A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. márciusi babák

laptető ;) ezt érdemli az aki sokat ír...
na lépek,
ja ma vagyunk 7hetesek :D

Kép

Kép
kolyok28

Először is minden nagy Eszternek és a picikének nagyon boldog névnapot kívánok!
Zsu! Most vettem csak észre, hogy egy napon születtek gyermekeink! Így jár az, aki későn csatlakozik hozzátok.

Kölyök! Tényleg van hasonlóság. Borókáról néha tök fiús képek készülnek. Máskor meg tiszta csajos.

Jim! Sok boldogságot nektek is a következő 100 évre! :D (Nekünk idén már a 14. lesz)

Úgy néz ki nálunk is javul az evészet. Ugyan nem mérem, de sokkal jobban eszik. Tegnapelőtt óta én is újra adom neki az Infacolt és úgy látszik nekünk bejön. BÁr legalább fél órával szopi előtt be kell adnom, csak akkor ér valamit. De nem is kell minden szopi előtt. Kap reggel, esetleg délután (ma nem kapott) és este.
Náthánk is javulóban van. Ma még nem is szívtam neki. Jó lenne, ha meggyógyulna, mert kedden kellene oltásra mennünk.
Ja! Jó azoknak akik ingyen kapják a rotát, nekem 18 ezrembe kerül. :evil: De nem merem a két nagy mellett megkockáztatni, hogy nem adatom be. Ők bármit hazahozhatnak suliból, oviból. Sajnos.

Kép
Kép
Kép
petramama

sziasztok!
újra itt ;)
voltunk sétálni, hason aludt a kocsiban, majd mikor másfél óra múlva hazaértünk és elkezdtem a megvett virágot ültetni a beton-virágtartóba a bejárati ajtónk mellett felébredt. kézmosás és megfordítás :) és ez a tündéri baba elnézelődött a vonatos csörgővel vagy mi, ami fel van lógatva a babakocsira :) én meg elültettem a virágokat megöntöztem, majd újra elmentünk sétálni :) mármár majdnem elaludt, mikor eszébejutott,hogy éhes :)
kitaláltam, hogy most hogy jóllakott elviszem misére ma, és akkor holnap reggel lesz időm főzőcskézni ;)

Pété, jólértem, hogy épp csinálod a jogsit?

Feri, Mni, akartam írni, hogy amikor olvastam, mert folyamatosan olvastam, szval drukkoltam Lillának, és örülök, hogy jobban van ;)

Melinda, nekünk is volt ilyen nyügös nap a héten, és szerintem is a rossz idő lehetett... ez a kézelfáradás ismerős... valahogy megszerette a szentem az alkaron hason... gondolhatjátok, pár hét és szkanderban jó leszek :lol:

Cicuka, nem semmi, hogy ilyen jó vékony vagy már? De hogy csinálod????
wow, hogy kiemeli magát Kristóf, nemsemmi!!!

Juditkecskemét az ólomkatona nagyon tetszett :lol: :lol:
furi, hogy ilyeneket mond Levi Nimire, szerintem télleg nincs tisztába vele mit jelent... :?
furcsa amit írsz a kádról, hogyha kiveszed akkor sikongat... lehet hogy tökre igazad van... :roll: szegény kölök...

Linocs:
[quote]J írta:aj nehogy vki azt gondolja, hogy álltam a gyermek felett, és csak mértem az időt... mindenféle vigasztalást kipróbáltam, mire aztán lenyugodott, és elkezdett enni

hát nem tudom, szerintem senki nem képes ilyet gondolni Rólad ;)

na megyünk misére ;) majd még jövök :)

Kép

Kép
kolyok28

Helló Csajok!

Eddig szerdáig jutottam a visszaolvasással... :oops:
Köszönöm mindenkinek a bátorítást, nagyon jól esett!!!

Kölyök! Nem csinálom a jogsit, hanem ellopták a pénztárcámat a kórházban és benne volt a jogsim is. Úgyhogy újra kell orvosi igazolás, okmányiroda stb...
Végülis egy hónapja lassan már vezetgetek, úgysem jogosítvánnyal megy a kocsi, hanem üzemanyaggal... :oops:

Holnap nem jön valaki a Rómaira???????? Mi megyünk....

Kép
pété

Pété: már hogyne mennénk, ha van kedved összefutni velünk. Itt a számom, csörögj rám, ha így vagytok és akkor összefuthatunk. Valaki még? 70/3375518.

Szilvánusz

Kép

Kép
szilvánusz

Fúúú, Pété :oops: :oops: ne haragudj....
nem is tudom, hogy lehettem ennyire figyelmetlen? :roll:
el is megyek....

najó, nem, még behozom magam majd utána.

Melinda, tök jó, hogy füriztetek a nagykádban, már én is gondolkodtam, hogy kipróbálom, de még nem kezdtem el. És mennyi ideig tartott a móka?
Meg nekem is kb az a félelmem mint Jimnek, én azt szeretem, ha rákvörösen jövök ki a kádból :) ezért szerettem az utolsó heteket.... akkor ugye kifejezetten javasolták ;)
Aranyosak vagytok a képen!

Márti, már velem is történt, hogy az éjszakai szopi alatt bealudtam... de szerencsére nem tud kiesni a kezemből, hála Pepikétől vásárolt szopipárnának...
(közben forgót húzok fel állandóan, hogy én miért felhúzósat vettem.... :roll: )
szval velem már az is megtörtént, hogy a délutáni szopi alatt aludtam be... :lol:
:lol: látom ilyen korban még nem zavarja a magasságbeli különbség a fiúkat :lol:
nemsemmi képeket raksz fel az a törpés cickós, állat... ;)

Judit18, télleg leeshet a vércukor? :roll: :?
talisok: naggyon tutik a képek, és továbbra is irigy vagyok... ;)

na megyek, hív a kölök... majd jövök ;) már csak 1 oldal lemaradásom van :lol:
Juditkecskemét, tök jóóó ez a házhozszállítós rendszer, tök korrekt az ára is! :)

Lusie, tök jó, hogy Te is ittvagy!!! köszi a privit ;)
nem semmi méreteitek vannak :lol: bár Peti már a szüléskor is elsőhelyezet volt :) aranyosak a képek, és örülök,hogy jól vagytok ;)

Mzx, remélem jobban van Erik. Laura miatt meg ne aggódj, hiszen tudod, nem olvasnak nagykönyvet, majd eljön az ő ideje ;)

Kép

Kép
kolyok28

Jim, ez most komoly, van szopi alatti fogyókúra??? nem mintha ilyenre vetemednék, de még az is lehet... még mindig 72nél tartok én is... de hagyjuk már a kilókat csajok!!!

Judit18, mi az hogy székrekedés a babáknál? kemény a kakija végül? vagy csak nincs? mert télleg állítólag normális, hogy napokig nincs...

horoszpók: én nem is tudom hogy van ez, mi az az aszcendens... mondjuk a kos férfiakrólmár hallottam rosszat ;)
a kapcsolathoroszpókról meg csak annyit, hogy egyszer azt hallottam, hogy a vizöntő nőhöz az ikrek férfi passzol a legjobban. utólag döbbentem rá, hogy mindhárom komoly(abb) kapcsolatom ikrekkel volt :lol: férjem is az :D
de Aranykavics családi horoszkópja nagyon tetszik :lol: micsoda egy skrizo család :lol:

jaj most látom a linket Linocs:
ezt kaptam: "Személyiséged jellemzően bizonytalan, és nem vagy képes összpontosítani. Áthágható határaid miatt nem mindig tudod, hol végződsz te és hol kezdődik a másik ember. Lelki szivacsként működsz, az egész környezetedből magadba szívod az érzéseket és a benyomásokat." ezek után nem olvastam tovább, nemhiába nem hiszek én ezeknek... jellemzően bizonyos vagyok :lol:
de legalább tudom, hogy Halak az aszcendensem bármit is jelentsen :)
ezek a hogyan hat rád a Nap meg ilyenek, ez mit jelent????
wow most látom ezen az oldalon van "nagy szexhoroszkóp 2008ra" :lol: :lol: :lol: :lol:
látom nem fogok unatkozni miután befejeztem a hszt :lol:

Zsu, Vikó is jól gyarapszik :)
jó hogy tudsz jönni :)

Eszterxx: itt a dokit amikor kérdeztem a kúpról azt mondta, hogyhát lehet hinni benne.... mondjuk szoptatás alatt a két hiedelem háthat hatásos... ;) de régebben egyszer kipróbáltam egy exkszel és neki nem jött be... :?

Jim, te tökre dinka vagy ezzel a képpel vidítani minket :lol:
amúgy sör függő lettem, napi két üveg minyimum, nagyon vicces mert abba a boltba ahol veszem, szinte csak ezt veszem, és most már inkább 2*10üveges csomagban :lol: de annyira jóóóóó és legalább lehet mire fogni, hogy tejet csinál ;)

na lőttek a szexhoroszpók olvasásnak, Máté hív... nem túl vidáman... :?

Kép

Kép
kolyok28

Zsu, csak most olvasom, hogy beteg a kiscsaj, jobbulást! azaz remélem már makkegészséges ;)

Melinda, :roll: érdekes, valami ilyesmit, hogy köldöksérv nekünk is említett az orvos, hogy van, de azt mondta nem kell semmit csinálni, elmúlik majd... :roll:

Szilvánusz, nem semmi tapló szomszédod van... :evil:

na a királynőről is lemaradtam... :roll: de ezek szerint nem sokat veszítettem... :?:

Judit18 a kép majd megy, :) most a mai frizkó már egész lökött lett, persze én felborzoltam és úgy, csak frissen mosva ezt nem lehet, na majd csináltatok egy képet most :) ha kijött a fürdőből az uram... ugyanis megjött a bringázásból... ;)

Aranykavics, megmerted tenni a nem mérlegelést????

Kmanna, boldog szülinapot Neked is utólag!!!!

Jim, te bolond, csak lefotóztad az e gyanús növényt??? biztos, hogy nem vándorolt a zsebedbe? (és azért kapod az 50eurokat? :lol: )

jaj, gipsz vonat nekünk is jöhet! ma Máté fél órát elnézte a vonatos csögrö bigyót a babakocsin :lol: :lol:

ja és este a mise alatt egyszer csak azt hallom, nyámnyámnyám.... megtalálta megint az ujját :lol: :lol: olyan édes volt :lol: :lol:

Petramama félre ne értsd, nemhiszem, hogy Boroka fiús, sőt :)

na mára már sokk lett belőlem... de legalább behoztam magam :lol:
ja persze Máté közben kendőben a hasamon :lol:

igyekszem többször kevesebbet írni

jó éjt ;)

ja és holnap lesz újszülöttjeink első gyermeknapja :lol: :lol:

Kép

Kép
kolyok28

namég egy télleg ucsó hsz mára, az ígért kép rólunk:
ez a múlt pénteki friss fodrászos kép még a régi kendővel:

Kép
és egy ma esti, borzas, okés a napszemcsi is sokat dob rajta :lol:
Kép

és még egy mai:
egy matematikus csörgő :lol: "Anya, dehisz ez itt egy ikozaéder hiányos oldaléllekkel és néhány testátlóval :lol: "
Kép

(nincs is kockafejed anya... :roll: )

Kép

Kép
kolyok28

[quote="kolyok28"]e írta:kolyok28gy matematikus csörgő :lol: "Anya, dehisz ez itt egy ikozaéder hiányos oldaléllekkel és néhány testátlóval :lol: "

(nincs is kockafejed anya... :roll: )

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csak egy mondatra jöttem még lefekvés előtt: elkezdtem csinálni az albumot. A 308. oldalig visszamenőleg letöltöttem a gépre a képeket, de az albumba feltöltéssel még csak az "L" betűig jutottam. :? Igyekszem, majd szólok, ha kész van.

Jó éjt!
Vendég

Még egy mondat, mert úgyis mindjárt holnap van:

Mzx, nagyon boldog szülinapot!!!
Vendég

Kölyök!

Olyan jókat írsz mindig :wink: kész felüdülés téged olvasni :lol: :lol:

Mzx!

Boldog szülinapot!!

És igen...az összes topic babának és tesóiknak Boldog Gyereknapot!!! :wink: :wink: :wink:

Jó éjt!

Panni

Kép
Kép
Kép

Kép
panny

Kölyök,én is jót röhögtem a matematikus csörgőtökön! :) :) :)
kétségtelen, hogy a borzasfrizus kép jobb, de nekem még mindig hosszúhajjal tetszel jobban, az esküvői képeken nagyon jól nézett ki.

érdekes ez a kendő, először néztem, hogy benne van-e egyáltalán Máté, annyira nem látszik ki

egyébként a székrekedésre azért jutottam, mert nagyon erőlködött de nem történt semmi. amúgy az fura volt, hogy amikor kakilt akkor az folyékony volt - akkor vajon miért nem jött ki??

Zsu, el is felejtettem kérdezni, hogy rendbejött Vikó szeme? a képeken úgy tűnik!

Mi a Margit szigeten voltunk ma de elég nagy tömeg volt a gyereknap miatt, amit persze Eszter még nem nagyon élvezett...csak annyiban, hogy természetesen megint nem aludt egy percet sem amíg ott voltunk
a mai újdonság - Eszter csavargatja egyik kezével a kis mini-haját, szerencsére nem tépi - Szilvánusz, mint Marci - a másikat meg elmélyedve nézegeti. vettem neki egy csuklóatépőzárazható kis lepkét, hogy majd nézegeti, de az még nem nagyon keltette fel az érdeklődését...

Mzx, én is csatlakozom - boldog születésnapot!!!!

Jim, én is készülök kiönteni gipszből Eszter kezét, lábát, mi kaptunk egy ilyen kis szettet ajándékba de mindig elfelejtem, jó lenne megcsinálni végre mielőtt 18 lesz!

KépKép
judit18

Sziasztok!
Próbállak olvasgatni titeket. Behozni a lemaradást.
Addig is a mi tappancsaink.

Kép Talpacskák

biribon

biribon, cuki a tappancs, hiányzol ám te is!

kölyök, kész vagyok tőled! :lol: matematikus anya ilyen csörgőt vesz, biológus anya meg békát belez kisfiával. na jó, a nagyobbikkal :wink:

jól sikerült a tegnapi nap, fincsi volt a vacsi. Sexre nem került sor -de ami késik, nem múlik :wink: - mert a két kölök 23-kor aludt el, akkor meg már én is hulla voltam 8)

Mit kaptam az uramtól évfordulónkra? Leg Magic-et! Mártikám, naggggyon durva!!!!!

petramama: 14 év? nekem ez az első :D mármint házasságból 2., de évfordulóból az első. (tök ciki, az első esküvőm május 14-én volt, most meg 24....néha összekeverem :oops: :oops: :oops: )

na rakok fel képeket.
Vendég

Judit18, köszönöm az érdeklődést! Sajnos még mindig nem jött rendbe a szeme. :cry:
Ha hazautaztunk, viszem is a szemészetre. Reméltem, elkerüljük az átmosást, de úgy látszik, szükség lesz rá.
Vendég

Jim, Leg Magic? De hát mintha írtad volna, hogy szeretnél venni, nem? Lényeg, hogy jól sikerült a napotok! :D
Vendég

Kép Kép Kép Kép
Vendég

zsu: Igen, akartam venni, de a férjem elment tegnap és megvette :wink:
Sajnálom Vikó szemét, de majd kinövi ám!

Én mézes-csípős csirkemellet ettem sopszka salival (Hédi light), az uram meg nagy bécsit. Milán ette meg a felét, meg benyomott 2 kakaós palit, csak lestem :shock:
Vendég

Jim, szép vagy ám azon a képen. Lehet, nem annyira dögöd, mint a videón amit egyszer mutattál :lol: , de szép. És boldog évfordulót. És még ajándék is....

Kölyök, sztem jó a hajad. :lol: És micsoda kötést produkáltál a kendővel, juhéj. A dvdről? Ügyes vagy!

Betegeskedőknek jobbulást.

És Mindenkinek szép gyereknapot! :lol: :lol: :lol: Mi anyós vendégei vagyunk a McDonaldsban. :wink: Legalább főzni nem kell. És ilyenkor azt esznek, amit akarnak, nem tudom mennyi pénzt tesz anyóspajti a zsebébe....

potyka

na, én is jó vagyok, csak azt hagytam le, hogy
minden gyerkőcnek vidám, mosolygós gyermeknapot :)

és Mzx! Isten éltessen sokáig! :)

Judit18, én is szerettem hosszan a hajam, de most így kényelmesebb és az uram most röviden szeretné. De majd megnövesztem megint. Pedig az esküvői képen nincs is kibontva. na majd keresek egy képet... ;)
igen, amikor elalszik Máté akkor fejére szoktam húzni a kendőt, így tutin tartja. :)
én is gondolkodtam agipszen... majd rakjatok fel képet ha megcsináltátok!!!

Potyka, igen, a dvd-illetve füzetből, ez igazából egy keresztkötés plussz elől van egy vizszintes hajtás rajta, ezáltal sokkal jobban tartja mert korábban volt, hogy izget-mozgot alvás közben... ;) ez volt az első kötés amit kipróbáltam ésnagyon bejött mindkettőnknek :)

Jim, én is ezen röhögtem magamban, hogy Te kigyótbékát veszel a fiadnak én meg ikozaédert :lol:
szépek vagytok! :) és jólnéz ki a kaja is.... főzni kéne :?
ezért irigy is vagyok Potyka.... hogy neked ma nem kell ;) mondjuk én tegnap sem.... :)

Biribon, aranyosak a tappancsok! :)

na megyek ;) végre alszik Máté és Apa is itthon van.... :roll: ;)

Kép

Kép
kolyok28

Én ezért külön örülök, hogy Anyuéknál vagyunk. 10 napig nem kell főznöm!!! :lol: :lol: :lol:

Ma vagyunk két hónaposak!!! :D
Ha nem látom meg a vonalzóm, talán csak este jut eszembe. :? :oops:
Vendég

Halihó!

Mi tegnap a Balatonon voltunk, jól leégtem, pedig bekrémeztem magam. :( Lényeg, hogy egy vitorlás versenyre mentünk és 11.30-kor indult egy néző hajó, de lekéstük. :( Sebaj, így is nagyon jól elvoltunk, Lillának úgy tünt tetszett a víz, érdeklődve figyelete. :)
Kölyök, jó sokat írtál... :) örülök! Szakmai ártalom: nálunk Feri egy játéktelefont vett Lillának, tök szuper, Fischer Prise játék és mondja a számokat vagy a gombon található betűket és még mondókákat is tud. Majd csak 6 hónapos kortól adjuk oda, de most volt akciós. :)
Jim, gratulálok az első házassági évfordulótokhoz, nagyon jól néznek ki azok a kaják! :) Ekkora rántott hús! Jó ajándékot kaptál, irigykedem! :)
Kölyök, íme a Királynők: http://velvet.hu/trend/kiralyno0523/

KépKép
KépKép
mni

Ja és tegnap ezen a vitorlázós rendezvényen ott volt az Uri Geller show egyik mentalistája, vaaaóóóó!!! :) Szentpéteri Attila, aki a TV-ben azzal a kamu mérgeskígyós számmal szerepelt le. Élőben nagyon szimpi volt a srác, bár rengetegszer lehetett látni a turpisságokat, de volt egy asztal reptetős száma, ami frenetikusan jó volt, és egyszerűen nem jöttünk rá, hogy hogyan csinálta.

Kép

Kép

Kép

Kép

feri (mni)

Sziasztok!

Jim:
Nagyon jól nézel ki a képen és a gyerkőcök is aranyosak. Nem tudom miért szapulod magad egyfojtában. A hajad is nagyon jó lett.

Tegnap voltak nálunk a barátaink, ahol 11 hónapos a kicsi. Az anyukával beszélgettem és elpanaszkodtam az evés mizériát és látta is ahogy etettem utána lerőkázott+őt is lerókázta és elkezdett sírni(kvázi az a 30 amit 3/4 óra alatt kiszívott 10 perc alatt ki is jött belőle). Ő azt mondta, lehet, hogy ha meg is eszi az anyatejből a mennyiségét nem elég laktató neki, mert a tej összetétele nem olyan jó és nem olyan tápláló és az nem normális, hogy ennyi evészet után visszakéreckedik a cicire ilyen sűrűn. Azt javasolta szerinte térjek át a tápszerre és ne halgassak a gyerekorvosra, mert én érzékelem, hogy mi a jó a gyerekemnek.Akkor csináltunk neki tápit amit benyakalt és büfi után jól elvigyorgott. Este azért lefejtem tejet és ma úgy adtam neki, hogy 1 evés tej, 1 evés tápi, 1 evés tej, 1 evés tápi. Így az éjszakát este 9-től reggel 3/4 6-ig átalutdta. Csak egyszer ébredt 1/2 1-kor, mert szomjas volt.

Székrekedés: A fenti anyuka javaslatára elkezdtem azt, hogy a tápiba, tejcsibe belecsempészek neki őszibaracklevet (2-3 kiskanállal). És 3 1/2 hónapos korától kezdem a gyümikhez hozzászoktatni, mert az is székletlazító és tápláló is. Tudom a nagykönyvek szerint 6 hós koráig kizárólag tej,tápi, de a gyümiben is van annyi vitamin és tápanyag. Régen már 2 hós kortól etették a babákat gyümivel mégsem lett semmi bajuk.

Kép
cicuka78

Cicuka!
Jól döntöttél! Egy percig se legyen lelkiismeretfurdalásod! Te látod, hogy mi a jó a babádnak. Annyi jó tápszer van a világon, elérhető áron.

http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/book ... 14s17.html

Régen 6 hetes kortól már ment a mellétáplálás. :) Szóval a mai hat hónap....! :)
Vendég

Eszterek, boldog névnapot!

Köszönöm a szülinapi köszöntéseket, aranyosak vagytok! :)
Eriket pénteken gyógyultnak nyílvánítottuk, úgyhogy a szüleim elvitték magukkal, ma mentünk volna érte, hogy ott szülinapozzunk egy jó kis ebéd mellett, erre anyukámból alul-felül jött minden éjszaka, így az ügyeletre kellett vinni. Úgyhogy elrepeszettünk Erikért, nehogy valamit megint elkapjon. Be sem mentünk hozzájuk a végén. :( Szegény anyukám, meg sem néztem, hogy hogy van, nehogy megfertőzzön, ha fertőző.

Jim, szépek vagytok, tök jól nézel ki! :)

Királynő: én is csak az első 3 helyezettet láttam. A nyertesnek bomba alakja van, az tuti, a fejét meg szerintem biztosan rendbe teszik addigra. Egy jó fogorvos, no meg egy orrplasztika, és akkor hátha lesz esélye a csajnak a világversenyen. De ezek szerint a pasiknak biztosan bejött, ha itt a többségünk szerint nem volt túl szép, de a szavazás szerint meg az emberek 68%-a szerint ő volt a legszebb. :)

Kép

Kép
mzx

Csajok! S.O.S segítségeteket kérem! Nincs valakinek kölcsönbe egy-két hétre babakocsija? Tudom, hülye kérdés, ritka, hogy valakinek kettő legyen, de gondoltam, egy próbát megér.. Ma elindultunk a Rómaira, és amikor kivettük a kocsiból, nem tudtuk szétnyitni. A párom azóta is próbálkozik, de nem tudunk rájönni, hol a baki... Hétfőn mennem kell dokihoz, szerdán okmányiroda, meg nem szeretnék hetekig bezárva lenni a lakásban... A bolt csak kedden nyit, remélem, garanciában megcsinálják. Amíg nem tudjuk, nem akarok másikat venni.

Kép
pété

Pété, nekem lenne, de vidéken vagyok és a férjem is dolgozik kedd reggelig. :(

Viszont találtam ezt:
http://www.expressz.hu/baba/egyeb/showA ... 56268.html
Vendég

Cicuka, szoptatás ügyben sztem is mindkét fél igénye a mérvadó, de a korai hozzátáplálás ellen millió érv van. Az egyik és legfontosabb, hogy az a barack, amit most kapsz, tuti vagy agyonkezelt import, vagy ezeréve feldolgozott gyümölcslé (legyen bármennyir eis bio az üvegen). Az én hitem szerint jelzi a gyerek, ha megérik a hozzátáplására, legyen bár táposcsibe, vagy anyatejes kismalac. :lol: Az eredeti (naturális) verzióban mikor kezd érdeklődni, és ugye a dzsungelben no turmix, anyukája összerágott, nyállal elkevert, részben előemésztett falattal kezdi etetni, abból, ami körülöttük természetes állapotában van. Na ez nekem is pfuj, de majd figyeld meg, mindig vannak jelei az érésnek, pl. érdeklődik a családi étkezéseknél a többiek kajája iránt, már önállóan ül (így nem valószínű, hogy félrenyel), jól fog, és a megfogott dolgot a szájába teszi, fogai jönnek, ami egyértelmű külső jele a szervezet megérésének a valami újra.

Nyilván engem is elkezdtek almával etetni, DE anno még nem volt ennyi import cucc, nem volt ennyi tárolt, félkész cucc. És nem volt ennyi allergiás betegség sem. Úgyhogy én nem kockáztatnék. Azt nem is mondom, hogy lehet, hogy a másik oldalról romantikus a kiskanalazás, de valójában őrült macera, még a tápszerezésnél is sokkal nagyon. Időre előkészülni, nagyokat mosni, ráadásul ki nem vehető foltokat, a kaját szállítani, blablabla. UFF, én beszéltem. De ez csak egy vélemény. :lol:

potyka

Aranykavics, potyka,

Köszönöm a hozzászólásaitokat. Nem tudom, mi lenne a jó. Ha csak tápit kap akkor nem fog még nehezebben kakilni? Tudom én mindig elefántot csinálok a bolhából, mert én egy ilyen hülye lelkis picsa vagyok. :cry: Bocsi az alpáriságért, de ma nagyon kibuktam. A gyerekem egész nap ordított.Ha éhes volt azért, ha evett és büfiznie kellett azért, utána max. 15 perc amit elvolt egyedül a jétákaival és megint kezdődött elölről az ordítás. Hiába cseréltük ki a pelust, próbáltunk játszani vele. Semmi sem volt jó neki. Ha felvettem, sétáltunk az sem volt jó, se a cumi, se a cici, ha leültünka az sem, ha meg letettem az meg pláne nem. Még az apa sem tudta megnyugtatni. Most önző dög voltam és megkértem az apát, hogy vigye el itthonról, hátha elalszik és nyugtom lesz legalább egy kicsit. Most itt ülök és bőgök, hogy hogy lehetek ilyen ....

Kép
cicuka78

Aranykavics, köszi a linket! olyat nem tudsz te vagy valaki, hogy melyik tápszert mikortól lehet adni?

mi most nagy tápszer mizériában vagyunk, mert egyre inkább úgy tűnik, hogy Eszter enne többet de finnyás, és nem jönnek be neki amik otthon vannak (ugye onnan következtettünk, hogy a cukros kamillatea mindig bejön neki, bár már nem adjuk, csak a székrekedésre kapott kicsit)

a legtöbb fajtát csak 4 hónapos kortól lehet adni, remélem nem kell addig kihúznunk, ha nem akarja ezeket enni.

Niki, pont ma kaptunk mi is egy Fisher Price játéktelefont - de más lehet mint a tiétek, ez nyávog, meg ugat meg csipog a gombok nyomogatásával. asszem eltelik egy idő mire nyomogatásig eljutunk...

Cicuka, nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ha tápszeres a baba akkor 4 hónapos kortól már lehet hozzátáplálni. Én tervezem mindenképp pláne ha Eszter ennyire finnyás - hogy megkóstoltatok vele majd dolgokat.
Mondjuk én is szkeptikus vagyok mondjuk a szupermarketekben kapható gyümölcs, zöldségekkel kapcsolatban, szóval szerintem marad anyósom kerti termése meg majd elcaplatok a biopiacra amiben szintén nem tudom mennyire lehet megbízni meg aranyárban van de még mindig jobb lehet...

Pété, sajnos nekünk sincs! ha nagyon nem találsz körbekérdezhetem a barátnőim, tuti van valakinek.

KépKép
judit18

Cicuka, Eszter már rég csak tápot kap és csak egy pár napig volt egyszer székrekedése, szóval nem lesz tőle ne aggódj!

és nyugodj meg, szerintem néha mindenki elveszti a türelmét, attól még nem rossz anya. Néha neked is kell egy kis nyugi, az tök rendben van ha akkor a férjed besegít...

én abban bízom, hogy majd megedződünk!

KépKép
judit18

ja, csak hogy példával is szolgáljak. egyik este amikor nem bírtam már cérnával Attila kezébe nyomtam Esztert, beültem a kocsiba, elmentem Pilisvörösvárig meg vissza (mondjuk ez tőlünk kb 10 perc) hogy lenyugodjak. aztán utána jobb volt :)

KépKép
judit18

Sziasztok!!!!!!!!!!

Remélem mindenkinek kellemesen telt a hétvégéje!!!!!
Nekünk szupi volt!!!!!!

Minden Babának Boldog Gyereknapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Minden Eszternek Boldog Névnapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

És Mzx neked pedig Boldog Szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jim!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Mi is megvettük szombaton! :lol: :lol: :lol:
Te kipróbáltad már?????????????????
Én csak úgy sipp-supp! De ez baromi nehéz!!!!!!

Annyit szeretnék tőletek kérdezni, hogy szerintetek nem túl sok
a heti 440 gr hízás??????????
Azt mondjátok, hogy 150-250 gr a normális!
Gondolom a több az nem leht gond, nem???????????
Vendég

Márti nekem gyerekorvos mindig azt mondta, anyatejes olyan kövér lehet, amilyen csak akar. :lol:

potyka

Köszi Kiszazsu! Ha nem lesz más megoldás, akkor marad a kölcsönzés, amíg nem derül ki, hogy meg lehet-e javítani...

Kép
pété

Sziasztok!

Remélem mindenkinek jól sikerült a gyereknap!
Eszterek utólag is boldog névnapot, MZX neked boldog szülinapot!

Kölyök
A kendő nagyon tetszik! Én is mosolyogtam a játékon! :)

Jim
Szépek vagytok!

Nekünk, vagyis a fiamnak sajna nem jött be a gyereknap. Szombaton az apjánál volt. Délután hív, hogy Ádámnak bedagadt a szeme, mondtam vigye el ügyeletre. Kiderült, hogy kötőhártyagyulladása van. Először azt hitték megcsípte valami, de amire hazaértek mindkét szeme vérben volt. Tegnapra megvoltak a programjaink, hittanos évzáró is elmaradt. Szegénykém olyan szomorú volt. Így is kivittük anyukámhoz, nehogy a kicsi elkapja, mert nem bírja megállni, hogy ne bújjon hozzá. Maradt neki az autós meki :) Nagyon nehezen maradt ott most, igaz régen volt már több napot ott, amióta itthon vagyok. Nem volt anyás eddig, de most ez is kijött!

Rékának az evése nem tetszik nekem. Tegnap megmértük este 5300 g volt, viszont kedden 5380 g-ot mért a doktornő, de akkor telehassal. Evés után is megmértük 150-et evett tegnap este. Normális az, ha nem hízik akkorát mint szokott? Közrejátszhat az, hogy este 7-kor, vagy 8-kor eszik utoljára, mert utána reggel 4-5-kor ébred? Kezdek aggódni! Tejcsi van, mert fejni is kell esténként.

Kép
Kép
tündérmanó27

Sziasztok!
Köszönöm a dícséreteket Nimiről (bár jól kierőszakoltam!! :oops: ).

Kölyök!
Tényleg olyan jó olvasni a hozzászólásaidat, nagyon rendes tőled hogy mindenkire reagálsz, mki-hez van kedves szavad. A kisfiad gyönyörű, és neked is sokkal jobb a hajad, mint ahogy leírtad. Szerintem hozzád kifejezetten ez a kis pimasz haj illik, és nem a hosszú. Nagyon jók a kendős képek. :D
Az akadályokat is jól veszed nagyon. (köszi amiket írtál, de ha látnál élőben :oops: :( ) Na mindegy van két szép kisfiam ez a lényeg. Magamból meg majd kihozok vmit ha végre lesz egy kis időm és nem kell éjjel nappal tanulni......

Levi beteg... :( :( :( Megfázott.....

Nimród meg tegnap egy angyal volt. Ma éjszaka rekordot aludt 8 órát. És 6-kor evett, azóta is alszik. :) Állandóan mosolyog, ha éhes akkor is csak az ujját szopja nagy hévvel, nem szól....Kész felüdülés vele lenni....Azért Levi gondoskodik róla, hogy nehogy ráérjek egy pillanatra is....

Esztereket köszöntöm utólag szeretettel !
:oops:

Mzx!
Téged Isten éltessen!!!!

Lányok!
Ne izguljatok, ha nincs a babának széklete. Majd lesz. Nagyon ritka ilyenkor még a székrekedés....Levinél én lehet hogy elrontottam, kúppal, lázmérővel kínoztam és lehet, hogy később azért lett székrekedéses. Nekik normális az is ha 7 napig nincs kaki. Akkor is hogyha úgy tűnik erőlködik. Nimi is nagyokat nyög, és sokszor csak pár nap múlva van kaki, az is híg. Amíg csak lehet ne avatkozzatok közbe. Meg kell tanulniuk a székletürítést, erősödni kell az erre való izmaiknak is....

Cicuka!
Na adj baracklevet szerintem. Nekem mindig azt mondta a doki, hogy friss narancsból kell facsarni és azt itatni vele. Levi imádta és használt is. És ezt a kezdetektől ajánlotta. Mégiscsak friss és nincs benne tartósítószer.

Amúgy meg kikerülhetetlen, hogy ne juttassunk a szervezetünkbe ezt azt. Most tanulom a népegészségügytanon belül ezt a részt. Az ivóvíztől kezdve a tejen, húson át a világon mindenben vannak káros anyagok de szerencsére nem annyi hogy káros legyen a szervezetre. Be van vizsgálva minden. Még az E jelű adalékanyagok sem károsak, mert van egy pozitív lista és Mo-on csak ezek lehetnek a termékben. Máshol csak negatív lista van és ami abban nem szerepel az mehet az ételbe és az italba. Persze ilyenkor ki tudja mit tesznek bele. Tehát a mi pozitív listánk előnyösebb, mert nem mehet bele az ami abban nem szerepel.

A tápláléklánc miatt sajnos bekerül az étrendünkbe olyan is aminek nem kéne, de szerencsére nagyon szigorúak az előírások, úgyhogy ha valaki megválogatja egy kicsit mit eszik, nagy baj nem lehet.

Anno én is világgá mentem egyszer Levi elöl. Persze egy-két óra múlva visszahúzott a szívem. És amíg távol voltam addig is neki vásároltam (mosdatókesztyűt) :D
A férjem ripakodott rám, hogy én azt akarom hogy ő ne aludjon. Holott éppen a halálomon voltam már az éjszakázástól és a derékfájástól és csak annyit kértem vegye ki a kiságyból mert nem tudok érte behajolni....(nem írom le milyen szavakkal illetett - de nagyon csúnyákkal) :cry: :cry:
Sokszor egymásnak estünk abban a nagyon nehéz időben, úgyhogy átérzem, hogy min mentek keresztül.....Hányszor aludtam majdnem el ülve, a fürdőszobában a kád szélén ülve, babakocsit ringatva... :( :(

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

ja és az sem izgat Nimi mennyit hízik vagy nem hízik. (mostmár). Direkt nem mérem (halvány fogalmam sincs mennyit szokott enni) Heti egyszer (péntek este) megmérem, és felírom. Ennyi...
Nem törvény, hogy mindig ugyanannyit kell hízni és hogy egyáltalán hízni kell minden héten. A fél kg is belefér és az is ha nem hízik semmit. Akkor sincs nagy baj ha fogy. A lényeg hogy hosszabb távon gyarapodjon és ne fogyjon. Lányok ne nehezítsétek saját életeteket ilyen aggodalmakkal.
(akinek első babája ne izguljon - én is ugyanígy izgultam sőt még jobban - a második sokkal egyszerűbb lesz, megígérem bár én sem hittem de teljesen így van)

Remélem nem tűnök nagyon okoskodónak de tényleg csak segíteni szeretnék azokon akik paráznak ezen azon....

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

juditkecsk: igazad van! Mondjuk az elsőnél én is halálra aggódtam magam, most meg már túl laza is vagyok néha. Nekünk a gyereknap jól sikerült, a Városligetben voltunk. Simán megszoptattam Martint kétszer is :wink: És még Pattival is taliztam, bibibi.
A barackléhez még nincs kifejlődve a bélflóra, nem hiába tolódott ki a hozzátáplálás ideje. Én sem okoskodni akarok, de én a helyetekben nem adnék mást a gyereknek, csak tejet, vagy aki nem szoptat, HA tápot. A volt férjem poliallergiás pl: laktóz érzékeny (ez 30 éves korában derült ki, mert örökké fosott), méz (még az okos ex anyós mesélte, hogy mézes cumit adott neki 3 hós kortól, vajon miért allergiás rá), mák, dió, mindenféle olajosmagvak, kamilla, pollen és még sorolhatnám....emiatt Milánnál még mai napig óvatos vagyok, ha nem muszáj, ne én indukáljam nála az allergiát. A gyomokra már így is érzékeny.
A sokféle íz is megkavarhatja a babát és pont emiatt kialakul nála a nemevés. Amikor a kanalas kajákat kell adni, akkor sem úgy van, mikor be kell vezetni, hogy egyik nap ezt, másik nap mást.
Amúgy én terhesen mentem világgá -gondolom emlékeztek rá-, de legszívesebben most is azt tenném. Nem Milán, nem Martin miatt. A férjemmel vesztem össze....persze ő túllépett rajta, OK, én is hibás vagyok, de olyanokat vágott a fejemhez, hogy nem tudom egyenlőre megbocsájtani neki. Bocsi, nem akarok panaszkodni, csak most olyan szomorú vagyok :cry:
Vendég

én is hetente mérem, mindig vasárnap, 250 g-mot hízott most is, pedig sokkal kevesebbet eszik, érzem a melleimen. Most mondjuk csőre vagyok töltve, ő meg nem akarja leszopizni, de akkor sem fejem le.

Márti, a leg magic nagyon brutál, én nem is értem a TV-ben azokat a nőket, hogy úgy tudják csinálni, jó ha egyszer sikerül összezárnom a lábam, nagy kínlódások közepette. Úgy látszik már izmom sincs, csak hájam. :lol: de minden nap fogok vele próbálkozni, nem adom fel 8)

szép napot mindenkinek, olyan klassz idő van, nekem meg dolgoznom kell a gépen :evil: aztán megyünk ultrahangra is. Hol van a Budai Egészségközpont? Mondjuk mindjárt megnézem a neten.
Vendég

Na jónépség, egy pár hétre lelépek (nehogy azt higyjétek, hogy a Jim fenyegetésétől ijedtem be). :lol: :lol: Azaz lelépünk - én és a kölkök -hazamegyünk Erdélybe. :lol: :lol: :lol: De addig is ne aggodalmaskodjatok sokat -csak amennyit feltétlenül muszáj!!!
Sokat hízik, keveset hízik, sűrün kakil, ritkán kakil -ezek nem muszájok, ezek NORMÁLISok!!! :lol: :lol: :lol:

Hoooooooooogy fog hiányozni a drága jó pösti szmooooooooog!!!! Na jó, mmajd csak túlél(em)jük valahogyan! :lol: :lol: :lol:
Azt mondják, a Hargitán még hó van - így most dilemmázok egy kicsit, hogy milyen cuccokat vigyek, ugyanis szinte a tövébe megyünk.

Kép Kép Kép
fanetta

Jó reggelt!

Esztereknek boldog névnapot!!!!

Zsu!
Szépen alszik Vikó. Lehet, hogy tényleg még jobb lesz, ha a fürdést későbbre hozod. Nyáron, úgyis mindenki később fekszik. :wink:
Vikó szeme rendbe jött?

Kölyök
A kendő gyönyörűűűű. Máté is már milyen jól alszik éjszaka (is).
Matematikus csörgő :lol: :lol: :lol: :lol:
Hajad a második képen tuti. :wink:

Jim!
Grat a házassági évfordulóhoz!
Nálunk a tanyán rengeteg vadkender van. Egész kis mező. Persze ez semmire nam használható :lol: :lol: :lol:

Petramam!
Jó, hogy javult az evészet nálatok is. Az olyan mewgnyugtató.

Luise!
Szépek vagytok. Mekkora már Petike. :shock:

Niki
Tutik a Balcsis képek. :wink: Gyönyörű színei vannak az égnek, meg ti is szépek voltatok. Lillának nem volt melege? Zsombor már nagyon nem bírja a meleget a kocsiban.

Mzx
Boldog szülinapot! Anyukádnak jobbulást!

Cicuka!
A baracklével, de még mással is még tuti várnék. Potykával minden tekintetben egyetértek. A tápszerre való átállás néha nehéz a babának, de utána nem lesz kaki gond ilyen mértékben...

Judit18!
Nemá, hogy Eszter ennyire válogatós.... :shock: :lol: :lol: :lol:
Hajtekerés édi lehet. :wink:

Márti!
Inkább tök szuper a 440 gramm. :lol: Sok ac tejed, jól hasznosítja. :wink:
A 39 dkg-unk után már mi is " csak" :lol: 20 dkg-ot gyarapodtunk.

Pété!
Babakocsit ki tudtátok már nyitni? Vagy sikerült kölcsönözni???
Livike már kevésbé hasfájós?

Tündérmanó!
Jobbulást Ádámnak! Szegény!
A dokinál másik mérleg van. :!: Nekönk isc ott többet mérnek min 10 dkg-mal. :wink: Este 150 ml :shock: szopiból. Irigy. Irigy :lol: :?

Judit(kmét)!
Megérdemled, hogy Nimi egy angyal legyen. :wink: Ha szopja az ujját Nimi, mindig megszoptatod, vagy csak, ha hevesen teszi azt?

[/b]Melinda!
Nem semmi, hogy Dóri csak 4-5- ször eszik. :shock: :shock: :shock:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Fanetta!

De jó neked! Nagyon szeretek Erdélybe utazni!Gyönyörű!
:wink: :wink:
Jó utat, és pihenjetek sokat a friss levegőn. :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Jim!
Nálunk anyám nyomatná folyamatosan a korai hozzátáplálást, teáztatást stb....
Tegnap is bepróbálkozott, tök ideg lettem. :?

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

pumperka: szia-bia!!!!!!! majd megyek hozzád kaszálni! Biztos, hogy vad? :D Amivel én találkoztam, nagyon gyanús :D

fanetta: hiányozni fogsz, én is akarok menni Erdélybe, 1994-ben (akkor még kislyány vótam)nyaraltam Borszéken, hogy az milyen gyönyörű hely! Sovatara szeretnék elmenni majd a családdal, de mikor???

ja és narancs is allergén ebben a korban, de elég az okoskodásból
:wink:
Vendég

JIm!
http://www.bhc.hu/elerhetosegek/
De gondolom ezt megtalálni te is képes vagy! :lol: :lol: :lol:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Rólunk:

A két napos alig evés után átmeneti készlethiány alakult ki. :lol:
Kicsit rossz volt, de már feljebb tornázódott a mennyiség. Egy két nap és remélem totál ok lesz a tej. Remélem a mai oltás nem veszi el megint átmenetileg az étvágyát. :? 5900 gramm itthon. Rendelőben ma mérik.
Mi még mindig eszünk éjszaka is rendesen. Este 9 körül aztán 2-kor, mkajd 6 körül. Ez a menetrend egy ideje. Reggel 6 után többször visszaalszik kb fél 9-ig Zsombor. De sajna nem mindig.
Fejét még ő se emeli eléggé. Kiváncsi vagyok az orvos megszólja-e ma.
Na most most ébredt, de nem hív sürgetően egyenlőre.... :lol: :wink:

Pumperka

Kép
Kép
Kép
pumperka

Pumperka!
Csak akkor szoptatom meg ha elkezd nyafogni. Vagy pl. mikor egyszer már 5 óra hosszája a babakocsiba feküdt ebből hármat aludt két órát meg nyitott szemmel szopta az ujját. Na akkor kivettem és megszoptattam.
Ha mindig megszoptatnám akkor állandóan enne, ugyanis szinte egész nap szopja az ujját. Nem tudom miért, Levi sohasem szopta.

Jim!
Nekünk a narancsot a doki mondta. Bár ő is olyan régimódi fajta, aki a teáztatást is javasolja.

Az én anyukám is mindig okoskodik, hogy kell neki a tea mert szomjas....Meg hígitani kell a kaját, meg hogy ne hízzon annyira meg stb................................................................................
Ettől kivagyok!!!

Fanetta jó utat!! Jó kikapcsolódást! Meddig lesztek pontosan???

Judit

Kép

Kép
juditkecskemet

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?