A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

Sziasztok!

Kölyök
Köszönöm a + energiát, nagyon kell, mert nem múlik a fájdalom a kihúzott fogam körül. :( Csináltam neked külön tappancsos képet, csak még nem volt időm feltenni. De pótolom.
Örülök, hogy Máté nagyon jó baba, megérdemled.

Potyka
:oops: Mi az a 30as potenciál ??? Annyira nem értek ehhez a homeopátiához, de ha fáj az embernek valamije és ugye még szoptat is mindenre rákényszerül, ami nem gyógyszer.

Kérdésem még, hogy elég sok panadolt megettem már, mert tényleg nem hiszitek el, de kibírhatatlan ez a fájdalom hosszú távon, mindamellett, hogy itthon mindenki elvárja, hogy 1000°-on teljesítsek. Elég sokat sírdogálok emiatt. Próbálom minden erőmet összeszedni, de már lassan nem lesz honnan, kimerülnek a tartalékaim. :(
Soha nem fájtak a fogaim, az ínyem is ritkán, most bepótolják.

Minden baba nagyon szép és egyre szebb.

Pumperka
Ez a babahordozó nekem is nagyon megtetszett. Apa nincs mellette, de majd meggyőzzük.

gyerek ágyban alvás
Nálunk Réka az ágyában alszik, hajnalban szokott mellettem maradni ez 4 óra körüli időt jelent. Napközben babakocsiban, vagy az ágyában alszik.

Egyébként napközben ő is egyre kevesebbet alszik és a hordozóban egyre többet van fel, ha megyünk valahová, de ez a sétáknál is egyre többször előfordul, de azért ott még az alvás a mérvadó.

Van még olyan lányos anyuka, akinél még nincs fülbevaló? Mikor szeretnétek kilövetni a fülét? Ezt hol lehet megtenni?

Én is irigy vagyok a talikra!!! Olyan jó nektek!!!

Kép
Kép
tündérmanó27

Kép Lábak
Kép
Kép ágyban
Kép Réka

Kép
Kép
tündérmanó27

lányok, nektek kb mennyit sír a babátok naponta? és mikor? csak azért tartok kutatást, mert nálunk most indult csak be pár napja, eddig szinte soha nem sírt Eszter, csak néha öltözésnél. inkább csak nyűgölődött.

most az a gond, hogy annyira érdeklődik minden iránt, hogy bár álmos nem tud elaludni és ettől iszonyú nyűgös.
már nem csak a hordozóban van ez hanem itthon is... pedig látom, hogy álmos, ásítozik meg lecsukogatja a szemét, de nem tudom elaltatni...egy idő után már bárhogy sír kivéve ha a vállamon cipelem körbe. de persze ez állati fárasztó és nem is jó, hogy nem alszik....

Pati, a hordozban lehet kifelé rakni a gyereket? az én hordozómra az volt írva, hogy csak akkor lehet ha már "nagyobb" de mi az a nagyobb?? ha már tartja a fejét? mert Eszter tartja, és sokkal jobb lenne neki is ha nézelődhetne...
csak mi van ha elaludna? akkor előrecsuklana a feje...
nem tom....

Tündérmanó, nagyon cuki Réka, és jobbulást kívánok a fogad miatt!

KépKép
judit18

jut eszebe, akkor megyünk kedden a Margitszigetre?
Linocs, Niki, Szilvánusz??

Szilvánusz mikor lécel a férjed Moszkvába? engem eléggé lefárasztott, hogy egyedül voltam, úgy vártam már Attilát mint a messiást, lehet, hogy jobb tényleg ha lemész a szüleidhez...
mondjuk pont akkor "romlott el" Eszter amikor elment, tisztára kikészültem mire visszajött...

KépKép
judit18

utólag kicsit bűntudatom van, hogy túlpörgettem volna Esztert? mert szinte minden nap vittem valahova. voltunk a munkahelyemen is ahol persze mindenki őt nézegette stb.
lehet, hogy sok volt neki az inger??
de eddig olyan jól bírta, a vidéki rokonlátogatást is meg a kiruccanásokat.....
most már itthon is csak óvatosan merem "szórakoztatni", amint egyet ásít már próbálom altatni...

KépKép
judit18

Sziasztok!

Judit, Zalán "csak" akkor sír, ha leteszem az ágyba vagy a babakocsiba, vagy a pihenőszékbe. Szóval, azt hiszem elrontottam, bár a védőnő és az orvos is azt mondja, hogy egy 2 hónapos gyerek még nem rafkós. Elejétől fogva sokat dajkáltam, szopi után pedig hagytam, hogy az ölemben a szopipárnán aludjon. Úgyhogy én nem is csodálkozom, hogy csak kézben szeret lenni :( :oops:
Ha újra kezdhetném, talán máshogy csinálnám, de most már mindegy... Illetve, azért póbálom szoktatni az ágyba és a pihenőszékbe is, a babakocsinál pedig abban reménykedem, hogy ha kicsit nagyobb lesz, már feljebb tudom "ültetni", és nem vízszintesen fog "unatkozni". Az alvással sajnos mi is úgy vagyunk mint Ti, ásitozik, csukódik a szeme, de csak a kezemben alszik el, és ha próbálom letenni, 5 perc múlva ébred. Nagyjából egész nap fent van. Délutánonként szokott lenni a tévében (rtl) egy főzőcskés műsor, úgy irányítom a dolgokat, hogy akkor egyen, szopi után pedig hagyom aludni az ölemben. Persze ez megint rossz dolog, de legalább alszik másfél-két órát, és este legalább nem lesz bömbölős. Alig merem leírni, nehogy elkiabáljam magam, az éjszakák viszont nagyon jók, 10-kor már alszik és reggel 5-kor ébred. Kaja, majd alszik tovább kb. 8-ig.

Ildi

Kép
kikó70

Judit18
köszönöm
Lehet attól is, hogy túl sok inger érte. Ádámnál anno én is tapasztaltam ezt.
Nálunk is van napközben, hogy nem tud elaludni, ha elalszik akkor felébred utána rögtön és estére nagyon fáradt. Akkor már nagyon sír. Olyankor úgy altatom el, hogy a plédjébe becsavarom, a buksija is alig van kinn a cumi a szájába és magamhoz ölelem a karomban és dudorászok, vagy csak ülve ringatom. Ez eddig bejött.
Egyébként egész nap összevissza kb fél órát sír. Esetleg hasfájás esetén picit többet, de a hasfájás már ritka nálunk. kop kop
Ja és nem sokat van ölben.

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!
olyan szép napunk volt, gyönyörű idő, elmentünk egy közeli kis tóhoz sétálni. Útközben megebédeltünk először mi majd Máté a kocsiban. majd két órás séta a tavat megkerülendő. Máté végigaludta a kendőben. Az én hátam a végén már érződött de megérte ;) végén fagyi, majd haza. Itthon szopi után nem akart aludni,kicsi nézelődés után nyüglődés. Anya kitalálta: masszázs. természetesen kényelmesebb a nagyágyon. A masszázshoz pelenka meglazít... Máté egészen élvezte a masszázst, de kitalálhatjátok mi lett a vége... a paplan, amit tegnapelőtt kimostam, elázott :lol:
Utána meg nyüglődés újra, seholse jó, még a kendőben is sírt. de ki nem veszem mert úgy nem bírom ugyse sokáig... szval sírt, én énekeltem és táncoltam vele, majd elaludt... mondom, csodakendő.... :)

Szval Judit, nekünk ezen a héten már nem sírt sokat, de lehet, hogy azért, mert rájöttem,hogy a kendőben hamar megnyugszik. De pl amíg ittvoltak anyósomék naponta összesen 1 órát szerintem sirdogált. Akkor vállrólvállra járt, de nemsokáig engedtem másnál sírni. Akkor is a monoton járkálás és ének ringatta el...
Szerintem nyugi, lehet, hogy Eszter megérezte, hogy nincs itthon Apa és ezért volt nyűgösebb... remélem rendbejön!

Juditkecskemét :shock: 7kiló??? :shock:

Bocsi mindenkitől, hogy ilyen hosszút írtam... :? nem akartam ám, csak végre volt időm ;)

Tündérmanó, köszi aképet, naggyon aranyos!!!! meg a többi is :)
fránya fog... én nem értek hozzá télleg, de most már télleg jobban lehetne!!!
Nincs segítséged?

Kikó, este hogy sikerül lerakni? az mért nem megy napközben is? Jót kérdezek persze.... :roll: mert valamiért nálunk is esti szopi alatt beájul és alvás, míg napközben a szopi közbeni bealvás után rögtön ébred... Amúgy én azt szoktam még csinálni, mind korábban a kézben ringatásnál mint most a kendőnél, hogy megvárom azt a periódust, ami már nem az éber alvás hanem a mély alvás. akkor le lehet rakni óvatosan. Az éber alvásnál erre felébred.

na megyek vacsit csinálni.
vidám estét :)

Kép

Kép
kolyok28

Kölyök, igen esti szopinál nagyon beájul és nem ébred fel, amikor lerakom. Sajnos napközben ez nem így van.

Kép
kikó70

Lilla nem sír sokat egy nap, de pl. tegnap este nem tudtunk vele mit csinálni, olyan keservesen üvöltött... eddig párszor nagyon rázendített, de akkor mindig éhes volt. Tegnap viszont nem... :(
Én már az elején rájöttem arra, hogy ha szopi közben elalszik, utána berakom az ágyába, úgyis felkel... szóval nálunk esti fürdés, evés után berakom és utána egy pár perc múlva elalszik. Az elején izeg-mozog, tornázik, nyöszörög, de max. 10 perc múlva csönd van. Napközben viszont, ha ugyanígy berakom, kb. 5 perc múlva ébren van. :)
Kíváncsi vagyok, ma milyen éjszakánk lesz... du. 4-re mentem egy általános iskolai osztálytársnőm esküvőjét megnézni... na azóta alszik Lilla, pedig elég nagy hangzavar volt az esküvőn és vagy ezren meg is nézték. Csak a fürdésnél volt ébren. :)

Kikó, hétköznap én is úgy ütemezem a délutáni sétánkat, hogy a főzős műsorra hazaérjünk. :) Igazán rakhatnák későbbre... :D Ti már ki tudtok menni sétálni???

Nagyon jó volt ma a Kiválasztottban az utolsó két trükk! :lol:

KépKép
KépKép
mni

Igen, minden nap megpróbálkozom a sétával. Csütörtökön lemértem, félórát üvöltött torkaszakadtából, aztán valahogy elaludt. Félóra múlva felébredt és folytatta a sírást, de akkor már a ház előtt voltunk, úgyhogy nem tartott sokáig a bömbi. Endre ma délelőtt kivitte, majdnem két órát kint voltak, és nem sírt. Na de délután... Amikor elindultunk hamar elaludt, aztán félóra múlva felébredt, és amíg haza nem értünk ordított. Az kb. háromnegyed óra volt :(

Kép
kikó70

Mni,Feri: Annyira megirigyeltem tőletek Tatát, hogy ma mi is elmentünk kirándulni egy ismerős házaspárral, meg a bátyámmal. Tök jó volt, csak nagyon elfáradtam, és szegény Marcika is keveset tudott aludni, mert valami mindig felébresztette, így ma már fél 7kor letettük aludni.
Kölyök: dehogy haragszunk a hosszú beírásodért, én már alig vártam, hogy ma este jöjjek olvasni, és volt is mit szerencsére, hála neked. A kérdésed jogos, miért is nem megyünk mi is Marcival BL döntőre? Na mondjuk két angol csapatért ők sem biztos, hogy kimennek. Most úgy néz ki, hogy mind a nyolcan kiutaznak (egyik barátunk ott diplomata, nála van a szállás), és kint megpróbálják eladni a jegyeket, mert nagyon durván sok pénzt fizetnek érte az elvetemült angolok. Persze, ha bejutott volna a Barcelona, most nagyon bánnám, még úgyis, hogy 3 éve már voltunk kint pár napra.

Annyira "megkívántam" én is ezt a hordozókendőt, olyan sokan írjátok, hogy jó. Csakhát ugye nekem itt lapul a szekrényben a Chicco, amiről azóta sem írt senki nekem véleményt, én meg nem tartom olyan jó fej és gerinctartónak, és még vacilálok, hogy adjak-e ki pénzt egy másikért. Tetszik ez a maitai is, meg a Babybjörn. Judit, az mennyibe került?

Az együttalvásról annyit, hogy bár sokszor én nagyon szeretném, de nem teszem meg, hogy mondjuk rajtam hagyom vagy köztünk. Éjszaka mindig fekve szoptatok, és akkor ő mindig vissza is alszik szépen, de még akkor sem hagyom köztünk, pedig nagy a kísértés, és akkor sem, ha hajnalban már nálunk is kicsit nehezebben megy a visszaalvás. Viszont ahogy Nikiéknél, reggel 1-2 órát mindig együtt töltünk az ágyban, amikor ébren van. Akkor nagyon sokat kacarászik, meg beszélget. De hogy őszinte legyek, sztem a Marci nem is igényli ezt annyira, illetve ha köztünk van, ő tuti nem tud elaludni, így hát nem is erőltetem.

Én annyi mindenre akarok figyelni, ami az úgynevezett elkapatáshoz vezethet: köztünk alvás, ölben, rajtunk elalvás, sok cicizés, órákig evés, játék bömbölés a babakocsiban, emiatt felvevés, önálló játékra képtelenség, de persze ez lehetetlen.
Ti hogy vagytok ezekkel? Ti mit tartotok szem előtt???

Mindent persze nem lehet átvinni a gyereken, úgyhogy mi azt határoztuk el az urammal, hogy megpróbáljuk úgy csinálni, hogy neki a legjobb legyen, de mégse legyen semmi kizárólagosan berögzülve a tudatába. Tehát, hogy tudjon elaludni többféleképpen, és több helyen, legyen el egy kicsit néha önállóan, szeresse meg végre a babakocsit is stb. Ha ezeket nem tennénk sokkal kevesebbet sírna, így viszont alkalmanként szokott. Mondjuk napi max. 30 percet, de ha mindig úgy lenne, ahogy ő szeretné, sztem napi max. 10 percet sírna, mert mindig tudom, hogy miért teszi, szerencsére. És ez a baj, mert tudom, de sokszor mégsem teszem meg amire vágyik, mert nem akarnám elkapatni. Ti biztos máshogy csináljátok, ne vessetek meg ezért, de én sztem kicsit szigorú vagyok vele, és azzal nyugtatom magam, hogy ez az ő érdeke is. Hát nem tom.....

Nálunk is többnyire elalvás miatt sír persze a legtöbbet, mert
1. a babakocsiban hason vagy oldalt mostmár szerencsére jól elvan, vagy alszik, vagy nézelődik.
2. Szerencsére korábban sem evett órákig.
3. Jól elvan egy ideig egyedül a pihenőszékében vagy a pelenkázón, vagy a játszószőnyegén stb.
Viszont az elalvás....., hát az nem eccerű nálunk sem, mert nem akarom hagyni, hogy másfél óráig cumizzon a mellemen, míg el nem alszik, meg nem akarom tízpercenként visszatenni, amikor ő úgy érzi, mert azt meg a gyomra nem bírja, olyankor folyton bukik, vagy hány, ugyanakkor sokszor nem akarom az ölemben sem órákig járkálva altatni, amíg mély álomba nem kerül, mert egyiket se akarnám, hogy "megszokja". Nade persze valamit mindig engedek és megadok neki, mert egyrészt olyan nehéz ellenállni, mert annyira tünemény, másrészt azért el kell valahogy aludnia, mert nem hagyhatom folyton 20 perceket bőgni (bár eddig 3szor már így volt), hogy egyedül is elaldjon.
De lehet, hogy persze így sem jó, mert így viszont egyáltalán nem vagyunk következetesek..... Hát elég nehéz.

Judit:
fura, nekem meg otthon azt nagyon jól viselte, hogy kézről kézre járt, rengeteg ember, inger, emiatt persze szinte alig sírt, mert ő az a a fajta, aki nagyon élvezi, ha nyüstölik (fogdossák, gyömöszölik, gagyognak hozzá, cipelik a fenekét, cigánykereket hánynak stb.) Nekem inkább az első két nap itthon volt nehéz, mire visszaszokott, hogy csak én vagyok neki. Akkor ő is többet sírt, de az mondjuk jó kérdés, hogyha eddig alig sírt, akkor miért pont most, de sok helyen olvastam, hogy a 8.-10. hét között sírnak a legtöbbet, szóval kitartás, biztos, csak átmeneti. Azért kicsit visszafoghatod, mondjuk, hogy heti egy-két nap nem mentek nagyon sehová, mert lehet, hogy ő nem szereti azt annyira. Persze ez ne kedden legyen!:)

Na én is nagyon hosszúra sikeredtem, bocsika, a többit majd kedden 1-körül személyesen a szigeten... :wink:

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Tündérmanó, a homeos bogyón a név utána van egy szám, mondjuk ch30, az a potenciál. Ha megírod, megpróbálom megmondani az adagolást :lol: . Panadol nekem nem segítene, az tuti, próbálg megkérdezni a gyerekorvosz (sztem ebben ő a kompetens), hogy lehet-e cataflamot bevenni, mert az masszív gyulladáscsökkentő is. És a fájdalom ellen is nr 1. Kitartást, én mind a 4 bölcsfogammal rengeteget kínlódtam, nagyon átérzem a fájdalmadat (kettőt terhesen húztak ki, nem röhögtem közben hangosan, ugyanígy, ahogy Te most, gyógyszert nem akartam, csillagokat számolgattam, és akkor homeopátia még ködös fogalom volt igencsak).

Babák lehetnek nyűgösek a túl sok ingertől. Ha minden nap menni is kell, próbáljátok azonos időpontra időzíteni. Sztem nem lehet őket elkapatni, két dolog van, amire gondolni szoktam, az egyik ugye az ősmami az ősgyerekkel, aki nem tehette le a pulyát, mert a törzs haladt tovább, mert lent bogarak, kígyók, mindenféle veszélyek voltak. Ha mégis letette, a gyerekben bekapcsolt a vízszintjelző, és nekiállt éles kellemetlen hangokat kiadni, nehogy a mami ottfeledje. A másik meg, hogy kilenc hónapig all inclusive ellátás odabent, aztán megszületnek, és hirtelen szabályok, változó hőmérséklet, összevissza kajaidőpontok... Túl nagy váltás. Mondjuk észreveszitek majd, eljön az a pillanat, mikor már ők akarnak távolodni, először picit, aztán többet, amikor kialakul a napirend, de az még odébb van, emlékeim szerint olyan hathós kor körül a vad hippiből egy szigorú őrmester lesz, aki mindent mindig ugyanakkor és ugyanúgy akar, különben összezavarodik a világképe, és immár azért ordít. Aztán ez a szigorú ragaszkodás az állandósághoz elég sokáig fennmarad. Pedig nehéz ám egy fiatal felnőttnek mindent ennek alárendelni. DE pl. a kamasz nyilvánvalóan átalussza az éjszakát, reggel nem tudod az ágyából kiverni, akkor már azért rág az ember körmöt, hogy este a saját ágyában legyen időben. És eljön az is, hogy sírva szorongatod a kispárnáját, amin még rajta a jó gyerekszaga, ő meg máshol mással, de erre még én sem gondolok szívesen. Úgyhogy sztem ha az ember jót akar saját magának, élvezi a vállára koppanó bucifejet, később a csupakosz lábát ölelő csúszómászó tipegőt, aztán a százkérdés per perccel működő óvodást, aztán végre kimozdul a kisiskolással, és így tovább. Talán ezért jó a sok gyerek, mert könnyebb megtalálni minden korszakban azt, ami abban a legjobb. (és én is szoktam hajat tépni, és néha rohamosan őszülök, csak nem mernék sk hajat festetni, fodrászra meg sajnálnám az időt :lol: )

Szilvánusz, nekem van egy baby björnöm, nem a legújabb design, de kipróbálni érdemes, mielőtt beruházol rá. Sajna nem mondhatom, hogy elviszem a Margitszigetre, mert az én rabszolgatartóim egy körül alszanak. De a Rómain szívesen sétálunk egyet délelőtt, vagy délután :lol: . Sőt, karikás kendőt is tudok kölcsönadni, hátha az a favorit. Mei taim az nincsen, de Pumperka képei után épp azt nézegettem, nem lehet ördöngösség előállítani.

potyka

köszi a hozzászólásokat sírás témában! azért várom a többiekét is még!

kicsit megnyugodtam, mert ehhez képest Eszter eddig napi 5 percet sem sírt, az, hogy most néha sír még tényleg tök normális.
az egyetlen gond, hogy teljesen felborult a napirend amivel eddig működtünk és úgy gondoltam neki is jó
most csak 5ször eszik egy nap és nem többet mint szokott így összességében jóval kevesebbet mint 1-2 hete....persze jó húsban van, nem féltem, de lehet, hogy be kellene iktatnom még késő estére még egy etetést, de nincs szívem felkelteni 11körül akkor úgy bealszik....

Szilvánusz, a babybjörn 28,000, tudom húzós, de ez a csúcsmodell amiben tényleg nem fáj az ember háta. megint meggyőztem magam, hogy két gyerekkel számolva, felezve már nem is olyan drága :)
elviszem a Margitszigetre, ha ki akarod próbálni....

KépKép
judit18

Jó reggelt!

Osztom Potyka véleményét teljesen egészében,hogy egy ilyen védtelen ,kiszolgáltatott babucit nem lehet ennyi idősen elkapatni...!!!Annyi változás éri őket,hogy egyátalán nem lehet és nem is szabadna elvárni tőlük hogy egyedül aludjanak el,vagy egyedül játszanak stb...Miért is kéne ezt elvárni tőlük???Hisz azért van az anyu-apu stb..hogy az első jó pár hónapban ezekben a babuci segítségére legyen és nem azért hogy magára hagyja, nem lányok???!!!És tényleg nem lehet őket elkapatni(még ezt a kifejezést is utálom)mert egy ilyen kicsi baba még nem gondolkodik tudatosan hanem ösztönlény!!!

Kell nekik a sok testközelség,a sok szopi,a sok ringatás hogy később kiegynsúlyozott gyerekek legyenek...Egy kutatás szerint azok a babák akiket felvettek ha sírnak és nem hagynak sírni sokkal kiegyensúlyozotabbak lesznek később és jobban teljesítnek pl.a suliban is mint akiket hagynak sírni.Nem hogy nem lesznek elkapatva de meg fogják hálálni később a picik az tuti!!Kell hogy lássák már ilyen kicsinek is hogy számíthatank az anyura,apura stbb ha épp sírnak és bízhatnak bennük.Véleményem szerint ha hagyjuk őket egyedül magukba sírniakkor elveszíthetik a bízalmukat....És persze hogy egy idő után elalszanak egyedül a sírás közepette mert mi mást tud tenni????De sztem ne ilyen áron aludjon el...Milyen lehet neki egyedül sírva elaludni????
Megkövezhettek érte de soha egyik gyerekemnél sem hagytam őket egyszer sem hogy álomba sírják magukat!!!És kiegyensúlyozott,okos gyerekek lettek és nem lettek elkapatva és természetesen elalszanak szépen egyedül.aA nagyfiam kb.egy éves korától alszik el egyedül,a középső 2 hós korától,most Olika még változó..van hogy elalszik magától,van hogy ringatni kell.Sztem el kell mindenkinek fogadni hoyg az ő gyereke ilyen és kész..Nem megváltoztatni kell a szitu hanem elfogadni.Persze mindenki a kényelemre vágyik mert kimerítő egy ilyen baba egyész nap,ezt én is tudom nagyon jól,de ezt a pár hónapot túl vagy át kell vészelni és arra kell gondolni hogy nem is olyan soká visszasírjuk ezeket a pillanatokat hogy a karunkban alszik :wink: :wink:

Bocs a regényért :oops: :wink: Ez az én véleményem :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Még valami, aztán eldugulok, a PICen nem sírnak a babák, ill. ritkán, keveset, mert nem érdemes. Bevallom, annál borzasztóbbat még nem hallottam. Etetési időben úgy kellett ébrezsteni őket, és mind mellett ott volt a cumi, és mikor kész voltam, lejárt a kiszabott idő, beraktam a kiságyba, és csak nézett. Érdekes módon itthon simán és gyorsan beletanult a dologba.

potyka

Sziasztok!

Potyka, Panni, nagyon köszönöm, hogy leírtátok azt, amit érzek és ösztönszerűen meg is tettem, teszek! Hogy rám miket "kiabálnak" anyukám, nővérem, keresztanyám...
"Majd meglátom, rámnő a gyerek és semmit nem tudok majd Tőle csinálni!"
Egyszerűen nem tudom hallgatni, hogy sír, inkább dajkálom, szeretgetem, bár igaz, a hátam már nagyon fáj. De kibírom, hiszen a kisbabámat ölelem. Viszont, sajnos a babakocsiban muszáj sírni hagynom, mert ki kell mozdulnunk. Nagyon hiányoznak az emberek a friss levegő. Kaptam egy hordozókendőt, azt gondoltam, kipróbálom az utcán, hátha abban nem sír Zalán, és így legalább mindkettőnknek jó lesz.
Ilyen még nem történt, este 9 órakor elaludt szopi közben-után, és reggel fél 7-kor ébredt fel. Nem tudom, talán valamilyen front lehet, vagy tegnap a szokásosnál sokkal többet volt a friss levegőn (itt nálunk nagyon szuper a hegyen), de most egész délelőtt alszik, a férjem sétált is Vele 1 órát.

Ildi

Kép
kikó70

Sziasztok!

Megint sokáig nem voltam..., okom volt rá..., elmesélem. :(

Múlt kedden a férjem ismét karambolozott. Balról 80-nal belehajtott egy a rendőr által mazsolának nevezett emberke, természetesen céges autóval. Mivel elég jó autónk van, ennek is köszönhető, hogy megúszta az esetet néhány véraláfutással, de az autó totálkáros lett. :(
Mivel ez történt, így már kedden lementünk Békéscsabára, ahol a gyerek teljesen bekattant. :shock: Hiába aludtunk az Anyuméknál külön szobában, az egész napos rohangálás nagyon megviselte. Minden nap legalább 5 új arcot látott, hangot hallott, és egy-két új helyen megfordult. Éjszaka igazából nem volt vele gond, de napközben teljesen össze volt zavarodva és szinte folyamatosan sírt. Jöttek az "okos" megállapítások: éhes, szomjas, fázik, melege van, fáj a hasa... stb. Persze, "csak" az volt a baja, hogy túl sok inger érte. Érdekes módon amikor ketten felmentünk a szobába és magamhoz ölelgettem, megpuszilgattam, egyből megnyugodott, és szinte pillanatok alatt elaludt.
Mindkét eset hatással volt rám is, aminek az lett az eredménye, hogy jóval kevesebb lett a tejem. Szoptatási tanácsadóval beszéltem, kipróbáltam minden trükköt, de ez most nálunk nem vált be. :cry: Még homeopátiás szerrel is próbálkoztam, de az sem segített rajtam. Aztán az lett a vége, hogy Botond 100 grammot fogyott 3 nap alatt, így tápszert kellett adnom neki. Az vesse rám az első követ, aki nem ugyanígy cselekedett volna. Azóta is kitartóan próbálkozunk a szopival, de nem igazán megy, viszont fejek rendületlenül a 77553311 szerint. Így egy nap alatt kb. 450 ml tej jön össze, ami szerintem nem rossz, és egész napra elosztva kapja meg Boti, kiegészítve a tápszerrel.

Ezek miatt depi vagyok, (öngyi nem leszek), és tudom, hogy nem attól leszek jó Édesanya, hogy szoptatok-e vagy sem, de akkor is eléggé megviselt az ügy. Mostmár napok óta jobb a közérzetem. Eddig szinte betegesen ragaszkodtam a kisfiamhoz. Még Apának is alig voltam hajlandó átadni, ha pl. fürdeni mentem vagy ettem valamit. :shock: :? :roll:
Nem kívánom senkinek ezt az érzést.

Szerdán megkaptuk a két hós oltást, meg az agyhártyagyulladás ellenit is. Sikoltva sírt utána egész nap Boti. Be nem lázasodott, de este gyakorlatilag elájult fürdés után, öltöztetés közben a pelenkázón. Megmérték. Az én nagyon picikém már 59 cm és 5050 gramm volt akkor. :shock:

Sírni alapjában véve nem sokat szokott. Nem is hagyom. Nekem is jó, ha ott van az ölemben és dédelgethetem. Hiszen ezért szültem! Nálunk is jönnek a megjegyzések..., majd meglátod, hogy a fejedre nő, nem tudod levakarni magadról, mi lesz, ha 10 kilós lesz?... stb. Nem foglalkozom velük. Az én gyerekem, én tudom és érzem, hogy mi a jó Neki, és ha elrontom (amit nem hiszek) akkor csak magamnak rontom el.

A kiságyat szereti. Ott is alszik, nem velünk. Mostmár egyre gyakrabban és egyre hosszabb ideig játszik egyedül. Nézi a forgót, sikongat a Micimackós bordűrnek a falon, nézegeti a kezét, és 6 hetes 3 napos kora óta minden nap megmutatja, hogy ő bizony hasról hátra tud fordulni..

Judit18, Szilvánusz! Remélem én is tudtam segíteni Nektek egy kicsit ezzel a hsz-el.

Kikó! Tegnap estétől nálunk is ugyanez a szitu. Végigalvás éjszaka és délelőtt. Szinte hihetetlen, hogy hirtelen ennyi szabadidőm lett! Ki is használom, azért írok most ilyen sokat. :roll: :wink:

Niki! Ha frissíted a táblázatot akkor légyszíves írd be, hogy Boti 11.40-kor született és nem az Isván kórházban, hanem Gyulán a Pándy Kálmán kórházban. :wink: Köszönöm.

Remélem, mostmár kicsit rendbe jövünk és tudok gyakrabban jönni május 20-ig. Akkor ugyanis elutazunk egy hétre nyaralni a Francia riviérára (Cannes-i filmfesztivál, F1 Monacoi nagydíj, St. Tropez-i vásárlás). :oops: Már öt éve járunk és most visszük Botit is. Én a picivel repülővel megyek, Apáék a barátainkkal kocsival. Nagyon kíváncsi leszek, hogy fogja viselni a repülést Botondkánk.

Szerintetek korai két és fél hónaposan így utazni Vele?

Megkérdeztük a gyerekorvost meg a homeopata dokinőt is. Mindketten azt mondták, hogy semmi akadálya, Ők is mennének, ha tehetnék.
Ettől az utazástól tesszük függővé, hogy nyáron megyünk-e hugomékhoz Angliába illetve ősszel a barátunkhoz Svájcba. :roll:

További szép hétvégét Mindenkinek!

Évi

KépKép
kvaszeva

Évi, köszi hogy te is megosztottad a tapasztalatokat.
nagyon sajnálom a karambolt, de áldás, hogy nem lett semmi baja a férjednek. az enyém is totálkárra törte a kocsinkat szeptemberben de nem érdekel, szerencsére semmi baja nem lett

én aztán gondolhatod egyáltalán nem ítéllek el a tápszer miatt....
amikor már úgy érzi az ember, hogy mindent megtett a szoptatás érdekében akkor azért azt is szem előtt kell tartani, hogy ne legyen éhes a gyerek és ne fogyjon.
nekem szörnyű emlék, hogy Eszter első 2 hete ami jó lett volna ha harmonikusan és nyugodtan telik azzal telt el, hogy éhes volt, fogyott rohamosan, folyamatosan sírt meg én is....amíg nem kapta meg a pótlást....

szerintem nem gáz ennyi idősen utazni vele, kérdés, hogy hogy fogja venni a sok új ingert...remélem jól. nekem volt ismerősöm aki 3 hónaposan ment a babájával nyaralni Spanyolországba, ahol baromi jól érezte magát a baba, csak itthon volt nehéz visszaállnia inkább...
hűde mennék én is Cannes-ba!! meg ugye a Dubaira fűtök, de azt hiszem az még legalább 1 év mire oda el merek indulni Eszterrel...

képzeljétek, lehet, hogy volt más oka is Eszter sírásának, ma egyre kevesebbet evett, náthás (ugyan az már régóta), megmértük a lázát és hőemelkedése van! a gyerekorvos szerint lehet, hogy a torka fáj, vagy valami enyhébb vírusfertőzés ...egyelőre Cebiont kap (ami gyakorlatilag C-vitamin ha jól értelmeztem) ami reméljük kicsit megerősíti.
kicsit aggódom, hogy ne legyen belőle valami komolyabb pl. középfülgyulladás...

pedig ma 2 hónapos kapott egy kis fagyitortát, amit mi segítettünk neki elfogyasztani....:)

KépKép
judit18

Tündérmanó!

Cataflamot lehet szedni szoptatás mellett!
Mindent aminek diclofenac a hatónyaga. Sőt Tramadol hatóanyagut is!

Mi is mennénk nyaralni július második felében. A fiam túl lesz a 4 hónapon. Horvátország, északi része.
Kicsit dillemázok, hogy fogja e bírni az utazást? :?
Ott nem lesz gond, mert ott lesz a család, segítség lesz!
Szerintetek? Van valakinek tapasztalata? Illetve utazik még valaki nyaralni a nyáron?

Éva!
Szerintem is menjetek. Jó buli lesz! Kisfiad is fogja élvezni! :)
A tejproblémádat megértem. :? Én sem tudom visszahozni. Nálam gyógyszerszedés miatt három napig nem szoptattam csak fejtem. Nem volt túl hatásos. :? Így kénytelen vagyok tápozni is!
A férjed védőangyala jól szerepelt! :) Örülök, hogy nem esett baja!:)
Vendég

Judit!
Gratula a 2 hónaphoz! :)
Vendég

Aranykavics!Én Nimóval már voltam két hetet Gyulán, akkor majdnem minden nap mentünk valahová, még este 10-kor sem voltunk otthon. Minden nagyon jól ment. Nyáron megyünk nyaralni a Balatonra is, meg Gyulára Szanazugba a Körös mellé :D

Barátnőm meg Londonba járkál a kisbabájával, repülővel + még egy két éves gyerekkel.....

Fanetta, Csujzi, Lusie, Pepike, Kiszazsu és még sokan mások, merre vagytok? Miért nem írtok?

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Szerintetek mennyire imádom én ezt a kis angyalkát? :lol:

Kép

Kép

Kép

feri (mni)

Feri!
Annyira imádod az angyalkádat, mint én a szőke kishercegemet :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Nagyon gyönyörű kislány, irígy vagyok a kezdetektől. Mikor Leventét vártam, akkor ha lány lett volna Lilla lett volna.....
Most Nimi Nóra lett volna.....
:D :D

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Éva!

Egyátalán nem szól meg senki hogy tápszert adtál neki és tényleg nem ettől lesz valaki jó vagy rossz anya,úgyhogy nyugi!!!!
És sztem is nyugodtan menjetek,utazzatok el vele...Neki legfőképp az a fontos hogy elsősorban anyával meg apával legyen!!!

Mi anno a második fiammal voltunk 3 hósan nyaralni és semmi gond nem volt.

Kavics!

Sztem ti is nyugodtan menjetek nyaralni...tényleg a legfontosabb nekik hogy ott legyen anya meg apa...Lehet hogy utána egy kicsit vissza kell itthon rázódni de nem vészes..
Mi is megyünk nyarlani augusztusban meg szeptemberben, mert nem akarom hogy a nagyok azt érezzék hogy Olika miatt nincs nyaralás...

Kikó!

Nagyon ügyesen csinálsz mindent!!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Pancsizás:

Kép

Kép

Kép

8)

feri (mni)

Sziasztok!

Potyka
9ch mindkettő, a belladonna elől hatott az ínyemnek, amikor mindkettőt bevettem, akkor rosszabb lett a helyzet. :( Utána csak a belladonnát, viszont hátul így is fájt muszáj voltam ugyanúgy bevenni a panadolt.

Aranykavics
köszönöm, már elő is vettem a cataflamot

Éva, Aranykavics
Szerintem is nyugodtan menjetek bárhová. Az inger sok lesz, de ha lát ismerős arcot anyát, vagy apát, akkor biztonságban érzi magát.

Éva
Szerencsére nem történt baja a férjednek! Nincs rá okunk, hogy szóljunk a tápszerért! Ha egyszer az kell, éhen nem halhat a gyerek! Aki mégis rosszalná, nem tudom ő mit adna, ha neki nem lenne tejcsi! Botond nagyon ügyes, ha így forog!

Feri!
Az én párom is ugyanígy imádja a lányát!!!! :) Tündér ez a kislány
Mekkora a haja Lillának! Rékának is volt szép nagy haja, amikor megszületett! Azóta elől elment és hátul is kifeküdte a kiscsaj.

elkapatás
Azt én sem szeretem, ha mindenki beleszól, hogy mit hogyan kell csinálni. A mi gyerekünk és úgy kapatjuk el, ahogy mi szeretnénk. Ha így van, akkor úgyis nekünk kell vele boldogulni.

Kép
Kép
tündérmanó27

Kölyök
Sajnos nincs segítségem. A párom pedig sokat dolgozik és éjszaka, így délután 3-tól egyedül vagyunk. Másnap pedig ha hazajön alszik. Pár órát tud segíteni. Ádám olyan, mint a jó úttörő "ahol tud segít".

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Mni!
Gyönyörű a lányotok! :)
Úgy látom az elég általános dolog, hogy reggel a gyereket bevesszük a nászágyba! :) Ma fél nyolckor ágyban szopizott, aztán aludtunk fél 11-ig! :) Olyan jól esett! :)

Tündérmanó!
A tappancsos kép nagyon jó! :) Tetszik nagyon! :)
Hogy vannak a fogaid? Ezt nem lehetne fogorvossal megoldani? Azért nem biztos, hogy ez egy normális állapot...., :?

Panny, Potyka!
Egyetértek veletek! Nyüszögésre nem ugrok, de ha sír... hát nem tudom ott hagyni. A szívem megszakadna. :?

Lányok!
Köszönöm a bíztatást nyaralás ügyben. Már intézkedtem is... :lol: Örülök, hogy megyünk :)

most megyek és belakmározok húslevesből... :lol: :lol: :lol: nyami nyami :lol:
Vendég

na csajok akkor mi van a Margitszigettel, menjünk holnap? ha olyan szép idő lesz mint ma akkor én szívesen!

KépKép
judit18

tündérmanó, 9ből legalább naponta 3x 4-5 golyócska, akár egy hétig is, jobbulást!

potyka

Margitsziget: mi ott leszünk! Mikor? 1 óra körül jó mindenkinek? Középen az állatoknál? Ki jön? Gyertek sokan!!! Itt a telefonszámom, ha valaki jönne, és nem ér oda, vagy keres minket, vagy valami: 20 9753 609

Elkapatás: azon vigyorogtunk a Kedvessel, hogy ebben a három napban Siófokon voltunk szállodában... Alig töltötte be a két hónapot a kiscsaj, aztán már szállodában riszálja a kis popóját ;)

Amúgy én totálisan egyetértek Potykával, és Pannival - nem lehet elkapatni még egy pár hetes babót (pár hónapos) - neki ránk van szüksége, mi tudunk csak biztonságot adni nekik - persze emellett szükség van arra, hogy tanuljon - vagyis engedni kell egyedül játszani, felfedezni a világot stb., de ha jelzi, hogy anyaaaaaaa (vagy apa), vegyél feeeeeeel - akkor biza én felveszem. Mostanában szokott rá, hogy ákarolja a nyakam a kis kezével, ahogy a vállamra emelem, befészkeli a kis buksiját a nyakamba, és szorít.... háááááát nagyon-nagyon-nagyon jó érzés...

És még valami, ami nálam családi örökség - és ilyenkor irigykedve nézem Pati/Nanó párosát - anyukám és köztem nincsen semmiféle érzelmes/érzelgős kötelék, tőle nem nagyon kaptam testi érintést (ölelés, simogatás, kézenfogás) - nem tehet róla, így nevelték - az elmúlt 10 évben jutottunk túl ezen, és érintem meg őt (néha direkt), és látom, hogy zavarban van... Szóval megfogadtam, hogy az én lányom nem lesz zavarban az első randiján -mert nincs hozzászokva a testi érintéshez - attól, hogy meg kell fogni egy másik ember kezét (attól lehet zavarba, hogy az egy fiú ;) ) Szóval megpróbálok ügyelni, hogy ne érezze hiányát a mi lányunk az érintésnek.

Kvaszéva: mekkora szerencséje volt (van) a párodnak!!!
Kicsit irigykedem az utazás miatt! Szerinte utazzatok bátran! A babó biztos észre fogja venni a változást, de ha odafigyeltek rá, és a pörgős órák közé beiktattok egy-két nyugis órát biztos könnyebben hozzászokik a nyüzsgéshez...
linocs

Sziasztok Anyukák!

Annyira nincs időm mostanában jönni, amikor egy kis nyugi volt Bence téren, akkor azonnal húztam ki a kertbe!
Hisz látáttok mekorra, és azt valakinek be is kellett virággal ültetni!
Szerencsére már a nagyjával készen vagyok!
A többi mostmár takarék üzemmódban fogom csinálni!

Majd rakok nektek egy pár képet!

Elöször is Üdv az új anyukáknak!!!!!!!!!!!!!!!!!
( petramama, andee73, marlasinger )

Pati!
Nagyon jó az új avatar-od! Norton igazán szépen fejlődik!
Édes nagyon! Hány kg nál tartatok????
A múltkor nekünk is volt egy ilyesmi téma, csak nálunk úgy volt, hogy Marci megkérdezte, hogy Anya befoghatom Bence száját, mert nem hallom a mesét!
De ezt ő viccnek szánta! :lol:

Pumperka!
Örülök, hogy bevállt nektek a mei tai! Nagyon aranyosak vagytok a képen!
Nem csak Zsombi gyönyörű, de a lányod is még mindig csodaszép!

Panny!
Nem semmi pasijaid vannak!! :lol:

Tündérmanó!
Sajnállak nagyon, hogy így szenvedsz!
Remélem hamar rendbe fogsz jönni!
Réka baba nagyon édes, és rengeteget nőtt!

Feri!
Szerintem nagyon imádod!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Linocs!
Biztos édi Fruzsi mikor átkarolja a nyakad, és milyen jó érzés, hogy ott az az icike picike kis kezecskéje!
Vendég

hello Márti! jó hogy újra írtál, majd kérünk képet a kertről ha kész, eddig is gyönyörű volt...

Feri, úgy irigyellek titeket, hogy ilyen szuper dokumentációtok marad arról, hogy Lilla már ekkor is milyen kis gyönyörű volt...

Linocs, végül mégsem tudunk menni úgy néz ki (jó, hogy én nyomtam a dolgot, bocs....) mert Attila ma mégsem dolgozik és kitalálta, hogy olyan helyre menjünk sétálni ahol enni is lehet, szóval a Rómaira megyünk.

mi ott leszünk kora du. nem jöttök inkább oda?

a Jancsi büfében megtaláltok minket :)

sajnos nem tudom még mikor, mert Eszternek olyan étvágya támadt - úgy tűnik meggyógyult, reggel f7ig aludt ! :shock: majd lazán bevágott 160at :shock: és még mindig alszik, nem tudom mikor kel és mikor eszik legközelebb.
lehet, hogy ez a Cebion étvágyat is csinál??
na mindegy én örülök

mivel úgy bealudt én ezalatt elmentem futni!! úgyhogy most nagyon fitten érzem magam. na jó csináltam vagy 10 felülést meg futottam vagy 15 percet, de valahol el kell kezdeni - 1 éve a kisujjam nem mozdítottam kb....

nagy a pangás, hol van mindenki!! mindenki kiszabadult a jóidőben?? helyes persze...

KépKép
judit18

Na akkor íme egy pár kép!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Bocsánat, hogy ennyit küldtem!!!!!!!!!!!
Vendég

Márti, lenyűgöző!!! :) Már csak egy kérdésem van: ki nyírja itt a füvet??? :shock:

Kép

Kép
mzx

Feri, annyira édes, ha nincs kire bíznotok, akkor szívesen átveszem a lányzót! Itt is felejthetitek... :wink:

Kép

Kép
mzx

Jó reggelt Mindenkinek!

Sajnos, én sem megyek a Margitszigetre, mert Ferinek dolgoznia kell és nem tud bevinni. :cry: Judit, gondoltam arra, hogy felhívlak, menjünk együtt, de két nagy babakocsi nem férne be az autótokba. (Ürömig elvitt volna) :( Majd legközelebb!
Tegnap Esztergomba kirándultunk, gyönyörű idő volt, majd töltünk fel képet! :)
Tényleg, ebben a nagy melegben Ti már adtok vizet a babának? Ha igen, milyet? Tegnap annyira sajnáltam Lillát, szegény úgy beleizzadt a gyerekülésbe, pedig nem volt agyon öltöztetve... :( De úgye nem vehettem ki és már látványosan szenvedett is. :(

KépKép
KépKép
mni

mzx!
:) :) :)
Mindidáig borzasztó volt a fűnyírás. Szinte az egésznap ráment.
Persze ez párom feladata volt, az enyém pedig a gereblyélés. :?
Tiszta hólyagos volt mire az egész udvar kész lett.
De mindennek vége, mert vettünk egy fűgyűjtős kistraktort,
és szinte pár óra alatt végig zúg rajta a párom! :lol:

Kép

Kép

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jön valaki akkor a Margitszigetre???????
linocs

Márti, gyönyörű szép nagy kertetek van! Nem is kell sétálnod menni, elég csak a kertben körbetolni a babakocsit, az legalább egy óra... :D Tényleg, ennyi fűhöz már ipari fűnyíró kell... :D
Mzx :lol: :D már így is "harc" megy a kishölgyért!

Kvaszeva, nagyon örülök, hogy nem történt komolyabb baja a férjednek. Persze az autóért nagy kár! :cry: Különben, most, hogy szigorították a bírságokat iszonyat sok mazsola lett! Tegnap Feri a haját tépte Esztergomba menet-jövet. 90-es táblánál lazán mentek 50-nel, 50-nél meg jó, ha 30-cal mentek a mazsolák. És persze ilyenkor kezd előzni az ember és lesznek a frontális balesetek. :(
Írigyek vagyunk, hogy ilyen szuper helyre mentek nyaralni! Mi is szeretnénk menni!!! Nem jöhetünk? ;)

Nyaraláson mi is gondolkodunk, de lehet, csak szeptemberben vagy októberben... ha találunk valami olcsó all inclusive helyet. :)

KépKép
KépKép
mni

Linocs,

én megyek, 1 körül az nekünk is jó, mondjuk az állatok nem tudom, hol vannak, de majd rádcsörgök. Ha te kocsival jössz be tudsz dobni egy plédet?

De kár, hogy a többieknek mégsem és jó, na de sebaj majd legközelebb.

Na látom, csak én pörgöm túl ezt az elkapatás témát, hááát gondolom a szívetekbe zártatok :lol: :lol:

Marcikánk az elmúlt két napban éjszaka ugyanazt csinálja mint újszülött korában. Lefekszik 7-8 között, ébred 11 éjfél között, aztán alvás, ébredés 3-4 között és aztán ébren virgonckodik 1, másfél órát. Nem tudom, lehet, hogy nem eszik eleget azért ébred ilyen gyakran? De közben meg mostanában annyit hány, és nekünk is fehér darabos a kakija, hogy lehet, hogy közben meg túl van etetve. Szóval nem tudom, nektek van ötleteket?

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Szilvánusz: mégsem fér be a pokróc...
Fruzska is sokat hány mostanában. Legutóbb pénteken indulás előtt este, aztán vasárnap reggel a drága siófoki hotel drága szőnyegére, van izlése... ;) és közben az aranysárga kakija darabos - amire ugye azt mondják: túletetés, és van, hogy már csak ötször eszik hat helyett...
Én a sok nyüzsire fogtam a hányást a viselkedésbeli változásokat.
Engem is érdekelne mások véleménye!
linocs

Szilvánusz!

Nálunk is több lett az éjszakai ébredés. :(
Tegnap pl evés 21órakor, 1-kor, 3-kor, 6- kor.
Neked is még nagyon érzékeny a melled? Jól emlékszem, hogy neked is sokáig az volt, vagy még az.

Márti!
Gyönyörű a kertetek. :D És jó, hogy tudtál írni. :wink:

Niki!
Még mindig gyönyörű LIlla. :wink:

Kvaszéva!
Jó, hogy ennyivel megúsztátok. Vigyázzatok magatokra nagyon. :wink:
Utazásért én is irígykedem ám. :wink:

Nekem is meleggel kapcsolatban merültek fel kérdéseim. Az előzőeknél nem agonizáltam ennyit az öltöztetésen, de most olyan nehezen döntöm el, hogy mit adjak Zsomborra. Kel még a pulcsi? Napon megsülünk, és nem mndig tudunk árnyékban menni. Ott viszont kell még a vastagabb felső...
:?

A kocsiban dög meleg van, de ha kiszállunk, nem tudok ráadni még egy réteget, ha elaludt. Légkondim nincsen. :( :(
A védőnénink mondta, hogy lassan kilátszanak majd a végtagok a ruhából, és kellene a naptej. Ti erre már gondoltatok??? :?: Milyet érdemes venni? Szerintem gyógyszertárban utánaérdeklődöm. :?

Szóval várom én is az ötleteket a meleggel kapcsoltban.

Niki!
Alapvetően azt tervezem, hogy nem adok vizet Zsombornak, ha csak tehetem. Elvileg olyankor sűrűbben kevesebbet szopiznak...
Persze el tudok képzelni olyan szitut, amikor nincs lehetőség azonnal megszoptatni, és a szomjúság miatt elég hevesen szoktak sírni. Nem csoda... Szóval még ne tudom, hogy lesz.... Majd meglátom mennyire dúrva a helyzet, ha bejön a nyár.

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Nálunk is jó volt a hétvége:

Kép Kép

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Mi van Linocs :?: :?: :?: :?: Akkor mégsem lesz tali a Margitszigeten :?: :?: :?: :?: Pedig épp most akartam indulni :!: :!: :!: :cry: :cry: :cry: :cry:

Csajok!!!! Majd hamarosan behozom a lemaradásom is!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Gyere-gyere! Mi megyünk! Szilvánusz is jön. Meg két ismerősöm, gyerekekkel (egy márciusi és egy fél éves)
Szuperrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!
linocs

Tök jó Nektek! Vigyetek fényképezőgépet!

KépKép
KépKép
mni

Sziasztok!

Aranykavics
Látta fogorvos, de csak holnap rendel ismét az ünnep miatt. 1hete húzta a bölcsességfogamat, voltam röntgenen is, de még mindig fáj!!!! Kíváncsi vagyok holnap mit mond! Tegnap a cataflam használt! :) Annyira jó volt, hogy semmilyen fájdalom nem volt!!!!

Márti!
EZ CSUDASZÉP!!!!!!!!!!!!! Remélem egyszer nekem is lesz!!!!! Most beérem a 4fallal és ha zöldet akarunk megyünk mamához!
Bence is olyan aranyos, ő is mekkorát nőtt!

Niki!
Nálunk a doktornéni a szentkirályit ajánlotta forralva. A nagy melegben biztosan fogok neki adni, mert néha most is olyan, mintha szomjas lenne. A biztonság kedvéért van itthon.

Pumperka
Lányod lovagolt már ezelőtt is? Én is szeretném Ádámot a nyáron lovastáborba küldeni, de még sosem ült lovon. A Te gyerekeid nem féltek?

Csajok én mennék a Margit szigetre, csak egy baj van..messze van innen!!! :)

Kép
Kép
tündérmanó27

Én viszek. Csak hát távolról sem lesznek olyan jók, mintha ti is ott lennétek...
linocs

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?