A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Pancsika: nagyon drukkolok +++++++++++++++++++++++++++

Vagyok ám, csak olvasgatok, próbálok lépést tartani Veletek, de nem lehet. Valaki írta is, hogy hogy lesz ez majd a babákkal ... háááááát, :wink: az biztos, hogy kevesebb olvasnivalónk lesz. :wink: :)
Pedig én nem is panaszkodhatok. Veronika nagyon jó kislány. Bár kedvelt időszaka az ébrenléthez az Imola által is favorizált 2-5 között kb., sőt talán Dorka (Tímea) is ezt írta. Veronika ebből kb. félórát nézelődik, gügyörészik, aztán amikor kezdi ezt unni, na akkor egy kicsit nyekereg. Julcsihoz képest ez kész felüdülés. :)

Szombaton (amikor hazajöttünk) még délután itt volt a doktornéni is. Semmi extra, csak jött megnézni Veronikát, ma védőnőci volt itt.

Julcsi hiperérzékeny lett, de úgy érzem, tudjuk kezelni a helyzetet. Csak .... hát, nem gondoltam, hogy ennyire meg fogja viselni. De tudom, érzem, hogy nem kellene emiatt ennyit aggódnom, mert az én aggódásom vetítődik rá. Lehet, hogy enélkül sokkal hamarabb túl lenne a dolgon. Megpróbáljuk úgy felfogni, hogy a hangsúly azon legyen (mert ez is), hogy milyen nagyszerű dolog történik Vele, velünk és ebből a helyzetből mindenki mi is, Ő is tanulhatunk, fejlődhetünk. Veronikát pedig imádja, segít mindenben, gondoskodik róla, óvja mindentől ... annyi érzés kavaroghat az én kicsike nagylányomban is ... Sok-sok türelem és szeretet ... és minden kisimul benne is ... :)

Most megyek, most jön haza Julcsi :) :) :)

KépKép
KépKép
madar

[quote="astrid"]B írta:astridibi!

Engem 3-szor nem kérdeztek meg a burokrepesztésről (szerintem ez lett most rutin), be kell valljam, ezt főleg a 2. esetében nehezményeztem, azt gondoltam, jogom van hozzá, hogy tájékoztassanak. A 3-nál azért nem érdekelt, mert akkor arra koncentráltam, hogy császár után szüljünk simán...
Szerintem utólag ne emészd magad, úgysem tudhatjuk, mi lett volna, ha...
Azt nem tudom, mennyire beavatkozás a baba magánterébe a burokrepesztés, azt gondolom, egy megindult szülésnél, jól beilleszkedett fejnél én ma megengedném az orvosomnak, ha ő úgy gondolja. Ugyanezt ügyeletesnek azt hiszem, nem. Mondjuk egy dolgot nem szeretek, mert szerintem ez érzelmi zsarolás: 1. megcsináljuk, és akkor gyorsul a szülés 2. nem, de akkor lehet, hogy reggelre se lesz gyerek. Szerintem ilyen helyzetben, komoly fájásokkal nincs olyan kismama, aki a hosszabb utat választaná. Lehet, hogy ott akkor, abban a környezetben nem érezted így, de szerintem azért van még dolog, amit hozzá lehetne mondani. Pl. az én doktornőm most azt mondta (azért írom le, mert T-pk már megszült, és ő kérte, hogy burokrepesztéssel kapcsolatban ne ijesztegessük, ezért a korábbi ilyen hozzászólásomnál rá való tekintettel kihagytam ezt), hogy egy többedszer szülőnél már az előző baba csinált annyi helyet, hogy akár az utolsó pillanatban is legyen helye fel-le mozgásra. És ezért ő még burokrepesztéssel sem szívesen segít rá, mert hiába van abban a pillanatban jó helyen és irányban a fejecske, ha a baba a burokrepesztés hatására úgy mozdul, hogy rosszul illeszti be. Én ezt abszolút el tudom fogadni, és nem értettem az előző szülésnél, miért gondolkozik még 4 ujjnyinál, 3 perces fájásoknál is, hogy repesszen-e burkot. Most már tudom. (Az ő akkori dilemmáját megoldotta egy spontán burokrepedés... :D)
A burokrepesztés egyébként tényleg erősít a fájásokon (nekem legalábbis tette), de abban én már nem vagyok biztos, hogy gyorsítja is a szülést. A saját szüléseim alapján én saját magamnak azt szűrtem le (persze mindenki más, ez - hangsúlyozottan - rám igaz, másra nem biztos), hogy tudni kell, mi az a fájás, ami elég erős, nem elég a rendszeresség. Ha az a fájás megvan, ami már erős a táguláshoz, akkor az burokrepesztés nélkül is elég, és nem lesz lassabb a tágulás, mint burokrepesztéssel. Ha egy ilyen fájásokkal leáll a tágulás, annak oka van. Pl. a hely miatt stressz (nekem az utolsó szülésnél 5 órát teljesen leállt mindenféle fájás, kórházba kellett mennem CTG-re, és csak akkor kezdődött újra, amikor megint "biztonságban" itthon voltunk). Ilyenkor inkább ezt a stresszforrást kell megszűntetni, csökkenteni, és a szülés szépen folytatódni fog tovább. De ez csak azén véleményem...
Ha viszont nem volt elég a fájás a jó táguláshoz, akkor tényleg gyorsítja a szülést a burokrepesztés. Én az első szüléseimnél ebbe estem bele, még nem voltak elég erősek a fájások, de rendszeresek voltak, ezért bementünk. És az orvos meg nem hazaküldött, hogy várjak még erősebb fájásokat, és úgy jöjjünk vissza, hanem a "gyengébb" fájásaimat burokrepesztéssel erősítette. Szerintem sokan vannak így...
Te szerintem az első kategória voltál, a személyes véleményem, hogy burokrepesztés nélkül is elég lett volna a fájás, csak volt valami, ami akadályozott, ami miatt a tágulás megállt. De tényleg ne gondolkodj ezen most már, hisz mindjárt itt a következő, most ezt kell megélni.

ASTRID: KÖSZÖNÖM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ... mert az összes korábbi kérdésemre választ kaptam most tőled: a császármetszésem oka (azon túl, hogy nagy volt téraránytalanság is : 4kg-58cm-én160 cm- feje 9.98), DE: ferdén illeszkedett be végül, és nem tudták kimozdítani :shock: ... és mindez egy burokrepesztés után, úgy, hogy a 39. heti vizsgálaton még nem volt beilleszkedve, teljesen fent volt a pocim (tehát nálam szülés közben próbált meg beilleszkedni) ...

pedig teljesen ki voltam már tágulva, méhszáj eltűnve, doki egyik, szülésznő másik lábamnál, és "nyomjon" ... de nem volt mit, nem volt inger ... és akkor próbálták kimozdítani, abból a pozícióból (persze, akkor már nem sikerült) ...

SZÓVAL: nagyon nehéz okosnak lenni abban a helyzetben, amikor a tested majd kettészakad a fájdalomtól, és az, akiben megbízol, felajánlj egy lehetőséget, hogy ezt megrövidítsük ... hozzáteszem, és meggyőződésem: csak jót, a nekem legjobbat akarják, mind az orvosom, mind a szülésznőm ... de azért mégis rossz fentieket végiggondolni ... tudtam, érzetem utólag, hogy nem kellet volna a burokrepesztésbe belemenni ... és most tavasszal (ugye majdnem két évvel a szülésem után) a kineziológusom is megerősítette ezt ... a baba szempontjából nézve mondta el nekem, mit érzett eközben a baba (kétkedők, lapozzatok) ... és hiszem, hogy így volt, mert a testi probléma, tünet, amit ez a "stressz" a lányomban okozott, ez után az "oldás" után megszűnt ...

DE: mostmár azt is tudom: másképp kellett volna döntenem ABBAN a szituban ... viszont: ez nem jelenti azt, hogy most azt gondolom: ha meghallom a szót, burokrepesztés, akkor egyből nemet mondanék ... csak annyival több infóm van most a TOPIC általt, hogy jobban tudom mérlegelni a helyzetet és EZT KÖSZÖNÖM NEKTEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
bibiesbrumi

Madar!

Örülök hogy jól vagytok és ne aggódj mindent jól csinálsz Julcsival tuti!!! Nekem talán könnyebb lesz, mert ugye Jancsi bébi fiú, így apával barkácsol, locsol, ültet, megy ide-oda..... De csak reménykedek.

Szerintem minden mostanság született bébinek a hajnali ébrenlét a mániája. Keresztlányom is ezt csinálja, de ő van,hogy csak "beszélget" meg kacarászik magában, 1-2 órát éjszaka.

Kép
babcika

VIKITŐL(vikiviktor) kaptam smst:
Fél 2 re bement vizsgálatra.Nem lett az indításból semmi,mert magas a vérnyomása.Bent kellett maradnia,de úgy érzi,ma nem lesz még baba.Jelentkezik,ha változik valami.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára v.andi 2009.08.31 15:21-kor.

Kép
v.andi

Mónika, mondd meg neki, hogy az is teljesen rendben van, ha vannak rossz érzései az új helyzettel kapcsolatban. Nem könnyű nagy testvérnek lenni :wink: és talán könnyebb elfogadni, ha nem csak örülni szabad :)

Az előbb felhívtam a védőnőt (azt igérte, hogy behozza a leleteimet, ha megkapja), ó, igen már rég nála van. Én meg holnap rohanhatok az óvodába, aztán hozzá és fél 9-re be is kell érjek Pápára és közben fél nyolckor kell reggeliznem :evil: :evil: :evil: Érdekes reggel lesz :roll: Ráadásul azt mondtam a gyerekeknek, hogy aki nem ágyaz be azt hazarángatom az iskolából :shock: Hogy fogom így megtartani a szavam????

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Jajj Bibi!

Most megijedtem! Én csak 159 vagyok és ugye Blankinak 1 hete már 9.6 volt a buksija, és 3800gramm volt. Na akkor majd elbeszélgetek a dokimmal szerdán, hogy ha bármi felmerül rögtön császár, mert a legfontosabb, hogy mindketten egészségesen éljük ezt át.

Andi!

Ő most Vikiviktor, akiről írsz? Bocs, csak nem emlékezetem rá,hogy neki indítani akarnának.

Kép
babcika

Babcika,igen,de javítom,hogy mindenkinek egyértelmű legyen.

Kép
v.andi

Babcika, igazán jó fej baba lehet :D :D :D

Bibi, örülök, hogy tudod, hogy mit gondolj ezzel kapcsolatban, és nagyon jó, hogy Lillád rendbe jött :D (Én a magam részéről nem szeretném, ha nálam burkot repesztenének - bőven sok volt az elsőnél és a harmadiknál - én vele kínlódtam később nagyon sokat).

Hé, ha mindenki beköltözik a kórházba, kivel fogunk levelezni :P :shock: :wink:

(Persze inkább a kórházban legyetek, mint hogy bárkinek, vagy a babájának baja essék!! :wink: )

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Szezso:tényleg kicsit szűkszavú vagyok,de mostanában szinte egy nagy fájdalom az egész testem.

Süti:nekem is azt mondta anyum,hogy a hasam még nincs lent,de az arcom már "deformálódik".Hát nem aranyos??? :D :D És ő az én drága anyukám!!! :)

Anna:nem semmi reggel elé nézel,kitartás!

Madar:egyértelmű volt,hogy nem fogsz tudni baba mellett annyit netezni,de mi elnézzük.Tessék kiélvezni a két kislány adta örömöket!!! :D

Kriszti:hasad tényleg nem semmi.Szerintem tessék fürdés és hajmosás után lepihenni és várni a dolgokat.Mostmár tényleg bármikor megszülhetsz!!! :D

Látogatók:hááát érdekes téma...Nálunk bizti,hogy a nagyszülők rögtön jönnek.Ezt még meg is értem.De valahogy minden ismerős mondja,hogy szóljunk ám ha megvan a baba,mert már annyira szeretnék látni.Szerintük én nem????Szülés után minimum 1 hónapig anyumékon és anyósékon kívül mást nem akarok látni.Majd mikor már egy kicsit összeszoktunk és belerázódtunk a dolgokba,akkor indulhat az átjáróház,de akkor is csak ésszel.Remélem mindenki tudni fogja hol a határ.

Babcika:lábakat fel és pihi!!! :D
Vendég

Babcika, 163 centi vagyok, a legnagyobb fiam feje legalább 13!!!centis volt, sajnos nem mértük meg, de megszültem simán. A legkisebb 10 centis volt, az orvos jól rám is ijesztett, hogy jó nagy feje van, teljesen könnyedén kijött - kórházban, hanyatt fekve gátsérülés nélkül!
Nem a testmagasságtól, hanem az izületek rugalmasságától függ, hogy valaki meg tud-e szülni hüvelyi úton vagy nem!!!

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

[b]Viki:drukkok mennek![b]
Vendég

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76n meg annyira vágyom megnézni gy musicalt,de mivel a színházat már nem vállalnám be így marad dvd-ről a Rómeó és Júlia!!!És talán közben vasalok is egy kicsit!!!

A francia előadás nagyon jó gyereknyugtató :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Bibi
Gyerekekben iszonyatosan erős érzelmi radar van. Nagyon átveszik a te idegállapotodat :wink:

Szezso
Hűűűűű... már itt tartasz :roll:

Anna
Sztorik :lol: :lol: :lol: :lol:

Viki, Scooper, Pancsika
Drukkok mennek!
Vendég

[quote="laki papné"]
írta:
laki papnéHé, ha mindenki beköltözik a kórházba, kivel fogunk levelezni :P :shock: :wink:

(Persze inkább a kórházban legyetek, mint hogy bárkinek, vagy a babájának baja essék!! :wink: )

Én már nem szeretnék kórházba menni! :wink:
Vendég

Akkor most nekem segítsetek: milyen összefüggés van a BPD és a későbbi születéskori fejkörfogat között?

Bibi!

Az, hogy 9,9 volt Lilla BPD-je, az mit jelentett születéskori fejkörfogatban?
Ugye a téraránytalansághoz nem elsősorban a súlya és a hossza számít, hanem a feje. (Én a 162 cm-mel szültem császár után is 3800 g-os és 56 cm-es gyereket. Igaz a feje 36 cm volt, ez nem tudom, mekkorának számít, nagyon nagynak nem, de azért ha jól gondolom nem is kicsi).
Örülök, hogy kicsit világosabb lett az előző szülésed, szerintem ez a mostanihoz segíthet sokat, ha sikerül tisztázni magadban is a dolgokat.

Astrid

Kép
astrid

Burokrepesztés
Prosztaglandinokat szabadít fel.
(prosztaglandin az éretlen cervix-re is hat, míg pl. az oxitocyn csak az érettre)

Nagy szerepe van egyébként a pszichés tényezőknek! Méhtevékenységet befolyásolja!!!!
Vendég

Téraránytalanság
Főként a mama medencéje számít... (35-36-os fejkörfogat teljesen normális) :wink:
Vendég

Egyébként a baba fejénél a homlok-nyakszírt átmérő a legkisebb. Szülés közben a fej forgásokat végez a szülőcsatornában.
Akkor van gond, ha valami miatt ezeket a forgásokat nem tudja elvégezni...
Vendég

...csak gyors bekukk, h van -e baba, de most nincs, úgyh megyek tovább, majd este újra jövök!!

Süti, Rómeó és júlia...- Apáék csinálták a dvd-t :oops: :oops:

Kép

Kép
móka:)

Sziasztok! megint én vagyok Anna

Bocsi hogy nem írtam oda hogy mennyi kg. meg hány centi. :oops:
Most elmondom:3440g és 53 centi.
Ma is voltam bent, hangja az van :D de aztán le is büfizett! :? :lol:
Anya mindenkit üdvözöl.

Anna

taranee[/url][
Kép
Kép
taranee

Sziasztok.

Most értünk haza a dokitól. Kicsit kivagyok, mert elég sokáig tartott. (sokat vártam :evil: :evil: ). Most visszaolvasok, és még megpróbálok jelentkezni.

spickey

Spickey, azért két mondatban megírhattad volna, hogy hogy vagy :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Astrid!

Nagyjából matematika: A kör kerülete = 2*r*PI, azazd*Pi, azaz BPD*PI, vagyis, BPD*3.14, tehát az én esetemben,9.6*3,14=30,144cm Blanki feljörfogata, ami Janónak szüléskor 35cm volt.

Ha nem vagyok hülye matekból akkor ez így van, tehát Janó BPD-je 35/3.14=11.1 cm, 111 mm, tehát eddig elméletileg Blanka is kifér mééééééég.

Anna,ha az izületek számítanak akkor hátha jó esélyem van, mert állítólag én vagyok a legjobb korban a szüléshez a 27 évemmel. :D

Kép
babcika

Tara Annája!

Te leszel csak igazi segítség anyukádnak, az én fiam biztos nem hagyja majd leböfizni magát!!!! :D De Te már nagy csaj vagy, szerintem még örülsz is neki!!! :D

Kép
babcika

Imola!

Te ne is menj kórházba, legközelebb csak akkor, ha majd kistesót szülöd, én ezt kívánom!!!! Megérdemelnétek!!!!!

Kép
babcika

Kriszti jelentkezz!!!

Alszol Atival, vagy ?????

Kép
babcika

[quote="mabe86"] írta:mabe86
[quote="sutimano76"] írta:sutimano76n meg annyira vágyom megnézni gy musicalt,de mivel a színházat már nem vállalnám be így marad dvd-ről a Rómeó és Júlia!!!És talán közben vasalok is egy kicsit!!!

Jó lesz a magyar is,és akkor Attilától(rómeó) anya is kisimul!!! :lol: :lol: :lol:

sutimano76

[quote]J írta:ó lesz a magyar is,és akkor Attilától(rómeó) anya is kisimul!!! Laughing Laughing Laughing

Ez hatalmas!!! :D :D :D
Vendég

Tara Annája,nagyon aranyos vagy hogy így hozod a híreket,mi is pusziljuk anyud,és büszke lehet rád,mert egy okos és ügyes nagylánya vagy!!!!!!!!

Móka,akkor én lenni irigy,főleg ha taliztak a szereplőkkel!!!

Babcika én kb itt vesztettem el a fonalat!!!
[quote]N írta:agyjából matematika: A kör kerülete = 2*r*PI, azazd*Pi, azaz BPD*PI, vagyis, BPD*3.14, tehát az én esetemben,9.6*3,14=30,144cm Blanki feljörfogata, ami Janónak szüléskor 35cm volt.

Ha nem vagyok hülye matekból akkor ez így van, tehát Janó BPD-je 35/3.14=11.1 cm, 111 mm, tehát eddig elméletileg Blanka is kifér mééééééég.

Vikiről most jut eszembe,dokija azt mondta hogy már nyíllik,és ha gondolja akkor a hétfői vizsgálat bár kicsit fájdalmas lesz(tágítja a doki tovább),de hozhat babót!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutimano76 2009.08.31 17:10-kor.

sutimano76

[quote="lina85"] írta:lina85
[quote]J írta:ó lesz a magyar is,és akkor Attilától(rómeó) anya is kisimul!!! Laughing Laughing Laughing

Ez hatalmas!!! :D :D :D

:oops: :oops: :oops: sajnálom,én mindig az a "plátói szerelmes "típus voltam,de apa tudja is ezt,nem féltékeny!!!!

sutimano76

[quote="sutimano76"] írta:sutimano76

Jó lesz a magyar is,és akkor Attilától(rómeó) anya is kisimul!!! :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Inkább Attila,mint botox Kép

Kép
v.andi

[quote="v.andi"] írta:v.andi

:lol: :lol: :lol: :lol: Inkább Attila,mint botox Kép

Kép most szakad el a rekeszizmom!!!

sutimano76

[quote]
írta:

Embarassed Embarassed Embarassed sajnálom,én mindig az a "plátói szerelmes "típus voltam,de apa tudja is ezt,nem féltékeny!!!!

Sose sajnáld,ennyi belefér!!!!! :D :D :D
Vendég

Viki! Sajnálom a magas vérnyomásodat!! Remélem minden rendben lesz!!

Pancsika azóta nem írt... már izgulok érte nagyon!!

Voltam dokinál. Azt mondja jól alakulok. 2101-es a méhszáj (amit most hirtelen nem tudom mit jelent), a méh fundusa pedig 949 (ami szintén nem tudom mi...). De azt mondta, hogy a baba kb. 3000, max 3010 gramm lesz (aminek nagyon örülök!!). Ha nem indul be szept. 10-ig a szülés, akkor menjek hozzá NST-re, és utána szept 12-13-14-én beindítják valamikor... És azt mondta, hogy ne féljek a szüléstől, nagyon fog fájni, de ha félek, akkor még rosszabb lesz!! Erre mondtam, hogy: Jó!! :D :D :D :D

Peppino
Kép

Kép
peppino

Tara Annája,köszönjük a híreket Marciról.Nemsokára már együtt lesztek otthon.A suli meg pont most kezdődik :wink: Jöhetett volna előbb a kis öcsi :lol:

Spickey,mi törpént???

Peppino,de legalább nem árult zsákbamacskát.Kerek perec megmondta,hogy fáj.Nincs mit ezen szépíteni :lol: :lol:

Kép
v.andi

[quote="babcika"]A írta:babcikastrid!

Nagyjából matematika: A kör kerülete = 2*r*PI, azazd*Pi, azaz BPD*PI, vagyis, BPD*3.14, tehát az én esetemben,9.6*3,14=30,144cm Blanki feljörfogata, ami Janónak szüléskor 35cm volt.

Süti!! Énisénis már rég elvesztettem a fonalat!! De akkorát kacagtam a beszólásodon!!! :D :D :D :D :D

Babcika! Lehet, h. Te egy matekzseni vagy??? :)

Peppino
Kép

Kép
peppino

Peppino akkor szept 10-ig nem is kell menned nst-re?????

sutimano76

Tara Annája! Tényleg nagyon aranyos vagy, hogy tudósítasz minket!! Köszönjük! :wink:

Peppino
Kép

Kép
peppino

[quote="sutimano76"]P írta:sutimano76eppino akkor szept 10-ig nem is kell menned nst-re?????

De a szülésznőmhöz most csütörtökön kell mennem NST-re... (ezt a doki is tudja, hogy hozzá még fogok menni)

Spickey!! És mi volt a vizsgálaton??
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára peppino 2009.08.31 17:26-kor.

Peppino
Kép

Kép
peppino

MANÓNAK NAGY-NAGY GRATULA, ÉS SOK-SOK TEJCSIT KÍVÁNOK!!! :lol: :lol: :lol:

Micsoda hírek!!!

spickey

Mindenki itt olyan könnyen beszél,hogy nagyon fáj,de basszus én nem akarom hogy fájjon,ezért tutira edázok!!!Ez is a druszámnak a hibája,mert én úgy tudom ,hogy azért q..a almáért mondta isten,hogy ezentúl fájjon.Legalább őszibarack lett volna vagy csoki!!!!!!!Bár szerintem nem áll egálba egy nyamvadt alma a szülési fájdalommal!!!!!De mindegy,én nem panaszkodok istenre,mert engem tuti szeret!!!!!!!Lehet megdumálom vele,hogy akkor mi lenne ha én meg az az Éva lennék akinél nem fáj,és ezzel felszabadítanám a többi nőt is a fájdalom alól!!!!!!!!!!!Na milyen szívem van??????????????

sutimano76

Süti
KépKép
Vendég

Babci!

Hivatalosan matektanár végzettségem van (de pssszt :D:D), én is kiszámoltam ezt a múltkor, de egy gond van, hogy a fej inkább ovális, de abból sem szabályos. A BPD (ha jól tudom) a két falcsont közötti távolságot méri, ami mintha viszont a legkisebb távolság lenne a fejnél. Emiatt aztán a BPD-ből, mint körátmérőből számolt fejkörfogat csak egy elég durva becslés. (Dórának legutóbb 94 mm BPD-t mértek, azalapján kb. 29,5 cm lenne az így számolt fejkörfogata, de a fejkörfogatot most mérték is (az a HC) az alapján viszont 33 cm a fejkörfogata. Azért ez elég nagy különbség).
Ezért kérdeztem Bibit, hogy ahhoz a 9,9-es BPD-hez mekkora lett végül a fejkörfogat.
Ja, találtam egy táblázatot, ez talán egybecseng adatokkal Dóránál mértekkel. Ezek alapján:
BPD fejkörfogat (mm)
95..........336
96..........340
98..........344
Ez az átlag 41. héthez mért adat. .Azaz a 99-es BPD 35 k. fejhez tartozhat...
Látom, jó, hogy nekem címezted ezt a hozzászólást, mindenki fonalat vesztett... :D:D

Astrid

Kép
astrid

[quote="sutimano76"]M írta:sutimano76indenki itt olyan könnyen beszél,hogy nagyon fáj,de basszus én nem akarom hogy fájjon,ezért tutira edázok!!!Ez is a druszámnak a hibája,mert én úgy tudom ,hogy azért q..a almáért mondta isten,hogy ezentúl fájjon.Legalább őszibarack lett volna vagy csoki!!!!!!!Bár szerintem nem áll egálba egy nyamvadt alma a szülési fájdalommal!!!!!De mindegy,én nem panaszkodok istenre,mert engem tuti szeret!!!!!!!Lehet megdumálom vele,hogy akkor mi lenne ha én meg az az Éva lennék akinél nem fáj,és ezzel felszabadítanám a többi nőt is a fájdalom alól!!!!!!!!!!!Na milyen szívem van??????????????

Oké ,le lehet hülyézni,nem vagyok sértődős!!!!!!!!!

sutimano76

[quote="peppino"]V írta:peppinooltam dokinál. Azt mondja jól alakulok. 2101-es a méhszáj (amit most hirtelen nem tudom mit jelent), a méh fundusa pedig 949 (ami szintén nem tudom mi...). De azt mondta, hogy a baba kb. 3000, max 3010 gramm lesz (aminek nagyon örülök!!). Ha nem indul be szept. 10-ig a szülés, akkor menjek hozzá NST-re, és utána szept 12-13-14-én beindítják valamikor... És azt mondta, hogy ne féljek a szüléstől, nagyon fog fájni, de ha félek, akkor még rosszabb lesz!! Erre mondtam, hogy: Jó!! :D :D :D :D

Miért kell beindítani egy szülést, ha nincs semmi indok?????
Vendég

[quote="sutimano76"]M írta:sutimano76indenki itt olyan könnyen beszél,hogy nagyon fáj,de basszus én nem akarom hogy fájjon,ezért tutira edázok!!!Ez is a druszámnak a hibája,mert én úgy tudom ,hogy azért q..a almáért mondta isten,hogy ezentúl fájjon.Legalább őszibarack lett volna vagy csoki!!!!!!!Bár szerintem nem áll egálba egy nyamvadt alma a szülési fájdalommal!!!!!De mindegy,én nem panaszkodok istenre,mert engem tuti szeret!!!!!!!Lehet megdumálom vele,hogy akkor mi lenne ha én meg az az Éva lennék akinél nem fáj,és ezzel felszabadítanám a többi nőt is a fájdalom alól!!!!!!!!!!!Na milyen szívem van??????????????

Oké ,le lehet hülyézni,nem vagyok sértődős!!!!!!!!!

Süti,Te akartad, Kép vagy Kép

Kép
v.andi

Süti!

Választhatod a barackot is, ha azért megéri a fájás, mert a Biblia nem beszél almáról, csak gyümölcsről. Azt nem lehet tudni, hogy milyenről. De egy barackért megéri?? :D:D (Vajon milyen gyümölcs lehetett, lehet, hogy olyan ma nincs is, hisz ez az Édenben volt, egyáltalán nem biztos, hogy ma a földön létezik olyan gyümölcs...)

Astrid

Kép
astrid

[quote="v.andi"]P írta:v.andieppino,de legalább nem árult zsákbamacskát.Kerek perec megmondta,hogy fáj.Nincs mit ezen szépíteni :lol: :lol:

Ja Andi, ez egy cukorfalat (a dokim)!!! :D :D Dehát persze, amikor az ember ott van, akkor úgyis betojik... :roll: :roll:

Peppino
Kép

Kép
peppino

A félelem csökkenti a fájdalomtűrő-képességet...
Nagyon jól használható a pszichoprofilaxis, a Leboyer-féle erőszakmentes szülés, a pszichoterápia.... és persze az EDA, a Nitralgin... :lol: :wink:
Vendég

Süti, nem is alma volt! A jó és a rossz tudásának a fájának a gyümölcse, de hogy milyen alakú és milyen ízű????
Egyébként van egy könyvem, az a címe A természet feletti szülés. Ennek az írója azt állítja, hogy ha valaki mindenből tizedet ad, és nem dolgozik vasárnap és tiszta szívből hiszi, sőt Istennek hangosan megvallja, akkor 1. lehet gyereke, bár minden orvos azt mondja, hogy nem, 2. lehet teljesen derűs gond nélküli várandóssága és 3. fájdalom nélküli gyors szülése. Ő ezt átélte.

Én nem tudom, mit mondjak erre. Sajnos, én eddig még ilyesmit nem éltem át, pedig nagyon is jó lenne...

Peppino, reméljük minden rendben lesz és magától elindul az a kisfiú, mert úgy azért sokkal jobb :wink:

Na jó, Imola, akkor majd veled levelezünk :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?