A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Mamiblue
Naggyon jó lett a szoba, gratula!!!! :lol:

Ildi
Mentek a képek. Bútorszerelés.....én sem merném bevállalni egyedül. Persze amúgy mindig ott lábatlankodok :lol:

Ági
Pár plusz kilócska belefér. :wink: Szuper, hogy minden ok!

Nóra
Tessék gyakrabban jelentkezni :lol:

Mona
Látod, mik ki nem derülnek? Eddig aki reagált az írásodra mind azt írta, hogy melegítőben nyomul otthon :lol: :lol: :lol:

Márkanyuka, Csoki, Panni, merre vagytok? Megy az ünnepi készülődés ezerrel?

Csajok, Ati megint köhög. :? Múlt hét csütörtökön hagyta abba az antibiotikumot. Pedig párásítunk a szobájába. Lehet, hogy túl meleg van ott éjszaka (21 - 22fok). De mindig kitakarózik, és jeges a keze, lába, ha nem fűtünk ott pluszban. Hálózsákon gondolkozunk - nem gátolná az a mozgolódásban?, de minden reggel csupa pisi. Pedig éjszakára upp&go-t kap. Mi a fenét csináljak????????

mikegirl

Judit, tökjó a szoba! Nekem a legjobban mégis a mini "vasalósarok" tetszik a legjobban :lol:

Leszoktató tippek nagyon viccesek, bocs :) az ecetes valami fenomenális :lol:

Mike, jobbulást Atinak! Eszter 2 hete lett taknyos, aztán elkezdett csúnyán köhögni, mert a trutyi lerakódott és ma volt, h alig köhög. Szerencsére nekünk nem kellett antibika, a lándzsás útifű szirup és a tantum verde köhögésre nagyon bevált. Mi most váltottunk hálózsákról paplanra, mondjuk kitakaródzik. De a hálózsákban is simán bebarangolta a kiságyat reggelre és tudott benne járni is :D szerintem egy próbát megér.

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Dudu!
Leszoktatás tök jó :lol:
Mamám is moösnta hogy apukám tesója nagyon sokat csüngött cicin még 3 évesen is és bekente neki eőspaprikával... persze többet nem kellett....
Elég brutális de hatásos....

Ági! hálózsák :shock:
Valahogy 8 hós kora után egyeltalán nem adtam rá én inkább a kezeslábas pizsiket részesitem előnybe.
Van neki már kispaplanja szerencsére leugdosni se bija.... vagy nem is karja.

Judit! Klassz a szoba.
Én is pont ilyen matricákat vettem a gulliverbe drágámnak vagy ötöt, már csak a nyoma van a falon.....

Maja fogyott most "csak" 11,75 kilo és 79 cm.

Most kaptuk meg a 15 hós oltást az ajánlott agyhártya ellenit meg megmondtam a dokinak hogy nem adatom be pedig megvettem.
Mostmár kiborult a bili megint beszolt mult héten mikor maja vbeteg volt beszolt a szokásos kockafejet.... Múlt héten 2*1,5es volt a kutacsa ma már csak 1*1es....

Érdekes.....
MA miután másfél órát várakoztunk és Maja már nem akart sehogy se nyugton maradni letettem erre ő kijön hogy fogjam meg mert nem mászkáljon a vároba :shock: ... Már kezdett érdekelni ugyan mi baja lehet. Erre ő azt mondta hogy aztért ne engedjem le mert utban van neki....

Mondtam neki még egy sértést elejt minket el lehet felejteni....
Vendég

Ági
Ma éjszaka hálózsák avatás lesz :)

mikegirl

Dudu: Köszi, hogy leírtad. Kicsit el vagyok keseredve, mert úgy érzem, hogy nekem nem fog ilyen könnyen összejönni! :( De azért most megpróbáljuk, mikor apa itthon lesz, és ha kéri napközben, akkor majd ő megpróbálja elvonni a figyelmét...kiváncsi leszek. Kipróbálom, amit írtál azt is. :)

Huni: Ecet...:) én grapefruit kivonattal próbálkoztam, de nem jött be, pedig keserű mint a fene...brrr.

Mike: Mekkora páratartalmat mértetek? 50-55 a normális! Sajna elég fejletlen ilyenkor még az immunrendszerük, így tényleg számítani kell ilyenekre, ha közösségbe kerül!

Mona: csatlakozom az elöttem szólókhoz!:) Te szuper anyuka és feleség vagy, ezt erősítsd magadba, és ne engedd, hogy elbizonytalanítson egy olyan ember, akinek még gyereke sincs...Ja, és Dani is szuper kiskölyök.:) Így a képekből ítélve!

Csoki: Nem időpontra mentek dokihoz? Azt hittem, már mindenhol ilyen rendszer van, mi 5 percnél többet soha nem várunk...

mamiblue

Mamiblue: Nagyon szívesen!! Mindent bele!!!

KépKép
dudu_84

csak egy gyors bejelentkezés.
Köszi csajok :D .
Mamiblue, nagyon klassz lett a szoba :wink: , hol lehet ilyen maricákat kapni? És ez ragad a falra is?

Kép
mona76

Eszter,
köszi a képeket, szuperek! :)
Hálózsák: mi is azt használjuk, különben rövid időn belül a takaró az ágy egyik, a gyerek a másik végében...

Csajok,
jelentem, kész vagyok a bútorokkal. De többet nem vásárolok hatfiókos komódot, az biztos. :shock:

Huni,
ez az ecetdolog fenomenális - szinte látom magam előtt, pontosabban érzem. :D

Judit,
egyébként miért is akarod mindenképp leszoktatni Sebit? Már túl nagy tehernek érzed? Végül is az jó, ha minél tovább tud szopizni egy baba, nem? Azt hiszem, én megpróbálom megvárni, amíg Zita magától nem kéri a cicit. Na jó, ha majd az iskolaérettségi vizsgálaton is szopizni akar, lehet, hogy felülvizsgálom ezt a kijelentésemet - nyugodtan olvassátok majd a fejemre! :lol:

italoman

Mona!
Guliverben lehet ilyen matricát kapni akkor 180 ft volt egy darab.

Én elhiszem hogy nyüg már az a szopi.... Minden kolbászt összeesznek és még mindig cicizik. Maja 8 hós volt mikor egyszer csak nem kérte de nem is bántam.... Éjjel fél óánként kelt érte. Most meg simán átaludja az éjjelt.
Vendég

SZiasztok!

Mona,én praktikerben vettem.Nagyon sok van benne,kicsitől a nagyig.Akkor olyan 5e ft körül volt.Én már vagy 3 hónapja felragasztottam őket,és még egy sen akart lejönni.Fűrészporos tapétánk van.

Mikegirl,Atinak jobbulást!Nálunk is 21-22 fok van éjszaka.Néha azért van,hogy melegebb is.Zsófi is mindig kitakarózik éjjel.A pizsi alá adok rá még egy bodyt,és zoknit is húzok a lábára.Így azért nem hiszem,hogy fázna éjjel.

Ági,Esztinek is jobbulást!Család mit szólt az újabb babóca érkezéséhez?Gondolom Eszinek is mondogatjátok már,csak hát ő majd akkor érti meg igazán ha szembesül a tesóval :D

Csoki,én azt a dokit már rég elfelejtettem volna a helyedben :x ...már ha tudsz válogatni :?

Kép
Kép
huni

Hálózsák bejött. Még jó, hogy egyből kettőt vettünk, mert természetesen egyből pisis lett, úgyhogy már szárad is a váltás.

Mamiblue
Van párásitó készülékünk, viszont Atit zavarja az alvásban. Szóval késő délutántól lefekvésig üzemel, akkor lesz kb 60% a páratartalom, amiből reggelre 42 lesz.

Mona
Bricoban is van hasonló, 5ezer a csomag, nézegettem, és a leírásban az állt, hogy falra is ragad. Végül nem vettünk, mert apa azt mondta, ne essek már túlzásba, mert ha nem emlékeznék, gyakorlatilag nincs szabad falfelület a szobában :lol:

Ildi
Ati dettó. Csak még annyival megspékelve, hogy ő rá is fekszik a takaróra - szóval biztosra megy :lol: Úgyhogy ha be akarom takarni, akkor kell egy másik. :lol:

Csoki
Doki nálunk is időpontra üzemel. Ma pl 5 percet kellett várni.

Csajok, én ilyet még nem láttam. Éppen mentünk volna befelé, Ati olyan ordításba kezdett :shock: Segítség kellett ahhoz is, hogy egyáltalán a naciját le tudjam venni. A doki és az asszisztens közös erővel szedte le az ordító gyereket a pólómról. Nem tudom mi lelte :shock: :shock:
Na és az eredmény: vírusos torokgyuszi, oltás tovább halasztva. És melengessem a fülét, ha meg lázas lesz, vigyem fülészetre, mert be van húzódva (?) - már amennyit értettem az ordítástól.

Huni
Volt hogy Atinak reggel jeges volt a lába a vastag zokniban. Bár szerintem nálunk éjjel nem volt ilyen meleg. De most a zsákban meleg volt :)

Betegség ellenére holnap elutazunk Szombathelyre a szüleimkhez. Biztos ami biztos, már nézem az ügyelet elérhetőségét, a fülészetet, bár remélem nem lesz rá szükség.

mikegirl

Sziasztok!

Mikegirl!
Jobbulást nektek! A fülfájás nagyon fájdalmas tud lenni...lehet, hogy azért is nyűgösebb.

Hálózsák...
Nekünk abszolút nem játszik, pedig már átalakítottam nadrággá, de így sem jón be. Úgyhogy marad a 2 rugi verzió. Ha betakarom, azonnal ébred.

Szopi
Enikő is szopizik ezerrel. Éjjel is 3-4-szer és nappal is 2-3-szor. Mivel elég nyűgös mostanában fogzás miatt és inkább megnyugvásnak kell, egyenlőre én nem tiltom el tőle....

Kép
Kép
pfranciska

Franciska,
én is pont ezt látom: az erőteljesebb fogzás (értsd: hátsó fogak + metszők) óta lett szopisabb, így meg legalább megnyugszik tőle, és sokkal kiegyensúlyozottabban meg viszonylag kevés nyűggel (kopp-kopp) viseli az egészet.

Eszter,
szombathelyi vagy? Én fősulira jártam oda. Igaz, nem nappalira, így zömében Pesten voltak az órák, de olykor azért le kellett menni, és nagyon szerettük. :)

italoman

Mamiblue, a szoba nagyon cukker!!! Gratula! Én is éppen a héten néztem a Brico-ban ezeket a matricákat! Ott volt hercegnősbe, verdásba és National Geograpics-ba amiben oroszlán, orrszarvú, majom, tigris stb. volt. Egy ilyen csomi 5.000-be került és 50 matrica volt benne.
Mi is tervezzük a játszórész megnagyobbítását! Apának megszűntetjük a dolgozó sarkát :twisted: Úgy is már van saját irodája!

Lehet, h most nem tudok mindenre reagálni, bocsesz, de kicsit elúsztam az itthoni munkákba és úgy érzem sosem érem utol magam!

A talis képek szupik, Mekegirl, majd rendelek tőled! Nagyob ügyes a párod!

Jó volt az elmult napokban mászkálni, alig voltunk itthon, de meg is lett az eredménye, minden a feje tetején áll!

Otthonka: csatlakozom az előttem szólókhoz! Szégyen, de van, hogy délig pizsiben nyomom, mert annyi időm nincs, h átvegyem. Napközben meg persze, h nem fogom kirittyenteni magam! Néha hiényzik is, h szépen felöltözve valami éppkézláb programra menjünk! Úgyhogy más kiksosztümre, ingekre költ én, igényes tréningrucikra :roll: Múltkor már megelégeltem, h még a hajamat is csak csutkába felfofom, azt jól van... elmentem a ház aljában lévő fodrászhoz és mondtam, h valami jópofát fonjon! Sztem tök jó lett, egészen extrém és 3 napig nem is kellett hozzányúlni :lol:

Kép
h.bogesz

Ja, és mégvalami! Gondoltam apa se mindig tréningrucóban lásson, vettem egy "Mikulás fehérneműt", ami piros csipke ing az alján fehér szőrme körbe és piros tangabugyesz és azon fehér szőrmebolyhok lógtak. Nem tudom leírni jobban, de sztem tök jól nézett ki és a pocimat is takarta, tehát nőnek éreztem magam. Mondtam is neki, h mire hazaér kaja és finom maszírozás várja! Erre mikor megjött, szó szerint kiröhögött, hogy mik ezek a pamacsok, meg előbb jött a mikulás?
Szóval annyira jólesett, majdnem elsírtam magam! Marad a tréningruha!

Csoki, mocsoda paraszt a doki! Erre nem tudok jobb szót! Nyas-gem!

A cicis történetek nagyon jók!

Mostanság Szaffi mikor itthon hisztizik, levégja magát hasra, ordít és közben a fejét beleveri a padlóba! NORMÁLIS? Olyat ráordítottam, abbahagyta. Majd legközelebb ugyazez, de tiszta piros volt a feje, hát olyat lekevertem neki..... :oops: Azóta nem csinálta! Bűntudatom van, de ezzel meg mi volt a célja?? Engem akart bűntetni? Nálatok még nem volt ilyen?

Kép
h.bogesz

Kis ötlet még a Karis ajándékokhoz: www.egyediajandek.hu

Kép
h.bogesz

Bogesz: Pont kérdezni akartam, hogy tudja-e vki, hol lehet kapni ilyen matricákat...ugyanis én már olyan régen vettem, hogy nem emlékeztem rá...köszi! Apátok... :? Én egy ilyten utáén 1 hétig nem szólnék hozzá. Nem azért hogy büntessem ,egyszerűen nem tudnék. Hiszti: Próbálj meg kicsit türelmesebb lenni, és az ő kicsi fejével gondolkodni. Én szoktam kicsit hagyni hisztizni, aztán megölelgetem. De volt már csajoknál olyan hogy hideg vizzel kellett az arcukat lemosnom, mert nem akartak megnyugodni...

Ildikó: Szopi...igen, már nyűg, főleg mikor olyanja van...tépi le rólam a pólót. 1 percig cicizik...gondolom megnyugszik tőle..aztán megy...na ez nekem annyira nem tetszik. Meg szeretnék már fogyizni is, de így nem megy :( illetve nehezebben megy :)

mamiblue

Doki. Egy van nincs válogatási lehetőség.
Bogesz!
Hiszti én megértelek. ÉS szerintem normális tisztában vannak vele hogy az van amit ők akarnak.
Maja még csak az egyhelyben trappolás verziót gyakorolja. Rá szoktam hagyni, ha nagyon durván rákezd szerencsére még nem sokszor fordult elő akkor ugy csinálok mintha elmennék és akkor könyörgő boci szemekkel áll az ajtóba és meg se mukkan utána pár napig eszébe se jut hisztizni.
Vendég

Utazás elhalasztva, délben megyünk a fülészetre.
Jövő heti bölcsit is lemondtam, legközelebb jan 5-én megy Ati. Ez jó, csak ne lenne beteg.

Bogesz
Láttam én is a cuccot a NewYorker-ben. Mondtam apának, hogy meglephetne egy ilyennel, milyen jó ks ajándék lenne. Szerintem édi meglepetés volt, nálunk apa örült volna, ha abban talál itthon.
Szívesen elküldöm az összeset, aztán majd kidobálod, ami nem kell. Ok? Könnyebb, mint körbeírni, hogy melyiket kéred :wink:

Ildi
Igen, szombathelyi vagyok. A genetikai apukám a fősulin dolgozott, a magyar tanszéken.

mikegirl

Bogesz!

Nálunk Benedek volt extra-hisztis kiskorában és ma is, csak már nem úgy... Ő a parkban is vagy bárhol képes volt üvöltve fetrengeni fél órát és nem lehetett megnyugtatni sem. Sok mindent végigpróbáltunk, de ami a legjobban bevált: tedd be a kiságyába v. csukd be egy biztonságos szobába (ahol nem töri össze magát) és hagyd, hogy egyedül lenyugodjon. Ne bántsd, az egyikőtöknek sem jó. Enikő is megy a kiságyába pár percre, ha nagyon hisztizik és ő is nagyon hamar abbahagyja és lenyugszik.
Látszik Szaffin is, hogy nagyon makacs gyerek (a tekintetéből...), de ilyenkor még így talán elejét lehet venni, hogy később tovább durvuljon a hisztije. Ha látja, hogy kiakadsz/eléri a célját, ugyanúgy csinálni fogja.

Encsikém köhécsel és náthás, rettentő nyűgös tőle. Pedig akartunk ma menni a könyvtárba, kéthetente tartanak ilyen piciknek verselős-énekelős-mesélős foglalkozást. Holnap a múzeumban lenne interaktív tárlatvezetés (havonta)szintén kis manóknak, vasárnap pedig a zeneiskolában fúvósok bemutatója szintén kicsiknek. Jó lenne elmenni a progikra, remélem azért összejön. Ezen kívül hetente járunk babatornára Encsivel, egyre büszkébb vagyok rá, olyan kis okos :) Pl.: a gyógytornász néni (aki a barátnőm), szétszór 20 autót és 20 labdát a szobában, a labdákat a piros dobozba kell berakni, autókat a kosárba... Encsi egyedül bepakolt legalább 10 labdát, a többi 6-7 gyerek kicsit lazsálósabban pakolászott... Másik pl.: karikán kellett keresztülmászni, Encsi mászott ezerrel legalább 6-szor, rajta kívül csak egy kislány volt ilyen ügyeske, de ő 1 évvel idősebb. És van egy mutogatós dal, amit együtt éneklünk mindig az óra végén (erdfő szélén házikó...) az én lánykám úgy mutogat, hogy még... :)
Bocs, hogy nekiálltam dicsekedni, de olyan jó érzés, hogy ilyen kis okosak már!
A tieitek mennyit beszélnek? Encsi lassan bővítgeti a szókicsét, de elég érdekes szavakkal, viszont azokat teljesen tisztán mondja: hal, lány, bááln (bálna), brumma, bomba (gomba), inna-(kérek inni).

Melegítő...
Nekem nemigen van már "rendes ruhám" így 4 év után :) Itthon melegítő, kint farmer pólóval, pulcsival és kész. A nagykabátomon hol egy sáros lábnyom, hol egy kis takony...
Azt hiszem, annó én is furán néztem a szakadt, koszosnak látszó kismamákra, de most már annyira megértem a helyzetet!!! :oops:

No, Encsikém beájult, megyek lángost sütni. Már tegnapelőtt akartam, de nem elég, hogy élesztő nem volt itthon, még olaj meg liszt is alig... :shock:

Kép
Kép
pfranciska

Bogesz!
Lilinél is volt ilyen hisztis korszak!De ezt már írtam! És akkor ő is ugyanezt csinálta! Egyik nap meg az ajtóba verte a fejét!Nem tudom ez miért jó nekik!De majd csak kinövik! Mikulás fehérnemű: Szerintem tök jó ötlet!Kár, hogy nekem nem jutott eszembe,apa biztos örült volna neki!Sajnálom,hogy a párod nem értékelte!

KépKép
dudu_84

Francika!
Encsi nagyon ügyes!
Mi még nem tartunk itt.
Nem is nagyon van időm mondokázni ha meg jut akkor Maja kitépi a kezembőla könyvet és ha nem tudom fejből akkor igy jártam mert ő egyedül lapozza.
Szavak a nagy sláger a tank és a tanga.... ezek tisztán... nemtudom honnan vette. :roll:
A pakolást én is szoktam neki mutogatni a kockákat a kosárba a többöt a dobozba. Ez megy is.
Sajnos nálunk nincs semmiféle foglalkozási lehetőség ilyen kicsiknek. De nem hinném hogy attól butzább lesz majd hogy nincs lehetőségünk ilyenre járni.
Vendég

Bogesz, Dani szint úgy mint Szaffi, de nem a padlóba veri a fejét, hanem a falba :roll: .
Voltunk a héten baba-mama talin, hát komolyan már szégyeltem magam ahogy Danus viselkedett, megvártuk a fényképeszkedést, és mi léptünk le elsőnek :oops: . Anyám szerint már totálisan el van rontva, és félre van nevelve a gyerek.
Mi is mindennap csavarogtunk, és egy halom vasalnivaló vár. Még keddre apa beigérte a Bécsi kari vásárt :).

Kép
mona76

Csajok,
a könyvtáros programról jut eszembe, hogy nemrégiben kaptam meg a Központi Szabó Ervin Könyvtár (a Kálvin tértől egy percre) gyerekkönyvtárának a decemberi programját. Jövő szerdán lesz egy olyan program, amely ilyen kicsiknek is jónak látszik:

"Dec. 17. (szerda) 10.30-11.30!Babázó (Programsorozat 3 év alatti babák számára!)
Folytatódik a Babázó. Minden hónapban 1x, szerda délelőtt (a gyerekkönyvtár zárva tartása idején) közös foglalkozásokat szervezünk 3 év alatti gyerekek és szüleik számára. Várjuk a tavalyi cseperedő apróságokat, és külön szeretettel, minden új érdeklődőt.
decemberi program: kisbabáknak való legjobb játékok
Vendég: Kozma Emese, baba-játék szakértő
Aki teheti, hozza magával a kicsi 1-2 kedvenc játékát (hogy tudjunk róla beszélgetni), és a tervezett karácsonyi ajándékról valamilyen képet, leírást, brossurát

A könyvtár minden programja ingyenes!
Nyitva tartás: Hétfő-péntek: 13-19 óra, Szombat: 10-16 óra
Cím: Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára (Bp.1088 Reviczky u.1.)
411-5020; http://www.fszek.hu"

Még mi sem voltunk sosem, de lehet, hogy most kipróbáljuk, ha össze tudjuk szedni magunkat. Esetleg ha valaki még jönne, egyeztethetnénk.

Beszéd:
lehet, hogy mi baromira le vagyunk maradva, de Zita még alaposan meggondolja, hogy mit mondjon. Rengeteget halandzsázik, persze, és időnként utánoz egy-egy szót, mikor mi épp a kedvence, de ez tök változó, és még nincs stabil szókincse. Ugyanakkor látszik rajta, hogy tökéletesen ért mindent, amit mondunk neki. Lehet, hogy egyszer csak minden átmenet nélkül valami kisebb szónoklattal áll majd elő? :roll:

Panni,
tényleg hol vagy? Hiányol a fanclub. :D

italoman

Sziasztok

Kicsit eltűntem,de elkapott a takonykór.,és még mindig nem lábaltamki belőle,BÁlint ismintha visszaesett volna,és "Hála" Dius is most kezdte.Gondoltam,hogy ünnepekre leszünk benne megint.Úgyhogy itthon tartom jövőhéten semmi mást ne szedjen rá,vagy hozzon haza.

Judit
Jó a szoba ,nagyon tetszik.

CSajok
Én is itthon melegítőbe nyomom.Suliba is ha mentem Diusért nem nagyon öltöztem ki.
Mostanában elkezdtem ismét előenni a normálisabb rucikat,ésmeg is kérdezték suliba ,hogy mivan melózol,vagy randin voltál.?
Jólesik néha márkicsit nőnek érezni magam.ÚŐgyhogy mondtam apának kis apanázst kérek,mert beszerezni indulok jövőhéten egy két cuccost.

Bogesz
Ne ess kétségbe.Én Bálintom azt hiszem már írtam ,a nem szó hallatán rámcsap vagy fejét veri bele épp oda ahovátudja.
Legutóbb átmentem anyuimhoz és ő elkedzte piszkálni a telefondugót ,erre apum odaszólt neki ejnye nem szabad,neki mit semkellett több mellette volt fotel és a karfába verte a homlokánál a fejét,majd odament apumhoz és rácsapott a combjára.Már rájöttem nem szabad odacsapnom a kezére ha azt mondom nem ,mert detto ezért csinálja ezeket ő is.Nem-re azonosítja ,hogy kaptam egyet anyutól,ezért ha valamire mondom odajön és durr.

ÉS a legjobb ,vennem,kellett a tescoba egy furulyát neki ,mert a lányom Yamaháját,mármajdnem elintézte.Most egész nap ezt fújja :oops:

Tegnap meghozta apa a garnitúrát,meg a függöny is kész lett.Ha felrakom csinálok képet ígérem.

Most itten hagytak egyedül a fiammal,mert elmentek a karácsonyfáért,amit a suliba viszünk holnap.
Én meg ,hogy kicsit írjak bedobtam a járóka sándorba a tökit. :lol:
Szoktam mondani néha mi van kistökim,erre pár napja mondja Bálint "gyere töki " :roll: jóra tanítom mi.
Kuki az már óránkénti szó,töki is és a legújabb a haverja neve öcsi ,ami néha töcsi.És az én nevem,apum hívott így és néha mondja most is DUDA.No ez tetszik neki és kiabál dudadudaduda.

Hú bocsi odasül a rakottkrumplim...

Kép

Kép
jucu

Jucu!
Töki... :)

Hát... égetni tudják az embert ezek a kismanók, az tuti... Encsi pár napja egy doboz tejfölt csapott a földhöz a spar közepén. Naná, hogy szétrepedt és kiömlött az egész.

Huncutkámról ma végre sikerült egy vigyori képet csinálnom: Kép

Kép
Kép
pfranciska

Kép

Kép

Csak ezt kívánnám mindenkinek,most indulunk dokihoz Diussal.Majd jövök még ma.

Kép

Kép
jucu

Gyerekorvoshoz időpontra menni: ez nálunk is még csak szép álom!! A felnőtt háziorvosnál elvileg van, de még nem nagyon kellett igénybe vennem szerencsére.

Huni, család örül a kistesónak, Eszternek mondjuk, persze, szerintem majd akkor fog nagyot nézni, ha elkezd nőni a hasam :)

Eszter, mi volt a fülészeten?

Hiszti: nálunk még várat magára az az igazi gyári hiszti, persze akaratnyilvánítás van így is. Inkább olyan, mintha kiabálna olyankor. Aztán lebiggyeszti a száját és olyankor majd' megzabálom :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Csajok tesóm a szülőszobán van este 18 körül elment a vize,még nem vizságlták meg, mellettepont szülnek.
Nagyon izgulunk :lol:

Kép

Kép
jucu

Jucu,
drukkolunk a tesódnak, és várjuk a híreket! :)
Egyébként a furulya nálunk is nyerő - megtalálta az én régi (még elsős koromban, azaz baromi régen :oops: ) vett furulyámat, és szereti nyúzni. Meg sokszor nekem kell fújni neki, szóval fel kell eleveníteni. :shock:

Ági,
hisztiügyben nálunk is hasonló a helyzet, de én már előre reszketek, mit fogok csinálni, ha egyik napról a másikra hisztis lesz az én édes, de persze így is önálló akaratú picikém. :roll:

Franciska,
édes a kis vigyorid. :)

italoman

Sziasztok!

Mikegirl: köszi a hiányolást. Megvagyunk, csak készültem a suliban megrendezett Fabatka-vásárra, ezért nem jöttem. Most pedig rám maradt a karácsonyi ajándékok (JÁTÉKOK) becsomagolása. Ezt akkor tudom végezni, amikor Ádám alszik. Tegnap már megvolt az első felvonás, remélem ma sikerül a maradékot is becsomagolnom, bár ezek a legnagyobbak.

Ádám szerencsére meggyógyult, az utazás összejött, nagyon szuper volt. Isteniek voltak a kaják, voltunk a gyerekekkel jakuzziban, én még szaunáztam is kb. 15 percet. Szóval jó volt.

Pénteken utazunk anyukámékhoz, megkezdődik a karácsonyi nagyüzem.

Jucu: kérünk szépen a tesódról híreket.

A babatalis képek szuperek lettek, bár elég kevesen voltatok, de gondolom annál családiasabb volt a hangulat.

Ádám múlt héten szerdán megkapta a pneumót, láz egyáltalán nem volt, viszont mindkét karján, valamint a felsőtestén volt végig egy piros csík pár napig, de ez csak fürdéskor jött elő. Elég furcsa volt.

Hiszti nálunk is előfordul: toporzékol vagy lefekszik a földre. Ja és hozzá ordít. De ezt még csak itthon adta elő, de ami késik nem múlik.

Kép
Kép
márkanyuka

Jucu, drukk a tesódnak, bár azóta már biztos megszületett a baba! Várjuk a híreket :) Csak nem a Jánosban szül a tesód? Mert ott mellettem is megszületett 1-2 baba :D

Ma jönnek a tesómék Svédországból, kíváncsi vagyok, Eszter mit szól a kis 5 hónapos unokatesójához :)

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Megy a drukk ezerrel a szüléshez :D

Ági: mire odaértünk, Ati elaludt, és ott álltam kabátban karomon az alvó gyerekkel ezer ember körülöttünk, sehol egy ülőhely....úgyhogy hazajöttünk :oops: :oops:
Másnap Ati már láthatóan nem volt túl jól - pénteken még minden ok volt azon kívül, hogy köhögött és folyt az orra, szombat lévén irány a kórházi ügyelet. Kezdődő középfül gyulladás. Egyébként vettek vért Atitól. Szörnyű volt, én fogtam a lábát, és még két ápolónő meg a doki a többi részét. Az eredményért még aznap este telefonáltam. A lelet alapján valóban gyulladás van a szervezetében, de nem annyira komoly.
Tegnap kontrollon voltunk a fülével, ott azt mondta a doki, hogy szerinte ez kezdődő tüdőgyulladás. Felhívtam a körzetit, hogy be vagyok rezelve, hogy most akkor mi van. Holnap kijön, és megnézi Atit, de mondta ne izguljak, nézzek a gyerekre, láthatóan jól van - ami egyébként igaz.

Ma uzsonnánál meg eszik, és egyszercsak megindul belőle a kaja kifelé. Kijött minden, amit megevett akkor délután. Lehet ez a köhögési ingertől????? Olyan mintha hányt volna, de nem tudom
:oops: Az utóbbi két napban nem tud enni. 10-ből 8 falatnál öklendezeik. Eddig nem volt ilyen, mi lehet ez??????

mikegirl

Sziasztok

Még semmi,mártiszta idegek vagyunk ,mert de. 11 óra óta semmit nem tudunk róluk.akkor nem sokkalelőtte megkapta a zselét mert éjjelsemmi sem történt,és vize ugye elment.Meg antibiotikumot infúzióban.Délbe még anyum beszélt vele,és akkor kezdődtek a fájások.Szóval ennyi ,de nagyon remélem minden rendben van. :oops:
Judit

Kép

Kép
jucu

Jucu,
továbbra is drukk, és szólj rögtön, ha tudsz valamit! :wink:

Eszter,
épp ma hallottam hasonló esetről, hogy kezdődő tüdőgyulladást állapítottak meg egy gyereknél (kb. egy évvel idősebb, mint a mi porontyaink). De nem lett belőle semmi komoly, néhány nap alatt elmúlt, szóval nyugi. Ez a hányásos dolog viszont nem tudom, mi lehet. Elképzelhető, hogy összefügg a köhögéssel, de azért szerintem kérdezd meg orvostól, jobb a békesség. Szegény Ati... :(

Ági,
nekem az unokatesóm jött haza nemrégiben Brüsszelből a három hónapos kisfiával, és néhány napig nálunk voltak, mielőtt hazamentek Győrbe a szülőkhöz. Én is kíváncsi voltam, Zita mit szól majd az uncsitesóhoz, de nagyon tetszett neki - állandóan mutogatott rá, magyarázott, és meg is simizte. Szóval feltehetőleg élvezni fogja Eszterke is. :)

italoman

Jucu!
én is várom a hireket! :D

Ági!
na akkor most uncsitesózhat Eszter... mesélj majd :wink:

hiszti: ismerős, meg mintha a többi kis lurkótól is ellesne dolgokat ez a lányka, tud produkciózni

most a buborékfújás a menő nálunk, olyan cuki, amikor jön a buborék azt mondja: hopppááá.. megzabálom :D

hozzánk meg holnap jönnek anyósomék, ugyhogy azért a család egyik fele velünk karácsonyozik

hát itt nincs fenyőfa, csak müanyag karácsonyfánk lesz, elég meleg is van...hát elég furi, azért megpróbáljuk idevarázsolni a hangulatot :roll:

ja és gyerekorvos: hát itt idöpont nélkül nem is lehet menni, csak ha vészhelyzet van, ugyhogy nem kell sokat várni.

Kép
nora80

Csajok, erre a búbánatos időre találtam egy jónak látszó receptet forró csokira. Asszem én ma kipróbálom, mmmmmmmmm.
http://lilafuge.blogspot.com/2007/02/forr-csoki.html

Jucu :?: :?: :?:

italoman

A baba már biztos megszületett, remélem a hír is hamarosan ideér! :)

mamiblue

Nem tudok visszaolvasni nagyon mert rohanok.
Újonnan születő babának előre is Gratula, hogy ki mert jönni eme csodás világba. :D

Kaja kijöhet a torkát irritáló slejmtől, váladéktól is. Ők még nem tudják szándékosan felszakítani. Orvos hurutoldót adna rá, Én mézes hagymateát adok erre mindig és fel is oldja.

Alexxal túl vagyunk a fosós kötőhártya gyulladásos csodán. Most lábadozunk és pótoljuk a dolgokat. :(

Nem hiszem, hogy karácsonyig ide fogok tudni keveredni, ezért:

MINDENKINEK SZERETETTELJES, BOLDOG, KIEGYENSÚLYOZOTT,GAZDAG KARÁCSONYT KÍVÁNOK!!!!!

A flittereket, fenyőfát képzeljétek oda, mert arra aztán végképp nincs időm.
( Árulok a teszveszen és a rengeteg eladott dolgomat kell postáznom.öröm, de most egy kicsit üröm is. :D

Puszi mindenkinek!!
tuza edit

Sziasztok

Bocsika,csak annyi minden összejött.

Szóval, 16-án elég sok várakozás után megszületett Tímea Tarulli 3400gr és 50cm,jó sok fekete hajjal.Mama és baba jól vannak.

Azóta nem nagyon voltam gépközelben ,meg dokihoz rohangáltam,megcsinálták az RTG,ráírták technikai okok miatt nem teljes a vizsgálat de amit megcsináltak abban kórós nem látható.Kértem újabb RTg-re időpontot és csak febr akartak adni.HÁt inkább kihagytam. :oops: Ha fáj majd jobban akkor elmegyek egy fizetős ct-re vagy MRI-re.

Képzeljétek közben egyre több rosszhírt hallunk.Férjem főnökének a fiát/21 éves/ bevitték tegnap a kórházba ,mert 3 napja hányt és lázas volt.Csináltak vérvételt és abból látszódott ,hogy fehérvérsejttel valami van.Erre ma reggel közlik apukával,hogy akut leukémia.Most csontvelővizsgálat jön... :cry: Szóval ilyeneket hallva mindig padlóra kerülök.
Hálát kell adnom minden napért amit együtt tölthetek a családommal,de rádöbbenek mekkora felelőség van rajtunk ahogy nekünk is családunk lett.
Mi legjobban egymásnak örülünk idén.!

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!
Jó rég voltam,de családi balhé volt anyós miatt!De most már minden rendeződött!
Gratula a babához!Milyen érdekes neve van!Még nem hallottam!
Mindenkinek Kellemes Karácsonyt és Boldog Új évet Kívánok!

KépKép
dudu_84

Ja és a beteg kismanóknak jobbulást!!!!!!!!

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Én is rég írtam,de leskelődtem :) .

Nálunk a helyzet:Gábor és Zsófi is szottyos.Gábor kezdte,de adtam neki a lándzsás útifű köptetőt,és már nem köhög.Zsófi tegnap kezdte,remélem ő sem mélyed jobban bele.Adom neki is a köptetőt,aztán ha nem javul,hétfőn irány a doki :( .Úgy néz ki sógoroméktól nem kapták el a bárányhimlőt :D .Már bőven letelt a 3 hét lappangási idő.

Ági,mi volt legutóbb dokinál?Van most már konkrét időpont,hogy mikor várható a tesó?Gondolom mostanság kell menned ultrahangra is.
Mit szólt Eszter az unokatesóhoz?

Mikegirl,hogy van Ati?Remélem már jobban...

Nora,irigyellek is meg nem is.Egyrészt vágyom egy kis melegre tengerpartra,másrészt viszont a karácsonyt nem tudom elképzelni hideg,és hó nélkül.Bár utóbbiból már nem sok jut Magyarországra...de én még reménykedem :D

Jucu gratula tesódéknak.A Tarulli az milyen eredetű név?Még soha nem hallottam :oops: ,de jó csengése van.
Nem semmi a párod főnöke fiának a története.Olyan szívszorító ilyet hallanni.
Ma én is véletlenül a vivára kapcsoltam,pedig nem szoktam.Egész hónapban él egy adományvonal,és a Tűzoltó utcai gyermekklinikának gyűjtenek.Ma csak ezzel foglalkoztak.Szívszaggató volt látni,hogy mutatták a betegebbnél betegebb gyermekeket,az egész picitől a nagyig.Sírtam.És hálát adtam az Istennek,hogy mi egészségesek vagyunk...

Kép
Kép
huni

Sziasztok

Olasz név.Férje jóképű olasz dígó. :lol:

Majd mesélek még....... bocsi most mennem kell.........
Pusz

Kép

Kép
jucu

Mindenkinek Nagyon Boldog, Békés Karácsonyt Kívánunk!! ♥♥♥

Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Kép

Mindenkinek Kívánok Nagyon Boldog Békés Karácsonyi Ünnepeket!

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Mindenkinek kellemes karácsonyi készülődést kívánok.

Jucu: gratulálok a kisbabához!

Képzeljétek, hogy a barátnőm január 2-ára volt kiírva és ma megszületett a kisfia. Biztos együtt akart lenni a szüleivel és a két nővérével karácsonykor.

Nálunk már hétvégén elkezdődött a karácsony, anyukáméknál voltunk, tegnap jöttünk haza. Holnap este itthon fogunk ünnepelni, aztán szerdán megyünk anyósomhoz, hogy ott még 3 napig tartson a buli.

Mindenkinek nagyon kellemes és meghitt karácsonyi ünnepeket kívánok!

Kép

Kép
Kép
márkanyuka

Hali!

Jucu: Biztos nagyon szép kiscsaj lesz...ilyen névvel :) Gratulálok!
A többihez...teljesen egyetértek, nem is szabad ilyenekre gondolni sem!

Márkanyuka: Barátnődnek is gratulálok! Én is nagyon várom már, hogy megékezzen a családba a 2 babuci!:)

Boldog békés karácsonyt mindenkinek!

Szilvike: Ti jól vagytok?

mamiblue

Kép

Boldog karácsonyt mindannyiótoknak!

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és boldogságban, nevetésben és örömökben gazdag boldog új esztemdőt kívánunk nektek és családjaitoknak!
Puszi
Priszti és Eszterke

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?