A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 augusztusban baba érkezik...

Kép
Jó reggelt
Végre itthon aludtam :)

Pécsiek,akkor lesz tali,és ha igen,mikor? Mert ha én nem is,Miki bevinné a ruhákat,meg elhozná(ha elhoznátok)a filmjeim és a könyvem(Clarika)

Terhesség,babaügyben én barátnőmre hallgatok leginkább.
Urazóágyunk,járóka nekünk se lesz,ajtórács lesz,Tomika ne egyen majd túl sok cicakaját...(alomról nem is beszélve :lol: )

Ircsi szép nagy poci!!!
Én is bálnának érzem magam...főleg fürdésnél meg ilyenek. pedig "nem híztam" most,kórházban inkább lefelé ment,most tartok 15-nél.
Ki hogy áll ezzel?

Én se bánom a császárt,sőt,hogy utánanéztem a faros szülésnek,inkább preferálom...sok a veszélye.

Fogdokinál nem voltam :(

Ma visszacsattogok a záróért,meg nst időpontért...(taxival,bár az luxus,de mára még...utána úgyis meg kell másszam párszor a dombot)

Csillag,a BPD tökéletes.
Mintáról képek?

És egyáltalán,képek? Finish pocakok? :) nézegetnék!
Bmaas,Te is hozz képeket...drukkot köszi...
:wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Sziasztok!!

Csillag kupak atya ég ez hihetetlen,én is kitalálok valami okosat és majd sok pénzt keresek vele :lol: :lol: :lol: Gergő nagyfiú és tessék csak óvatosan azzal a házzal!!!!

Maccs császár hát nekem is hasonló a véleményem,bár most egy-két napja nem tudom eldönteni manó,hogyan fekszik de azt érzem ő így érezte jól magát végig egyszer volt fejfekvésű így fog maradni vagy vissza fordul ha esetleg megfordulna akkor is!!!Én most ebben a helyzetben nem tudom miért,biztonságosabnak érezném a császárt számunkra,szemölcs gyulladás,féltem,félek a természetes szüléstől nehogy elkapjon valamit stb!!És szerintem én is örülni fogok ha nem parázok agyon mindent!!!

Bea neked elfelejtettem mit akarta írni ááá tiszta dili vagyok esküszöm,nah majd legközelebb mert most megyek el majd ha haza jöttem bocsi :oops:

Évi pihenj sokat és csak óvatosan a mászkálással,tudom sajnos minden pénzbe van és abból soha nem elég,de csak vigyázz magatokra,örülök,hogy bartákozol a császárral!

Tünde ma pihenj és ne hajtsd túl magad :wink:

Szilvi mi is életmentők leszünk nem sokára nyugi majd rájövünk:)

Én megyek a táppénzes papírért,és utánna ha erőm engedi takarítok,már nagyon hiányzik :wink: :wink: :wink: :wink: Még a császárról annyit én már úgy megbarátkoztam a gondolattal,most azt érzem akkor lesz aggódás ha Lili megfordul és nem császár lesz kicsit félek most ettől is,de mindig az jár a fejembe úfy fog kijönni ahogy ő akar,jah és képzeljétek meg vagyok győződve meg fog fordulni fejfekvésesre de mire szülünk vissza farba nah majd meglátjuk Ő mit szeretne!!!!!

Kép
bévi

Ircsi,Zantacból nyugodtan lehet beszedegetni? Kórházban kaptam,300 mg-okat is,és olyan jó hatású,de nehogy gond legyen...csak gondolom az se jó,ha a nyelőcsövemet szétmarja a sav... :?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Jó reggelt mindenkinek!

Egyik ismerősömnek is azt mondta a védőnő, hogy ha nem megy fogászatra meg EKG-ra nem kapja meg az anyaságit, (na ekkor néztem meg a törvénybe, hogy ez nem így van) de ez a nőci még fokozta.....ha nincs meg a kiságy, a gyereket nem hozhatja haza a kórházból :shock: :shock: :shock:

Maccs! Talán én is császárpárti vagyok picit, és talán pont ezért fekszik babóm keresztbe.
Korábban ill. a terhesség elején azt mondtam, én bizony hüvelyi úton nem szülök, azt arra gondoltam, hogy mi van ha ezzel a kényszerdöntéssel teszek rosszat, így abban maradtam magammal, hogy majd a baba eldönti melyik úton kíván megszületni, és annak bizonyára oka van.

Alapból itt is van vajúdás a császár előtt, 2 óra, hogy a baba is felturbózza magát, hahó akció van.

Utazóágy, járóka: ki így, ki úgy. Mi is kb. 35 nm-en élünk, felesleges lenne, el sem férne.
Sok mindent elolvasok babagondozással kapcsolatban is, aztán szelektálok...na ez jó lehet, majd kipróbáljuk, de lehet, majd pont az jön be, amit én hülyeségnek tartok.

EKG-n voltam még januárba, mert probléma volt a pulzusommal. Beteg voltam és baromira vert a szivem, párom levitt ügyeletre 150-160-as volt a pulzusom, de semmi mást nem találtak, a megfázáson kívül. Mivel nem múlt kellett mennem kardiológiára, na abban az 5 percben olyan óramű pontosággal működött, hogy hülyének néztek minek kellett nekem ide jönni. Aztán szép lassan elmúlt. Szóval van egy tökéletes EKG leletem januárról, de ha lehet júliusban ne az alapján ítéljék meg az állapotomat.

Évi! Gondolom lesz tali. A múltkor cseréltünk DVD-ket, de még egyet nem láttunk, maradhatnak még egy picit?

Nekünk olyan babakocsink van, amit ide bedobtak hirdetni a BBY, csak fekete-szürkészöld színű.
limo73

Limo,ja,maradhatnak persze.
Igen alapból 2 órás oxitocinos indítás van császár előtt is,hacsak nem sürgősségi.

evilany

sziasztok

jó melegünk lesz ma is :(

vissza olvastalak titeket és gyorsan reagálok de csak 1-2 dologra ha valamit kifelejtettem bocsánat érte.

Babakocsi nekünk is olyan lesz van hozzá mozes ,gyerek, hordozó stb.. g-én fenn van a kép róla ,úgy kapjuk húgomtól több mint tökéletes mivel a jelenlegi ára a csillagokban van

utazó ágy
: hát én szeretnék de csak azért mert a kiságy benn van a hálószobában és ha én kin főzők vagy tévézek szegény gyerek ne legyen már egyedül benn a szobában nekünk csak erre kell .:)

fogorvos
: kötelező vagy sem nem tudom de én voltam bele is írták a kis könyvemben kezelést igényel .

Ekg : én voltam mivel én nem tudom tudjátok e szíves vagyok egy picit nem vészes nem szedek semmit rá mert egyenlőre nem muszáj de javasolták bemásolom a pontos diagnózis :kéthegyű billentyű prolapsusa.
javaslat: fogamzásgátló tabl. ill dohányzás szigorúan tilos . műtéti beavatkozás esetén endocardium védelem .Tekintettel enyhe hyperkinézisére kis dózisú béta blockolo szedése mérlegelendő(graviditás susp. ?

hát ennyi :(

Évi örülök hogy végre otthon vagy !!!!! :P
Vendég

Évi! Egye fene, kibíjuk azt a 2 órát :wink: :wink:
Köszi a dvd-t!
Csillag írta valószínű kihagyja a talit. Ha esetleg valahol Uránba találkoznánk tudnál jönni? Az mégis közelebb van.
limo73

Megbeszéljük,attól is függ hogy leszek meg attól is hánykor lesz,mert aznap jön be anyósom is,segíteni meg ilyenek de hülyén nézne ki az is ha az ápolandó épp fórumtalin van :? 5 körül jönnek pont...

evilany

Akkor addig még visszatérünk rá!
limo73

jaj istenem ez a baba teljesen felnyomja a gyomrom a torkomba ááááá
Vendég

Vanilla nekem is :(( már tisztára szétég a nyelőcsövem.

evilany

Nem csoda...
Kép

evilany

uhh akkor ezért érzem ideig óráig hat a citromos víz de amúgy semmi

ez a mi sorsunk :) alig várom megszülessen ez a kis manó ne kinozon már tovább :)
Vendég

ma megyek védő nőhöz kíváncsi leszek mit mond meg mennyit híztam
Vendég

Már én is nagyon várom. Úgy szeretném már látni.
De lehet vicces kedvű baba és a 41.héten is még bent lesz,csakazértis :)

evilany

Na,irtam a blogba párat,most megyek még pihenni.

evilany

Jó reggelt!

Ma már megjártuk a doktort. Katus tülekedik nagyon a kijárat felé... a feje szinte teljesen be van illeszkedve...
Bármi van, azonnal menjünk...
A szülésznő szerint napok kérdése és megszülök... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Barbi
Alku nincs! Kértél meleget, kaptál... :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:

Évi
Azért túlzásba nem kell esni!!!!
4x150mg max. adag (Losec-et nem tudsz szerezni? :wink: )

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi,ja neeeem,max 1-1-et veszek be,esténként(150 mg)de nem minden nap
Losec jobb lenne? Most szereztem be egy doboz Zantacot :)

Fúúúú Katus kis kifelé igyekszik...nem csoda nem tudsz fent lenni!! Még azért ne szüljetek... aug-i baba kéne legyen mindenki :)
Bár tudom,simán jöhetnek...
Izgalmas!!
Vannak jelek,jóslófájás,ilyesmi?

evilany

Évi
Mindenem fáj!
Aludni nem bírok... feküdni nem bírok... állni, ülni se... :cry:

Most abban a stádiumban vagyok, hogy legyen vége!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

:? kitartás...
Méhszájat néznek ott?

evilany

Megrövidült, egy ujjnyira nyitva....

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi nem illik ilyent mondani de irigyellek
Vendég

Nyitva is,akkor tényleg indulóban van Katus...ez a külső méhszáj lelet,ugye? (nekem c2,csak megrövidült)
Hát,lehet már megkönnyebbülés lenne...én is gondoltam már rá..főleg hogy semmit se tudok csinálni itthon(ami komolyabb)

evilany

annyira nyomja ott lent a fejét nekem ma hogy semmi nem jó se ülni se álni semmi de kijönni szerintem még nem akar :(
Vendég

Nekem felül nyomkodja a fejét remélem nem ott akar kijönni :) teljesen kitapintható a kis buksi néha.

evilany

Ircsi! :roll: :D :D Nem is tudom mit írjak: kitartás? egy kalappal? hajrá?
Kép
limo73

Belső méhszáj is nyitva van.... :cry:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

evilany

Ircsi,hát az még komolyabb,ez a kislány kiváncsi a világra tényleg...de végülis teljesen életképesek,ha úgy adódik...
Drukkolok!!
Pihenj sokat.

evilany

igy igaz már élet képesek :) és amelyik ki akar jönni az úgy is ki fog ha akarjuk ha nem .
Vendég

Odabent:fiatal kislány,tök lapos hassal,folyton hívta ki a másik szobatársam cigizni(NO KOMMENT) Visszatartáson feküdt bent ő is. Azt már hallottam róla fél füllel,hogy van már egy gyereke...hűűű...de mivel olyan lapos volt a hasa,főleg második terhességben,megkérdeztem:
-Te hány hetes vagy?
Válasz:
-15
Mire a szobatársam:
-Nem azt kérdezte hogy hány éves,hanem hogy hány hetes!!!
-Ja,26...

Húúúúúúúú.....még ha fordítva lenne...vagy nem is tudom...

evilany

éviii ez nagyon ciki lehetett neki ............................... :oops: nem ?
Vendég

Hát nem úgy tűnt...tök természetesnek vette hogy ő 15,2.gyereket várja és cigizik :) na,mindegy.

evilany

Tényleg Makrancos Katám lesz.... :wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

na megyek feldobom az ebédet délben :) azt lassan készülődök a védő nénihez hátha mond valami szépet is nekem :) aztán azt tervezem apával beülők egy cukiba kicsit kettesben lennénk :) már hiányzik egy kis romantika pedig ő mindent megtesz de ez a terheség egy más állapot :( néha sajnálom is
Vendég

további kitartást ebben a melegben :( 8)
Vendég

Pécsiek, akiket érint: a MÁK családtámogatási iroda júli 9-től felköltözik a Szigeti u. 33-ba. (anyasági, családi pótlék, gyes ott intézendő, ha a munkahely nem TB kifizető)
limo73

Ircsi szerintem ha Katus ki akar jönni kifog,és már nagy baba és mindene ki van fejlődve minden szépen rendben van nála,és jó helyen is vagytok,szóval gond nem lehet,pihenj sokat és ne csinálj semmit aztán lehet az első topik baba kislány lesz,de izgalmas :lol: :lol: :lol: Én is várom már kint legyen Lili,bár nekünk még hiányzik egy két dolog szóval amiatt várjon még kicsit!!!

Évi pihenni,pihenni,pihenni és végezetül pihenni neked,semmi meló semmi jövés menés és együtt érzek veled nkem is kitapintható néha a kis feje és olyankor simogatom és mondom Lili kérlek menj valamerre!!!!De nekem savam nincs csak az epém fáj :lol: :lol: :lol:

Vanilla neked is fekvést javaslok!!!!

Meg van a táppénzes papírom doki csak a fürdető krémet írta fel de azt sem kötelező mindent adnak recept nélkül jah és mást már nem is lehet felírjanak azt mondta,se alkohol,se gézlap semmi ilyesmit.Most kicsit ülök és utánna neki láttok a teendőimnek mivel,holnap főzök és együtt a kettő már nem megy takarítás főzés,olyan fura mindig fáradt vagyok!!!

Kép
bévi

Bévi,fura,nem kell semmit felírni...de D és K vitamint se irt?És alkohol a köldökhöz,úgy tudom vényköteles?
Mi ma hideget eszünk,holnap talán rendelek valamit. Lassan indulok a záróért,azaz fogok egy taxit. Majd hazafelé legurulok,az nem gáz,(buszmegállóig)

evilany

Évi ezek csak az alapvető dolgok D és K vitamin még nincs benne azt gyerek orvos írja fel,ezt pedig az én orvosommal írattam a saját nevemre fel mivel még picurnak nem lesz egy darabig tb kártyája ezért az én nevemre írta,de rá kérdeztem alkoholra azt mondta nem kell felírni vagyis nem lehet,hát nem tudom!!!Jó utat neked vigyázz magadra,magatokra én folyton éhes vagyok a gyomrom meg az egekben nem tudok semmit csinálni,se ülni se feküdni,se állni se gyalogolni ááááá nem jó nagyon,de most erőt veszek és megcsinálom a dolgom mert el lustulok itt teljesen :lol: :lol: :lol:
Majd jelentkezem mindenkinek szép napot puszi!!!!!!

Kép
bévi

Bévi tényleg fura, hogy nem írnak fel semmit. Nekem azt mondta a védőnő, hogy ne vegyek meg semmit, mert mindent fel fognak írni. (fürdetőkrém, babaolaj, hintőpor, popsikenőcs, alkohol, vitamin) Igaz többet közülük lehet kapni recept nélkül, de felírva olcsóbb. A szülésfelkészítős védőnők a babaolajat nem ajánlották, mondván felesleges.
limo73

Ja igen ezt majd mind a gyerekorvos írja fel, amíg nincs TAJ kártya az anyuka TAJszámával.

TAJ kártyát fontos intézni mihamarabb, mert amíg nincs a picinek TAJszáma semmi ellátást nem lehet igényelni.
limo73

Most jöttem a Doki bától :)
Úgy tűnik Tiva is kikívánkozik! Szuper boldog vagyok. ci 1000 és az orvos szerint el van számolva, mert kihordott terhességem van. Bármikor jöhet a bébi :) :) :)

Sajna a Kedvesem most elutazik 3 napra a hét második felében, de ezt "lezsírozzuk" a bébivel, hogy bírja ki odabent.

Ircsi! Látom jól álltok Ti is :) . Örülök, gondolom már számodra is terhes az állapot. Sem aludni, sem ülni, sem mozogni... semmit sem lehet már. Sebaj! Nemsokára vége.

Szerintem Vanilla lesz a következő, aki holnap (mert holnap mész dokihoz, ugye?) hasonló hírekkel fog szolgálni :)

Nagyon izgi!
szilvi35

Szilvi
Hajrá Tivadar!!!!! :wink:

Már csak az a kérdés, melyik baba jön előbb?
Lehet fogadásokat kötni!!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Lányok ezek jó hírek minden rendben veletek és jönnek a picurok! :lol:

Szilvi ez nagyon jó most kicsit meg ijedtem mert nekem még a kórházi cucc nincs kész :?

Szilvás???Dia merre vagytok remélem minden rendben veletek!!!

Én már nem bánnám ha olyan 38 hetes lennék és doktorbácsi azt mondaná akkor holnap császár,most egy 15 perce olyan gyomorfájás tört rám megint nem tudok semmit csinálni de már nem is érdekel a retek fog minket megenni ha így haladunk egy hete nem volt felmosva lefertőtlenítve,de ha most múlik a gyomrom fájdalma sem állok neki mert akkor meg attól lesz gond!!!Én már nem bánnám ha túl lennék rajta és Lili kint lenne egészségesen minden rendben lenne vele,két hét múlva kiderül hogyan fekszik és mi lesz a sorsom!!!!Iszonyat érzés ez az epe fájdalom nem bírok enni gyenge vagyok mert nem eszem,de éhes vagyok de azt érzem kiszakad a gyomrom,sehogy sem jó sajnos :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
bévi

BÉVI
PIHENÉS!!!!!!
Takarítást megcsinálhatja más is!!!!!
Viszont még legalább 1-2 hetet jó lenne Lilinek bennmaradnia!!!!

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi igen jó lenne ha még bent maradna hisz még nagyon picike,nem bánom ha bent marad 38 hétig de ha túl hordjuk nem tudom,hogy fogom bírni a gyomrom és tudom neki sem jó!Takarítás párom éjjel-nappal megy mostanság szerencsétlen azt se tudja mit csináljon velem alig alszik és most is persze ő a hibás mindenért megint őt bántom,pedig nem tehet semmiről,amit tud és ereje engedi megteszi értem/értünk!!!Sajnos másra meg nem számíthatok anyukám messze van,anyósom meg inkább hagyjuk,mert ő segíteni nem tud semmiben egy tányér ételt nem hozna,sőt ha azt mondom 5 km-re lakik és kb egy hónapja nem is látott minket pedig járt a városban,de ide nem jött,csak a másik fiához,nekik vitt egy tál epret,nekünk egy szemet sem nem rossz azért!!!

Kép
bévi

Megyek megpróbálok valamit kitalálni a gyomromra majd jövök később,jó pihenést és mindenkinek szép napot és sok erőt!!!!!

Kép
bévi

Sziasztok!

Vagyok, csak dolgozom, nem fértem a géphez ( na nem a hasamtól). Visszaolvastam, de a személy szerinti regálás elmarad. bocsánat.

Bekri szóval hasonlítottam a csajszira. Értem. :D

Ircsi Makrancos Kata....én megmondtam :lol:

Évi de jó, hogy otthon vagy. Remélem szigorúan pihensz!

BÉVI nem baj ha nincs minden héten fertőtlenítve. Vedd lazábbra a tisztaságmániádat. Úgyis lejebb kell adj belőle, ha Lili megszületik.
:D Én már csak tudom :P

Babakocsi: nekem nem szimpatikusak a mostani új babakocsik: külön a mózes, sport és hordozó. egyedül a mózes nem tetszik benne. De hát én mindig borítom a papírformát. Nekünk is Graco van, belepattintható a hordozó, imádom. A sportrésze meg olyan, hogy mélykocsinak is tudom használni, mert vízszintesbe dönthető a háttámla és a lábtartó része is felhajtható.

Utazóágy: nekünk van. 8 hónapos volt Bence mikor lementünk a Dunához az unokatesómék nyaralójába. Akkor vettük, ki is használtuk rendesen. Nyaraláskor és amikor Bence anyósoméknál aludt (elég sűrűn, hétvégente) mindig ebben aludt. OTTHON, BÁR 62 M2-EN ÉLÜNK, NEM FÉR EL. A JÁRÓKA SEM, ÍGY NEKEM A FÖLDRE TERÍTETT PLÉDEN JÁTSZOTT (bocs caps lock) Bence és a tesó is ott fog.

Én szeretném még a hátralevő 5 hetet ha lehet ilyen kívánságom. Nem nyom, nem tol, nem görcsöl. Jól vagyok. oké gyomrom ég de ez sem vészes, Rennie a barátom :wink:

Egyszeri anyasági támogatás alapfeltétele a 4 alkalommal való megjelenés a dokinál (koraszülésnél 1).
Nálunk nem bacogat a védőnő sem a fogdokiért sem a belgyógyászatért. Utóbbit egyébként nem a nődoki javasolja? Vagy teljesen önszorgalomból kellene menni? Mert nem voltam, a doki eddig nem mondta, de holnap rákérdezek.

jelenleg ennyit bírtam megjegyezni....

királylány

Ja! Évi majd teszek fel képet csak meg is kellene csinálni. Eddig 8kg-nál tartok. Védőnő meg is dícsért :)

királylány

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?