A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Sziasztok!

Az ultrahang nem kötelező, ezért orvosra/védőnőre válogatja, hogy kit küldenek el. Bár nem értem, ha van néhány ingyenes hely, akkor miért nem küldenek mindenkit, vagy miért fizetős helyre küldenek. :shock:

A kullancs elleni oltás neve: FSME Immun - legalábbis nekem ezt kapták a nagyok.

Potyka! Elolvastam a rota oltásról a csaj írását - hát most elbizonytalanodtam. Eddig úgy gondoltam, hogy azt tuti beadatom. De igaza van annyi mindentől hánynak, hasmenésesek a gyerekek. Nekem pedig ebben nagy gyakorlatom van már. Más kérdés, ha egy szopós csecsemő kapja el, akkor neki hogyan magyarázom el, hogy muszáj egy kicsit mindig innia. Na, még van két hetem, hogy döntsek. Azért kiváncsi vagyok, hogy hányan adatják/adatták be innen a topikból. Illetve az is érdekelne, hogy külföldön ez kötelező-e.

Judit

Kép
Kép
Kép
petramama

Judit(kmét), úgy tudom, hogy nem kötelező, de kérdezz rá a dokinál, hátha ad valami ingyenes helyre beutalót. Mi ingyen voltunk a Bethesdában, de tele vannak, csak 6 hétre tudtak időpontot adni.

Judit18, Laura a babakocsit utálja, meg úgy általában a levegőzést. rengeteget sír, mire elalszik. Az autósülést viszont csípi, két perc alatt elalszik benne, már otthon is azt kezdjük bevetni, mert karban vagy kenguruval fél órába is beletelik, mire elszunyókál.

Jim, de aranyos vagy, jövőre lehet, hogy valami ilyesmihez kell folyamodnunk! Nem is számítottam rá, hogy idén felveszik (szerintem is élvezzenek elsőbbséget azok, akik tényleg dolgoznak), de az azért elkeserített, hogy jövőre sincs sok esélyünk, nameg, hogy ebbe a lerobbant oviba kellene vinni. Már most is jót tenne neki a gyerektársaság, nagyon igényelné, alig tudtam kirángatni az oviból, menni akart be játszani a gyerekekhez.

Tényleg, hogy kerülte be az, akinek nem volt ott nagyobb testvére??? Nem hinném, hogy mind 4-5 évesen... Mellesleg előttünk egy csókos ember volt, aki nem is ebben a kerületben lakik, kihallatszott, ahogy beszélgettek. Persze lehet, hogy a tesó már idejár, mindenesetre szépen megbeszélték, hogy akkor a gyerek mehet szeptembertől tutira. Zuglóban egyébként rengeteg új társasház épült a családi házak helyén, és sok-sok kisgyerek születet az utóbbi években, miközben az ovihelyeket nem bővítették, szóval mostanában lett ilyen gázos a helyzet.

Megkérdeztem az ovivezetőt, hogy mit tegyek, van két gyerekem, a kicsi egy éves koráig tartják a helyem, azaz jövő tavasszal vissza kellene mennem (ez nem igaz, de mi lenne, ha mégis???), no de hogyan tehetném ezt meg, ha nincs mind a kettő elhelyezve??? Mondta, hogy mindenki így van ezzel, úgyhogy nem tudja mi a megoldás. Esetleg ősszel hívjam fel a jegyzőt, hogy maradt-e valahol a kerületben üres hely. De nem hiszi, hogy lesz, mert minimum kétszeres mindenhová a túljelentkezés. Szuper kilátások :).

Kép

Kép
mzx

Judit!

Én nem adatom be a Rota ellenit,csak majd a kullancs ellenit(azt a nagyoknak is beadattam)

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Ma megpróbáltam ügyintézni Laurával (még szerencse, hogy Eriket elvitte az anyósom), szuper volt! :roll: Ügyfélkapu hozzáférést igényletem az Okmányirodában, ami tőlünk negyed óra gyalog. Elindultam negyed 10-kor (előtte szopi-büfi-öltöztetés-levonulás a babakocsival, miközben Laura üvölt... ), majd Picúr annyira sírt, hogy 9.56-kor tudtam csak bemenni úgy, hogy Laura már 5 perce csendben volt, mert elaludt. Közölték, hogy munkaközi szünet van fél 11-ig, sorszámot már nem adnak addig. Mondtam, hogy ok, akkor visszajövök akkorra. Kimentünk, gyerek 5 perc múlva megint ordított, háromnegyedre tudtam megint elaltatni, úgyhogy akkor mertem bemenni az épületbe. Kértem sorszámot, ketten voltak előttem. Fél óráig semmi haladás, én a folyosón tologattam, mert amint megálltunk, rögtön nyílt a szeme :roll: . Közben 3 óra eltelt az etetés óta, körülnéztem, semmi szoptatásra alkalmas helyiség nem volt, már épp azon filóztam, hogy elhúzok, de ekkor 5 perc alatt lezavarták az előttem levőket, majd az enyémet is kiadták 3 perc alatt. Laura persze felébredt azonnal, ahogy az ügyintézőhz kerültünk, úgyhogy gyorsan kimenekültünk a végén, és hazáig ordított, gondolom akkor már az éhségtől (is). Mint kiderült, az ügyintéző csaj elfelejtette megnézni, hogy várnak-e rá, valami belső anyagot írt :x . Bababarát itt minden, ugye....:roll: Mondjuk haladás volt, mert 3 éve még a recepción kellett hagyni a babakocsit, mert nem lehetett vele feljutni az ügyintézőkhöz...

Kép

Kép
mzx

Judit, külföldön sokkal kevesebb a kötelező oltás (nem is tudom, kimondják-e bármire, hogy kötelező). És pl. a bcg meg már elavult, évek óta megy a vita, hogy itt se adják... Szóval kinn egyéni mérlegelésre megy. Így bírt kanyarójárvány lenni Salzburgban.

Csak anyatejes ált nem kapja el a rotát. SZerencsére. Nekem az egyik nagyon fosott pár hósan, nem is értettem, mifene lehet, hát nem e sárgabarackbefőzés tett be neki? Egyszerűen nem tudok ellenállni a barcknak. De sajátos módon ilyen hányóst nem kaptak el. Igazából az leső tisztességesebb lázasodóst is később, mikor gondolom már nem ment ez az anyai immunitás.

Cicuka, hívj fel engem is bátran, garantáltan igényszerinti szoptatásra és táblázatok mellőzésére bíztatlak majd. :lol: Gondolj mindig az ősasszonyra, az őserdőben, az ősgyerekkel, akit magára kötött, azt éltek boldogan. NEM is volt se mérlegük, se még pelusok sem, hogy azt számolják, abból mennyi fogy..

potyka

Bocsi, látom ma panasznapot tartok :). Egyébként teljesen jó kedvem van, szóval nem húztam fel magam sem az ovin, sem azon, hogy milyen nehéz gyerekkel ügyet intézni. Már megszoktam, hogy sok olyan dolog van, ami a gyerekek miatt nehezebben megy, de ha mosolyognak rám egyet, akkor minden ilyet elfelejtek! :)

Pati, de jó, hogy ezt leírtad! Nálam is ez volt Erikkel kapcsolatosan, és igazából még most sem érzem azt a túláradó szeretetet, mint régen, ha éppen ordít valami hülyeség miatt, vagy ha éppen megdobálná Laurát, akkor kifejezetten elutasító érzéseim vannak vele kapcsolatosan, azt szeretném, ha valaki elvinné, és visszahozná, ha megint a régi cuki Erik lesz. :oops: Ha jókedve van, akkor viszont imádnivaló, és visszatérnek a régi érzések! Mondjuk azt hiszem, hogy soha nem lesz már az én picike fiam, olyan nagyot nőtt hirtelen Laura megszületésével.

Kép

Kép
mzx

Cicuka, megnyugtatlak, Laura most sokkal kevesebbet eszik, mint egy hónapja (60-90 g a 90-120 helyett), és mégis hízik ugyanúgy (1 hónap alatt 8-900 g). Nem értem hogyan, de ez van :). Úgy nagyjából igény szerinte etetem, már amennyire az egyéb elfoglaltságaim engedik (Erik, építkezés :oops:), de így is csak általában 7-szer eszik egy nap.

Kép

Kép
mzx

Szeretettel üdvözöllek Benneteket!

Ha hiszitek, ha nem állandóan gondolok Rátok, csak most egy kissé, még jobban elfoglalt vagyok...

Tündéri, gyönyörűen fejlődők a babáitok! :lol: :lol: :lol: meseszép csajszik, sármos kispasik :lol: :lol: :lol:

Norti és Gorka valóban nagyon-nagyon jó testvérek. Ez, persze, Gorka érdeme...na talán egy cseppet Pattinak van köze hozzá :lol: :lol: :lol:
Az építkezés....no hagyjuk.....egyszer talán...túl lesznek rajta...Igazából nem is tudom, hogy miért nem kőművesnek mentem...meg burkolónak, asztalosnak, mert trógernek...hát az vagyok.....mint nanó...többet kellene velük lennem..de ez mostanában nem igen realizálódik :roll: :roll: :roll:

Jó időben jöttek a csemetéitek..gyönyörű tavasz van....meseszép...

Minden kedvenc baba-mamit szeretettel puszilok:

nanó, von Patrícia :lol: :lol: :lol:

Kép
nanó:))

nanó, te is hiányoztál ám!

Nem nagyon tudok reagálni, mert hulla vagyok, ma voltunk anyák napjázni, évzárózni....alig bírtam magam belepréselni a diploma-védéses kosztümömbe -akkor kicsit husibb voltam, az a legnagyobb normális göncöm- de holnap meg koccolunk a Balatonra és csak hétfőn foglak benneteket boldogítani!!!!!!!! 8)

cicuka: nagyon örülök neked és sok-sok erőt, kitartást kívánok tiszta szívemből!!!!! Meglátod, ügyes leszel és meg lesz az eredménye! Nekem most 2 nap után állt helyre a tejci, éjjel is fejnem kellett, mert majdnem szétdurrant, arra ébredtem, hogy tocsog az ágy alattam, anyi tej kifolyt. Lefekvés előtt nyomj be egy sört, az is tuti jó ám! Én eleinte mindig mértem, mert kiváncsi voltam, mennyit eszik. Aztán rájöttem, hülyeség! És az! Ahogy potyka mondja, az őserdőben volt mérleg meg pelus? Meg én az afrikaiakra szoktam még gondolni! Ha óránként akar enni, óránként eszik, ha hosszabban elalszik, akkor elalszik. Sokkal nyugodtabb vagyok és van is tej. Szorítok, veled vagyok!!!!!
:wink:

linocs: neked is nagyon drukkolok, hogy helyreálljon a dolog, nekem is nehéz napjaim voltak, vannak. Éhes-sír, cicit keres, ott a tej, és szívja, pár pillanat, nem is perc után kiköpte. Aztán szív...majd kinevet teli szájjal. Nagyon érzékeny kis lelkük van, nekem azt érezte meg, hgy feszült voltam, mikor elment Milán az apjához. Én nagyon ritkán adtam neki cumit, de most teljesen kiiktattam, hogy az se kavarjon be, lefejt tejet sem adok üvegből. (mondjuk egyszer adtam csak, mikor hazajöttünk a kórházból). És egyre idegesebb lettem ettől az egész állapottól, így megfogadtam, nem stresszelem, beraktam az ágyába. El is aludt, és amikor úgy félálomban volt ébredéskor, evett szépen, aztán most egyre jobb. Meg ami nálunk gond volt, hogy én vele aludtam egy szobában, de ahogy egyre ritkábban kelt fel éjjel, visszaköltöztem a férjem mellé...és ez volt igazából a baj neki, hiányzott anya. Most visszaköltöztem és mintha teljesen megnyugodott volna! A lényeg, miközben szopi kínlódás volt, kevesebbeket evett, inkább fejtem, hogy ne apadozzon a tejcsi, és most dől megint. Próbáld ki lefekvés előtt azt a 7-7-5-5-3-3-1-1 fejést, 2 nap után meg lesz az eredménye.

panny: a rota ellen én csak azért oltatom be, mert ingyen van és Milánnal már kétszer voltam rotával kórházban kiszáradás veszélye miatt. (fejjel lefele lógatták, mert annyira besűrűsödött a vére, hogy nem tudták bekötni az infúziót, képzelheted)

nagyon sok puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra! Én is igyekszem. Lehet, napozni is fogok valahol ahol nem látnak 8)
Vendég

Jim!

Szegény Milán :( az gáz lehetett...
De hogy van amúgy ingyen???

A Cerazette hányadik naptól fejti ki fogamzásgátlós tuti hatását???Tudja valaki esetleg???

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Sziasztok!

NANÓÓÓÓ!! SZIIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJJJJJJJJJA!!!!!! :lol: :lol:

ÜGYNÖKNŐ!! SZIIIIIIIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJA!!!!!!! :lol: :lol:
Minek szórod a pénzedet mindenféle gyanus szúrkálóknak????
Nem ismersz egy ÁLLATI jó orvost?? 8)
Csak egy szavadba került volna, és megvarrom én akármidet :lol: felszívódósom van, csak mutatod hogy ide meg oda én meg öltögetek. :wink: Igen, nyelvet is. :P Neked még altatásban is :wink: :

Kép

Jó, hogy visszajeleztetek többen nagyobb gyerek ügyben. Szilvánusz, nehéz megfogalmazni, mit (nem) éreztem. Kifejezetten türelmetlen voltam vele, és kicsit idegesített a nyüzsgése. A kicsivel összebújva annyira vele voltam egységben... Azt hiszem, azzal kezd megoldódni, hogy Gorka kezdi átvenni ezt az odabújós gyengédséget, a másik oldalon pedig Norton kezd egyre nagyobb lenni, egyre többet kommunikál.
Azért arra igazán kíváncsi lennék, hogy hogyan élik meg mindezt a kettőnél több gyerekesek.

Petramama: szia itt is!! Hogy lesz valaki aki Judit és van Dorkája, Petrája és Borókája is, az pont Petramama?

Mzx: valahogy az ugrott be ahogy olvastam az ovis kálváriádat, hogy mindennek oka van, csak az ember nem tudja akkor még, hogy mi az... a fene tudja, még jól is jöhettek ki ebből. Esetleg felveszik egy ezerszer szebb-jobb helyre Eriket.

Judit18: Jól emlékszem, a XI. kerületben laksz? A Vahot utcai rendelőben az egyik nagyon jó védőnő a babamasszázs egyik legprofibb oktatója. A közeljövőben fogom megkeresni, esetleg mehetnénk együtt oktatásra. (többiek??)

Panny: Nekem nagyon bevált ez a Bebe Comfort Isis hordozó. Stabilan tartja és nekem is kényelmes. Érdekes módon van, hogy kifelé akar benne lenni, gndolom, vagy a hasának úgy kényelmes, vagy nézelődni akar.

Linocs, Norton is most kezdett dumálni!! Eö, pö, he, kej, minden van. Annyira édes!!

Ja, eszembe jutott, hogy pont akkor tűntem el, amikor panaszkodtam nektek, hogy nem mosolyog a gyerek. Na, erre másnap reggel felkeltünk és ezerrel nekiállt a fiam mosolyogni a felettünk lévő polcra :shock: :shock: :shock: Napokig a polc volt a sztár :lol: :lol: :shock: :shock: AZtán amikor már meglehetőst töprengeni kezdtem, hogy a következő farsangon legkésőbb polc leszek, megsajnált és rám is rámmosolygott :D :D és azóta is, csibészes félmosolyok és fogatlan tányérvigyorok. A legédesebb, hogy jobb oldalon (csak :lol: ) van egy kis gödröcskéje is.
Majd igyekszem lefotózni nektek.

Csípő uh: tudomásom szerint az ortopédiai vizsgálat az mindenkinek van, de uh csak indokolt esetben. Nekünk azért volt, mert nekem anyai és apai ágon is volt csípőficmackós a családban.
Viszont én meg a koponya és hasi uh új :shock: :shock: :shock: :shock: Kérni kell???

Terpeszpelus:
eleinte gyanakodtam, egyre biztosabb vagyok benne, hogy nálunk gerjeszti a gyerek hasfájását. :shock: :? Úgyhogy lassacskán ciki vagy nem, egyre kevesebbet van rajta. Adja rá, aki kitalálta 8) 8) :evil:

Nálatok együtt- vagy különalvás van? És mi vált be?

A választható oltásokról is érdekelne a többiek véleménye is!!! Mit adattok be?
Jimm, a rota ingyenes?????? Biztos???? :shock: :shock: :shock:

Aldi: Valaki kérdezte, jó-e. Nekünk nem különösebben tetszett, árban legalábbis. Viszont a szörp, a sör és az ice tea amit vettünk az árban és minőségben így együtt verhetetlen volt. A kaktuszfügés ice tea az csúcs, 159 Ft, a Pfanner zöld tea koppintása, egy az egyben olyan, csak harmada annyiért!!

Ha meg már a kaja-piánál tartunk, édességesek, a rumos Balatonszeletet ne hagyjátok ki!!!!!! Eszement jó! :P :P :P

Kép
Kép

Egészség legyen, a többit megvesszük!
mpatr

Ja még a bevált dolgokhoz:
(HAGY OKOSKODJAK MÁN PICIKÉT :lol: :lol: )

1. Az oltások mellékhatásainak (nemcsak a klasszikus, hanem a paranemnormális is :lol: ) kiküszöbölésére lehet adni gyereknek az oltás nosodáját (ejtsd: nozóda), amit az oltásból készítettek. A Gazdagréti téri és az óbudai homeopátiás patikának is van belőle.
1 héttel előtte, aznap és rá 1 hétre kell beadni.

2. Azt vezettük be, hoyg minden egyes vásárláskor veszünk 1 üveg bébiételt. Gyakorlatilag 6 hónapos korára nem kevés megtakarítást fog jelenteni, mert most nem tűnik fel alkalmanként az a 100-200 ft, akkor meg majd egy ideig több kell.

3. Az anyatejes kakis foltra (Jimm!!! Jobb, mint a Vanish szappan!!) nekem a Dr. Beckmann előkezelő gélje vált be. Csak a mosás előtt kell bepamacsolni vele és mehet is a gépbe, akkor is kiszedi, ha már beleszáradt :oops: :oops: :wink:

Kép
Kép

mpatr

Na még egy múlt hét végi sztori mára aztán eldugulok, mielőtt még megjegyzi valaki, hogy jobb volt, amíg nem jöttem :roll: :roll: :? :? :oops: :wink: :lol:

Gordonnak beszakadt az egyik lábkörmöcskéje. Ahogy vágtam neki le, nagyon félt, és elkezdtett sírni. Ezt látva, kicsinek legörbült a kis szája és ő is bömbölni kezdett.
Én meg egyszerre sírtam és nevettem :cry: :lol: :lol:
Tündériek voltak!!!!

NA jó, tényleg húztam elfele, annál is inkább, mert reggel az oviban banyák napja van és fel kellene időben kelni :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép

mpatr

PAtti :wink: :wink: :wink: a rota nincs ingyé, csak benyalós szülőknek! Nem ám :lol: de tényleg nincs ingyen (kb 50 rugó lenne, szóval ha fizetni kéne, akkor ennyit sajna nem adnék ki érte), de a dokinőnk jófej és a cégtől kapott extra oltásokat kisbabóknak ingyen benyomja. Azaz itatja, mert az nem bökős.

és a rumos balaton tényleg jó, ugye doktornő???!! Holnap élőben is élvezem majd rum nélkül. vagy nem? na megyek tentizni, túl vagyok egy újabb Twin Peaks-on, tök állat, a végére még megtanulok angolul - újra :roll: :wink:

panny: szerintem kb 1 levéllel be kell szedni. Én nem tudom holnap mit mondok a dokinak, nem akarok fogigátlót. de gyereket sem egyenlőre, a gumit sem csípem...spirál meg gondolom gáz...tényleg spirál tapasztalata van vkinek? Délelőtt még vagyogatok, délután megyünk Balcsira.
Vendég

Jimm, hosszú a nyelvem, milyen a dokinénid? Nagyon gázos?? Van protekció??? :lol: :mrgreen:

Apropó!!!
Ügynöknő!! Rtl-es ajcsi Gorkának??? Széf-függő lett. Még mindig jobb, mint a Ben10...... :roll:

Kép
Kép

mpatr

Pati!

Nagyon jó ötlet a bébiétel egyenként megvásárlása,én is be fogom vezetni mert akkor tényleg nagy könnyebbség lesz anyagilag.Tapasztaltam 2x már mennyit esznek a fiaim,kieszenk a vagyonunkból :lol: :lol: Kösz a tippet!!

Amit leírtál a fiúkról sztori...rendszeresen tapasztalom...ha pl.az egyiknek orrszívást kell laklamaznom és ordít keservesen,akkor a másik is sír mert félti és sajnálja...Vagy ha az egyiket szídom mert valami nagy rosszaságot csinált,akkor a másik is szolidaritásból pityereg és mellé áll...Ilyenkor magamban én is meghatódom, hogy milyen jó testvérek...na persze azért nyúzni is tudják ám egymást rendesen :lol:

Koponya és hasi UH nekünk a MÁV-ban volt hat hetesen mindkét fiamnál,mindenkit visszarendeltek..szal most én ezért viszem Olikát is(neki is jár alapon :wink: )

mosolygás:én is paráztam mert Olika se akart mosolyogni...már a védőnőt is felhívtam,meg bőgtem a barinőmnek miatta...aztán tegnap végre megtört a jég és rámmosolygott először, többször is a nap folyamán.Elég későn de megtörént!!! :wink:

Nagyok iránti érzelmek:én is éreztem azt mint Pati,Mzx vagy a többiek,de én főleg akkor amikor a második fiam született.Lehet hülyén hangzik de most a 3.-nál már nem volt ilyen érzésem,ugyanúgy tudok hozzájuk viszonyúlni érzelmileg mint Olika születése előtt.Krizsi születésekor megvívtam én is magammal ezt a csatát lelkileg...szülés előtt azt hittem nem tudom majd úgy szeretni a kicsit mint a nagyot...aztán szülés után meg azt érztem, hogy a kicsit jobban, és eltávolodom a nagytól(amit most ti is éreztek)aztán persze minden helyreállt....minden fiamat ugyanúgy szeretek ezt bátran mondhtaom csak mindet másért...a nagyot azért mert ő az első,vele éltem meg mindent először aminek varázsa volt sztem,a középsőt azért mert se kicsi-se nagy és annyira elveszett tud lenni,a picit meg azért mert ő most a legkisebb és annyira védtelen és kiszolgáltatott még...

Bocs a regényért :oops:

Jim!

Szal ha én is "kinyalom"a dokinál akkor nekünk is ingyen lenne a Rota elleni??Elég jóban vok a dokinkkal(még nekem is ő volt,nagyon csíp minket)

Jó Balcsizást nektek!!Biztos szupi lesz!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Panny, nekem sem volt egyértelmű a használati utasításból, de azt logikáztam ki, hogy 7 nap múlva véd már a Cerazette. aztán reméljük így is van :)

Pati, nem a XI kerületben lakom hanem Ürömön, de ha meg tudom oldani szívesen csatlakozom majd a babamasszázsra, szólj hogy mit tudtál meg...

együttalvás
- mi már a 3. héttől az ágyában altatjuk, csak mivel reggel 6 után már nyugtalanul alszik (még kb 8-9ig) akkor be szoktuk venni magunkhoz az ágyba.
meg délután szoktam néha a nagyágyban altatni ha én is pihengetek vele kicsit

mosolygás
- én azon "sértődtem" meg, hogy többet mosolyog a kacsáira meg a mackóira a pelenkán mint rám :)
ja meg a tükörképére iszonyúan vigyorog.
valaki egyszer azt mondta, hogy nem szabad neki a tükörképét mutatni mert összezavarja, de nem értem miért....

tudjátok hogy működik a bölcsi rendszer? területileg tartozik valahova az ember? és muszáj oda jelenetkezni? vagy bárhova lehet csak ahogy hallom a sztorijaitokból nehéz bejutni

azt mondták, ha a jövő évben bölcsibe akarom adni akkor már most érdemes utánanéznem és jelentkezni. csak fogalmam sincs hova. Ürömön nincs bölcsi azt tudom...

KépKép
judit18

Pati! Azért lett Petramama, mert még Petra születésekor regisztráltam magam. Kijavítani meg nem tudom.

Erről jut eszembe. Valaki mondja már meg, hogyna lehet 10 Kb-ra kicsinyíteni egy képet. Nekem max 12-13-ra sikerül. Így meg nem tudom avatarként feltenni. :(

Jim! Nekem a dokim a Mirena spirált ajánlotta, mivel mi már nem akarunk több gyereket. Elolvastam a leírását, az tök jókat írt (minden más fogamzásgátlónál jobbnak írja - 5 évig folyamatosan fent lehetett, folymatosan adagolja a progesztagént és ott ahol annak hatni kell), aztán utána néztem itt a neten, így már nem biztos, hogy felrakatom. Sok mindenkinek okozott vérézéseket, pedig az egyik előnyét abban írják, hogy elvileg el is múlhat tőle a menstruáció.
Úgyhogy lehet, hogy maradok a tablettánál. Csak nagyon féltem a tejemet.

Judit

Kép
Kép
Kép
petramama

Panny, normál fogigátló 1hó, de a cerazette egy hetet ír. Azért én kivárom a hónapot.

Böbi

Kép

Kép
bosek

Elmondaná vki, hogy mi ez az 7-5-3-1 dolog?
marla singer

Csak most gyorsan:
Marla!
Fejésmódszer: 7 percig bal mell, 7 percig jobb mell, aztán 5 percig bal, 5 percig jobb, aztán 3 perc bal, 3 perc jobb, aztán 1-1 perc.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

itt vagyok még, de pakolásznom kéne, meg még utazás előtt megyek nőbányászhoz is....

marla: 7 percig fejed egyik cicit, majd 7 percig a másikat, majd 5 percig azt amit először és így tovább.

csajok, kérdezzetek rá a dokitoknál, hogy hallotátok mástól, hogy ingyen beoltják rota ellen, és hátha felajánlják. Én nem is kérdeztem, magától ajánlotta fel, hogy a cég, ahonnan veszik az oltást, adott neki elég sokat ingyen plusszba és ő úgy gondolta, a pici babákat be is oltja ingyen.

petramama köszi a spirál infót, nem győzött meg ez sem. De én annyira gyógyszerellenes vagyok....no meg feledékeny....Milán is így készült :shock: .......meg én is féltem a tejem........szerintem maradok a hőmérőzésnél. Vagy nem tudom :cry:

panny: Martin teli képpel vigyorog orrszívásnál, kész vagyok tőle. A kis mazoista! Amúgy nálunk is ez van, ha Milán el kezd nyafizni, hisztizni, ő is rázendít.

Én meg olyan szomorú voltam reggel, képzeljétek el, múltkor keresgéltem iwiw-en régi Edda táboros haverokat, akiket nem láttam 12 éve...és megtaláltam egy nagyon kedves srácot, a barátnőm jött össze vele, évekig leveleztem vele én is utána, aztán úgy megszakadt a dolog. Bejelöltem, erre ma nézem visszajelölt, üzit is írt......de a nővére. Meghalt autóbalesetben április 2-án, basszus gyereke volt már, felesége :cry: olyan igazságtalan az élet, most ezek után szálljak be két gyerekkel a kocsiba...
Vendég

Jim!

Lehet hogy akkor rákérdezek a dokinál a Rota elleniről...legalább elvi síkon meggondolom aztán meglátjuk...Az az igazság hogy 6 éve a nagyfiamnál még nem volt ez a rohadt Rota vírus,vagyis nem tudtunk róla...most meg én is horror sztorikat hallottam már róla :(

Sajnálom az Eddás haverod :( de te azért ne így állj a dologhoz hogy mostantól nem ülsz autóba...OK??!!Téynleg sok hülye sofőr van de az ember úgyse teheti meg hogy nem ül sosem autóba,inkább defenzíven kell vezetni!!

Mégegyszer jó pihit a Balcsin!Tök jó nektek :wink:

Bosek!

Azt tudom ,hogy a rendes fogigátlónak 1 hónap múlva van hatása,csak a Cerazett papírjából(ahogy Judit is írta)olyan kivehetetlen ....de kösz az infót!!!

Judit!

Már én is hallottam itt Gödöllőn olyat, hogy valaki már most megy beíratni oviba vagy bölcsibe a gyerekét hogy jövőre felvegyék... :shock:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bocs, hogy belekotty!

Mzx :)
Ha van irásos elutasitásotok az ovitól, akkor a jegyzönek kötelessége kivizsgálni (ha fellebeztek), hogy van-e szabad hey, illetve hogy a körzetiseket vették elöre. Tehát ha a csókos nem körzetis bekerül, ti pedig körzetisként nem, akkor KÖTELESEK átadni a helyet, akár van ott nagyobb testvér, akár nincs.

Kép
Kép
Kép
minyu

Minyu, köszi, jövőre valahogy mindenképpen benyomom!!! (Egyelőre elég gondban vagyunk a szobatisztasággal, elég reménytelennek tűnik, hogy szeptemberre megoldódna, főleg, hogy közben költözünk is, ami biztos be fog tenni lelkileg Eriknek, szval még akkor sem fogom tudni vinni, ha valamilyen csoda folytán fölvennék). Már kezdem fogalmazni magamban a könyörgést, amit előadok, hogy visszajelentkezhessünk az eddigi lakásunkba jövőre. A mostani körzetis ovinkat mindképpen el szeretném kerülni.

Kép

Kép
mzx

Pati, nem hülyeség a terpeszpeusos megállapításod, szerintem! Azt olvastam, hogy 3 hónapos kor körül azért oldódik meg a hasfájós babáknál a probléma, mert sokkal többet, intenzívebben mozognak, kalimpálnak, és így jobb az emésztésük, könnyebben átdolgozzák magukon a gázokat, stb.. A terpeszpelusban viszont eléggé korlátozva van a mozgás, nem?

Kép

Kép
mzx

Na mi ez a pangás ma???????

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Én jelen vagyok, olvasok, de nem történt velünk semmi említésre méltó.. :( Nimi alszik.
Nappal kb. 4-5 órát van fenn. A többit átalussza. Tündér...

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Mindenki elment hosszúhétvégézni???

Kép

Kép
mzx

Áhhh, dehogy! :) Csak mindenki olvassa a semmit és várja, hogy valaki írjon valamit. :D

KépKép
KépKép
mni

Ez így van!!! :D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Addig is míg ír valaki valamit: egy jópofa kép! :D :D

Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szép jó estét!

Tényleg nagy volt ma a pangás.

Judit!
Vicces Levente. :wink: Mintha heggeszteni készülne. :wink:

Nálunk annyi a hír, hogy megérkezett a mei tai-unk. Egyik szopi után gondoltam eljött az idő!!!! Kissé még gyakorlatlanul magamra kötöttem Zsombort. Hát aggódtam, hogy feleslegesen dobtam ki rá a pénzt, mert üvöltött a magamrakötésnél. De amint rendben voltunk elcsitult, és irány az utca. Fél órát sétáltunk és szinte rögtön bealudt. Olyan jó érzés volt magamon érezni a kezem ben a kis puha testet. És ahogy szuszmákolt. Mikor hazaértünk a lányomnak be tudtam fonni a hajat stb, mert mind a két kezem szabad volt. Közben megjött apa és rögtön le is fényképeztettem magunkat. :wink:
Utána ügyesen még le is tudtam erszteni az alvó Zsombort mózeskosárba. :D :D :D
Nagyon más érzés, mintha cska a kezembe fognám, teljesen hozzámsimult.

Ja és kötött csipőre is nagyon jó, mert végig békatartásban van a lába. Mint amikor tornáztatjuk őket. :wink:
Szóval most ettől tök happy vagyok. :D :D :D

Kép

A kilóimat ne nézzétek!

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Judit!
És a háttérben megy a barátokközt! :lol: :lol: Nagyon jó ez a szemüveges kép! :)

Rima!
Nagyon jóképűek a pasijaid! :D És te is nagyon csinos vagy!

Jim!
Irigy-irigy a hétvégi balatonozásért. :lol:

Mzx!
Én is azóta látom mennyire sz.r a járda, a közlekedés egy egy épületben, amióta babakocsit tolok magam előtt! :roll: Arról nem is beszélve, hogy az emberekben nem sok előzékenység van, ha babakocsis nőt látnak. Szerintem azt gondolják, hogy "minek hozza magával? :evil: " :evil: :evil:

Ovodák... bölcsik...
Én a múltkor hallottam és láttam a TVben, hogy hiába bővítenék egy egy oviban a helyek számát, nincs ovónő és dadus! :? Ez a valódi gond! Akkor meg adnak sz.rnak egy nagy pofot!

Panny!
Régen sok mindenről nem tudtunk semmit! Nem volt Down kór szűrés..stb.
Én megvettem a Rota ellenit. Az elsőt. Hát igazából nem értem és egy picit felháborítónak tartom, hogy van aki ingyen megkapja, van aki 8 ezret fizet, van aki teljes áron veszi meg! Mitől függ ? Azért ennek nem kellene így lennie.
Nem az irigység beszél belőlem, csak úgy gondolom, hogy valami egységre lehetne törekedni! :roll:

Szijjja Pati!
Ha kész a házikó, rengeteg fotót róla! Lássuk miért is maradsz ilyen sokat távol tőlünk... :lol: :lol:
A fiad mk., nagyon jóképű! :D
asszem bezuhanok az ágyba.
ma du nagyon lefárasztott a fiam... nagyon nagyon... :? :lol:

Csóközön!
Vendég

Kép

És anyáknapja is volt ma a suliban. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Még egy:

Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok lányok!

Én is vagyok, csak olvasós üzemmódban.
Szenvedek a fogammal, vagyis mostmár az ínyemmel. Hétfőn dokinéni kihúzta a letört bölcsességfogamat hátul. Szétcincálta a szám hátsó részét. Szájzárat is kaptam és mégjobban begyulladt az ínyem. Már mindent kipróbáltam, most jön a homeopátiás bogyó. A gyogyitárban kétfélét adtak a panaszok alapján, atropa belladonna, mercuriius solubilis. Tud nekem valaki segíteni, hogy kell szedni őket együtt, mit kell tudni róluk stb.

Egyébként Réka baba nagyon jó. Keveset sír, sokat beszél és mosolyog. Egyedül is eltölti az idejét. Séta közben egyre többet van fel. A hasa is kevesebbet fáj. Éjszaka 7 órát alszik egyben.
Kop kop, nem panaszkodom a kiscsajra.
Mosollyal kapcsolatban nálunk a képet a falon és az álmennyezeten a mintát szúrta ki.

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

bocsi hogy így eltűntem... ugye ez az első hetünk kettes-hármasban. És nem lehet panaszom Mátéra, egy angyal! Tényleg, sokat eszik alszik, de amikor nem akkor sem sír. Most is már fél órája elvan egyedül a kiságyában!!! Nem tudom mivel érdemeltük ki ezt a gyereket... ;)
Csak a nagy szabadságomat rögtön háztartási teendőkkel töltöttem ;) és jó keveset neteztem... :? bocsi...

elkezdtem kendőbe ringatni Mátét. most kicsit gondba vagyok, hogy nem tettem-e rosszul, mert két perc alatt elalszik a kendőben, tök édes. de ahogy lerakom, ami amúgy is nehéz, szval lerakom és 5 perc múlva reklamál, hogy nem anya pociján vagyok....
mig korábban alva leraktam a kiságyba és aludt :?
szval lehet hogy rászoktattam teljesen feleslegesen a pocakomon való altatásra... :?: aminek mondjuk az az előnye is megvan hogy bárhol bármikor el tudom altatni :roll:

Beus, aztaaa mekkorát nőtt Alexa tappancsa... :)
asszem félreértettél, én olyan képet szerettem volna, ahol a három gyermek tappancsai láthatóak ;) nem is tudom már ki rakott fel két gyermekről ilyet ;)

Mzx, nekünk is azt mondta a dokim, hogyha házaséletet élünk mindenképpen "zséllel" ahogy ő mondta :lol:
elég dúrva, amint írod, hogy viselkedik Erik. Nem is tudom, én mit tennék a helyedben, hogy lehet ezt egyáltalán jól kezelni?

Vicces, épp kérdezni akartam, hogy akinek szintén hajasbabája van, hullik-e a hajuk, de mielőtt leírtam volna, megválaszoltátok. Vicces, hogy a feje alatti pelus tiszta hajas... de ez normális állítólag... :)

Fnora, jobbulást, remélem Erik nem kapta el :?

naggyon tetszenek a képek, és bocsi hogy most csak Pannyt említem névszerint, de naaaggyon tuti pasijaid vannak!!!! irigyirigy... ;) (akartam már mondani, hogy az avataros fürdőkádasképet aktuálisabb darabszámúra kéne cserélni ;) :lol: )

ARanykavics! teljesen megértelek, hogy így elfilozol a gyerekszámon, főleg hogy nincs semmi segítséged. Nem könnyű. Sok erőt hozzá! És nehogy azt gondold, ezzel fárasztasz minket, sőt! én is néha átgondolom a dolgot....

Szilvánusz, tök irigy vagyok a férjedre, hogy megy a BLdöntőre ;) Ti mért nem mentek vele? ;)

Pété!!! ne bomolj kérlek!!! nem tudtuk Pumperka számát, de naggyon hiányzol amikor nem írsz és tök irigy vagyok mindenkire, aki tud találkozni. szívesen mennék az örsi ikeába vagy akár egy gofrira az árkádba.... :roll:

Melinda, noproblem ;)

Jim, télleg hasonlítanak... de nem lehet hogy minden pasiban a sajátunkat látjuk ;)
érdekelne, hogy Te miért akarod megkereszteltetni a fiadat? bocsi, ha személyes vagy indiszkrét, passzolhatod is ;)
nekem tetszett a hajad!! kár hogy megcsináltattad ;)
Dubaios csajnak meg mond hogy szívesen adsz személyesen is tanácsot. ;)
jó pancsolást a balcsiban :)
Ti télleg külön alusztok a férjeddel? oks, hogy esténként tökre nincs erőm semmi ungabungára meg összebújásra de azért mégis olyan jó hogy mellette szuszogok és ő meg mellettem csikorgatja a fogát
(nem röhögni, van ilyen.... rosszabb mint a horkolás, komolyan... :roll: )

na most kiderült, milyen kezdő anyuka vagyok, nekünk biza vízhőmérőnk körömvágó ollónk is van... najó mérleget kölcsön kaptuk, de abban makacs vagyok és heti egyszer mérjük csak. De ha tudnátok a múlt héten hányszor hallgattam anyósapóstól, hogy mérjem már szopi előtt után... nem tudtam eldönteni,most az a bajuk, hogy sokat eszik??? :shock:

ja,ma voltunk először gyerekorvosnál. ugye itt nem kötelező a BCG ő nem is ajánlja. viszont kiderült, hogy a lábfeje kicsit befelé áll, megszokásból.... a méhben már csak úgy fért el a lelkem. szval most masszirozom meg hasonfekvésben kapott a lába alá egy összehajtott türcsit...
ja, és pucéran 5.27kg. kíváncsi vagyok nálunk vasárnap este mennyi lesz.... múltvasárnap 4.99 volt... szerintem eszik rendesen ;)
57.5 cm :) ezért nem jók ránk már az 56os rucik... ;)

Patiiii véééééégre!!!!! hogy mi hogy hiányoltunk!!!
soksok erőt az építkezéshez... az a szopi közben röhögös kéééééppp.... haláli... szegény gyerek....
képzeljétek Anyáék hoztak nekem rumosbalatonszeletet, bibibiii én is tudom milyen fincsi az :lol:
Ezt a drBeckmann gélt hol találom, mi fán terem? mert én beáztatom, de egyszer nem voltam elég figyelmes az áztatással és olyan maradt... kölcsön ruhában...

Pumperka, énisénis kipróbálom majd a szopipárnán való altatást ;)
naggyon aranyosak vagytok a képen, és örülök hogy így bejött a meitai :) én ugyanezt érzema kendővel, mikor raktam be az elején nyűszített majd 2 perc alatt bealudt... és olyan jó hogy ott szuszog a hasamon, tünemény... ;)

Eszterxx!!! Te is végre előkerültél!!! dejóóóó
nemsemmi ez az akupuntúra... mondjuk én nem választanám, egyszer engedtem, akkor sem voltam magamnál.... mentségemre legyen mondva hogy már csak pár óra választott el a kisfiam születésétől.... :roll: (jutszembe, születéstörténet, napokban meglesz.... ;) most lehet irigykedni, hogy nekem még tűket is szurkáltak a hátamba vajúdás közben bibibiiiiii... )
Neked is és Mzxnek is sok erőt és kitartást az építkezéshez...

ja még azt is akartam épp írni,hogy képzeljétek tegnap voltam egy itteni magyar anyukánál aki babamasszázst tanított. Máté ott igencsak élvezte ;) este kevésbé, de lehet hogy nyügös és hüvösebb volt, majd ma megint...

Mni! tudom már mindenki megelőzött, de tündéri a kis Lilla, olyan édes haja van!!!

A babakocsi kérdés engem is érdekel, mert mi otthon tervezzük megvenni a kiszemeltet de még nem vagyunk benne 100%ig tutik... ;)

Rima, annyira jó végre látnirólatok képet!!!

Cicuka, én roppantul nem értek hozzá, azt sem tudom, hogy milyen gyakorlatokat kell csinálnotok.... arra tippelnék, hogyha mondjuk pucéran kell akkor nincs túl hűvös a szobában? meg pl a babamasszázsnál is azt írják, hogy mielőtt elkezded, beszéld meg a gyerekkel. és fokozatosan, minden nappal kicsit többet. megszokja, és tudni fogja hogy majd ez jön és ez nem olyan rossz. Akár össze is kötheted valami kellemessel, pl masszázzsal ;) vagy ha szeret fürdeni akkor előtte...
de semmiképp nem vagy rossz anya! csak fáradt és elkeseredett... teljesen jogosan....
és kitartást a szoptatáshoz, drukkolok!!! +++

Linocs, naggyon tuti a link, köszi!!!! mondjuk szviccerdüüüccsül nem fogok neki énekelni :lol: szegény, Fruzsi is csatlakozik a terpeszesekhez??? :( mi a jővő héten jelentkezünk be UHra, ma kaptunk beutalót.

Judit18, rossz lehet egyedül.... tök jó, szinte egyszerre kezdtük a masszirozást ;)

Nannóóóóó :) véééégre ;) már azt hittem a nagyink is sztrájkol ha az anyukánk is.... :)

Juditkecskemét, naggyon jópofa :) télleg nehéz elhinni a fényképek alapján, hogy milyen nehéz tud lenni Levi...

Tündérmanó, sajnállak a fog miatt, remélem rendbejön. sajna nem értek a homeohoz de küldök +++++ energiát ;)

Fanetta nekem is hiányzik ám ;)

ja merthogy naponta olvasok, csak írni nincs időm... ;)

mostmegyek is, mert lassan fürdetés kéne hogy legyen, de ez akölök még mindig alszik...
nem, nem keltem fel, csak megyek pakolni a szobájába, hátha attól felébred ;)

vidám hosszúhétvégét :)

ui: Judit18 asszem Te voltál akinek elszállt a beírása... velem is ezt történt, de megelőzendő az elküld gomb megnyomása előtt mindig kijelölöm és kimásolom az irományt ;)

Kép

Kép
kolyok28

hihihiiii 314 oldalnál tartunk,
Piiiiii :lol: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

nincs is kockafejem.... :lol: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

Halinyókák!
(=hali anyókák :wink: )

Norton itt bömbzik mellettem, de ennyi nekem is jár, hopgy néhány sort idepötyögjek :evil: minthogy a műsor több órája tart. :? :?

Illetve pötyögni holnap, inkább képek. Ahogy hallom :roll:
Ja és tessék megdicsérni a szép új avataromat, nagyban is felteszem:

Kép
Kép

ANNYIRA ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉDI :D :D :D :

Kép

Különben meg lebuktatok, hogy nem is olvassátok a hozzászólásaimat, mert tettem fel egy csomó kérdést és alig jött rá válasz. Csúúúúúúúúúúúnyák :P :P :P 8)

Kép
Kép

mpatr

KÖLYÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖK!!!!
SZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
Dejódejódejódejóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!
:D :!:
Te aztán bepótoltad a nemírást :shock: :lol:

Kép
Kép

mpatr

A Dr. Beckmann előkezelő gélt a dm-ben vettem de van a Tescoban is. Kb. 1000 Ft.

NA mentem mert ez még mindig bírja a bömbit én meg már nem... igába hajlok és behajtogatom magam mellé hogy ééééégre csend legyen :? :? :?
Kiborító ma a kispasi.

Ja, Gordont éppen ma este pofoztam meg. Befogta az öccse száját, mert nem hallotta tőle a tv-t. :shock: :shock: :shock:
Nem rosszindulatból. A pofont se azért kapta, csak hogy tudatosuljon, ilyet soha, semmilyen körülmények között nem tehet.

Mzx, köszi a terpeszpelusos hsz-t!!!!!!!!!!!!!!!! Nem is gondoltam így végig de igazad van!!

Télleg léptem.

Kép
Kép

mpatr

Najó, csakhogy velem is tele legyen az oldal:
Pati,aranyos az új avatarod.
mostmán én is gondolkodom,hogy rakok felegyet ;)

ja igen, én most hirtelen egy kérdésed találtam, amire tudnék válaszolni de nem tettem, bocsi átsiklott rajta a szemem:
szval mi nem alszunk együtt Mátéval, ő mindig a kiságyban alszik. mondjuk én nem szoktam fekve szoptatni. Reggel, ha véleltenül hajnali 6-7-8órás szopi után ne alszik vissza akkor rakom be magunk közé, de akkor is inkább a zsiráfjával vagy a békájával beszélget mint alszik, de legalább Anya még pihenhet egy kicsit.... ;)

najóccakát 8)

Kép

Kép
kolyok28

Sziasztok, spirál: miráne kegyetlen drága és van aki nem bírja, akkor ugye füstbe az egész pénz. Ráadásul nagyon jól hangzik, hogy csökkenti a vérzés mennysiégét, akár el is maradhat, ez sztem egyfelől nem egészséges, másfelől pedig ha beleesel a x százalékba fel sem tűnik h a terhes vagy... Mondjuk nekem sikerült spirállal, nem flancossal, és levették, és 16 hetesen elhalt, soha többé nem próbálnám. (Én el szeretném köttetni a vezetéket, de azért ezt másoknak nem ajánlanám, ugye nem vagytok még létszámban a mienknél :lol: , sőt még szívesebben köttetném a pasimét, de sztem vmiért ő inkább felnevel még egy focicsapaptot, de oda nem enged bicskával nyúlni. )

Pati, én együtt alszom a fiúkkal, de ennek prózai oka, hogy különbne örökké álmos lennék az éjszakai mászkálástól, ill. hogy a férjem eleve külön alszik (és mégis már az ötödik..., úgy tűnik nem alvás közben..)

Nem tudom kinek a foga
:oops: de mindenek előtt arnica montana a macera miatt, sztem. Belladonna ha a gyulladás pirosas, lobbos, minden szempontból heves, mercuriust elvileg tályogfélére adják. Adagolás kb. 30as potenciálnál első három napig 3x pár golyó, aztán ha a tünetek nem múlnak, akkor egy hét múlva. (Árnikából ilyne nagyobb macerára érdemes már előre, és nagyobb potenciált).

Pati, írtam Neked anni püt, nem válaszoltál, miért nyiszatoltak a lepényből? És mi lett vele?

Volt faros babátok, aki megfordult? És milyen trükkel? Mondjuk fiatal még az én édesem, de csücsül feszt. És azzal bíztatnak, hogy Ötödiket farral is meg KELL szülni. Namost ha ekkora marad a feje, kicsit el bizonytalanodom.

Pumperka, a meitaiban van még belül vmi, ami tartja a popsiját? Vagy hogy van, hogy csak olyan pici látszik a lábából?

Kölyök, sztem ha szereti a kendőt, és könnyen elalszik benne, az már tök jó. Majd sikerül letenni is. (esetleg próbáld hasra, gondolom úgy kevesebbet veszít a testmelegből), bár a megszállott hordozók (na ez nem én lennék), direkte élvezik, hogy minden percben szoros emberfogásban vannak. (az én kölkeim olyan bitang nehezek szoknak lenni, mint pl. NImród, és ez pár hónap után jobb ha a kiságyban vagy bárholmásohol testesül meg).

A nagyobb-kisebb dolog a sorszám növekedésével sokkal simábban zajlik, de én is nagyon tudok bőgni azon, hogy mikor nőtt meg az előző versenyző keze, vagy cipője ennyire. Mondjuk nyilván könnyebbség, hogy vhogy egymást is lekötik, meg segítik. Most az egész felvilágosítás is közöttük megy, egyáltalán nem direktbe. Mikor a nővére rászólt a legkisebbre, hogy ne ugrálj anya hasán, kisbaba van benne, az a maga hároméves fejével azt mondta: Nincs benne kisbaba, anya nem eszik kisbabát. Hát ennyiben maradtunk. MAjd bedobom legfeljebb a gólyamesét.

potyka

Tündérmanó!

Potyka leírta a homeót,nagyjából énm is ezt írtam volna.
Jobbulást!!!

Pati!

Mi nem alszunk együtta babucival,Olika a kiságyában szuszizik éjjel,nappal meg a mózesban vagy a babakocsiban a kertben.
Én nem tudnék úgy aludni ha ott feküdne mellettem,félnék hogy ráfekszem vagy ilyesmi..Nagyfiam aludt velünk másfél évig az apja térfelén :wink: :wink: Ha nagyon sírna Olika persze bevennénk szintén apához, mert ő már profi ebben :wink: de Olika szereti a kiságyát úgy néz ki :wink:

Pumperka!

Nagyon jók néz ki ez a Mei-tai...most nagyon filózok hogy ilyet rendeljek vagy ami a Patinak van???!!!
Amúgy mennyibe került a mei-tai??
És Pati,a tiéd mennyi volt??

Ja és szépek vagytok Pumperka!!!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Jó reggelt!

Ma én is engedékeny voltam. A reggeli szopi után, én is magamhoz vettem Zsombort, de ő bizony cumizni szeretett volna, ha már kéznél vagyok. Másfél óra cumózás elég is volt neki, hogy visszaaludjon. Remélem legalább tartós lesz. Érdekes most nekem se megy a fekveszopi.Nekem se anbnyira kényelmes. Ill. Zsombor rengeteg levegőt nyel az elején, szóvaL többször fel kellene emelni. Így csak cumóra raktam vissza.

Mei tai:
Potyka:
Nincs a feneke alatt semmi, de azt olvastam, meg a hordozós oldalon is azt mondták, hogy amíg rövid még a lábacskája , pontosabban a felső combja, addig szélesebb a mei tai alja. Addig békatartásba simuljon hozzám és jó szorosan kössem magamhoz, ez az instrukció.

Panny:
7900,- DE egy másik gyártónál egy picit kevesebb, de nekem az övéké volt szimpibb. :wink:

Kép

Ezen a képen is látszik, hogy a piciknek nem teszik ki a lábukat még.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pati!
Norton és Gordon is nagyon szépek, aranyosak! A közös kép is szupi... :D

Pumperka!
Ti is nagyon szépek vagytok! Sejtem melyik az a reklám, ahova a kislányodhoz hasonló gyerekeket kerestek...Mindig eszembe jut, hogy a te lányod sokkal szebb, mint akit kiválasztottak....

Potyka!
Téged nagyon csodállak!!!Nem semmi lehet a teherbírásod.....És mindezt tök lazán csinálod.....

Kölyök!
Örülök hogy ilyen jó babát kaptatok a sorstól...Másodjára nekem is sikerült. Hidd el Leviről amiket írtam, mostanában megint minden nap bőgök miatta....Nimit nem bántja, sőt semmi ellenségeset nem mutat iránta, csak engem akar kisajátítani a nap minden percére. Ill. ha Feri hazajön akkor őt (is).

NIMRÓD 7070 GRAMM!!! :shock: pedig nem tömöm, sőt egyre továbbig húzza evés nélkül, sokkal kevesebbszer szopik. Meg még néha teát is kap, hogy azzal teljen a hasan. Tegnap voltak látogatóink és állítólag egy hét alatt is nagyon sokat nyúlt, ezáltal vékonyodott. Egyáltalán nem kövér. Majd megmérem hány centi, 57-cm-rel született, 10 cm-t biztos nőtt már, de a 68-as tipegők nagy része már hosszban kicsi :shock: :) Teszek majd képet ha ma csinálok....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Potyka, köszi a bíztatást, tegnap már egyszer sikerült letenni úgy, hogy nem ébredt fel :)
és igazából már nem aggódom, hogy rossz-e vagy sem, ma a hajnali evés után 1 órával felébresztette a kakilás, pelenkacsere és vissza az ágyba... persze nem akart aludni... kiveszem, be a kendőbe, 2 perc után alvás... csoda dolog ez a kendő, a múlt hétenilyenkor 15percet járkáltam a kezembe fogva... azóta még nehezebb is lett.. :roll:
nos, bevallom most nem vettem ki a kendőből, hanem lefeküdtünk mind a ketten és a hasamon szuszogott. Aludtunk egy jó másfél-két órát így! Annyira jóóóóó volt! ott szuszogott rajtam :)

a nincs benne kisbaba, anya nem eszik kisbabát - megjegyzésen nagyot nevettem :lol:

Tegnap nem írtam le a hét bosszúságát:
természetesen a magyar ügyintézés... bürokrácia..., ugyanis én felhívtam a minap az otthoni kerületi önkormányzatot, ott kell ugyanis igényelni az otthoni anyakönyveztetést... azt akartam megtudni, hogy elindíthatják-e a szüleim az egészet. Igen. De nemis ez a lényeg, hanem csak úgy véletlen rákérdeztem, mégis kb mennyi idő, míg elkészül. Azt mondták 3 hónap :shock: :shock: mert nemrég (jópárhónapja... :evil: ) átvette egy másik hivatal ennek az ügyintézését, az önkormányzat nekik küldik meg az igénylést. szval volt egy idő, mikor a régise és az új se foglalkozott vele és nagy a torlódás. bosszúság, hogy júni helyett valszeg júliusban megyünk haza (akkor már muszáj a keresztelő miatt).. de majdcsak lesz vaalahogy, csak szegény otthoniak... na mindegy.
háthamégis meglesz hamarabb és akkor usgyi haza! :)

na bocsi, ébredezik a kissrác ;) megnézem mit csinál, hátha csak a békáját hiányolja ;)

Kép

Kép
kolyok28

Halihó!

Gratulálok magamnak, elolvastam a hozzászólásokat, közben írkáltam, majd nyomtam egy F5-öt. :cry: :cry:
Szóval kezdem előlről... :?

Mpatr, nagyon jók a képek és szuper az új avatarod. :) Erről jut eszembe, valaki írta, hogy nem tudja lekicsinyíteni a képet... nyugodtan küldje el az email címemre. Lent látható. :)
Kölyök, a Te avatarod is szupi lett. :) Nem semmi mekkora hozzászólást írtál, több, mint 7000 karakter, ha már a mateknál tartunk. :) Szerintem Te nyerted a "Topik leghosszabb hozzászólása" díjjat. :lol:
Potyka, az én babám volt faros! Nem fordult meg, mert a doki szerint nem volt helye... mondjuk nem is volt nagy a pocakom. Szerencsére császár lett és nem kellett simán megszülni, de első gyereknél nem is engedik.

Nálunk is a saját kiságyában alszik Lilla. Szerencsére szeret ott aludni, napközben viszont vagy a babakocsiban vagy az ágyunkon alszik. Reggelente viszont én is közénk fektetem és olyankor annyit mosolyog. :) Eszébe nem jut visszaaludni, de minket se hagy aludni, annyit dumál. :D

KépKép
KépKép
mni

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?