A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Csajok, muszáj kérdeznem, mert aggódom...
Van egy anyajegyem, ami elég hülye helyen van (a fenekemen, de már közel a hüvelyhez, nem tudom jobban leírni). Amióta Pannát várom, nagyobb lett egy picit és olyan szemölcsszerűen kinőtt. De semmi színváltozás, nincs udvara, stb. Tehát olyan, mintha egy anyajegyből szemölcs vált volna. Nem fáj. Ha hozzányúlok, érzem, de nem fájdalmas. Szerintetek lehet belőle baj?

Kép
zsuzsi**

Bori és miben hoztátok haza Ádit?Mózeskosár vagy bébihordozó?És a ruha is érdekelne.

Zsuzsi én úgy tudom,hogy az anyajegyek mérete növekszik a terhesség alatt,a színe is változhat.Nekem ami a hasamon vagy a combomon van mind nőtt gondolom a bőr tágulása miatt.A tetkók is nőnek,torzulnak ha vkinek a hasán van.
pillangó7

Hahó Lányok,
Látom nem egy vidám nap ez sokaknak :( Mindenki nagyon várja, hogy kicsi babája kibújjon

Zsuzsi
2 dolgot írtál, ami is nagyon hasonló a helyzetemhez:
- az utóbbi 1 órán belül 4-5 eszméletlen brutál szúró érzés volt lent (én is a fejecskére tippelek, hogy helyezkedik, de mit mondjak, ijesztő)
- nekem meg 3 csúnya ajagyegy jött a bal mellemre 2 hete, eddig nem voltak ott! S az egyik bimbóközeli! na ezen én is ugyancsak izgulok

Bori
A szememben egy valóságos hős vagy! Ennyi idő után én rögtön rábólintottam volna az EDA-ra

Kép
Kép
emma1976

Emma: utánaolvastam, elvileg a szülés előtt egy hónappal kb kezdenek a bébek beékelődni és nyomják szét a medencénket. Ez jár szúró fájdalommal.

Anyajegy ügyben nem tudom, mit tegyek. Majd elmondom azért a dokimnak.

Kép
zsuzsi**

Anyajegy. Nekem is volt egy már a szülés előtt jóval a combtövemben. Nőgyogyó le akarta szedni még a terhesség alatt, de mindig lusti voltam bemenni a kórházba. Aztán megdumáltuk, hogy szüléskor leszedi. Amikor stoppolt, lenyisszantotta azt is.
Én is úgy tudom, hogy nő a méretük. Szülésnél nem zavart.

Eda.
Csajok, tényleg ki lehet bírni!!! A szülés az élet része, és én ezt akkor nagyon átéreztem. Meg alapvetően gyógyszer ellenes vagyok.

Hazajövetel. Babahordozó, rövidujjú body, zokni, sapek, 2 textilpelus, agy alá, egy fölé. A kocsiban sapek le, mert nekünk nincs légkondink és elég meleg volt. A pelsu maradt, mert sok kisbabához hasnolóan Ádi is nyugtalan, ha nincs betakarva. Viszont nem vettünk olyan napvédő izét az ablakra. Az nagyon hiányzott. Egyből megálltunk, és egy pelust tettünk az ablakba.
Vendég

Na, kialudtam magam, nem tudom estére hogy fogok birni aludni, de most legalább nem fáj a pocakom...

Én is lefényképeztem a mai CTG-m, nézzétek meg, bocsi hogy nem illesztettem ide be, de nem találom a progit amivel lekicsinyíthetem, a párom megint variált a gépen, de katt rá és megjelenik!

Nekem kicsit fura volt, mertr eddig ilyen hullámok nem voltak benne, márpedig azok fájások voltak a javából három is, de a doki nem mondott rá semmit, mert persze csak az ügyeletes rákukkantott és kész, az én dokim szabin...
Remélem kihúzzuk 28-áig.
Nálunk 0-90-ig méri a fájást, de kettő szerintem simán a felett volt...

http://henchy.extra.hu/e107_plugins/aut ... %2FCtg.JPG

http://henchy.extra.hu/e107_plugins/aut ... %2Fctg.JPG

Kicsit homályos, de látszik a vonal remdesen, a felső a szívhang, az alsó a méhtevékenység itt is.
Vendég

Kórházi táskák folytatás.
Textilpelus rulez! Egy nagy a bölcsőbe, 1 a feje alá, 2 takarónak, napi 2 az etetéshez. Tehát min. 5+1, és a tej belövellése után (nekem 28. órában, nemtom, mi az átlag) plusz 2 naponta. Függ attól is, meddig kell maradni. És ebből 2 jól jön már a szülőszobán is, hátha nem jó, amit adnak stb.
Nekünk kellett vinni ruhát, és szerették volna, ha már a megfigyelés alatt is ott van, mert abba akarták volna öltöztetni. Nekünk a kocsiban maradt, úgyhogy adtak. De csak kölcsön, vissza kellett vinnem hamar. (az előkészítőn nem mondták, hogy nem adnak!)
Vajúdás alatt csokit alig ettem, mert kiszárította a számat. De víz asszem 1,5 l csúszott le.
Azt írtam, hogy a hálóing mentes életemet jól tudtam folytatni? ;) Póló, felsők, itthoni gatya, derékra kötött kendők. Nekem nem tetszett, hogy minden csaj hálóingben van nappal is. Semmivel nem praktikusabb sztem. És átlátszik rajta a pelenkaréteggel súlyosbított bugyi...
Haskötő rém kényelmetlen, fullasztó érzés.
Külön türcsit a gátra nem vittem, és be is vált a papír kéztörlő v. WC papír helyette.
Intim törlőkendő jó volt, hogy volt nálam.
Evőeszköz, tányér, bögre, konyharuha jó volt.
Töltő!
Ha jó alvó a gyerek, elkél vmi olvasnivaló, vagy tetris. (főleg 1 hét alatt)
Pelenka, popsitörlő jó volt, hogy volt nálam. Pelenkát adtak, de keveset, és nem newbornosat, popsitörlőt nem adtak. Alkoholt, gézt (köldök ellátására), popsikenőcsöt adtak.
Mellszívó jól jött. Amikor kékfény táborban volt Ádi, csak 3 óránként lehetett kivenni. Ha korábban ébredt (összesen 1x, 32 fok volt az inkubátorban), az én tejemből adtak neki pohárból. (jófejek, mert a cumi fel sem merült!)
Pólya jó lett volna, ha nem lenne k. meleg...

Ennyi. Konkrét kérdést még elfogadok! 8) 8) 8) 8) 8)
Vendég

Hencsi! Nem szabályosak, tehát nem szülés. Na, de az erősségük!
És te ezt simán?
Akkor nekem zéró fájdalomtűrőkém van, vagy ekkora egyéni különbségek lehetnek? Esetleg a gauss-görbe jobban fáj, mint az össze-vissza?
Nemtom.
Vendég

Bori!

Tök jó, hogy ezeket leírod, bár én ezeket mond bepakoltam, de pont a textilpelusokat még nem, még jó hogy írtad, pedig már akartam...

Az össze-vissza egyáltalán nem fájt, talán kicsit kellemetlenek voltak mert olyankor helyezkedett Bogi, de a görbe, hát, igen, az már kicsit jobban.
De még az is elviselhető volt.
Szal akkor azt mondod még nem fogok szülni.
Most egy picit megnyugtattál, olyan jó volna kibirni 28-ig.
Most nem fáj a pocakom, de akkor kiváncsi lennék mikor tényleg fáj folyamatosan akkor mit mutat ez az izé...
Márpedig két napja folyamatosan fáj...
Egyébként jól tűröm a fájdalmat, nekem mensikor iszonyat fájásaim voltak, ájulás határán voltam mindíg, szal edzett vok, de aztán majd kiderül, mert szerintem a szülés ezt is felül múlja majd...

Én azt kérdezem tőled, hogy már szabad a picit levegőztetni?
Én attól paráztam, hogy majd ebben a dög melegben csukott ablaknál kell lenni, de akkor én is fogom, végülis baja nem lehet, nem?
Könnyen megindult a tejed?
Azt hiszem Neked sem volt előtejed, ugye?
Mert nekem biza semmi, de majd lesz...
Vendég

Csajok, jelentem nálunk elborult és fúj a szél!!!
Alig várom, hogy szakadjon az eső, remélem fog is!
Talán akkor alszom éjszaka is...
Vendég

Tej. Szülés előtt egy csepp tejem sem volt,és a mellem is alig feszült. Duzzadtabb lett, de semmi extra.
A szülés után kiköveteltem, hogy az első 2 órában meztelenül lehessünk együtt. Ott már mellre raktam. Nem jött semmi, de nem keserítette el (engem sem). Azt mondta egy szoptatási tanácsadó, hogy ilyenkor csak jól tudja csinálni.
Amikor lementünk a gyermekágyra, akkor is mindig mellre raktam, ha ébredt. Ahogy leértünk, megnyomtam a cicim, és jött belőle a sűrű, sárga előtej. Csak pár csepp, de az kb 15 perc alatt újratermelődött.
Ez ment másnapig. Aztán délután éreztem, hogy valami történik a cicimmel, mondtam is a Páromnak, hogy estére be fog durrani. És tényleg. Kőkemény lett, és ha felmasszíroztam, már bőven volt tejem.
Amikor ébredt, megintcsak cicire raktam. Reggelre azonban sárgás lett a bőre, megcsinálták a tesztet, és berakták a kékfénybe (ez még külön sztori, mert a csecsemőorvos nem mondta meg, menyi lett az érték, és mennyinek kéne lennie, ezen összevesztem vele). Ezután 3 óránként kaptam meg. Párommal piszkáltuk, hogy ne aludjon el olyan hamar, egyen többet. Szegényt, mindig felráztuk, meg hideg tárgyakkal nyomkodtuk (mert a sztetoszkóptól felriadt, azt akartuk utánozni), és tényleg többet evett így. Fejtem is, ebből egyszer adtak neki a táborban. Ekkor még sárga volt a tej.
Baszogattak, hogy keveset eszik a gyerek, biztos kevés a tejem. Egy olyan mérleggel mérték, hogy mennyit eszik (5-20 g körül lehetett talán...), aminek a legkisebb egysége 10 g volt... A mérlegek hibahatára tudtommal a legkisebb mért egység +-1. Szóval 10 g...
Igyekeztem elvonatkoztatni tőlük (csecsemős nővérek), és optimistán, boldogan a gyerekemre figyelni. Már reggelre éreztem, hogy kevesebb a tejem. Szerencsére 9-kor visszakaptam, és már nem is kellett visszatenni. Egyből bedurrant a cicim :lol: :lol: :lol:
Azóta ömlik a tejem. Ha az egyikből eszik, a másikból is csöpög.
Szóval, végül sikersztori!
Ott rontottam el, hogy már korábban kicsit jobban kellett volna nógatni, és többször ébreszteni, mert az aluszákonyság, és a sárgulás ördögi körként kapcsolódnak egymásba. A sárgaságtól aluszékonyabb, kevesebbet szopik, így lassabban bontja le a bilirubint, sárgul.

A legfontosabb. Nincsne sok, vagy kevés tej. A baba állítja be a mennyiségét. De ezt a titkot a csecsemősnővérek nem ismerik! A technikát, hogy hogyan tartsd, jól megmutatják, de a mennyiségben nem szabad rájuk hallgatni!!!

Levegőztetést nem tudom. Most olvastam egy pampers füzetkében, hogy már lehet. De persze no szél, no hideg, no tűzőnap.
És a huzat tényleg nem jó! Mi huzatot tartunk, és a gyereket kivisszük a szélcsatornából ;)
Vendég

nekünk rajt van a listán az 1-2 tpelus de a védőnő is mondta hogy vigyek többet.

(köcsögök a szomszédban szélben ijjaznak semmi találati aránnyal, folyton az aluminuimon koppan.szóltam de semmi reakció csak szájhúzás...jön még kutyára teherautó :twisted: )

Bridzsi

Kép
esztora

Köszi Bori, remélem én is ilyen ügyi leszek szoptatás terén mint Te!
Majd igyekszem figyelni, bár itt én nem ismerem milyenek a nővérek, de majd kiderül...
Na csinálok vmi kajcsit, farkaséhes vok, és még nem esik az eső....
Vendég

Na ennyit rég aludtam délután..nyomi lett A Arcom :lol:

Hencsi!
Ez igen, nekem szinte tök lapos mondjuk nem is érzek semmit.
Mensis görcsöket nagyon jól ismerem. Kb. annyira, hogy mentőt is hívtak anno. Buszon utaztam olyan görcseim voltak, hogy a körmöm belevájtam abba tömény gumiba ami az ablaknál van a buszon. Fetrengéses, durva hasmenéses, erős görcsök. Na ilyen volt nekem nagyon sokáig /kb. 7 éven keresztül./

Bori!
Köszi, hogy megosztod velünk a tapasztalataidat. Jól jön. Szívesen olvasom.
torolve_20131003125716

Ja és mensis görcseim csak erős vesegörcsre való gyógyszer hatására szüntek meg anno.
torolve_20131003125716

most jobb kedvem van picit, a dinnye tuti jó kedélyjavító! :wink:

bori nagyon köszi, hogy leírod ezeket!

pl. én beszélgettem egy koilléganőmmel, és teljesen kimeredtek a szemei, amikor azt mondtam, hogy egy bodíban hoznám haza :? most a 40 fokban miért kell ezen kiakadni?

én eddig úgy tudom, magas a fájdalomküszöböm, na majd kiderül!
nálam szerencsére csak 1--szer volt ügyelet a mensisgörcs miatt, amúgy a gyógyszer elég volt rá, én inkább hasmenéses típus vagyok/voltam, aztán innentől ki tudja mi lesz!
többen mondták, hogy volt akinek utána elmaradtak a görcsök és teljesen másképp működött...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Gurgi!

Együtt érzek veled mensis görcsök terén, nekem is hasonlóak voltak....
Nekem annó 24évesen azért írták fel a fogamzásgátlót, hogy helyreálljon, meg ne fájjon annyira.
Ami hatásos is volt, mert egy két nap csúszással helyre is állt, de a fájás csak enyhült, de már az is jó volt, mert előtte én már szinte gyógyszerfüggő voltam nekem semmi nem állította ki, csak két szem meristin meg egy szem algopirin, és ezt így egyben vettem be, ez kiállította, de semmi más nem.

Aztán mikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlót akkor már csak egy szem meristint kellett szednem, szal tudom milyen....

Aztán mikor elterveztük hogy babárt szeretnénk abbahagytam a fogamzásgátlót, hát mondanom sem kell, hogy ismét előjöttek ezek a kegyetlen fájások, és lehet hogy csúnyán hangzik, de mikor 7hónap próbálkozás után végre terhes lettem, szinte megkönnyebbülés volt nekem, hogy nincs több mensi.

Kiváncsi leszek, hogy ha majd megszültünk változik e a helyzet, mert azt mondják, hogy a szülés után megvan az esély, hogy nem lesznek ilyen fájdalmasak a nehéz napok....
Jó volna...
Vendég

Emi Lynia
Katáékat hazaengedték, nem tudod?

KépKép

KépKép
szivvi

Hencsi!
Jaja, azt mondják, hogy megváltozik szülés után.
Mondjuk én 5.5 évig szedtem fogigátlót, attól nekem szinte teljesen megszüntek a görcsök. 99-ben abbahagytam, után már lájtosabbak lettek de az első nap 2 algo mindig lecsúszott.

Tényleg Katáék??

Hi Szivvi!
Hogy vagytok? Mesélj valamit plz! :lol: Lilike drága hogy van? és a kiscsalád? Mesééééééééééééljj
torolve_20131003125716

Gurgi
Köszi, minden okés, nagy-nagy nyugalomban telnek a hétköznapok!! Semmi különös, (kopp-kopp) azt hittem Lili megérzi ezt a hülye szelet, de éjjel egy kicsit tovább kellett ringatni a karomban, megúsztuk ennyivel 8)

KépKép

KépKép
szivvi

Remélem Annee holnap eltekeri a zuhanycsapot, aztán potyognak a bébek :lol: Annyira kíváncsi vagyok, kinek milyen lesz a gyermeke :D

KépKép

KépKép
szivvi

írtam neki ma üzit, hopgy akkor hazamehetnek, vagy már otthon is vannak, de még nem jött válasz! :(

lynia-

annyira felhúztam magam hogy még a kutyát is kiosztottam az előbb.tiszta ideg vagyok pedig már mosogattam is hátha elmúlik.jó lesz ha Ricsi haza ér és 2 napig itthon lesz.

Szivvi olyan jó hogy minden rendben nálatok.tegnap kérdeztem már de biztos nem olvastad :terveztetek baba úszást?

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora
Ja bocs, akartam írni, aztán elmaradt. Nem tudom, még nem is gondolkodtam rajta..Mikortól lehet vinni a bébeket??

KépKép

KépKép
szivvi

azt irják hogy 3 hónapos kor után de féléves előtt.
még én sem tudom hogy megyünk-e ezért kérdeztelek téged .jó lenne (nem tudom Niki gondolkodik-e a baba mama jógán ha majd aktuális lesz megkérdezem)

Bridzsi

Kép
esztora

De jó Szivvi!! Örülök neki. Lilkó nyugis babácska.

Esztora!
Basszus, még a kutyát is.. :lol: Egyáltalán rád sem bagóznak a gyerkőcök?
Hmm, hány évesek?

Szal Katáékról semmi.

Na én meg küldök most Nenőkének!
torolve_20131003125716

Esztora
Hát pont okt-nov-dec, a hidegekben mi nem fogunk járni sztem :roll: A jógára, ha lesz, viszont igen!

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi ezt találtam:
http://www.babauszas.org/

Gurgi ezek senkire nincsenek tekintettel pedig tényleg normális hangnemben kértem meg őket és csak arra hogy tegyenek oda v.mit hogy ne kopogjon egyfolytában.már évek óta tervezzük hogy végig falaztatjuk de most már tuti meglesz még az idén.

Bridzsi

Kép
esztora

hát látod erre nem is gondoltam eddig,így lehet mi sem.

Bridzsi

Kép
esztora

ez kész, ti mit szedtek a vashiányra? mi a neve? és mennyibe kerül? azt hittem doki simán felír vasat, erre most nézem valami csokis rágótabletta 1500ft! mi van? milyen gyógyszer árak vannak? (ritkán szedek gyogyit, vagyis nem is szedek)

lynia-

Nem hiányzik vmi jó kis megfázás..Pont nem optimális az időszak..Majd megyünk helyette játszóházba :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Emi
Most kezdesz el vasat szedni???? Nekem maradt egy csomó, ha gondolod átpostázom! Ferro-folgamma a neve.

KépKép

KépKép
szivvi

eddig nem volt baj a vérképemmel, most kezdődött, és házidoki írta fel, hát köszi szivvi, de már megvan ez, napi 1 kell belőle és szerintem nekem is marad, de azért meglepődtem az árán

lynia-

Na megyünk fürcsikézni, majd lehet még benézek!
Ha nem pusszzzancs

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok csajok!

Most voltam dokinál: 35+2 vagyok ma, ugyebár..... Aszonta a doki, szerinte 2, max 3 hét van még......
Méretek: BPD: 87 mm
FRO: 115 mm
THX: 84 mm
FEM: 67 mm
I koponyatartás, Normális magzatvíz, mellső fali lepénny, II érettségi fokú lepény

2.1.1.0 a méhszájam -szal az maradt-, és azt mondta a doki, hogy vajpuha :D Aminek Enikő nagyon örül, mert az azt jelenti, hogy remélhetőleg könnyen,gyorsan fogok tágulni. Málnalevéltea rulez :D

Most feldobódtam :) Pusz és kitartás hegyek mindenkinek ++++++++++++++++++++++++

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Emi!
Én a 14-ik héttől szedem folyamatosan a vasat. Napi 2 szemet. Ferrorgrad folic a neve.
(nekem még így is épphogy eléri a határértéket vagy kissé alatt van) 120 a normál és nekem 110 de volt 105 is.

Szivvi!
Jó lubickolást. tádádámm

Enikő!
Ezek tök jó méretek. Normálisak. Vajpuha szuper.
Málnalevél, na jó, hogy írod, el is felejtettem ma :shock:

Nekem 1 cm-re rövidült a méhnyak. :lol:

Cumit fertőtlenítek..háhá..kipróbálom
Tegnap sterilizálót teszteltünk, tök jó ez az Aventes mikros sterilizáló..
torolve_20131003125716

torolve_20131003125716

Én napi 2X1 szemet eszek a vasból és mégis vashiányom van még mindíg.
pillangó7

Pillangó!
Na ja..a megnövekedett vérmennyiség miatt van..

Hu chilis babot ettem.. :lol:
torolve_20131003125716

nekem mázlim van, mert tényleg csak a 36 hetes labor nem lett jó!
pedig régen volt vashiényom kb 7-9 éve, de valahogy elfelejtődött

lynia-

Gurgika! S te csináltad? Nyamm.
Tegnap apa végül jól megvariálta a gombapaprit. Tett bele két kis, pikáns vörösbab könzervet. Hát isteni milyen fini lett.

Különben megjártuk Sepsibükszádot, kölkek kinn játszanak az udvaron.
Grétu menet, Sepsiszentgyörgy magasságában kissé a frászt belémeresztette, egy elég érzékenyen fogadott fájdalmat postázott. Már kezdtem várni a következőket, de egy plusszal megúsztam. Apát nem is paráztattam be, szal jól elvoltam kettesben a gyerekkel.
Asszem ezek után aki nagyon akar, a júli 9-i pocakhalmazból jöhet előzni. Grétu versenyt írt ki Andriskával :wink:

Kép
kissmanó

Vashiányom sosem volt, inkább örökké a Ca-al voltak bajaim. Aztán Adriát mikor vártam, hát Ca hiány kilőve, nem vót. Csak szupa csudi, hogy hunnan pótoltam? Máig sem tom. Igaz, most sem volt pici bajom sem a Ca-al. Ellenben most jelentkezett egy kis Fe hiány. Nem vészes, de szedhettem én a Ferofolgammát (itt mindenki arra esküszik, ebből kifolyólag alig lehet kapni), szinte alig használt valamit. Egy pillanatban abbahagyatta dokinéni, de most újra kell szedni.

Kép
kissmanó

Találkozó:Sajna nincs időm visszaolvasni, de az aula részre arra gondoltatok, ami a Match-nél van a lifteknél, ugye? Mindegy ha nem találnálak ott Titeket, akkor Zsuzsi téged hívlak, elmentettem a számod!!!!

Nem tudjátok, hogy hol lehet Tena Lady extra betét, és hálós bugyit kapni? 1 hete keresem..... :twisted: :twisted: :twisted:

Esztora: Emlékszel még honnan rendelted a textilpelusokat, amiket házhoz szállítottak? Már nincs kedvem boltokba rohangálni csak emiatt!!!

(Én is utálom az összes védőnőt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Kép
barbuli

És ennyi vastól nincs székletproblémátok csajok??? :oops:
Én egyik fajtától ültem a klotyón órákat mire sikerült produkálni :oops: :( , míg a másik fajtától fostam mint a murányi kutyája...... :lol: Úgyhogy szépen leálltam vele, és hetente 2-3x amikor eszembe jut bekapok egyet!
És azóta jó lett a vérképem is, amióta nem szedem rendszeresen :wink: :lol:

Manó: Hogy én hogy irigyellek Tégeteket, hogy milyen meseszép helyen Erdélyországban éltek :wink: Még sose jártam ott, de így is annnnnyira imádom :oops: :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Enikő!
Dehogynincsen..nekem állandóan szorulásom van ill. van olyan, hogy 1-2 napig semmi..No akkor jött az aszaltszilva..ami mindig szépen kitisztított..

Nenőke egyelőre még nem válaszolt.. :(
Remélem minden oké velük..
torolve_20131003125716

barbuli, ha jól emlékszem a babaruhazat.hu-ról rendelte a cseh pelust!

most hívott anyós, holnap itt lesz 10.30-ra és irány az nst!

lynia-

Na erre most jön az sms Nenőkétől: UH a hét második felében lesz, kapja az infuziót, hogy nőjön a baba.
Annenak megy a szorítás, nekünk pedig jó pocakosodást kíván!
torolve_20131003125716

kati sem válaszolt, pedig 1041kor megkapta! na majd holnap újra próbálkozom, most biztos van érdekesebb is az üziknél! irigylem is!

lynia-

Barbuli: Aula alatt én a földszintet értettem, ahol, a bababolt is van, meg a padok. A Match feletti szint. A C&A szintje asszem. A lényeg, hogy megvan a számom. Híjjá!
Gyógyszertárban tudsz venni Tena Extrát és hozzá bugyogóóót :)

Kép
zsuzsi**

Enikő! Kössz. Ilyen megható mondatok olvastán mindig Kányádi verse jut eszembe a Nyergestető című, amelyik úgy kezdődik, hogy "Csíkországban, hol az erdők, zöldebbek talán mint máshol..." Hát tényleg, életemben először akkor éreztem csak, hogy csodás helyen lakunk, mikor 1987-ben a húgom Balatonalmádiban lakó keresztszülei elvittek egyet kirándulni, s Zirc környékét próbálták hasonlítgatni a Hargitához. Nem mondom, szép az is, de a Hargitán szebb (na jó, kicsit sem vagyok elfogult :oops: )

Andi! Camomilla bigyókról én asszem nem írtam.
Másik, szülésre felkészítő bogyókból napi 1x5 golyó kell, kivéve az Ignatiat (amit én nem szedek), na abból 2x5.
Szülésnél azt írja, hogy a fájások ritmusa szerint. Hmmm Ez jó. Ráadásul én azt nem tom, hogy miképp vitelezem ki a vajúdás alatti bogyószedést. Mert itt olyan csökönyös, begyöpösödött elméletet valló némberek vannak. Na, de ezt aztán tényleg tűz-víz keresztülviszem. Még ha hangos közelharcot is kell majd vívnom érte.
A potenciát változtatni csak úgy símán nem lehet, akkor tök másképp hat mint ahogy kellene. Pl. a CH30-nál nagyobb számúakat heti egyszeri használatra ajánlják szedni. Így tuti nem jutsz a 200-as Arnicaval semmire. Ja, s most olvasom a könyvben, hogy a 200-ast kizárólag orvosi ajánlásra javasolják. Ja, ebben a könyvben nem írja, másik könyv meg nincs mellettem, de pl. van a CH hígításnak D egységekben is megfelelője. Mert van ahol úgy készítik. Igaz, én mással mint CH még nem találkoztam.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?