A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Nagyon drukkolunk+++++++++++++++++!
Ne félj! Minden renben lesz, és hamarosan a karodban tarthatod Lottit! :D Júúúj, de jó neked!!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hazaértem a vizsgálatról: méhszáj bő 2 ujjnyira nyitva, teljesen elsimulva.
Vizsgálat most viszonylag kevéssé fájt.
Ha most nem indul be, délután 1/2 4-kor jelenésem van a szülészeten egy infuzióra (bocs, ha nem jól írtam). Úgyhogy legkésőbb hajnalra baba lesz. Ezt a doki bácsim mondta.
Viszont hazaúton már kezdett fájni a hasam és a derekam is, úgyhogy még az is lehet, hogy beindul magától....

A másik, amiért gyors még bejelentkeztem, hogy az imént kaptam még egy smst:

Így hangzik:

9.52-kor MEGÉRKEZETT ODETT. NEHÉZ MENET UTÁN CSÁSZÁRRAL. 3450 GRAMM, 50 CM.

ÚGYHOGY NAGY-NAGY GRATULÁCIÓ ODETTNEK IS ÉS ORSI777-NEK. JÓ EGÉSZSÉGET NEKIK! GYORS FELÉPÜLÉST.

Lányok, én köszi a drukkokat, és gondoljatok rám sokat!
Lilisgabi: neked is megy a drukk! Az üzidet továbbítom majd SZISZ89-nek!

Kép
Kép]
hendegabi

Orsinak nagy gratula, sok tejcsit kívánok.

Hgabi neked meg megy a drukk, hátha addig még beindul magától:)

Kép

Képwww.liegl.blogspot.com
gabi1

Orsi

Gratulálok
:D
Vendég

Hgabi

Akkor te már biztosan beelőzöl :)

Gondolok rád :)
Vendég

Elkezdtem visszaolvasni, még nem értem a végére, de addig is:

Teranitáéknak Hatalmas gratula (én sajnos csak most kapcsoltam be a telcsimet, így lecsúsztam az örömhír bepötyögésével) és persze sok sok tejcsit kívánok!

H.Gabi!
Nagyon drukkolok, mindjárt babázol!

Lilisgabi!
Értetek is mennek a drukkjaim, de tuti nem lesz semmi gond és te is nemsoká találkozol Lottival.

Gabi!
Sikerült eljutnom a szülés-sztoridhoz. Tényleg tök hasonló. Olyan furi, hogy pont a többedik baba "kínzott" így meg minket.
Bár nem szeretek az alvásról beszélni, mert utána általában elromlik, de Bodzi is szinte az egész éjszakát végigalussza.

Iringó!
Üdv otthon!

Katy!
Köldökcsonk miatt irígy. Nekünk még jele sincs a leesésnek. Úgy úútálom és Bodzi sem rajong érte.

Bond!
Törcsit bmikor, itt figyel az előszobafalon.
A sörön én is kiakadtam. Alkoholos verzióját sem komáljuk, nemhogy a menteset. Kire fogom rátukmálni?

Tabati!
Nekünk is rácsos a kiságy alja és azon vannak a légzésfigyelő paneljei.

Na megyek vissza olvasóba...

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Odetthez is nagy gratula és várjuk a "nehéz menet" hogyanját!

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Sziasztok Lanyok!

Ne haragudjatok, hogy igy eltuntem, nem volt internetunk. (Vita a szolgaltatoval.. :? )
Mar alig vartam, hogy meg tudjam nezni, mennyi baba van! :D Mindenkinek gratulalok, Sillia tablojat tudtam csak megnezni, de hamarosan megprobalok visszaolvasni, es szemelyesen is reagalni. :D
Mindjart jon a baratnom, ugyhogy sokat most nem tudok irni, csak annyit, mi szuperul vagyunk, Alex baba rohamtempoban novekszik, mar 3400 gramm :D (2210-zel szuletett). Imad szopizni, nagyon nyugodt baba. Rania csak most kezdi felfogni a helyzetet, mindig le akarja huzni Alexet az olembol a foldre jatszani.. :?

Amint tudok jovok bovebben, es persze kepekkel. :)

Sok puszi Nektek!
Vendég

Na most érkeztem vissza a kórházból. Ctg szerint vannak "fájásaim", mondtam már , hogy egy érzéketlen tuskó vagyok :shock: :shock: :shock: , mert én csak azt érzem , hogy bekeményedik a pocóm ...Volt alapos méhszájvizsgálat is és nem hiányzott belőle a "mindjárt leugrok az ágyról és megharapok valakit" érzés sem :twisted: :twisted: :twisted: , de semmi sem változott a múltkori óta. Has fent, méhszáj 1 cm-re nyitva, ez a lóf@sz kategória az én esetemben, fájás szerintem nuku.....szóval mindjárt a kardomba dőlök :cry: :cry: :cry: .Legközelebb szombaton délelött ctg, aztán hétfőn .....és akkor elméletileg már befektetnek, kapok valami lufiszerű biszbaszt a lukimba, ami majd tágítja a méhszájat másnapig.....aztán jöhet az indítás. Na neeeeeeem én ezt nem akarom. Ja és a legszebb az egészben ,hogy mára szétrepedtem ...a köldökömnél szééééép vízszintes csíkok vannak, nem a piros fajta hanema vastag ronda fényes. F@sza, mert ha időre szülök , akkor pont megúszom szép hassal :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: De már ez sem érdeke, csak bújjon már ki az én porontyom.

Odett : gratulááááálok !!!!

Lilisgabi: megy a drukkkkk!!!

Hendegabi : Te most tényleg meg akarsz engem előzni ??? :twisted: :twisted: :twisted: Na jó megy a drukk!!! :D :D :D

Kép
ikoka7

Orsi!! Nagy gratula,vigyázzatok magatokra,sok tejcit kívánok!!
Dodi!! Kiváncsi leszek,hogy mit mond a dokid végül,de szerintem azért ő is látja a riziófaktort a dologban és a végén belemegy a császárba. Azt hiszem,a te esetedben mindenképp jobb lenne,de persze ezt nem mi döntjük el. Nekem apám szintén a 20-i dátumot mondta az unokája születésére,azt mondta,meg is játszotta a lottón... Úgyhogy még az is lehet,hogy tényleg talizunk. Én 16-17-re vagyok kiírva,Lili nem igazán hatják meg a frontok,úgyhogy kiváncsian várom,mikor szeretne kibújni és milyen formában jön rám a szülés...
Gabi!! Nagyon jók a képek!! Látom,Nórinak még szoknia kell a tesó puszit....

KépKép
KépKép
nyuszi81

Jav . : Orsi gratula Odett-hez !!!! Sok tejcsit és minden szépet és jót Nektek !

Kép
ikoka7

Ikoka!

Azt mondom neked is ,amit nekem mondanak,mikor már az öncsászározás szélén állok.

Kitartás...
Most már jobb ,igaz? :)

Gratula az új babóknak,akik mostanság érkeznek,nagy-nagy drukk!!!!!
Vendég

Conversano : ööööö, nem nem jobb :twisted: :twisted: :twisted: , már lassan spárgába kell tegyem a lábam, hogy ülni tudjak és tudom , hogy igenis ki kell bírni, de én már nagyon behisztisedtem....még sosem voltam ennyire "öncsászározós" hangulatban

Kép
ikoka7

Lilisgabi és Hendegabi!
Megy a drukk!! Várom a susmusokat!!:D:D
De izgi!! :wink:

Orsi!
Gratulálok! Sok boldogságot, és sok tejcsit!!!

Niki!
Örülök, h bekukkantottál, és h minden rendben! Várjuk a képeket!!

Kép
szisz89

Sziasztok! :lol:

teranita: szívből gratulálok a legfiatalabb NBA- s játékoshoz! :lol: :lol:

orsi: neked is gratulálok a kislányodhoz! :lol: :lol:

boo: oké, aláírom a Mrs Bean jogtalanságát /illetve a barátnőd mégiscsak jobban kiérdemli a nevet :lol: /, de lásd be, te sem gyengén nyomod! Amúgy madarat tolláról..... :lol: :lol: :lol:
A pihenőszék tényleg nagyon szép :D

sillia: ez a pillecukor nem volt szép dolog :lol: Kénytelen voltam itt olvasás alatt enni egy csomó gumicukrot! :lol: :lol: :lol: A párom kollegája hozta németektől, mert tudja, hogy én azt szeressem :lol: :lol: Az egy kilós doboznak már csak az alján figyel valami mutatóban :(

ancsurti: a zacskós trükk jó, hogy bevált nálatok :lol: Az én egyik barátoméknál viszont az ellenkezője igaz: mentünk hozzájuk pár napra a Balcsihoz, és mikor pakoltunk, mondta a srác, hogy a zacsikat tegyük el szem elől, mert a legújabb macsek beleköltözik :shock: :shock: Nem hittük el, és mégis: az elől maradt zacsit amint felfedezte a macsek /pedig azt hiszem, még volt benne egy pár papucs/, azonnal belemászott, megfordult, én onnan nézegetett kifele. Kiszedni nem lehetett, mert amint nyúltál feléje, már fújt, védte a területét :lol: :lol: Ja és akkor még kölyökmacska volt, elég mókásan nézett ki :lol: :lol: A szatyorbamászást azonban nem nőtte ki, mind a mai napig beleköltözik, ha talál egyet :lol: :lol:

dodi: "pici"fiad jól belehúzott a gyarapodásba! :D :D Ha belegondolok, sok koraszülött baba ennek a súlynak a felével jön a világra.... Úgyhogy neki/nektek ennyivel is jobb :lol: /ami azt illeti, nekünk tegnap mértek 3417g- ot, de nekem elvileg kevesebb van vissza- viszont én sem vagyok egy nagy darab a 154 centimmel :? de a doki meg volt elégedve, így én sem panaszkodom :lol: /
Képzeld, enyém apa épp két napja mondta, hogy nem nagyon tudott aludni, mert horkoltam! :shock: :shock: Mondom: mi?? Én?? Kizárt!... de persze biztos nem találna ki magától ilyet! :lol: Pedig nem szokásom.... :lol: De igazad van: a terhesség alatt tiszta úrinőkké válunk :lol: :lol:

timcike. nagyon szépen köszönjük az infókat pagikáékról! :D

iringó: teanyós nagyon jó fej, hogy vitt neked kaját :lol:

nikici: Dorkili nagyon édi baba! :lol: :lol:

heni: Zalán is egy gyönyörüség! :lol: A tesós kép nagyon tetszik! :D :D

ikoka: én már régóta úgy mosogatok, hogy féloldalasan állok. Vagyis inkább oldalról, mert a pocakomtól már nem férek oda rendesen :roll: Elég mókásan néz ki, de lassan már megszokom :D Szülés után is még biztos bennem lesz egy- két újonnan felvett szokás, ami majd akkor fog mókásan kinézni :lol: :lol:
Nekem már ismeretlen boltosnők mesélik a nyári szülési élményeiket... ami végülis nem rossz, de éppen semmi értelme :roll: Ugyanis már semmi nem úgy van a kórházakban, mint 30 éve.... :D
Elhiszem, hogy már eleged van.... azt a lufis megoldást alkalmazták egy ismerősömnél is, és ő másfél hét csúszás után így szülte meg a kisfiát :D Kellemetlen, de talán használ! :D

gabi: Nóra baba még mindig nagyon édi! :D
Szemed mitől dagad be? És miért nem múlik már el?? :( A kilókkal nagyon ügyes vagy! :D

rommay: Roló baba nagyon aranyos! :D :D Éppen rappel? :lol: :lol:

anitja: Natika nagyon aranyos :D Úgy látom, történhet bármi, simán tud aludni :D A tesópuszis képtől elolvadtam :lol: :lol:

lilisgabi: megy neked a drukk!!! :D :D :D Ne félj, ügyes csaj vagy te! :D :D /úgy látom, megoldódott a hétvégi fuvarozós- probléma is :lol: :lol: /

niki: üdv itt újra! Már nagyon hiányoltam a képeket Alexről! :lol: :lol:

hendegabi: van már változás? Vagy akkor marad a kórházas verzió?

Mi tegnap voltunk uh- n és Nst- n. Mindez 3 óránkba került :evil: Uh-n megállapították, hogy korának megfelelő súlyú a baba /3417 g/, Nst- n 9- est produkált. A dokim meg megkérdezte: mi a baj? Mondom neki, qrvára nem tudom magam kipihenni- álmos, nyűgös vagyok már. Kérdeztem, hogy akkor most mikor szülök? Azt mondta, hogy fogalma sincs.... Jó lenne pedig a héten, mert jövő héten ismét kánikula....

Kép
agi125r

Orsi!

Hatalmas gratula! :D :D :D

HGabi!

Juhuu-juhuuu :wink: ! Megy a drukk++++++++++++++++!

Niki!

De jó, hogy írtál :D ! Örülök, hogy jól vagytok!!!!
Fotókat a bébéirőőőől!!!!!!!!!!! :wink:

Nyuszi!

Háát, én már azt sem tudom, mit akarok ezügyben... :? . De nem is az én döntésem! Most úgy vagyok vele, hogy legyen csaszi, mert a baba szempontjából az a tuti!
Tejem így is van, sztem már most le tudnám fejni :shock: ! Ahogy megnyomom a cicim, egyből jön, több lyukon is!
Hasi műtétem volt már, és oké, hogy az laparoscope-os, ami sokkal light-osabb, de másnap már takarítottam vele, pedig akkor is átvágták a hasizmom 3 helyen. A hegek gyönyörűen gyógyultak, és tényleg nagyon gyorsan regenerálódtam.
Amit jó lett volna átélni, az a hormonok okozta eufória, a kémiai "anyává válás", de azt viszont sokan így sem élik át! Sőt van, aki hiába éli át, olyan heves a vajúdása, hogy csak az marad meg az emlékeiben!
Viszont mikor apának mondtam, hogy akkor helyettem neki kell majd a mellkasára tenni, amíg stoppolnak, rendesen bazsalygott, hogy így több szerep jut neki :wink: :D :D :D !

És valljuk be, nem elhanyagolható, hogy nem kell végigvajúdnom egy szülést, ami lehet végül így is csaszi lenne... :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

agi kezdek arra gondolni hogy allergia, amúgy allergiás vagyok, csak ugye most nem szedhetem a gyógyszert mert terhesség és szopi alatt nem lehet.

Úgy megtudom érteni ezt a nyűgösködést, én is nagyon ki voltam már az utolsó napokban. És érdekes mert engem a meleg egyáltalán nem zavart, sőt inkább a rossz időt utáltam. És Nóra is inkább akkor bújt ki amikor meleg volt.
De most azt mondom újra kezdeném, hiába éreztem azt szüléskor hogy soha többet. Tök jó volt pocakosnak lenni, és a tudat hogy többet nem leszek, hát nem valami jó.
Így 5 év után babázni annyira jó, és egész másképp élem át, így "öregebb" fejjel. Rám nem igaz hogy kevesebb türelmem van, sokkal több türelmem van hozzá, sokkal könnyebben fel kelek éjszaka. ÉS úgy az egész sokkal másabb. Annyira jó.

Kép

gabi1

Agi!

Azért megnyugtató, hogy nem csak én lettem ilyen hortyogi :roll: :lol: :lol: :lol: !

Jaj lányok, engem kiborít a hidegfront :oops: :( :( :( !
Bébike egész nap alszik, nemrég fel kellett keltenem, mert már kezdtem aggódni, hogy baja van, de szépen "visszaficergett", hogy jellezze: minden oké, és aludt tovább.
Ezzel szemben anyuka hiába szundizott, azóta mindenem fáj, sehogy sem jó, veszettül viszket a hasam, és ennem kéne, de semmi se ízlik :evil: !Pff.............

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi! Már frankón van tejed is??? Ezt nem hiszem el!!
Azon,hogy a műtéted után 1 nappal takarítottál,nem csodálkozom,téged ismerve... Tuti Botond is azért ilyen kis "erőszakos",mert már nem bír magával,mint anyucija :lol: :lol:
Pont most volt a dokid a tv-ben,az RTL-en,de nem láttam a teljes riportot,későn kapcsoltam be. Az volt a téma,hogy mikor érdemes elindulni a kórházba,ha elkezdél görcsölni,ill. ha elfolyt a magzatvized,azonnal kell menned. Volt egy csaj,aki a kocsiban szülte meg a lányát,na ezt nem szeretném azért átélni...

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 12:59-kor.

KépKép

KépKép
boo

Nyuszi!

Előtejem nekem már 6. hónap óta van :shock: . De akkor még csak néha egy-egy csepp, meg ha nagyon akartam, ki tudtam préselni picit, de direkt nem nyomkodtam. Azt pár napja vettem észre, hogy mindig van, és nem csak 1-1 csepp, hanem ha megnyomom jön :wink: . Persze most se nyomkodom nagyon (ne menjen azért kárba), de időnként bekenem vele a bimbóm és hagyom rászáradni, mert állítólag nagyon jó, meg edzi a bimbókat.
Na igen, nem szeretem elhagyni magam :D ! Ha valami gátol a szabad ténykedésben, egyből ideges leszek :? ! Ezért nem szeretem a terhességnek ezt a részét, mert ahogy Lorca is mondta, nem tudom irányítani a dolgokat (a saját testemet!), és ez idegesít :evil: ! És a takarítás a legkevesebb (messze vagyok egy mintaháziasszonytól :roll: ), de én állandóan jövök-megyek, most meg kétszer is meggondolok minden programot (persze így is elmegyek :twisted: :lol: ).
Azt nem is bánom, ha ebben rám ütött a gyerek :wink: . Inkább kis kerti romboló legyen, mint hamuszürke kockafej :oops: :lol: :lol: :lol: !

A riportot megpróbálom megkeresni... :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!! Örülök,hogy tetszett a masszázs,legalább egy kicsit feltöltődtél!! Rád fért már!! Én két héttel ezelőttig minden héten jártam,amióta ilyen nyűgös vagyok és k....a meleg van,nem bírom elvonszolni magam,majd utána. Állítólag szülés után 6 héttel lehet menni először. Már alig várom,mert nagyon jó keze van a csajnak,aki mellesleg apa legeslegelső barátnője,még valamikor 16 éves korukban voltak együtt. :lol:
Dodi!! Szerintem is ilyenek legyünk,minthogy elhagyjuk magunkat. Nekem van egy ismerősöm,akinek már lassan 5 hónapos a babája,a csaj már a legelején abbahagyta a munkát és szó szerint az egész terhessége alatt szinte semmit nem mozgott,alig csinált valamit,mindent az anyja csinált helyette. Felszedett vagy 30 kilót,amit azóta sem adott le,pedig a gyereke mellett simán tudna tornázni,mert nagyon jó babája van,de nemhogy nem tornázik,még csak ki sem mozdul otthonról. Nem is szeretek vele találkozni,mert akkor mindig csak okoskodik nekem,hogy minek járok tornára még mindig,sétáljak inkább,mert az mennyire jól tágít(császárral szült,mert nem tágult),és majd meglátom,sehova nem lesz kedvem kimodzulni utána... Nah,ja,ha olyan lennék mint te,el is hiszem....
Én úgy tervezem,hogy 2-3 hónapos korában,már megyek a Lilivel baba mama tornára,ugyanaz a csaj tartja,mint aki a kismama tornát is,nagyon bírom.

KépKép
KépKép
nyuszi81

boo azért ezt elég nehéz a mai világban megvalósítani. Nagyon ritka az az apuka aki otthon tud lenni 4 hetet a mamával. Nagyon sokaknak nincs anya vagy nagyszülő akik tudnának segíteni, csak magukra vannak utalva, és még többen vannak akiknek dolgoznak a szülők. És olyankor ha még vannak nagyobb testvérek akkor azokat muszáj valahogy ellátni.

Én mondjuk személy szerint megzakkannék ha feküdnöm kellene 4 hétig. Én az első 2 napot feküdtem végig amíg a kórházban voltunk, de a 3. naptól csak szoptatás közben feküdtem le. A főzést takarítást azt megoldják anyuék meg a párom. Meg még a nagyok fürdetését is. De jövőhéttől már a férjem sem lesz itthon, max a főzést fogják anyuék megoldani. Én nem vagyok egy nagy fekvős típus, ahhoz nekem nagyon betegnek kell lennem.

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Gabival értek egyet: ez baromi jól hangzik, de sztem gyakorlatilag kivitelezhetetlen! Arról nem is beszélve, hogy 4 hétig feküdjek, még ha ki is szolgálnak :shock: !?

Nyuszi!

Persze, nem szültünk még, nem tudhatjuk mit hoz ki belőlünk, de én sem gondolnám, hogy hónapokig a 4 fal közé fogom zárni magam :shock: ! Eleve szeretném, ha a baba idejében hozzászokna az életritmusunkhoz, még ha a jövetele nyilván nagyban változtatni is fog rajta, neki is alkalmazkodnia kell! A baba-mama torna tök jó lehet, én is tervezem, hogy menni fogok, már csak a közösségformáló jellege miatt is! Jó lenne itteni babásokkal ismerkedni majd :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lányok!! Nem tudom,lehet,hogy csak az én figyelmemet kerülte el,de volt róla szó,hogy aki eddig lebabázott és nem császárral szült,kértek-e EDA-t? Nagyon kiváncsi lennék rá. Én úgy indulok neki,hogy nem fogok kérni,de persze ez csak egy terv,egyáltalán nem biztos,hogy nem lesz rá szükségem.
Dodi! Igen,én is a társaság miatt megyek legfőképpen,na meg hogy mozogjak is. Én a MOM Parkba járok,nagyon szeretem.
Nekünk még az is jó,hogy az egyik baráti házaspárnál,akikkel nagyon sokat találkozunk,szintén jön a baba,augusztusra várják,úgyhogy Lilinek már az egyik játszótársa meg is van. Jövőre már tervezzük Olaszországot nyáron,mert mi sem vagyunk egy otthonülős típusú pár.

KépKép
KépKép
nyuszi81

boo nyilván megtesz az ember mindent annak érdekében hogy úgy nézzen ki mint azelőtt. Én csak azt mondtam hogy nagyon ritka az ilyen. Ettől még nem lenne rossz, csak én nem vagyok ilyen típus, ám ha valaki ezt megtudja tenni ám legyen, tényleg ez lenne a legideálisabb. Nem ám megsértősni, mert nem kötözködésnek szántam :D Tudom hogy nagyon sokat vagy egyedül, és nagyon jót fog tenni neked, és igen is ha van rá módod akkor miért is ne.

nyuszi én simán szültem EDA nélkül, én nem kértem, én félek minden ilyen beavatkozástól. Még az infúziótól is ki voltam, a vénás antibiotikumról nem is beszélve. Amolyan egészségügyis betegség ez nálam. Bezzeg én simán megszúrok mindenkit:) Csak engem ne kelljen.

Kép

gabi1

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.16 13:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

Folyt. köv.

Gabi: Jók a képek nagyon :D :D !!
Ronmay: Rolo baba egy cukorfalat! :D :D !!
Antija: Nati, nagyon édes csajszi :D :D !!
Lilisgabi: Mennek a drukkok :D !!!
Orsi: nektek is nagy gratula, sok boldogságot kívánok! :D :D !!
Niki: De jó, hogy írtál, örülök, hogy jól vagytok és gyere, ha tudsz.
Ági: Kitartás!!!És ugyi, hogy jó fej a szülésznő :roll: :roll: :lol: ??!!
Dodi:”Inkább kis kerti romboló legyen, mint hamuszürke kockafej” :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: -ezt én is így gondolom!!És kitartás Neked is!!!
marietta1982

Boo én alig vártam hogy meglegyen Nóri és tervezhessem hogy mikor tudunk egy pár napra elmenni itthonról. Igaz mi kertes házban lakunk, de a kikapcsolódás akkor is kell. Azért nem mindegy hogy ott nem kell a háztartással foglalkozni.
Így már le is foglaltam a szállást oda ahova minden évben megyünk. Balatonföldvárra. Július 31-től 5 napra. Akkor Nóri 5 hetes lesz. Én nem bírom a bezártságot, na és a nagyokat sem "büntethetem azzal hogy most kistestvérük van ezért nem megyünk sehova.
A kicsinek úgy is az a lényeg hogy én ott legyek, és a cici is. Az meg meg lesz. SŐt egyenlőre nem a kiságyban alszik hanem a mózesben, és azt is visszük. Úgy hogy tutira jól fogjuk magunkat érezni.
Úgy hogy ént azt mondom hogy simán mehettek nyaralni a kicsivel.

Kép

gabi1

Teranita, Orsi!!
Nagy-nagy gratula Nektek, sok boldogságot kívánok a babáitokhoz!!!!

2 Gabi! Megy a drukk!
Kispiskóta! Neked is!!!

Dodi!
A nőiesség tetőpontja nem a terhességi horkolás, hanem ami utána jön.... Amikor egész nap két szál ciciben flangálsz a lakásban, mert a levegő jót tesz a kisebesedett melleknek, amikor folyton a melleden van a mellszívó, amikor nézed a megnyúlt hasad a tükörben, és a csíkok igazából nem a terhesség alatt látszódnak, hanem utána! Nagyon durva, én azt hittem, hogy van néhány kis fényes csíkom. Aha, lement a hasam, és ez néhány kis fényes csík, vérvörösen ordít.
Úgyhogy a nőiesség egy kicsit odébb van.... Persze ez az időszak nem is arról szól, a lényeg, hogy apáink jó nagy türelemmel rendelkezzenek. (Bár enyémapa oly fokon szerelmes a lányába, hogy engem nem azért nem vesz észre, mert nem vagyok formában, hanem mert jelenleg számára egyetlen nőnemű létezik, a kislánya.)

Boo!
Én is lebeszélnék mindenkit a haskötőről. Szerintem én voltam az első, aki gyorsan vett magának egyet, mert azt gondoltam, hogy a császár után hű de fog fájni, és milyen jó lesz, hogy valami tartja a hasam. Ehhez képest eszembe sem jutott két napig, hogy vittem haskötőt, aztán meg már tudtam rendesen mozogni, és nem is vettem fel.

Én a hasamat azért próbálom annyira edzeni, hogy hasizomból ülök fel fekvésből, ennyi kell. Meg jövés-menés közben igyekszem tartani a hasam, picit behúzom.

mennem kell, mert ébredezik a Petra.

Gabi!
még gyorsan annyit, hogy nekem most éjjel, és ma csinálta ugyanezt a Petra, hogy szopott egy bő fél órát, aztán pihent egy fél órát, majd újra enni kért.
11-től 3-ig gyakorlatilag folyamatosan mell volt a szájában..

Úgyhogy a nőiesség visszanyerésétől még igen messze vagyunk. :shock: :shock: :shock: :shock:

na mentem...

Kép
katy76

Gabi!! Akkor megnyugodtam,hogy EDA nélkül is végig lehet csinálni egy szülést. Te főként mérvadó vagy,hisz nem az elsőt szülted!! Köszi!!
Mi az első kiruccanácunkat olyan húsvétra tervezzük vagy Ausztriába egy wellness-re vagy maradunk itthon,akkor Sárvárra mennénk ebbe az új hotelbe,nagyon szupi és bababarát. Jó olvasni,hogy nem csak én vélekedem így a bezártságról!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi mi Sárvárt valamikor augusztus végére tervezzük. Nekem is nagyon tetszik.

Kép

gabi1

Mi még személyesen nem voltunk még,csak apósomék,de ők ódákat zengtek róla. Volt egy barátunk is a 8 hónapos kisfiával,állítólag adnak külön gyerekágyat is. Vannak nekik csomagajánlataik is,szerintem érdemes azokból válogatni,mert ha csak úgy mész 2 éjszakára péládul,akkor nagyon drága!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Hova tűnt a vonalzóm????

KépKép
KépKép
nyuszi81

Megvan!!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi mi sem voltunk még személyesen, csak prospektust olvastam róla, és az alapján nagyon tetszett. Csak nekünk ugye apartman kell, mert egy szobában nem férünk már el a 4 gyerekkel. Huh de fura ezt így leírni :wink: :wink:

Kép

gabi1

Sziasztok!

Vagyok ám én is, de bocsánat, talán néha csak olvasgatok, asszem egy picit depis lettem a szoptatási nehézségek miatt. apa szerint semmi gáz, csak felfújom. Ha jól belegondolok, múlt héten még egyáltalán nem tudtam szoptatni, úgy volt, hogy felvágják a mellem, ma meg már mindkét cicit elfogadja a kisfiam. Csak épp semmi nem elég neki. Úgy látom és érzem, hogy szopizik, de utána sosem tud elaludni. ma reggel 9-du fél 3 ig szinte egyfolytában mellen volt, aztán még kapott tápit, majd már azt sem fogadta el, de utána még cicizett amitől végre bealudt. :roll: Most fejek picit és van tejem, de miért nem elég neki? Vagy ha elég akkor azt miért nem képes belátható idő alatt kiszopizni? Mármint azt a mennyiséget ami neki elég...

Ja! Kértem időpontot csípőszűrésre, és csak szeptemberre van. Mondták, előbb kellett volna kérnem...Nade mikor??? :shock: Szülés előtt?? Mindegy, kikönyörögtem egyet mégis akkorra, amikor pont 6 hetes lesz.

Kép
Kép
tabati

Szeretnek gratulalni az ujdonsult Anyukaknak!
Teranita,Orsi!Sok boldogsagot,egeszseget es sok tejcsit kivanok!!!

Kép
Kép
ancsurti

Sziasztok!

Most csak atfutottam az irottakat....megprobalok jonni kesobb!

Mennek a drukkok:Lilisgabi,Hendegabi,Kispiskota!!!!

Babafotok isteniek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Johetnek meg :wink: :wink: :wink:

Mi meg egyben,bar tegnapelott nagyon kemeny ejszakam volt!Egesz ejjel gorcsoltem...de aztan aludtam picit....amihez napkozben jocskan hozza kellett potolnom a pihenest!

Most megyek mert van par teendom,de igyekszek benezni :wink: !

Kép
Kép
ancsurti

Boo-átadom. :wink:

És még egy cikk róluk.Vannak fotók is.

GRATULA az újdonsült anyuciknak!!!!

http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/ ... any-243952

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Teranita, Orsi, hatalmas gratula a picikhez, nagyon sok örömet, jó egészséget kívánok! :)

HGabi, iringó, szisz, köszi a bókokat! :wink:

Hgabi gondolok Rád!!!

Kispiskóta megy a drukk Neked is!

Ronmay, Rolo nagyon helyes, gratulálok!!!

Anitja, Natus nagyon édes, milyen kis husi!

Nyuszi, én kértem EDA-t, de mivel Zalán rohamléptekkel jött már nem kaphattam (kicsit be is pánikoltam a tudattól, h a nélküle kell megszülnöm, de simán kibírható, pedig nem igazán tűröm jól a fájdalmat :roll: )

Boo, ez a kímélő üzemmód nagyon tetszik! :D Ahogy elolvastam rögtön összecsuktam a laptopot és ledőltem Zalán mellé. Most tértem magamhoz 8) . Biztos van benne vmi, bár tény, h kivitelezhetetlen (legalábbis az én helyzetemben, sajnos).

Zazám is felébredt, enni kér.
o.heni

boo,

Én nem hordtam semmit, és egy hét múlva nagyon sokat ment vissza a hasam,
szopi közben szépen lehet érezni ahogy húzodik össze. Mondjuk biztos alkati dolog is meg az is hogy első baba.
Sztem egy hét múlva már nem is mondják meg hogy szültem.ne aggódj sokkalta gyorsabban megy ez mint gondolnád. :wink:
A csíkokat meg megusztam, huh..de rakok fel képet! :)

Sajna nekem nem adatott meg a szülés utáni pihenés, Rolónak besűrűsödött a vére és 2. kórházi napon elvitték egy klinikára ahol vércserét
nyomtak neki. :cry: :cry: Tegnap jöttünk haza. Én pénteken jöttem ki a kórházból, és loholtam hozzá, de
annyira gáz a rendszer, hogy nem tudtak baba mama szobát adni, így 3. napot tölötttem mellette egy műanyag széken, 3 napos szülés után.
:evil:
Szoptattam, reggel hattól este 9 ig. Hulla voltam vagyok, a tejcsim beindult de közel sem olyan mértékben mint ahogy Ő szeretné. Ugyanis ott hozzászokott egy adaghoz, amit én még nem tudok produkálni.
Meg persze a sok idegeskedés is. Szerencsés vagyok, mert Szonibaba itt van nem messze így őt csapolom addig míg nekem nem lesz elég. :lol: Remélem már csak pár nap.
Mára már persze jól van, most durmol nagyokat, helyes helyes, mert sokat volt fenn.. :)

Nyuszi

Én nem kértem EDA-t. Ki lehetett bírni, de bazira fájt, de nem emlékszem már a fájdalom milyenségére, furcsa, pedig egy hete volt.
Én nem rettentem el attól, hogy mégegyszer szüljek. :lol:

Katy

Eza szopi nálunk is így zajlik. Roló csecsfüggő. :lol: :lol: képes egy órát nyamnyogni. Persze nincs annyi tej. Szal, most lerángatom róla, mert csak bealszik 20 perc után.

Rakok fel pocak fotót, ha már eddig nem tettem :lol: Kép Kép

KépKép

KépKép
ronmay

Kép Egy igazi férfi:-))

KépKép

KépKép
ronmay

Elolvastam a cikket, természetes elsírtam magam. Amúgy is ilyen hülye sírós hangulatomban vagyok.

Kép

gabi1

ronmay Roland gyönyörű. És neked is tök jól lement a pocakod. Nekem is egész jól lement, és már van olyan nadrág ami a régiből jó rám

Kép

gabi1

Ikoka
Valami vonzóbb dologgal kell csalogatni :wink:

Boo
Háborúban nincsen mikro, mosó-, mosogatógép :wink:

Gabi
Iringó is átlagosan 1,5óránként követeli a kaját.
Szemed :lol:
Képek nagyon jók! :lol: :lol: :lol:

Ronmay
Roló gyönyörű!
Miken kellett keresztülmennetek :roll: :roll: :cry:
A lényeg viszont az, hogy most már jól vagytok!
Nagyon jól nézel ki!

Anitja
Nati nagyon édes a kis pufi arcocskájával! :lol:
Tesók :lol:

Sillia
Nagyon jó a babatabló!

Lilisgabi
Drukkok mennek!

Hendegabi
Még hazaengedtek? :roll:
Hajrá!!!!

Orsi
Gratulálok Odett születéséhez!
Mielőbbi felépülést kívánok!
(akkor nem hallgattál a társaságra, csak bementetek a kórházba :lol: :lol: :lol: :wink: )

Agi125
Most is naponta hozza a friss ebédet :lol: :wink:

Kicsidodi
Nem cserélünk gyereket? Az enyém nem alszik egész nap :wink:

Boo
Ismerősök az alig 2 hónapos kicsijükkel mentek Horvátországba. :wink:
És semmi gondjuk nem volt. A gyereknek egy dolog volt lényeges, ott legyen a kajaforrás :lol: :lol: :lol: :wink:
Mi is készülünk kiruccanni :wink:

Katy
Én is második helre szorultam apánál :oops: :cry:

Tabati
És szülés előtt még az óvodába is be kellett volna iratni a csemetét... bölcsibe meg főleg :cry: :wink:
Vendég

[quote="boo"]F írta:booontos infó:
kérdeztem a csajszit, hogy szerinte kell e haskötő a szülés utánra?
Figyelem lányok: azt mondta, hogy NEM nem kell, ehelyett szülés után min4 hétig napi 23 órában vízszintesben lenni, ezt csak fürdéssel és picivel megszakítani. Azt mondta, hogy ennyi idő kell a kismama szervezetének, hogy regenerálódjon, ez alatt körbe KELL ugrálni, és utána ezerrel fel lesz töltve energiával, hogy le se lehet lőni! A hasnak pedig a saját izmaival kell visszahúzódni, és pont ezért kell a fekvés, hogy a gravitáció ne húzza a szalagokat, hanem szépen visszasimuljanak a helyükre.
Tehát a kispapáktól, nagyiktól kéretik mindenfajta segítség, házimunkában, nagyobb gyermek gondozásában, stb hogy a kismami pihenhessen az első időkben, és utána állítólag nagyon meghálálja a szervezet, és így elkerülhető a depi is!
Szopizást is leginkább fekve, nyugalomban ajánlja! Nyugodtan bevehető a saját ágyba a babuci, nem itt az elején lehet elrontani, hanem jóval később!

Aki akarja megfogadja, aki nem az meg nem, csak infó volt! :wink:

Egyébként nem véletlenül tart a gyerekágyas időszak 6 hétig!
Még az 1900-as évek közepén is ténylegesen feküdtek az anyukák ebben az időszakban.
A rokonok, ismerősök ennivalóval ellátták a frissen szült anyukát (vitték a "koma-tálat"), megcsinálták a házimunkát.
Aztán, ahogy a nők hangoztatták az önállóságukat, a világ urbanizálódott, ahol már a szomszédok nem is ismerik egymást, ez a szép szokás elmaradt.
Azért nem árt figyelnünk arra, hogy tényleg érdemes pihenni!
És minden felajánlott segítséget elfogadni, vagy olyan megoldásokat keresni, ami megkönnyíti a mindennapokat! (ételrendelés pl.)
Vendég

Sziasztok! :)

Vagyok én is, csak 2 napig nem tudtam a gép elé ülni.

Szomorúan olvastam, hogy milyen indulatok feszültek itt egymásnak. :( Eddig olyan jól megvoltunk mindig. Tudom, hogy most sem akart senki senkit bántani, de akkor is rossz volt olvasni. Remélem, erre soha többet nem kerül sor.

TERANITÁNAK ÉS ORSI777-NEK SOK-SOK GRATULA!!! A tej legyen veletek! :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Rólunk csak ennyit:

Kép

:P :P :P :P :P :P :P :P :P :P :P

Kép
Kép
200907?

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?