A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Hello!

Lovani kolleganőd :twisted: :twisted:

Én dokim: Hozzá járok már 11 éve soha nem kért pénzt a szülésért vagy a missed ab-ért. Egy uh-s vizsgálat két képpel 5.000 Ft. kép nélkül 4.000. Bármikor hívhatom, már hagyta ott betegeit, magánpraxisába mert én szültem. Ő is csak születetni visz a kórházba , de azért naponta bejött meglátogatni!
Pénteken voltam nála kicsim már elég nagy Crl: 110 mm, BPD: 30 mm

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem, de itt már itt vagyok!

Nagyjából átfutottam a levelezéseket, hogy mikről is volt szó az elmúlt napokban. Sajnos apukám kórházba került, így lehet, hogy ritkábban fogok tudni benézni hozzátok. Amikor tehetem, megyek a hozzá. :cry:

Köszi a terhesöv infót mindenkinek, a C&A-ba mindenképp elmegyek és beszerzek egyet.

Doki téma: én teljesen le vagyok döbbenve, hogy fix árat mondanak. Eléggé beparáztam a hírektől és rákérdeztem a dokimnál az összegre. Szerencsére azt mondta, hogy nála nincs ilyen, hogy fix ár. Kicsit megnyugodtam, mert én többé-kevésbé egyedülálló anyukaként fogok létezni, és sajnos nemigazán vet fel a pénz. Szóval kicsit nehéz lesz a dolog, de már most próbálok spórolni (festettem egy "babaperselyt", amibe hetente pénzt dobok, mindig annyitm amennyit tudok).

Horváth Tamás dokit nem ismeritek véletlenül? Ő is az Istvánban van, én nála szülök. Nagyon jó fej, már 3 éve járok hozzá.

9-én voltam a dokimnál, csinált uh-t, de még nem a tarkóredőset, azt majd csak 26-án csinálják meg a kórházban. Szóval nagyon sokat mozgott a pici és 3,5 cm!!!!!!! :D Csuda nagy már, és persze már most gyönyörű! :D De nagyon lelkifurdalásom volt, mert a doki szinte jobban örült neki, mint én. Annyira nem tudtam odafigyelni. Folyton csak apukám jár az eszembe. Most totál rossznak érzem magam, és félek, nehogy megérezze ezt. Vagy hülye vagyok??? ÁÁÁÁ, nem tudom. :(

Akíra! Írok majd privit, ahogy ígértem, csak most mennem kell melózni!

Orsi

Kép
rborsi

Sziasztok!
Jól eltűntem megint, de most nagyjából elolvasgattam, bár elfelejtettem, hogy ki mit írt pontosan, így csak kb-ra reagálok!
Doki-fizetés: Itt nincs fix tarifa, kb a tízszeresét szokták adni a vizsgálati díjnak! Részemről pl mi nem adtunk ennyit, mert a doki csak beledugja a zsebébe a borítékot, és később nézi meg, mit kapott. A 6 hetes kontrollon meg marhán nem emlékszik rá, hogy tőled 40.000 vagy 50 vagy 60 vagy 70 került a zsebébe. Nekünk viszont nem mindegy az a 30.000 diferencia.
Azt most hallottam a védőnőnktől, hogy nem lehet már csak szülésznőt fogadni, kell hozzá dokit is, vagy egyiket sem. Ez nem tudom győri téma-e, vagy mindenhol így van?
Kornéliusz, köszi a köszöntést, bár nem ilyenkor, hanem júliusban ünneplem a névnapomat.
Még visszaolvasok, és írok!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Üdv mindenkinek a hosszú hétvége után.
Látom a fő téma a "hála(?) pénz lett". Őszintén szólva kicsit meg rettentem. Én ugyanannál a dokinál fogok szülni (remélem nem lesz szabin), mint a kisfiamnál. Anno 4 éve kérdeztem, hogy a szülésért mennyit kér. Teljesen megnyugtató választ adott, ő nem kér pénzt, ha adok adok, ha nem nem. Természetesen adtam és az tényleg hála pénz volt, a férjem utálja ezt a "módszert", de a szülés után kivételesen ő mondta, hogy igen ez most oké. Persze annyit adtunk, amennyit gondoltunk, tudtunk és passz.
Most lehet, hogy én vagyok lemaradva, de úgy gondoltam, hogy ez 4 év után sem változott a dokimnál, de azt hiszem meg fogom kérdezni, ha legközelebb megyek hozzá magánrendelésbe.
Különben nekem bármikor szabad hívnom, ha kérdésem lenne, ez nem probléma és nem plussz tarifájért van!
De megnyugtatlak Lovani, az első terhességem során én is találkoztam ilyen "doktor úrral". Hát csak egyszer voltam nála. :wink:
Az eperről annyit, hogy szerintem terhesség alatt ehetsz, szoptatáskor NEM.

Jaj képzeljétek, csütrötökön megyek a Szt. Istvánba a 12 hetes UH-ra, már tök izgi vagyok miatta. Kicsit be is vagyok tojva..... Remélem minden rendben lesz.

Rborsi, vigyázz magadra, és jobbulást az apukádnak!

Jaj lányok most látom, hogy a babuci várható születéséig már 200 nap alatt áll a vonalzóm. De jó!!!!Csökken-csökken.

Nyaralás. Eddig bennem az volt, hogy idén nyáron maradunk a fenekünkön, az apósom telkére lejárogatunk, és passz. Spórolunk az elkövetkező időszakra. De a fiam és a férjem allergiás, így felmerült, hogy nekik jól jönne egy kis tengerpart. Így most gondolkozunk egy kis Horvátországon. Majd elválik. Sajnos én nagyon parázós vagy, tehát nem szívesen megyek már így messzire, főleg idegen országba, mert mi van ha.... Tudom túlzás, de sajna ilyen vagyok....

Mindenkinek szép napot....

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Mesi!
Szupi lehetett, amikor "felkészületlenül" ért a hír, hogy ketten vannak. Szerintem az első UH előtt mindenkinek megfordul a fejében, hogy mi lenne, ha ketten lennének. Az anyagi dolgok engem 1 babával is foglalkoztatnak egy ici-picit. A férjem mondja mindig, hogy lépjek túl ezen a témán :-( Ilyen országban élünk....
Lukács Györgyhöz járok. A Herminán rendel, eddig mindig ott kerestem fel. Mióta baba van megyek magán, de őszintén szólva mindig nagyon kedves és törődő volt. Az igaz, hogy a rendelőbe sokkal kevesebb időt tudott szakítani, de soha nem jöttem el rossz érzésekkel.

Én őszintén szólva nem kérdeztem rá az anyagiakra. Úgy hallottam, hogy nem igen ez nála a motiváló :-) Nagyon változó összegeket írtok... nincs amúgyis elég kiadás ilyenkor :-(

Klarissza! Igazán szép méreteket írtál ide :-) Így el tudom képzelni milyen gyorsan nő a manóka, mert én pont a 13. hetet töltöttem be, amikor lemértük, és csak 65 mm volt :-) De már biztos gyarapodott :-)

Orsi! Sajnálom, hogy Apukád éppen most lett beteg. Remélem hamar felépül! Ne aggódj a baba miatt. Biztos tudja, hogy miért érzed magad most másképp. Ő is szereti az Apukádat :-)

Aztán a munkahelyen csak vigyázva! Nehogy más is úgy járjon, mint én! Szörnyű ilyen szép időben a szigorú ágynyugalom!
almi

Tehát a vonalzó nem sikerült! ???? Akkor nem tudom hogy kellett volna!
almi

Epret terhesség alatt lehet enni, csak szopi alatt nem, meg a gyerkőc nem ehet 2 éves koráig.
Macsív, Harivera,
nyugodtan menjetek tengerpartra, Kornélt várva mi is voltunk repcsivel, 24 hetesen. a Tengervíz direkt jót tesz. A repülőre engedésről inkább Sclara-t kérdezzétek, ő a jártas a témában! :)
Almi,
Nézz meg egy csomó filmet! Én úgy vágyom egy reggeltől estig videózós napra! Persze sajnálom, hogy így alakult, de biztosan hamar rendbe jössz. Vagy meddig kell pihenned?
Orsi,
Ne érezd magad rossz anyának, aggódsz apukádért, de ettől még ugyanúgy szereted a kisbabád, csak apukád már kicsit régebben ismered, a babád meg a lehető legjobb helyen van!

Kép
Kép
dalminha

Almi,
A vonalzódnak úgy kellene kezdődnie, hogy [url... nem tom mi aztán http nem tom mi. Ezt kell beillesztened vagy beírnod a lap tetején lévő legördülő profilba, ami a "segédleteket" lenyitva található. Jó bonyi voltam

Kép
Kép
dalminha

Hali!

Ez a hálapénz dolog bennünket is mélyen fog érinteni, bár nem tudom, hogy az új dokim egyáltalán fix pénzért dolgozik-e. Az előző orvosomnak a hat hetes kontrollon adtunk egy kis ajándéknak álcázott pénzt (szerintem ennyit mások a szülésznőnek adnak..), de nem származott ebből semmilyen hátrányom a későbbiekben. Mármint abból, hogy "eléggé" hálásak voltunk-e. Szerintem a 9 hónap alatt kifizetünk egy csomó pénzt, és mikorra igazán szükség lenne rá (a babának kell néhány cucc, mert mindent nem lehet örökölni), akkor az orvosnak adjuk...
rborsi
Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de minden pszichés hatás, ami éri a kismamát, nagyban befolyásolja a babát is (pl.csak gondolj egy "egyszerű" megnövekedett pulzusszámra). Nekem van egy ismerősöm, aki a terhessége alatt ápolt egy beteg családtagot, és a kislányának elég hamar jelentkeztek mindenféle betegségei (felső légúti, emésztési) . Ezekből szerencsére már teljesen meggyógyult, de amikor keresték ezeknek az okát, egy orvos (homeopátiás) rákérdezett arra, hogy nem érte-e túl sok szomorúság, stressz a terhessége alatt, mert azok okozhatnak ilyet.
Szóval sok erőt neked és apukádnak!

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

Nagyon aranyosak vagytok Lányok, és nagyon köszi a sok drukkot és biztatást! Megpróbálok erős lenni, de elég nehezen megy. Apukám az intenzíven van már 6 napja, szóval nagyon össze kell kapnom magam, hogy jobban viseljem ezt a dolgot. Anyu ezért nem is enged be a kórházba, csak naponta egyszer.
Gondoltam már, hogy beszélek homeopátis doktorral, aki tud adni valami nyugtató hatású szert, ami a babára nem jelent veszélyt. A nővérem is ezt szedi most, ő a 20. hétben van. A dokim azt mondta, hogy olyat nyugodtan lehet, mert ez nem árt se a babának, se nekem. Most majd ezzel próbálkozok!
KÖSZÖNÖM még egyszer!

Orsi

Kép
rborsi

Dalma! Köszi! Megpróbálom úgy, ahogy írtad. Kérdésedre válaszolva: remélem már nem sokáig kell nyugton lennem, mert ez nem nekem való. Egy hét múlva megnéz az orvos, és ha azt mondja ok, akkor össz 2 hét volt.

Orsi!! Vigyázz magadra! Szerintem vannak dolgok, amik természetesen jönnek, hatnak, és az ember nem tud elfutni előlük. Ez természetes. Én úgy gondolom, hogy teljesen más egy mesterséges stressz, amit a civilizációnak köszönhetünk. Azért az biztos jó neked, hogy a tesód is terhes :-) Főleg, ha jó a kapcsolatotok. Sokat segíthet. Nekem is nővérem van... csak ritkán találkozunk.
almi

Orsi, most látom, hogy szigetszentmiklósi vagy!Úgy örülök, én is itt lakom.
Viszont sajnálom, hogy édesapád beteg,és átérzem, hogy milyen nehéz lehet most.Nem tudom, hogy miért nem vagytok együtt a pároddal, de biztos ez sem könnyű.Sajnos mindannyiunknak vannak gondok az életünkben, kisebb-nagyobbak, elmúlnak aztán jönnek, de én úgy gondolom Isten úgy teremtett, hogy ezekben a stresszes nehezebb napokban a szervezet is jobban küzd.Ahogy Dalma is mondta, a picid biztos érzi ezeket és lehet pont ezáltal lesz még szorosabb a kapcsolatotok.Én úgy gondolom nem kellene bogyókat szedned (bogyóellenes vagyok :) ), de ha ez nyugtat meg, akkor persze, ahogy érzed.össze is futhatnánk egyszer!Ki a védőnőd?

Hálapénzen még mi sem gondolkodtunk.Amúgy kiváncsi lennék Sensi tapaszatlataira ezzel kapcsolatban odakint.Persze adunk,de tényleg olyan szomorú, hogy annak is ezen kell törnie a fejét, aki azért költhetné sokkal jobb helyre.

Lovani, sajnos ilyen ez a város, ki lehet fogni a jó dolgokat, ahogy a lányok írják, de az ember lépten-nyomon beleakad olyanokba akik át akarják vágni.Mi is ott laktunk és nem volt annál jobb döntésünk amikor kiköltöztünk.Nyugisak lettünk, jó levegőt szívunk.úgyhogy, ha lehetőségetek van(munka stb)akkor biztos jobb a picicnek is ha nem a panelrengetegben szívja a "friss" levegőt.
sclara

Almi!Én a Csapó Csabához járok neki az Örsön van a magánrendelője.Hát nem mondom elég sokba kerül de nekem minden pénzt megér.Sajna van rossz tapasztalatom az sztk rendelésről és akkor meegfogadtam ha tehetem akkor csak magánhoz fogok járni(fogorvoshoz is)

Mi nem megyünk nyaralni max a telekre.Most éppen költözés alatt vagyunk már vagy 3 hónapja és már alig várom hogy beköltözhessünk.Még jó hogy nagy lakást vettünk így még el fogunk férni.

Nem tudom mi volt ma mert lent ilyen apró tűszúrásokat éreztem.Szerintetek mi lehet?Du ra elmúlt.Kicsit kellemetlen volt.Volt már vkinek ilyen érzése?

Orsi nyugi!Biztos minden oké lesz apukáddal.Ne stresszelj mert az tényleg kihathat a babára és neked is fájni fog a pocid.Én is most sokkal idegesebb vagyok mint a Lilinél és van amikor a férjem annyira kiborít hogy már fáj a hasam.Most anyukáméknál lakunk és borzasztó sokat vitatkozunk persze hülyeségeken.Pihenj amennyit csak tudsz és arra gondolj hogy apukád is jól lesz és nemsokéra kijöhet az intenzívről.

Kép
Kép
mesi01

sziasztok,

Csak egy kérdésem lenne, én most szerintem pár nappal múltam 12 hetes - az egyéb kalkulátorok szerint egy héttel idősebb a Picike. Az utóbbi egy-két hétben elég jól voltam, már nem hánytam. Erre ma este kétszer is, és kis kiütések jöttek ki a térdhajlatomban hátul. De csak ott, eddig sehol máshol. Valami allergiás reakció lehet, amit a terhesség felerősít, és állítólag nem kell aggódnom, de ez persze nem megy. Holnap este megyünk a dokihoz...de addig is, van hasonló tapasztalata valakinek????
Nyugtassatok meg, mert ez így elég rossz...meg kezelni is elég nehezen tudom, új helyzet, új élet a pocakomban, és nagyon szeretnék rá vigyázni.

Szép estét.
Sziasztok
Lovani

Kép
lovani

Szamy, érdekelne az agykontrolos módszer fejfájásra, leírod? Köszi!

A nyaralással kapcsolatban, mi még azelőtt befizettük, hogy kiderült volna, hogy babát várok. De aztán a doki is azt mondta, hogy el lehet menni. A repülő nem okoz problémát. Viszont a tengerre azt mondta, hogy inkább, csak combig menjek bele. Van valakinek tapasztalata ez ügyben? Ti már voltatok nyaralni kismamaként?

Szösz

KépKép
szosz

Akíra tévedésbe vagy.

Itt bemehetnek a látogatók csak nem a szobába de te kitolhatod a babót a látogatókhoz ők meg meg is foghatják. Ez volt nekem i az egyik kritérium.
A babát leadhatod ha fáradt avgy nem fognak ellenkezni.
Ami a bent levő időt illeti ha megbeszéled a bent dolgozókkal meg a gyerkdokiddal ahza lehet menni a 3-ik napon is. De nekem meg pont ez a jó mert nekem mind sárga volt és ha a 3.ik napon hazavágnak akkor mehetek az undor heim pálba a gyerekkel amit nem szeretnék. Meg bent mondták hoyg a baba a 4-ik 5-ik napon ér el egy olyan szintet amhez egy bizonyos vérvételt le lehet venni. A többi kh pont ezt hamarkodja el vagy a körzetivel kell akkor levetetni.
De ha mégsem akkor én is ajánlom neked a István kht.

harivera
Budapest XXI. kerület

Szosz, nyugodtan!

Én Kyrával terhes voltam mikor nászúton voltunk az olasz tengerparton! Mi is előre befizettünk rá, és előbb jött Kyra! És én fürödtem benne! Nem csak combig! Hidd el, ha a medencékbe ami tiszta klór és baci lehet kismama úszás meg baba úszás akkor a tenger se rosszabb! Sőt!.....

Ugyhogy ne aggódj, menj csak nyaralni :)

A repülő utat is csak az utolsó 2 hónapra nem ajánlják mert ha koraszülés vagy ilyesmi! De ilyenkor még semmi baj nem lehet :)

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Bocs, de most csak az utolsó oldalt volt erőm végigolvasni. Erre most gyorsan reagálok.

Orsi!
Nagyon sajnálom, hogy ilyenekkel kell most szembe nézned. Sok erőt kívánok, tarts ki! Szerintem próbálj minél többet jó dolgokra gondolni, pl. ha majd kint lesz a baby, beszélj erről a nővéreddel is, tervezzetek együtt. Tudom, hogy ilyenkor nehéz elterelni a gondolatokat, de próbáld meg. Az is segíthet, ha találkozol barátokkal, barátnőkkel, és nem hozzátok fel a támát, hanem csak másról beszéltek. Remélem minden ok lesz!

Sclara!
...és a hálapénz. Itt nincs ilyen. 2 lehetőség van. Vagy NHS (tb-s) vagy magán kórházba jársz. Előbbinél semmit nem kell fizetni, sem a vizsgálatokért, sem szülésért, és hülyének is néznének, ha megpróbálnék adni. Kis ajándékot esetleg lehet a midwifenak. 2 uh van a terhesség során, minden hónapban midwife-al találkozó, vizeletvizsgálat. És asszem 3 vérteszt. És utána asszem a midwife haza is jön veled, mikor a babyt elhozzátok. De ez nem tuti. Ja, és ha minden ok, 6óra hossza múlva utadra engednek a kórházból, császár esetén 3 nap. A privát kórházban a vizsgálatok és szülés kb 1000fontba kerül összesen (kb 350.000ft). Legalábbis Aidan ennyibe került (akire vigyázom) Igazából ez sem nagyon különbözik az előbbitől, ugyanannyi vizsgálat és uh van. A szülés talán kicsit másabb, kérhetsz aromaterápiától kezdve mindent, és a midwife végig ott van, míg az NHS van, hogy magadra hagy néha. De külön kell fizetni az epidurálért is, meg mindenért...ahány napot maradsz, annyit fizetsz. És talán jobban kinyalják a kismama fenekét a 9hónap alatt, de pl. ahova én járok, az alapból olyan, mintha privát lenne. Teljesen fel van újítva, az alternatív szülés itt már alap, nem kell fizetni. Lehet vízben szülni, van a szobában minden féle dolog, labda, és társaik. A midwifeok is rendesek, elmondanak mindent. És minden ingyen. Ja, és otthon is lehet szülni, ingyen...ilyenkor 2 midwife jár egy emberre...a második csak az akcióra jön. Én igazából ezt választanám, de tudom, h nem viselem jól a fájdalmat, így valszín epidurált választok, és szépen megszülöm fájdalom nélkül a babyt. :)
Hát itt ez a helyzet.

Velem. Asszem nő a hasam rendületlenül, de olyan rossz, most úgy nézek ki, mintha csak iszonyúan kövér lennék...magamhoz képest :? Feszül elég sokat a bőröm a pocimon, néha picit kellemetlenül is. Már kb 2 hete kenem is strechmark olajjal (csíkokra) és ez vmt segít. Hétvégén végre bevásároltam olyan ruhákat, amik rám is jönnek. Múlthéten már 3x elkéstem azért, mert csak álltam a szekrény előtt, és nem tudtam mit vegyek fel, mert semmi nem jött rám. Szal vettem 2 kismama farmert a GAP-ben, le voltak árazva...a 2 együtt 80font helyett 25 volt, meg 1 3/4-es Next farmert is. Meg Camden Town-ban 3 nyári ruhát, ami reméljük egész nyáron kihúzza majd. Végre itt is jó idő van! De csüt.-től állítólag ennyi is volt. :? Meg vettem még pizsit, alvós bugyikat, mert már szorították a hasam, felsőket, hosszúujjú strandruhát. Mind1, nem sorolom tovább. :)
Most hétvégén lehet elmegyünk 4D-re. 16 hetes leszek már szombaton, és ilyenkor már tökjól látszik a baby, meg a nemét is nagyon-nagyon szeretném tudni, úh beszélgetek vele folyamatosan, hogy igérje meg, h széttárj a lábikóit, és akkor elmegyünk meglesni őt...de ha rossz lesz, és még úgy is forul, h nem láthatjuk rendesen, akkor örök harag egy időre, mert 150fontba kerül. (52e ft) :?

Kérdés. Én hivatalosan mensi szerint nov.1-re lettem volna kiírva, de a 12 hetes uh-n 3 nappal idősebbnek minősítették a babyt, így okt 29 lett belőle.Szerintetek melyiket vegyem "konkrétnak"? Az az igazság, hogy 3 nappal szerintem nem fogant hamarabb, esetleg 1 vagy 2-vel...úh most nemtom... Segítsetek!

Ja, és a nagy hír! Azt hiszem érzem már a babyt mozogni! Nem merem még azért 100-ra venni, mert nem egyértelmű mozgások, de sztem már az. Olyan mintha buborékok pukkannának a hasamban, de mégis más, mint amikor mocorog a belem, ezért gondolom, h ez már ő lehet. De majd szólok, ha már szétrúgta az oldalam. :)

Bocsi, de most ennyi voltam. Estére általában már kipurcanok, és most a hétvégénk is sűrű volt...úh most fehér hollót játszom kicsit. :oops: Vigyázzatok magatokra!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Jajj a legfontosabb lemaradt. A mai uhu.
Volt uh is meg nem is. Az eredmény ilyen is meg olyan is. Azért mert a nyírőbe olyan car gép van hogy tök sötét homályos és alig lehetett látni valamit. A baba totáll előröl lehett látni premierbe nem is tudom a doki hogy tudta megmérni a tarkóredőjét ami 2mm. Maga babó hossza 5,4 centi ami pont betölltött 12 hetesnek felel meg. De se a hasát belül se az orrcsontját szinte semmit nem láttunk. Azt igen ahogy a szájához emelte a kezét legelőszőr. Nekem nem olyan aktív volt de azért a lába köze is látszott. Bár elég gyatrán a minőség miatt de azt tutin állíthatom hogy egyelőre kukacot nem láttunk. Így holnap megyek ide Erzsébetre egy szupi gépre és ott megnéznek szépen mindent rendesebben.
a sötét az eredeti a világos az álltalam szerkesztet
Kép
Kép

harivera
Budapest XXI. kerület

Szia sensimilla!
Szerintem a méretek miatt ne izgulj. Állítólag változó lehet a növekedés üteme. Amit az UH alapján éppen megállapítanak, az egy nagy átlagból lett kialakítva. Lehet, hogy 3 hét múlva egy picit kisebb lesz az átlaghoz képest. Lehet, hogy nagyobb. A biztos, amit te tudsz: hogy mikor keletkezhetett :-) Nekem nem nyúlt a doki az időponthoz, pedig 3 nappal biztos később lett. A méret pedig stabilan 3 nappal nagyobbat mutat. Egyszerűen így nő. Azért remélem nem akar óriási lenni, mert én nem vagyok nagy :-)

Azt is láttam Akíra táblázatából, hogy többen is lennénk uarra a napra kiírva, én mégis 2 nappal későbbre lettem :-( Ki tudja hogy van ez...

Pénteken megyünk megnézni a manót. Lehet elővillantja milye van :-) A férjem fiúcskát gondol, én már nem tudom... És azt is meglátom mekkorát nőtt a leváláshoz képest a jól tapadó terület. Lehet, hogy lassan nem leszek fekvésre ítélve :-) Én már úgy érzem jól van bent minden :-) Fő az optimizmus :lol:
almi

Sziasztok!

Végre túl vagyok a 12 hetes UH-on, megcsináltattam a kombinált tesztet az Istenhegyin. Szerencsére minden ok, a tarkóredő 1,1mm, az orrcsont megvan, a véreredmény és az UH alapján negatív az eredményem Down-kórra és kétféle triszómára. (ezek is valami genetikai betegségeket okoznak)

Pénteken 12 hét + 2 naposnak mérte, CRL: 62 mm, BPD: 22 mm volt.

Meg voltam elégedve mindennel, az UH-on a doki végig mondta mit néz, mit lát, mit mutat éppen a baba. Sokat mozgott, napra pontosan annyinak számolja a gép a korát, mint én.
Azt mondták, ne engedjem magamat szurkálni ha esetleg rossz lesz az AFP, mert nagyon kicsi kockázatot mutatott ki a teszt. (1:15 000-hez)
Kaptunk CD-t is az UH-ról. Kb. 1 óra alatt végeztünk is.

Jó pocakosodást!
Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

Sziasztok!

Köszi a sok pozitív energiát, nagyon aranyosak vagytok. Nagyon jól esik és érzem, hogy merítek is belőle. Ma felébresztik aput, hogy fizikai reakciókat nézzenek nála, de utána vissza is altatják rögtön még 10 napig. Már nagyon izgulok, hogy mit állapítanak meg a mai vizsgálatból. A legjobbakat remélem.

Sclara!
Örülök nagyon, hogy miklósi vagy, tényleg összefuthatnánk egy tejeskávéra, nagyon örülnék neki. Merre laktok, és mióta? Én a József Attila utcában lakom, a 2-es iskolánál. Írd meg, h. mikor jó Neked, egyeztetünk és fussunk össze!

Mindenkinek szép napot!

Orsi

Kép
rborsi

Hello!

Szosz én 1 hónapja jöttem haza Thaiföldről ahol minden nap fürödtem és még a nap is megkapott (3-szor hámlottam le :lol: ), semmi bajunk nem lett szerintem nyugodtan nyaralj. Mondjuk ahol a hajók nagyon felkavarták a homokot ott kicsit koszos volt a tenger oda azért nem mentem be, mert undorodtam tőle.

Orsi veled szurkolunk mindannyian!

A mi Uh-s gépünk (kórházi) és a doki Uh-s képe sem rakosgatja odébb a szülés időpontját, de mivel tudom, hogy feb.14.-én készült :oops: ezért én állítottam át a szülés időpontját. Egyébként csak nov.10-re lennék kiírva, de még az is lehet, hogy az uh-nak lesz igaza akkor viszont óriásbébit hordok a szívem alatt :lol: . Ha apukára üt akkor tuti nagy lesz, mert Ő 192 cm magas viszont én csak 160cm vagyok.

Kati grat. a jó eredményekhez.

Sensi: mocorgás: még az uh előtt megmondtam, hogy a méhlepény a melső falon tapad és nekem kb. 2 hete bocorog, ha elől tapad a méhlepény hamarabb lehet érezni.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Hali!
Orsi, sajnálom az apukádat! Biztosan minden rendben lesz ma!

Sensi, Klarissza tök jó, hogy mocorog a bébi!
Sajnos én biztosan később érzem, mert vastag a hasam....
A védőnő azt mondta, hogy jun10 körül azért figyeljem. :)

Én kérdeztem, hogy lehet e úszni bárhol. Azt mondta a dokim, hogy igen. Tóban, strandon tök mindegy. Zárt a méhszáj, akkor lehet.

Gratulálok a 12. heti UH-khoz!

Vera, drukk, hogy ma se láss kukacot!!!!!! :D

Kép
Kép
gabi82

Lányok, pocakképek?????

Kép
Kép
gabi82

Gabika Vera nem kukacot szeretne látni hanem nunit :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Én még csak akkor érzem, hogy zajlik benn az élet, amikor lefekszek a hátamra, és ettől kicsit megfeszül a hasam. Ilyenkor érzek valamit, ami viszont teljesen más, mint amit a lányommal éreztem. Vele olyan volt, mintha valaki folyamatosan egy szénsavas üdítőt nyitogatna (bugyborékolás, apró pattogások). Most inkább gyenge feszüléseket érzek, de az is kellemes...

Csuri
Kép
Kép
Kép
irusc

sziasztok!

Lányok, olyan jó érzés: már én is érzem, hogy nő a babuci, látszik a pocimon is. :) Úgy várom már, hogy a kezembe foghassam! :)
Amúgy meggyógyultunk, sőt voltunk a hosszú hétvégén Horvátországban, és még fürödtünk is néhány percet :) Szóval a vérkeringésem is rendben van :)

Judit
Kép
sonny

Akkor mostmár én is teszek fel képet a srácaimról és a babiról:

Kép Kép

Az óriáskezű bébi:

Kép

Az óriásbébi aki szopizza a mutató ujját és hegyes orrocskája van, és pici agykezdeménye. Remélem látjátok :lol:

Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza, én is ezt írtam! :D

Sonny, de jó lehetett nektek! :) Jó, hogy meggyógyultatok!

Kép
Kép
gabi82

Ja és persze rólam is:

Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Klarissza, de durva! Én még ilyen szép képeket nem is láttam!!!!
De jó neked, hogy ilyen jó az UH ahová jársz!!!!
Gyönyörű a bébi!!!!

Kép
Kép
gabi82

Gabi bocsi már olvasni sem tudok :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Szia Klarissza! Jó volt látni a "kiccsaládodat" és persze Téged is! :lol: Mi is febr.14.-én akcióztuk össze!!! :lol:

Sensi
nekem is 2-3 napal idősebbet mutatott a 12.heti uh, de mivel mi pontosan tudjuk a baby korát a doki is mondta h. pár napot "csalhat" a gép. Milyen szerencsés vagy hogy nálatok akciósak a mami cuccok!! Itt jó drágák és ahogy elnézem eszük ágában sincs akciózni... :?

Vera
hol van erzsébeten ez a szuper uh gép? Én is elmennék.. :P

Magazatmozgás: ici pici bubik és mini kapirgák?? Én ilyesmit érzek!:shock: :lol: Holnap megyek EKG-ra...

Kép
katica_75

Sziasztok!

Csak gyors bekukk. Nem tudtam nagyon sokat visszaolvasni. Amint tudok pihenek sokat, de azért főzni, gyereket neveleni muszáj.
Nagyon szépen köszönöm nektek az aggódásokat és bíztatásokat!!!! Na és a kisfiam dícséretét is! :) Nagyon kedvesek vagytok és ez szuper! :)

A UH képek és családi képek is nagyon szuperek! :)

Mesi!
Végül is mindegy, hogy kukis, vagy kislány lesz a baba, mert mindkettőnek meg van az előnye! :) A fiúk jobban elvannak együtt, meg anyagilag is jobban jönnénk ki. A csajszi pedig jól járna, mert a bátyus jobban vigyáz rá, és hát a bátyusnak ott lesznek a haverjai, akikkel kacérkodhat majd! :)
Mézédes dinnye? Nyammmm :)
Gondolom azért Ti most szeretnétek, ha legalább az egyik babuci fiú lenne?!

Lovani!
A kolléganőd nagyon bunkó. Elhiszem, hogy nem akar lemaradni a munkában, de hogy mindenkit megfertőzhet és akkor legalább többen kibuknak... :(

Nekünk nem volt légzésfigyelőnk. Az tuti, hogy paramama váltam volna tőle! 1 méterre aludt tőlem jópár hónapig a fiam, hallottam minden szuszogását, többször fel is keltem hozzá, meg 3-4 óránként rendszeresen kelt magától is szopizni. Később meg bekerült közénk az ágyra és így még tutibb volt. A lényeg, hogy kemény legyen a matrac, ne használjatok párnát és ne legyen semmi a közelében ami fulladást okozhat ha ráfordul, és pl. én sosem altattam hanyadt, csak max. nappal. Éjjel mindig úgy altattam el, hogy ahogy épp szopizott (én mindig fekve oldalt szopiztattam), azon az oldalán hagyva tettem a kiságyba és a hátát párnával kitámasztottam. Így oldalt volt a feje, ha jött büfi, az mindig kifolyt. Egyébként a fiam 8 hónapos koráig elég bukós volt, de sosem volt félrenyelés sem. Nem beszélve arról, hogy csodaszép fejformája lett! :)
Szamyval is egyetértek, hogy biztos sok picúr életét mentette meg a légzésfigyelő. Ha másik szobában lenne a baba, akkor lehet én is gondolkodnék rajta. De egy biztos, amit ő is megemlít: tanuljátok is meg, hogy hogyan lehet egy ilyen picurt újraéleszteni, lélegeztetni, mert csak hogy bepánikoltok, attól még megtörténhet a baj!

Eper: Én sem hallottam semmi rosszat róla! Meg kell mosni, de pl. nekem-nekünk cukorbetegeknek ez ajánlott gyümi is! :)

Én pl. most nagyon ráálltam kívánósban a szeles- k-s dolgokra. Nem tudom miért, de tömném a káposztát, kukoricát és társait! :) Vagyis eszem is, most még nem olyan zavaró a puffadás. Később úgysem lehet majd! :)

Almi!
Hogy vagy egyébként? Vérzésed is van? Sajnálom, hogy nálad is levált a méhlepény egy része! Tényleg fontos, hogy szigorúan feküdj!!! Nekem 1 hét alatt szerencsére visszatapadt a méhlepényem!

Rborsi!
Sajnálom apukádat. Sok erőt neked és reménykedj a legjobbakban!!! Van homeopátiás szer: pl. Ignatia amara 15 ch, amit lehet terhesség és szoptatás alatt is szedni. Nekem tavaly halt meg apukám és nagyon kivoltam. Még szoptattam a fiam és féltem, hogy a tejem is elmegy. Sokat segített ez a szer! Nem szedál le bambára, de nyugtat tényleg!

Szosz!
ÉN is úgy tudom, hogy a tengervíz nem ártalmas. Ártalmasabbak az édesvizi tavak és a közuszodák! Egy ismerősöm ajánlotta, hogy ha ilyen helyre mentek úszni, akkor használjatok joghurtos tampont! Érdekesen hangzik, de akitől hallottam tudja a dolgát! :)

Gabi82!
A vastag hasfal nem akadály a picur érzésének. Belülről érzed! :) Kívülről a kezeddel és az apuci érezheti esetleg később a mocorgást. Én pl. most a 13.hét elejétől már érzem a baba mozgását. Pedig nekem aztán jó vastag a hasfalam! :) Az első babámat kb. 16. héten éreztem először! :)

Klarissza!
Nagyon szép fiaid vannak! :) Az óriásbébid pedig nagyon fantasztikus! Főleg az a kééééz!!!! :) Igen jó helyre jársz UH-ra!!!

(mégis elolvastam még 2 oldalt :) )

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!
TEgnap voltam uh-n : tarkóredő rendben volt 2 cm, crl: 7,3 cm és egy kicsit idősebb a koránál 13 hetes 3 naposnak nézett ki a gép szerint. Most egy kicsit aggódok az afp miatt mert lehet, hogy így később csináljuk meg, mert ha az uh a jó akkor már túl leszek a 16 héten.
Holnap kiderül a cukoreredmény.
SZosz:
nekem tegnaptól ismételten migrénem van és ma mondta a háziorvos asszisztense, hogy egy kisebb zellert reszeljek le, keverjek össze tojással és süssem meg, állítólag finom és kiáll tőle a fejfájás./ezt az erős görcsöt nehezen tudom elhinni, de legközelebb kipróbálom:)
Scarla
Olvastam, hogy szeretsz szigetszentmiklóson lakni: nem nehéz a bejárás (bár gondolom a munkád miatt nem napi szinten jársz be), milyen a közösségi szolgáltatás: pl. ovi, suli, orvos stb..?Mi csepelen lakunk és szeretnénk családi házba költözni, itt elég drága, de sz.miklóson a hirdetések alapján elég "olcsón" lehet kapni könnyűszerkezetes ikerházakat, de félnék attól ,hogy nehéz lenne bejutni a központba..
Mindenkinek szép napot.
bea
kumpibogar

Krumplibogár nehari de it rötyögök magamba mert ha a tarkóredő 2 centi akkor a babád szinte egyharmadát az teszi ki és igencsak beteg lehet. Bocsi érte de az miniméter. ÉS tényleg nehari érte de nagyon murisra jött ki.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok mindenki!
Lovani!A térdhajlat miatt ne izgulj!Hisz az olyan messze van a babától :D ./azért egy orvosnak tetszene ez a tudományos magyarázat/. Annyi minden előfordul nyáron a melegtől,lehet, hogy csak megizzadt és attól vagy csípés (nem jártál csalánkertben? :D Szerintem nyugi.

Szosz én is azon a véleményen vagyok , hogy ha a medence nem árt, akkor a jó sós tengervíz biztos nem. :D

Sensi, igen picit előbbre tartanak ott a dolgok nemcsak a hálapénzzel kapcsolatban, hanem az árúválasztékkak és árakkal is néha.Te aztán vásárolgatsz, nem aprózod el.vissza is kell fognom magam, hogy ne szidjalak meg :wink: , itthon a férjem "gazdatisztnek" szólít, neki is nagyon megszabom hogy mit meddig, mert Isten nagyon megáldotta vásárlási hormonokkal a drágámat.
Én csak egy trendi valamit akartam venni a barátnőm esküvőjére, de itt még a leghiperebb kisbababolt is azt sugallja, hogy a várandós legyen nyugodtan csak " olyan amilyen", fő a kényelem, ugyan már elegancia...
Orsi, mi holnapután elutazunk a férjemmel lakóautós Európa körútra, de ahogy megjöttünk jó lenne összefutni :D Mi a Buckán lakunk,a taksonyi hídhoz közel!!Ha megjövök jelentkezem!!!
Klarissza,az UH kép valami gyönyörű!

Egy érdekesség /a légzésfigyelő magójára/
"Egy kutatás során olyan újszülötteket vizsgáltak, akiknél nem volt orvosi indok a császármetszésre,és úgy találták, hogy a beavatkozás több mint 2xesére növeli a halandóságotaz első hónap során.Ennek oka többek közt az, hogy míg a normál szűlésnél a szülőcsatornán áthaladó gyemek tüdejéből kipréselődik a magzatvíz, és így azonnal tud lélegezni, addig a császáros babáknál a vizet mesterségesen kell eltávolítani, ezért gyakran lépnek fel légzési nehézségek.További problémát jelenthet hogy a császárral született kicsik nem tudnak részt venni a szűlés kemény munkájában, így kevésbé aktívak. reakcióképesek, amikor a világra jönnek"

Kumpibogár, mi nem mindennap járunk munkába és soha nem akkor mikor mások(csúcsidő ritkán), így 35 perc alatt kb. bent vagyunk a reptéren.Én csak ajánlani tudom Mikit, noha mi kocsival közlekedünk, de vannak helyi buszjáratok, és igazából minden van ami kell egy családnak.Talán még több is.Mindenképpen nézzetek szét, nem mindenkinek ez az igénye, mint nekünk.
Jó éjt, mindenkinek!
sclara

Sziasztok!

Mostanság elég kevés időm van ami van azt is doki kereséssel töltöm, ugyhogy bocsi, hogy ilyen ritkán járok :oops:

Vera, igen én úgy tudtam, hogy egyáltalán nem lehet bemenni és megfogni a bébit, és ez nekem nem tetszett volna! Na de ha nem így állnak a dolgok, akkor ok, és akkor már csak egy jó dokit kell kerítenem! :lol:

Az Istvánt kilőttem azt hiszem!

Most már csak az I. Sotéről várok egy doki elérhetőséget meg árat, hogy megadjon egy lányzó, meg a Jánosból! Szóval most ez a 3 kórház van nálam még versenyben :lol:

Lányok, csak senkinek ne kelljen dokit váltania én ezt kívánom mindenkinek! :?

Most megyek is, amint lesz időm jövök és újra felveszem a topik pörgő ritmusát! :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Kumpigogár! Én is aggódom az afp miatt, mert az UH nekem is későbbi időt mutat, mint ahogy én számoltam, és amikorra kaptam időpontot az afp-re, én is biztos túl leszek a 16. héten, sőt. De sokan megnyugtattak, hogy az nem baj, ha kicsit később lesz az afp vizsgálat, csak az a fontos,hogy ne a betöltött 16. hét előtt legyen, mert akkor adhat hamis eredményt.

Mindenkinek szép napot!

Szösz

KépKép
szosz

Sziasztok!

Akíra: remélem hamar megtalálod a tuti dokit ;)

Sclara: az európai körút nagyon jól hangzik, érezzétek jól magatokat, és jó pihenést!

Vizsgálatok: lányok, titeket elküldtek már EKG-ra a háziorvoshoz? Meg fogászatra? Múltkor erről elfelejtettem megkérdezni az orvosomat, de remélem nem vagyok elkésve semmivel.

Judit
Kép
sonny

Sonny, EKG nekem 5 hetesen volt meg vérvétel, de csak azért, hogy ne kelljen külön ezért bemennem a kórházba. Sokan mostanában mennek csak EKG-ra, úgyhogy szerintem nem vagy elkésve.
Fogorvosnál én sem voltam még. Majd talán holnap vagy hétfőn. De ezt a dokim se mondta.

Akíra, remélem találsz egy jó orvost!!!

Hangolka, én még nem érzek semmit, pedig este szoktam pihenni és figyelni, de semmi... :(

Ú, el is felejtettem. Vettem a brendonba egy hastartó pántot vagy mit. Nagyon jó. Amióta használom kevesebbet fáj a hasam. (Mondjuk nekem már eleve van mit beleraknom...) És találtam a méretemben bugyit meg melltartót is. Pedig azt hittem, hogy az Anita csak kis méretben van. De nem.

Találtam néhány új boltot, ahol még nem voltam. A Baross utcában. Van ott kismama bolt, meg áruház. Valaki járt már arra?

Sclara, voltál már a 2 in 1-ben? Ott láttam egy-két elegánsabb ruhát. A lövőház utcában van. De mellette van egy másik kismama bolt is. Ott is elég jó rucik voltak.(Sajnos nincs nagy méretük..)

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok Lányok,

Háááát....nekem más a véleményem a doki váltásról...most fogok váltani, mert tegnap voltam a dokinál, és most teljesen ostobának érzem magam, és az a hang, ahogy beszélt... :evil:
Amikor legelőször voltam direkt kihangsúlyozták, hogy mindig ide jöjjek a magánrendelőbe, hogy a kórházba nem kell menjek...de mind a ketten, a doki is és az asszisztens is. :shock: (Persze, hogy nehogy meg kelljen vizsgálnia úgy, hogy nem fizetek érte...)
De azt nem mondta, hogy a 12 hetes UH-ra menjek a kórházba...én meg azt hittem, hogy azt is ott csinálja a magánban, mert ugye a kórházba nem kell menjek...most annyira ostobának érzem magam, de mégis honnan kellett volna tudnom? Ő meg jól leb..ott, hogy akkor most azonnal intézkedjek, mert már lehet hogy késő, mert ez a gyerek már tök nagy ehhez....13+4 napos...bár szerintem csak 12+4 napos.
Ez annyira bosszantó, de én direkt kértem, hogy nekem mindent mondjon el, írjunk fel, mert eleve nem tudom, hogy itt Pesten hogy működnek a dolgok, és még sose voltam kismama, sőt a családban, és az ismerőseink között is több mint 15 éve volt valaki kismama. Ergo abszolut semmit nem tudok az egszről. És amikor kérdezgettem, mindig csak annyit mondott, hogy ne aggódjak, minden OK.
Most meg nem birok aludni, hasmenésem van a gyomoridegtől, hogy ez a picike élett itt a pocakomban rám van utalva, én meg nem vigyázok rá megfelelően, nem gondoskodom jól róla.

Szóval ez az eset nagyon megvisel, szomabton megyek 4D UH-ra, mert az többet mutat, remélem minden rendben lesz a tarkóredővel...de még azt se mondta a doki, hogy ha már túl nagy, akkor lehet-e e helyett máskép szűrni...

Hát ennyi történt...vagy iszonyat béna és szerencsételen vagyok, vagy csak rosszul választok...

Kép
lovani

Sziasztok!

Ma olyan, de olyan boldog vagyok. :D
Reggel voltam az UH-n és totál feldobott. :D Pocokkal minden rendben, izeg-mozog, keze-lába megvan, integetett is. Bár szerintem óriás lábú lesz, de a fiam is az volt. :lol: Minden adata rendben van. A miómám meg egyenlőre nem nőt és nem zavar semmit. Tehát happy vagyok.

Írom az adatokat:
CRL:60,6
BPD: 22,3
fi:11
Nyaki redő 2 mm

És mellékelem a kapott képeket, nem éppen a legjobb beállítások, élőben vol t az igazi. :lol:
Kép Babuci_1 Kép babuci 2

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

Macsiv, nagyon szép képek!!!

Lovani, ne idegeskedj! A 13. héten is meg tudják nézni. A genetikai központban azt olvastam, hogy 11-14 hetes kor között jó. Nyugi. A 4D meg szupi lesz!!!

Valaki amúgy megy 16. hét körül 3-4D-re a maga örömére?

Kép
Kép
gabi82

Lovani: sajnálom a rossz élmény. Én azt javaslom, hogy keress egy másik orvost. Szerintem nagyon fontos, hogy ezekre a találkozásokra ne gyomorideggel menj! Ittis mindenki szívesen segít tanácsokkal, hogy kihez fordulj, és szerencsére olyan témakör a szülészet, hogy lehet találni jó orvosokat. Szerintem ne izgulj! Persze Te tudod, hogy mit érzel jó döntésnek, de én is ilyen idegeskedős típus vagyok, de a baba kapcsán szeretnék mindent nagyon nyugodtan intézni. Neki is ez a legjobb!

Macsiv: örülök a jó híreknek, nagyon édesen növekszik a babóca ;)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok,

Lovani, én keresnék egy új orvost a helyedben. Nem mennék hozzá vissza.

Macsiv, nagyon tetszenek a képek! :)

Gabi, én megyek 16 hetesen, de kórházi uhu-ra, az ikrek miatt minden hónapban meg fog nézni.

Nem votlam még EKG-n, és fogorvoshoz sem megyek, nemrég voltam, és összerándul a gyomrom, ha a székbe ülök. :twisted:

Sós víz úgy tudom, nagyon jó, nem, hogy rossz lenne.

Akíra, az orvosválasztás/kórházválasztás miatt nem irigyellek! Mennyivel egyszerűbb nekünk, vidékieknek! :lol: Választhatunk egy kórház közül! :lol:

Ma voltam afp-n. Meg toxoplazmán. Két és fél órát vártam a terhesgondozóban 2 vérvételre, mert bevezettek egy naplósorszám nevezetű izét. :twisted: Először arra várunk, hogy sorszámot kapjunk, aztán, hogy behívjanak. :shock:
De úgy döntöttem, nem megyek ide többet. Még 3x kellene mennem, egy cukorterhelés, két vérkép. Előbbit tekintve: veszek vércukormérőt otthonra, utóbbit: talén magánba is megcsinálják, és inkább kifizetem, mert itt már keményedett a hasam az idegtől. :twisted: Ugyanott vagyok, mert a bébiszitternek így is kifizettem több ezret.

Eszter

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sziasztok!
Lovani! Ne bosszankodj, van az úgy, hogy az embert teljesen hülyének nézik. Megértelek, hogy másik dokihoz szeretnél menni! Még nem vagy elkésve vele. A kórházba szaladj el UH-ra, hogy meglegyen. Ezeket a kötelező vizsgálatokat nem igen csinálhatják magánba.

Gabi! Én holnap megyek megnézegetni. Vonalzó hiányában írom ide: 14W4D. És majd a 20. környékén is :-) Állítólag a 12-13. héttől meg tudják nézni a nemét, ha ő is akarja. Én meg negyon kíváncsi vagyok :-)

Akíra! Gyere az Uzsokiba! Én arra szavazok :-) Nagyon sok jó orvos van ott, max. a pénz alapján lehet válogatni. Illetve kinek milyen személyiség jön be. Én a dokimhoz ragaszkodok, az intézményről inkább nem elmélkedek. Addig fel lesz újítva, és remélem nem kell ott időzni túl sokat.

Macsiv! Jók lettek a képek. Szép baba :-) Én még normális fényképpel sajnos nem rendelkezek, mert amíg méregette az orvos virgonckodott, mutogatta magát, de amikor fotó, akkor összegömbölyödött és elaludt :-)
almi

Sziasztok, a nyári babáktól vagyok, és elkedztem feltenni a mégsem jó kismmaruháimat, nézzétek meg, hátha....

http://babaszoba.hu/forums/topic?tid=284619

potyka

hát igen eltévesztettem mm a cm-rel:(
meg van a cukor eredményem :10,7, nagyon magas, még a Márkkal a 24 héten se volt ennyire magas, pedig a 9,55 is soknak számít valószínű, hogy hamar inzulin lesz belőle.
Ma voltam EKG: borzasztó lassú volt, tesómat vittem, hogy közben vigyázon a MÁrkra de ő csak hisztizett...napok óta nem akar aludni délután, már teljesen ki vagyok idegileg, olyan hisztis.....
További szép napot.
bea[/quote]
kumpibogar

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?