Boo,
Magam részéről szívesen kezdem a hétvégén a sort.
Azt hiszem, a mondat, amivel a cikkel össze lehet foglalni, hogy nem lehet semmiből sem jósolni arra, hogy mikor indul be a szülés, pedig van egy csomó jel, de mindegyik bizonytalan. Nem tudnék jobban egyetérteni.
Az viszont nem igaz, hogy a keményedésnek semmi köze a méhhez, nem ezt írja a cikk. A méh produkálja a keményedéseket, de nem csak akkor, amikor beindul a szülés. Sokminden másra is reagál ugyan úgy, mint szüléskor, csak nem nyitja a méhszájat.
Az oxitocin-oxitocin lebontó hormon egyensúlya szép lassan borul, ez is okozhatja a keményedéseket, ami végül szüléshez vezet, amikor eléri az oxitocin a megfelelő szintet. Ezért akinek beindult a szülése, sokszor kap oxitocint, erősödjenek a fájások, azaz rövidüljön a szülés. Elég látványos eredményt ad, mivel nem bomlik le. Ha az indítással próbálkoznak, amikor még a lebontó van túlsúlyban, akkor hiába nyomatják.
A CTG "fájásai" szintén ilyen előkészülést mutatnak. A szülés beindulása, maga a szülés egy nagyon hosszú folyamat, napok, hetek alatt történik. A méh izmai 20-40 évig szinte parlagon hevertek, majd egy lufit csinált belőlük a baba. Kell egy kis edzés.
Persze, hogy nem jó a vér a gyomorban, azért nem odavaló, egy csomó cucc van benne, ami gondot okozhat egy kisbabának.

Nem is beszélve arról, hogy sebesen szoptatni nagyon fájdalmas. A piros vér a legalsó bélszakaszokból származik. A lenyelt, vagy felsőbb szakaszokból származó vér az emésztés következtében sötétbarna vagy fekete színű. Nem csak simán távozik. A kukorica gyomorsavnak ellenálló emészthetetlen külső része - a belseje szénhidrátban gazdag, emészthető - pont úgy néz ki a kimeneti részen, mint a bemenetin.
Az anyatejen kívül nincs olyasmi, amit a szervezet maradéktalanul fel tud használni, meg tud emészteni. Egy anyatejes babánál ezért elképzelhető, hogy akár egy hétig sincs széklet. Egy kisbaba szervezete eleinte még erre sem feltétlenül képes, az anyatej emésztetlenül kis göbökben egyben távozik.
Dodi,
Azt hiszem, se a 12. se a 15. hely nem lesz már a tiéd. Hacsak nem úgy számolunk, hogy csak a júliusiakat vesszük figyelembe.
Amikor azt mondják, hogy leesett a vércukor, az milyen értéket jelent? Babánál is csak ezt hallom, hogy vigyázni kell, nehogy leessen. Szabinál 3.1 volt azt hiszem a legalacsonyabb, ez már "leesett"?
Csibe,
Szerintem jó ötlet lenne, ha valaki más kezelné a táblát, amíg nem vagy. Önként jelentkező azért nem vagyok.

Egyrészt soha nem tudom, mikor esek ki én is, másrészt simán elfelejteném rendszeresen frissíteni és összekevernék mindent.
Lilisgabi,
Én megpróbálnék menekülni a hálóból.

Nálunk folyamatosan éri a nap az első szobákat, a külső falak akár 40 fokosak is lehetnek estére, ha kánikula van. Éjszakára nyitva van az ablak, bár itt nagyon zajos, onnantól, hogy nem erős a fény. Amikor kezd olyan 25 lenni, akkor mindent bezárok, redőny le, függöny be és nem nyitom estig. Igy nem melegszik be annyira. Ventillátor? Hideg kéz-láb zuhany az éjszakai pisi kör után, lefekvés előtt?
Én is a nyűg miatt szeretnék már szülni.

Pedig még a meleget is jól bírom, de itt max 26-27 fok van egyenlőre.
A gondolattól is rosszul vagyok, hogy nyáron ne lehessen zuhanyozni, fürödni amikor csak eszembe jut.

Még eszembe sem jutott, hogy a császár ezzel is jár.
Hányinger itt is figyel, most is azért vagyok ébren.