A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Sziasztok:)

Köszi Szuszu a tippet a krémre, kb. 2 hete vettem is és nagyon jó, akkor azzal kenem be, amikor kiviszem;)
most nagy nehezen bealudt, az utóbbi egy hétben elég rosszul alszik nappal és éjjel is kelünk 3x-4x
tegnap pedig egy apró kis dudor véltem felfedezni alul, bal oldalt az ínyén;) lehet, hogy jön a fogunk? az megmagyarázná a 3 napja tartó rossz kedvét és nyűgösködését....

Rizsi, aranyos lehetett Csengi, ahogy vígasztalta a többieket;) tényleg nagyon tudják, amikor videózzák, vagy fényképezik őket;) nagyon tudnak pózolni;)

na megyek összekapom magam, mert ha felébred, akkor leviszem kicsit levegőzni;)

további szép napot mindenkinek, később még jövök;)

sniky

Enikő most jól aludt éjjel, remélem nem marad egyedi eset.... Este 8-tól reggel 9-ig aludt egy evéssel, ami hajnali 4-kor volt. De napközben ma is még csak fél órát aludt, úgyhogy mi is megyünk sétálni, hogy aludjon még 1 kicsit ;-)

yuyu79

Köszönjük a köszöntéseket! :D
Mazska! Homeos dolgokat nyugodtan adhatsz neki, pl Oscillococcinumot, ha nem tudja a bogyókat elszopogatni egy pici vízben feloldhatod neki műanyag kanálban. Gyógyuljatok meg gyorsan!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!

Barbi, Binyek: Köszi a hozzátáplálással kapcsolatban az ötleteiteket! Már 3. napja alma-próba van! Azt hiszem nagyon ízlik Hannának. :) Többet is enne, mint amennyit adok, de még csak a kóstolásnál tartunk. Vagyis ma azért már pépesebben kapta.

Niki: Nagyon tündéri Barnus, ahogy "focizik"! Mi is kaptunk az ötleten és kipróbáltuk tegnap. Hát....nálunk is nagyon bejött! :) Hanna is hangosan nevetgélt.

Szuszu
: Én is vennék ilyen krémet. Mi a neve? Vagy csak egyszerűen védőkrém babáknak?

Mi amúgy minden nap megyünk sétálni, persze csak max. fél órára. Hanna nagyon szereti és látom rajta, hogy nyűgösebb, ha véletlenül egy nap kimarad.

Apro: Ez a sikítozás nálunk is volt kb hónapja. Sokszor én sem tudtam eldönteni, hogy most jó, vagy rossz kedve van. A védőnő szerint csak a hangukat próbálgatják ilyenkor. Hát nem tudom...

Éjszaka: 5. éjszaka kelünk mi is kb 3x. :( Nem tudom mi lehet, mert bemegyek hozzá, vissza a cumi és már alszik is tovább. Az tuti, hogy nem éhes!

Kép

Kép
csimby

sziasztok lányok!

mi is most itthon! voltunk bent a városban, addig Benit a párom nővérénél hagytuk, állítólag nagyon jókedvű volt, nevetgélt stb. megette a 150 tápit, és el is tudták altatni mire visszaértünk! :)

hazafelé a kocsiban is bealudt, és hosszú idő óta először sikerült úgy felhoznom a kezemben, hogy be tudtam tenni a babakocsiba és azóta is alszik! ;) végre megtudtunk ebédelni nyugiban! :)

járókás ötleteket köszönöm! még nem döntöttem, mert a lakás eléggé pici, így biztosan mindig útban lenne, de valahol jó ötletnek is tartom, mégis csak ott lehet velem, és nem kell kézben tartanom! ... na mindegy. majd meglátjuk, hogy találok-e valami jót teszveszen, vagy vaterán!

séta. én nem kentem eddig semmivel, de most már fogom. mondjuk a 1/2 óra nálunk is max. levegőzés terén, most is a babakocsiban inkább az ablakot nyitottam rá, de még így is kb. 18 fokban van, szóval nem aggódom!

holnap tesómék jönnek babázni, szóval lehet, hogy lelépünk egy mozira... annyira nagy a kísértés :oops:

na, hallom ébredezünk! ilyenkor még sikerül néha visszaringatni, de simán csukott szemmel sír :(

pöttyöslabdát én is beszerzek, hátha! :P

az éjszakai kelés nálunk is megvan. 2-3 óra között ébredünk, akkor szopi+tápszer, aztán legközelebb olyan 6-8 között valahogyan, akkor már viszont csak nagyágyban szopi van, az elég szokott lenni kb. 9-ig, mikor végleg felkelünk!

Mazska, Sinlacot eszi Laura? vagy ti csak tápiztok és hozzátápláltok gyümivel?

én ma próbáltam az alma+banán gyümipépet, ez jobban bejött neki, mint a barack+alma, valamiért azt löki kifelé... igazad lehet Dadomi, valószínű savanyú neki... kicsit édesebb szájú ő ennél! :) csak, mint az anyja! :)

most megyek, lassan szopi idő van. jók legyetek, még később benézek!

sophie27

Mecsi, sikerült megnéznem, édi nagyon.....köcc Szuszu

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

hello anyucik!

almásrétes sütés közbeni szünetben vagyok épp , próbálok visszaolvasgatni meg irogatni :)

Először is ma mindenkit megkuksiztam szépen az albumokban és hát mint fotós szememmel mindenkit meg kell dicsérjek szerintem tök jó képeket csináltok! Nem is kell fotóshoz menni!!! :lol:

Beni babának gratula a kúszáshoz!!
Emma szurija pedig tényleg elég rossz lehetett ha ilyen mérgesen mesélt :lol:

Csimby hajhullás terén én is katasztrófának élem meg a helyzetet minden alkalommal óriáscsomókat szedek össze és persze mindig mindenhol a hajam van.

Alvással kapcsolatosan : mi egyre többet alszunk azaz Áron, nálunk ez a napi program általában
reggel 6vagy 8kor kelünk eszik
aztán 10ig alvás 11kor kaja
1től újra alvás kb fél óra
2kor eszik aztán 3-fél4 körül megint alszik 5ig,
5kor megint kaja és fél7-7től alvás vagy fürdésig vagy csak fél óra
7.45-8kor fürdés aztán kajcsi kb fél 9kor na itt aztán fentvagyunk!!! és fél11-11kor eszünk utoljára és kb 12re végre elalszik
de én már azon aggódom hogy ennyit alszik :?
viszont éjszaka mi is megébredünk ált. 2x de akkor csak egy kis vizet szoktam neki adni vagy csak felveszem picit és visszaalszik
Viszont mostanában rengeteget bukik és még mindig nem hajlandó forogni és talán ezért is bukik mert dolgozik a lábával és felnyomja a hasát
viszont ma 4óránként ettünk de hát ez egy kivételes eset sztem.
és ma almával próbálkoztunk nagyon ízlett neki de amikor pár kanál után abbahagytuk és üvöltött hogy nem kap többet alig tudtam megnyugtatni. Na ilyenkor mi legyen?? A gyümit pedig tényleg szopi után kell adni mert különben nem akar enni utánna ha előtte kapja meg.
Viszont amióta abbahagytam a fogalmazásgátlómat azóta visszatért a tejcsi most már csak este kell adnom tápszert!

Csandy miket olvastál a tápszerekről?

Panna jó kis pörgős napjaitok vannak , jól bírjátok!
Ja és utólagosan is nagyon Boldog szülinapocskát Pannának és Aproonak! Szemtelenül fiatalok grrrr........ :lol:

Dadomi babóka jobban van már, meggyógyult?

Lányok a baleseteket olvasván elszörnyülködtem , jaj hihetetlen hogy mennyi apróságon múlhat egy baleset.

na ezt most elküldöm lehet már azóta regények keletkeztek még jövök csak sütni kéne a rétest

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

kérdés a tejpépet most akkor receptre írják vagy jó a bolti is??
ti csináljátok a kajákat vagy az üvegeset adjátok? én most a hipp almát próbáltam ki és nekem nagyon izlett tiszta alma volt.
Mérni már én sem mérek visszavittük még dec. elején a mérleget azóta egy hónapban 1-2x mérem. de azt tudom hogy az utolsó etetésnél kb. 160ml-t benyakalunk de attól ki is dől.

Altatással hogy álltok? Sajnos mi leszoktunk a felvesz letesz módszerről viszont egyre hamarabb elalszik és már nem kell annyit ringatni de van hogy csak összebújva alszik el.

Zsófi blokk nélkül meg vagy lőve sajnos , de próbáld meg ahogy Vera is írta. Azért még kutakodj hátha előkerül a blokkja.
Járóka ügyben pedig mi fát veszünk és jövőhéten meg is vesszük , mert lent Andakáéknál Zsófika kapott ugyan olyat amilyet mi szeretnénk és nagyon jól elvolt benne. Ráadásul állítható a magassága ami nálunk előnyös mert a földön elég hideg van most.Nyárra meg már úgyis le kell engedni de akkor már meleg van. Áron nagyon elvolt benne teleraktuk játékkal és hát kupi sincs a lakásba így. A hálós járókáról meg annyit hogy barátnőmék babája addig piszkálta alul míg szétjött és széthúzta alul a hálót és kiállt belőle a kapocs amivel odafogják. Brendonba vették elég drágá aztán vissza is vitték.

Aproo próbáltad már a huggies 3as pelust nekünk nagyon bevállt annak ellenére hogy a 2es méretből minden kifolyt. a liberó estére nekünk se vált be.

na ezt is elküldöm

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mazska Üdv újra itthon!

folytköv mert felébredt a lurkóm végre mehetünk pancsiba :lol:

bocsi ha sok voltam

Kép

KépKép[/url]
mecsi

fürdés kaja letudva persze miért is aludnánk .

Nikianyu barnus kacagása annyira édi , tényleg igazi ajándék!

Szuszu akkor ezt az arcra való krémet úgy kell kérni a gyógyszertárban hogy zsírzó krém babának?

Nálunk a szilveszter elég jó volt, egész nap arra készültünk hogy lemegyünk andiékhoz aztán kb éjfél előtt 5percel sikerült is leérnünk
:lol: :lol: aztán hajnal 3ig fent voltunk pókereztünk és kidőltünk . Másnap meg szét aludtuk magunkat.Ja és valamelyik nap Áronnak megvolt az első csókja :D Zsófi úgy letámadta hogy csak na de annyira cukik voltak. A képeket majd kunyizom Anditól.

Minden betegeskedőnek jobbulást!

Mára elbúcsúzom már így is túl sok voltam. Jó éjt!

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó regeglt

kicsit eltüntem, mert férjem itthon és kiélvezzük minden percét :lol:

na elkezdtük a kostit..én sütőtökkel kezdtem illetve burgonyával ezek itthoniak bár akostinál több, mert nem akarja abbahagyni és olyan édes ahoyg a kis kezével megfogja a kanalat és nyomja bele a szájába! :lol:
vettem üveges kajcsit univer mert ezekben nincs cukor majd meglátom mi válik be de fiam nem finnyás az tuti

most a keresztanyujától etetőszéket kap ajcsiba, olyant ami fából van, és később szét lehet szedni kisasztallá, kisszékké,,,

jajaj vissza kell olvasnom, keresnem, mert BArnus kacajt sem találom meg Áront is meg szeretném nézni,,de a napi 10 percbe ezek nem férnek bele

majd jövő héttől talán aktívabbak leszünk :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mecsi, a Huggies mindig is kisebb volt mint a libero, meg a pampers adott méretből, szóval 7 kilós popónkra az már tuti nem lenne jó. :wink:

Boni, jó bátor vagy, sütőtökkel kezdeni meg krumplival... :shock:

Amúgy nagyon irigykedem ám. Sztem nincs azért annyi tejem, mert rengetegszer eszünk egy nap, van hogy 10x is, de mégis, bármit próbálok kóstoltatni Levivel, mindentől fuldoklik, köpdösi vissza, rázza a fejét. Kezdek kétségbeesni....
Jövő héten veszek tejpépet és kipróbáljuk a dolgot, hátha....vagy sinlacot.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Niki, Mecsi!

Szuperek a felvételek, Barnus, Áron puszi a pocijukra!
Yuyu "ikrei" is nagyon arik!
Többiek is küldjenek méééééég videót!

Boni!

Nálunk is csak a sütőtök jött be krumplival eddig semmi más /pép, alma, egyéb/

Dorika kicsit jobban eszik, néha már elérjük a 600 ml-t plusz a sütőtök, és már van, hogy kézből is tudom etetni, / nálunk ez nagy szó!/

Lányok!

Senki nem használ mosható pelust? Mi a tapasztalat?

Kép Mami, hogy kerülsz ebbe a dobozba? Kép megyek öltözni apa Kép Kicsit elszunyókáltam....

KépKép
koadri

Na, mi meg tegnap végre eljutottunk Petim volt évfolyamtársához, aki kézsebésznek készül, többek között Madridot is megjárta és eléggé nagy sebik mellett gyakornokozott, szóval én eléggé megbízom benn, mert tényleg amit lehet a tankönyvekből azt tutter tudja, de már jónéhány éles műtétet is csinált.
Már közel 1 hónapja fáj a csuklóm és pont az a mozdulat, amivel Levit emelgetem, de néha annyira, hogy nem bírom szegényt megemelni, na ilyenkor megy ám a bömbi. :cry:
Már kijött egy dudor is és egyre nő.
Sajna inhüvelygyulladás és már krónikus, szóval látszik, hogy régi.
Gyógymód: vagy műtét, de akkor 2 hónapig nem használhatom a kezem, tehát ez kiesik.
Másik: pihentetni, nem emelni....na persze, mintha ez nem esne ki.

Szóval marad a türelemjáték, kenegetés mindenfélével, ami persze nem használ, mert csak a szteroidos krémek érnének vmit, ja és a csillagszámlálás, emelgetéskor... :?

Szóval tegnap sem kaptam jó híreket, pedig reméltem, hogy Peti téved.....na nézzük a jó oldalát, nem árt az ha jó diagnoszta.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Jó reggelt!

Laura már egy kicsit jobban van, nem köhög annyira, éjszaka is jobban aludt. Nálunk is időnként felsir éjszaka - olyan 4-5 körül,de akkor elég ha a cumiját beteszem a szájába és alszunk tovább.

Zsófi, a Sinlacot még nem próbáltam, majd hétfőn ha megyünk a dokihoz, rákérdezek. A Hipp-nek van tejpépe, abból csináltam kétszer, de az annyira nem jött be neki, a gyümölcspépeket jobban szereti, bár az elmúlt napokban nincs valami nagy étvágya egyébként sem, tejből sem iszik túl sokat. Remélem csak a megfázás miatt van, mert egyébként meg kakil rendesen.

Barnus nagyon aranyos a labdával, én is ki fogom próbálni. Nálunk akkor szokott kacagni Laura, ha a térdemre teszem és emelgetem, dobálom - azt nagyon élvezi. Meg hazafelé a repülőtéren elvittem pelenkázni és a hangosbamondóban mondták gyakran, hogy Achtung, achtung! Elkezdett rajta nevetni, én meg ismételgettem neki több féle hangszinbe, abba se hagyta a kacagást! Azóta itthon is szoktam neki mondani néha, de itt valahogy már nincs akkora hatása. Kár hogy nem volt nálam kamera akkor.

Kellemes napot mindenkinek!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Aproo, jobbulast a kezednek - remelem hamar rendbe jon!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Mazska, köszi!

Dorca ezen az alvós képen tünemény!!

Nagyon irigykedem a gyümis tapasztalatokon.

Mi ma kipróbáltuk a number1-t, anyatejes pépesített banánt, de ez is a ruhánkon landolt, nem kell semmi. Pedig szopi után vártam jó fél órát de így sem....pedig sztem nem elég a tejcim, mert a kakink nem túrós, csak folyékonyka, nem is olyan sok mint régen és napi 10-12x szopizunk. :shock: :?:
Hát, ez van, de így hiába iratok fel tápit, sinlacot, mert a cumisüvegtől is csak fuldoklik Levi, nem kell neki.
A csőrőspoharat imádja, de nem jön rá, hogy szívni kell, csak vigyorogva rágicsálja.

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

sziasztok!
mi is hazaértünk tegnap este.tündérke volt végig csengim, mindenki a csodájára járt, hogy sosem sír!!ilyen gyereket szeretne mindenki...
volt ott egy 6éves kisfiú aki teljesen beleszerertett és szerintem kénytelenek lesznek a szülei kisbabát előállítani neki...he-he

és a nagy hír, hogy a múlheti 5290-hez képest most 5580-at mértünk este!!szóval bepótolta a kiscsajszlim a múltheti nemhízást!!mostmár tök nyugodt vagyok és nem aggódok és a kajákat sem fogom még eröltetni csak kostoltatom vele, hogy ismerkedjen az ízekkel...

ma jön barnuska, úgyhogy csinibe öltöztünk :wink:

nagyon jók a videók, végre itthon megnéztem őket.
Vendég

Aproo!

Tudod a csillagok! Mi már lassan 1 teljes hónapja próbálkoztunk a hozzátápival, vaníliás HA péppel kezdtük, aztán barackossal, majd alma, banán, gyümölcspép, semmi nem kellet, több volt a kanálon, mikor kivettem a szájából,- ha egyáltalán beengedte - mint mikor betettem. A sütőtököt is negyedszeri nekirugaszkodással és két fős segítséggel sikerült " megkedveltetnem", úgyhogy csak kitartás!

Dadomi!

Bocsi, hogy elfelejtettem reagálni, egyszer kedvesen írtad a babanapszemüveget, láttam is ilyet, nagyon édi, de sajnos, mi nem használhatjauk, mert alatta kitágul a pupilla, ami növeli a szemnyomást. ugyan így nem nézhetünk teljes sötétben tv-t, nem nézelőshetünk éjjel, csk lámpafénynél..., de azért nagyon kösi, hogy gondoltál ránk, nagyon jól esett!!!

Adri

KépKép
koadri

Sziasztok:)

Újfent köszönjük a dícséreteket;)

Mazska, édes lehetett Laura a reptéren, olyan jót mosolyogtam rajta;) nekünk legutóbb a "hapci" szón sikerült jót nevetnünk;) furcsa, hogy mi mindent találnak viccesnek!

Adri, nagyon jók a képek, olyan édes Dorca, azon az alvós képen, hogy majd kiesik a kocsiból;) jó fáradt lehetett;)

nálunk viszont rosszabbodott a helyzet, fogalmam sincs mi miatt, de éjjel másfél óránként keltünk és nem volt elég se a cumi, se a víz, csak a tejcsi. Pedig nem hiszem, hogy éhes lett volna. Azt hiszem elkezdem újból mérni az evéseket, hátha rájövünk, hogy mi a gond, mert m iis lassan 9-10x eszünk egy nap és az szerintem nagyon sok....
a 4 órát egy hete nem bírja, 2-3 óránként kajcsizik....
szóval Andikám, ha nem gond, akkor hazahoznánk ma a mérleget tőletek.

Főleg, hogy már Csengi miatt sem kell aggódjunk;) gratulálok a termetes hízáshoz;) kb. 4-5 között érünk oda hozzátok ma, ha jó úgy?!

Képzeljétek:

találtam végre baby björn gerinctámaszos kengurút a vaterán, le is ütöttem 15e-ért;) és ki az eladó????

lanyané:), ha emlékeztek még rá, ikreket várt velünk együtt, csak már rég nem írt... kicsi a világ:)

na a lényeg, hog ylesz szép, hiper-szuper, kényelmes kengurúnk és lábzsákunk is, ha minden igaz;)

sniky

Nincsi valami front? Enikő se aludt éjszaka.... Este 7-kor már durmolt, aztán fél óra múlva felébredt, és 3 órán keresztül altatgattam. Utána fent volt 2-kor, 4-kor, fél 5-kor, 6-kor, fél 7-kor, és végül aludt 9-ig. És ha nem adtam neki szopit, hanem csak visszaaltattam, akkor fél óra múlva megint ébren volt. Újabban nappal meg alig alszik, délelőtt babakocsiban aludt fél órát, most Apa megint levitte, mert már majd leragadt a szeme, de aludni, azt nem ;-)

yuyu79

Niki, gratula a szerzeményeidhez!

Adri, arik a képeitek!! Nem lehet könnyű, hogy ennyi mindenre figyelni kell Dorca szeme miatt :-( De tök jó, hogy alakul az evésetek :-)

Mire értetted azt hogy, Yuyu "ikrei"? Bocs nem esett le ;-) Keveset aludtam ;-)

Mecsi, örülj, hogy sokat alszik Áron, én már visszasírom azt az időszakot ;-) Eni is sokat bukik mostanában, mert mindig forog hasra, aztán jön ki belőle a kaja... Ha nem veszük észre rögtön, még ki is keni magát...

Náluk általában napi 6x van csak szopi, ha többet eszik, akkor csak 5x. Persze este elalvás előtt van hogy másfél óra egy szopi, mert nem akar aludni...

Hozzátáplálással mi kivárjuk a 6 hós kort, ha elég lesz addig a tejci... De amúgy Eni se ismeri a cumisüveget, úgyhogy ha kell egy kis pótlás fagyasztottból, akkor kiskanalazunk, de úgy nagyon lassan megy... A csőrös pohárból meg kiszívja, aztán kiköpi :-(

Aproo, jobbulást!

Na mentem mosogatni...

yuyu79

Sziasztok!

Andi!
Nagyon örülök hogy Csengi "rendesen " hizott,igy végre megnyugodhatsz!
Niki!
Gratulálok a kenguruhoz,ezzel biztos kényelmesebb lesz a cipelés.

Mi is csatlakozunk a nem alvók táborához,Miksa is 2-3 óránként kell éjszaka.Igaz napközben csak 4 óránként hajlandó enni,de akkor is minden más jobban érdekli,éjjel meg rájön hogy elfelejtett enni....
Vera
l.veronika

Húúú! Egy kicsit megnyugodtam, hogy ennyien írtátok az éjszakai fentlétet, mert második éjszaka mi is fent vagyok. Ma szinte alig csináltam valamit annyira ki voltam ütve.

Niki! Tényleg kicsi a világ. Ahová fodrászatban az egyik fodrászlánynak a barátnője Lanyáné! :)

Mi most délután megint nyomtunk banánt! 80 ml-ig volt az aventes pohár péppel azt be is nyomta Csenge baba, aztán nyomott még egy kis szopit, és most szunyál. Nekem nagyon ingadozó a tejhozam, tegnap este igen gyér volt, én ennek tudtam be a sok kelést, de ha mindenkinél ez volt a helyzet, akkor lehet hogy front van? :?

rizsimami

Mint az előző hozzászólásomból is látszik, nem vagyok a helyzet magaslatán. :D pár szó kimaradt. Azért remélem, hogy értettétek mit akartam írni. Remélem ma éjjel többet alszunk, és nem rondítom többször a fórumót! 8)

rizsimami

Yuyu

Yuyu!

Nem Te raktad fel a videót "Mire jó az ikertesó címmel?"

Adri

KépKép
koadri

De :-) Csak már el is felejtettem :oops:

yuyu79

Bocs a lukért, megnéztem, Te voltál Yuyu, de ezt is érdemes megnézni!!!!
http://videa.hu/videok/vicces/igazi-bol ... TuYkriKnzh
Anyuci 4-es ikrei kacagnak!!!!

Adri

KépKép
koadri

Dorca már 5 hónapos?? Gratulálok neki :-) Málnus is elmúlt már 5, úgyhogy neki is. Ki is még? Noel talán? Ja és persze Dönci és Pistike!! Nőjenek még nagyobbra :-D

yuyu79

Aproo anyukám, anyósom javasolta kezdjek ezzel,velünk is így kezdték..

almalétől fájt a pocija amikor adtam neki,hogy kakiljon..védőnéni is mondta hogy ez kímélőbb a gyomrához, belekhez... ezért kezdtem ezzel... semmi baja nem volt tőle... imádja!

5 hósoknak gratulálok!

édesen alszik kicsilányka! :lol:
Vendég

Na, visszakerestem, ki mikor született.

Szóval akik kimaradtak:

Dávid, Lili, Amira, Jázmin, Niki, Maja, Marcell, Viki, Zorka, Levi már 5 hónapos! És Hanna holnap tölti, szóval mindannyiójuknak jó egészséget ez alkalomból :-) Remélem most nem hagytam ki senkit ;-)

Amúgy érdekes visszanézni, hogy miket irogattunk a szülés előtt :D

yuyu79

Mecsi! Köszi, már meggyógyult a mandulája Dominak, néha még kicsit köhög, de ez lehet az asztmája miatt is, mi szinte mindig köhécselünk...
Adri! Ezt nem tudtam, hogy ha kitágul a pupilla, az növeli a szemnyomást, szegény Dorca! A képeken nagyon aranyos, a törölközős tetszik nekem a legjobban! :lol:
Apró! A Chicco-nak van egy nagyon jó cumija, az Aventes üveghez is jó, olyan formája van, mint a mellbimbónak, és ha a legkisebb lukút veszed, abból nem ömlik, mint a másik cumikból, sőt, hasonló technika kell hozzá, mint a szopihoz, ha azt akarja a baba, hogy jöjjön belőle valami. Esetleg próbáld meg, hátha azt elfogadja Levi.

Csajok, éjszaka valami front lehetett, mi sem aludtunk, ennyire zűrös éjszakánk már régen volt! Este 8 előtt picivel elaludt Domi de 11-kor úgy döntött, hogy akkor ő kialudta magát, és az istennek nem akart visszaaludni, kb fél 4-ig ébren volt... :evil:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

Sziasztok!

Kicsit lemaradtam a történésekben, bocsánat, ha nem térek ki. Nálunk is vagy fogzás vagy/és frontérzékenység, mert tegnap éjszaka is zürös volt Döncivel és most is nyafog ezerrel.
Betyár hideg is van, de ahogy elnézem, otthon is hasonló a helyzet. Itt szerdára már -13 fokot ígérnek, nappal csak -8... Mindegy, csak meleg legyen idebent.
Mi ma elmentünk az állatkertbe, íme a képek, gondoltam nektek is kell egy kis melegség... :)

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

A 4. képen a csörgökígyó, az 5.-en az ö csörgöje látható. Remélhetöleg ilyenre nem buknak a babáink! :)
A 12. képen a banán virágzata látható.

Végül elsö zserbóm:
Kép

Mentem dedet dédelgetni, hátha megnyugszanak a kedélyek.

Barbi
Vendég

BArbi hmm asszem én is nekiállok holnap zserbónak, megkívántam :lol:

naggyon jó lehetett a mai napotok :lol:
Vendég

ez a zserbós kép HALLATLAN!!!! :D :D
Vendég

Végre készült egy kacagós videó Eniről. Le tudjátok játszani??

http://picasaweb.google.com/domajulcsi/ ... 8436622658

yuyu79

Úgy tűnik Eni megtanult csőrös pohárból inni. Abból kapta most este a fagyasztott tejcsit, hogy jóllakjon éjszakára, és hát 1 perc alatt benyomott belőle 80 milit. Pedig múltkor még nem nagyon ment neki, most meg nem is folyt mellé semmi... Biztos nagyon éhes volt... Pedig már a cumisüvegen gondolkodtunk, hogy ne kellejen kiskanalazni, de akkor nem cumisüvegezünk ;-)

yuyu79

Sziasztok!

Jok a kepek Barbi! :)

Van valami otletetek, hogy a gyumolcspep foltokat mivel lehet kimosni a ruhakbol? Ezek utan nem bukik annyit Laura, de egy-ket folt megis van a ruhakon es a sargak nem akarnak kijonni. :(

Ma mar alig kohogott Laura, azt hiszem kezd meggyogyulni szerencsere. :) Nalunk szerencsere nyugisak az ejszakak, nappal 3-4 orankent eszik, kb. 5-6x naponta.

Jo ejszakat es keves fentletet!

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Eniko aranyosan nevet, nekem sikerult megneznem. :)

Mazska
KépKép
KépKép
mazska

Barbi nagyon szépek ezek a virágok és Döncikéről a kép tökéletes!

Mazska Laurának jobbulást mennek a gyógypuszik.

yuyu Eni nagyon ügyi ha iszik a csőrösből mert az olyan mintha pohárból inna. Nekem is sikerült megnéznem a vidiót cukika :D :D

Mi is megvettük ugyi a kengurut aztán nem is használjuk itthon porosodik. Lassan meg már nem is fogjuk tudni használni. :(

Mi ma mászkáltunk erre arra meg vásároltunk holnap gulyáslevest főzök meg sült csirkecombit. Mi megfogadtuk hogy muszáj fogyni mert és lassan a szülési súlyomat ütögetem és ez így nagyon nem jó. kenyér, édesség , üdítők kilőve egyenlőre ennyi aztán utána majd még jobban meghúzzuk a gatyaszíjat. Már tök ciki hogy mindenkit csak fogyni látok a képeken , Szuszu is olyan kis szép vékonyka lett. :oops: Hogy csináljátok lányok ? Mellesleg én mindig éhes vagyok. :cry: Jaj ez nálam örök téma amig le nem fogyok min. 15kilót.
Lehet hogy én is beállok a sorba mert tegnap apájával volt akció aztán ma reggel meg már barnázgattam :( Áron meg köpködi a cicimet.
új szavaink vannak: hebübü, abbaba. apppu
Ja és még azt akartam írni hogy én ugye tegnap hipp almapürét adtam Áronnak és éjszaka hasgörcsre ébredt szegénykém. tornáztattam +kamilla tea aztán volt nagy puki aztán oriástrotyi.Ma higitottam kicsi vizzel és délelőtt adtam neki, eddig nem volt gond. Remélem éjjel se lesz.

tescoba leértékelések vannak a ruhákra de alig van valami :(

Zsófi szerdán turi lesz :lol: :lol: képzeld az uram szabit vett ki hogy eltudjak menni kicsit kikapcsolni.

Dorka képei nagyon aranyosak, az ahogy bealudt nem semmi.

Aproo nekem most pont a libero nem annyira jó mint a 3as huggies. Mert ha éjszakára a liberót adom rá reggelre pisisek vagyunk viszont a huggies tartja. Áron meg még nincs 7kiló.

Na jó éjd mindenkinek én is hunyok egyet.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Pöttömről tud valaki valamit??

Nicike is eltűnt, beleki, ritus, jázminandi és sorolhatnám............

Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi!

Én is folyton éhes vagyok, pedig nagyon le szeretnék fogyni. A napokban megkérdezte Eni, hogy miért akkora a hasam... :(
Utoljára Imivel való szoptatás során sikerült 63 kg-ra lefogyni. Szüléskor szük 100 volt! Akkor leálltunk a túlzott kenyérfogyasztásról, számoltunk mindent és vigyáztunk, hogy ne együnk du. és este csak egy leves vagy saláta legyen az étlapon. Amíg ez összejött, addig nagyon harapós kedvemben voltam, órákon keresztül kerülgettem a hütöt, répát ropogtattam, ha megéheztem, de akkor is éhes voltam. Délben nem zabáltam magam tele, hanem enyhe éhségérzettel hagytam el a terepet. Akkoriban is sütöttem minden nap és ettünk is sütit rendesen, de se csoki, se más édes pluszban nem csúszott be és valahogy mégis sikerült fogynom. Idén nagyon szeretnék újra emberi formát ölteni, ezért ha sikerül, járni fogok hetente 1-2x tornázni is. Nagyon hiányzik a mozgás, én mindig tornáztam, míg a páromat meg nem ismertem. Ö utál mozogni és mindent megtett, hogy én se mehessek sehova. :( Akkoriban még idönként el tudtam vonszolni tollasozni vagy népitáncolni, de ennek is már letünt az ideje...
Üdítöt mi nem tartunk vagy ritkán a gyerekeknek almalét, mi sose iszunk ilyesmit. Nyomom a teát minden nélkül. Kávét se iszok soha, nincs is fözönk. Alkoholt se iszunk soha, az is hízlalna, meg egyikünk se hiányolja. Szerintem én életemben nem ittam meg egy egész üvegnyi vörösbort, töményet meg egy kortyot sem.
Tényleg jó látni lányok, hogy ti milyen jó formában vagytok, talán nekem is sikerül megemberelnem magam és megszabadulni a téli zsírrétegtöl. Imivel egyébként itthon titokban tornáztam, az is sokat segített, de most nem tudok elbújni, mert rögtön nyomomban van valaki.

Édesek a kis kacagógerlék és Dorca is!

Mentem hütöt kerülgetni.

Barbi
Vendég

Julcsi!

Hallom németül beszélsz Enivel. Kérdés: Ha magyar társaságban vagy, amire azért mégis több alkalom kínálkozik, akkor is németül beszélsz vele? Vagy akkor alkalmaszkodsz a hely szelleméhez és marad a magyar? Itt sértésnek minösül, ha német körökben magyarul beszélsz a gyerekeddel, mert kiközösítésnek vélik a titkos nyelv elöttük való használatát.

Barbi
Vendég

Mazska!

Tudom nem a reklám helye, de a Tescóba lehet kapni Dr Beckmann
néven futó folttisztítókat, minden féle fajtát, kicsi sárga műanyag üvegben, én használom rendszeresen a gyümölcs, tinta vörösbor fajtájút és a zsír, olaj, szószok feliratút is. Egyik folyékony, másik por. Még nem volt folt, amit nem hozott ki. De ha azonnal le tudod venni a kisruhát, akkor elég lehet egy áztatás is mosás előtt.

Enikő is édesen kacag!!!

Barbi!

Szuperek a programok, amit kitaláltok, éljen a tv nélküliség!!!

Adri

KépKép
koadri

Julcsi: Köszi a grat. az 5. hónaphoz. Nemsokára Eni is ennyi lesz! Hihetetlen gyorsan telik az idő! Kicsit visszaolvasgattam, hogy tavaly ilyenkor miről is beszélgettünk...nosztalgiáztam kicsit! :)
Ja és megnéztem Enikőt. Cukor, ahogy nevet! :D

Adri
: Nagyon édes Dorka az alvós képen!

Hanna is 5x eszik naponta. Plusz pár napja pici almapürét délelőtt.
Tegnap vettem pépeket, ahogy Barbi javasolta, hogy megszokja azt az ízt is, ha esetleg nem tudok neki csinálni valami miatt.
Teljesen le voltam döbbenve, hogy tartalmaznak cukrot a babakaják. Láttam valaki írta, hogy az Univerben nincs. Na ezentúl azt fogom keresni!

Képzeljétek tegnap először úgy igazán kimenős voltam. Huh már nagyon hiányzott és hihetetlenül jól esett. Barátnőm jött, aztán elmentünk vásárolni, majd ebédeltünk a végén meg egy kis kávézós-sütizős-dumcsizás.
Mondjuk ez pont jót tett a nem éppen vékony alakomnak! :) Nekem is el kellene kezdeni visszacsippenteni a kajálásból, mert ennek így csúnya vége lesz! :(

Ja és tegnap felállítottuk már másodjára a járókát. Nekünk is olyan 4 színű műanyag van, amiről írtátok, hogy lehet, hogy veszélyes. Én elég stabilnak látom. Már 2 babót kiszolgált, mert úgy kaptuk kölcsön. Elég jól elvan benne a Hanna, remélem beválik.

Nekünk is van kengurunk, de eddig még csak itthon használtuk. Azt is csak akkor, ha nyűgös a kiscsaj, mert abban szeret.

Na befejezem, mert hosszú lettem!

Cs.

Kép

Kép
csimby

Csimby!

Én is anno lehidaltam, hogy ilyen egyáltalán lehetséges: cukor bébikajában! Én ahol csak lehet, kerülöm a cukrot, föleg baba- és gyerekkajában. Emiatt nem veszünk pl. corn flakes termékcsaládot, vagy üdítöt vagy édesített joghurttermékeket, csak natúr joghurtot. Ha édesen szeretnék, kapnak bele egy kanál lekvárt, az még így is több gyümölcsöt látott, mint a gyümölcsjoghurtok zöme.

Nem egyszerü Na-Monoglutamat és cukor nélkül élni, mert vagy az egyik, vagy a másik mindenben van. :(
A receptek túlnyomó többsége is túl édes, én eleve fele annyi cukorral indítok és ha még így is túl édes, tovább redukálom.

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Közönjük a köszöntést!

Jólvagyunk, kicsit náthásan még, de egyre jobban, apa volt tegnap dögrováson, nem tudtam levinni a lázát semmivel végig 39 körül volt, erre este egyszercsak lement és azóta semmi, mi lehetett, de remélem Zorka nem kapta el.

Mi voltunk bulizni szilveszterkor, csajszi meg durmolt a mamánál.

Ki is megy a kolpingba? Ezt elfelejtettem, de mi voltunk és van kiságy és ágynemű és kiskád. Mi többen voltunk, de a medencetérben van járóka és pelenkázó több is, abba elvan babu és alhat is, valamint én levittem a hordozót és abbn volt pipi.

Kajánál levittük és hordozóban volt, ha meg nem bírta felváltva ettünk.

Jaj jövök még mindenki édi, de Zorka bömbizik, mennem kell

Ritus

Kép
rituspoc

Szóval mindenki nagyon édi, egyenként nem emlném őket ki, mert félek, hogy valakit kihagyok

Zorka is forgolódik, sőt annyira, hogy ahogy lerakom, elnézek, mire visszanézek már hason van és ez azért rossz, meret kajcsi után is simán nyomja, aztán látjuk viszont túrópajtást.

vettünk etetőszéket, dönthető, de az nem jó Pipikének, mert ő már csapkod asz asztalon, tehát normál ülésbe kell rakni, mert ő azt élvezi. És olcsó gyerek, mert egy csomag zsepivel egy félig teli flakonnal és a majonézes dobozzal órákig eljátszik így. Játék nem is kell neki, már bánom, hogy karira nem flakonokat kapott :)

Akartam még írni, de nem tudom mit

Mindenkinek puszi

Ritus

Kép
rituspoc

Sziasztok!

Virág kimaradt...ő ma 5 hónapos :)
El sem hiszem, hogy ennyi idő eltelt már!

Amúgy most egy kicsit náthás, éjjel szívtuk először a kis orrát. Szegény nagyon megijedt, hogy miért nem kap levegőt!

Ritus,
Udv újra itt!Örülök, hogy jól vagytok!

Kép
Kép
dia123

sziasztok!
Mindenkinek BOldog Új Évet kívánunk.
Nálunk is sajnos az utóbbi napokban éjszaka 3-4x van ébredés, de Csabika arra ébred, hogy iszinyat nagyokat pukizik és gondolom a hasa ilyenkor görcsöl neki vagy valami hasonló lehet, mert többször már sírva ébredt és nyomta a nagy szellentéseket.
Pedig már alig eszem valamit, nehogy miattam legyenek szélgörcsei.
ezen kívuül viszont jó gyerek, csak hát ugye le kéne szokni az állandó karon levésről, mert a hátam kezd kikészülni.
Ez lesz az új év feladata :)

mindenkinek kitartást és sok puszit küldünk.
a napi két séta nálunk is megvabn minden nap kb. 1-1 óra.
napközben pedig Csabi is csak fél órákat alszik, összesen kb. 2 órát egész nap.

Kép
Kép
lei

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?