Sziasztok!
Bocs, de most csak az utolsó oldalt volt erőm végigolvasni. Erre most gyorsan reagálok.
Orsi!
Nagyon sajnálom, hogy ilyenekkel kell most szembe nézned. Sok erőt kívánok, tarts ki! Szerintem próbálj minél többet jó dolgokra gondolni, pl. ha majd kint lesz a baby, beszélj erről a nővéreddel is, tervezzetek együtt. Tudom, hogy ilyenkor nehéz elterelni a gondolatokat, de próbáld meg. Az is segíthet, ha találkozol barátokkal, barátnőkkel, és nem hozzátok fel a támát, hanem csak másról beszéltek. Remélem minden ok lesz!
Sclara!
...és a hálapénz. Itt nincs ilyen. 2 lehetőség van. Vagy NHS (tb-s) vagy magán kórházba jársz. Előbbinél semmit nem kell fizetni, sem a vizsgálatokért, sem szülésért, és hülyének is néznének, ha megpróbálnék adni. Kis ajándékot esetleg lehet a midwifenak. 2 uh van a terhesség során, minden hónapban midwife-al találkozó, vizeletvizsgálat. És asszem 3 vérteszt. És utána asszem a midwife haza is jön veled, mikor a babyt elhozzátok. De ez nem tuti. Ja, és ha minden ok, 6óra hossza múlva utadra engednek a kórházból, császár esetén 3 nap. A privát kórházban a vizsgálatok és szülés kb 1000fontba kerül összesen (kb 350.000ft). Legalábbis Aidan ennyibe került (akire vigyázom) Igazából ez sem nagyon különbözik az előbbitől, ugyanannyi vizsgálat és uh van. A szülés talán kicsit másabb, kérhetsz aromaterápiától kezdve mindent, és a midwife végig ott van, míg az NHS van, hogy magadra hagy néha. De külön kell fizetni az epidurálért is, meg mindenért...ahány napot maradsz, annyit fizetsz. És talán jobban kinyalják a kismama fenekét a 9hónap alatt, de pl. ahova én járok, az alapból olyan, mintha privát lenne. Teljesen fel van újítva, az alternatív szülés itt már alap, nem kell fizetni. Lehet vízben szülni, van a szobában minden féle dolog, labda, és társaik. A midwifeok is rendesek, elmondanak mindent. És minden ingyen. Ja, és otthon is lehet szülni, ingyen...ilyenkor 2 midwife jár egy emberre...a második csak az akcióra jön. Én igazából ezt választanám, de tudom, h nem viselem jól a fájdalmat, így valszín epidurált választok, és szépen megszülöm fájdalom nélkül a babyt.
Hát itt ez a helyzet.
Velem. Asszem nő a hasam rendületlenül, de olyan rossz, most úgy nézek ki, mintha csak iszonyúan kövér lennék...magamhoz képest

Feszül elég sokat a bőröm a pocimon, néha picit kellemetlenül is. Már kb 2 hete kenem is strechmark olajjal (csíkokra) és ez vmt segít. Hétvégén végre bevásároltam olyan ruhákat, amik rám is jönnek. Múlthéten már 3x elkéstem azért, mert csak álltam a szekrény előtt, és nem tudtam mit vegyek fel, mert semmi nem jött rám. Szal vettem 2 kismama farmert a GAP-ben, le voltak árazva...a 2 együtt 80font helyett 25 volt, meg 1 3/4-es Next farmert is. Meg Camden Town-ban 3 nyári ruhát, ami reméljük egész nyáron kihúzza majd. Végre itt is jó idő van! De csüt.-től állítólag ennyi is volt.

Meg vettem még pizsit, alvós bugyikat, mert már szorították a hasam, felsőket, hosszúujjú strandruhát. Mind1, nem sorolom tovább.
Most hétvégén lehet elmegyünk 4D-re. 16 hetes leszek már szombaton, és ilyenkor már tökjól látszik a baby, meg a nemét is nagyon-nagyon szeretném tudni, úh beszélgetek vele folyamatosan, hogy igérje meg, h széttárj a lábikóit, és akkor elmegyünk meglesni őt...de ha rossz lesz, és még úgy is forul, h nem láthatjuk rendesen, akkor örök harag egy időre, mert 150fontba kerül. (52e ft)
Kérdés. Én hivatalosan mensi szerint nov.1-re lettem volna kiírva, de a 12 hetes uh-n 3 nappal idősebbnek minősítették a babyt, így okt 29 lett belőle.Szerintetek melyiket vegyem "konkrétnak"? Az az igazság, hogy 3 nappal szerintem nem fogant hamarabb, esetleg 1 vagy 2-vel...úh most nemtom... Segítsetek!
Ja, és a nagy hír! Azt hiszem érzem már a babyt mozogni! Nem merem még azért 100-ra venni, mert nem egyértelmű mozgások, de sztem már az. Olyan mintha buborékok pukkannának a hasamban, de mégis más, mint amikor mocorog a belem, ezért gondolom, h ez már ő lehet. De majd szólok, ha már szétrúgta az oldalam.
Bocsi, de most ennyi voltam. Estére általában már kipurcanok, és most a hétvégénk is sűrű volt...úh most fehér hollót játszom kicsit.

Vigyázzatok magatokra!