A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

aha :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

itt vagyok én is, csak csavarogtam....
voltam bevásárolni, meg barátnőmnél is, akit elhívtam holnapra, márc. 28-as születésű lányával befér! :wink:
most derült ki, hogy muszáj is lenne jönnie, mert otthagytam Máté gyógyszeres pakkját... persze a gyógyszerei itthon vannak, csak a vas és a d vitamin csepp maradt ott, ami pótolhatatlan...de az ráér du. is...

tényleg hányan jöttök? csak hogy tudjam, mennyi tésztát főzzek...
édességről nem gondoskodtam csak, mást tényleg ne hozzatok!

Még az lehet, hogy Fanni is itthon lesz, mert du. jött a nyafka hangú telefon, hogy szeretne hazajönni, úgyhogy lehet apa hazahozza este, de azóta már megint maradni akar, úgyhogy estig még gondolkozhat rajta...

szuper, hogy Gabka elhozza Nemlajost!

Gyöngyi
az Irhás árokról lehet az adorján u-ra kanyarodni, ami meredek. inkább gyere tovább a törökbálinti úton, és az Edvi Illésen gyere fel!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Adrin
Nemlajos
Gabka
Gyöngyi
Masut?
barátnőm Kingi?
kihagytam valakit???

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

gabka, nekem majd írd meg feltétlen, hogy mikorra legyek útra kész! :D

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

naponta kb. fél órát ülök ide és akkor is csak épp elolvasni van időm reagálni nem ...

Erpé: nagyon jól esett a hiányolás, köszönöm :D!!
Nemlajos:
igazán sajnálom a történéseket, gondolom nem lehet egyszerű így élni és minden elismerésem, h van erőd ahhoz, h megpróbáld helyrehozni a dolgokat. apa nálunk is "szeret" néha kiakadni (pl. politikán), de most már rászólok én is (később meglátjuk milyen eredménnyel!)!
Csibb: gyönyörűek a képek, mint mindig!!!
Moncsi: Livi tényleg nagyon édes ahogy rácsodálkozik az ebre :lol: :lol: (majd reagálok a privire is amint lesz több időm)

mit akartam még, mit akartam még???

Vica: szépek vagytok nagyon!!
Bea: olyan izgik tudnak lenni ezek az első randik!!! :wink: :lol:

na majd elfeljtem: Katka utólag is Boldog Szülinapot!!!!

ügyik azok a babák akik már eszik a lábukat :D, mi még csak az oldalra fordulásnál tartunk és tudjuk a hátunkra fordulást, de mindkettőt szigorúan csak akkor ha épp kedvünk van hozzá, egyébként anya segítsége után síkítozunk :D. Bálint nagyon csikis, eleinte csak (mint nálatok Kukli) hónaljban volt, most már az egész oldala és néha a pocakja is.
rólunk: majdnem meggyógyultunk már :D. az első adag antibiotikumot a gyerek kihányta másfél óra múlva, a második adagból szinte semmi nem ment le a torkán, mindent kiköpött. aztán jött a fecskendős módszer és az bevált, szerencsére holnaptól már nem kell szedni. az orrát még szívom néha, de már az is kezd normalizálódni :D. hasonló rossz éjszakáink nekünk a hét elején voltak, azóta minden a "régi" kerékvágásban, leszámítva, h esténként elég későn alszik el (ami alól kivétel a mai nap, mert 1/2 8-kor csak enni kelt fel). tegnap voltunk apósnál utána anyósnál. az én gyerekem egy angyal volt!!!! semmi hiszti egész nap, jól meg is lepődtem, mert az idegen helyeket és "idegen" embereket nem nagyon szereti. de tegnap mindenhol mosolygott és láthatóan jól érezte magát!
hirtelen ennyi ... ja és elkezdett "ejtőernyőzni" :D!!
ja igen! jelenleg a kedvenc játék az ásványvizes üveg :D :
Kép anya is mindig ezt issza!!!
Kép az új játékával
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wicca 2009.07.19 19:47-kor.

Szép napot!
Vica
wicca

Papillon: mit szólnál ha mi itt megszavaznánk egy napot Lizi névnapjának??? :lol: :lol: :lol:

Szép napot!
Vica
wicca

Csibb: Mit jelent az hogy meredek? mennyire meredek? nagyon nem érdemes arra próbálkozni?

Kép

Kép
gabka77

Gabka
azt jelenti, hogy egyesben lehet csak feljönni a végén. és szűk is, tehát csak egy autó fér el rajta egyszerre, úgyhogy ha félúton vagy és jönnek szembe, akkor ezen a meredek szűk utcán kell lavírozni, hogy elférjetek, és kevés az olyan hely, ahol le lehet húzódni. és ha megállsz, akkor egy ilyen eset után elég nehéz elindulni. szóval csak nagyon rutinos sofőröknek ajánlom! :wink: 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

és ezzel szemben a másik pedig laza!!! 8)

Wicca
jó, hogy jöttél, örülök, hogy Bálint gyógyul!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Jó talit holnapra!!! Egyétek meg az összes spenótos tésztát!!! Nyam-nyam!!! :lol:

Vica, wicca, édesek a gyerkőcök!!! Örülök, h Bálint jobban van!

Bea, és a randi óta mi történt???? Taliztok még??? MEsélj a pasiról!!! (ha akarsz :wink: )

Gabi
Kép

Kép
tehuti

na én asszem rutinosnak itélem magam (lassan 20 éve tanultam meg vezetni , igaz jogsim csak 14 éve van :) ) meg ottómata ottóval leszek 8)

Wicca örülök én is, hogy gyógyultok és nagyon cuki Bálint baba :)
A pillepalack a legjobb játék, nem is kell a gyereknek más :)

Lilit "Keljfeljános" bosszantja napközben, nagyon édes, amikor dühössen kiabál :)
Ma egyébként nagyon rossz napja volt. Egyrészt pénteken kapott szurit, szerintem a foga is bántja, ma alig aludt és az uborkát nem türi a kis gyomra én meg zabáltam egész hétvégén az ubit :oops:

na megyek szunnyadni, mert tegnap a vendégek ma mentek haza (fél 3ig itt voltak). 5kor keltem, úsztam, aztán ma is itt voltak barátaink és Lili elég fárasztó volt

Jó éjt, holnap találkozunk :)

Kép

Kép
gabka77

Ja, Szonja mostanában annyira ledugja kezét, hogy bokákol, jön ki a tejci....kész ez a csaj.....remélem nem lesz bulimiás.... :shock: :)

Gabi
Kép

Kép
tehuti

bokákol? :shock:
ezt se hallottam még :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

jó éjszakát, holnap találkozunk :D

KépKép
KépKép
adryn

Wicca: Bálint nagyon helyes! Örülök, hogy jobban van!
Vica: Nagyon szépek a gyerekeid! Azért jó kis nyaralás lehetett!
Bea: Örülök a randinak! ;) Ne haragudj ránk, hogy ilyen kiváncsiak vagyunk, de te vagy az egyszem, aki ezt megteheti köztünk.... :roll: Csak annyit mesélj, ami publikus! :oops:
Csibb és többiek: Jó talizást nektek! 8)
Gabka: Nagyon bírod a tempót!

Én nagyon élvezem a nyaralást. Délelőtt felderítettük a terepet. Délutáni alvás alatt Zsófival bicikliztem, meg fagyiztuk. Jó volt, hogy jutott rá is elit időm. Délután meg fürödtünk a Velencei tóba. Felfújtuk a csónakot és Petiapu csónakáztatott mindenkit. Engem is vitt Petivel. Tök jó volt! Vacsora után meg a parton mentünk olyan 2 kilómétert. Rendesen megbámultak minket! :lol: Petiapu biciklivel, Dani oldalkerekes biciklivel, Ágica biciklivel, Zsófi rollerel, én meg görgkorcsolyával toltam Petit. Mindezt szélcsendben, naplementében, nagyon szép volt! De hát az élet szép! 8)

Katka

Lilypie Kids Birthday tickers
katka22

hja, én is akartam ám Bálint babád dicsérni, annyira édes, ahogy nyúl a játékaiért! :D
Olyan jó látni, ahogy az újszülött arcok szép lassan egyre karakteresebbé válnak!
És hát az üdítős flakon már nálunk is sláger, igaz, meggymaggal, de még koránt sem fog ilyen ügyesen a Döme fiú.

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

katka, majd lesznek fotók is a szép naplementéről (is) :?: :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Sziasztok,

ma most először ültem le a gép elé, látom Csibbes tali minden részletében jól alakul (mindenki eljut autóval és fincsi spenótos-halas rakott tésztát eszik - Csibb, a recept érdekel!). Biztos tök jó lesz, majd ne felejtsetek el fotózni! (Nem lesz ott Katka, a megbízható talifotós)

Vica, jók a képek. Pannalányod nagyon csinos csaj! És Bulcsú jó kis huncut lehet. Ha el is fáradtatok, de azért biztosan nagy élmény volt mindannyiotoknak a nyaralás. Jó kis helyeken jártatok a képek alapján.
A nyaralások alatt én egyébként nem szoktam pihenni, illetve aktívan pihenek (bár mióta vannak gyerekek, azóta nagyon felértékelődött az alvás és a csend :) ), mindig is valami aktívkodást csináltam nyaralás címén. Pl. Kenutúra, vadvízi evezés, hegymászás, ilyesmi. Egyetlen egyszer mentem el tengerpartos láblóbálós nyaralásra, két nap után kínomban körbestoppoltam a szigetet... :)

Wicca, örülök, hogy kicsit bejelentkeztél, és írtál magatokról. Jó hír, h Bálint jobban van már. Gyönyörűek a szemei továbbra is! Nagy fiaddal mi van? Régen írtál róla.

Gabka, 5-kor keltél úszni? :shock: :D Gratulálok! (én nem tudnék...) És jól esett? Hova mentél? Lilinek remélem, hogy jobb napjai jönnek.
A fiaink összeeresztése nem tudom, h mikor jön össze: ezen a héten úgy tünik, hogy Samu itt marad Baracson mamázni-papázni. Nagyon jól érzi magát, imád itt lenni (nagy kert, nagy kutya, ráérő nagyszülők), és ha anyuék nem tiltakoznak nagyon, akkor itt hagyom néhány napra... Én kedden megyek vissza Bp-re Katával. Persze ha úgy dönt, Samu is csatlakozhat :) Ti ugye pénteken utaztok el? Mennyi időre is?

Tehuti, Katababa is le szokott nyúlni a torkán újabban...

Bea, a Picasa fényképszerkesztője nekem is tetszik. De tény, hogy az én fotóim meg sem közelítik a Csibb által mutatott csodákat.
Megyek aludni, tegnap nem volt valami fényes éjszakánk, remélem, h a mostani jobban alakul.

erpé

végül Fanni nem jött haza... :roll:

Erpé
én most nem tudom itthonhagyni a fényképezőt, úgyhogy mindenképp kattintgatok majd!

spenótos-tonhalas tészta:
hozzávalók:
spenót (lehet a püré is, de én a levelekből szoktam, de most nem kaptam...)
tonhalkonzerv
fokhagyma
só bors

általában olajos tonhalat veszek, így nem kell olaj, a konzervet beleöntöm egy kis edénybe, tűzre teszem, aztán belerakom a mirelit spenótot, fedő alatt párolom együtt őket. majd befűszerezem (só, bors, fokhagyma) végül felöntöm tejszínnel.
a főtt tésztával összekeverem. belerakom egy tepsibe, sajtot reszelek rá, és kicsit megpirítom a sütőben.

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

hű, én most valamit majdnem csináltam a picasával, de befagyasztottam a gépem... bahh! :?

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Vica
Panna ugrása szenzációs! persze a többi kép is szuper!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos
a te meggymagjaidat kiraktam az asztalra! itt ne hagyd!! :twisted:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

na megyek aludni.
pakolásztam, holnap még porszívózás, felmosás, főzés, aztán jöhettek! 8)

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

csibb, rendben :D :D :D
Én meg jelentem, valamit alkottam:
Kép

Rettttttttttttttentő büszke vagyok ám magamra, hogy mindezt bátran, szinte null nyelvtudással :D 8) :roll:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Tudom, hogy nem nagy dolog, de hát annyi effektet végigpróbáltam, hogy még! :D
Nagyon izgi, de tényleg!

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

:D
bokákolás szó nálunk is elterjedt,bár mikor előszőr hallottam néztem nagyokat

szóval valami édes és innivaló kell? Hűű próbálok vinni valamit, csak anyóstól megyek, és ha bealszanak a lányok kérdés, hogy tudok megállni vásárolni :?: :idea:

Kép

Kép
pgyöngyi

Ennivaló nem kell!!! :D
és nekem mondjuk édesség sem... sőt, most jutott eszembe, hogy egy kókuszgolyót simán meg tudok még csinálni! :idea:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos
nagyon ügyes vagy!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Nemlajos ügyes vagy!

Katka, és kiváncsiskodók( :lol: ) szívesen mesélek, de még tényleg nem tudok mit, mert két hét múlva találkozunk újra, ha eljutunk a második randiig. Első randin volt egy-két hiányosság, amit szerintem illett volna, és elég intelligens és idős ahhoz hogy tudja, pl egy virág, de lehet én vagyok a régimódi, és hát tökéletes ember nincs :twisted: :lol: Amúgy Afrikai származású, 3 éve él itt, olyan helyen (eléggé ismert, nyilvános) dolgozik, amit itt fórumon sajnos nem mondhatok el így a tudta nélkül, ahogy a foglalkozását sem, azonkívül tényleg izgalmas egy olyan emberrel találkozni, akihez tényleg vonzódsz, főleg ha több mint egy éve a kezedet sem fogta meg senki, furcsa és jól esik egy másik ember közelsége.

Wicca, nagyon édes Bálint baba, és további jobbulást!!! gyere gyakrabban és mesélj hogy vagytok:D !!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Katka, nagyon örülök hogy ilyen jól érzitek magatokat!!!! alig várom a fotókat

Bea, Maja

Kép
bea1978

Elhiszem, hogy megnézték a szép nagy családot, ráadásul mindenki járművel :lol: :lol: biztos szép lehetett a naplementében, meg a romantikus éjszakák :wink: :P

Bea, Maja

Kép
bea1978

na jjó nem leszek itt indiszkrét vagy mi 8) :lol: :lol:

Bea, Maja

Kép
bea1978

csibb: én most elhúzok itthonról, pü-ben átküldöm a mobilszámomat. Csörgessél már rám egyet légyszi, hogy tudjam én is a tiedet, ha gáz van, eltudjalak érni :)

Kép

Kép
pgyöngyi

Csibb ezt a receptet mentettem, van még ilyen gyors és finom a tarsolyodban?

Jó talit nektek!!!

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bea
majd gondolkodom.. tulajdonképp csak gyors kajákat szoktam főzni... de most épp egy sem jut eszembe... :roll:

most nagy kedvencem a zöld-rizs: petrezselymet, spenót levelet, zellerzöldet, borsót teszek bele!!! :P nyami!

vagy barna rizs magokkal: megpirítom a magokat (ami van, dió, mandula, szezám, stb...), majd a főtt barnarizsbe keverem, amit petrezselyemmel főzök. nyami!

de a leggyorsabb kajám a tepsis hal, amit mirelitként veszek és csak bedobom a sütőbe! 8) :oops:

mogyorós csirke:
egy fej fokhagyma préselve olajra, csak épp hogy megkapatni, mert különben keserű lesz!. rádobni a kis csíkokra vágott csirkemellet, megpirítani, leönteni 2-3 evőkanál szójaszósszal, és hozzáadni egy zacskó sós mogyorót. nem kell sózni a hús külön, mert a szója szósz is, meg a mogyoró is sós! kicsit rotyogtatni, és kész! rizzsel!

na majd még elmélkedem, de most mennem kell készülni! :wink:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Katka: Dehogy bírom a tempót este már meg akartam halni, annyira fáradt voltam és én nem is maradtam fel fél 3ig, csak a párom :)
Az ő barátai voltak, ő is alig várta, hogy húzzanak már el, de ők jól érezték magukat itt :)

Erpé: igen 5kor keltem, hogy uszi elött még álmában megszoptassam Lilit, aztán 6ra odaérjek az usziba.
Szigetszentmiklóson van az Oázis nevű strand. Szuper csúszdáik is vannak, fűtött gyerek medence, fedett úszómedence, szauna, pezsgőfürdő.
Ha visszaértünk a nyaralásból venni fogok bérletet és eljárkálok úszni, ha nem hajnalban, akkor esténként, de muszáj, mert recsegtem-ropogtam.
3-án jövünk vissza, de utána rögötn jön németországból a barátosném a 3ból 2 gyerekével, és vasárnapig maradnak. Szóval legközelebb aug 10 környékén leszünk "szabadok" de akkor meg már kezdődik Levinek a bölcsi. De azért majd megoldjuk az összeeresztést.

Na megyek mert egyszerre ordít mindkét gyerek, és a tali előtt még a dédit is meglátogatjuk :)

Kép

Kép
gabka77

csibb: akkor innivalóban maradjunk?
Viszek egy üveg házipáleszt, jó lesz? :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

hű, ilyen korán kezdődik a "jé, ez kifér a rácson" korszak? :shock: :shock: :shock:
Eddig azt hittem, véletlenül estek ki a játékok, de ma láttam, hogy nem... :twisted:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

innivaló is csak akkor kel, ha nem jó az ásványvíz vagy almalé!

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

no, gabka most van úton értem, én meg fel vagyok pakolva, mint aki nyaralni megy...
Lehet, hogy haza sem jövök...? :D
bakker, hol a megígért 24˚C-om??? :? :shock:

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Ok Csibb, köszi mentettem rtf-be( :x ), ötletes, gondolom finom is, mogyorós csirke :P :P !!!
Fel kellene már telepíteni az office-t, az utolsó újratelepítéssel lekerült :roll:

Bea, Maja

Kép
bea1978

Bocs, lányok, nem megyek, be kell fejeznem egy anyagot...

Masut
masut

Bea, izgisen hangzik a pasi!!! (ismert Drukkolok, h minden úgy alakujon, ahogy szeretnéd!!! :wink:

Talisoktól kérünk majd képeket!! Hajrá spenótos tészta!!! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

köszönöm Tehuti :)

Bea, Maja

Kép
bea1978

csajok! Már ezer éve akarom kérdezni, h Tencsiről tudunk vmit???

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

nemrég mentek el a csajok, én nagyon jól éreztem magam. remélem, ők is...
mindjárt feltöltöm a képeket, csak még töltenem kell az elemeket, mert persze lemerült a gépem... :?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Bea: Izgalmasan hangzik a dolog.... Virág valóban kellett volna, de biztos még bizonytalan a pasi magában... ;)

Csibb: Nagyon jó receptjeid vannak. 8)

Nemlajos: Bizony egyre fifikásabbak. ;)

Masut: Csak nem fordítasz?

Talira irigy vagyok. Ráadásul itt megint rossz idő van.... :( Úgy látszik nekünk idén ez egy ilyen nyár....

Katka

katka22

húúúú lányok ez tényleg jó volt, és már nagyon szükségem volt is rá(az agyam kezdett egy 3 éves gyerekéhez hasonlítani már :D )

Ilda: benned egy hihetetlenűl kedves lányt ismertem meg (nem is értem a komplexusaidat :D ) és simán még vagy kettőt :P

Jajj és a többiek is (Gabka, Csibb, Adry) olyan kedvesek vagytok és annyira jó volt tényleg :D

A babákról meg ne is beszéljünk :) tünemény az összes. Közben Eszti megtartotta Dömével a kézfogót, szóval ez van lányok :wink: De Lili baba is pasizott ám rendesen :) Nico fiú és Máté fiú is csúcs szuper fazonok. No és ott volt ám Levi is, akivel a nagyobbikam egész jól kijött (igaz a végén volt egy kis eresztd el a hajam, de ez betudható a fáradságnak)

Én meg jól bemutatkoztam: Lili belepisilt a bilibe, amit sikerűlt a wc helyett a bokámra önteni, majd lezuhanyoztam magam és sikerűlt a fejemre is rányitni a csapot, szóval ennyi.

És ezt a spenótos tésztát meg fogom csinálni mert isteni. köszi csibb mindent :)

Kép

Kép
pgyöngyi

gyöngyi, kézfogó, wc :lol: :lol: :lol:

Hát, lányok, ez istentelenül jól esett, én nem tudom, mi történt ott, de úgy jöttem haza, hogy most NAGYON a helyemen vagyok, most nagyon jó minden, ahogy van (bizonyára jót tett a Zurammal való kibékülés, a Döme álomba illő viselkedése, gabka kedvessége, csibb meghívása, és a lányokkal való beszélgetés így együtt).
Úgyhogy hazajöttem, bontottam egy mentessört, és beraktam egy mosást (ami nálam nagy szó, mert ez már két program egy nap! :wink: )
Asszem, egy időre most megint kijöttem a mocsárból :D

Szuper volt, köszönöm! :D

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Katka
holnaptól jön a kánikula és napsütés!!! tarts ki!!! :D
meddig maradtok?

Gyöngyi
ne hülyéskedj, ilyen bárkivel előrfordulhat! a zuhanyunk pedig már sokakat megtréfált, beleértve minket is az elején... mire rájöttem, hogy hogy kell és mit tekerni... :roll:
örülök, hogy jól éreztétek magatokat! :D

igen, ebben tök igazad van! Nemlajos tényleg egy mosolygós, kedves, aranyos lány!!! én sem értem, mi baja van magával... :roll: és a haja pedig kifejezetten csúcs!!!! 8)
és még Döme is hasonlít rá! :lol:

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?