Bogesz!
Nálunk Benedek volt extra-hisztis kiskorában és ma is, csak már nem úgy... Ő a parkban is vagy bárhol képes volt üvöltve fetrengeni fél órát és nem lehetett megnyugtatni sem. Sok mindent végigpróbáltunk, de ami a legjobban bevált: tedd be a kiságyába v. csukd be egy biztonságos szobába (ahol nem töri össze magát) és hagyd, hogy egyedül lenyugodjon. Ne bántsd, az egyikőtöknek sem jó. Enikő is megy a kiságyába pár percre, ha nagyon hisztizik és ő is nagyon hamar abbahagyja és lenyugszik.
Látszik Szaffin is, hogy nagyon makacs gyerek (a tekintetéből...), de ilyenkor még így talán elejét lehet venni, hogy később tovább durvuljon a hisztije. Ha látja, hogy kiakadsz/eléri a célját, ugyanúgy csinálni fogja.
Encsikém köhécsel és náthás, rettentő nyűgös tőle. Pedig akartunk ma menni a könyvtárba, kéthetente tartanak ilyen piciknek verselős-énekelős-mesélős foglalkozást. Holnap a múzeumban lenne interaktív tárlatvezetés (havonta)szintén kis manóknak, vasárnap pedig a zeneiskolában fúvósok bemutatója szintén kicsiknek. Jó lenne elmenni a progikra, remélem azért összejön. Ezen kívül hetente járunk babatornára Encsivel, egyre büszkébb vagyok rá, olyan kis okos

Pl.: a gyógytornász néni (aki a barátnőm), szétszór 20 autót és 20 labdát a szobában, a labdákat a piros dobozba kell berakni, autókat a kosárba... Encsi egyedül bepakolt legalább 10 labdát, a többi 6-7 gyerek kicsit lazsálósabban pakolászott... Másik pl.: karikán kellett keresztülmászni, Encsi mászott ezerrel legalább 6-szor, rajta kívül csak egy kislány volt ilyen ügyeske, de ő 1 évvel idősebb. És van egy mutogatós dal, amit együtt éneklünk mindig az óra végén (erdfő szélén házikó...) az én lánykám úgy mutogat, hogy még...
Bocs, hogy nekiálltam dicsekedni, de olyan jó érzés, hogy ilyen kis okosak már!
A tieitek mennyit beszélnek? Encsi lassan bővítgeti a szókicsét, de elég érdekes szavakkal, viszont azokat teljesen tisztán mondja: hal, lány, bááln (bálna), brumma, bomba (gomba), inna-(kérek inni).
Melegítő...
Nekem nemigen van már "rendes ruhám" így 4 év után

Itthon melegítő, kint farmer pólóval, pulcsival és kész. A nagykabátomon hol egy sáros lábnyom, hol egy kis takony...
Azt hiszem, annó én is furán néztem a szakadt, koszosnak látszó kismamákra, de most már annyira megértem a helyzetet!!!
No, Encsikém beájult, megyek lángost sütni. Már tegnapelőtt akartam, de nem elég, hogy élesztő nem volt itthon, még olaj meg liszt is alig...