A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 októberi babák

eberg az a lényeg! Ha te úgy érzed akkor biztos minden renben van. Az én nődokim a SOTEn dolgozik, de genetikai tanácsadásra mégis a Bajcsyba küldött. Én már akkor tudtam, hogy semmit nem vállalok be ami a gyerekemre veszélyes lehet és én tudom, hogy jól van, de szerencsére ők is így gondolták. :D
ceyla

Bocs, kicsit elmaradtam. Lakásfelújítás van. Teljesen szétverték a konyhát, a fürdőszobát..
Az egyik adag esőnél alaposan beáztunk, a konyhai ablak alatti rész már kezdett penészesedni... Muszáj gyorsan csinálni valamit...
Leszedték a csempét, tégláig leverték a vakolatot... most várjuk, hogy száradjon, hogy lehessen újra vakolni, festeni, csempézni...
Vendég

Na még egyszer:

Iceberg az a lényeg! Ha te úgy érzed akkor biztos minden renben van. Az én nődokim a SOTEn dolgozik, de genetikai tanácsadásra mégis a Bajcsyba küldött. Én már akkor tudtam, hogy semmit nem vállalok be ami a gyerekemre veszélyes lehet és én tudom, hogy jól van, de szerencsére ők is így gondolták.
ceyla

Kata,
Nem írigyellek! Most végképp nem fognék ilyesmibe, bár mi nemrég fejeztünk be egy építkezést, így csak kisebb dolgok vannak összeírva amit a baba érkezése előtt még be akarok fejezni mindenképp. Egyrészt ezek olyan dolgok amiket előbb-utóbb meg kell csinálni, másrészt pedig egy jó timeline és egy jó ürügy arra, hogy ne legyen halasztgatva. De javarészt csak festésből fugázásból (az épület mozgásakor a padló és a fal közötti nem rugalmas fuga kipotyogott) és pár díszelem, polc, szekrény beépítéséből és lámpa felszerelésből áll.
Azért vigyázz ám ezekkel a felújításokkal, bár még most sok idő van, de képzeld az asztalosunk úgy járt hogy a baba a 32. hétre született meg, mikoris a vakolat olyan derék magasságig mindenhol le volt verve.

Csajok,
Kérdem leginkább az először szülőket, illetve ha a második babásak vissza tudnak emlékezni az elsőre, ti mikor kezditek el a babaszoba berendezését, díszítését, festését?
ceyla

Cherryke
Vérzés :cry:

Tavasziszel
Nem javasolt a doktorod még valami gyógyszert a görcsökre? Ismerősöm pl. Diaphyllint kapott...

Dinuci
Boldog szülinapot!
Vendég

Ceyla
Nem volt betervezve... az ázás miatt muszáj... ahogy beázott a fal, dobta le a vakolatot... :cry:
Vendég

Kép
Kép
Vendég

Kata,
Sajnálom a beázást! Ez már csak így megy, ami muszáj az muszáj és akkor még jó, hogy most történt és nem akkor amikor picibaba van a házban.
Jó ez a táblázat! Látom hogy Dinuci és Gittus is 1 napra van kiírva velem! :D
ceyla

ceyla,
pont így gondolom én is :) !!
köszi a bisztatást mindenkinek!! :)

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Halihó!

Na most gyors leszek, ne haragudjatok! Megyek rendelnem kell gyrost, meglepem a párom mire hazajön :-) Olyan aranyos volt ma :-D Muszáj a kedvébe járnom ugyérzem. Nem tudom mi lőtte de nagyon örülök :-D Jol esik. Csak ezüst de mégis a legszebb meglepetés nagyon örültem. Ma ugyis tök volt, nem valami laktató. Nem tudom ám mért főzök mindig azt :-D Pedig utálom. Létezik hogy megszerettem csak megszokásbol mondom? :oops: Jáccanom kéne a fiammal is, itt árválkodik egyedül :-(
Tudjátok min gondolkodtam? Mi lenne ha megszülnék 10 hét azaz 34 hetesen? És még nincs semmim :-( Bele kéne huzni. Eddig az volt nem érek rá, most meg lusta vagyok mert még kocsi se nálam van :-( Pedig a héten kéne komodot venni.

Ceyla: hát nekem sajnos ez a nagy betegség, a korházmizéria meg
tud őrjiteni. A berendezkedést szerintem már lehet lassan kezdeni bár aki hogy gondolja. Nekünk babaszoba nincs, nem is volt de azért van mit venni :-)

Cherryke: izgulok mi lesz a genetikán. Remélem ok, és megnyugszol. Na meg nem emléxem ki irta, de ilyen állapotban tényleg pihenj nagyon sokat. Szoritok érted!

Mók: én nem tudom mivel kenjem a hasam, a csikjaim megvoltak és ugy tűnik meg is maradnak. Bár avonból rendeltem kenceficét, a héten hozzák. Majd meglátjuk. Lehet már csak megszokásbol kenegetem.... Az a krém amit te használsz amugy milyen áron van? Hallottam a márkárol de nincs vele tapasztalatom.

Tavasziszél: Annának nem szoktál kifestőt venni? Még azis lefoglalja ilyen rossz időben. Igaz még csak firkálnak ebben a korban de pont ezt élvezik :-D

Sissy: juliusra nagyon ,eleget mond, ugyhogy szerintem esküvőt pont eltaláltátok. Reméljük bejön nekik amit beharangoznak már most :roll:

Kri: drukkolok hogy összejöjjön a kecó! A pali ha rendes megmutatja ugyis mégyegyszer. Arrafele nem olyan magasan vannak az ingatlanárak ugye? Sogoromék 3 éve vettek 6.5 millioért házat de nagyon szép. Ők szentlászlon vették. Itt gypőrbe tuti érne 15 öt. És olyan szép helyek vannak arra bakonyba. Néha vágynék arra, de azátn rájövök mégsem mert olyan messze van mindenkitől nekünk :-( Dinnye....... :P Ne is mondd. Az az egy amit most teljes bendővel be tudnék kebelezni :-D nyami már alig várom hogy vegyek :-)

Kata1002: köszi a táblit és a szülinapi gratut is. Hát ez az ázás sok helyen okoz gondot :-( De sebaj a hétvégén kezdődik a jo idő ugyhogy fel a fejjel moindenkinek aki ilyen bajba van. Gyorsan megszáradtok.

Jah majd elfelejtettem. Jövő hétre bejelentkeztem 4Dre. Csak rávettem magam. 10ezer dvd-vel. Szerintetek abba tartozik kép is? Elfelejtettem megkérdezni :-( Ugy izgulok minden ok legyen...

Veletek mizu? Itt már kezd sütni a napocska :) Bár jönnek a felhők is ismét. Mi jo volt a kaja?

dinuci01

Dinuci,
Kaja jó kérdés! Képzeld én véletlenül ma ettem egy falat camambertet. :oops: Vettem töltött rántott húst és azt hitem egy másik fajta és mikor elkezdem enni akkor vált gyanússá, hogy valami nincs rendben. Szeretem a camambert, de ugye most a tiltott listán van, bár nehezen tudom elhinni, hogy már egy megsütött dolog árthatna.
A babaszoba dolgot még babonából halogatnám, dehát arra is idő kell és mégsem hagyhatom az utolsó időkre, mert akkor csak nehezebben mozog az ember lánya, meg olyan gyorsan el fog repülni már a vége szerintem.
ceyla

Rekus. Nem a párom ügyes. Nevelés kérdése :D

Kata. Tegnap óta nem vérzek egyáltalán :)

Holnap írok. Jó éjt mindenkinek.

Kriszta
Kép
cherryke

Dinuci!

Az én krémem /2 tubus volt akcióban egyben/ 9000 körül.
Már nagyon régóta kenegetem, és még van egy egész tubus, tehát kiadós.

Kata1002!
Kitartás a szétbombázott lakáshoz, nálunk ha minden igaz június végén lezdődik a felújítás, ami az egész házat érint, nem tudom hogy bírom majd, és addig várat magára a babaszoba is amit még hozzá kell építeni a házhoz!!! :?

Kri!
Ma a dokinéni azt mondza nem lát plussz dolgot babó lába között, tehát ő is azt mondja kislány! :D
A vizes folyásomra kliont kaptam, pedig azt hittem természetes....
A kicsi jól van, épp most mocorog, és végre bevésta a nőgyógyász az október 18-at!!!! :D
AFP ok, nem kell tovább izgulnom, igazad volt.

Cherryke!
Várom a holnapi beírásodat, kíváncsi vagyok /bocsi/.

Ceyla!
Hála az égnek, nem küldött genetikushoz, rendbe van az afp.
Most épp emlékezett rám, de lehet a múltkori ciki helyzetem miatt. Mint megtudtam jövőhét hétfő, és kedden még rendel, utána azt mondta július végén már valószínűleg lesz! :shock:
Két helyettes dokinéni lesz, de csak az sote-s akit neked is ajánlottak, tehát a kismamik oda mennek, és csak szerdánként fog rendelni. Én legközelebb július 7.-én megyek, és elötte való héten terheléses vércukrot kell intéznem..

Iceberg4
Attól hogy genetikushoz méyz, nem biztos hogy szúrnak is, valószínű hogy inkább csak uh lesz, csak jobban megnézik a kicsit, ami azért sosem árt.

Kfmares!
Pont ma reggel gondoltam rátok, mármint hogy olyan rég nem jelentkeztél. Ideje volt.. :lol:

Sissy?????

Kép
mók

Tavasziszél4

Elöbb írtam Krinek is, de fontos hogy a folyásra amire azt hittem természetes, kliont kaptam, ami ugye antibiotikum, és ezek szerint a folyás nem normális. Csak azért írom hogy jobb ha megnézeted, bűr lehet csak nálam rendellenes. Méhszáj, és méhnyak zárt. Ennek azért örülök mert mindíg azt hittem a magzatvíz szivárog.

Kri!
a szülésre vésték be az október 18-at, de lehet érted e nélkül is.
A két lány nagy boldogság!!! :D

Kép
mók

Sziasztok!

Na,ma kijöttek a tűzoltók,kivágtak két fenyőt és két tuját.Sajnáltam őket,de már csak a vezeték tartotta az egyiket.Izgi volt....

Dinuci:Remélem,igazuk lesz az időjósoknak... :D

Nekem meg felső értékes lett az afp-m,de próbálok miatta nem aggódni,mert azt mondták,minden ok!

Én a Rossmannban vettem kismama krémet,azzal kenem az 1 hónap óta a pocim,derekam.

Remélem,bele fogok férni a ruciba az esküvőn,már nagyon izgulok,végülis nem élő zene lesz,hanem mi válogatunk,meg akarunk játékokat is.Nagyon furi,hogy 4 hét...

Kata:annyira jó,hogy látjuk a táblázatban a dolgokat,szuper!

Hú,Lányok,asszem a nehezebb rész most jön... :wink:

Aki már gyerekes:tényleg nem szabad szoptatás alatt szénsavasat inni?

És a camember tényleg tiltón van?Pedig imádom!!!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy.

Szoptatás alatt nagyon sok mindent nem lehet fogyasztani. Ezért mondják, most egyél igyál mindent :)

Ice.
A szurkálás nem kötelező, a genetikus elmondja, hogy milyen veszélyei és előnyei vannak. Ráadásul nem is beszélhet rá és nem is beszélhet le róla. A lényeg, ki kell töltened a papírt, ha nem vállalod be. Ráadásul, 20. hétig lehet a vizsgálatot elvégezni. Nekem is akkor lett volna fontos múlt héten kivárni a genetikán a sort, ha a teszt eredmények nem jók. De mivel minden jó, ezért nem vártam ki a sorom. Ma elmegyek, külsőleg a babának semmi baja. Ez eddig is kiderült. Az, hogy kromoszómailag sincs baja, azt csak reméljük. De ebben az állapotban, nem is vállalnám be a szurkálást.

Kriszta
Kép
cherryke

Sissy.

Én sima nivea krémet vettem, egy nagy dobozzal. Azzal kenegetem, ha eszembe jut, vagy viszket.

Most a székrekedéssel küzdök. Ugye szombat este óta fekszem. Ha nincs mozgás, nincs bélmozgás sem, így már nagyon kínlódom. Szinte minden mozdulat fáj. Pedig eszek aszalt szilvát, kaukázusi kefírt, tejet, lekvárt natúrba. Nézek a neten valami lazítót, amit mi is fogyazsthatunk.

Kriszta
Kép
cherryke

cherryke,értelek és
köszi,ismét okosodtam kicsit!!!én is úgy gondolom nem vállalnám miért tegyem ki veszélynek mikor idáig minden eredményem jó lett csak ez az elavult idegesítő afp!
igazán megszüntethetnék és helyette lenne a kombinált teszt vagy fejlődhetne végre az orvos tudomány magyarországon is!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

cherryke,
levest szoktál enni?valami jó tömény husi leves lehet,hogy segítene!?

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

mók,
igen azt tudom ezt elmondta a védőnőm,hogy először csak beszélgetés megnézik a papírjaimat és az alapján mond a doki véleményt!azért köszi!!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók,
Akkor minden rendben volt a dokinál! :) Az a lényeg!
Július végén??? Hááát! Én végképp nem akarok beleszólni, de hogyan látja el a babát? Vagy lehet úgy alakítja a rendelési idejét? Esetleg ott lakik abban az épületben ahol rendel? Na jó, végülis ő tudja, nem beleszólós, nekünk csak egyszerűbb ha ő mielőbb lesz.
"Két helyettes dokinéni lesz, de csak az sote-s akit neked is ajánlottak, tehát a kismamik oda mennek, és csak szerdánként fog rendelni." Én ezt nem teljesen értem. Két helyettes lesz, de valójában csak 1? És hova az "oda mennek"? Én szerdára vagyok beírva 16.-ára. Ha minden igaz én előtte hétfőn csináltatom a labort, tehát tuti nem lesz készen akkorra. Te hanyadik héten csináltatod? Mert én ha egy héttel előbb csináltatom akkor leszek 23+3 ha pedig azon a héten akkor 24+3 Ezen dillemázok, hogy előtte lehet túl korán lesz, de a leletek meglesznek akkorra mikorra megyek, ha pedig utána csinálom akkor meg tuti nem lesznek meg a leletek és bemutatni csak a következő vizsgálaton tudom egy hónap múlva.

Sissy,
Ha jól tudom az összes lágy és penészes sajt tiltólistán van.
http://hoxa.hu/?p1=cikk&p2=592
http://www.nana.hu/baba-mama/babavaras/ ... ?fejezet=1
(Itt az 5. hibánál van.)
Persze van aki fogyassza és semmi baja nem lesz tőle, mert végülis csak fertőzött lehet, nem pedig biztosan az.
ceyla

MOk: levette tegnap a doki akenete, mara lesz eredmeny, mondta irnak gyogyot ha kell, bar norlamis a bo folyas es mikor vette le mndta ez nem annyira gazos...meglatjuk.
Amugy Annanal egyszer en is kaptam valamit ra, mert mar en mondtam elegem van belole!
Jo hogy minden ok volt! Es grat a kislanyhoz!

Kata: epp tegnap fuztem a dokit, mi lenne ha adna valmit, en az elso terhessegnel kaptam Pipolphent, de o kifejtette nem vagyok en meg olyan rosszul, az a vegso hogy felirja....
Igy jartam viszont az a gyogynovenyes cucc korai fajasokra jovo heten ha minden jol megy megerkezik, Ausztriabol es hasznalni fogom meg ha hit is kell hozza, mert allitolag nem bizonyitott a hatasa( bar engem az olvaosttak meggyoztek).Bizom benn nagyon.
JO munkalatokat Nektek!

Sissy : A sajtorl en is ugyan ezt tudtam hogy nem lehet, ehhez kepest hugom ette, eszi, ment ahogy pl tatar beafsteket is, meg majat se korlatozza, naluk Svedben nem izelnek az ilyeneken. A masik veglet Irorszagabn meg a krumloira is azt mondtak ne:)
Szerintem emrtekkel mindent lehet. En mar ettem lagy sajtot ezzel a terhsseggel jo csak keveset, de kivantam.

cherryke: nekem a tamarin lekvart javasoltak anno, olvass utana, asszem szedheti kismama is.
De ismeros a problema kor, en szules utan kb 1 honapig csak hashajtoval tudtam menni( igaz az inkabb lelki dolog volt).
Hu valami magocska is jo, az a barna, az melyik is? Azzal inditani a reggelt, kis langyos vizzel, hat eleg blaa, de az is segithet. szilva lekvar esetleg.
Amugy en is csak ugy tudok elmenni ha eleg meleg kaveval inditok( koffeinmentes), mar leszoktam maugy rola de a nelkul nem tudok elmenni igy inakbb iszom.
drukkolok, mert tudom mennyire rossz erzes.

En is rossmannos kremet hasznalok de szinte sose jut eszembe bekenni:)))
Amugy meg neha atkenem kokusz olajjal.
En inakbb a cicimen velek felfedezni, most sokkal nagyobbak lettek mint elso terhessegnel es oszinten szerintem hot ocsmany hogy ugy el van vekonyodva rajta a bor hogy minden erem latszik....

KépKép
tavasziszel

A szoptatas alatt mit ne igyal egyel dolog legnagyobb resze TEVHIOT!
Epp alegujabb szemlelet az( gyermekorvos mondta) ne mondjon le az ember semmirol ha erzekeny ra a kicsie elhagyja csokkenti a mennyiseget.
Ok alkohol drog, gyogyszer ne, de pl tejtermek nem muszaly csak ha allergias a kicsi, a kaposzta, bab tojas es tarsai se muszaly, ha hasfajos a kicsi esetleg erdemes odafigyelni ra de hasfajas lehet mastol is. En MINDNET ettem( meg epret is) es semmi baj nem volt soha, igaz en nem csak szoptattam.
Szerintem a lenyeg a kiegyensulyozott taplalkozas es a plussz vitamin bevitel. Oszt hogy mitol hogy valtozik a tej ize, azt mi ugyse tudhatjuk...
Van aki a szenhidratra edessegre eskuszik hogy attol tudja fenntartani a boseges tejet, van aki dietazik mellette es megis van teje...van aki semmit nem mer enni inni es megis allergias lett a geyrmeke, van aki mindent es megse allergias...
Szoval ez majd akkor dol el ha ott leszunk es szoptatunk, mert remelem fogok tudni most en is:))

KépKép
tavasziszel

Ceyla!

Szerintem a terheléses vércukor vizsgálatnak /ha erre gondoltál labor alatt /teljesen mindegy hogy 23+6 vagy 24+ 6 vagy ilyesmi, mert egy hét alatt nem változik az eredmény. Annyira érdemes oda figyelni hogy elöző nap este 20h -kor egyél utoljára bármit.
Nekem annyi ilyen vizsgálatom volt az utóbbi 1 évben hogy ez már mindegy, de nekem hétfő a fordulós napom, és pont 24. hetesen fogok menni, előző nap jövök haza Szlovákiából a nyaralásról. Következő hét szerdán megyek az új dokinénihez,addig tuti meg lesz az eredmény. Más laborokat az endokrinológus néz ugyszintén 28.-án.
Mondjuk így lehet 2 nappal késöbb megyek terhelésre, most hogy belegondolok. Nem tudok egyszerre két helyen lenni.....

Tavasziszél!
Azért írd meg ha nem túl indiszkrét hogy milyen lett a kenet.

Cherryke!

Kitartás a fekvéshez, székrekedés ügyében nem hiszem hogy többet tudnál tenni.

:( :( :(

Kép
mók

Sziasztok!

Majd később még jövök hosszabban is, most csak kicsit bleolvastam, mit írtatok, és Cherrykenek akartam írni gyorsan, hogy nekem itthon anno a korpatablettát ajánlották székletlazítónak. Mondjuk akkor nem voltam terhes, hanem aranyér miatt:(, de szerinem kérdezz rá, mert használt.
Edit

Kép
Kép
etus79

tavasziszél,
te miért szedtél pipolphent az első terhességnél?
én is szedtem akkor és jó volt,akartam most is kérni a dokitól de eléggé ellenezte és nem írt fel azt mondta max természetes alapú,de legjobb a semmi!

Kép

Kép

Évi
iceberg
Budapest

Mók,
Labor alatt azt értettem: a teljes vérkép, terheléses vércukor, toxo vizsgálat.
Közsi a jó tanácsot a cukorvizsgálathoz, így előforulhatott volna, hogy ebédelek utoljára….
Erre a részre nem válaszoltál:
"Két helyettes dokinéni lesz, de csak az sote-s akit neked is ajánlottak, tehát a kismamik oda mennek, és csak szerdánként fog rendelni." Én ezt nem teljesen értem. Két helyettes lesz, de valójában csak 1? És hova az "oda mennek"?

Más.
Ami az én személyes véleményem a kaja tiltásokról:
Tök mindegy, hogy mit és mennyit eszel és miből. Csakis egy dolog számít, hogy abban a mennyiségben NE legyen fertőzött. Lehet, hogy valaki végigzabálja a terhességet penészessajttal és tatár beafsteakkel és nyers tojással és az ég világon semmi baja nem lesz tőle, miért is lenne, ha nem votl benne fertőzött. És lehet olyan is aki csak egyetlen egyszer evett valamelyikből, de az pont fertőzött volt és ezért lett baja.
Pont ez az oka annak, hogy inkább nem tanácsolják ezeknek az élelmiszereknek a fogyasztását biztos ami biztos alapon, mert ami fertőzött annak nem lesznek külső nyomai, nem lesz büdösebb vagy más ízű.
És még ez sem életbiztosítás ha az ember teljesen hanyagolja ezeket az élelmiszereket, mert pl ott volt nemrégiben amikor a Reál élemiszerben Listerosissal fertőzött sonkát és párizsit találtak. Ami nem túl veszélyes egy normál emberre, de annál veszélyesebb lehet egy kismamára. És ugye a sonka és a párizsi NINCS a tiltott listán, tehát ebből elég lett volna egyszer enni, hogy esetleg komoly baj is lehessen. http://www.origo.hu/itthon/20100413-lis ... -real.html
Tehát, szerintem mindenki maga dönti el mennyire óvatos, vagy sem, sajnos semmi nem életbiztosítás, az meg nem lehet, hogy akkor nem eszünk semmit!
ceyla

Ceyla!

Jön egy másik helyettes dokinéni Kistarcsáról is, de ő csak nőgyógyászati ügyeket lát el, és rákszűrést végez, péntekenként lesz. A kismamik meg azért mennek a sote-s dokinénihez /természetesen az eddigi magánrendelőbe/ mert a Cseh doktornő is a sote-ra tartozik, és mind ott fogunk szülni, hát persze valószínűleg. Szóval ha komplikáció adódna, vagy aki elöbb szül mint mi, az is a sote-ra kell menjen. Remélem így ok.!

Kép
mók

Sziasztok!
Elnézést zavarásért!

Szeretném felhívni figyelmeteket egy új márkára:fairybaby

itt megnézhetitek folyamatosan bővülő termékeimet!
http://picasaweb.google.hu/101508694688 ... Fairybaby#

Boldog babavárást!!

sutimano76

Mók,
Igen így már ok! :)
Bocsi az értetlenkedésért!
ceyla

Sziasztok!

Cheryke: Sok pihit neked,nem lesz semmi baj,csak vigyázz nagyon magatokra!

Sissy01: A vörösbor nem árt! Nekem a dokim a fiamnál,megengedte az 1 dl+kicsi cola minden másnap , igy nem voltam soha rosszul és a vérnyomásom is oké volt,a gyerek pedig kicsattan az egészségtől.
Most az első 3 hónapban rá sem birtam nézni és állandóan rosszul voltam, szédültem.Hála Istennek elmúlt,tudok ismét kortyolgatni, és most sem kell se vitamin se semmi, teljesen jól vagyok.

Dinuci01: Boldog szülinapot igy útólag is. Szupi a torta és a családod is édi.

Kri07: A dokit én is megkérdeztem a szülésznőről,azt mondta általában 30-35 ezer körül mozognak az árak a Bajcsyban.

Nálunk minden oké, a kisasszony már megmutatta ő is tud mozogni mint, a bátyja igy már nincs para.

Tünde
btunde

Hivtam a terhes gondozot, mert esik nem tudok bemenni Annaval, es mondta negativ a lelet.
Szovla nem kell gyogyszer de ha zavar a folyas kerhetek majd ra a dokitol cuccost. Mivel utalom a kupot igy nem kerek egyenlore. MAig nincs baj nem kell:)

Vorosbort en is iszogattam, csak most nincs itthon, majd veszek is, mert nekem a gorcsokre is jot tett, pedig nem igen szeretem...

KépKép
tavasziszel

Voltam a genetikusnál. Fiú :) Minden rendben van. Akkor ébredezett. Mindenre azt mondta, gyönyörű :)

Patikába kaptam LAEVOLAC szirupot. Reggel éhgyomorra iszok egyet belőle, azt írja 2 óra múlva hat.

Kiváncsi vagyok. Majd holnap megírom délelőtt milyen a hatása :D

Kriszta
Kép
cherryke

Sziasztok!

Hogy vagytok? Látom azért jártatok itt páran :-)

Ceyla: az a gond hogy Gittus már nincs velünk, de azért én örülök hogy igy vagyunk :-) Kaja: hát szerintem sem lehet ennyi sok mindent mellőzni. Sőt még én azt is hallotam hogy nem nyulhatok nyers hushoz :roll: Hát kérdem én akkor azt hogy főzöm meg, gumikesztűbe vágom fel ? :-D De nem? Érdekes dolgok ezek.
Amugy erről még annyit hogy apu i ntenziven volt rámszolt a nő nem örülnek ha kismama bemegyek. Hát nyazsgyem, mert megmondta a dokim, a tescoba a kosarak a csövesek után éppugy fertőznek (bocs ha morbid vagyok)

Tavasziszél:Kólával vagy szörpivel nem probáltad a vörösbort? A lelethez amugy gratula :-) Képzeld nekem előző terhességnél irt a doki kupot. Hát annyit mentem pisilni sose maradt meg bennem :-( Ugyhogy folyás maradt csak én lettem mérgesebb :-(

Tünde: akkor a te babád is beindult igaz? :-) Borrol még annyit hogy akik nem tudják a terhességem csak igy neten beszélünk haverokkal, azok rácsodálkoznak eléggé hogy én nem iszom semmit meg buliba se járunk. Huzom még egy kicsit őket nem had egye a penész őket mért mi van :-D

Iceberg: pont pipolphent szeretnék feliratni magamnak. Van hogy a kelleténél idegesebb vagyok, és bizony a cigi nagyobb mennyiségű mellőzése végett még sulyosabb a dolog. Szerintem ha szükséged van rá ugy érzed, akkor légy erélyesebb. Bár tapasztataim szerinte sokat nem ér :-(

Mók: meglesz az a terhelés vagy ekkor vagy akkor. A pár nap tényleg nem szoroz vagy oszt énis ugy vélem. De ez a 20 óra után semmit..... :shock: Én akkor tudok nyugodtan enni ha alszik a fiam :-(

Cherryke: énis a tamarinlekvárra szavazok! De kérdezd meg a nőgyogyit szedhetsz a guttalaxot vagy pedig laveolacot. Most komolyan ,ezek egyik ismimnek nagyon bevált dolgok csak nem merem addig ajánlani amig nem tudod szedheted e. :roll: Amig nincs megoldás addigis pihenj és egyél olyan dolgokat ami meghajtana esetleg vagy zsirosabb.

Sissy: az a krám amzgy rossmann márkás? Mert van nekik ilyen babylove az lenne az? Mert már régota szemezek vele mert nem drága csak nem tudom ér e valamit. Figyu, én nem akarom senkibe belebujtatni a kisördögöt, de szeritnem ha szénsavas esik jol akkor azt iszol, ha más akkor mást. Ez a kajánál is igy van. Amit megkivánsz. A doki multkor lekorholt a kóláért. Na és...... Ha én ugy érzem jol esik..... Bár ki hogy él. Én mindig a használd ki az életed alapon élek :-D És igy nevelem majd a gyerekeim is :-) De ez egyéni mindenkinél csak mondtam.

Rólam: ma voltam EKG.-n :-D Jo lett. Nem volt nála a kiskönyvem, azt hittem időpontot kell kérni ( változik a világ) erre a doki azt mondta 5 perc alatt megvan majd holnap beirja, mot ugy sincs senki :-)H át nem jo ? :-) Vagyis ezzel is megvagyok akkor hál égnek . Na meg a legszebb és legbátrabb az egész napomba hogy vettem egy kisruhát komplettan. Nos ebbe mlg nincs külcsi, csak abba hogy rózsaszin, pedig megfogadtam azt semmiképp. Na mindegy. Ezt csak azért is irom mert a LIDL.-ben van ez a ruha. 1500 ft a zokniknak meg 2pár/399.-ért No nem reklámozni akarok csak segiteni hátha tetszik és olcso. A rucit láttam kékbe meg krémszinben is :-) Teszek fel képet hátha kedvet kaptok.

Lakásfelujitás: annyi hogy mi jövő héten lefestjük a mázolandó felületeket, mert ugye büdi nagyon és mire kimegy a szag.... Aztán majd augusztusba csak a szobát. Ugye nekünk egy szoba meg albérlet, nincs rajta mit vacillálni. Ezegyszer nem is bánom :-D
Nah megint elszaladt velem a lo, BOCSIKA. azért még a képet feldobom. És ha láttok valami jot, várom az 5leteket szerintem mindenkinek jol jön.

További szép napot mindenkinek!!!

dinuci01

tavasziszél!

Örülök hogy nincs semmi baj! :D

Cherryke!

gratulálok a kisfiadhoz!!! :P

Kép
mók

Kép

dinuci01

Mók: ez egyszerre ment :-D

dinuci01

Cherryke: gratula csak most nézem!!! Szóval kifiú :-) :))
Laveolac :-D

dinuci01

Cherryke: de jo! Gratulalok!

En Phipolphent a gorcsokre kaptam de gondolom olyan cellal is hogy ne stresszeljek a gorcsok miatt:) MErt tegnap is a doki meg egy nyugtato nevet monda hogy azt irhatna fel, de nem akar:(
Szovla mar arra is gondoltam szerzek valakit aki felirja nekem...
NEm vagyok gyogyszer fuggo, de vegigidegeskedni meg rosszabb szerintem.....

KépKép
tavasziszel

Este azt mondta a párom, mit kínlódok reggelig, vegyek be belőle. Úgy is lett. Nem volt semmi :D Most reggel is vettem be. 10 perc múlva már a wc-n ültem :D

Kriszta
Kép
cherryke

Kata.

Ha nem probléma, beírhatod, hogy 1. gyerek. A neve: Hunor :)

Kriszta
Kép
cherryke

Bár páom azt mondja, biztos elnéztek valamit, mert hátulról egyáltalán nem látszik, hogy várandós vagyok és az lányos pocak.

Kriszta
Kép
cherryke

Cherryke, gratulálok a kisfiúhoz!!! És örülök, hogy használt amit a doki felírt :)

Dinuci nagyon helyes a ruci, de nekünk annyi maradt JUlitól, hogy most "megtiltottam" magamnak :) Meg mi még úgysem tudjuk a nemét, és még másfél hét...

Látom írtatok az evésről. Én is úgy tudom, hogy penészeset, és nyers húst /tojást nem lehet, de egyébként mehet minden. Meg majd a végén azt nem, amitől ég az ember gyomra, nekem pl paprikát. Ha meg már megvan a baba, tényleg mondanak mindenfélét, és én próbltam is tartani, hogy ne fájjon JUli hasa, de nem használt. A védőnő meg a doki is azt mondta, hogy olyat ne egyek, ami nagyon felfúj, de egyébként minden mehet, a hasfájósság meg majd elmúlik. És így is lett. Most asszem halgatni fogok rájuk, mert a végén már csak kenyeret meg tésztát mertem enni, az meg ugye...

Velünk minden ok! Most nagyizunk. Lehetne jobb idő, de azért mi így is jól érezzük magunkat :) Kicsi baba mocorog, na nem folyton, de van hogy nagyon beindul. Tegnap színházban voltam a barátnőimmel!!! Olyan jó volt végre látni őket, meg színházba menni. Babának is tetszett, eddig a darab alatt volt a legaktívabb.

Na megyek reggelizni. Anyukám már kipakolt :) Kicsit szégyenlem magam, hogy én meg itt netezek, de azért nagyon jó kicsit henyélni :)
Edit

Kép
Kép
etus79

Sziasztok!

ELtűntem, elnézést, de a hét még nagyon zavaros volt, matekból kellett készítenem lányokat, mert az érettségi nem lett jó nekik, aztán mire hazaérek már apié a gép,de ma nincs itthon , hát visszaolvastam!

Cherry: gratulaaaaaaaaaaaa szuper, semmi gond, már dejó!!!

Tavasziszél: remélem azért a görcsök meg minden nem lesz végig!!!

Dinuci: a rucika egyszerűen szupi :) édeske :) Én is jövő héten megyek 4D-re, 9én, és én sem tudom hogy a 10ezerben kép is van vagy nincs, sebaj, viszek pendrive-ot, fényképezőt, mindent, meg a nővéremet vagy uramat, aki ráér :) több szem többet lát alapon

Kata: hát igen, a beázás nagy úr, nekem a lakásom ázott be... srác aki vigyáz rá mondta, de most várni kell míg kiszárad utána lehet festés... mi meg itt páromnál festünk... lassan ettől az őskáosztól kész leszek :)

Mók: örülök hogy eredmény jó és a kislánykához is :)))

Ceyla: én is sokat olvastam a tiltott kajákról, de leginkább a lényeg hogy ne legyen nyers nem??, de azért még átnézem őket!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Etus: biztos babónak is tetszett a darab azért örült ennyire :)

Cherry: hajrá, mármint hogy a lötyi segített wc ügyben!

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Lányok: pocak képek???

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

En mostanaban ezen szoktam toprengeni ha nagyon ugral hogy valyon ennyire tetszik neki vagy ennyire nem:)
MErt pl ha hidegete ezem iszom ugral, a sosra inkabb mint az edesre, zenere igen...

Cherryke: de jo hogy volt eredmenye a cuccnak:)

En sikeresen beleneztem egy virag hegyes vegebe igy 3 oraja konnyezik a szemem, es alig latok vele;(
Remelem javul, mert eleg gaz erzes.

KépKép
tavasziszel

Sziasztok!

Igen,a tiltott dolgokat én is hallottam,de nem lehet úgysem mindent betartani.

Tegnap majdnem vettünk 4 rucit,a Balahán a Skálában 70% os leértékelés volt,de mivel moziban mentünk eredetileg,nem tudtuk sajnos végigvárni a sort,így ott kellet hagyni...:(

Cherryke:gratula!!Egyébként én úgy tudom,hogy a hegyes a fiús pocak!!

Dinuci:megnézem én is ezt a rucit majd!

Mók:gratula!

Vettem tagnap paradicsom palit,holnap kiültetem!Remélem,az idő is engedi majd!!

Szilvi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fifth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
sissy01

Sissy.

Igen a hegyes pocak. De barátnőmnek is hátulról simán lehet látni, hogy várandós és fiú lesz. Az előző neki nem látszott és lány volt.

Végül is mindegy. Párom még mindig állítja, hogy lány lesz, mert azt csinált :D
Neki már van egy 13 éves fia. De 8 éve csak 2 hetente hétvégeken van vele, így nem igazán úgy lett nevelve, hogy... szóval értitek. Mondtam neki, na Hunort megtaníthatja biciklizni, motorozni, autót vezetni, barkácsolni, szerelni.
A fia ezekből csak biciklizni tud... Meg, hogy most volt festés nálunk, úgy időzítettünk, hogy Ő is itt legyen. Így segített. Megtanulta a sarkokat ecsettel festeni.
Meg nem egy bátor gyerek... Ő nem futkározik, nehogy elessen. Mondta ezt 7 évesen. Le voltunk döbbenve. Na mindegy. Ennyit róla.

Ez a fiúcska nem lesz egy anyámasszonykatonája. Az biztos. Engem szigorúan neveltek, 14 éves koromig. Aztán okosan átvettem az irányítást. 3 évembe tellett, de megérte :D Anyuéktól sok mindent átfogok venni, mert szerintem jól csinálták :)

Kriszta
Kép
cherryke

Mi is ültetnénk már konyhakerti dolgokat, de ide nem igazán lehet... Majd az "újba". Na ott lesz a kutyának is virágnak is gyereknek is és a konyhakertnek is hely :)

Itt csak a kutyának van hely a kertbe. Lesz a gyereknek is, de remélem 1 év múlva már simán Galgahévízen fogunk lakni :)

Kriszta
Kép
cherryke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?