A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

evirágos pirított cukorral ragasztom össze..

igazából ez rengeteg tészta, figurákat szoktam kinyomni, házikót meg általában egyet készítek... még sosem számoltam mennyi ház jönne ki belőle.. de ezzel a mérettel kettő simán..akár három is..

jóga miatt irigy irigy
:lol:

olvasom új frigy született! :wink:

csimbí d ejó hogy nem csipog már...

ma megkaptuk oltást, ,szépen gyarapodunk, és ma már 2* is átfordult ZSigi..

akiknél még nem fordult át sem keseredjen el :wink: barátnőm kislánya 8 hósan fordult át és nincs semmi baja... :wink:

Dia grt a fogacskához! :lol:

Aproo te tudsz citerázni? d ejóóó!
JAzmin jó a kép a bögrére!

bocsi ha nem futotta mindenkire megyek aludni
Vendég

Látom nem voltatok sokan jógán, mi sajnos nem értünk ma oda, sőt jövő héten sem biztos hogy tudunk menni :(
Addig olvasgatunk, írunk, ha tudunk. Ma is jó nyüzsi nap volt, nagybevásárlás Apával, Brendonban autósülés, etetőszék nézés - aztán majd keresünk olcsóbbat a neten :wink: Ezután pedig rokonlátogatás...
Karácsonyig megőrülnek még jobban az emberek?? Olyan idegbaj van már mindenhol...

Szépek a babák!! Lassan már azt kell írnom hogy manók vagy gyerekek, hisz nem is olyan kicsik már :lol:

Kép
kiskapucni

http://picasaweb.google.com/cosyhun/200 ... fclHNzgFc#

Zsófi: Igencsak helyes kicsi fiad van! :)

és nagyon jók a talis képek is!

Tápi:
Lehet rosszul gondolkozom, de én sem vagyok annyira tápszer-ellenes. Vagyis meggyőztem magam, hogy ha csak így tud eleget enni a Manó, akkor ez a jó. Mikor először adtunk neki, iszonyú lelkiismeretfurdalásom volt. Aztán úgy voltam vele, hogy ez van. Néha 2 mellből csak 50-60 jön össze. Azt meg muszáj kiegészíteni. Az tény, hogy mióta naponta kap, sokkal jobban hízik.

Lei
: Sokszor mi sem tudunk elaludni és akkor csak megy a nyüglődés.
Ma jól el is fáradtam, mert apa céges buliban van, KisManó meg negyed 5től fél 9ig fent volt.

Azt hiszem megyek is aludni. Jó éjt Mindenkinek!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Köszönöm a választ Boni. CSak azért kérdeztem, mert 4-5-öt biztos kell csinálnunk. És hogy ragad össze? Összeállítom és úgy sütöm ki? Persze nem egyszerre csináljuk majd. Eláll ez ügyesen...

Panna: A hintát nem sokat használom. NApi 20 percet van benne. NAgyon szereti. Már a harmadik gyerekünk gyűri, és 3 hónaposan mindegyik lógott már benne. Jó erős lábaik lettek a sok rugózástól. Elvileg ez az ülőshinta előtti korra van, tehát használható nyugodtan.

JA most olvasom a pirított cukrot! Okés, megpróbálom. Akkor kisütöm és utána ragasztok, ugye? NA, majd mesélek milyen lett!

Jó éjt!

Bözsi
eviragos

csimby, zsófi én is hasonló cipőben járok, mint ti, nekem is kb. 60 jön le két mellből, azt is fél óráig szopizza.tehát én is tápozok....sajnos. hasonlóan gondoltam az elején mint zsófi,kivoltam pár napig, de túlvagyok rajta mondjuk...de azt gondolom h. ez genetika is, szóval ha ennyire kevés a tejem akkor ebből azért nem lehet csodát csinálni.....próbáltam én már mindent, bogyók, gyakori mellretétel...azért az anyatej jelentőségét sem kell szerintem túlmisztifikálni, persze azt gondolom h. igen is nagoyn értékes,minden cseppért kár, és amiíg tudok szoptatok, ég ha ily keveset is!mert mindenre van példa és ellenpélda is.én is pl. tápszeres voltam és soha nem voltam beteg, tök erős a szervezetem, más meg anyatejes volt és tök allergiás meg asztmás stb....ez is gén dolog inkább szerintem.. .most még azért van egy kis lelkifurim, mert a szoptanít készüléket nem próbáltam még.....vélemények??

Kép
winona

jó reggelt!

Evirágos..nem először kisütöd.. és utána rgasztod össze

de a recepteshez belinkelek agy oldalt, ahol pontosan számítások vannak a hozzávalóhoz!és hogy hogyan kell elkészíteni....
Vendég

Hali!

Mekkora termés.....tegnap nem olvastam délelőtt óta, mert anyósoméknál sütöttem sütit estére a vendégeinek. Amíg Ő Levizett. Így én is kikapcs. és Ő is jól járt. A csokis süti meg mennyei lett!

ZSófi, Andi, Ti kis vagy nagy képet rendeltetek? A kicsi nagyon kicsi?
Én ma rendelek meg vagy 6 naptárat meg bögrét meg puzzlet.

Hanna zöld békás türcsije :lol: mi is ilyenbe nyomulunk mert az egyik becenevünk egy rugi után békakirályfi. Amikor párom először meglátta ezt az extrazöld cuccot, azt hittem falnak megy, de mára már imádja, majd fotózom és felteszem, ha nem száll el megint. :evil:

Tápszer: nálunk egyszerű volt a "döntés", mert párom nagyon fafej. Biztos olyan prof. tartott anno erről előadást az egyetemen, aki nagyon nem híve, mert nálunk meg volt tiltva. Én is sokszor érzem, hogy kevés a tejci, meg napközben tényleg van hogy 3 perc egy szopi, de ha egyszer nem kér utána 3-4 órát? Illetve hiába akarom adni a másik cicit, már elfordul, csak este kell neki.
CSandi, van olyan doki aki ruciban mér????Jesszus, ez dúúúúrva. Amúgy sokan azt mondják, hogy amíg 1 gr-ot hízik, addig nincs vész. A lényeg hogy jókedvű és fejlődik. Sztem ebben a korban már nem kell 150-et, még a 100 is felső határ, már ezt is hallottam. De ha utánaszámolsz, hogy mennyit hízna 1 éves korára ha tartaná akár a 100-at......

Na, lépek, még nyomulunk ágyikóban.
Gyógyulunk ezerrel, bár még szívni kell, de éjjel megint csak 2x keltünk! Ez nálunk a legjobb eset, hogy 4 órát alszik egy körben Levi és utána még kb. 2-2.5-t. Hiába, pótolni kell a napközben kihagyott fél órás cicizéseket! De így legalább már kialszom magam némileg, ez a múlt heti óránkénti műsor kissé boszorkánnyá változtatott. :oops:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Apro: Kíváncsi vagyok Levi hogy fest a kisbékában! :) Nálunk apa választotta és nekem nem tetszett annyira, de már én is oda vagyok érte!
Nagyon fárasztó lehet ez a sokszor kelés, de kitartás!

Tápszer: Nálunk szopi után üvölt a Hanna, ha nem pótolom ki. Szóval nincs más megoldás. Én is próbáltam mindent, de nincs több tejci. Rohamosan akkor csökkent le, amikor októberben mellgyulladásom volt.
Amúgy sajnos én is tápszeres voltam, anyu 1 hétig tudott szoptatni. Neki szinte semmi teje nem volt. És nem akarom elkiabálni, de nem igazán vagyok beteges. Remélem, hogy Hannánál is minden rendben lesz a későbbiekben.

Nektek mennyire hullik a hajatok? Tudom, hogy szoptatás alatt normális a hajhullás, mert terhesség alatt szinte nincs is. De nekem már ijesztően sok kijön. És tiszta haj minden, pedig nagyon figyelek rá. Állandóan azon parázom, hogy a Hanna le ne nyelje.

Cs.

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt Kívánok Nektek!

A szeptemberi topikból jöttem át, egy kérdés erejéig.

Először is szeretnék szívből gratulálni minden babához, egytől-egyig nagyon szépek, helyesek, szépen fejlődő babák!!!
Személyesen Diát ismerem is, egy kórházban szültünk :wink:
Szoktalak benneteket olvasgatni, mert bizony az én babám is augusztusi lett :wink:

Kérdésem lenne hozzátok:
Olvastam, hogy köztetek is akad olyan anyuka, akinek a babájának kicsit kisebb a kutacsa. Talán Mecsi babája?? Most nem nagyon emlékeszem :oops:
Szeretném megkérni azt az anyukát, akinek szintén pici a babájánál a kutacs, hogy írja le a tapasztalatait. Előre is köszönöm Neki!!!

Rólunk: Tökéletesen fejlődik Adél. Gagyog, tárgyak után nyúl, hasról hátra próbál fordulni, hason fekve az előtte lévő tárgyakat megfogja, és folyamatosan nevet, egy kiegyensúlyozott kisbaba.
Most megyünk röntgenre. Megnézik,hogy a többi varrat a fején (kis kutacsok) össze vannak-e nőve.
Kérdezném az érintett anyukát, hogy hol tartanak a vizsgálatokkal kapcsolatban??? 34 körfogatú volt a koponya születésekor, és most 38,5cm.
Köszönöm még egyszer előre, hogy megosztod kedves anyuka a tapasztalataidat velem.
Üdvözölettel:
Júlia

szeder74

jó reggelt!

először is Júlia, mert nálunk van Beninél kisebb kutacs, illetve HRK Rituséknál, de ő mostanában nem nagyon jön közénk! :(

nálunk szerencsére a dokinéni eleve észrevette, hogy kisebb kutaccsal született Beni, így a D vitamint (vigantol) már eleve csak egy héten h-cs-ig adjuk, mivel ez segíteni elő a csontosodást! mi 36-os fejkörfogattal születtünk és most a múlt havi vizsgálatnál 41,5 volt, szóval nő rendesen, és a kutacsa sem tűnik kisebbnek, vagyis dokinéni nem mondja! legutóbb azt az infót kaptuk, hogy, ha változást észlelne, akkor elküld majd neurológiára, és majd a neurológus utal be koponya uh-ra, de mi egy fizetős vizsgálattal ezt megelőztük, és már most voltunk koponya uh-n, amin szerencsére mindent rendben találtak! ;) így "sajnos" nem tudok nagyon tapasztalatot megosztani, mert nem is nagyon járunk semmiféle vizsgálatra, legalábbis mi! HRK Ritusék voltak már neurológusnál, talán küldhetnél neki privit, biztosan szívesen leírja, hogy náluk mi a helyzet! ;)

Cs-andi, pont akartam is írni a tegnapi jógás képek láttán, hogy milyen kis husi lett Csenge is... így már nem is értem, hogy mire van oda a dokinőtök, biztosan nem lesz ott semmi gond! :)

na a mérlegelés nálunk is pucér, még, ha oda is pisil a gyerek! :) és szerintem az sem mindegy, hogy nálunk pl. mindig du. van kaki, így még az is nyomja a mérleget! :)

nagyon jók a jógás képek! ;) úúúúgy mentem volna!

Csimby, meglestem Hannus képeit! nagyon kis cukor ő is!

Aproo, örülök, hogy javul Levi állapota, meg, hogy tegnap tudtál kicsit relaxálni! ja, lehet, hogy butaság, de itt a lakóparkban egy anyuci azt csinálja, szeptemberi babóval, második gyerekkel, hogy délutánonként érezhetően kevesebb már a tejcsije, és ad neki almát, sütőtököt, stb. talán, ha minden kötél szakad, ki lehet ezt is próbálni!

Winona, Csimby, szerintem sem akkora tragédia a tápszer, de ezt szerencsére egyik lány sem állítja! ;) így a mi babáink ezt eszik, mondjuk annyi mázli, hogy a K vitamint nekünk már nem kell legalább ampullából adogatni! ;)

most egy pill. gyerek nyügizik... majd még jövök!

sophie27

Júlia: Gratulálok a gyönyörű kislányodhoz! :)

Kutacs: Én eddig nem írtam, de nekünk is kicsi a kutacsunk. Szinte már nincs is. Mi a légzésfigyelős-problémák miatt mentünk kórháza és ott szóltak először, hogy nagyon kicsi a Hanna kutacsa. Győrben próbáltak neki csinálni egy koponya UH-át, de nem sikerült a kis kutacs miatt. Az egyik doki akkor azt mondta, hogy ennek járjunk utána, mert komoly problémák lehetnek belőle. Egy másik, közvetlen utána azt, hogy nem kell foglalkozni vele. Annyit javasol, hogy hetente mérjük a fejkörfogatot. A Hanna akkor 3 hónapos volt. 33 cm volt születéskor a feje, akkor meg 38.
Mi nagyon megijedtünk, egyből mentem a gyerekorvoshoz, aki szintén megnyugtatott, hogy sok ilyen kisbaba van és amíg szépen fejlődnek addig nincs is gond. Védőnőnknek is ez a véleménye. Szemmel látható tünetei lennének, ha nem tudna megfelelően nőni az agy.
Persze én ettől nem nyugodtam meg és csomó mindent elolvastam. Lehet kár volt, mert hihetetlen szörnyű dolgokat találtam.
Aztán 2 héttel később mentünk a Heim P.-ba alváslaborba és ugye ott is megnézték a fejét. Az egyik doktornő(hozzáteszem, hogy nem ez a szakterülete) iszonyúan ránk ijesztett.
Másnap újra csináltak egy koponya UH-át. Ez sem lett tökéletes, mert valóban kicsi a kutacs, de a doki (aki 20 éve ezzel foglalkozik) nagyon megnyugtatott. Ő is azt mondta, hogy kicsit gyakrabban kell mérni a baba fejét, kb. 1 cm-t tágul a koponya havonta. Még akkor sem kell megijedni, ha nem tapintható a kutacs, mert a csontok tovább tágulnak. Ő azt sem javasolta, hogy a napi 1 csepp D vitamint csökkentsük. Mondta, hogy a saját gyerekei is ilyenek voltak és nem szabad egyből megijedni. Amúgy ő is hangsúlyozta, hogy szemmel látható tünetei lennének, ha a babának idegrendszeri problémái lennének e miatt.
Én mindig leméretem a dokival a Hanna fejét .Most 39 cm. Nekünk másfél hónap alatt nőtt 1 cm-t.

Amúgy olvastam, hogy műtéttel lehet ezt korrigálni. Pesten és Győben végeznek ilyet, hogy beépítenek a kutacs helyére egy lapkát. Ezzel gátolják a csontosodást és mindig vesznek ki belőle egy darabot. Ez elég szörnyen hangzik! Nem hiszem, hogy minden esetben erre szükség van.

Mi most ott tartunk, hogy megpróbálunk ezen nem idegeskedni. Hanna is szépen fejlődik, növöget. Azért néha van, hogy tapogatom a kutacsot, de nekünk már csak egy vékonyka csík van.

Ha jól emlékszem Zsófi nektek van hasonló problémátok, igaz?

Cs.

Kép

Kép
csimby

zsófnem kell a K vitamint adni tápszreseknek??? :shock: nekem ezt nem mondta a doknő...
nekünk kis ujjbegynyi kutacsot mondtak....de senki nem foglalkozik vele...nálatok kisebb volt?vagy mit mondtak anno??
és a szoptanítról véleményed?
köszi :)

Kép
winona

komolyan ez a kutacs para,ezek a dokik!!!h. mindegyik mást mond :twisted: nekünk hiába kicsi, a doknő sose méri meg! :evil: majd jól rákérdezek mostmár.de nem idegeskedek, mert nagyon fejlődik a gyerkőc.
na pakolok!

Kép
winona

KÖSZÖNÖM LÁNYOK A HOZZÁSZÓLÁST!

Csimby!
Köszönöm :wink:
Most hívtam a védőnőmet, és egy barátnőm is védőnő, úgy hogy ki kértem a véleményüket.
Ahogy írtad csimby havi 1 cm-t kell,hogy nőjön a baba feje. Nagyon örülök,hogy nálatok is meg van ez a "bűvös 1 cm". :wink: Tudod én is egész éjszaka a netet olvastam, nem bírtam aludni.. én is bizony sok-sok szörnyűséget láttam, olvastam.
Igen, pont azokat is meg találtam, amiket leírtál.. hát borzong a testem ettől az egésztől.. :( Bízom benne, hogy egy vaklárma volt nálatok is és nálunk is ez a probléma.
Eddig nálunk is minden tökéletes! Úgy hogy én is nézni fogom Adél fejét havonta. Köszönöm, hogy írtál nekem, sokat segített!!!!

szeder74

Ja, képzeljétek, kértem árajánlatot Alsópáhokra a kolpingba. Legolcsóbb kétágyas szoba 4 éjjelre minden extra szolgáltatás nélkül, csak félpanzióval, ez lett volna a Karácsonyi ajándék hármunknak.
Csupán "csak" 140.000 Ft.....éjjenek a magyar kisgyermekes családokhoz és a gyedhez igazított árak... :? :? :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Aproo hát ez az! :twisted: mi is oda szerettünk volna menni.. de ilyen árakkal..
Vendég

szeder tüneményes a kicsi :lol:
Vendég

Nagyon szívesen! Ha nem is tudtam segíteni, de legalább tudod, hogy más is van így! Én tudom, hogy nem lesz semmi baj se nálatok, se nálunk! :)

Na megyek, mert felébredt a Hanna és nagyon üres lehet a pocak! :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt Lányok!

Júlia, én is csatlakozom a kiskutacsúak táborához, mert nekünk is ezt mondták a 3 hónapos oltáson. Mondjuk amikor anno voltunk a 6. héten koponya UH-n, akkor azt mondta a dokinő, hogy ujjbegynyi a kutacs és kész, nem mondta, hogy ez baj lenne. Aztán olvastam itt, hogy Zsófi Benijének ugyanez van és őket ijesztgették. Aztán amikor a 3 hós oltás volt, akkor helyettes gyerekorvos volt, nem a sajátunk (mert a saját az meg sem mérte a gyerek fejkerületét) és ő mondta, hogy kicsi a kutacs és hogy gyakran mérjük a fejkerületet. De akkor is ujjbegynyi volt, mint hat hetesen és ez állítólag jó, mert akor nem ment összébb. Andris 35 cm-rel született fejkörfogatilag és most 43 cm a feje, szóval növekszik rendesen. És nekünk sem mondták a K vitamin csökkentést, pedig direkt rákérdeztem.

Aproo, örülök, hogy Levi jobban van, hogy tudsz egy kicsit jobban pihenni és sikerült kikapcsolódnod is egy kicsit. Nekem holnap jönnek a szüleim, mi meg ellógunk egy kicsit a férjemmel vásárolgatni. Bár már előre utálom a tömeget, a lökdösődést és az igénytelenséget, amit a "lelkes" vásárlók maguk után hagynak.

Képzeljétek, tegnap vettem én is a Tescoban olyan fürdőjátékokat, amit asszem Zsófi ajánlott. Nagyon édesek. Este kipróbáltam őket a kádban (igen, én játszottam velük :lol: ). Meg azt akartam még mondani, hogy a Tescóban most le vannak árazva a plüssök 50%-kal és vettem Andrisnak egy Percy nevű pingvint. Ő az:

Kép

szuszu

Apro! Én nagyképeset kértem, kiváncsi vagyok milyen lesz. Igen, a Kolping elég drága, mi egyszer voltunk 3 napra, de az olyan 110 körül volt. Viszont szerintem most még nagyon korai. A mi korú babáinkat szerintem tökéletesen kielégítik az otthoni ingerek. Én inkább akkor mennék ha már úgy egy éves és esetleg járni tud, az már igazán élvezetes lenne. Most a fürdésen kívül mást nem tudnátok jól kihasználni. Örülök, hogy Levi jobban van!

winona! Tápiban van K-vitamin, a tejcsiben nincs, ezért nem kell adni tápisoknak. Én kipóbáltam a szoptanítot még Cintusnál. Nekem nem sokat használt és szerintem nagyon macerás, így én meg is váltam tőle.

Zsófi! Szerintem is az a legfontosabb, hogy te ne idegesíts magad ezen a tej-tápi kérdésen, mert az csak Beninek lenne rossz. Egyébként nálunk is úgy volt, hogy Cintus egyáltalán nem volt beteg sokáig, bezzeg most Viki, mondjuk neki már Cintus is szállítja haza a bacikat. Illetve nálunk Gordon egy csepp anyatejet sem kapott, én viszont sokáig, mégis ő szinte soha nem beteg, nekem meg minden télen legalább kétszer taknyom-nyálam (bocsi).
Cicid helyrejött? Beninek a nagylábujjáról eltűnt a pirosság?

Dia! Én is gratulálok az első fogacskához, főleg, hogy ilyen simán ment a dolog.

Kitti Levije nagyon édes a rénszarvasos szerelésben!

KépKép
jazmin2005

Csokisrecept fenn van az oldalunkon!

Kutacs, na ez a probléma nekünk szerencsére kimaradt...szép is lenne még ezért is kórházba rohangászni.
Egy műtét, bcg-túlreakció és két takonykór, némi bélfertőzéssel megspékelve pont elég, még sok is.... :?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Sziasztok4

Meglestem én is Hannát! Nagyon kis falat!

Én is nagyon szeretek szoptatni, és szerencsére van is még elég tejcsi. De ha nagyon kevés lenne Rékának, és látom hogy éhes, én se gondolkodnék hogy adjem-e a tápit vagy sem. De szerintem mindenki így van ezzel. Mondjuk ha csak kis mennyiségnövelésre van szükség, akkor szerintem azt meg lehet oldani sűrűbb ciczéssel, vagy szopi utáni fejésekkel még. De ez nem fogja pl 2-3x-osára növelni a tejci mennyiségét, az tuti. Hajrá Cs-andi! Bár szerintem sincs nálatok gyarapodási gond így a képek alapján!. A doki meg nálunk is csak pucér mérést fogad el... Ne aggódj!

Mennék vásárolni még a délutáni tömeg előtt, Réka játszott a kiságyában, míg én beágyaztam készülődtem. Mire kész lettem szépen bealudt, most is durmol. Mondjuk f10-kor keltünk, előtte f7kor kajál. Éjjel 9órát aludt egyhuzamban, f7es szopi után egy órát ébren, kettőt aludt, és most megint durmol. Tényleg téli álmot alszik!!!!! :lol:
Na megyek, megkajálok, hátha lassan felébred...

panna1

Köszönjük a bókokat! :)

Hanna is elaludt megint! Nem akarom elkiabálni, de már 3 éjszaka egymás után 10 órát aludt.... Délelőtt meg 2 óra ébrenlét után általában magától elalszik.Nálunk a délután és az este a nagyon nehéz.

Szuszu: Édes ez a pingvin.

Lehet már volt róla szó régebben, csak én nem olvastam, hogy Ti mit vesztek a babóknak Karácsonyra?

Cs.

Kép

Kép
csimby

zsófi, magam is meglepődtem mert andris a hasonfekvő s képen tisztára olyan mint csengi...de nem lehet ő mert nem voltunk jógán csak tranzitban:(
Vendég

Sziasztok Csajok!

Elég rohangálós napjaink vannak, így csak futva olvasom kivel mi történik mostanában. Emlékszem is, hogy Apró kérdezett két napja tőlem valamit, de akárhogy gondolkodok nem jut eszembe, és próbáltam visszakeresni, nem találom....megkérdeznéd még egyszer? :oops: :oops: :oops:

Hozzátápi: én is csak hat hónapos kortól szeretném, a tápszerről pedig azt gondom, hogy semmi baj nincs vele, de ha nekem nem lenne elég a tej, én először megpróbálnék anyatejet szerezni, és csak akkor adnék tápszert, ha máshogy nem tudom megoldani.

Imádtam képeket! Nagyon édes Virág fülbevalója, Beni mosolya nagyon csábító, biztos nagy szívtipró lesz, Makaduék Levije pedig szerintem is a szemével fog hódítani, nagyon igéző :) Nem csodálom, hogy Julcsiék rögtön lecsaptak rá :wink:

A tali miatt nagyon irigykedek, remélem Katica hamarosan összehozza nekünk is :)

A kutacsunk nekünk is ujjbegynyi, de nem igazán foglalkozik vele a doki, most mérte meg először a fejkörfogatunkat, azt mondta minden rendben.
A hízásról akartam még írni, hogy mi már csak 100-akat hízunk havonta, és én azt olvasom mindenhol, hogy teljesen normális, hogy lelassul, és a védőnő és a doki szerint is teljesen jó minden így! Szerintem ezt sem kell túl aggódni!

Más most nem jut eszembe....

Ma mi is megyünk vásárolni Pécsre, de lehet, hogy megbánom, Panna, te merre indulsz, hátha össze tudunk futni valahol :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!

Sajnos a talira amennyire akartam nem jutottam el. A drágámmal voltunk vásárolni, posta karácsonyi ajándékvadászat és a város másik végében azaz a pólusnál voltunk uhogy oda se értem volna.... :(:(

Tápszer: Sajnos nálunk is már napi egy kajálás tápszeres mert estére nincs elég tejem így fürdés után tápit kap. Én is azon nőttem fel sőt sokan mások is még sincs bajunk tőle. Bár nagyon furcsa a tudat hogy így szépen lassan elszakadás lesz bár amig lehet kitartok. DE viszont én biztos nem adnék szerzett anyatejet hacsak nem ismerőstől aki tudom milyen életvitelű!!!

Csimby: Mi egy sütifaló kincsesbödön játékot vettünk karácsonyra ajándékba. Igazából azért mert most volt akciós a tescoba és nekem nagyon tetszik :)

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

tápszerrel kapcsolatban még annyit, hogy én úgy érzem megtettem mindent drága bogyi, sör, fejés ......stb. és próbálok tenni is, hogy legyen tejem, de ha a természet igy dönt akkor nincs más választás. Viszont a védőnőm meg azt mondta várjuk meg a január közepét és csak utánna próbáljuk meg a hozzátáplálást mármint a kajákat.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

A Mecsi, én is várni akarok még vele, szerintem is hallgass a védőnőre! Tudom, hogy a tápszerrel sincs semmi baj, de anyatejet csak az adhat, akinek egy csomó vizsgálata megvan, Aids, hepatitis, tüdőszűrő, széklet, meg még kettő, de azokat nem tudom pontosan mit takarnak, szóval nem adhat csak úgy bárki...

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Csak azt nem szűrik hogy dohányzik e vagy sem :?: :?: :idea: :idea: és nekem ez is nagyon fontos lenne. meg épp mit evett az anyuka biztos hogy próbál okosan enni hogy ne fájjon a pici hasa stb... lehet hogy túlaggodom ezt a dolgot de én így gondolom.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Sziszka! Most olvasom csak, hogy jöttetek Pécsre. Mi dél körül indultunk útnak, f2-kor haza hamizni, aztán f3-kor megint el, és 5 körül értünk haza. Csak közte nem gépeztem, így nem tudtam, mi a terved... NA majd legközelebb!

Mi Rékának pihenőszéket szeretnénk, meg egy overall-t, mert a kölcsönbe kapottak még jók rá, de sztem egy hónap múlva már kb kicsi lesz. Ebből vmelyikbe a teómék is beszállnak, mert horror kiadás lenne amúgy. Viszont ma vettem csini rózsaszín kockás kisrucit a C&A-ban. Tüneményes lesz benne. Karácsonyi rucinak szánom neki...
Na megyek, mert ezer dolgom van, még lehet, benézek...

panna1

Sziasztok! Visszaolvasni még nem nagyon volt időnk. A dokinál ma kiderült, hogy miért volt olyan nyűgös szegény Zsombikám az elmúlt két napban, sajnos középfülgyulladása van :( Egy gyors kérdésem lenne, mi szerencsére eddig ebben nem voltunk érintettek, Zétinek ilyen sose volt. Kaptunk antibiotikumot :( meg a Nurofent javasolta a doki főleg fájdalomcsillapítás miatt (azt már tegnap is kapott részben a láz, részben a fájdalom miatt) Ötleteket, jó tanácsokat szeretnék kérni, hogy mire kell figyelni, mit érdemes csinálni, hogy gyorsabban gyógyuljon, kevésbbé fájjon szegénynek. Szomszédasszony sebtében mondta, hogy langyos sóval lehet gyulladást csökkenteni, de hogy kell alkalmazni? Mibe tegyem, mennyi időre? Jaj még azt se tudom szegénynek melyik füle fáj, nekem nem jutott eszembe megkérdezni a dokit melyik piros (látszik, hogy már harmadik éjszaka alig alszom, agyi kapacitásom a 0-hoz közelít).

Ha lesz egy kis időm akkor olvasok és jövök.
Vendég

Csak láttam, hogy a Kolping is téma volt, nem olcsó, de azért nem is olyan drága mint írtátok. Ezt az ajánlatot nemrég kaptuk tőlük (sajnos nem tudtunk végül elmenni :( ) és ez kisapartman, nem is kétágyas szoba! És januárban 4=5 éjszaka akció van!

Időpont: 2008.11.28.- 2008.11.30. (2 éjszaka)
Vendégek száma: 2 felnőtt, 2 gyermek
(1 és 3 éves)
Elhelyezés: Galériás 1 légterű kis apartman mini konyhával 66m2; körbalkonnal 39m2+ kiságy 68.000,- Ft

A megadott ár tartalmazza az ÁFA-t.

Az idegenforgalmi adót a szállásdíj nem tartalmazza, a helyszínen fizetendő: 290,- Ft/fő/éj (18-70 év között).

AZ ÁR TARTALMA:

Kolping Spa & Family Kulinárium
 bőséges svédasztalos reggeli; svédasztalos vacsora bébi- és gyermekbüfével, 17:30-18:15 között óvónői kísérettel, gyermekeknek előke

Kolping Spa & Aktív*

 fürdőköpeny használat (felnőtt méretben); szabadtéri medencék (csúszda, sodrófolyosó, pezsgőfürdő, árnyékos bébi pancsoló valamint gyermekmedence), napozókert nyugágyakkal; fedett élményfürdő (ellenirányú áramlás, víz alatti masszázs, vízköpő, pezsgőfürdő); wellness park használata (termál medence, gőzfürdő, finn- és aromaszauna, pihenőszoba); fitness terem használata (Technogym kardio- és erőgépekkel, gimnasztika terem); szabadtéri létesítmények használata (aszfaltos gokart pálya pedálos gokartokkal, strandröplabda pálya, focipálya, tűzrakó hely, indiántábor, játszóterek, kötélpálya gyerekeknek és felnőtteknek, mini állatkert)
* szabadtéri létesítményeink májustól szeptemberig üzemelnek

Kolping Family
 Bobóország: játszóház, babakonyha, szoptató helyiség, pelenkázó, az ország legnagyobb víziló kiállítása több mint 1000 vízilóval; főző suli; barkács műhely; babakonyha a Gizella és Ulrich házakban;
Szobai felszereltségek: babaágy, pelenkázó, fürdető kád állvánnyal, bili, WC ülőke, zsámoly, az apartmanokban cumisüveg melegítő 2009-től;
sport babakocsi, háti hordozó, kerékpárülés

Kolping extra
 parkolás a szálloda zárt rendszerű parkolójában
 ingyenes vezeték nélküli Internet a fogadó épületben és a tini club-ban
Vendég

szia Csenge!

A melegitett sóval óvatosan mert hallottam olyat hogy árthat is , bár én is úgy emlékszem ha fül bajom volt azt kaptam a fülemre. egy edénybe melegits sót akár mikróba és tedd egy zokniba vagy kettőbe az jobb nem megy rajta át. de jó a cseresznye mag párna is. fürdésnél meg vigyázz ne menjen bele a víz. Barátnőm babája is most volt füles beteg ő is antibiotikumot kapott :( zsombikának jobbulást! Más nem jut eszembe. :?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Csenge! Cintusnak is nemrég volt először. Én vettem neki fülmelegítős sapit, de nem tudom, hogy azt a picúroknál lehet-e már alkalmazni, több korosztálynak van azt tudom. Jobbulást kívánok!

KépKép
jazmin2005

nem fogdossa valamelyik fülét vagy fejecskéjének egyik oldalát akkor tudod melyik fáj?

Nálunk is megy a nyűglődés, Áron iszonyat frontos.

Hogy lehet megtanítani a babákat az alvásra. minden könyv azt írja hogy le kell tenni aztán időközönként bemenni. De hát addig üvöltés lesz nincs más mód? Ringatás ellenes voltam de már az elején rászoktam , de ahogy súlyosodunk én is annál nehezebben bírom , a hátam már kivan és akkora meg a kezem is mint egy díjbirkózónak.

Valaki aki szedte esetleg a cerazetet abba lehet hagyni bármikor? Hétfőn azért hívom a dokim hogy elhagyhatom e , mert mostanában 2naponta elfelejtem bevenni, hízok , ragyásodok, és talán lehet tejre is megy. Viszont ha elhagyom akkor meg fog jönni vajon vagy amíg szopiztatok nem lesz vérzés?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

CsengeAndi, én úgy tudom, hogy a sót, melegítve mondjuk anyag zsepibe belecsomagolni és úgy tenni a fülecskéjéhez! ez mondjuk kicsit macerás, mert nem feltétlen marad úgy, ahogy te szeretnéd, ezért van ilyen kicsiknek olyan füles sapi, amibe bele lehet tenni a meleg sót, stb. és ezt direkt ilyen fülfájásos babóknak szokták venni az anyucik! mindjárt megnézem a neten, hogy hol lehet beszerezni! ;) amúgy lehet, hogy infralámpa is megtenné, ja, de mégsem, mert Zsombi nem tartaná csukva a kis szemét, az meg úgy ártalmas! :( szóval marad szerintem a sapi!

Andi, ez talán hasznos! ;)

http://www.kismama.hu/kisgyerek/fulgyulladas/2294/

jobbulás Zsombikának!!!!

most nem tudok sajnos írni többet, csak gyorsban elolvastam mindent, hogy ne maradjak le!

ja még annyi. anyatejszerzés ügyben, valahol Mecsivel értek egyet. lehet, hogy baromság, de én sem adnám más anya tejét az én gyerekemnek... amúgy meg a dokinéni azt mondta, hogy a napi 50ml fedezi a gyerek számára fontos antitesteket! ;) így marad a kicsi szopi, többi tápi felállás nálunk is! amúgy meg szerintem nem is "adnak" anyatejet már ilyen nagy babáknak, főleg nem ingyen, hacsak nem mondjuk egy ismerősnek van teje, amit odaad nekünk!?

sophie27

CsengeAndi, próbáld meg picit megnyomizni a fülét, ha elkapja, az a fájós! persze csak érzéssel, nehogy szegényke sírjon... :(

Mecsi, én nem szedtem, de doki azt mondta, hogy bármikor kezdhető és abba is hagyható ez a fogamzásgátló cucc... nekem még nem jött meg, pedig egy darab bogyit nem szedtem még be! ;) remélem, hogy így is marad! ezzel is spórolok! :P

sophie27

hát akárkiét én sem adnám a babámnak, egyet értek mecsivel, de a szomszédasszonyomat ismerem és nem cigiznek és mivel tejleadó volt be is van vizsgálva és frissebb mint a begyűjtött leadott tejek
Vendég

Sziasztok! Csak gyorsan bekukkantottam hozzátok, annyi a meló, hogy na! Padlóztuk a hálószobánkat, ma lett kész, a bútorok visszakerültek, de a szekrénybe még nem pakoltam be a ruhákat, ez a holnapi feladat lesz :?
Más anya tejével kapcsolatban én is csatlakozom az ellenzők táborához. Abban igaza van Sziszkának, hogy azokat szűrik, akik anyatejet adnak, de viszont lehet olyan betegsége az anyukának, amit ma még nem ismernek, vagy nem szűrik, és így fertőzhet. (mamám pl anno olyan vért kapott egy műtét után, ami fertőzött volt, csak akkor még arra a betegségre nem szűrték a véradókat, így megfertőzték mamámat). Na én ezért nem adnék más anya tejéből. De ne érts félre Sziszka, persze mindenki a saját meglátása szerint cselekszik!!!
Na megyek mert a fiúk szétszedik a dvd lemezeket :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Jó estét! Nem tudtam napközben jönni. Pakolásztam, vásároltam, meg Apa is itthon volt (meg lesz most már év végéig, úgyhogy ha nem jövök, akkor nem enged a géphez ;-)

A K vitaminnal kapcsolatban, nekem azt mondta a dokinénink, hogy az a legújabb, hogy 3 hónapos kor után már nem kell adni. Igaz, maradt még, úgyhogy adtuk eddig. Nektek nem mondtak ilyet?

Érdekes módon Enikő 2-3 napja kevesebbet eszik, az eddigi átlag 160-180 (rekord 280) helyett csak 100-150-et. PErsze ez még nem olyan vészes, csak kicsit furcsa. Azért lefogyni még nem fog ettől ;-) De remélem nem megy a tejtermelés rovására. Vagy kénytelen leszek megint fejni, pedig olyan lusta vagyok rá...

Szerintem se kell aggódni a tápszerezés miatt, persze jó, ha van mellette egy kis szopi, de tényleg mindenki maga tudja, hogy mi a legjobb a babájának, nem? Ha meg nincs más lehetőség, akkor is kár ezen aggódni...

Na jóccakát, és jobbulást a betegeknek! Szegény Zsombi! :( Én nem tudok semmit a középfülgyulladásról, de remélem hamar rendbejön.... nagyon fájhat :cry: :cry:

yuyu79

Sziasztok!

Jobbulást Zsombinak! Gyógymódot sajnos nem ismerek, de biztos kaptatok valami papírt, azon rajta lehet, hogy melyik füle....
Mecsi: én azt olvastam, hogy csak fél éves kor után ajánlják az aludni tanítást... én is ringatom, szóval tudom miről beszélsz, ráadásul nálunk sokszor megy az üvöltés is esténként, azt hiszem én megvárom a fél éves kort, bár mi még csak 7 kiló körül vagyunk....persze így sem könnyű.

Anyatej: szerencsére akiknek mi adjuk (eleinte Binyek, most pedig egy 7. hónapban született kisfiú) nagyon hálásak minden cseppért, így most elkezdtem újra tejet szaporítani, mert ugyan nekünk elég, de szeretném, ha nekik is tudnánk adni amíg csak lehet. Ismerősnek mi is ingyen adtuk, ők most fizetnek ugyan, de nem ők igazából, hanem a TB (bár még nem kaptam egy fillért sem, de egyszer majd biztos eljutunk oda is) Egyébként az anyatej erre felé háztól-házig megy így pontosan tudod kitől kapod és hogy él stb. Az pedig hogy mit eszik az anyuka és mit nem, erre a saját gyereke miatt is vigyáz. Persze senkit nem akarok meggyőzni. Ezt mindenki maga dönti el.

Barbi: Düvő: még nem tudtam az egész albumot végig hallgatni csak néhány számot, szeretjük a népzenét, nekem ebből kicsit hiányzott az ének, lehet hogy a többi számukban van (?) de olvastam a net-en, hogy kibővültek egy csajjal, aki énekel. Egyébként a zene nagyon tetszett!

Kellemes estét mindenkinek!

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Nem tudom, vannnak babák akik már ilyenkor is rászoktathatóak az alvásra. Áron is még csak 6kiló de hát inkább még szenvedek vele ha nem megy . Nincs szivem hallgatni még ahogy üvölt :( elég megrázó volt az első hónap a hasfájás miatt még nem készültem fel egy hosszabb sírásra. :D

Na nyugodalmas jó éjszakát mindenkinek Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!

Sziszka nagyon jó, hogy tudsz segíteni rászoruló kisbabákon!

másfelől ha ismeretlen ember ad tőle lehet tartanék kicsit!
:roll:

Valaki kérdezte ajándékot

tegnap volt nálunk egy barátnőm és a testvérével akinek már van egy kisfia l(ő sajnos nem tudott jönni) közösen ezt az ajándékot adták nagyon tündéri és énekli a mondókákat, és ha a közepén megnyomod valamelyik gombot vagy később a baba akkor megmondja milyen színű hány darab mi van a képen... édes

Kép

illetve én megrendeltem a TUlliból a Sütifaló bödönt ott sem volt borsos áron (TEscóban nem kaptam) http://www.tulli.hu/advanced_search_res ... &image.y=8
illetve egy keljfeljancsit(emlékszem húgom is nagyon imádta) http://www.tulli.hu/advanced_search_res ... &image.y=0 a zöld színűt

a barátnőm ajánlotta még a brendonbban kapható nagy 3D-s könyvet http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... 11&whid=32 de most nem találtam enm kapható de lehet valahol találtok könyvesboltban

szóval ezeket javasolták!

na megyek pakolászni meg pihenni, mert pici fiam nehezen dolgozta fel a sok élményt és az új játékot, egész éjjel forgolódott, nyugtalanul aludt!
Vendég

Köszönöm a válaszokat és az együttérző szavakat. Hát ez tényleg egy alattomos betegség és nagy fájdalommal jár, úgy sajnálom szegény kisfiamat :(
Sziszka, gyerekorvosnál voltunk, ott sosem kapunk semmilyen papírt, még a kiskönyvét se szokták kitölteni, csak az oltás részt.
Zsófi, köszi a cikket, sok érdekes, hasznos dolog van benne. Érdekes, azt írják, hogy náthával kezdődik ez a betegség, de Zsombi nem is volt náthás :( nem taknyos, nem köhög.
Megyek is, hogy megdajkáljam egy kicsit és szegény Zétim is nagyon anyás, mert kevesebb időm volt vele foglalkozni.
Jó hétvégét mindenkinek!
Vendég

szegény kis Zsombika!remélem hamar meggyógyúl!!
Vendég

Sziszka! Nekem csak ez miatt a betegség-dolog miatt nem tetszik az anyatejadás, de valószínű ha nem lett volna a családban ez a dolog, más szemmel nézném én is! Viszont minden tiszteletem a tiéd, nem sokan csinálnák ezt, amit te, hogy csak azért fejed a tejet még mindig, hogy segítsél vele más babának!!!! Ha egy picit magukba szívnak a te kedvességedből a tejtesóitok, már megérte! Jaj, Binyek, ne értsd félre, Te is nagyon nagyon kedves csajszi vagy!!!!! Ugye értitek mire gondolok???? :oops: :oops:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Hali!

Épp anyamalackát vágunk, csak most én vigyázok a legfiatalabb résztvevőre Laughing Laughing Laughing Levikém egész jól bírja, 340 kg a desznyó, 150 kg kolbi.....kicsit sem nagy!

Sziszka, nem emlékszem.... :oops:

Csenge, Zsombinak jobbulást.

kolping, én is hivatalos ajánlatként kaptam a 140 ezrest, a januári akcióval együtt. A tiétek 2 éjjel, ez 4.
68 ezer duplája és már ott is a 140 ezer, ami megfizethetetlen, Petim másfél havi fizuja... :oops: :cry: :?

Boni, szuper játékok, amit kaptatok azt honnan?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

:-) Közben hazajöttünk végre.
Hozzák még anyósomék utánunk az első rekesz husit, azt fogom vagdosni este....már úgy várom.... :oops:
Na, de legalább jövő nyárig nem kell disznóhúst vennünk, illetve ha csülköt kívánunk, mert az a kedvenc, talán azt. Ez így nagyon megéri.

Szóval Boni látom előre megveszed az összes játékot Zsigi 4-5. szülinapjáig. :D
Tök szuper, én is annyira, de most még várom, kitől mit hoz a Jézuska.
Azt tudom, hogy miben fog teperni, ha már tud ülni, mert a keresztapumtól bébikompot kap, ami nagyon szuper.
Hasonló, mint a körbejárkálós fa, csak ezzel irdatlan sebességgel teperhet az egész lakásban, mint Flinstones-ék. :lol:
Már nagyon várom!

Akik utazgattok: milyen utazóágyat ajánlotok?
Illetve volt itt szó ülésekről már, de akkor nem folytam bele nagyon, lassan esedékes.
Concorde nálam kizárva, 60 rongyért sajna nem megy a dolog.
Van olyan ami elérhetőbb és okés?
Járóka-kérdés? Lassan már ez is esedékes. Azt tudom, hogy hálósat nem érdemes, a fávak könnyebben boldogulnak. :?: :idea:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

hello lányok!

Atya ég ma kimozdultunk itthonról, (hát nem kellett volna) mert vettünk egy videokamerát, de hihetetlen, hogy mennyien vannak a bevásárlóközpontokba. Az Árkádba bementünk és ki is jöttünk uhogy átléptünk a pólusba az már emberibb volt. Ezzel leptük meg magunkat karácsonyra, Úgy döntöttük kiéhezzük és a legolcsóbbra beneveztünk. Már ki is próbáltuk és az én drága pici fiam mintha tudta volna, hogy miatta vettük 10percen keresztül dumált :D :lol: De hogy én karácsonyi sehova nem megyek max délelőtt vagyok hajlandó vagy korán reggel az is biztos. Brutális hogy milyen költekezési lázban égnek emberek:

Hogy vannak a betegeskedő babusok Lilihercegnő, Noel ........... stb?????

Aproo tudom ajánlani neked , még vaterán vagy teszveszen se veszed meg olcsóbban: http://babaholmiolcson.hu/shop.php?kat=jaroka mi a 16500as 3magasságban állithatóra gondoltunk csak most meg arra kell gyüjteni :?
Fénypostán illetve emailba nagyon szivesen várjuk a friss disznótorost :lol: :lol:

Sziszka előtted le a kalappal és jó hogy ennyi tejed van és tudsz másnak is adni. Ha közelebb lennél én is elfogadnám lehet.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Aproo nem tudom honnan avn

ezeket én csak megrendelem, családtagok veszik :oops: :lol: én csak próbálok olyant választani, amit sokáig tud használni

egyébként ruhája annyi van, mert két unokabátyja van :wink: így marad a játék!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?