A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

Friss pocifotók:
Kép Kép Kép Kép

KépKép
kisfruzsi

hú a 3 jó kicsi lett a nagyhoz képest, legalább látszik az álmos fejem! :lol: :lol: :lol:

KépKép
kisfruzsi

Pumpóka
Háát sajnálom , hogy ilyen dolgokkal kell foglalkoznod a nyugodt babavárás helyett!
Remélem elég lesz neki a te szóbeli fenyegetésed! :(

Nagyon szépek a pocakok és mekkorák! Hihetetlen! :)

Szöszi
Jó sokat gömbölyödtél te is!

Kamilla
Nagyon szép izléses a szobácska a két ágyikóval! :)

Tényleg én még nem is mutattam a Corás szerzeményt... olyan mint Szőlőé csak narancs színű... ja nem ezen a gépen van...

szóval mi is vettünk utazóágyat. Szerintem nagyon megérte árban, remélem minőségben sem fog elmaradni.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kisfruzsi - Erre mondják, hogy "csajos pocak"? :) Nagyon jól áll :)

Mamacka - Engem érdekelnek az összegyűjtött anyagok.
Pénteken megyünk megvenni a kórházi csomagomhoz a cuccokat!!!
Szóval, kérlek küldd el: andi@black-out.hu
Nagyon örülök, hogy mentek UH-ra :) :) Biztos nagyon jó lesz!! Nekem is hiányzik Alíz arcocskája :)

Szőlő - Majd mutatok képeket, ha összeszereltük a szekrényt ;) Alakul a babaszoba színvilága :D

Kép
szösszenet

Fruzsi
Nagyon csini vagy!

jaj a gyerek a klotyóban garázdálkodik...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Tim, nekem 3110-es a méhszájam, ráadásul, 2 kölök nyomja (és most mindkettő fejvégű (a múltkor üres volt a medence), ezért kell feküdnöm.

Szössz, rettenet rosszul bírom, a sav, meg az álllandó derék-és hátfájás külön érdekesség... :twisted: (Az eddigi 29 hét alatt talán, ha 2-3 olyan hét volt, amikor vmi miatt nem kellett pihennem...de aludni sem tudok, mert olyan erővel randalíroznak bennem ababók, hogy csak na...kb. 4-5 óra, amíg tart az éjszaka, azalatt 3x klotyó, fél óra a minimum, mire visszaalszom, szóval, széééép az élet! :D

Kamilla, szép a pocak! :D

Kép
babyteve2

Fruzsi, nagyon szép a pocakod!!! És tök jó a hajad :)

Kép Kép
szõlõ

Köszi csajok!!!!
Tudjátok már kezdtem magam bálnásnak érezni, de ezek a képek azért jót tettek egy kicsit, mert láthatom magam úgy, ahogy más is lát... :oops: Bár apának nagyon tetszünk :oops: , de azért ez más.
A hajam, ja az már nagyon régóta ilyen rövid, szerintem nem is lesz hosszabb már.....szeretem nagyon!
Mindjárt jönnek a ruciképek is, csak nagyobbra teszem őket, hogy lehessen is látni valamit.

KépKép
kisfruzsi

Mamacka, engem is érdekel minden lista :D

Háááát, nálunk már a hétfői uhun is gondot okozott, hogy kinek amije hol van, mondta a doki, hogy felesleges 4D-re menni, talán arcot le tudnak kapni, de már a MÉRÉSEK IS NEHÉZKESEK. (MEG, AMÚGY SEM MEHETEK, ÚGYHOGY ANNYIRA NEM IDEGESÍT...PEDIG TERVBEN VOLT MÉG EGY 4D...

Kép
babyteve2

Óóóóó, bocsánat a kiabálásért... :oops:

Kép
babyteve2

Szöszi
Elküldtem, legalábbis remélem... valahogy nekem ez a freemail mostanában mindig vacakol...

Még majd ki akarom egészíteni azzal, hogy mit lehet mit nem enni-inni szülés után... meg egy-két aprósággal.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Íme a kedvencek:
Kép Kép Kép

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi, Te pocakod is szép!

(Én pont tegnap kezdtem sípolni Apának, hogy már nem simán bálnának érzem magam, hanem partravetett bálnának :shock: Légszomj és hasonlók miatt... :D

Kép
babyteve2

folyt köv... Kép Kép

KépKép
kisfruzsi

Kisfruzsi!Szép ruhákat vettél. Tetszik.
emma2008

Babyteve - Elhiszem, hogy 2 babóval azért nem egyszerű .. én tegnap éjjel 3-ig fent voltam Alízzal .. mert harcoltunk. CSak nem akart úgy feküdni, ahogy nekem is jó :lol: :lol: :lol:
Épp tegnap dícsértem itt nektek .. aztán tessék :D megmutatja, hogy tud ő gonoszkodni, ha kell :lol: :lol:
Reggel is ő ébresztett .. most bezzeg alszik .. :lol: én persze meg már nem tudok ..

Kisfruzsi - Várjuk a ruci képeket :) Imádom én is nézegetni!

Mamacka
- Megjött a sok szuper anyag, köszönöm!!!

Kép
szösszenet

na most jól elárasztottalak benneteket! :lol: :lol: :lol:

Az UH, Mamacka tök jó, hogy tudtok menni! Én most voltam a múlthéten, de semmit nem lehetett látni, persze azon kívül, hogy minden ok! De nem bizonyosodtunk meg a neméről újra...de a rózsaszínláz elkapott, ahogy látod!! :lol: :lol: :lol:
Nem tudom mikor lesz újra uhu, de remélem 3 hét múlva!
Tegnap olyan volt estétől a hasam, mintha 1 kődarabot cipelnék. Még jó hogy a doki a múltkor kérdezte, hogy van-e keményedés: én meg. áh, nem vészes, erre tessék!!! Kicsit betojtam tőle....de ma jó minden újra!

KépKép
kisfruzsi

Naggggyon édi rucik!

Káddal kapcsolatban: szerencsére sarokkád van, így zuhanyozás közben üldögélek...csak a kiszálllással vannak gondok.

Kép
babyteve2

Oh - Nagyon szépek a rucik :)
A zsiráfosak ... édesek!
A rózsaszín szettől végem van :D
És az "I'm the BOSS" - zseniális :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Mamacka,

engem is érdekelne a lista és többi. Már én is sokat agyaltam rajta, hogy szopi alatt mi az amit tilos enni-inni. Az alkoholon kívül. KV??? Tejes???

elküldöd, nekem is?
fruzsinatoth@yahoo.com

KépKép
kisfruzsi

Én sajna, szinte egész nap keményedem, a 4x1 magnerot, meg a másik bogyó ellenére... :(

párom egyik kollégáját kirúgták, így kedd óta folyamatosan melózik mindennap 16 órát, amíg fel nem vesznek vkit (jövő hétfőig tuti)....plusz engem ellát, plusz intézi a lakásügyeket...(meg a 2 kutyát, mert sétálni sem vihetem őket....most aztán kiveszi a részét a jóból :( )

Kép
babyteve2

Nekem az első kis kutyás csontos a kedvencem meg az I'm the boss :D Bár a rózsák közül a bal szélső-középső (Little girls like big valanmi) is zabálnivaló! :)

Kép Kép
szõlõ

Szösszenet,

a rózsaszín szettet (a rugi kivételével)+a sárga zsiráfos rugit+a két kisruhát (princess+zsebibabás) turiban vettem 5600 ft-ért átszámítva. Jó mi? Megyek majd még oda, mert álítólag minden héten jön új áru.

KépKép
kisfruzsi

Szőlő,

a kutyusosban fogunk azthiszem hazjönni+valami rugi. Vagy a tescos szettben, mert azt is imádom, csak már nem tettem fel, mert azt mindenki ismeri :lol:
A pólón: Little girls like big cuddles

KépKép
kisfruzsi

Fruzsi - Akkor ügyesen turiztál :D Mint mondtam már .. mi már nem merünk bababolt közelébe sem menni .. :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Én még nem döntöttem el, miben hozom haza Alízt ... :roll: :roll:
De ha be kell lassan csomagolnom, ideje lesz :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Sziasztok!

Az éjjel ismét jól aludtam, bár ma reggel korábban kérte a kaját a picurom. Általában akkor szokott intenzíven rugdosni, amikor éhes. Gondolom én, mert amint jóllakom, lecsendesedik. :D

Tim! Ne aggódj, engem is 4 hetente szokott vizsgálni a doki. Persze mindig mondja, hogy ha valamilyen panaszom van, akkor hívjam fel.

Akiknek ma van: boldog hétfordulót! :)

Elkezdtem a 30. hetet. Egyszerre ijesztő és örömteli.

Kamilla! Tényleg vicces a pocikép! Nagyot változott pár hónap alatt.:D

Szösszenet! Nemsokára kész lesz a babaszobátok. Ez olyan jó! Majd mutass képet a királylányokról!

Mamacka! Örülök, hogy mentek uh-ra. Várom majd a beszámolót és a képeket.
Engem is érdekelnek a listák. Küld el légyszí' priviben.

Kisfruzsi! Csini vagy!
És nagyon szép rucikat vettél. Azok a rózsaszín csíkosak és pöttyösek... Imádom őket!:D
Nem vagytok biztosak a kislányban? Akkor bátrak vagytok, hogy mertek rózsaszínű ruhákat venni.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Fruzsi
Nagyon szépek a ruhák!

Azt még nem szedtem össze de elég szigorú alapból :shock: én csak lestem a kórházban pedig azt hittem felkészültem a dologra de jóformán semmit nem engedtek megenni amit behoztak.
Mondjuk ez is olyan dolog, hogy ki kell tapasztalni, mert ami az egyik babának hasfájást okoz az a másiknak nem, de csak úgy lehet kitapasztalni ha egyszerre csak egy tiltott dologgal kísérletezel.

Pl nem szabad enni:
narancsot, narancslevet, körtét, körte levet, szőlőt(hascsikarást okozhatnak, epret (ez alergizál pöttsös lesz tőle a gyerek) Tejet sem ajánlatos egyéb savanyított tejtermékeket lehet, tojást... K-betűs kajákat (kivéve a krumpli) karalábé, káposzta... és még biztos egy csomó minden nem jut eszembe...
Szénsavas dolgokat sem ajánlják, hasfájás miatt...
Erős fűszeres kaják, átmegy a tejbe és lehet nem fogadja el... de ha pl várandósan is rengeteg fokhagymát ettél akkor már ismerős neki az íz...

Ami nagyon jó tejserkentő... pl a csipketea, a birsalma-almalé, sör...

hirtelen ennyi de majd még ezt is összeszedem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka - Nekem inkább azt szedd össze, mit ehetek :lol: :lol: :lol: mert ettől a felsorolástól cseppet elborzadtam :shock: :shock: :lol: :lol:

Kép
szösszenet

Gumimaci,

az éhséget már én is tapasztaltam, hogy akkor aktívabb.
A lányságában az uhus nő tuti volt, de én azért örültem volna ha még rábiztosítanak most! :lol:

Mamacka,

a citrusféléket is az allaergi miatt nem lehet enni???? Mondjuk én mindent eszem a terhesség alatt is, remélem utána se lesz gond..

KépKép
kisfruzsi

Gumimaci
Priviben tudok Word dokumentumot?

A szopis anyagot majd összeakarom szedni röviden is, hogy praktikus tanácsadós legyen, mert így elég terjedelmes, olvasmánsos... tul képp LLLiga...

Én is vettem két éve lányos ruhát és másodikra is fiút várunk! :) :) :)

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka,

meg is jött az anyag, köszi

KépKép
kisfruzsi

[quote="mamacka"]K írta:mamacka-betűs kajákat

:shock: Ez ugye vicc? 8) Vagy ez csak a zöldségekre vonatkozik? mer' a kenyér is "kás" :oops: Vagy ez most mikorra a vonatkozik a szoptatásra vagy a szülés előttre közvetlenül? Valahol úgy érzem elvesztettem a fonalat.... :oops:

Kép Kép
szõlõ

Én is eszem mindent most, amit csak megkívánok. Hát, ha ennyi mindent nem lehet majd enni, nem tudom mitől lesz majd tejem... :roll:

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Lányok!

Most így rögtön a szoptatás,és az anyatejjel kapcsolatos dolgok jöttek a szemem elé,ahogy beléptem ide...nem is mondok semmit,csak annyit javasolok azoknak akik kicsit jobban ráérnek,hogy katt rá a www.lll.hu oldalra, ez a La Leche Liga honlapja,nagyon klassz és hasznos dolgok vannak fent a szoptatásról, valamint www.szoptatasert.hu oldal is jó.Akit érdekel... 8) nálunk mindkét oldal tartalma tananyag volt a suliban.

Nagyjából mindent visszaolvastam,de csak kevés dologra emlékszem... :oops: jézus mennyit tudtok írni 1 nap alatt!! :shock: :lol:

ollem: örülök hogy megjött a pénzetek,és végre tudtok költözni!! :D

tim: nem lesz semmi baj,pihenj sokat!!!Független hogy a doki nem mondta.

kisfruzsi: nagyon édes ruhákat vettetek!!!És jó a pocifotó! :wink:

Az összes többi pocifotó is nagyon klassz. :)

Lányok!Holnap drukkoljatok nekem délelőtt!!Beszéltem az előbb telcsin azzal a dokival,akit javasoltak nekem UH kontroll ügyben,hogy keressem fel,és elmondtam neki a baba problémáit,és jó sűrgős lett neki is a találka,mert holnap délelőttre hívott. :shock: :shock: Jajj de izgatott vagyok!!!Remélem nem fog máris a kórházban bent tartani!Ha mégis rossz híreket kapnék,és maradni kell,akkor akik priviben küldték a számukat,majd valakinek röpítem az sms-t,hogy lehet szorítani. :?

Kép

Kép
mezsó

Szőlő!
Én úgy tudom, hogy a K betűs zöldségeket nem lehet enni szoptatás alatt. Pl. karalábé, káposzta
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gumimaci_1 2009.03.05 22:04-kor.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mezsó! :o Remélem azért én is hogy nem kapunk holnap sms-t!!!! Drukkolok nagyon!

Kép Kép
szõlõ

Mezso!
Gondolok rád holnap. Reméljünk, hogy nem kell benn maradnod. Szerintem ha benn akarna tartani, akkor már mondta volna, hogy akár erre is készülj fel.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

szőlő: köszi...én sem szeretnék küldeni sms-t,de azért jeleztem mi vár rám holnap... :roll: félek na...mi tagadás...vesetágulat,1hete már 2-es fokban érett lepény...érdekes érzések motoszkálnak bennem...

gumimaci: nem tudott még ez a doki nekem semmi ilyet mondani,hiszen holnap találkozok vele először,és még semmit nem tud rólam,rólunk csak amit a telefonban gyorsan eldaráltam neki...Én egyébként már 3hete mindenre felkészültem,legalább is próbálok...Mostanában lelkileg is annyira kikészít ez a feszült várakozás,hogy mi lehet a babával,hogy szinte minden nap egyszer elsírom magam...főleg ha egyedül vagyok. :( Ráadásul a mozgásai is annyit finomodtak...érzem hogy mozog,azzal nincs baj,de már napok óta nem rugdos...csak mozog,fészkelődik,meg össze-vissza nyomkodja magát.De a rúgások elmaradtak...

Kép

Kép
mezsó

Mezsó,

szorítunk Neked!!!!

KépKép
kisfruzsi

Mezso!
Tudom, hogy könnyű mondani, de ne idegeskedj előre.
És a rugások miatt ne aggódj. Már 33 hetes a babád, ráadásul, ha jól emlékszem, szép nagy súllyal rendelkezik. Biztos nincs már annyi helye, hogy úgy ficánkoljon.
Inkább, ha szomorú vagy, gyere ide és ird ki magadból, az jót fog tenni.
És bizz benne, hogy holnap csak jó híreket fogsz hallani a körülményekhez képest.

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Mezsó! Drukkolok, hogy minden rendbe legyen!!!!

KépKép

KépKép
gabcika

Mezsó - Szorítok neked holnap nagyon!!!! Semmiképp ne izgulj :)
Már a 34. hetedet kezded ;) :) és szép nagy a baba .. tehát nincs félnivalód :) Bárhogy lesz, úgy lesz jól!!!

Kép
szösszenet

Mezsó, az normális ha nem rugdos annyit, nem? Ha "csak" fészkelődik. Én pont azt olvastam hogy már azért finomodnak a mozgások ilyen idősen.... De persze én teljesen laikusként mondom ezt, viszont Mazsi sem rugdos olyan veszettül mostaság, igaz hogy mikor teszi az már fáj is rendesen, de inkább hullámzik a hasam egész nap.

Kép Kép
szõlõ

Szőlő
Zöldségek amik puffasztanak... kelbimbó, káposzta karfiol, karalábé,... csak így könnyebb megjegyezni...

Gumimaci
Inni viszont rengeteget kell 3-4 litert naponta! A legjobb a sima buborékmentes ásványvíz, a gyümölcslevekből csak a 100%-os de eléggé hízlalja a mamikat...

Az ananászlé is tejserkentő... no meg persze az ananász is...

Az a röhej, hogy a kórházakban általában puffasztós kaja a menü a mamáknak is bab, borsó lencse se túl jó...

DE apránként ki kell próbálni mert amíg egyik babának brutál hasfájást csinál a narancs a másik kilószám eheti!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mezsó
Drukk!
Ti már nagyon szép fejlettek vagytok!
34. hét határkő!!!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Mamacka! Megkaptam a leveled. Köszönöm!

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Fruzsi
A szoptatás még kényesebb mint a várandóság.
Én azért igyekeztem ezeket betartani mert az alvás fontosabb volt számomra mint az evés! És hasfájós baba mellett aludni nem egyszerű! :)

A Narancs nem az alergia miatt, (ez a szempont a hozzátápinál fontos majd) hanem a rostok miatt hasfájást okozhat a babánál.

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szívesen
Remélem hasznát veszitek majd! :)
A szopi tiszta Liga!
Talán csak kevés egyéb van benne...

Kép
Kép
Kép
mamacka

köszi lányok mindenkinek,aranyosak vagytok!! :D de komolyan! :) :cry: :) :oops:

gumimaci: sajnos a jó hírekben azért nem bízom,mert január 14 óta 2hetente járok UH-ra,ez már a 4.UH lesz azóta,és egyiken se kaptam jó híreket.Tulajdonképp a tágulata folyamatosan romlott a babának,és időköben még a lepényem is túlontúl érett lett... :( Így hát holnap se számítok jó hírekre...és a doki akihez megyek az akkora fej az itteni kórházban,hogy ha szerinte baj van,és vége a terhességnek,akkor nem hiszem hogy bárki ellenkezne vele,mikor még a nődokim is hozzá küldött kórházi UH kontrollra... :?

szőlő: dede elvileg normális ha nem rugdos ilyenkor már annyit,de nekem egyáltalán nem rugdos már. :( :( tényleg lehet hogy ez nem jelent semmi bajt,de most még ez is plussz "teher",hogy vajon baj-e ha már nem rugdos???

mamacka: mit értesz azalatt hogy a 34.hét határkő?

Kép

Kép
mezsó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?