szkagi, nem kaptam jó hírt az amnio után, csak eldöntöttük, hogy nem lehet, hogy annyira beteg legyen a bébi hogy ne tudjuk hazahozni! lehet hogy így nagyobb lesz a pofáraesés, de másképp nem lehetett volna kibírni ezeket a heteket...
pénz: valaki írta, hogy nagyjából az egyszeri anyaságit kérik el a dokik. ami azért gusztustalan szerintem, mert azt elvileg arra kapod, hogy abból meg tudd venni a dolgokat. Mármint nagyrészét, mert arra sem elég messze sem szerintem. A másik aggodalmam meg a következő. Hogy ugye én a Róbert Károlyban szültem volna, ahol 160 a szülés. És az új dokim, akinél az I-esen fogok most szülni, tudja hogy onnan jövök át, tehát tudja, hogy elvileg ennyit kifizettem volna érte. (Bár azt nem hiszem hogy tudja, hogy a saját dokim nem fogadta volna el a saját részét, ami 50 a 160-ból). Még nem beszéltem vele, meg elvileg konkrétan még egyszer sem voltam nála, csak uh-n, úgyhogy fogalmam sincs hogy mi lenne jó. A saját dokim is megígérte hogy akármi lesz ő jönni fog amikor szülök, bár neki úgymond köze nincs a klinikához... Tehát pl. fogalmam sincs hogy kéne-e szülésznőt fogadnom vagy nem. Meg ilyenek... Tanács?
vidokata, mi meg pont úgy vagyunk ezzel a pénz dologgal, hogy nem érzem azt, hogy a szülésért annyit kéne adni, viszont amikor a műtétekre kerül majd a sor, ott tuti nem fogom sajnálni a gyerekorvosoktól. Bánjanak csak kiemelten az én gyerekemmel. Nem is értem, hogy miért van az, hogy a szülészeknek annyit adnak, mikor az igazából az anya érdeke hogy jól bánjanak vele, de amikor a gyerekkel nagy gáz van, a gyerekorvosnak akkor sem nagyon szokás... vagy legalábbis nem ilyen volumenűt... Úgyhogy szerintem is gáz hogy orvos létetekre itt kell számolgatnotok.
potyka, haverina baromira tetszett.
anyjuk, próbálj meg egy programot ecettel járatni. Az elvileg kiszedi a vízkövet is, meg minden egyebet. Szerintem az segít.
kriszta, a kép tényleg nem egyszerű...
gyes. Én csak azt nem értem, hogy elvileg az első két évben gyed van, nem? Na mindegy, szerencsére engem annyira nem érintenek a dolgok, mert nekem fix a munkahelyem (közalkalmazottként, hogy annak is legyen valami előnye) úgyhogy tuti vissza tudok menni bármikor és szerencsére az időbeosztás is olyan, hogy 8-tól vannak óráim, átlagban 1-ig. Ezt az egyet szeretem a tanárságban (a gyerekeken kívül) hogy a napjaid is elég rövidek, meg ott a téli, nyári, tavaszi, őszi szünet... Úgyhogy én soha nem panaszkodom hogy nem keresünk olyan jól, mert vannak akik még ennyit sem keresnek viszont nincs is ennyi szabadidejük...
vidokata, szerintem ez egy olyan dolog, hogy valószínű te is találkozol olyan súlycsoportú emberekkel mint te vagy csak nem veszed észre rajtuk. Rólam sem mondja meg senki alapból hogy 70 kg szoktam lenni (én is 174-175cm vagyok...) Pedig szerintem nagyon sokan vagyunk akörül. De mostmár nekem is kellene szereznem egy mérleget mert vagy két hónapja nem tudom hol járok... De szerintem nagyon soknál, mert akkor tartottam +14-nél... De nem is érdekel az az igazság. Még sehol nem reped a bőröm és nem vagyok eltorzulva meg szerintem elég sok a víz is, mert a bokáim nagyon viccesek... Meg igazából már a lábfejem is.

lassan kezdek úgy kinézni mint a rexona reklámban a szeplős gyerek aki felfújódik és elszáll. csak én nem elszállni fogok, hanem a földhöz ragadni a súlytól...
Amúgy bébi nekem is a bordáim közt van, de nem a lába, hanem a feneke... Én nem tudom hogy milyen pózt vett fel, de a jobb oldalam már hetek óta zsibbad egy ponton és mindig ott érzek valamit kinyomulni ami szerintem a feneke.
Most szóltak a férjem főnökéék, hogy menjünk este Iguana-ba (kedvenc éttermem, mexikói...)

Úgyhogy este hülyére zabálom magam.

Na jó, csak módjával, de azt hiszem jó lesz. Aztán holnap meg folytatjuk a ház szigetelését (már egész jól állunk ahhoz képest hogy magunk csináljuk) de mivel én abban segíteni nem tudok, majd addig lenyírom a füvet és utána este megyünk az etyeki borfesztiválra is. Úgyhogy unatkozni nem fogunk.
Azon gondolkodtam még, hogy felállítanánk a medencét a hétvégén ha jövő hétre ilyen időt mondanak, de nem tudom, hogy én mennyire mehetek bele... Azt tudom, hogy a forró víz nem jó, de nem tudom mi a helyzet a hideggebbel... Vagy majd csak lábat lógatok bele? Szerintetek?
Na most azt hiszem ennyi. Így is megszakításokkal de egész nap itt olvasgattam. Bár vicces volt, mert reggel együtt jöttem be a férjemmel és délelőtt itt netezgettem az irodájában egy másik gépen. Jegyzetelgettem is jegyzettömbe stb. Aztán megjött a főnöke meg a felesége és mondta a feleség hogy szaladjunk ki a mekibe úgyhogy én csak felálltam itthagytam a gépet úgy ahogy volt, és elmentem. Mire visszajöttem jöttek a férjemhez tárgyalni és az egyik ember épp a gép elé ült le... Remélem addigra már képernyőkímélő volt... Aztán csak azután tudta a férjem lementeni amiket jegyzeteltem miután elmentek de addigra meg én sem voltam itt. Úgyhogy a végén most tudom csak befejezni és elküldeni.