevet mondta. De annyira megtetszett az uzsoki szülészete hogy inkább maradok. Mert az istvánba kidobnak 2-3 nap után plusz maga a szobába bejöhetnek és itt meg a folyosóra mehetünk mi ki a babával és ez is tetszik nekem. A beöntés borotválást meg kibírom de nekem kell az a 5-6 nap mert mindegyik gyerekem sárga volt és nem akarok naponta visszajárni oda vérvételre meg ha olyan fokú a sárgaság akkor a halál kórházba azaz a heim pálba bemenni vele. Szóval maradok. úgy is a szülőszobán csak 4-5 órát max annyit töltök míg a gyerekágyon több napot.

harivera
Budapest XXI. kerület

harivera

Én inkább maradok az Istvánnál, mert nekem két éve is teljesen megfelelt. Igaz, hogy bejöhetnek a szobába a látogatók, és lehet, hogy nagyon mázlista voltam, de nálunk nem volt tumultus, mindenki kulturáltan rendezte le a szeretteit. Pedig én 6 ágyasban voltam...
A lányom még sosem volt tőlem távol egy napra sem, és azt gondolom az apukája, a nagyszülők, nagynénik szórakoztatása sem biztos, hogy pótolná azt, hogy a kórházba bármikor bejöhet, mellém fekhet 1 percre stb.
Én egyébként szombat délután szültem és szerdán dél körül mentünk haza (a gyerekorvos szerdán reggel jön, egyébként már kedden mehettünk volna).
Az orvosválasztás pedig még kialakul. Néha eszembe jut, hogy milyen lenne az ügyeletesnél szülni? Tudom rizikós.

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Nekem sajna azért nem volt választásom mert ugye a régi orvosom már nem vállal terheseket és itt nagyon nehéz olyat találni aki nem drága. És mivel én nem tartozom oda körzetileg így nekem rizikós hogy odamegyek azzal a szöveggel hoyg itt szltem a többit is és itt szeretném ezt is és megkezdődött a szülés és ha nincs hely akkor mentőt hívnak és akkor a halál Dél pestibe vitetnek amit nagyon nem szeretnék. Nagyon sajnállom hoyg nem szülök ott megint de így alakult és már megbarátkoztama gondolattal meg a másik khval.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok! :P Kicsit ritkábban fogok jönni mert újra munkába álltam!

Akíra,Hangolka és aki még reagált az EKG-s kérdésemre, köszönöm! Már intéztem is, jövőhéten megejtem.

Eper téma remélem nagy baromság! (hetek óta eszem én is a fél kilós napi mennyiségem) :roll:

Derika
örültem hogy újra jöttél és minden ok veletek, pár napja már kerestelek is a hsz-emben! :lol:

Makmancs vagy Macsív (bocsánat folyton keverlek benneteket :oops: (esetleg fotó?:wink: ) és most nem találom a hsz.-t) kérdezett a jógáról!
Én votam és nagyon jól esett! Betöltött 14. héttől ajánlják és nagyon kis finom relaxáló, nyújtó mozgásokból áll. 1,5 óra mint a normál jóga és finoman de mindent átmozgat. Van benne gátizomtorna és légzéstechnika (?) is. (Megdöbbentem h. mennyire elszokott a testem a mozgástól ez alatt a 3-4 hónap alatt :? pedig előtte is rendszeresen jógáztam....szóval én csak ajánlani tudom ha van rá időtök és módotok mozogni 1 kicsit)

Sclara
csinosak vagytok! :lol:

Csajok Ti terveztek nyaralást??? Én most próbálok foglalni és a Balcsira gondoltunk. Júliusban leszünk 24-25-26 hetesek akkor még simán lehet igaz?

Kép
katica_75

Köszönöm mindenkinek aki reagált a melohelyes paráimra :)
Most már sokáig amugy sem húzhatom. ..

Én nem tudom h esetleg más is van-e így, de nekem szerdáig alig latszott valami, és az elmúlt 3 napban robbanásszerűen megnőtt a hasam (a fehérneműboltban rögtön rávágták, hogy kismama melltartót szeretnék ugye, meg a család egy ismerőse látott az utcán és kérdezte anyukámtól, hogy ugye babát várok). Ez elég furi, hogy a semmiből 2 nap alatt :D

Harivera, repcsizni lehet akkor még, a malév asszem 36. héttől nem enged, és a 30-tól (v akörül) orvosi igazolással. Nekem most szült egy barátnőm külföldön, és ő rendszeresen járt haza, asszem 7 hónapos terhes koráig, uh sztem ez még simán belefér.

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
pipal

Sziasztok!
Ahogy olvasom a leveveleket, nektek fix árat mondanak a dokik szülésnél? A sOTÉ-n nincs ilyen, mindenki annyit ad amennyit akar. Ez kissé megdöbbentő, hogy kórházi dolgozó orvosok megmondják előre az árat a szülésnek /ez csak az én véleményem: de az elvem, hogy olyannál nem szülnék aki előre közli a tarifát, ez hálapénz és én döntöm el, hogy mennyit adok/.
Most mennem kell ebédelni. Szép napot mindenkinek.
bea
kumpibogar

Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Fejfájásra van valakinek valamilyen (nem gyógyszeres) bevállt módszere?

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól telt a hosszú hétvége.

Nekem nem mondott fix árat a dokim de állitólag a magánrendelés árának a 10X sét szokták adni.Ha nekem fix árat mondana egy doki biztos nem szülnék nála.Én pl tavaly a szülésznőnek nem adtam mert nem voltam vele annyira megelégedve inkább az egészet a dokinak adtam.

És az ikreknél duplán kell adni?????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Szamy ikrek hogy vannak?Egy vagy két petéjüek lesznek???

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok!

Nekünk jól telt a hosszú hétvége! Telken voltunk pecázni, szóval jó volt :)

Viszont azóta is csak rágódok ezen a kórházas dokis dolgon :?

Harivera, az Uzsoki nálam kilőve, mert visszaolvastam és látom, hogy nem jöhetnek be a látogatók ami nekem nem tetszik, meg az se tetszik, hogy 5-6 napig bent kell maradni! :shock: Én Kyrát kedd este 21:11kor szültem és szombaton reggel haza is jöttünk, tehát 3 napot voltunk bent! És nekem már az is sok volt! :?

Szóval most keresem a tökéletes kórházat, ami ugye olyan, hogy rooming-in van, de nem kötelezően, tehát ha pihenni akarok leadhatom! Bejöhetnek a látogatók, tehát nem üvegen keresztül és nem folyosón kell ácsorogni a gyerekkel! Ezen kívül pedig a gyors hazaengedés is fontos nálam! És persze ne legyen egy borzalom kórház, ahol omlik a vakolat :?
Nincsenek nagy elvárásaim mi? :lol:

Nekem a dokim fix árat mond, hisz ő magán doki, nem kórházi alkalmazott, csak beviszi a kismamiit az egyik kórházba szülni! Szóval neki ez az ára! És számlát ad róla mit el is lehet számolni ha valaki egészség pénztár tagja! Szóval így szerintem korrekt! De ha egy kórházi doki kér fix pénzt az szerintem se ok! Hisz az tényleg hála pénz és azt meg én had döntsem el, hogy úgy szólván mennyire vagyok hálás neki! :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Hali!
Hű, én még nem tudom mennyi a doki tarifája. Nem mertem még rákérdezni. Nem tudom, hogy finoman hogyan lehet ezt megkérdezni. De még ráérek. Teszek félre, így nem gond, hafix, ha nem fix. Eddig nagyon meg vagyok elégedve és nekem most per pill csak ez számít.

Epret én is eszem, nem hiszem, hogy bajt okozna. Viszont tegnap voltam napon, és kicsit leégett a karom. Most testápolózom, mint állat.

Masszázsra én most is járok. De csak spéci kezelésre. A csípőmön jött egy bazi nagy csomó. Azt próbálja rendbe rakni. De csak max.10 perc és ultra finoman. Enélkül szerintem menni nem bírnék már.És a nyakam, mert az is néha alig mozog. Elvileg ennyi nem árt. Remélem.

A hasfájdogálásomra az egyik ismi azt mondta, hogy normális, és addig fog fájni, míg teljesen ki nem emelkedik a méhem. Tény, hogy most már nem fáj annyira. De egyre rosszabb sokáig ülni...

Ja és lebeszéltek(3-ból 3-an) a Brevi babakocsiról, mert állítólag nagyon fog nyikorogni. Azt mondták, hogy a Quinny vagy a Concord sokkal jobb. Hát nem tudom.

Nem tud valaki olyan kisamama boltot, ahol vannak nagyobb méretű ruhák is? Mindenhol csak 44-46-ig vannak ruhák. :( Rám az kicsi....

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!
Olvasgatok itt mindent, de néha egészen meglepődök dolgokon. Én úgy tudom terhesség alatt minden gyümölcs szabad, aki amit szeret. Ha kibújt a baba a szopcsi miatt nem annyira.

Szosz! Nekem igen sokat fáj a fejem, de én eddig nem vettem be semmit. Így néha napokig küzdök ellene. :-( Azt mondják, hogy a 12. héttől a pirin féléket is be szabad venni, mert nincs igazolás rá, hogy ártalmas lenne.

Mesi! Ne haragudj, ha már mondtad, és én nem vettem észre! A te babáid egy vagy két petéjűek? Furi lehet két vagy több babát nevelgetni a pocakban. Nektek teljesen spontán lettek ketten? :-)

Most sajnos kényszer-pihenőn vagyok. Nem terveztem még, hogy felfüggesztem a munkát. Remélem hamar zöld jelzést kapok, és kimozdulhatok itthonról. Olyan szép idő van. Elvált a méhlepény, és meg kell várnom, amíg nő a baba, hogy az ép felület kellően nagy legyen. Most megpróbálok csinálni mércét, mert igen sok időm van. Remélem sikerül :-) (Egyetlen jó dolog volt a rossz mellett, láttam a picúrt előző héten hétfőn, amikor az NT vizsgálat volt, aztán rápillantottunk szerdán, csütörtökön pedig a méhlepény vizsgálatakor is láttam. Csuklott, törölgette a szemét és rugózott. Következő héten kontroll.)

Vigyázzatok magatokra!

Tényleg, most jut eszembe: tudja már valamelyikőtök a baba nemét?
almi

Sziasztok!

Úgy látszik, nem csak én tűntem el a hosszú hétvégére... Sopronban voltunk, a férjem ott született, most leginkább barátokkal találkoztunk meg egy jó kis szülinapi zsúron voltunk. Lili nagyon élvezte, lehetett lovagolni, kifestettük az arcukat és az egész egy nagy focipályán volt. Én meg élveztem, hogy az ismerős lányok többsége egyből megkérdezte, hogy csak nem Kistesó jön? :) Én is úgy érzem, mint Pipal, hogy a hétvége alatt mintha tök nagyot nőtt volna a pocakom.

Az előbb átpakoltam a szekrényemet és elővettem a nyári ruhákat. Hát, nem túl sok mindent tudok majd felvenni belőlük. Viszont teljesen ledöbbentem, hogy a 34-es méretű C&A-s szoknyám még teljesen kényelmesen rámjön, pedig nem gumis, hanem gombos és cipzáras. :roll: Így már nem csodálom, ha az ugyanilyen méretű kismamacuccok meg nagyok rám. Viszont felpróbáltam egy kismamaövet is, egész jó volt, bár az S/M méret már most eléggé szűk volt. Lehet, hogy ma elugrom a Brendonba egy próbára, mert a C&A-ban csak csokibarna és fekete volt, nyárra nem igazán ideálisak.

Almi, akkor pihenj ám sokat! Feküdnöd is kell vagy csak kímélő életmód? Hogyan derült ki, hogy elvált a méhlepény?

Doki és tarifa: nekem anno a doki nem mondott árat, de aztán mivel hirtelen megcsászároztak és ő már nem ért vissza addigra ( már hazafelé tartott Karácsonyra), én a dokimnak gondolt összeg felét adtam annak, aki végül műtött és a dokimnak meg egy jó üveg bort meg nagy doboz csokit és egy fényképet Liliről a 6 hetes viszgálatkor. Ráadásul akkor szinte végig a kórházba jártam hozzá, így szinte egy fillért sem fizettem neki. Azóta is hozzá járok és nem tűnik úgy, mintha zokon vette volna a dolgot. :) Mondjuk most a magánra rendel vissza, ha nincs UH vizsgálat.

További szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
katinka31

Almi!

Azt mondta a doki hogy nem 100% de ő úgy gondolja hogy kétpetéjűek lesznek.Teljesen spontán lettek ikrek annyira hogy majdnem leestem a vizsgáló asztalról mikor mondta a doki hogy ikrek.Elősszőr bevallom nem örültem neki hogy ketten vannak kicsit nagyon megijedtem de úgy gondolom hogy ha valaki 3 gyermeket szánt nekünk onnan fentről akkor annak vmi oka van és örülnünk kell neki.Igazából én inkább az anyagi részétől ijedtem meg.Írtam neked multkór hogy én az Uzsokiba szültem a Lilit és te is ott fogsz szülni.Nagyon jó kórház szerintem.Ki a dokid?

Kép
Kép
mesi01

Mesi
Köszönöm, jól vagyunk. :) Úgy tűnik, átléptünk a második fázisba: elmúlt a hányingerem, tök jól vagyok (azaz lennék, ha nem taknyosodtam volna be :S) Csak most éppen fogalmam sincs, hogy igazából hogy számoljak a hetekkel: a számított idő 12+4, a múlt heti UH alapján meg 11+0
Az első UH-k alapján kétpetéjűek. Remélem, vegyespáros lesz :) Neked?

Akíra
Nézz be a 2008 eleji topicokba, ott biztos van egy csomó infó a kórházakról :)

szosz
Én valamikor régen voltam agykontroll tanfolyamon, ott tanítottak egy technikát, azzal szoktam próbálkozni (nem mondom, hogy mindig sikerrel :lol: ) Ha érdekel, szívesen leírom.

szülés ára
én is magánrendelésre járok, és nekem is fix árat mondott a doki (nagyon aranyos volt, tisztára zavarban volt és szabadkozott, hogy a megváltozott rendszer miatt muszáj árat mondania, és mondta, hogy gondoljuk át, most még van időnk bőven)

Gabi
szerintem nem kell óvatoskodni. Mondd el a dokinak, hogy több helyről is hallottad már, hogy fix árat mondanak, nyilatkozzon, hogy nála mi a helyzet. Nem hiszem, hogy ilyesmin megbántódna, és talán neki is kevésbé kényelmetlen, ha te jössz elő a témával. Én igazából sokkal szívesebben fizetem ki a fix árat mind a vizsgálatokért, mind a szülésért, minthogy suttyomban kelljen borítékokat adogatni, aztán tanakodni, hogy vajon meg van-e elégedve a mennyiséggel.
Ha találsz boltot, szólj, engem is érdekelne :D

almi
Ez nem hangzik jól :( pihenj sokat!
szamy

Sziasztok,

Olvastam a tarifás írásokat, és gondolta,megosztom veletek, a tapasztalatom, mert én majdnem leestem a székről attól, amit a doki mondott. Mindehhez hozzátartozik, hogy mi a férjemmel januárban költöztünk Pestre munka miatt, és nem terveztük a Picikét, albérletben lakunk, alig ismerünk itt pár embert.
Így én itt Pesten nem ismertem egyetlen orvost sem, senkit. Ajánlottak valakit, nem volt választásom elmentem oda. Egy vizsgálat 10.000 Ft-ba került és szabin lesz, amikorra engem kiírt, úgyhogy gondoltam jöhet a következő.
Második ajánlás - a doki a Margitban dolgozik, de a magánrendelőjébe adott időpontot. A rendelő egy putri, az UH ezer éves, éppen látszik rajta valami, minden papír, minden kórházi, tehát gondolom ez nem olyan teljesen hivatalos magánpraxis, csak kiegészíti a kórházi fizut...nem is kicsit :roll:
Az első vizsgálatkor közölte, hogy a szülés 70.000 Ft. Ez nem hálapénz, hanem készenléti díj, és ezért én bármikor felhívhatom, felkereshetem, ha valami bajom van. Ennél a mondatnál akartam elájulni...egy orvosnak nem az a dolga, hogy a kismama rendelkezésére álljon, ha baj van, vagy kérdése van :oops:
Ja és emellett mondta, hogy nekem majd mindig ide kell jönnöm a magánba, a kórházba nem kell bemennem...persze, csak fizessek ész nélkül :evil:
Most azon vagyunk a férjemmel, hogy vissza tudjunk költözni Gyulára...ott azért minden más, meg a család is ott van...az ottani dokim a magánrendelőjében tud a legmodernebb 2D, 3D és 4D UH-t csinálni, de mindig én döntöm el, hogy hova kérem az időpontot a kórházba, vagy magánba...
Szóval elég felháborító, hogy egyes orvosok kihasználják ezt a helyzetet, és a kismamák félelmeit a zsebeik megtöméséhez.

Most mennem kell dolgozni.
Ja, képzeljétek a beteg kolléganőm még ma is itt van, egyre rosszabbul néz ki, állítólag ma délután végre elmegy orvoshoz :roll:

Lovani

Kép
lovani

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?