Halihó!
Na itt a hó, leszakad a derekam, jó kis jóslóim vannak este 6 óta.
Zsolti! Köszi a beszámolót, olyan jó, hogy egy apuka szemszögéből olvashattuk az élményt.
Lányok! Azért valamit tisztázzunk. Az nagggyon ritka, kivételes eset, hogy egy először szülő anyuka 2-3 óra alatt megszülje a babáját. Nekem indítani kellett, kaptam oxyt, és így is 12 órát vajúdtam. Szóval nem meglepő Eszter vajúdási ideje.
A protokoll pedig valóban az, hogy burokrepedés után 24 órán belül kint kell lennie a babának, mert ferzőzést kaphat. ha jól tudom, Eszternek még nem érkezett meg a Strepto eredménye. Mi van ha az pozitív lett, és a doki még órákig nem cselekszik? A baba egy kezeletlen Strepto fertőzésbe bele is halhat....
Az én férjem azt mondja, hogy szülésnél elsődleges az anya és baba élete, egészsége és csak sokadlagos az anya komfortérzete. ( Már ha baj van)
Kórházban szülésnél ez sajnos benne van a pakliban.
Én azért örülnék neki, ha a dokik nem lennének bunkók, és a mama komfortérzetére is figyelnének, mert lelkileg nem mind1, h milyen élmény a szülés.
Nekem mindhárom szülésemnél azonnal bekötötték az oxyt. Kettőnél a toxémia miatt a harmadiknál meg mert 2 napja szivárgott a magzatvíz és nem vettem észre.
Nagyon brutál fájásaim voltak, és egyiknél sem kaptam EDÁ-t, se mást, mondták a fogadott orvosaim, hogy ki lehet azt bírni. És valóban, hiszen itt vagyok és vállalkoztam a negyedikre is. De NINCS szép emlékem a szüléseimről
Most viszont mivel nincs semmi gyorsításra okot adó történés szeretnék végre oxy nélkül szülni, vagy ha nagyon muszáj, mert nem haladna a szülés, akkor feltétlenül kellene mellé EDA is. Mert jó lenne, ha az utolsó szülésem szép élmény lenne.
És bármennyire is boldog Bulcsi miatt Eszter, ezt az "élményt" soha nem fogja elfelejteni.Sajnos. És bocs, hogy ilyen őszinte voltam.
Edit! Hogy bírod?????????
Jó éjt,
Móni