A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Sziasztok!

Már megint kénytelen voltam ugrani egy oldalt, jó sokat termeltetek!

Először is hajrá Hendegabi!!! Hatott a bábakoktél!

Ancsurti, én úgy érzem ezt le keleltt írnom, mert mindig a saját nyűgjeimmel jövök csak, de mentségemre szolgál, hogy nem vagyok egyedül itthon.

Sillia, légyszi ne ilyen kis vacak esőcskéket küldjél, mert ettől csak pár jóslóm volt és egy baromi makacs fejfájásom, amit végül csak gyógyszerrel sikerülget tompítani - egész terhességem alatt nem fájt a fejem.

Szóval most én vagyok elkeseredve.... semmi remény, hogy itt valami történjen... és most már nekem is elegem van magamból. És ez a bizonytalanság a legrosszabb. Állandó készültség, feszítés, fájdogálás, már tele van a hócipőm.

Na megyek, megnézem hogy sikerült a fogmosás a kölkeknek -ergo megyek mosdót és tükröt pucolni.

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!
Gyorsan bejelentkezem: még 2in1.
Tegnap volt 2 egész fájásom, abból egy keményebb, egy light-osabb.
Viszont az éjjel eseménytelenül tellt, sőt 3-szori pisiléssel kimondottan jól aludtam!
Most reggel negyed 5 óta fenn vagyok, onnan már nem bírtam aludni, valami oltári izgalom van rajtam, pedig tényleg semmi különös.
Remélem, a mai lesz a mi napunk.
Később még próbálok jönni, de már nem bírok ülni sokat, inkább csak mászkálok (mint zsidóban a fájás).

Kép
Kép]
hendegabi

Hgabi

Azt hittük hogy...

éjjel mind a ketten megszülünk, O.K. ? :) :)
Vendég

Agmano

Úgy látszik mire odaért az eső, elfogyott a víz....
mert itt még volt bőven!

Fejfájással én is küzdök (pont az ne fájna :? ), de ma valahogy nem érzem.

Tarts ki, túl sok már neked sem lehet hátra a babáig!!
Vendég

Tegnap voltam az uccsó kötelező uh.-n.

Csibének akartam mondani,h én is már 2 héttel előtte bejelentkeztem és már csak a későbbi csapatba tudtak időpontot adni. így is több,mint 1 órát kellett várni.
Vendég

Boo, a bundátlanításon már múlt pénteken túlestem a kozmetikusom segítségével. Bár olyan fitten vágtam a körmöm a lábamon. :)

Sillia, Hendegabi, Ikoka mennek mára a drukkok. Én is úúúúgy megszülnék ma, mert akkor holnap nem kéne befeküdnöm és benntöltenem egy egész napot a semmiért.

kispiskóta

Gyors végigkukkoltam mindent:
Bevallom, én kicsit lapítottam a tegnapi témánál, de most úgy érzem, muszáj nekem is beleszólnom:
Biztos láttátok a "Mágnás Miska" című régi magyar filmet. Abban a Gobby Hilda játszotta a kleptomániás nagymamát, és többször elmondja a film vége felé: "Végre egy jó ki balhé!" - na, az első gondolatom ez volt, és hogy végre pörög a topic.
Aztán elszabadultak az indulatok, ami viszont már kevésbbé volt vicces számomra.
Vikivel az elején igyekeztem megtalálni a közös nevezőt, hiszen sok olyan dolgot leírt, amiken én magam is, és még jó néhányan közülünk keresztülmentünk (pl.: elvált pasit választott, ezt nem fogadták el a szülei, 0-ról kellett indulniuk, stb.)
Viszont én akkor is azt kértem tőle, hogy gondolja át jobban, hogy mi az, amit tenni akar, mert kissé meggondolatlannak, hebehurgyának tűnt.
Viszont ezen az eb témán teljesen ledöbbentem. Mindig állatpárti voltam (gyerekkoromban öreganyámék csak kutyapecérnek hívtak). Most is van 2 kutyus, egyiket utcáról szedtük fel. Mi "barátokként" kezeljük őket, és nem cserélgetjük. Két okot tudnék mondani arra, hogy "megszabaduljak" tőlük:
1. Öreg, beteg, szenved, és tuti nincs esély gyógyulására: elaltatni.
2. Ha a gyerekeimet szándékosan bántaná: saját kezemmel tekerném ki a nyakukat!

A másik topicba még nem mentem át, de ha még bírok ülni, feltétlenül megnézem ott is az alkotásokat....

És jó lenne, ha végre jönne ANYÁNK, és rendet tenne!

Köszi mindenkinek a drukkot, úgy tűnik, egyelőre mindhiába.... :x

Sillia: én benne vagyok a ma éjjelben :D !

Kép
Kép]
hendegabi

Meg kell állapítanom, hogy ez a hidergfront nem a mi hidegfrontunk volt.... Hendegabi, benned bíztunk, hogy elindítod a sort, de Klarka viszont eltűnt :lol:

Én visszanéztem a genetikai Uh-os papírjaimat, ugye a 18 hetes kor a mérvadó szülés és a tényleges terhességi kor szempontjából: 18 hetesen: -3 nap, 20 hetesen -5 nap, 22 hetesen -10 nap. Ha ezt nézem, akkor még simán van másfél hetem :cry: . Azért nem módosította csak a doki a szülés várható időpontját, mert nálam a 40 hetes érett újszölött 3 kilós.
Az az egy tartja benenm a lelket, hogy egy érettebb idegrendszerű babával azért csak könnyebb.

Kispiskóta miért is kell holnap befeküdnöd?

Éva

KépKépKép
agmano

Sziasztok!

Tegnap beszéltem Ági férjével, mert Ági nem veszi föl és nem is hív vissza.A gyerekek jól vannak,esznek rendesen.A kicsi Nátáli elkapott valami bacit egy apukától, de már jobban van.Ha minden igaz már a hétvégén jönnek haza, vagy max a jövő hét elején.
Nincs sok tejcsi még, de alakul.
A lényeg,h.mind jól vannak.

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

még egy uccsó off: valaki mondja meg: mi tényleg b@szogatjuk egymást? Lehet, hogy már nagyon zizi vagyok, de eddig nem vettem észre. Max annyit, hogy mindenki mondja a magáét (oszt az vagy érdekli a másikat, vagy nem).

Boo: jó, hogy ilyen higgadtan lekezelted ott az ügyet. Nagyon remélem, hogy átnéznek az ottani kismamik is ez ügyben.
Ja, az előbb nem írtam, hogy szegény barátnőd tényleg igen peches lehet! Bocsi, de ilyen jót rég nem nevettem :D

Kép
Kép]
hendegabi

Jaaa és,h.megerősítsem a dolgot-Nikol és Nóémi az egypetéjű. :wink:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:55-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

boo-szívesen tettem

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Köszi a tippeket,az együttérzést.1/2 6-ig nem aludtam,ideges voltam.
A pihenőszék nagyon szuper,és szép,nekünk is ilyen márkájú a babakocsink,ami még a Lilié volt.Jané.Nagyon drága márka,az akciókat kell keresni.Ennyi pénzért egyébkébként praktikusabbat is kapni.Pihenőszéke nem volt a lányomnak,a kezmben pihent. :D Most szeretnék,nézegetem a netet,találtam is jókat,jó áron.A lényeg,lehessen dönteni a hátát,legyen rajta hordozó fül,napfénytető,játékhíd nem fontos,de jó.Azért lenne most jó,mert a Lili egész álló nap nyúzni fogja,és ebbe belekötném,és akkor tudná puszilgatni,simizni,stb...Alig várja.
Pille cukor jó ötlet,de még jobb a Lidl-s jégkrém.Nagy bánatomra,lehet,hogy elmegyek venni.Aztán jól felszedek még 2 kg-t szülésig,ha így haladok.16-nál járok,de ez a legkisebb gondom most.
Végre nűködik a telóm,Hendegabi írhatsz,éjjel is fent vagyok! :wink:
Vendég

Igen,akik már babáznak,nagyon eltűntek.De ez érthető,majd meglátjátok! :D
Azért 1-1 bejegyzés,hogy jól vagyunk,jöhetne tőletek babázós szülők!Lécci...Vagy 1-2 kép? :roll: :D
Vendég

Boo

Én mindig nagyon örülök,ha vki nem pénzért vesz kutyát,hanem egy "hajléktalanon" segít.

Timcike!
Köszi a híreket!

Timiről tud vki vmit??

A macskám olyan rendületlenül hozza nekem a lepkéket és különféle bogarakat.. győzöm kipaterolni,mikor nem látja. Biztos azt gondolja,h most enni kell, nőjjön (ezt,h kell leírni?) az a puja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Persze ha legyet fog ,azt csak megmutatja,de abból nem ehetek,mert az neki is ízlik..
Vendég

Conversano: nem ad a légyből????? Micsoda irigy macskád van! :lol:

Lilisgabi: látom, egy fokkal jobban vagy. Nem csodálom, hogy kiakadtál.
Nálunk is vannak fura ötletei Gábornak, amiket pont most akar kivitelezni (pl: úgy 2 hete kitalálta, hogy a szobánkban most kéne kijavítani a vakolatot, és kifesteni :shock: )
Cukor és jégkrém helyett egyél inkább dinnyét!!!!! (mondom én, aki tegnap fagyizott :roll: !)

Fejlemény még mindig semmi :?
Sillia: tuti szülünk az éjjel???????????????????

Kép
Kép]
hendegabi

Tegnap voltam dokinéninél, végül elhalasztottam a sírógörcsöt. Semmi nem utal arra, hogy szülnék. Kaptam haladékot szabiját illetőleg, csütörtökig, azaz a terminus végéig nem utazik el. Nem volt valami lelkes. :lol: De nagyon is meg tudom érteni, nekem is lenne jobb dolgom, mint 35 fokban a fővárosban dekkolni szabim idején, várva, hogy történik-e valami egy félig ismeretlen egyénnel. Legközelebb szerdán ctg, majd csüt, péntek...stb, amíg meg nem szülök.
De legalább nem csak én szenvedem meg a terhességem. :D Apa már többször megkérdezte, hogy nincs-e kedvem befeküdni a kórházba. :lol:

Boo,
Ha tényleg a szülést jelzi előre a jósló, akkor mindegy, milyen fuvart kér apa, lemarad. Nem lehet megjósolni, mikor indul be, de nagyobb esélyetek van elkapni a szülést, ha vártok.
Az utolsó hónapban akár renszeresen is boldogíthatnak a jóslók. Erre nem nagyon lehet alapozni. Nálam lassan egy hete megy.
Találkoztam Bonddal varratszedés után. Túlélte és olvas :D

Magzatvíz:
Jobban jártok, ha nem otthon folyik el a magzatvíz. A hivatalos sorrend fájás-magzatvíz toccs-szülés, de persze nem mindig. Hiába tusolsz le otthon, ha már megrepedt a magzatburok, akkor még azzal is szórakozni kell, hogy folyamatosan csorogni, csöpögni fog, a termelése ugyanis nem áll le. Ezért nem egy utolsó dolog a vége felé egy betétet hordani a táskában, sos esetére. Ha fájásokkal kezdődik a szülés, akkor nemigazán van időkorlát. Mivel az eleje egész viselhető, ez spec egy pozitívum. Ha már burokrepedés, akkor kezd ketyegni az óra a fertőzésveszély miatt.

Hendegabi,
Naná, hogy húzzuk egymást. :lol: Szerintem egy adag kritika mindenkinek jót tesz időnként. Ha senki nem lenne, aki azt írja, hogy nem ért velem egyet vagy teljesen másként gondolja a dolgokat, az lenne az érzésem, hogy a kutya nem olvassa, amit írok és senki nem gondolt bele. Ez nem egy blog.

Timcike,
Köszi a tájékoztatást, nagyon jó tudni róluk új híreket. :)

Agmano,
Szülés szempontjából nem a 18 hetes, hanem a 12 hetes vagy korábbi uh a mérvadó.
A méret egyedül nem utal az érettségre. Az, hogy kisebb, vagy nagyobb, nem jelent semmit. Mint ahogy már beszéltük, cukros mamák babái általában nagyobbak, de ez nem jelenti azt, hogy érettebbek hasonló korú társaiknál. Ha nem időre születik, akkor akár 4 kilósan is éretlen, korababa.

Túlhordás:
Megnéztem a statisztikát a szomszédos topicban. Volt egy jó csomó túlhordó ott is. Remélem azért, hogy itt azért nem kell személyesen élen járnom a dologban, de már lassan beletörődök. Úgy látom, Sillia, Ikoka, nektek sincs igazán más választásod. :wink:

Sillia,
Amiről írtál, hogy Szombathelyen belehalt a baba, meg majdnem a mama is, az toxémia, a terhességi mérgezés. Pontosabban Hellp szindróma, ahova a preeclampsia vezethet. Itt elsősorban a máj károsodik, elég nehéz diagnosztizálni.

Kép KépKép
lorca

A helyi napilap cikkezett az esetről, hát őszintén: én nem vagyok egészségügyes, úgyhogy nyugodtan megcáfolhattok, de az a véleményem, hogy az anya (és talán még a védőnő) is ludas a dologban, mert ahogy írták, teljesen leállt a vese- és májműködése is. Azért ezt nem hiszem, hogy egy-két óra alatt történik (miután Nócinak 10 hónapos korában közel 3 hét intenzív betegség volt az előjele a veseleállásnak). Mint toxémia egyik fajtájának, kellett, hogy legyenek előjelei, amiket vszínű figyelmen kívül hagytak.
Boo: kérdezted, milyenek a fájások. Nócinál arra emlékszem, hogy amikor jöttek, begörcsölt az egész hasam, és a derekam is, de írtózatosan. Utána meg jött a mindjárt kettéhasadok, meg a mindjárt összetojom magam érzés....
De gondolom, ez mindenkinél más.

Kép
Kép]
hendegabi

Milyenek a valódi fájások?
18-20 év távlatából én nem igazán emlékszem. Az viszont biztos, hogyha valódiak és nem csak jóslók, azt az testünk, agyunk TUDJA!!

Abban most is biztos vagyok, hogy bármilyen rendszeresen kapnak el görcsök, amíg ezek csak a kellemetlen kategóriába tartoznak, vagy max. egy-két nagyobb levegővétellel kibírhatóak, addig nincs itt az idő. Csak erősen közeledik.

Én mindkét szülésnél úgy voltam, hogy hajnalban nagyon erős nyálcsorgós hányingerre ébredtem és a mosdóba érve kapott el az egész testet átjáró igazi fájás. És rögtön tudtam hogy ez most már AZ.

Ennyi jóslóm nekem ezelőtt nem volt, bízom benne hogy most is felismerem ha itt az idő.

Mondjuk ha holnap benntfognak a kórházban, teljesen mindegy :?
Vendég

Boo,
A) Önállóan megoldja a gondjait
B) Önállóan megoldja mások gondjait
C) Elvárja, hogy mások oldják meg a gondjait, főszabály szerint a B típusú emberek

Jó meghatározás. :lol: Van mégegy kategória. Anyukám és én AB vagyunk. Nem véletlen a harc. :lol: A és C remekül kiegészíti egymást, tökéletes. De ha két B-re hajlamos van, az már katasztrófa. :lol:

Ikoka,
"Nem kéne már valamit érezzek ??? Ma töltöttem be a 40 hetet"
Te nem érzel semmit?! Nekem fáj mindenem, keményedik a pocim, bálna vagyok, nyűgös...Ez neked semmi? :twisted:

Teranita,
"már az előző szülésem után pár órával bent volt a kórházban látogatóban "
Furcsa, amikor az ember rádöbben, hogy ismerőseinek nem volt gyerekszobája. :shock: Nekem a kórházba a gyerekeimen és férjemen kívűl ne jöjjön senki. :roll: Pontosabban jöhet bárki, csak limitálja magát kb egy 5-10 perces sziahogyvagy-rohanok-decsodásezababa beugrásra, de NEM a szülés napján. Az kizárólag az enyém és apáé.

Lilisgabi,
Azt hiszem az ilyen kedves anyós-vicc az, ahol én is elég morci lennék. Mondjuk magunkat ismerve, nem veszekednék. Csak közölném apával, hogy NEM MÉSZ SEHOVA. :twisted: A többit meg oldja meg ő, az ő anyja. Ilyenkor azért áldom anyósom jó természetét.
A gyerek névnapjában sem engednék vitát. Nálunk elég egyértelmű a sorrend, gyerek, gyerek, gyerek, szünet.... majd mi és a világ maradék része. Nem áldozati bárányok vagyunk, mi is élvezzük a helyzetet.
Anyukám pont Nati születésnapján utazott ki Londonba, apukámnak eszébe se jutott, hogy rácsörögjön (nem is várható tőle, nem az a típus :lol: ). Ráadásul én húztam kórházba, Robi vitt be, azaz a kis ünnepelt itt volt anyóssal, két vendéggel, Szabival. Messze nem ilyesmi az általános, mindkét gyerek hozzá van szokva, hogy körülugrálják őket, ennek ellenére így sem volt gond. De nem így terveztük szándékosan.

Kutyavilág:
Én született állatbolond vagyok, megfordult a lakásunkban szöcske, csiga, varjú, hal, tengerimalac, kutya... mind panelban, jóanyámék legnagyobb örömére. El nem tudnám képzelni állatok és növények nélkül a környezetemet, és még jó is vagyok a dologban, legyen szó kutyakiképzésről vagy növénynevelésről. DE tudom a mértéket. Nat előtt jó 40 cserép virágot gondoztam itthon, de erő fogytán elajándékoztam őket, most van kettő a lakáson belül. Állatban nekem a kutya a No1, méghozzá juhászkutya, munkakutya, ha lehet, mert szerintem ők a legintelligensebbek. Nem kell viszont ahhoz egy agytrösztnek lenni, hogy belvárosban, munkamániásként nem nekem való, így maradt a macska. Most, hogy a család is lehúz, már nincsen, madarak sem, csak teki és a halak. Az ok, hogy a saját örömömre tartom őket, de nem mindenáron. :evil: És nem cserélgetem őket úgy, mint a megunt előszobaszőnyeget.

Hendegabi,
Nem azt mondom, hogy a dokinak szabad egy ilyen betegségen átnézni, de azért nem is egyszerű. A terhesség alatt simán leállhat észrevétlenül a vese. Volt rá példa ismerősi körben, onnan derült ki, hogy a dokija rendszeresen, egyéni szorgalomból nézegette a veséjét. Ebben a topicban, rajtam kívül azt hiszem senkinek nem nézték, meg, nekem is csak azért, mert vesemedence gyulladásra tippeltek.
A májleállást a jobb bordaív alatti fájdalom jelzi. Nekem Nati folyamatosan oda rudgosott, fájt iszony.
Az egyéb, mint trombocitaszám, nekem soha nem volt jó. A jelen panaszaimmal nem terhesen simán bombáznám az orvosomat, de most annyival elintézem, hogy pár nap és legkésőbb jövő hét csüt megvan a baba.
A védőnőt nem jutna eszembe okolni, azzal a kis tudáskával, amivel a legtöbb rendelkezik, max a gyerek pelenkázását bíznám rá. Nem várok tőlük sokat, nincs csalódás.

Kép KépKép
lorca

Lorca: elfogadom az érveid, mert tényleg nem értek hozzá. Véleményem arra alapoztam, hogy terhesség alatt többször van pisivizsgálat (laboros is), és azért ott van esély kibökni valamit.
Az egész, amiért beleugattam a témába az az, hogy most az ügyeletes orvost akarják perelni a gyermek haláláért, és hogy az anya kórházi kezelésre szorult.
Ez viszont szerintem nem jogos, mert ennyi erővel a fentebb említett személyek is okolhatók....

Mindazonáltal nagyon elkeserít, ami ezzel a családdal történt.

Kép
Kép]
hendegabi

boo

2009.junius 30 22:37

318. oldal

[quote]S írta:zerintem Nátáli a "külön" baba

kikerestem neked :wink:
Vendég

Sziasztok!

Tegnap még akartam írni, de hát szólított picurkám.
Sillia: Nagyon csinos kismama vagy és milyen vékony, a korodból meg simán letagadhatsz :D .
Czigka: Én is olvastam Viki hozzászólását a másik topikban, le is vagyok döbbenve rendesen :shock: :shock: .
Boo: Egyetértek!!
Dodi: „De a picsid mit csinált volna a gyerekkel? Életveszélyesen beleliheg a kiságyba? Vagy agyonnyalja? „
:mrgreen: :lol: :lol: :lol:
marietta1982

Sziasztok!

Lorca, nekem a 18 hetes UH alapján akartak kort módosítani, de nem engedtem :oops: ... A 12 hetesen -6 nap volt, rá pont 1 hétre -1 nap, na ezt add össze - nem ugyanaz a doki nézte.
Ha jól értem dokinénid van szülésre?! Szorítok, hogy összejöjjön nála a szülés, már úgyis aktuális. Én az AFP-m miatt váltottam 11 év után néniről -bácsira, mit mondjak, nincs valami nagy bizalmam. Nekem elég ciki egy másik pasinak beszélni a lábam közt történtekről, arról csak a férjemnek van papírja :oops: . Ja, és légy szíves ne vedd el az illóziómat, hogy ha már ennyit kell várnom, legalább jó babám legyen :wink: !

De kíváncsi vagyok Pagikáékra, hogy ezt hogy hozták össze? Egyébként tényleg látszik a fotón a különbség - főleg, hgoy Boo felhívta rá a figyelmet.

Boo, a jóslók nekem most olyanok, mint a keményedések, csak a gáttájékon szét akarok szakadni kisebb-nagyobb mértékben és közben kell egy-két mély lélegzetet vennem. Lehet mindez szólóban és egymást követve is. A keményedés fokozatosan megy végig az egész hason lentről felfelé, a görcs pedig egyszerre ránt össze, hogy azt hiszed beledöglesz. A többiek jól leírták az érzést, nem lehet összetéveszteni mással.

Ez nálam Martin születésekor (kiírt napon) csak 10-20 másodtercig tartott, de a gyakorisága tankönyvvszerű volt, így bementünk, és így is szépen nyílt a méhszáj, oxitocin és burokrepi után 4 órára megvolt a gyerek. Norbival már fél perc körül volt egy fájás (37 hetesen), jóval intenzívebb volt, könnyebben ki is pottyant és nem kellett fájáserősítőt bekötni.
Most is ezt várom, de ezek a döglesztő fájások még nincsenek.

Ezek a jóslók azt jelzik Boo, hogy Te méhed is készül a szülésre.

Marietta, de jó, hogy van időd beszalani pár szóra!

Anyukák! Képet, képet!!!!

Éva

KépKépKép
agmano

sziasztok kismamik!

voltam ctg-n...minden tökéletes...lánykám tényleg nem akar kijönni...
orvos is meglepődött,h még egyben???!!!
jövőhét hétfőig,ha még egyben vagyok,akkor naponta ctg és max 1
hétre rá megindítják a szülést...

pénteken megyek a potya uhura.kiváncsi vagyok mennyit növesztettem
Kiarát egy hét alatt...

Dodi!
jó nagy babód lesz neked is...

Sillia!
veled álmodtam,hogy megszültél...állítólag nagy boszorkány vagyok,
szóval lehet van még remény...

lilisgabi!
hát a párodat inkáb nem is kommentálom...én se örülnék,ha magamra
hagyna a párom az uccsó napokban,órákban...oldják meg ahogy akarják...
de őt hagyják ki...

magzatvíz:
ma megkérdeztem az asszisztenst és ha elfolyik a magzatvíz akkor
azonnal irány a kórház...

Kép
Kép
csibe83

Külön baba:
Nekem az a 314. oldal, 2009 Június 30 Kedd - 22:11.
Bejött a külön baba tippem. :) A fül elárulta. :lol:

Hendegabi,
Igazából azért én sem értek hozzá. :roll: Tudod, Spektrum műveltség. :lol:
Tragikus, ami velük történt. :( Ráadásul egy elkerülhető tragédia, de azért ez nem biztos. Én egyáltalán nem irigylem az orvosokat ilyenkor. Nem menthető meg minden beteg. A napi kórházi rutin nem egy Dr House, ahol 42 perc alatt diagnosztizálnak bármit, sok-sok tévedés és tanácstalanság után végül kitalálva, hogy mi is okozta a bajt. :? Na jó, egy részre emlékszem, amikor elszúrták és csak post mortem derült ki, hogy egy pitiáner fertőzés volt. Egyszer lelkesedésemben úgy gondoltam, hogy végigolvasom az ilyen extrém ritka betegségeket. Miután az A betűsök nevei kb 8-as betűmérettel nem fértek el egy oldalon, meggondoltam magam. :lol:
Ha összehasonlítjuk azt a mennyiségű vizsgálatot, amit mi "kaptunk" Ancsurtival szemben, hát elég nagy a különbség a mi javunkra. Mégis még laikusként is látszik, hogy a miénk is mennyire felületes. Egyszerűen bízni kell abban, hogy hátha nem velünk történik ez meg. :roll: Eléggé elkeserítő.
Ha mindenre ugrana minden orvos, akkor mind a kilenc hónapot a kórházban tölthetnénk napi orvosi vizsgálatokkal. Persze azt sem mondom, hogy meg vagyok elégedve az orvosokkal. Igenis sok van, aki jobban figyelhetne és jobban képzett is lehetne.

Agmano,
Az uh is csak egy amolyan sacc/kb eszköz. :lol: Amikor Dani BPD-je (feje) egy hónap különbséggel egyezett, eléggé pánikoltam. Tudom, hogy tévednie kellett, de saját gyereknél az agyam nem működik. Ezt el kellett, hogy mondja valaki, aki bébikkel dolgozik a Sotén. Miután lehiggadtam, megnyugodtam, végül el kellett fogadni, hogy két magyarázat létezik erre. A: tévedtek, nem kell parázni. B: Nem tévedtek, akkor a gyerek halott. Mivel mozog, a fejlődik, nem halott, így marad az A verzió. :twisted:
Ehhez képest, hogy -1 vagy -6 még elfogadhatóbb. Változtatni emiatt nagyon nem érdemes, hiszen még ott is napokat tévednek, ahol szinte napra be lehet lőni a baba korát.
Nem kell illúzió, a baba tökéletes és kész. :D
Nálatok mennyi idősen nem igényelték a gyerekek a délutáni alvást?
Én azért választottam dokinénim, mert nő. Erre pechemre lehet, hogy nemhogy egy pasinál, hanem egy ismeretlen pasinál fogok szülni. Ez az én szerencsém. :lol: Ennyi erővel visszamehettem volna az első dokimhoz, aki szintén a Sotén van és különösebb problémám nem volt vele.

Ma apát felhívta a volt cégét felvásároló cég, hogy ki kéne mennie egy hétre Csehországba, hogy megnézze, jól csinálják-e a dolgokat. Csütörtökön. :twisted: Jobb napot nem is választhattak volna ehhez az ajánlathoz. :lol:

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:56-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:57-kor.

KépKép

KépKép
boo

Mennék én mennék, de Zsombi még nem tesz ráutaló magatartást sem. :? :? :? Holnap 11-re kell menjek ctg+dokiszemlére, mi lesz így velem ???

Lorca : hát igen , ezek a "tünetek " vannak, de ez nem újdonság, félek , mint állat attól a "besz@rok de fáj " érzéstől, de várom is már mert akkor tudom kezdődik a buli :roll: :roll: :roll:

Sillia : nagyon szép kismami vagy, szééép pocak !!!

Kedves Anyukák !!! Mutassatok méééég baba fotókat, legalább a máséban gyönyörködhessek máááár...

Kép
ikoka7

Szenvedeeeeeeeeeeeeek!!! Melegeeeeeeeem van és unatkozooooooom ! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép
ikoka7

Sillia
Én is néztem a tv-ben (HELLP-szindrómája volt, a toxémia egyik legsúlyosabb formája--egy ismerősömet emiatt császározták meg 25. hetes terhesen)

Ikoka
És a baba is tudja, hogy most már jöhet?

Boo
Szerethetnek téged azok a lányok :wink:
Anyatej nagyon jó bőrápoló :lol: :lol: :lol: :lol:
Apa nem borotválkozott kórházba indulás előtt :cry:
Zuhanyozni meg azért zuhanyozott, hogy mégse izzadtan jöjjön velem :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
5 perces fájások még hagyján... majd mikor azok besűrűsödnek :roll: :cry: :wink:
Müzli :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hidegfront :roll: :roll: :roll:
Itt nem volt olyan....

Timcike
Köszönjük a beszámolót!

Lorca
Lehet, hogy apa bánná legjobban, ha befeküdnél a kórházba :wink:

Kórházi látogatás
Apa jött hozzánk és anyós (mindennap hozta nekem az ebédet :oops: :wink: )
Vendég

Biztosan meleg van, Hercegnőm ma olyan óránként eszik 10-15 percet :wink:
Vendég

Iringó : igen tudja , csak sumákol :lol: :lol: :lol:

Szegény babák biztosan ők is nehezen viselik ezt a kánikulát :? :? :? Tegnap mondtam Páromnak, hogy mivel nincs erkélyünk és nem kertes házban lakunk, szerezzen nekem egy dézsát, mert azt kirakom itt a ház elé és ki sem szállok belőle amíg nem megyünk szülni. Nemsokára itthon van... remélem hozza :lol: :lol: :lol:

Kép
ikoka7

Sziasztok! 8)

Hihetetlen gyorsan termeltek, pedig BOND most nagyon eltűnt :lol: :lol: :lol: :lol: Mi lesz ha Ő is beindul?! Így is már két etetésen túl vagyunk mire visszaolvastam :lol: :lol:

Apa most ment el védőnénihez, ecsetelőért, ugyanis Dorkilinek szájpenésze van :cry: Már a kórházból így jöttünk haza...na de van is tippem, hogy miért kapta el :roll: :roll: És azt is mondta a védőnéni, hogy túl laza Dorka csípője, volt-e csípőficama, és jó lenne ha ortopédián megmutatnánk 3 hós kora körül, és valószínű kell majd neki terpeszpelenka :cry: Csak azt nem értem, hogy miért nem szólt nekem erről sem a Bp-i gyerekorvos, sem az itteni??? Ugyanis mindketten vizsgálták...az itteni doki azt írta a kiskönyvébe pénteken, hogy Csípő-ok...
Szemecskéje (bal) is be van gyulladva, azt csepegtetjük, de most már egész szép!Köldöke is nagyon szép :D

boo: köszi :lol: valóban nagyon sokat változott azóta!! Napról-napra, de én is inkább csak a képeken látom ezt meg, amikor visszanézem. :D Nekem nagyon-nagyon tetszik az a pihenőszék!!
És az is nagyon tetszik, ahogyan itt harcolsz szúnyognéval, nagyon kéééész, jót röhögtem itt magamban :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja, és köszi mindenkinek a "cuki Dorka" hsz-okat :D :D :D :wink:

marietta: Ti mióta viszitek ki Domit? és meddig vagytok kint, mindenhova viszitek (tehát pl. bolt)? Mi még csak esténként megyünk egy kört itt a környéken babakocsival. Nagyon édes a hordozó kép :D :D

S íme a kisasszony, ez nagyon friss kép, most készítettem, ahogy durmol :D
Kép

Kép

és tegnapi pancsis:
Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

f.nikici

Anna, vagy csak "anya kell".

Lorca, az én nagy büszkeségem, hogy következetességem hatásásra a fiúk a mai napig alszanak délután :lol:
Ez azzal jár, hogy este fél 10-ig pörögnek, de az esti olvasás közben lenyugszanak és mindenki külön-külön megy aludni, egyedül.
Reggel fél 8-ig ki kell verni őket az ágyból -munka mellett nem gond, különben nem lesznek álmosak és lehetőség szerint szabadtéri programot kell biztosítani délelőtt is, hogy elfáradjanak. És du 1/3-kor is kidobom őket az ágyból.
Előnyei: 1. én is kumhatok egyet, 2. tök kiegyensúlyozottak, ha kimarad az alvás, akkor tiszta hisztis az este.

Szeptembertől Martin sulit kezd és még korábban lesz kénytelen felkelni, de nem hiszem, hogy hiányozni fog neki az alvás, most is van, hogy csendben eljátszik az ágyán alvásidőben. Neki már nem hiányzik, de nekem ez így jó, szerintem könnyen át tud majd állni. Ezért is hagytuk őt külön szobában, mert este 8-kor csicsi lesz neki. Az öccse(i) meg randalírozhatnak még 1/2 10-ig.

Na ez jó részletes volt :oops: .

Holnap újabb hidegfront, lehüléssel! :lol: :lol: :lol: Ikoka, Sillia most Ti jöttök!

Éva

KépKépKép
agmano

Nikici : köszönöm, teljesen elérzékenyültem a képek láttán. Gyönyörű baba !!!!!

Kép
ikoka7

F. nikici!

Nálunk úgymond közelező az ortopéd szakorvosi vizsgálat, de én a nyakát tornáztatnám, mert mindig egy oldalra fordítja. Ha elaludt fordítsd át a feját balra, mert csálé lesz a feje, lapos lesz a jobb oldal. Nekem mindkettő féloldalas nyakú volt, d ehamar ki lehet tornáztatni.
A pelusos kép alapján szabályosnak tűnik a csípő, de ezzel nem volt gondunk, védőnéni többet látott.

Dorkili egy angyal, gyönyörű, én is kérem már az enyémet...

Éva

KépKépKép
agmano

Nikici: Jaj, olyan kis cukorfalat Dorkili :D . Megzabálom :lol: :lol: :lol: . Mi is csak esténként visszük ki egy körre, tanácsadáson kívül még nem voltunk sehol. Mivel koraszülött volt, azt mondták, hogy várjuk meg míg eléri a 3 kg-ot, azután lehet majd hurcolni. De mivel, dög melegek vannak nem nagyon viszem napközben sehova, bevallom őszintén még nem merem :oops: :oops: :oops: .
Mi jövő héten megyünk csípő és hasi uh.-ra, szemészetre, utána való héten koponya ultrahangra, aztán majd valamikor hallásvizsgálatra. Ja és van még nálunk is külön ortopéd vizsgálat is. Koraszülötteknél ez mind kötelező.
marietta1982

ikoka: köszi :wink: és most már megy a drukk, holnap, ma éjjel jön a hidegfront, úgyhogy tessék megszülni :lol: én is hagy gyönyörködjek a Te manókádban!

agmano: Neked is köszi! :D Most a képek csalókák, mert egyébként általában pont a másik irányban van a feje, és én szoktam átfordítani, éppen a fent említett probléma miatt! De akkor már lehet túl sokszor átfordítom?!Most hogy így mondod, lehet :roll: elnézve a képeket :shock: :roll: S hamarosan már Te is babázol! :wink: Nagyon remélem én is, hogy nincs semmi a kis csípőjével sem!

marietta: köszi :D:D:D na teljesen meg tudom érteni! én is pont így vagyok vele, hogy féltem, pedig nem volt koraszülött, és nem is született kis súllyal, de nekem mégis olyan kis picike...akkor Nektek is kijut a vizsgálatokból :roll:

f.nikici

Sziasztok!!

Látom,már nagyon nem bírtok aludni,mert tegnap este óta írtatok egy pár oldalt,amit nem győzök visszaolvasni,de majd csak behozom.
A mai nap hosszú volt. Reggel 8-ra mentünk CTG-re a kórházba,ahol csak fél 10-kor kerültünk sorra,mert a szülésznőm épp egy szülésnél volt. Nagyon durva,épp egy cigány lány szült,beszélgettünk az anyjával meg a barátnőjével a váróban,tegnap reggel 6 óra óta görcsölt,és ma mikor eljöttünk,akkor szült meg. Nem volt sem fogadott orvosuk,sem szülésznőjük. Ők azt mondják,azért hagyták ennyi ideig szenvedni. Ezt mindenki döntse el maga,hogy tényleg így lehetett-e,de szerintem is lehet benne valami igazság....
Nálam CTG tökéletes,méhszáj zárt. Amikor leszálltam az ágyról,mondja a szülésznőm,hogy nem megijedni. Mondom miért.Na,akkor lenéztem és látom,hogy csöpög belőlem a vér... Még jó,hogy a cuccunk már a kocsiban van,így apa tudott nekem hozni egy nagy bugyit,amibe belefért a Magdi által adott ÓRIÁS betét... Azt mondta,hogy abba fog maradni a vérzés kettőig maximum,ha nem menjek vissza. Szerencsére tényleg így volt,már csak egy picit barnás,de alig. Amúgy azt mondja,hogy ki fogja húzni a Lili a kiírt időpontig,mert látszik,hogy jól érzi magát. Amúgy tényleg nagyon aktív a kiscsaj. Volt egy csaj,aki pár nappal már túlhordta a babáját,na nála burkot repesztettek,nem is engedték már haza,szegény,várta a csodát,ott ült már vagy 2 órája,fájások még sehol. Remélem szegénynek már megvan a baba.

KépKép
KépKép
nyuszi81

f.Nikici: nagyon husi, igazi kiscsaj Dorkili!
szerintem védőnéni fontoskodni akart kicsit, de ha megnézetitek abból nincs baj.
Egyébként Nócit terpesz-betéteztük, abszolút nem zavarta.

Marietta: és Domi képei??? Ma még egyet sem láttunk róla!!!!

Ikoka: én asszem nem bírom tovább. Piszok nyügi vagyok, nem tudok se állni, se ülni, se feküdni, a járás: mint egy agyonhízlalt kacsa....
Megálltunk a játszótéren oviból jövet, de kb 3 perc után mondtam Nócinak, hogy induljunk, mert állni nem tudtam már (oviban is beszélgettem vagy 5 percet), ha leültem egy padra, meg mint akit jól és nagyon durván megb..... olyan érzésem volt.

Hidegfront: valahol elveszett.....

Viszont klarka és Sillia is eltüntek.

SZÜLNI AKAROK!!!!!

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok :)

csak pár kép erejéig:
Kép első nap Kép végre otthon Kép Kép tesók :)
o.heni

Heni: nagyon édik!!!!!

Kiváncsi leszek, az én lányom mit fog produkálni majd a babával!

Kép
Kép]
hendegabi

itt vagyok, nem tűntem el.
Sajnos :(

ha éjjel akarunk szülni, akkor lassan hozzá kellene kezdeni...
Vendég

Sziasztok!

Agmano, azért kell, mert csütörtökön császároznak.

Elköszönni jöttem, mert holnap reggel 8-kor van jelenésünk a kórházban, és előtte még Marcit elvisszük anyuhoz, így nem lesz már valószínű időm bekukkantani. Tesóm jön majd a hírekkel, apjuk meg hozza a képet. Mindenki vigyázzon magára!!!!
Most Bond jutott eszembe, aki az írta, milyen furi, hogy tudom, hogy egyedül megyek be, de ketten jövünk ki, úgy gondolom én erre még annyira nem vagyok felkészülve... .

kispiskóta

Utsó pocakkép (+20 kiló):

Kép

kispiskóta

kispiskóta: sok sikert!!!! Drukk-drukk-drukk.

Sillia: így van, de nem akaródzik..... :cry:

Holnap nekem is 8-9 között kell megjelennem NST-n, utána doki bácsi vizsgál :?
Aztán megmondja a frankót! :lol:
(hacsak az éjjel nem leszünk mégis nagyon ügyikék!)

Kép
Kép]
hendegabi

Sziasztok!

Nemrég értünk haza, papáék voltak fent a kardiológián, kontrollon, aztán mi hazavittük őket Szfvárra.
Sillia, integettem :wink: !

Csak rapid, mert nem vagyok formában :oops: :

Nikici!

A világért sem akarom felülbírálni a védőnénid véleményét, főleg látatlanban, de sztem ne ijedj meg, mert ha a két gyerekorvos szerint oké a csípője, akkor oké is. A pelenkázós képen is látszik, hogy tényleg "kisbéka", de ez tök normális :wink: . Azért persze, ha nézi a doktornéni, említsd meg, de ne idegeskedj, sztem tuti nincs baj :wink: !
Csípőficam a lóf@szt! Hőguta a fontoskodó védőnéninél :twisted: :lol: !
(ha vmi Istentelen véletlen folytán igaza lenne, majd utólag bocsánatot kérek tőle :lol: )

Amúgy babóka tündéri :wink: !

Nyuszi!

Vérzés: hát én azért besz@rtam volna! :? Mi miatt volt? Hogy megmatattak?
Amúgy ma is mondtam anyunak, hogy lassan jön Nóri a Lilijével :wink: :lol: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?