A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Én imádom a karácsonyt, az idén pedig mindennél jobban várom. :)
Ajándékokkal elég jól állok, már csak Dani van hátra :D .

Kép
mona76

Sziasztok!

Ismét régen írtam, de mindennap elolvastam mit írtatok, valamint nem hagyhattam ki a fényképekben való gyönyörködést sem. Nem kívánok egyenként kitérni senkire sem, hanem általánosságban megállapítom, hogy minden baba gyönyörű, nagyon ügyes és okos. Ez a legjobb topic.

Tegnap voltunk tanácsadáson. Volt nagy sírás. Már kezdte a mérlegen, aztán a hosszúságmérésnél, folytatta a vizsgálatnál és a végső ordítást meghagyta az oltásra. Súly: 10,75 kg, hosszúság: 80,5 cm. Pneumót nem kapott, mert jelenleg nincs oltóanyag, talán 1 hét múlva már lesz.

Amúgy jól vagyunk, bár múlt héten elég csúnyán köhögött, de a lándzsás útifű helyrehozta. Nem is vittem el orvoshoz, mert orra sem folyt és láza sem volt, nem akartam beteg gyerekek közé vinni. Meg a húlt héten itt volt anyukám is, úgyhogy nagyon jól elvoltunk. Jövő héten pedig a férjem lesz szabadságon. Hurrá!

Ajándékvásárlás: nagyon nem szeretem. Jobban fogalmazva: utálom. Nálunk a családban van 4 gyerek (a 2 unokatesóval együtt), nagyszülők, férjem tesójáék, valamint anyósom 2 nővére. Szóval nálunk az ajándékvásárlás úgy történik, hogy mindenki részéről meg kell vennünk az ajándékokat (velünk együtt 6-ot, ami azt jelenti, hogy Márknak is és Ádámnak is 6-6 ajándék), amit aztán kifizetnek. És a Márknak ez már a 10. karácsonya lesz. Egyszerűen nem lehet mit kitalálni. Persze könnyű azt mondani, hogy nem csak játékot lehet venni. De nézd meg annak a szerencsétlen gyereknek az arcát, ha a tesó és az unokatesók játékot kapnak, ő pedig nem. Úgyhogy Mona lehet hogy 8-10 év múlva te sem fogod ennyire szeretni a karácsonyt, legalábbis az ajándékok kitalálását és megvételét. Ezt tapasztalatból írom, nem bántásból, nehogy félreértsd.

Kép
Kép
márkanyuka

Jajj a lényeg lemaradt! Ági: szeretnék gratulálni a pocaklakódhoz, remélem minden rendben lesz. Kisfiút vagy kislányt szeretnétek? Én pont a múltkor gondolkodtam, hogy ha lenne harmadik gyerek (ami nem lesz), akkor azt is fiúnak szeretném. De amilyen szerencsém lenne, tuti lány lenne.

Kép
Kép
márkanyuka

Sziasztok!

Rég jártam erre.Vagyok járok,csak nincs időm írni..

Ági ,itt nagy-nagy gratula nektek!Felidéződtek bennem a babavárás boldog pillanatai.Ilyenkor én is visszasírom ezeket az időket.Olyan jó volt érezni azt,hogy rugdos a pociban a baba,ahogy növekszik...CSak sajnálni tudom azt aki nem akarja ezeket a pillanatokat érezni...Istenem...de jó is volt.Ezt már én nem fogom átérezni soha,nem szeretnénk már kistesót...

Karácsony:nekem sem tartozik a kedvenc ünnepeim közé,az a sok rohangálás,pénz költés.Sógoromékkal is már hál'isten sikerült megbeszélni,hogy csak a gyerekeknek...erre most megint,hogy vegyünk egymásnak...Az agyam majd eldurrant.Úgyis megvesszük ami kell magunknak.Mert nem meglepi ajándék lenne,benyújtja óhaját,hogy mit akar.És nem 1-2 ezer ft...Na és kitalálni mit vegyünk.Az ő gyerekeiknek játékaiból is már egy nagy játékáruházat lehetne nyitni.És nekik nem jó holmi olcsóbb valami.Náluk a játékok árai 15e.-nél kezdődnek.Na és persze anyósomék ki nem mozdulnának a a faluból,úgyhogy az ő nevükben is nekünk kell gondolkodni,hogy mi legyen a gyerekeknek.Úgyhogy a karácsony egy nagy káosz nekünk.
Márkanyuka együttérzekveled,tudom miről beszélsz.

Minden gyerekőc gyönyörű,nem hiába,augusztusi babák :D .

Nem tudom ki kérdezte mit vegyen 3ill.4 éves gyerkőcnek.Nincs valami favorit náluk?Milyen összegben gondolkodsz?Mert pl.az én Gáborom a tűzoltó autókért rajong,az jöhet nála minden mennyiségben.Nagyon szeret kirakózni,festeni,építeni.Szereti ha táblára rajzolhat.Az egyik felére rendes krétával,a másik felére filctollal,és az mágneses is.Szereti a távirányítós kisautókat.Arra ő már be is nyújtotta kérvényét.A minimaxon reklámozzák a roary a versenyautó távirányítós változatát,és azt szeretne kapni.A kb 10e ft.
Ezen az oldalon szétnézhettek,rengetek játék van.Már csak ötletmerítés céljából is http://www.jateknet.hu

Kép
Kép
huni

http://www.minimano.hu/termekeink/jatek ... arany.html
maja egy iet kap!
Már ki is postázták de még el van dugva szigoruan csaka fa alatt kapja meg.
Nekünk lesz elég pénzköltés dec 21.re van kiirva a nővérem :lol: :lol: :lol:

Bölcsi, nálunk nincs de ha lenne akkor semi hiszem hogy beadnám.
Nem birnám ki vagy nem is tudom.... :roll:
Vendég

Márkanyuka
Háááát, tényleg ezer éve nem voltál. De ha akad jobb társaság, akkor élvezd ki, mi meg itt leszünk aztán is :wink: Kitalálás - ja, én is vért izzadok. De még akkor is, ha a saját gyerekemről és férjemről van szó.

Huni
Én voltam :) A keret kb. 5.000 / fő. Atin kívül még 7 gyereknek kell ajándékot venni, plusz még 2 anyós, 2 após, az én hugom, és Karcsinak az előző házasságából van egy nagy fia, de utóbbiak már nem ez a kategória. Köszi az ötleteket. Nagyon nem vagyok járatos a mostani menő rajzfilmekben, és abban, hogy mi az, ami egy 3 és 4 éves fiúcskát érdekelhet. Mellesleg egy évben max 3x látom őket, max 1 óra hosszára.

Csoki
Annyira édes ez a bárányka. Atinak van hinta szarvasa az IKEÁból - persze nem ennyire babás, de csak tologatja, símogatja, hintáztatja, ráülni még nem nagyon akar :lol: :lol:
Hát tudod ha az ember a munkahelyét is meg akarja tartani, minden más egyéb indokon túl.....akkor azért nem ilyen egyértelmű a helyzet.

mikegirl

Eszter,
ugye, te kérdezted a szánkót? Most voltunk a Kikában, én is nézegettem, és láttunk is, bár nem pont olyat. Szóval van kétszemélyes szánkó (7990.-), plusz van rászerelhető háttámla (2290,-), amely erre meg más ilyen méretű szánkóra is jó. Kis egyszemélyes háttámlás, sajna, nem volt.

Csajok,
nálatok is egy kész cirkusz a pelenkázás? Ha Zita álmos, fáradt, vagy egyszerűen csak nem óhajt egy percig nyugton maradni (az utóbbi a leggyakoribb), akkor ezerrel megy közben a visítás meg a birkózás. Néha már a hajamat tépem, mi lehet ilyen szörnyű a pelusozáson. :roll:

italoman

Sziasztok

Sajna nálunk iszonyú láz van ,ma volt dokinéni ,mert 40 fok volt és sírva hívtam jöjjön,nemhogy lefelé menne hűtőfürdővel hanem felfelé közlekedik. :cry:
Kapott injekciót,és ronda tüszösmandulagyuszink van,7 nap antibiotikum :oops:szóval szigorú lakás amíg lázunk van.
Közben tegnap este sikeresen ismét leforráztam magam,most csak a bal kézfejem ,de nálam megszokott 4 évente égési osztányra járok.Legutóbb 3 hétig volt mindkét lábam comtőtől lábszárig kötve :oops:
No bocsi mennem kell Bálint nyüszi

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Jucu!
Jobbulást nektek! Remélem mihamarabb legyűritek a betegséget.

Italoman!
Nálunk nem csak a pelenkázás kész cirkusz.... Enikő nem akar felöltözni, levetkőzni, hisztizik, ha nem játszhat valamivel, hisztizik akkor is, ha játszhat vele és effektíve ha olyanja van, egész nap nyüsszög. Szóval nem egyszerű eset. Ma is alig bírtam hazavonszolni a játszótérről, annyira kiakadt és dobálta magát, mert negyed óra telefonfülkézés után aljas módon kihoztam a fülkéből...

Ajándékötletek még: www.fakopáncs.hu

Kép
Kép
pfranciska

Kép
Kép
pfranciska

Franciska,
igen, az öltözés is elég gáz. Pedig lekopogom, de Zita amúgy nem hisztis csaj. Jó, persze, ő is nehezen válik meg a játszótértől és egyéb olyan helyektől vagy tárgyaktól, amelyekkel jól elvan, de azért nem csap éktelen nagy hisztit, legfeljebb egy ideig élénken tiltakozik.

Jucu,
nagyon gyors jobbulást - én is biztos bőgtem volna ilyen láztól. :cry:

italoman

Ja, és a játékokról jut eszembe: van a Visegrádi utcában egy nagyon jó kis játékbolt, olyan értelmes fajta játékok vannak benne. Sajna, kicsiknek elég kevés, de úgy 3 éves kortól már elég sok. Nem a Mária bababolt, amelyet szerintem sokan ismerünk, hanem még feljebb (nem a körút felé, hanem ellenkező irányban), de ugyanazon az oldalon (sajna, a nevére nem emlékszem :oops: ). Szóval akinek ajándékötlet kell nagyobbaknak, és arrafelé jár, szerintem érdemes betérni.

italoman

Sziasztok :)
Jucu együttérzésem -nálunk Barbus 3 hete hozott haza valami nyavalyát -láz egy kis kötőhártya gyuszival fűszerezve következő héten benyalta Annabell ő tegnap óta lázmentes ám tegnap előtt Berni is belázasodott -azért ilyen magas lázunk mint nektek szerencsére nem volt inkább csak az a kis genya permanens 38fokos.
Enikő vehetsz a csajszinak otthonra egy telefonfülkét :) Fakopáncsot én is nagyon szeretem -hétfőn jött meg tőlük a csomag -Mikulásra rendeltem a lányoknak egy egy tologatós madarat -imádnak tologatni- karira pedig több láda fa élelmiszert gyümölcsöt zöldséget kenyérféléket... az a pár darab ami Barbustól megmaradt nekik, nagy kedvenc -a macskák tányérjait szokták ellopkodni és abban főzik a fa paradicsomot :)
Ildi én is gyakran vásároltam ott a Visegrádiban tényleg nagyon tuti de ha agyon csapnak sem jut eszembe a neve..viszont köszi a kétszemélyes szánkó infót nálunk erősen aktuális :)
Karácsonyra mi is megbeszéltük hogy csak a gyerekeknek és szigorúan családonként 1 aji -erre egyébként imádott sógorom nem tud a vásárlás izgalmáról lemondani úgyhogy vica versa nekik vásárolnom kell.
Mona fa keretes fotelt még sehol nem láttam de az alapján ahogy a lányaim nyűvik a sajátjukat szerintem balesetveszélyes lenne bármi kemény benne.A miénket a játékfutártól rendeltem augusztus óta van napi használatban ide értve Barbus 23 kilóját is és kutya baja plusz a huzat is levehető és mosható szvsz ez a funkció igen csak fontos :)
Márkanyuka- én pont tegnap amíg Barbus az oviban volt sunyiban szanáltam egy nagyot a játékai közt -a használhatók mennek rászoruló gyerekekhez a többit pedig elnyelte a kuka.Annyira megváltozott a világ hiába mesélem gyerekemnek hogy pl 11.szülinapomon a 36 darabos filctollkészlettől sokkos állapotba kerütem csak néz rám hogy ugyan mi lelt...Igaz a mi anyáink 10 perc alatt bevásároltak volt kenyér tej tejföl joghurt -csupa nagy betűvel nem másfél óra alatt hodálynyi szuperben 1000 féle áru közül.. -Aki ezt nem érti ugorjon mert szemtelenül fiatal :) És itt ragadnám meg a lehetőséget erősen utólag az elmúlt hetek szülinaposainak hogy gratuláljak -kicsit fájt hogy van aki 28 évesen trottynak érzi magát :D felajánlanám az én 38amat mert akkor má nem mendegy :lol: ? Na Nóra? :D
Na megyek sütni -képzeljétek megint Tökparty lesz Barbusnál az oviban -hihetelenül gyorsan a tavalyihoz képest- idén töktortát sütök -kivi vagyok hogy mi lesz belőle.Ha az esti híradóban halljátok hogy a szalmonella begyűrűzött Zuglóba is az nem én.... 8)

Kép
Kép
panni7

:) ....látod Franciska én már Enikővel levelezek... :) ..jó gondolom így is értetted én meg mán 3.hete nem igazán alszom kicsit lütyő vagyok... :)

Kép
Kép
panni7

Ajaj, Panni, ezt a filctollkészletet, sajna, nagyon is értem. :D (Meg persze a bevásárlást is.) De azért minden évben olyan jó hallani, hogy más is legalább tapossa ugyanazt az életkort, amelyet én már benyaltam. Leelőzni mindenesetre, gyanítom, sohasem fogsz! :lol:

italoman

Én a hetedik szülinapi ajándékomra emlékszem: 1 db mesekönyv és 1 DB HAJRÁF!!! Utóbbi vitte a pálmát nyilván :D

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jucu: Jobbulást Bálintnak! Nem lehet túl kellemes az a hűtőfürdő,szegényke biztos sírt :(

Panni: Csajoknak is jobbulást!

Engem néha kikészít ez a 3 poronty, hát még 1 beteg gyerkőc!:(

Nekem hiába esznek minden nap gyümit a csajok, én akkor is tömöm őket vitaminnal is...2-3 naponta 1 szem, nem sok szerintem! kop-kop-kop...még a szimpla takonykór is elkerült minket!

Mona: Mi most vettünk auchanba kemény, műanyag hintaszéket Sebinek. Darabokból kell összerakni. szerencse, hogy csajokról azért sok játék marad, aminek most nagy hasznát vesszük, kedvenc a hintaló, szerintem ezt is szeretni fogja.

Jucu, csoki: Nővéreknek sok-sok kitartást és gyorsat meg könnyűt...mármint szülésből!:)

Hiszti: Nálunk elég változékonyak a napok, van hogy a wc-ig nem tudok elmenni, mert lóg rajtam, de van hogy ki tudom takarítani az egész lakást, Sebi segítségével természetesen.

Mona: Olyan jó, hogy megoldódott a problémátok!:)

mamiblue

SZiasztok, csak egy gyors bekukk, leragad a szemem!
Holnap mesélek az alváslaborról meg reagálok a hozzászólásokra!
Addig is pillantsatok rá erre az oldalra! Valami varázslatos dolgok vannak itt, a játékoktól az ágyakig, minden!

http://www.ababy.com/subcategory.asp?CategoryID=197

Jó éjt

Kép
h.bogesz

Panni!
No problem. Ráértettem. DE! a javaslatod sajnos nem nyerő. Kicsi a lakás és különben is, honnét a francból nyúljak le egy telefonfülkét?

És üzenem a lányoknak, hogy ha lehet, hagyják aludni anyát, mert ha anya is kidől, nem lesz kin élősködni :)

Mi holnap mentünk volna apával 2 napra egy eldugott faházba valahol a világvégén, hogy megünnepeljük 10 éves fennállásunkat, de: 1.kedden kihúzták egy fogamat és jegelés meg minden más ellenére is felduzzadt a képem rendesen (kellemetlen és fáj is kicsit), 2.apának hasmenése van (még kellemetlenebb...délután még nem sikerült elmennem a wc-re, mert mindig ott volt:))...
Szóval erről ennyit.
Mindenkinek a lehető legjobb hétvégét! (ha már nekünk nem jön össze...)

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Panni, Mamiblue, köszi a fotel infót, sokat segített :wink:

Apa már tegnap elment, nemsokára jön haza :D .
Voltunk Danival Obi-ba, és egy eladó kis locsolókannával járkált, Dani odament hozzá, és vette ki a kezéből, aztán persze visszaadni nem akarta, és megkaptuk ajándékba :oops: :lol:

Este pedig megtörtént az első véres baleset :? , szaladt be utánam a fürdőbe, egyenest a wc-hez, de már tudja, hogy nagyon gyorsnak kell lennie, ha bele akar dobni valamit :D , mert észreveszem hogy ott van, már tessékelem is ki. Szóval mellényúlt a drágám, és a felső ajka belül elrepedt, húú, nagyon vérzett, és nagyon sírt :wink: , persze én is megijedtem, de megmostam neki hideg vízzel és a vérzés el is állt, aztán vigasztaltam.

Vasárnap megyünk Tvasváriba rokonokhoz, 4órás út lesz :roll: .
Daninak 2 héten belül elkészül a szobabútora, és kezdjük csinosítani a szobáját. Jó lenne már külön szoktatni, bár tuti nehéz lesz, mert éjszaka felébred, és már a kiságyba nem is alszik vissza, szóval jön közénk.
Valakinél van még ilyen, hogy nem alszik a gyerkőc a kiságyban?
Dobok pár képet, már rég láttátok Danust.

Kép
mona76

Kép Kép
Kép Kép
és arra a kérdésre mutatja a 2 újját, hogy hány éves :shock: :D
Képmegeteti a macikát :D Kép

Kép
mona76

Mona: Hatalmas Dani!

alvás: Sebi is mellettünk alszik, de nem közöttünk! Ha végre sikeült csináltatni matracot, akkor külön ágyban, de akkor is a mi ágyunk mellett fog aludni!

Bölcsiseknek hatalmas gratula a beszokáshoz! Ezt jó csúnyán mondtam...de remélem értitek!

mamiblue

Bogi, na mesélj már az alváslaborról légyszi!! Nagyon kíváncsi vagyok!!

Mona, úgy látom, a kapcsolatotok új lendületet vett :wink: Dani nagy legény lett!

Franciska, nem semmi, hogy mennyire nem akart összejönni nektek a romantikus hétvége.. Remélem, be tudjátok pótolni!!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Ági!
Képzeld a "romantikus hétvége" mégis összejött :)
Szombat délelőtt úgy döntöttünk, hogy bevállaljuk. Enikő először "aludt" a mamáéknál. Állítólag nem volt vészes. Vagyis gondolom csak 4-szer kel fel, ebből egyszer ordított...
Mi meg apával autóztunk egy nagyot, túráztunk egy-kettőt és vendéglőben vacsi is megvolt. Jó volt. Viszont biztosan az éjjeli szopizások elmaradása miatt, ma pont 2 év után megjött a menzeszem :? Van még versenyben valaki ezügyben?

Szép napot!

Kép
Kép
pfranciska

pfranciska!

örülök h sikerült a hétvége, hát igazából ránk is ránkférne egy ilyen kettecskén romantika :roll: merre voltatok?

nekem is ez a nov 17 volt a referencia dátum, az uccsó menzesz idöpontja :D hát nekem volt egyszer egy menzes most szept.ben aztán azota se.... csináltam tesztet .... negativ.... ugyhogy egyelöre még nincs menzi, bár nekem elötte is olyan rendszertelen volt...

mona!
én is örülök hogy minden rendben a kapcsolatotokkal :wink:

mamiblue!
köszi a gratulációt... lekopogom egyelöre simán ment a beszoktatás, multkor már alig akart elindulni velem haza :lol:

Kép
nora80

Franciska,
még én is versenyben vagyok, sőt, már túl is haladtam a két évet (nov. 12.), bibííííííííííííííí! :D Egyébként már kezdtem aggódni, hogy csak én vagyok így vele (nem mintha hiányozna), de akkor a szopizások jóvoltából ez még tekinthető normálisnak, ugye, csajok?

Mona,
Dani nagyon vagány kissrác! :) Talira jöttök, ugye? Tvasvárihoz képest szerintem igencsak rövid út lenne...

italoman

Sziasztok Lányok!

Végre van itthon netem, úgyhogy, hacsak a technika ördöge közbe nem szól, akkor mától vagyok :D

Ágiiii!! nagy gratula a kis pocilakóhoz!!! :D

Nóra! Gratula Reginek a bölcsihez, ügyes kislány. :)

Jucu! Remálem Bálint már azóta jobban van... Szegény, nagyon ijesztő lehetett az a magas láz... :( Gyógypuszik mennek...

Mona! Dani nagyon édes, huncut kislegény! :)

Rólunk: Mi nagyon jól vagyunk, Máté nagyon eleven, Gergő detto. Tegnap megkapták az unokatestvérük régi megunt LEGO duplóját, Máté most épp azokkal játszik... próbálgatja összeilleszteni, de mág nem nagyon sikerül neki :) . Gergő meg oviban van, ma kicsit nehezen tudtam otthagyni, úgy csimpaszkodott belém, aztán az óvónéni lefoglalta valamivel... de tuti, hogy ebéd után meg ki sem lehet majd robbantani az oviból...
Képzeljétek! Máté a napokban elkezdett ráülni a bilire... magától... persze, még csak nadrágban, de ennek most úgy örülök. :D
Pneumo oltás: nálunk mindkét gyerek megkapta már az első adagot, Gergőnek persze perkálni kellett érte rendesen, de a család jócskán beszállt a költségekbe...
Mensi: nekem mindkét szülés után 11 hónappal jött meg az első...

Legutóbbi mérlegünk: nov 7.: 10550g, 82,5cm :)
Én: 53kg, 162cm
Tali: remélem, jól fog sikerülni... én nem tudok menni sajnos...

Puszi mndenkinek!

miniliza

Sziasztok!

Jaj, tényleg, ÁGI!
Ne haragudj, hogy én nem gratuláltam eddig, pedig sokszor eszembe jutsz azzal a két csíkkal!!! Kívánom nektek, hogy a lehető legjobban menjen minden!

Kicsit persze én is irigykedem, bár nem tervezünk harmadikat, de terhesnek lenni olyan jó :)

Kép
Kép
pfranciska

VASÁRNAP TALI! NE FELEJZSÉTEK EL!
Küldök körbe egy emailt! Kérem, gyertek el minél többen!

Örülök, hogy ilyen jó híreket olvasok, mint a fenntiek! Kell egy kis romantik, csak nehéz hírtelen váltani! Sztem, 2 nap legalább kell, hogy legalábbis mi, anyák, újra dögös csajnak érezzük magunkat a pindúr pandúr nélkül. Sajnos ez nálunk nem jött még össze, de talán majd ha 3 napra elmegyünk selni, és a babó a szüleimmel marad...

Alváslabor: kérdőív. szokásos értelmetlen, buta kérdések, majd kivizsgálták Szaffit és mondták, h semmi baja azon kyvül, h rendkívül akaratos, udatos, eleven gyerek. Meg kell törni és kemény szigor a leg célravezetőbb. A tanács: minden este saját ágyában aludjon el, nem babúsgatni, simizni, ringatni, v kajával elaltatni. Elbúcsúzni, majd be az ágyba és várni még elalszik! Nem szabad közben kimenni a szobából csak látványosan mást csinálni, pl olvasni és várni. A gyerekek 7-szer ébrednek fel az éjszaka folyamán és ameddig nem tud egyedül elaludni, addig 2-3-szor is fölkel, illetve az még fontos, h ahol elalszik, ott kelljen fel éjjel is és akkor nem esik pánikba, visszaalszik! Doki mondta, h 1,5 óránál nem bírják tovább a hisztit, nekem kell erősnek lennem. A lényeg, ne hagyjam sírni, mert az fél óra után károsítja az idegrendszert! Beszélni kell hozzá, de nem simizni, nem odamenni és akár játék is lehet az ágyába, nem számít.
Tól kézenfekvőnek bizonyult a dolog, de gondoltam végigcsinálom, ha már kiderült, h szerencsére semmi baja a bébinek.
Üvöltés, hiszti, toporzékolás, befosás, majd kétszer hányás. Emiatt kénytelen voltam kivenni, de szorítkoztam arra, h szigor, közben majd belehaltam ahogyan a kétségbeesett tekintetét láttam. Vissza az ágyba és 1,5 óra vergődés után valóban mint akit leütöttek, paff, befordult a fal felé és elaludt. Reggel 7:30-kor kelt! :shock:
Másnap megint hiszti, majd elmagyaráztam neki, h mit mondott a dokinéni és ez a saját és az én érdekemben történik és ne haragúdjon! Majd mint aki megértette, megölelt, jó hosszan, szorosan, majd letette a kis buksiját az ágyra és egy hang nélkül vergődött, felhúzta vagy 10-szer a zenélőt magának, majd 45 perc után elaludt. Reggel 8:30-kor kelt. Most fél óra vergődésnél tartunk de nem sír csak még nem tud egyedül elaludni. A dokinő szerint 3-4 hét lesz mire 5-10 perc alatt elalszik, de nem szabad magára hagyni, csak ha elaludt!
Basszus, és én másfél évig ezért nem aludtam?? Ennyi lenne??? Eret vágok magamon, h ilyen buta voltam és engedtem, hogy a szívem irányítson az eszem helyett!
Lekopogom egyenlőre bevált!

Kép
h.bogesz

Bogi, nagyon köszi, hogy leírtad. Jól haladtok!! Cumizik Szaffi? Nekünk még arról kellene leszokni, mert amiatt van 1-2-3-4 felsírás, mert a cumit keresi... :?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Cumizik, de ez olyan kedv függő! Ha fáj az ínye, akkor egész nap lóg a szájában és nem lehet hiszti nélkül elvenni, ha meg épp semmi baja, egész nap eszébe sem jut.
Este, elalváshoz mindig használja, de ha éjjel kiesik, nem zavarja. De már láttam azt is, h félálomban körbetapizza a fekhelyét, és visszateszi magának a cumát, majd horpaszt tovább....
A MAM cumik jól bennt maradnak a szájában, a többi rendszerint kiesik. Ti milyet használtok?

Hogy viseled a terhességet? Most van hányinger, hányás, mellfeszülés, pocifájás?? Van új dokid, vagy megint a Szathmáry-hoz fogsz járni?

Kép
h.bogesz

Találtam egy aranyos ajándékötletet nagyobbacska gyerkőcöknek:
http://www.takoo.hu/babatakaro.html
Lehet már ismeritek

Kép
h.bogesz

Bocsi a belekotyogásért!
Csak egy nyereményjátékot szeretnék a figyelmetekbe ajánlani.

http://hogyanalszol.dormeo.hu/index.asp ... &sid=50976
jnmesi

Bogi, mi avent cumit használunk. Néha megtalálja, néha nem. Tegnap este az általad leírtak hatására lelki szemeimmel láttam, milyen kínlódás lesz megválni a cumitól. Mi csak alváshoz használjuk.

Terhesség: estefelé lesz valami hányingerfélém, egyelőre ennyi az összes tünet, illetve bizonyos kajákra és illatokra összeszorul a torkom. Szülni Ceglédre megyek, így minden teljesen új lesz. A doki jónak tűnik. Olcsóbb is...

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Jóreggelt :)
Úgy néz ki hogy túl vagyunk a nyavajákon -már ideje volt :)
Bogesz hajrá egyedül elalvás :) - nálunk Barbi amíg szopizott azaz két és fél éves koráig velünk aludt én semmilyen hátrányát nem éreztem és azóta sem érzem -amikor ide költöztünk minden gond nélkül átszokott a saját ágyába.Ikrek pedig első perctől velem egy szobában ám külön ágyban alszanak -szerencsére nekik pikk -pakk megy az egyedül alvás.Nade náluk nem is volt más választásom :)
Franciska -biztos jó volt a gyerekmentes hétvége -én most próbálom magam a gondolathoz szoktatni hogy esetleg szilveszterkor kiviszem őket anyumékhoz.. hogy abból mi lesz :) ?
Mona nagyon cuki Dani - fürdőköpenyes kép különösen helyes :)
Nora nekem nov 11 volt az a bizonyos dátum és pont egy éve azon a napon jött meg először szóval ha nagyon ügyesek lettünk volna már lehetnék 5 gyerekes... :)
Tegnap megejtettük a szokásos karácsonyi fotózást .Pechünkre beleszaladtunk egy idegösszeomlás szélén álló fotós csajba -tesómmal csak lestünk hogy ugyan mi ütött belé. Így aztán a karácsonyi képek csapni valóan sikerültek -délután némi telefonálgatás után sikerült elintézni hogy december elején másik helyszínen másik (hangja alapján igen kedves) fotóssal megismételjük a karácsonyi sorozatot...Csajszinak meg inkább el kéne menni mókusokat fényképezni szintén nehéz kenyér de talán a stressz kevésbé ragad rájuk :?

Kép
Kép
panni7

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
panni7

Bogesz!
Mi ugyanerre jutottunk Enikővel alvásügyben. Muszáj volt "megtanítani" egyedül elaludni, mert nem lehetett már letenni... Csak annyi a különbség, hogy ő teljesen egyedül alszik el, nem ülök ott mellette. Persze előtte mese, éneklés és aztán jóéjpuszi után megy az ágyikójába. Két hónapunkba telt. És persze éjféltájban már jön át mellénk, de legalább nem kell 1 órán át ringatni.

Panni!
A képek így sem rosszak :) Sőt! Szuper, hogy jobban vannak a lányok!

Ennyi sikerült most, megyek könyveket megragasztani...

Szép délutánt!

Kép
Kép
pfranciska

Elalvás: hát ez később nálunk is probléma lesz, az tuti, egyelőre szopizással megy. Nem tudom, mit fogok majd csinálni, de nem érzem úgy, hogy rá bírom majd venni magam efféle erőteljes módszerekre. :(

Panni,
a lánykáid imádnivalók, mint mindig. :) Csak azt nem értem, mit vétettek ellened a mókusok, hogy ilyen rosszat akarsz nekik. :D

Csajok,
találtam egy aranyos pólórendelő helyet, bár lehet, hogy már ezt is ismeritek: http://www.vakondnyar.hu/

italoman

Sziasztok!

Bogesz! Nálunk Gergővel ment ugyanez az "alváshiszti", de őt még a mai napig is babusgatni kell az elalváshoz, Máté viszont az első perctől a saját ágyikójában egyedül alszik el, de ehhez az is kellett, hogy Gergő ne hagyjon nekem elegendő időt az öcsikéjére... :lol:

Panni! Csodaszépek a csajok! :)

miniliza

Dobok pár képet:
Kép A "paradicsomban" :)
Maszatkám:
Kép
Kép

Kép mosoly
Kép Mátét erről kellene leszoktatni...

Kép Kisautó
És 1 kép Gergőről:
Kép

miniliza

Bogesz: nem kaptam e-mailt a taliról :( El tudnád küldeni nekem is? (horvviki@freemail.hu)
Köszönöm

horvviki

Bocsánat ha valakinek nem ment email, pedig mindenki benne van a rendszerben, de mégis minden alkalommal 1 ember kimarad. A gép ezt dobta.... :?

NAgyon édesek a képek, már nem is olyan babásak hanem kis huncutok, mint a kis kamaszok... Mindegyik pindúrnak ott van a szemében a rosszaság, persze nem pejoratív értelemben! Már várom a talit, h újra lássalak Titeket!

Becopyzom amit emailben elküldtem:
Kedves Anyukák és Porontyok!

Remélem nem felejtettétek el, hogy most Vasárnap. azaz november 23-án 13 órától-16 óráig BABATALI, melyre oly régen vártunk!
Helyszín: Kisvakond Játszókuckó / Budapest, 1126. Agárdi u. 14/a http://www.kisvakond-jatszokucko.com/in ... g=hu&mid=1
Könnyen elérhető a Moszkva-térről a 90 -es(fekete 21-es ) és a 90A-s ( Galántai u.-i megálló ) ,valamint a 102-es , a 112-es és 105-ös buszokkal ( Agárdi u.-i megálló ).
Autóval a Németvölgyi és a Stromfeld Aurél út között van.
Az utca a Stromfeld A. és a Galántai u. között nem fizető parkoló , a Galántai és a Németvölgyi között viszont igen . ( de csak hétközben )

Rágcsálnivalót, sütit, ropit, üdítőt kérem, ha tudtok, hozzatok!

Mindenkit szeretettel várunk!

Kép
h.bogesz

köszi, Bogesz, ott leszünk :)

horvviki

Bogesz, nagyon ügyik vagytok alvás ügyileg :wink:
Nálunk ez nem jött be, mert 1 percet sem bír a kiságyban fekve, állandóan feláll, és sír. Kb. 1 óra fenék ringatás után bealszik, aztán tesszük a kiságyba, de éjféltájt már jön közénk :roll: . Sajna az éneklést és a mesét is hanyagoljuk, ugyanis ezektől meg olyan aktív lesz, hogy 1,5 órát is ringathatom :roll: . Én el sem tudom azt képzelni, hogy milyen lehet, ha egyedül aludna el.
Lefekvéskor nem fogadja el a tápit pár napja, probálkoztunk a milupa tejitalával, hígabb tejpéppel is, de azt sem, talán már nem akar cumisüvegből enni?

Mi 11.-én megyünk karácsonyi fényképeszkedésre :)
Panni, nagyon szépek a csajok :wink:
Miniliza, és a te srácaid is aranyossak, kis vagányok.

Kép
mona76

Sziasztok!

Miniliza, bocs, eddig nem is reagáltam a felbukkanásodra :oops: jó, hogy lett netetek, és megnyugtató a tudat, hogy 2 gyerek mellett is van időd használni néha :) szépek a fiúk!! A paradicsomi fotó szuper :) Te is kertészkedsz?

Mona, nem lehet könnyű dolgod az altatással. Talán nálatok is beválna a Bogiék módszere, hisz ő is írta, hogy Szaffi egyáltalán nem volt nyugodt a kiságyban, ahogy Dani sem az.. bocs nem akarok okoskodni, csak nekem nagyon hasonlónak tűnik a két helyzet.

Írjátok páran, hogy éjjel a gyerek megy át a szülőkhöz aludni. És hogy megy át? Lehet, hogy hülye kérdés, de a lábán? Ki tud mászni a kiságyból? Vagy át kell vinni? Tényleg nem akarok senkit piszkálni, csak kíváncsi vagyok.

Panni, Barbit megzabálom, ahogy nőcisen néz, kezek áll alatt :)

Remélem, felétek nincs ilyen undok idő... itt esik és a gyerek is ébred... Pá!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Ági,de nagyon szép a 2. vonalzód :wink:
igen, én is azt hittem, hogy hasonló, de mégsem, mert Bogesz írja, hogy végül Szaffi elaludt a kiságyban. Nálunk ez nem megy, leteszem, és rögtön áll fel, és szerintem bármeddig tudna zokogni :cry: .
Éjjel felébred, feláll, és mutogat a nagy ágyra, átveszem és rögtön alszik. Párszor eljátszottuk, hogy vissza fektettem, felállt, sírt, ismét fekvés, felállt , sírt, és arra jutottunk, hogy teljesen felébredt, és órákig fent volt.
Ez hogy közénk jön, nem is teher, de ez az esti elalvás ez katasztrófális :roll: .Komolyan mondom, hogy néha már fáj, meg zsibbad a kezem, annyira kell ringatni a popóját. Lehet hogy könnyebben menne, ha az ágyban még kérne inni tápot, vagy tejet, de egyik sem kell neki :roll:, szerintetek ez nem gond, bár tejpépet eszik, az a vacsi.

Kép
mona76

Ági mi volt a dokinál? Vagy már írtad? :oops:

Kép
mona76

Sziasztok!

Altatás nálunk is gond. Illetve nem vészes, de egyedül nem alszik el. El kell altatni kézben, ami kb. 10 perc, aztán le tudom rakni. De magától nem alszik el az ágyban...

Jövő héten megyünk Fannival egészséges rendelésre, súlymérésre. Kiváncsi leszek, mert szerintem mostanában nagyon sokat hízott. Ugye Fanni mindig is vékony volt, most meg már kövérkésnek látom :roll: Teljesen ki van kerekedve. Most már ugyanazt eszi Fanni, amit mi, és elég sokat eszik. Átestünk a ló túloldalára... Bár lehet, hogy csak beképzelem, majd a súlymérésnél kiderül. Itthon sajna nincs mérlegünk, a rendes mérlegen meg nem képes normálisan megállni :roll:

horvviki

Sziasztok!

Ági,
tényleg klassz az új vonalzód. :wink:

Miniliza,
jó, hogy előkerültél, és aranyosak a srácok. :)

Mona,
nálunk is tök hasonló a helyzet: ha megpróbálom Zitát betenni a kiságyba, hogy aludjon el, azonnal pattan fel, feláll, és legjobb esetben aranyosan "beszélgetni" kezd, de ha néhány percig nem történik semmi, akkor keserves ordításban tör ki. Szóval egyelőre letettem arról, hogy magától aludjon el, ez csak idegölő nyűglődés volna mindkettőnknek. Most még könnyen megoldom, mert amíg szopizik, addig így nagyon hamar elalszik, aztán át tudom tenni a kiságyba. De általában jó későn (úgy éjfél és 1 körül) felébred még, na, nálunk olyankor "jön át" a mi ágyunkba, azazhogy viszem. De ez egyelőre mindenkinek jó így, mert rövid szopizás után vissza is alszik. Persze én is rögvest, és általában egy-másfél óra elteltével ébredek arra, hogy még mindig velünk van, ilyenkor visszaviszem az ágyába. Reggel dettó ugyanez: úgy 7 - fél 8 tájban ébred, és jól megfontolt önző érdekemből viszem az ágyunkba, így ugyanis még visszaalszunk, jó eséllyel úgy 9 - fél 10-ig. :D

Bogesz,
egy technikai kérdés: lehet tudni, hogy várhatóan hányan leszünk a talin, és mennyit kell majd perkálni?

italoman

Ja, még a mérlegeléshez: mi szerdán voltunk, kaptunk 15 hós oltást :roll: , plusz 8,9 kilónak és 78 centinek mérlegeltek. Már majdnem 9 kiló, ez ám a csúcs a pehelysúlyú versenyzőknél! :lol:

italoman

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?