A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

mármint a képek :)
linocs

Pumperka!
A ti lovatok? Tud Csenge lovagolni?
Nagyon aranyosak vagytok! :D :D
A meleggel kapcsolatosan nem nagyon tudok tanácsokat adni! :?
Olyan tanácstalan vagyok én is, hogy mit adjak rá!
Szerintem túl is öltöztetem! ( Sok-sok apró pici bigyókák vannak a fején, homlokán....) Nem tudom nem-e a melegtől, vagy az anyatejtől???????? :oops: :oops: Váááááá!!!!!!
Nem tudom!
Anyatejcsin kivűl én sem nagyon szeretnék Bencének mást adni!
De majd meglátjuk mi lesz 40 fokban! :shock:

Talisoknak:
Érezzétek jól magatokat!!!!!!!!! :D

Jim!
Hazaértetek már??????? Gyere mesélni!!!!!
Ja és képek!!!!!!!!!!!!
Vendég

Márti!

Nem a mi lovaink. apósomnak van egy tanyája, és a szomszédé a lovak. A pöttyök szerintem simán a tejtől vannak. Picit tud Csenge lovagolni, de tegnap is aq végén már futószár nélkül egyedül ügetet. De még van mit javítani. :wink:

Tündérmanó!
Igen, Csenge időnként szokott lovagolni, de nem sürün, talán most a nyáron többet. Ő semmilyen állatól nem fél egy csöppet se. Szerintem Ádámnak is tetszene a lovaglás.Ha fél is egy picit az elején, hamar elmúlik. A fiam kicsit tart tőlük...
A fogadnak jobbulást.

Linocsék!
Jó szigetezést....
Tőlünk is elég messze van sajna. :(

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Ja!
Van már valaki akinek napi 8-9 szopi mellett megjött a mensije???????
Mert szerintem nekem igen! Gondolom én, hogy más nem lehet!
Csak azt furcsálom, hogy csütörtökön még nem látta a doki az Uh-on!
Na mindegy!
Vendég

Ciao, csak beköszönö, mert net kávézóban vagyok itt a Balatonon és nem túl olcsó!!!! No meg MArtin itt nyomja mellettem és kezd ébredezni, csak nem szoptatom meg, itt ül egy elég jó pali mellettem :wink:
Vasárnap koccolok vissza Keszire, csak azért írok, ha netalántán hiányolnátok. :lol: Rohadt meleg van, asszem ma kimerészkedek a partra, már nincsenek olyan sokan 8)
puszi mindenkinek, lépek, mert már nyöszörög.
Vendég

Márti!
Van akinek napi egy szopi mellettz se jön meg amíg szoptat, van akinek meg sok mellett is hamar megjön. Nekem is eddig mindig hamar megjött. Most még nem, bár volt 5és fél hetesen pár cseppnyi gyanús vsalami. De az még csak nem az volt. :shock:
Bence gyorsan eszik, hogy napi 8-9 szopi mellett van időd arra a gyönyörű kertre?: :D

Jim!
De jó neked. :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Sziasztok!
Márti!
Álomkert! És az a két kutya! :D
Én nem csodálkozom, hogy anyósod annyira szereti nálatok. Én is el tudnék uldögélni abban a függőágyban. Miközben kiszolgáltatnám magam veled! Kép :lol: :lol:
8-10 szopi? :roll:

Fiacskám átállt a 7 evésre! Ebből kettő iccaka! Tegnap óta nekem is mensziszerű fájdalmaim vannak. Kíváncsi vagyok.

Pumperka!
Nagyon jó fotók. :) Én nem szeretem a lovakat! :? Olyan nagyok. :? :oops:

Lányok!
Nektek jó szigetelést! :)

Jim!
Irigy a Balatonért! :) Bezzeg! :) Szerintem nem kell foglalkozni a jó pasival. Símán ki a csöcsöt és a fiad szopik! Kép
Vendég

Pumperka!
Ne tudd meg, hogy mi rohangálást levágtam, míg készen lettem!
Egy kis virágültetés, majd gyors bemosakodás, és jöhet a szopi!
Ma is például olyat csináltam, hogy csináltam mégegy sziklakertet,
és Bencét beraktam a babakocsiba, és ott volt velem!
Szerencsére végig aludt! :D
Akkor jó megnyugodtam mensi ügyben!

Aranykavics!
:lol: :lol: :lol: :lol: De már nincs itt! Hee hee hee! :twisted:
Igen Bence 8-9 szopizik!
3100-al jöttünk haza, és most 4790 gr!!! :D
Sőt már sz.tem több, ezt tegnapelőtt mértem! :lol:
Vendég

A múltkori tatai kirándulás után most Esztergom felé vettük az irányt Lilla bogyóval:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

feri (mni)

Márti, gyönyörű a kert!!! én is kb így rendezgettem a teraszunk - mármint egy virágültetés, majd mosakodás csitítgatás, etetés, még egy virág stb. de csak kész lettem, persze neked sokkal nagyobb meló lehet....

Pumperka, én is ezen dilemmáztam, ma simán már rövidujjúra vetkőzgettem Esztert olyan dög meleg volt. meg viszek egy takarót és ha valahol hirtelen hűvösebb lenne vagy feltámad a szél akkor ráterítem...a sapka nehezebb ügy, mert ha alszik és rá kell adni akkor felébred, mert utálja...

csatlakozom azokhol akiknél felborult a rendszer, Eszter összevissza eszik, alszik, hol van már a 3 órás rendszer!! van hogy 4 óra után is alig eszik aztán bevág 160at ...

lehet, hogy most van náluk fejlődési ugrás? remélem azért visszaáll a rendszer, mert összességében kevesebbszer és kevesebbet eszik mint 2 hete

az alvás is furcsa. ma megint megszívtuk.
elmentünk vele f1kor, 4re hazaértünk és közben semmit nem volt hajlandó aludni! pedig a mózesben volt 2 óráig, nem is a hordozóban.
utána 1,5 óráig sírdogált, álmos volt de nemtudott elaludni, és most is állandóan ébrezik...

lehet, hogy a Margitszigetre kellett volna inkább mennem? ez volt a büntetésem amiért lemondtam ?? :(

nem merek vele kimozdulni!! be fogok golyózni ha itthon kell ülnöm, mert nem tud aludni ha elmegyünk valahova és utána meg ez van....már lemondtam, az összes programom a hétre pedig annyit mindent kellene elintéznem...

Kikó, már átérzem a problémád! bár nektek más tudom, de a szobafogság hasonló....

Kiszsazsu, ha újra olvasnál.... rohangálunk át az úttesten ? :) ma pont előttünk mentél át a Lehel úton....férjem előzékenyen átengedett....:)

Feri, olyanok a fotóid mint egy képeslap....nagyon szépek... jó hogy így ki tudtok mozdulni Lillával

KépKép
judit18

Márti!
Minden elismerésem, hogy rendezed a kertet. Én a 63 nmes panellal alig boldogulok. :shock: :oops:
Na jó, ma annyi időt szántam magamra is, hogy maniküröztem és kifestettem a körmeim. Kép
Nagyon szépen gyarapszik a kissrác! Kép
Gratulálok!

Judit!
No, az evéssel valahogy mi is így vagyunk. Alig eszik. Eddig büszke voltam, hogy 160at két cickóból beszoppintotta, akár egymás utánni evéseknél is. Most az elmúlt hét során volt olyan nap is, hogy 80-al elvolt 3,5 órát! :shock: És örültem ha a 100at megette.
Ma megint volt két 100 feletti szopizás. Nem is gyarapodott annyit, mint szokása/hét.
Alvásban nem tudok okosat mondani. :? Talán heti csak két napon legyen program... most az elején... ha tényleg a sok inger zavarja.
Semmiképp nem jó dolog otthon ülni, mert az ember lány bekattan. :? Ezt én is szoktam érezni. Talán akinek kertes háza van, azok nem érzik annyira, de panelban..... :roll:
Szóval teljesen megértelek.

Feri!
A képek fantasztikusak! :) Tényleg olyanok, mint a képeslapok. :D

Pumperka!
Öltöztetéssel én is hadilábon állok. Mit adjak (még) rá? :roll: :shock: Egyszerűen nem tudom. Félek, hogy megfázik. Aztán az sem jó ha melege van.... :roll:
Nehéz ügy. :? :lol: :lol:
Vendég

Judit18, és mindenki aki lassan rövidujjúra vetkőzteti csemetéjét!

http://www.kismamablog.hu/babazas/baba- ... e#more-242

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!

Köszi! :)
A Vichy termékek nagyon jók: :) Igaz, az ára is! Kép
Vendég

Lécci szavazzatok rá:
http://www.pampers.hu/hu_HU/baba_klub/g ... word=Lilla

Előre is köszi! :)

KépKép
KépKép
mni

Mni, szavazni próbálok, de nem küldi a kódot! :?

Nem értem, ma Laura csak kétszer 10 percet aludt. Másodjára egy fúrógép ébresztette fel... :cry: Egy csomót sírt, remélem csak az álmosságtól, és nincs valami baja. :?

Kép

Kép
mzx

Mzx, köszi! Nekem is nagyon lassan küldték a kódot... nem értem miért ilyen bonyolult... :(

KépKép
KépKép
mni

Mni: megtörtént ;)
linocs

Linocs, köszi! Milyen volt a tali??? Holnap nálunk áramszünet lesz reggel 9-től du. 2-ig. :( Délután láttam kirakva a tájékoztatót. :( Kár, hogy nem szerdára raktuk a talit... :(

KépKép
KépKép
mni

Mni: nagyon szívesen!
Jó volt a találkozó - nekem legalábbis :) A következő kis bakikkal: sajnos fél órát késtünk - ugyanis Fruzska nagyon rendes lány volt és fél 11-kor elkezdte a séta előtti evést (dícsértem is rendesen), csak aztán 3 perc után elaludt, és aludt egy órát, úgyhogy fél 12-kor újrakezdte, és ugye nála a szokásos egy óra :roll: :shock: úgyhogy én nem ebédeltem, és út közben betankoltam tökmagos és sajtos pogikkal. Út közben találkoztam véletlenül a barátnőmmel, aki szintén oda tartott a randinkra.
Aztán jó volt látni Fanettát Nimivel, Szilvánuszt Marcival!!! A találkozó első órája után először Marci, aztán barátnőm fia Gellért, aztán Fruzsi, és végül Nimi is megéhezett. És az eső elől (ami végül nem esett) egy hatalmas fa koronája alá telepedtünk, és ki-ki ahogy tudta (törökülés, gugolás) elkezdte az etetést. Míg a fiúk példamutatóan pikk-pakk megebédeltek, addig Fruzska levágott egy kisebb hisztit (mint később kiderült kakilnia kellett), és nem akart enni, úgyhogy kb. fél órán keresztül nyugtatgattam a csajszit. Végül elkezdett ő is enni, de sajna arra Szilvánuszéknak már menniük kellett, majd aztán Fanettáéknak is (vagy csak elegük lett a mi műsorunkból :oops: ).
De aztán Fruzska megemberelte magát (és a pelus is rotyogott rendesen), úgyhogy mi aztán a barátnémmal még sétáltunk este 6-ig. Én még egyet szoptattam a buszmegállóban (mellettem egy fiatalember épp randitársára (értsd: a Nőre) várt... Úgyhogy ő avval volt elfoglalva, nem az én látványommal...
Aztán még bevásároltunk a lánykával, amit szintén jól viselt a hordozónak hála...

Nekem tetszett a nap - majd jönnek a többiek, aztán ők is mondják, milyen volt nekik :)

Amúgy lehet, hogy holnap is megyünk a barátnémmal, és a kolléganőmmel, ha gondolod, gyertek!!!

Ja! a fényképezőgép itthon maradt - tényleg csak úgy az igazi, ha ti is ott vagytok ;)[/b]
linocs

Sziasztok!

Végre én is tudok Nektek írni. Hosszú hétvége gyorsan elment, Dórival voltunk a nagyszülőknél, meg hozzánk is jöttek Apa rokonai látogatóba, szóval nem unatkoztunk. Már vártam, hogy idejussak! :)

Rólunk pár szó:
Dóri már műsorozik: nagyon sokat mosolyog, sőt kacag, annyira édi, amikor sikongat örömében. :) Egész komoly "beszélgetéseket" szoktunk levágni, bírom, ahogy formálja a kis száját, ahogy utánozni próbál minket.
Holnap délután megyünk a 2 hós oltásra, kicsit parázok tőle, Dóri hogy fogja viselni...
Sajna a tejci délutánra és/vagy estére már nem elég, pótolnom kell tápival.

Elkezdek reagálgatni, bocsika, ha hosszú leszek:

Hordozós kép

Cicuka,
jó volt olvasni, hogy így elhatároztad magad a szopizást illetően. Van változás azóta, több lett a tejci?

Pati,
Dóri már kezdetek óta külön alszik, külön szobában a kiságyban. Néha, általában a reggeli szopi után visszaalszunk a mi ágyunkban.
Nagyon jó lett az avatarod, jól elcsípett pillanat! :) Édi a sapkás kép Nortiról! :)

Judit (kecskeméti)
jópofa Levi a szemüveges képen, jót derültem rajta! :)

Pumperka,
örülök, hogy bevált a mei tai! :) Pénteken én is megkaptam. Amikor először próbáltuk, Apára kötöttük fel, és úgy készen tettük bele Dórit. Ez nem tetszett neki, elkezdett sírni, meg teljesen elsüllyedt benne. Később úgy kötöttem fel magamra, ahogy a leírásban van, Dóri jól érezte magát benne, mert pár perc séta után elaludt benne. :)

Tündérmanó,
jobbulást a fogadhoz! Nekem elkezdtek romlani a fogaim szülés után. Most bőszen szedem a kalcium tablettát, hogy megelőzzem a romlást. Már két fogamat újra kellett tömni. :(
Még én se tudom, hogy mikor kéne a fülbevalót beteteni Dórinak. Tapasztalt anyukák, Ti mikor rakattátok be a lánykátoknak?
Jó a tappancsos kép, aranyos Réka baba! :)

Kölyök,
szorítok, hogy minél előbb meg legyen az anyakönyvezés!!!Csodakendő :D

Judit18,
Dóri általában reggel szokott sírni, mikor a nagy éjszakai alvása után baromi éhes, meg este, amikor már fáradt és valami miatt nem tud elaludni. Mostanában veszem észre, hogy este, evés után sírogat, idáig ezt nem csinálta, hanem simán bealudt. Úgy látszik annyira fáradt, hogy nyüglődik.
Örülök, hogy most már jól van Eszterke! :)

Szilvánusz,
én is úgy hallottam, hogy a pici babákat még pár hónaposan nem lehet elkapatni, de azért odafigyelek, hogy pl. tanuljon meg egyedül elaludni, ne ölbe. Ez általában sikerülni is szokott, de van úgy, hogy leteszem aludni és sír, ilyenkor nem hagyom ott szenvedni, hanem kiveszem és ringatom. Ezután pár perc és bealszik, utána berakom a kiságyba. Meg ami könnyebbséget jelent már, hogy korlátoztam az etetés idejét. Korábban volt, hogy 1-másfél óra volt egy etetés, most meg fél óra vagy negyven perc. Hagytam elaludni a mellemen, meg hagytam, hogy cicizzen. De annyi időt elvett, hogy totál kivoltam, kimerültem és nem volt se kedvem, se energiám pl. a házimunkához. Lemértem, hogy 20 perc alatt simán kiszívta, amennyi tejci volt. Úgy csináltam, hogy hagytam 10-10 percet/mell szopizni, aztán megint 10-10 percet. Az utolsó 20 percben csak 10 g-ot evett. Ekkor jöttem rá, hogy elég a 20 perc is simán.

Kvasz Évi,
hú, örülök, hogy férjed ennyivel megúszta a karambolt!!!
Nekem is pótolni kell tápival, megértelek.
Ügyes Boti, hogy ilyen hamar hasról hátra fordult! :)
Csúcs szuper helyekre mentek nyaralni! :)

Niki, Feri,
még mindig nagyon édi Lilla bébi! :)
Mesések az esztergomi képek! :)
Szavaztam!

Szia Márti!
Már hiányoltalak, jó, hogy írtál!
Cuki Bence! :)
Gratula a kerthez, nagyon szép lett!

Jim,
jó pihit a Balcsin! Gyere majd az élménybeszámolóval! Kiváncsi vagyok, végül napozol-e! :)

Jó éjszakát!

Melinda

Kép
melinda80

Na, a reagálás elején gyorsan beírtam, hogy meg szeretném nektek mutatni a hordozós képet, de a csatolás elmaradt. Szóval vettünk egy cuki babahordozót a teszveszen. A nagyszülőkhöz menet, indulás előtt, amikor először beletettük, sírdogált, nagyrészt az öltözés hatására. Hazafelé úton már annyira beájult benne, hogy észre sem vette, hogy a kocsiból kivettük és felhoztuk a lakásba, itthon folytatta a durmolást. :)

Kép Induláskor

Kép Fárasztó volt az út

Melinda

Kép
melinda80

Jó reggelt!

Niki!
Szavaztunk! :9

Tegnap nem tudom mi lett Rékával estére, alig tudott elaludni és sírt nagyon. Szerencsére éjszaka nem ébredt fel és aludt nyugodtan. Még este 10kor túrós sütit is sütöttem, szerencsére apa itthon van most és nem kellett ölben cipelnem egész este az 5kg-s popsiját.

Márti!
Én sem tudom megjött-e vagy mi van, mert ilyen barnás vacak van ezért még a dokihoz sem tudtam visszamenni, mert ő ugye csak kedden van és a múlt héten is volt vagy 2 nap ilyen és a héten is. Biztos érzi, hogy mennem kell!!! :))) Szülésnél sem akart jönni a fájás, ha a doki tágítani akart :) biztos sztrájkol a szervezetem a doki ellen.

Képzeljétek tegnap Ádám egyik osztálytársa eltűnt. Sakkon voltak és a tanár kiküldte mert rosszalkodott és ő úgy gondolta hazamegy (elsős) A párom ment a suliba a gyerekért és szülői is lett volna, de be sem tudtak először menni az iskolába, mert lezárták. Aztán kiderült miért. Még jó, hogy biztonsági őr is van!!! De minek! Nem tudom megtalálták-e, remélem igen.

Ma megyünk Debrecenbe, kíváncsi vagyok, hogy fogja bírni az utat a kiscsaj!

Tegnapi képeket teszek fel, mert szerintem ennivaló! Egész délelőtt nagyon beszédes kedvében volt!
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!

Mni!
Szavaztam :D Cuki!

Lányok én olyan "laza" anyuka lettem, hogy nem mérem mennyit evett, nem nézem az órát, nem tudom hányszor eszik egy nap, szóval semmit nem aggodalmaskodok az evéssel. Halvány fogalmam nincs róla mikor mennyit evett.... :D :D
Nimród tegnap egész álló nap aludt, párszor evett és utána folytatta. És ma volt az első éjszaka hogy nem evett. 11-kor elaludt, és reggel fél 7-kor kelt. Most újra alszik. :D :D :D :D kop-kop-kop (bal kézzel, asztal alatt).
Bezzeg előző nap 13-18-ig nem aludt, meg éjszaka is nézgelődni akart.....

Tanulok ezerrel, ideges is vagyok rendesen.....Már egy rakás dolgozatot megírtam de még 3 hátravan. 29-én megkezdem a vizsgákat..... :( :( :(
Szegény Nimi akkor tápszert fog kapni, mert nekem a fejés nem megy eddig 50 ml volt a max....Gondolom nem döl össze a világ ha párszor azt kap, az anyatej mellé. Nehéz lesz tőle hosszú órákra elszakadni (6-7-8 óra távollétek).

Még kínlódunk a bölcsi beíratkozással....Próbálunk törvényt keresni, hogy a tanulás, betegség (sérv), stb. hátha előnyt jelent.....

Vettem egy babakocsit a Tesz-veszen, mert a Bergon hatalmas, nem tudom szállítani autóban...Kíváncsi vagyok. Ez az első vásárlásom a Tesz-veszen. Megnyertem a licitet mit kell tennem????

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Ja édesek a babók!!!

Melinda! Dóri nagyon hasonlít rád! :D :D

Tündérmanó! Petra meg nagyon aranyosan nevet!!!Olyan jó látni!!!!

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jó reggelt!

Tündérmanó,
tündéri Réka, ahogy mosolyog! :)
Kirándulni mentek Debrecenbe?

Judit,
Nimi tuti érzi rajtad, hogy sokkal nyugodtabb vagy, így "laza" :) anyukaként. :) Örülök, hogy ennyit aludt éjszaka, szuper! :D

Idáig csak egyszer vásároltam a teszveszen. Mikor megnyertem az aukciót, jött egy e-mail, hogy én vagyok a nyertes, és elküdték az eladó elérhetőségét. Írtam az eladónak, hogy megbeszéljük a részleteket: mi legyen a fizetés módja, átutalással menjen-e, ha igen, előre kell-e utalni; lehet-e utánvéttel küldeni; mennyi a postaköltség; mennyi idő alatt érkezik meg a csomag. Asszem ennyit kérdeztem. Majd tegyél fel képet az új kocsiról! :)

Melinda

Kép
melinda80

Melinda!
Köszi a Tesz-veszes infókat!
Igazából van egy nagy Bergon babakocsink, meg egy bé-bé-go (amiben csak ülni lehet). Muszáj volt venni egy harmadikat, ami kis helyet foglal és feküdni is lehet benne. Beruházni nem akartunk már bele, ezért olcsón 7 ezerért licitáltam meg az kocsit. Remélem beválik utazások során ill. ha a városba kell mennem autóval.
Kép

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Jónak tűnik ez a kocsi, remélem beválik! Jó áron jutottál hozzá! :)

Melinda

Kép
melinda80

Na hahó!

Képzeljétek a végére jutottam a papírok intézkedésében is!
Most már küldhetnének valami kis lóvét is! :lol:
Vittem magemmal kis Bencét is, olyan jól bírja az ilyen kiképzéseket a kis drága!
Megyünk mindenhova visszük reggelente Marcit suliba, bevásárlás....stb
Nem gondoltam, hogy ennyire egyszerű lesz! Betáraztam egy csomó mindent tök feleslegesen, illetve nem, csak én nagyon para voltam, hogy a drága párom majd nem fogja tudni, milyen budi papírt vegyen, meg illatosító, meg szempillaspirál :lol: :lol: :lol:
Úgyogy nem kell túlzott nagy bevásárlásokat csapnom! :wink:

Meli!
Nagyon kis édes baba Dóri! Szupr jó kis hordozót sikerült vennetek!
De látom a kis csajnak is tetszik! :D

Tündérmanó!
Olyan édi Réka! Jól elkaptad a csodaszép pillanatokat!!!!! :D

Judit18!
Köszi!
Te is rakj fel virágos képeket!!!

Feri, Mni!
Nagyon szuperek a képeitek!!
Gondolom nagyon jól éreztétek magatokat, ezt suggalják a képek!

Mzx!
Na hogy van Laura??? Befejezte a nem alvós sztrájkot????

Juditkecskemét!
Én ezt nem értem! Miért, nem veszik fel Levit?????
Vendég

Márti!
Kecskeméten rengeteg a gyerek, 800 hely volt az ovikban (kiscsoportokban) és 1250 gyerek jelentkezett. A bölcsiben hasonló a helyzet. Bezzeg a sok protekcióst felveszik, azzal telik meg a bölcsi, ovi.

Ma megint megcsinálta a műsort Levente. Neki tic-tac cukor kell, elmentünk a boltba. Ott ordított hogy ő tolja a kocsit de nem arra amerre én akarom. Utána ordított hogy nem kell a tic-tac. Visszaraktam, azért ordított. Visszavette. Nyalóka is kellett. Motorral akart jönni, nem azzal akart jönni, kell a nyalóka nem kell. De anya nem eheti meg, de nem is teheti zacskóba, hogy hazavigye. Tic-tac kell. Menjünk a fagyizó játszóterére, "az nem jó, ne menjünk". Megláttam egy ismerőst bementünk. Nimi meg én, ő kint üvöltött. Bevittem. Nem adott tic-tac-ot a kislánynak. Én adtam ő üvöltött. Szájon vágtam. :( Fetrengett. Hazajöttünk fetrengett. A tic-tac-ot az utcán szétszórta. Üvöltött. Hideg víz az arcába. Meglepődés, sírás, bocsánatkérés. Foly köv. Ebéd, nem ebéd. Tej - tea.? Álmos nem álmos. Éhes nem éhes. Bőgés, jó nagy seggreverés, evés, ivás, alvás......Megbolondulok, szégyenkezek. Sajnálkozó pillantásokat begyűjtök... :( :( :( :( :( :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Judit, kitartás, kitartás, kitartás!!!!!!!!! Esetleg lehet, hogy segít, ha csökkenetd a választási lehetőségek számát. Pl. boltban piros vagy kék nyalóka, játszótéren előbb hinta vagy homokozó (de Te mondod, hogy melyik játszó!). És mondjuk minimális elmenés, amíg ilyen, mert gondolom megzakkantok mind... Neked esetleg magnézium meg sedatif pc. (remek homeos nyugtató).

Akartam már kérdeni, hogy mikor Nimi született Levente használta már önmagára az ÉN kifejezést? (és kérdeném máshol is, ahol kb. ekkora a különbség, és gondok vannak). Nekem a két fiú közt 20 hónap van, és nem szívtam ennyit velük, de van egy olyan érzésem, hogy a nagyobb egyszerűen nem fogta, hogy mi történt. Vhogy része lett az öntudtaának az öccse. Akármilyne hülén hangzik. Pedg tudott beszélni, mert mikor hazaértünk végre a kórházból, leült a kanapéra, és azt mondta kéremidetomimat. És úgy is gondolta, hogy az az övé. És ahogy elnézem, vhohgy most is így vannak. A nagyok sokkal többet marják egymást (mondjuk verbálisan). Szóval hogy hol lehet a határ, azt feszegetném, ha van tapasztalatotok.

potyka

Sziasztok!

Mni: Szavaztam!

Melinda80: Nem tudom, hogy mi a helyzet, mert nem mérem, hogy mennyit eszik, de tegnap lemértem és a múlt hetihez képest nem lett több a súlya. Már múlt héten is csodálkoztam amikor mondták a rendelőben, hogy 4100g (szerintem elnézett valamit a hölgy). Lehet, hogy nem vagyok elég kitartó, de már kezd unalmassá és fárasztóvá válni az össze-vissza etetés.Azt is olvastam, hogy attól is fájhat a pocak, ha nem rendszeresen eszik.

Mostanában a kakival küzdöttünk. Szegénykém 4 napig ne tudott kakilni akkor meghőmérőztük reggel és este is. 2 akkora adag jött ki belőle. Én is sírtam volna, ha ez mind bennem van :)Úgy lement a pocakja, pedig már azt hittem, hogy kezd jól hízni:( Legalább0,5 óráig piszkáltuk és utána meglett az eredménye. Most reggel is kicsit rásegítettem szélcsővel,mert láttam hogy erőlködik és semmi eredménye. A védőnő azt javasolta, hogy szoptatások között napi 2 dl cukros kamillateát itassak vele (természetesen elosztva),mert az enyhe hashajtó,székletlazító.

Öltöztetés: Én is bajban vagyok. Tegnap vékony hosszú újas bady és ujjatlan bársony rugi volt rajta. 3 órát sétáltunk, végigaludta mikor felébredt és felvettem csupa izzadt volt a háta szegénykémnek. Ráadásul jól meg vagyok lőve, mert mostanra nőtt bele azokba a ruhákba amiket kaptunk. Csak az a baj, hogy mind hosszú újjas és plüss rugi. Úgyhogy most nekiálltam kertész- és rövidnadrágokat, napózókat vadászni a neten. Még jó, hogy van 1 kis kertészünk, 2 újjatlan rugink és 1 vékony pamut rugink amit váltogatni tudok.

Kép
cicuka78

Márti,
ez nagyon jó, hogy az ügyintézés közben ilyen békés baba Bence! :)

Judit,
miután rosszalkodott Levi, magától kér bocsánatot? Nem semmi, hogy milyet hisztizett ma. :(

Cicuka,
kitartás a szopihoz!!! Én is a kamillateát hallottam székrekedésre, remélem hatásos lesz!!!

Nemrég értünk haza az oltásról. Szegény picikém megszenvedte. :( A vizsgálat alatt jól érezte magát, nevetgélt, nézelődött, nem tudta, mi vár rá. Aztán miközben a doki a szurihoz készülődött, bepisilt. A bökéskor pedig vígasztalhatatlanul elkezdett hangosan sírni. Miután kijöttünk a rendelőből, öltözés alatt és utána is a karomban pár percig sírt. Aztán a babakocsiban megnyugodott, azóta alszik. Én is alszom egyet, bepunnyadtam, vagy lefáradtam? :roll:

Melinda

Kép
melinda80

Potyka!

Mikor született Nimi Levi már használta az én szót. És majdnem ugyanilyen hisztis volt előtte is. :( Mondtam neki, hogy itthon fogunk maradni, nem megyünk sehová. De itthon szintén hisztizik. Mondtam neki, hogy megmondom apának mit csinált, azt mondta nem mondjam meg, mert csúnya dolog (mármint amit csinált). Szerintem nagyon is tisztában van vele, mit tesz. A bocsánatot is (Melinda!!!) magától kérte. Tudja ő hogy rosszalkodik. Azt mondta nem csinál ilyet többet és hozzám szeretne bújni...Olyan a hiszti alatt, mint aki bekattant, és mintha fel sem fogná a szavaimat...

Mi is ma megyünk oltásra sőt a vese UH-ra is a dokihoz...(két különböző helyre)

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Pedig BIRKA türelemmel álltam hozzá először (vagy eddig??, vagy az elején elrontottam??!!)
Tesóm mindig mondja, hogy már rég jól megverte volna ott a boltban (vagy bárhol) mki előtt....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Márti4

Már én is hiányoltalak...jó hogy jöttél :wink:
Hát basszus...úgy néz ki nekem is meg akar jönni a fránya piri :evil: pedig én is szoptatok ezerrel legalább napi7x...
A nagyfiamnál a szopi befejez után fél évvel jött meg,a középsővel a szülés után 4 hónappal most meg ilyen hamar???

Megértelek a kert maitt,nekem dettó ugyanez van...Nekünk is elég nagy a kert,sok a teendő és én csinálom(szeretem is nagyon).A virágok ültetését én is dettó úgy csináltam hogy rohangáltam a virágok meg Olika között :lol: :lol: Nekem az egész terasz csupa virág lett :lol: Legalább egy fél óra mire mindet meglocsolom :lol: Virágmániás vok :lol: Nekünk csak a fél telek van eddig befüvesítve de azt is idő levágni(hétfőn én vágtam).

öltöztetés:én is mindig gondban vok...a kocsiban megizzad de kinnt meg más a levegő :shock:

naptej:én Garnier 40 faktorost direkt gyerekeknek valót vettem.Lassan el lehet kezdeni kenni őklet...a májusi nap minmdig elég erős.

víz:én Baba vízet(Óbudai Gyémánt) vettem és ha pl.a kocsiban nagyon izzad menet közben akkor adtam már neki..látszott rajta hogy jól esett neki és meg is nyugodott...Persze nem adok olyan sopkat hogy elteljen a gyomra,csak épphogy oltsa a szomját...Ilyen melegben én is szomjas lennék :wink:

Én is folyton jövök-megyek Olikával(Óvoda,bevásálás,ügyintézés)jól bírja a kis harcos :wink: Általában alszik,szal ügyes fiú :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Bocsi csajok, hogy eltüntem. Az a helyzet, hogy nyelvet tanulok (pasinyelvet), és ez sokszor még az eszperantónál is bonyolultabbnak tűnik. Olykor áthídalhatatlannak tűnő akadályokba botlok. Ilyenkor teljesen leköt a megoldáskeresés, a "hogyantovább" című fejezet megtalálása. :D :D :D

Linocs: elég nehéz bárhová időpontra odaérni egy 2 hónapos biológiai csomaggal!!!! De ezt mindenki tudja, aki hasonló csónakban evez!!!

Igen, igen nagyon ciki volt szerintem is Fruzsi, mert sokkal jobb lett volna 2 fával odébb beszélgetni!!! :D :D :D (de szerintem te sem gondolod ezt komolyan, biztosan csak udvariasságól írtad). Neked volt nehezebb a dolgod - de ezt megbocsájtjuk neked. Érted!!!

Szupi, hogy elhoztad a barátnődet - jó fej.

Egyetlen baki volt az egész taliban: hogy Senki sem hozott fényképezőgépet, mert Mindenki úgy gondolta, hogy Bárki hozhatna :lol: :lol: :lol:

Mni: szavazat ment.

Juditkecskemét: Fanni is ezeket játsza, csak a cumisüvegével. A "kérem innijót", aztán ha tartom az orra előtt akkor nem veszi el, ha meg leteszem valahová, akkor újra kezdi az egészet. Egyszer kapott egy jó pár staneszlit, aztán utána rájöttem, hogy az a helyzet, hogy ezzel nem oldódik meg semmi (sőt nekem van lelkiismeretfurdalásom), így inkább igyekszem visszafogni magam - persze azért néha felforr az agyvizem. Szerintem ezzel is az ő határait próbálgatja-meg az enyémet. Ja, és ha otthon van az apja, akkor 2-3 szor eljátszom vele ezt, aztán szólok neki, hogy most utoljára kínálom neki, aztán leteszem, és hiába ordít, nem reagálok rá. Aztán megy az apjához, akitől elveszi és kész. Párszor, amikor nem volt itthon az apja, szintén ezzel szórakozott-3 szor odanyújtattam, majd letettem elé. Fél óra üvöltés után belátta, hogy nincs kivel, elvette az üveget, és megnyugodott. De azért még előfordul nálunk is.

Kép Kép Kép
fanetta

Niki szavaztam!

Kép
kikó70

Judit,
most látom, hogy ma pont 2 hónapos Nimi, gratula! :D

Panni,
jó ötlet ez a babavíz, szerintem én is azt viszek a sétára. Jól tudom, hogy nem kell felforralni?

Fanetta,
szia!!! De jó, hogy előkerültél! :) Hiányoztak azok a fanettás aranyköpések. :D

Melinda

Kép
melinda80

Panny!

Mit jelent az, hogy meg akar jönni???
Te is rakhatnál fel a virágaidról képeket!!!!!!!!!!!!!!
Hátha valami jó kis ötletet el tudnék lopni!!!! :lol: :lol: :lol:

Juditkecskemét!

Értem!
És akkor a többi ovis gyerekkel mi a helyzet???????????
Nem mennek oviba? :shock:

Cicuka!

Elhiszem, hogy elég fárasztó! Szegény kicsike, ez borzasztó ez a kaki dolog!

Meli!

Szegény Dóri! :(
De legalább ő már túl van rajta! Ránk még ezután következik a sor!
:( :( :(
Ja, és még mennyi oltást fognak szegénykék kapni! :cry:
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm Mindenkinek a szavazatokat! :) A jelen állás szerint már benne vagyunk az első 15-ben, de folyamatosan kerülnek fel az új képek és változik a sorrend.
Képzeljétek, most jött a családi pótlékról a határozat, már február hónapra is fogunk kapni, pedig utolsó nap született. :D (na jó, idén az utolsó előtti)
Ma az áramszünetnek köszönhetően elmentünk csavarogni a római partra. Mivel itthon semmit nem tudtunk csinálni (se főzni, se melegíteni), Feri dolgozni sem tudott sz.gép és internet hiányában. :) Találkoztunk Szilvánusszal és együtt ebédeltünk és nagyon jól eldumáltunk. :) A kaja amúgy baromi drága volt, szerintem... :(

Fanetta, örülök, hogy írtál, ne tünj el megint! :)
Cicuka, én is akartam kérdezni, hogy mi újság. AZ öltöztetés mostanában elég nehéz... ma én is egy body-t és egy vékony farmer kertésznacit adtam Lillára, ami nem sok, de az autósülésbe nagyon beleizzadt. Szerintem ezek az ülések egyáltalán nem szellőznek, pucéran meg mégsem lehet beleültetni. Babakocsiban már jobb a helyzet.
Juditkecskemét, drukkolok, hogy sikerüljön a bölcsibe iratás, hátha segít a társaság Levin. :)

Engem idegesít ez a folyton zenélő, újrainduló nyugtató babazene...

KépKép
KépKép
mni

Kép

A gyermekeim most gyűjtik a vacsorára valót. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Kép

Márti!
Csak Neked! :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

[quote="pumperka"][ írta:pumperkaimg]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1210784727.1951.jpg[/img]

A gyermekeim most gyűjtik a vacsorára valót. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Jó pénzért eladhatnátok a csigaevő franciáknak, de én tuti nem enném meg semmi pénzért. :?

KépKép
KépKép
mni

Mni, a kód azóta sem jött meg... Megint próbálkozom, hátha.

Fülbevaló: mi nem lukasztattuk ki a fülét, eszembe sem jutott a dolog, amíg ti nem említettétek. Így viszont csak akkor fogjuk majd kilukasztatni, ha már ő akarja. Gondolom az isolában legkésőbb rájön, hogy neki is jó lenne egy-két (vagy 10 :) ) fülbevaló a fülébe.

Pumperka, brrrr, én meg nem enném. A párom már evett csigát, szerinte finom, de nem tudta elfelejteni, hogy mit eszik, úgyhogy csak egyet evett :).

Márti, szerencsére ma aludt 3 órát, sőt 3-szor is elszunyókált még fél órára emellett. Nem tudok rajta kiigazodni :).

Laura nyakán olyan redők vannak, hogy a mai melegben teljesen bepirosodott-begyulladt a redők által letakart bőrfelület. Kenegetem, remélem nem lesz rosszabb, mert biztos fájdogál neki.

Judit, nálunk is vannak ilyen napok, de ma Pl. Erik egy angyalka volt. Mi is próbálunk arra figyelni, hogy csak pár dologban válaszhasson, mert különben állandóan ő akar irányítani, és megmondani, hogy most mi legyen, mi ne legyen. Pl. most a nem akarok fürödni, aludni, öltözni fázisban vagyunk, a hangulatától függ, hogy egy kis csikivel megoldható-e a dolog, vagy hatalmas hiszti lesz az ellenkezésből. Nálunk semmilyen "erőszak" nem hatásos, csak bedühödik tőle, ha le akarom fogni, vagy ráverek a kezére, úgyhogy nincs értelme így fegyelmezni. Igazából ha rájöna bolondóra, akkor gőzöm sincs, hogy mivel tudok rá hatni, mindegy, hogy mit mondok, ordít, ha meg tudomást sem veszek róla, vagy otthagyom és kisétálok a szobából, akkor pedig visít, mint a kismalac. A szomszédok szerintem azt hiszik, hogy nyúzzuk a gyereket... :roll: :oops:

Kép

Kép
mzx

Márti!

Azt jelenti hogy meg akatr jönni hogy enyhe rózsaszínes folyásom van és enyhe görcs...Szal vagy még utózönge vagy meg fog jönni...

OK rakok képeket(bocs a többiektől ha túl sok(k) :oops: )
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Jimnek a borsóim meg az epreim :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép

És Olikáról :wink:

Kép
Kép
Kép

Mostmár eldugulok... :oops: :wink: :oops: :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Úgy döntöttem, mégis melegszendvics. :lol: :lol: :lol:

Panny!
nem semmi virágözön :D

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Panny, nektek is gyönyörű a kertetek meg a terasz....édesen mosolyog Kristóf....

Melinda, a JanaBaby-t nem kell forralni, mi abból csináljuk a tápszert, hogy ne kelljen forralgatni, csak arra kell vigyázni, hogy felbontás után csak 1-2 napig áll el a hűtőben, utána már azt is forralni kell...

én már ettem csigát, tengerit, az nem volt nagy szám, rágós volt.
Attila szereti, nálunk itt állt egy jó ideig egy nagy üveggel, a múltkor meg is ette, azért én nem kértem többet...

Niki, na tessék most meg a rómairól maradok le... tegnap mi is szívtunk, ugyan nem drága volt de zárva volt még a Jancsi büfé, és a mellette levőben ettünk ahol sokkal rosszabb volt a hekk...nem volt igazi a hagymakarika és még ubijuk sem volt...béna hely
ja és én is szavaztam Lillára!

csak hogy panaszkodjam mint szoktam, most teljesen mélyponton érzem magam - evés, alvás katasztrófa, úgy érzem minden elromlott vagy elrontottuk.

alig eszik, minden korty egy kínlódás, kb annyit eszik mint 1 hónaposan...., napközben úgy túlpörgeti magát, hogy fél órás sírással a karomban tudom csak elaltatni (úgy, hogy már egy csörgőt sem merek neki mutatni, nehogy túlingereljem, pedig most kellene nézelődnie),
teljesen cumifüggő, 2 percenként felébred arra, hogy kiesik...és persze nem merek vele ugye kimozdulni.

még az éjszaka lekopogom, hagyján, de már az sem az igazi, többször is nyűglődik és ha nem nyomjuk be a cumit akkor felébred... így kihúzzuk valahogy 4-5ig az evéssel, de mindegy mert így is fel kell hozzá kelni többször

teljes csődnek érzem magunkat, mit csináltunk rosszul, hogyan szoktassam le a cumiról meg arról, hogy csak a karomban alszik el??
úgy biztos lehetne, hogy hagyom sírni, de arra képtelen vagyok...

és miért nem eszik? miért nem tud elaludni??
olyan elkeserítő, hogy senki nem tud segíteni...
a védőnő ittvolt ma de semmi ötlete látszik, kb. annyit mondott, hogy biztos a front... na köszi...

bocsánat a sok panaszért, de muszáj volt kiadnom magamból....

KépKép
judit18

Sziasztok lányok!

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem idáig, de nagyon nincs időm!
Az ok: Sajnos egyedül vagyok a babával, a párom külföldön van 10 napot van kint, és négyet itthon velünk. Ugyhogy igy nagyon nehéz. A baba nagyon hasfájos, már próbáltam minden félét, bár már változott a dolog, jóval kevesebbet sír.
Az éjjelek miatt nem panaszkodhatom, hat tetes kora óta minden éjjel 7 órát alszik egyben, csak sajna én nem tudok vele aludni, mert a születés körüli herce-hurca (nem szopi+ koraszülöttön hol űveg hol cici) miatt nem szopizik, mindig fejnem kell és üvegből kapja. Elöször a cici elutasítása teljesen tacsra tett, tiszta depi voltam, majd arra jutottam, hogy nyugi még igy is tejcit adok neki, és ez jobb neki mint a tápi, föleg, hogy attól jobban fájt a hasija! Ugyhogy hál istennek van annyi tejci, ami kell neki. A mellemmel nagyon sokat szenvedek, sokszor begyullad, pedig mindig rendesen kifejem! Nem tudom mi az oka ennek!
Amugy nagyon édes a picurkám, egyre többet mosolyog, próbál beszélni, aranyosan formálja a kis száját. És egy haspok, a kaja miatt mindig hiszti van, ő még akarna, csak a kis gyomra nem bírja.
Mi is túl vagyunk az oltáson, nagy volt a sírás, de megusztuk láz nélkül.

Röviden ennyi rólunk, nem tudom mikor tudok ujra jelentkezni!
Bocsi, hogy senkinek nem írtam, de sajna olvasni se nagyon tudok, szégyellem, de nem tudom kivel mi történt/történik.

És bocsi lányok, de már nem érzem ugy, hogy közétek tartozom, mert nem tudok senkihez sem szólni! Remélem azért nem baj, ha néha azért írok!

Pussz mindenkinek, mindenkinek sok szép babás mamás perceket, órákat, napokat és sok sok örömet a kicsikben!
Vendég

Csujzi!

Hogyne tartoznál közénk!!!És írj amikor csak tudsz!!

Ügyes vagy a fejésekkel,előtted is le a kalappal!! :wink:

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?