A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Kriszti,azóta nem kaptam tőle sms-t.Abban maradtunk,bármi történik jelentkezik.

Kép
v.andi

Jó éjt Anna :) én sem virrasztok. legalábbis nem a gép előtt :roll: Reggel korán lesz ébresztő...
ajajajjjjjj.... Bár az utóbbi pár napban Ati gondoskodott arról, hogy 6kor már ébren legyek.... 8)

vicger

Jaaaaaaaaaaaaa, most már leesett... ez a hétfő, az a bizonyos hétfő, mikor a dokker megvizsgálja... értem már... hát, akkor lehet, h hamarosan babázik már! 8)

vicger

[quote="vicger"]J írta:vicgeraaaaaaaaaaaaa, most már leesett... ez a hétfő, az a bizonyos hétfő, mikor a dokker megvizsgálja... értem már... hát, akkor lehet, h hamarosan babázik már! 8)

Szerintem őt már csak babával engedik ki onnan.

Kép
v.andi

Sziasztok!

Kriszti, köszi az ingázást :) Nagyon-nagyon kíváncsi vagyok, hogy tényleg hogy alakulnak majd a dolgok, végül is az már a 38. hetem lesz, akkor már jöhet is :lol:

Tekintve a mai méreteinket (csajok, véleményeket kérek, hogy ilyen létezik -e 8) )

BPD: 94,0 mm
AC: 343,8 mm
FL: 79,9 mm

Ééééés, amin nagyon meglepődtem, de nem merem elhinni az a súlyunk: 3681 gramm, ezek alapján a gép 37 hét 5 naposnak mondja Niki babát.

Két hete az Istenhegyin a következő adatokat mérték:

BPD: 91,6 mm
AC: 307,2 mm
FL: 66,4 mm
Súly: 2500 gramm.

Szerintetek létezhet, hogy két hét alatt ennyit nőtt volna a babám, vagy csak a doki kapkodott és elmérte az adatokat???

Mondjuk az elején mikor mérte a fejet mondtam, hogy jó nagy feje lesz a gyermekemnek, erre még kettőt mért rajta és két héttel kisebbnek is mutatta :roll:

Kicsit úgy éreztem magam, ahogy Spickey, mintha nem figyelt volna a dokim eléggé.
Ráadásul ctg-vel együtt 3 órát vártam már megint.... :shock: úgy, hogy délben ettem utoljára... (mondjuk vihettem volna kaját magammal:):)

Ja, a ctg-m állítólag teljesen rendben van, de azért holnap teszek fel a picasara képet róla, a ti véleményetekre is kíváncsi vagyok:):)

Ja, és megkérdeztem, hogy ha bármi van, fájás stb. , akkor akár éjjel is hívhatom-e, erre mondta, hogy ne, menjek a kórházba és ők majd értesítik. Mivel szerződéses viszonyban van a kórházzal, nem jöhetne csak az én hívásomra be? Azt hittem eddig, hogy a fogadott doki erről is szól, hogy én szólok neki, ha bármiben bizonytalan vagyok, akár, hogyha éjjel háromkor úgy érzem, hogy elfolyt a magzatvizem. Én elhiszem, hogy fáradtak, de akkor is jobb lenne pl. tőle hallani, hogy ezzel meg ezzel a tünettel most induljak a kórházba, és majd ő is jön nemsokára....

Mabe, te erről mit tudsz, hogy működik?

A tavalyi hegem vastagsága már inkább vékonyság, azt mondta, hogy ezzel a fájásokat sem érdemes megvárni, de basszus, ha arra várok majd, hogy a klinika érje el, addigra ötször szétreped a hegem :roll:

Streptohoz levette a kenetet, méhszájat nézett, de nem tudom, hogy milyen, mert az adatokat elfelejtette beírni a kiskönyvembe.

Amúgy eddig 90 %-ban meg voltam elégedve a dokimmal, csak most én is kapkodósnak éreztem, és azért az utolsó pár hétben tök jó lenne tudni, hogy bármikor számíthatok a dokimra.

Vikinek mennek a drukkok!!!!
Vendég

Andi:tényleg nagyon ari lett Junior szobája. :)
Vendég

[quote="peppino"] írta:peppino
[quote="v.andi"]P írta:v.andieppino,de legalább nem árult zsákbamacskát.Kerek perec megmondta,hogy fáj.Nincs mit ezen szépíteni :lol: :lol:

Ja Andi, ez egy cukorfalat (a dokim)!!! :D :D Dehát persze, amikor az ember ott van, akkor úgyis betojik... :roll: :roll:

eeeegen ... képletesen és szó szerint is ... bocsi :oops: :lol: ... ezt nem hagyhattam ki !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Ez kész!!Őszibarack és szőlőcukor zabáló lettem!!!!!Állandóan ezeket enném.Be is táraztam,de nem hiszem,hogy sokáig fog tartani.Ki érti ezt????A barackot eddig is szerettem,bár ennyit sose ettem,de szőlőcukrot csak nagy ritkán ettem,mostmeg szinte meghalok nélküle. :D :D :D :D
Vendég

Kép
Vendég

emelkedik a HP szintem....

Boboka, nagyon szivesen :) 3600 feletti súly, szép nagy baba lesz! Azért ne izgulj, lehet kevesebb is, na meg több is... az uh csak becsült adatokkal dolgozik.
Azt nem tudom, hogy két kilót hízhat e két hét alatt... elég soknak tűnik...
Lehet Te dokidnak is sok volt a mai nap.. végül is, ők is emberből vannak. Doki értesítés: enyém dokit is a kórház riasztja, mondjuk aztán nekem mindegy, lehet, h el is felejteném felhívni :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi, akkor most már Vikinek is mennek a drukkok nagyon! :) Megint kezd csepegni a babaeső a végén? :) :)

vicger

Mabe, nagyon drága!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) :):):):):):) Istenem, hogy lehet így nézni? ? ? :D :D

vicger

Boboka,az én dokimmal is így működik.Ha elindulna Junior,akkor a kórház értesíti.Nem azért fogadott doki,mert te hívod.Van egy szolgálati út,amit jelen esetben nem illik megkerülni.
A dokid miatt pedig ne idegeskedj.Érzékenyebbek vagyunk így a vége felé.Biztos megfelelően ellátott.

Kép
v.andi

Mabe:annyira szép a kis hercegnőd!Nem lehet megunni!!!Képeket még,még,még!!! :D
Vendég

Boboka,átlag 200 gr-ot híznak a babák hetente.Lehet,hogy tényleg elmérték a kicsi lányt?

Kép
v.andi

Gratulálok és sok boldogságot a kicsihez Manónak!! :D

Kép
lipót beatrix

Imola,kire néz Molli ilyen áhítattal??? :lol:

Én ma vétkeztem vacsira :roll: Lili grízestésztája azóta nem megy ki a fejemből,amióta írta,hogy azt főz.Ma én is azt csináltam magamnak,meg sem mondom mennyit mértem Kép

Kép
v.andi

Beatrix,nyomj egy entert a két vonalzó között,mert így teljesen szétesik az oldal :wink:

Kép
v.andi

Boboka
BPD hetente 1-2 mm-t nő.
Mérések meg sose teljesen pontosak!
Más gép, a baba fekvése más :wink:
A súlyt meg a mért adatokból bonyolult függvénnyel számítja ki a gép :wink:

Az meg, hogyan működik az orvos értesítése nagyon változó! Általában a kórházak értesítik, de persze függ attól, hogy milyen viszonyban vagytok...
Vendég

Kép
Vendég

Andi
Nem rám :oops: :cry: :wink:
Vendég

[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Anna, csak nyugodtan panaszkodj :) A rendrakáshoz mennek a drukkok! :) Már nálunk sincsen sok nyoma a gyerekszobában annak, hogy valaha ott puccba vágtam a jövő hetet is....
Fel ne robbanj, annyit nem ér az egész! :)

Andi, de bunkó vagyok, elfelejtettem, pedig akartam: Gratula a 36. héthez!!!!!!!!!!!!!! :) :) :):)

Jó lenne, ha ma éjjel beindulna Luca, így nem kell azon filóznom, hogy most riasszam haza Ateszt szolgálatból, vagy ne.... mert ugye holnap dolgozóba megy... persze ez csak akkor lesz kérdés, ha holnap akar elindulni a világot felfedezni a lányka..... Azért én szeretném, ha Atesz pont itthon lenne :oops:

Kriszti: pocófotódat elnézve bármelyik pillanatban esélyes vagy ... annyira szorítok nektek már most !!! :)

Én holnap megyek vizsgálatra és CTG-re, ez már az az ominozus vizsgálat lesz, ami sokat nyom a latba a programozott császár kérdését illetően ... kb dél körül, de még reggel hívnom kell a dokit, mert csak holnaptól dolgozik ... szóval: kicsit izgulok, mit is mond majd ....

jaaaaaaa, és a szombat esti dilemmámhoz: nem nőtt ki, így egy sávos, kicsit átlós leszállópálya lett belőle, némi ritkán növő gazzal környékezve ... igyekszem nem erre gondolni, miközben a doki vizsgál :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Kép
Ebbe a szerelembe én már nem férek bele....
Vendég

[quote]j írta:aaaaaaa, és a szombat esti dilemmámhoz: nem nőtt ki, így egy sávos, kicsit átlós leszállópálya lett belőle, némi ritkán növő gazzal környékezve ... igyekszem nem erre gondolni, miközben a doki vizsgál SmileSmileSmile

:D Bibi ez a megfogalmazás.....szétröhögtem magam..... :D :D :D
Vendég

Köszi csajok, megnyugodtam akkor, hogy nagyjából mindenhol a kórház szól a dokinak. Ezzel nem voltam tisztában.

Kriszti, 1181 grammot hízott a kiscsajom a két hét alatt :)

Akkor is jól számol a gép, ha a
BPD meg a HC mellett kiírja azt, hogy hány hetes hány naposnak saccolja, az FL mellett pedig ez szerepel: ?? w ?? d :?:

Andi, ne bánkódja a grízes miatt, majd holnap nem bűnözöl. Jajj de büszke vagyok rátok, hogy így kibírjátok a diétát. Nagyon ügyesek vagytok!
Ez az egy bűnözés meg ennyi idő után szerintem belefér.

Molli nagyon szép :wink:

Bibi, drukk holnapra!

Amúgy tuti, hogy sok volt a dokimnak a mai nap, látszott rajta :)

Lánykák, megyek ledőlök, a hátam már nem érzem, ez a pár óra várótermi ücsörgés nem tett jót.

Lehet, hogy még később benézek
Vendég

[quote="vicger"]emelkedik a HP szintem....

Boboka, nagyon szivesen :) 3600 feletti súly, szép nagy baba lesz! Azért ne izgulj, lehet kevesebb is, na meg több is... az uh csak becsült adatokkal dolgozik.
Azt nem tudom, hogy két kilót hízhat e két hét alatt... elég soknak tűnik...
Lehet Te dokidnak is sok volt a mai nap.. végül is, ők is emberből vannak. Doki értesítés: enyém dokit is a kórház riasztja, mondjuk aztán nekem mindegy, lehet, h el is felejteném felhívni :lol: :lol: :lol: :lol:

Andi, akkor most már Vikinek is mennek a drukkok nagyon! :) Megint kezd csepegni a babaeső a végén? :) :)[/quote

Boboka: éjjel enyémet is kórház hívja, de ne aggódj, szólnak neki, ha jönnie kell .. nálunk a szülésznőm hívja be, és gondolom, meg van a bejáratot rendje, hogyan tudják őt bármikor elérni ...

csak gondolj bele: nem hiányzik nekik egy téves riasztás sem, ők is emberek, nap közben ők is dolgoznak, ÜGYELNEK !!!, pihenniük kell éjjel, amennyit csak tudnak ! ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok!

Hulla vagyok!!
Most értem haza, bevásárlás, főzni nincs erőm, vettem grillcsirkét...
4 órát kóvályogtunk anyuval, de ennek eredményeképpen van matrac a kiságyba, fürdőlepedő, cumisüveg, kiskád, kistakaró (IKEÁ-s wc-kefe és szalvéta is, de ez lényegtelen asszem). És van derékfájás és elefántlábak is... :?
És ma egész nap nagyon nyűgös voltam meg bőgtem csomót... de mitől, ki tudja.

Ehhez mérten próbálok jegyzetelés nélkül reagálni!!

Boboka, nekem azt mondta a doki, pedig ugye nem nagyon ismerem, hogy hívjam őt, ha úgy érzem, tök jól esett!

Bibi, Süti, sziporkáztatok ma is :lol: :lol: :lol: :lol:

Vicger, poci készülődik, úgy látom!!

Anna és akik elfáradtak vagy fájnak, pihizzetek!!

Tarane Annája, köszi a híreket!! Büfi nélkül nem is az igazi :wink:

Kidőltem, ma nem tudok éjszakázni, reggel jövök, olvasok vissza!!

Jó éjt Istennők, álmodjatok szexi istenekkel, hercegekkel, trónörökösökkel, Süti kizárólag Attilával, Lina szőlőcukros barackkal, és ki amire éppen vágyik!!!!!!!!!!!!!!! :wink: 8)

Puszaaaa

floranan

gyors bekukk
hátha segít valakinek
nem akarom elszólni...... de úgy néz ki az adamo hinta megoldani látszik az esti koncert és kondiedzés egyben proginkat:)))) mellesleg dorka is eggen jól érzi magát ami fél tízkor idáig még nem jött össze.....úgyhogy csendben örülünk:)))

szóval adamo hinta :) és tudom ajánlani minden babásnak

pussza....menek vacsizni

KépKép
dorkamartini

[quote="mabe86"][ írta:mabe86img]http://hu.fotoalbum.eu/images1/200901/78110/334589/00000042.jpg[/img]

ahhhhhhhhhhhhh, de édes :)))))))))))) ... és látjátok mennyit változott születése óta ??? ..... már olyan értelmesen néz, mint aki meg akarna szólalni menten :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Na én asszem elteszem magam holnapra!

Jó éjt kismamik és anyukák!
Vendég

Boboka, mondom én h segghülye vagyok matekból :lol:

Bibi
köszi a drukkot :) Neked is megy majd a holnapi naphoz ;) De ez a duma.... leszállópálya, meg a növényzet viszonya... kééééééééééééész :lol: :lol: :lol: :lol:

flora, az ikeás wckefe is nagyon fontos! :) Ez egy ilyen bőgős nap volt, úgy látszik ;)

vicger

Jó éjt Lina! :) Szép álmokat!

Bibi, naná h látjuk :) Kész hölgy lett Molliból :) simán mehet modellnek, pózolni nagyon tud ;) Kis tündérke! :)

Dorka, Madar, ha időtök s a csemeték engedik akkor tessék bennünket képekkel motiválni :) :) :)

vicger

Süti hol van?

vicger

Kriszti: már csak virágnyelven mertem a téma-béli aggályomat veltek megosztani: aki csak idetéved, annak nem kell értenie pontosan, miről van szó ... :)

Tudjátok mit ettem az előbb: trapppppppista sajtot csemege uborkával ... :roll: :shock: ... szerintetek noooooooooooormális vagyok ??? ... és határozottan kell- még- íze van ....

Kép

Kép
bibiesbrumi

Bibi, próbáld ki a sajtot olajbogyóval. Eccerűen ölni tudok érte! :) :) :)

Asszem megiszom a teámat, s szépen lassan vízszintbe kéne magam tenni...

vicger

NNNNA, a férjem lement bevásárolni, és megint kaptam egy csokor vörös rózsát ...csak úgy ... :oops: :oops: .... olyan édes :)

volt egy időszak a terhességem alatt, amikor én is így voltma za olajbogyóval :)

no, akkor én is megyek alukálni, pussza mindenkinek !!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Istennők (Flora után szabadon :lol: ) bocsi, hogy önző módon csak magunkról írogatok :oops:

Mabe, még egy kérdés:

Az előző hegem vastagsága most (ha hinni lehet a mérésnek): 3,5 mm-es.

Az olvastam a neten, hogy 4-5 mm-ig jó, az alatti hegvastagság kóros.

Ez mit jelent?

Amíg nincs fájás addig teljesen mindegy, hogy milyen vastag a heg, mert magától sosem reped meg, csak fájások esetén? (Már kis fájásnál is repedhet, vagy csak a nagyon erőseknél?)

Nem parázok, csak szeretnék tisztában lenni a dolgokkal :)

Köszi előre is
Vendég

Andi,zenét meghallgattam,valószínű szülésnél idegesítene,de most nem esett rosszul.Köszi

Spickey sajnálom,hogy így alakult a dolog,hát igen van amikor elhavaznak,aztán csak a nagyon muszájt magyarázzák!

Astrid,sajna a suliba se voltam jobb 4-nél,de az sem azért mert értettem,jelentem a matekhoz az értelmi szintem megáll a 2-nél,és kb az 2 ismeretlenes egyenletig értem,onnantól tiszta homály!!!

[quote]A írta:nna, Atesz most okoskodta, hogy a migrén belső szervi elváltozásokra utal /kínai gyógyászat/ vese, máj stb. Ha gondolod, s kedved s időd lesz hozzá, járj utána. Max nem lesz migréned
Bocs hogy megint felhozom,de nekem pont ezekre kellett szednem sunrideres bogyókat,és azóta csak 1× volt migrénem pár hete.Szóval tuti akkor a bogyók miatt lettem jobban,de mivel csak egy rövid kúrát tartottam,( :oops: és azt se fejeztem be,maradt bogyóm),lehet ezért volt mostanság,ha újra migrénes leszek,már megyek is a bogyóimért!!!!!!(én migrénem--veszekedés,stressz után 2-3 nappal,jön ki 2 napig boldogít,hányingerrel!)

[quote="v.andi"] írta:v.andi
[quote="vicger"]I írta:vicgertt a szeptember, s a tévé ismét tele van full szeméttel.... most mit fogok én nézni? :cry: 8)

Banyek,pont ezen gondolkoztam én is.Eddig sem volt semmi,de most :shock: Újra a jól működő sorozatok.....

Sajnálom csajok,én élvezem....... Kép sorozatfüggő vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!

Floranan,részemről nem sziporka,egyszerűen hülye vagyok!!!!
Köszi az álmomra vonatkozókat,legyen úgy :oops: :oops: .Bocsi de éhes vagyok.............Romantika,bókok,stb.
Mert én ilyet nem kapok:Bibi írta:
[quote]N írta:NNNA, a férjem lement bevásárolni, és megint kaptam egy csokor vörös rózsát ...csak úgy ... .... olyan édes

Kriszti édes vagy ,hogy hiányoltál,felhívtam barátnémat,hogy lassan esedékessé válik a mellszívó,meg a légzésfigyelő ,és új munkahelye van(na arról beszélt 1 órát),a kövi 1 órát meg a lányáról beszéltük végig.Aztán apát kellett elzavarnom,--nehéz volt---,és azóta meg olvasok!!!!

Mindenki elköszönt mire sikerült válaszolni.Jelzem a nem bizti hogy mindenre sikerült,akire nem az nehari,ha feltétlen érdekli a véleményem ,reagálásom,kérem az email címemre 3 példányban elküldeni szíveskedjen a kérvényt!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Én is korán kelek holnap,ctg,doki,uh,ügyintézés,Rita és Máté látogatás,mégse csicsizek!!!!!!Még csak most kezdeném az éjszakai műszakot!!!

sutimano76

nnya.... szunya van ezerrel:)))) ujj de örül anyaszív...bugyborékék elköltöztek babapocóból :) ezért most kaptok képet
Kép

KépKép
dorkamartini

Mabe,Dorka csudaszépek ezek a csajok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dorka vonalzót kéne cserélned!!!!!!!!

sutimano76

Andi:Jelentem,nyomtam egy entert! :D :D :D

Kép
lipót beatrix

"Ma 1:20-kor 3900 g-mal és 56 cm-rel megszületett kislányunk, Dóra! Mindketten jól vagyunk. Astrid. "

spickey

Hatalmas gratuláció Dóra megérkezéséhez!! Sok-sok boldogságot, tejcsit, és jó egészséget kívánok!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

spickey

Nahát éjszakai műszak!!! Mindenki alszik??? :shock: :shock:

Ejnye-bejnye Süti és társai! :wink: :wink: :wink:
Reggel mit fogok olvasni???? :lol: :lol: :lol:

További jó éjt mindenkinek! Ahogy anno tanultam: "Szép álmokat, rózsás csókokat, ... - bajuszos = ez most nem aktuális, inkább - ... parányi angyalokat!" :lol: :lol:

spickey

Jó reggelt!
Éljenek a dolgos hétköznapok :twisted:

Astrid,szeretettel gratulálok az első szeptemberi kislányunkhoz!
Sok boldogságot,egészséget ér rengeteg tejcsit kívánok.

Kép
v.andi

Babaillatú jó reggelt!!! :)

Jöttem hozni a jó hírt, de beelőzött Spickey :D :D :D

Astrid, sok sok szeretettel gratulálok Dóra megszületéséhez! Adjon az Isten nektek egészséget, szeretetet, boldogságot és mindent amit csak kell!!!!!

vicger

Végre itt van a szeptember,
Világra jön sok kis ember.
Ez lesz majd a mi hónapunk,
Ajándékba babát kapunk

Matyi,Málna,ikrekkel indult a babaesőnk,
Ki gondolta volna,de ők lettek az elsők.
Másodikként Molli mindenkinél előbb jött,
Minden bájával szívünkbe költözött.

Dorka baba érkezett meg harmadiknak,
Csodálattal nézzük őt nap,mint nap.
Napsugaras délelőtt a negyedik,
Veronikát nagyon vártuk,végre itt!

Ötödikként megérkezett Soma is,
Hó végére meg lesz a focicsapat is.
Hatodiknak ismét jött egy páros,
Flóra-Jázmin, nagyon szeretünk,már most.

Hetedik is szép szám,nem lett az másé,
Villámgyorsan megérkezett közénk Máté.
Krisztikém,ez a hely most sajnos elkelt,
Nyolcadikként Isten hozta Marcellt.

Kilencedik babánk nem más,mint Parány,
Topiknyitónk Tisz babája,neve még talány.
Szép kerek szám a tizedik,ráadásul páros,
Ma hajnalban érkezett meg Míra öccse Ákos.

Megérkezett szeptemberi első babánk Dóra,
Tizenegyedikként ő is beállt végre a sorba.

Kép
v.andi

Astrid
Minden szépet és jót kívánok nektek!

Kép
Vendég

Hatalmas óriási gratuláció Astriiiid!!!!!! Sok boldogságot a picurhoz!!!!!!!!

Ma nem lesz áram........... nyüsssssssssssssssssssszzzz.....
Ja, amúgy minden rendben, remélem még lesz időm visszaolvasni! Mindenki vigyázzon magára :)

Kép
lili34

Boboka
FL melletti ?w ?d is azt írja ki, hogy mennyi hetes, naposnak TIPPELI a gép...Nem kell ezekkel foglalkozni!!!! UH-nál inkább az a lényeges, hogy a baba önmagához képest egyenletesen fejlődik-e... súly-, kor-becsléssel nem kell foglalkozni! (egészséges érett baba súlya 40. héten lehet 2500-4500g, hossza lehet 45-55 centi... biztos, hogy nem egyformák a méreteik) :wink:
Hegvastagság... arra oda kell figyelni!

Dorka
Hinta, pihenőszék, hordozóban ringatni, babakocsiban tologatni, kendőzni... :wink:

Bibi
És mennyire örülnék, ha meg is szólalna! Nem csak sírna, hanem elmondaná, mi a baja :wink:
Vendég

[quote="vicger"]
írta:
vicgerBibi, naná h látjuk :) Kész hölgy lett Molliból :) simán mehet modellnek, pózolni nagyon tud ;) Kis tündérke! :)

Aktmodell lenne legfeljebb :oops:
Pucizni nagyon szeret :lol: :lol: :lol: :lol:
Az öltöztetés művelete meg kész gyerekkínzás szerinte... :oops: :cry:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?