A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

sziasztok!

Nagyon édik az öregmamós-papós képek! Hanna is csinálja, de még nem tudtam lefényképezni.

Pöttöm, Zsófi
: Kicsit megijedtem most a reflux miatt. Hannának is bukik savasat, meg néha böfizik (kb. olyan 3 órával kaja után), de láthatólag nem zavarja. Mondjuk ez azóta van, hogy adunk neki almát. Tegnap kérdeztem a védőnőt és azt mondta, hogy lehet az almától, de nyugodtan adjam neki továbbra is. Ja és sokat köhécsel, meg tüsszög. Feszítős az nem nagyon van és nem is nyűgös, meg eszik rendesen. Sőt nagyon mohó!

Kata: A babák teljesen egyéni ütemben fejlődnek és szerintem nincs akkora jelentősége 2-3 esetleg 4 hétnek. Vagy talán, ha még most van is kicsi különbség, ez 1-2 hónapon belül teljesen lényegtelen lesz. Szóval szerintem gyere nyugodtan! :)

Mi ma próbáljuk meg a krumplit először. Kíváncsi leszek az eredményre!? :)

Cs.

Kép

Kép
csimby

Jó reggelt!

Na ma reggel is mértem 170ml-t szopiztunk. Megkéne mérnem egy másik mérlegen is Áront talán :?:

Zsófi Beni vakító kék szemei Terenc Hillre emlékeztetnek a Bud Spencer filmekből :lol: Tisztára lenyűgöznek.
A tápis kakit azért gondolom mert baromi nagy adag van mindig pelusból kifolyós sötét színű és nem az a vízfolyékony hanem olyan mintha valami lisztes krémes állagu lenne avagy mintha a tápi pora lenne benne. Nemtudom leírni máskép bocsánat.

Rizsike milyen ügyes!!!! Sokat szokott hason lenni???

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi, köszi a bókot! Majd mondom apájának is! Bár asszem semmi köze a szemeihez! Neki full barna van...

A tápis kaki nálunk zöld és hát kicsit büdike. Az anyatejes meg inkább sárgás, fehér kis túró darabokkal benne, vagyis a megemésztetlen fehérjével. Amúgy a szakkönyvek azt írják, hogy az újszülött/csecsemő széklete krémes állagú, szóval szerintem ezzel sincs gond nálatok! De biztosan változik nekik is ahogy újat esznek.

Kata, szerintem is gyere bátran, itt ki vagyunk éhezve a babafotókra, és hírekre, szóval ti sem maradhattok ki! :) amúgy megnéztem tegnap az albumotokat... nagyon megváltozott a kislegény!

Rizsi, Csenge nem semmi! jól csinálja a kiscsaj!

sophie27

Zsóf, ma megyek Miklósra....dél körül?Hozzam?

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Zsófi! Őszit raksz a pépbe? Fagyasztottat? Vagy honnan szerzel?

Köszi Csenge nevében is a dícséreteket.
Mecsi! Igen, Ő nagyon sokat van hason. Háton utál lenni. Ha leteszem hátra, azonnal fordul hasra! Mostanában előszeretettel nyalogatja a járóka rácsát! :shock: pedig nem éheztetem, isten bizony

rizsimami

Sziasztok!

Hát nem lesz egyszerű győztest hírdetni, nagyon édesek az anyókáink és apókáink! :D

Nálunk Viki a kis combiját húzza a hasa alá úgy próbálna manőverezni. Nem szabad vele olvasnom a fórumot, mert valamit levett az írásokból és éjjel 2,5-3 óránként kelt. :D :?

Persze a változatosság kedvéért Cintus beteg, így itthon van, meg éjszaka is riadóztat párszor. Van esetleg a több gyerkőcösöknek valami tippje hogyan tudnám rávenni, hogy kifújja az orrát? Már annyit mutogattam neki, de nem jön rá a technikára. Az orrszívásra pedig csak a szuri/kórház beijesztéssel tudom rávenni. Tegnap a dokinő is ráijesztett, így kicsit jobb a helyzet. Füle gyulladt és amiatt lázas.

Megyek, mert sírdogálunk, majd még igyekszem jönni!

Gabinak gratulálok! Nononak pedig jobbulást, remélem hamar találnak valami jó megoldást. Mondjuk nem sok jóra lehet számítani, ha még a diagnózist is az anyukának kell felállítani. :cry:

KépKép
jazmin2005

Rizsi, sárgabarit üvegest, de szerintem mindegy, hogy milyen gyümit teszel bele, csak szeresse ;)

Aproo, bocs hogy csak most írok, lehet, hogy későn, de a ma nem lesz jó, mert apa nem hagyott itthon lóvét... :oops:

sophie27

Sziasztok!

Dia! előregyártott őszilét kóstolgat nálunk RÉka, a Szentkirályisat. De azért mérgelődök egy kicsit, mert tegnap néztem, hogy van benne cukor.

Csenge! Prága jó messze van, Bp-ről kb 5 óra az út. 540km azt hiszem. De mindenképpen nyáron menjetek, mert ilyenkor iszonyat hideg! Meg amúgy is jobb lesz, hogy már nagyobbak a gyerkők. Babakocsizás nem volt gond amúgy, hiába macskaköves, mert olyan nagyon pici kövekből áll, és ki is van öntve közte. Pont annyira ráz, hogy elaludjon a törpi babakocsizás közben :lol:

Nagyon ügyesek a gyerkőcök, és persze csodaszépek. Réka is tologatja felfelé a popsiját, ha hason van, még néha előrébb is jut egy kicsit, bár szerintem ilyenkor a poci miatt kínlódik. Fordulást Karácsony óta nem produkált, úgy látszik, tényleg ajándéknak szánta. Remélem azért még rájön, hogy neki is hasznos eme tudomány, és majd sűrűbben gyakorolja a kis lustija.
Lábujjfogás, lábujjszopi pelenkázáskor nagy kedvenc Rékinél mér vagy 2 hete. :lol:
Úyg látszik az emésztése átalakulóban van. Néhány nap alatt átállt arra, hogy napi egy kaki (a 2-3 helyett), most meg már 2-3 naponta nyim ki egy kis adagot. Most több mint 3 napnál tartunk, kezdek aggódni. Ma nem is adok neki őszilevet, lehet, hogy az is ludas a dolgokban.
Tejcsitermelésem úgy tűnik elegendő, bár csak akkor, ha szedem a Moore Milk-et. Tegnap estére kifogytam, 160-at szopizott, de még evett volna. Mire bekevertem a Sinlac-ot (kb 3 perc), elaludt, így nem zargattam. Szerintem amúgy a sinlacnak jobb íze van, mint a tápinak. Még nem sikerültRÉkának megkóstolnia, de szerintem jobban fog neki ízleni, mint a táp. Mondjuk azt még csak egyszer kapott.

Mecsi! NE aggódj szerintem Áron súlya miatt! Ha nem éhes, akkor minden oké. Engem is beparáztatott egy kicsit múltkor a dokinéni a nemhízás miatt, most meg 300gr-ot hízott 2 hét alatt. Szóval kicsit rápihent a következő növekedésre.

Mostanság kcist kevesebb időm van Rátok :( , mert kicsit elkezdtem dolgozgatni is. Nem mintha nagy kedvem lenne, viszont már annyira zargatnak, hogy kell a segítsg, hogy egyszeregyszer megesik rajtuk a szívem, és bevállalok egy kisebb munkát. Csak így elég fárasztó azért.

Na megyek, mert Picur felébredt, és óbégat. Holnapra még pakolnom kell egy csomót, mert megint útnak induklunk. Ezúttal Ausztria, St. COrona a cél, egy kis családi síelés lesz. Ami nem tudom, milyen lesz, anuymék elintézték, hogy ne legyen minden frankó: sikerült tegnap este úgy összeveszniük, hogy most úgy néz ki, anyum nem jön. Komolyan, olyanok, mint a gyerekek! Sőt rosszabbak. De én nem tudom megoldani helyettük a vitákat, így csak bosszankodok. Pedig jó sokan leszünk: Párom részéről szülők, tesó család, unokatesó család+ ő szüleik, mi részünkről: tesómék, unokatesómék, szüleim (?).
Na jó, megyek, mert már tényleg nagyon türelmetlen Réka.

Pusz mindenkinek!

panna1

írjátok ezt a cukrot a bébikajáknál. én megnéztem, ami itthon van, és mindegyikre az van ráírva, hogy hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így gondolom, hogy a gyümölcscukor van benne, nem!?!?!?!? meg azt is írják mindenfelé, hogy ne cumisüvegből adjuk a cuccokat a babának, mert fogszuvasodáshoz vezethet, szóval én kanalazom pl. a pépet, meg a gyümiket, de a teát, amit nem is nagyon iszik meg, azt vagy csőrős pohárból, vagy cumisüvegből, de mondom, nem is iszik! :(

Andi, jobbulást Cintusnak, remélem Vikica nem kapja el!

Rizsi, a gyümivel kapcsolatban még annyit, hogy én úgy hallottam, hogy a fagyasztott gyümi sokkal egészségesebb, ha lehet így fogalmazni, mint a befőtt, szóval szerintem érdemes venni fagysztott barit mondjuk, és azt kiolvasztva, pépesítve a kajcsijukhoz adagolni, ha magad akarsz csinálni ilyesmiket!

jaaaa, és engedjétek meg, hogy eldicsekedjek életünk, vagyis Beni életének első átalvós éjszakájával! ;) tegnap este már fürdetéskor olyan hulla fáradt volt, hogy a vetkőztetés közben akkorákat ásított, mint a ház, erre fürcsi után szopi, pici bealvás, majd a kiegészítő tápi, letettük, kicsit magához tért, így kóricált a kiságyban, de végül 10 előtt bealudt és reggel 6-kor keltünk először! :) nagyon kircsi volt, persze mi jó későn aludtunk el, így nem tudtam annyira kiélvezni az egyben 8 órát, de sebaj! kíváncsian várom a ma éjjelt! :)

mondjuk zárójelben, hogy az a szar légzésfigyu megint becsipogott, most 2x. mire bementem már újra vette a jelet, de lehet, hogy az enyémet!? a gyerek lába meg égnek állt, szóval nem tudom, hogy mi lehet, de édesen aludt, mire kikapcsoltam a légzésfigyut és felébredt picit! de aludt is tovább... lehet, hogy túl élesre van állítva!? ez nem AC, hanem a babycontroll

sophie27

Pöttöm! Remélem rendbejön Nono, mert nagyon rossz lehet látni ahogy szenved! És ne hagyd magad lerázni, ha a korábban jókedvű gyerkőc megváltozik, akkor annak oka van! Szomorú, hogy az orvosok ezt (és a fogyást) egy kézlegyintéssel elintézik! Hiszen egy kisgyerek egészségéről van szó, ami az egész további életére kihathat! Szóval megy a drukk, hogy megtalálják a bajt, és orvosolni is tudják mihamarabb!

Liliékkel mizújs? RÉg nem hallottam róluk? Meg Leiről sem...

Pár napig most én se leszek, de aztán két hét nyugi jön itthon, és akkor remélem lesz egy kis időm itt lógni veletek!

panna1

Zsófi, akkor majd legközelebb.

Csenginek gratulálok a mászás-kezdeményhez!

Anyós-após képek :lol: Én nem akarok zsűri tag lenni, mert összevesznék magammal.... :wink:

Panna, hogy Ti milyen világjárók vagytok, irigykedem.
Vigyázzatok magatokra!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Hűha, milyen ügyes Rizsi-Csenge :-)

Eni még csak úgy nyomogatja fel a popóját, hogy a feje lent van, ennyi... A hátról hasra forgás megy már nagyon, de vissza még semmi...

yuyu79

Ja, amit már rég akartam is kérdezni, de most, hogy szóba került:
miért ártalmasabb a pépet cumisüvegből, mint kanállal?
Hisz ugyanazt eszi meg a gyerek, akkor mi ez a fogszuvasodás dolog?
Csak, mert barátnőmék kiscsaja most 8 hónapos, alig hízott, most 6,5 kiló.
Amíg kanállal nyomták bele a pépet este, 100 milli fogyott egy óra alatt és tökre megunta Franci, a szülők meg majd beleőszültek és aggódtak, hogy nem hízik a gyerek, persze barinőm nagyon vékony, így teje sem lehetett túl sok.
Aztán Karácsony környékén kipróbálták cumisüvegből, azóta este lefekvés előtt 5 perc alatt lehúz a csajszi 200-250 millivel és még cicizik is utána.
Sztem most fog meglódulni. :roll: :?:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Szerintem az a rossz a fogaknak, ha cukrosat iszik a gyerkő cumisüvegből, és mondjuk a cumisüvegen alszik el, és sokat van a szájában, nem?

Beszéltem reggel Sziszkával, sajnos beigazolódott a gyanúm, hogy valami gond lehet náluk... Végigment a családon a calici, és Málnus is elkapta, most lábadozik :-(

yuyu79

Hüha!

Rizsike nagyon ügyes, még pár hónap és szaladgálni fog! Azta!

Apróo!

Szerintem ezt a kanál/cumisüveg dolgot úgy kell érteni, hogy a kanálról leeszi a ded és kész, de a cumisüvegböl nem szívja ki és jól lakva félreteszi az üveget, hanem rászokik a cumisüveg szájban való tárolására, ha megengedik neki és ez okozhatja hosszútávon a fogszuvasodást. Szóval nem önmagában a módszerrel van a baj, hanem az idötartammal. A lényeg tehát azon van, hogy ne szopogathassa a baba hosszabb ideig a cumisüveg tartalmát, ha szomjas igyon, aztán elkobozni. :)

Ma de. a könyvtárban voltam a kölkökkel. Hóembert nem tudunk építeni, mert olyan a hó, mint a porcukor, nem tapad össze. :(

Ma megjött Eni keresztapjától Amerikából a karácsonyi ajándék. Jobb késöbb, mint soha. Olyan jópofa dolgot küldött:

http://www.kidrobot.com/2008/munny/

Mentem takarítani, mosogatni, teregetni és sütni!

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Nem most volt az "időeltolódás", hanem amíg meg nem született. Teljesen el voltam árvulva. :(
Aztán, azt hiszem leszoktam és, ezért nehéz újra írni.

Nagyjából olvasgattam, így tehát tudok a babák fejlődéséről. :)

Amit tegnap is írtam:

+ 7 kg-osak vagyunk, lassan kinövi a 68-as ruhákat
+ éjszaka még kelünk enni kb. 5 óránként, napközben 3 óránként, bekajcsizik 10 perc alatt és kiköpi, hogy elég.
+ mostanába kezdtük hasra fordítani, ügyesen emeli a fejét és megtartja és húzogatja fel a lábát.
+ voltunk babaúszáson, de nem javasolja az orvos a cseppfertőzés miatt. Pedig élveztük.
+ Mi is elég sokat mászkálunk vele, jól bírja, csak a hordozót nem szereti, kényelmetlen.
+ Napközben kint altatom, és alszik is 3-5 órát.
+ szerencsére nem síros , ha álmos elalszik, éjszak is egyből visszaalszik.

Azt hiszem ennyit a helyzetjelentésünkről. :)

Kata
Vendég

Aproo, igen, ahogy Barbi is írta, azzal van a gond, ha a baba pl. az akármilyen innivalót is (persze cukor tartalmút, nem a vízre gondolok) megnyugtatásul cumizza, nem azért, mert szomjas! És gondolnám, hogy a kajcsival is az a gond, hogy elszórakozik vele egy idő után, mert jó a cumit rágcsizni, stb. stb.

Jobbulást Sziszkáéknak is! Szegény kicsi Málnuska! :(

sophie27

Sziasztok!

Köszi a mai jógát lányok, nagyon jól esett.

Panna, nálunk már a negyedik nap telik el kaki nélkül. Ráadásul Andris emiatt olyan büdöseket pukizik, hogy lassan kiirtja a családot. :?

Na itt a mi apóka képünk is:

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szuszu 2009.01.08 20:35-kor.

szuszu

hello csajok!

ki lesz a zsűri az öregapó-anyó versenyen. Aztán indíthatjuk a csudafrizurásat is lassan :lol: :lol:
mi is nevezünk
Kép

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok lányok!!

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!!

Visszaolvastam, megnézegettem a felvételeket és a fotókat. :) Nagyon aranyosak a babák, klasszak a felvételek. Eszméletlen ütemben fejlődnek ezek a kis prücskök. Nézegettem a fotóalbumokat és mindenkinél rámentem az első és utolsó albumokra és olyan jókat mosolyogtam, hogy mintha kicseréltétek volna a gyerkőcöket. :) Eszméletlen a változás mindenkinél.

Nálunk is minden okés, szépen fejlődünk, bár most a fogzás kicsit visszatorpantotta a dolgot, de már megoldottuk, a homeós bogyó csodákat művel!! Mindenkinek ajánlom!!

Sajnálattal olvastam, hogy több baba is beteg. Gyógyuljatok mihamarabb!!

Még sokmindent szerettem volna írni, de most nem jut eszembe.
:? na majd később...

k.a.t.i.c.a

Katica homeos bogyis tapasztalatokat oszd meg velünk is mit hogy??
köszike

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Homeós bogyó fogzásra:

Chamomille Vulgaris CH15-ös, én naponta kb. 5x adok 5 bogyót. Mióta ezt kapja nincs sírás, nyűglődés, éjjel felébredés. A bogyókat egy korty teában oldom fel, hagyom hogy feloldódjon, ez kb. fél óra, majd cumisüveg cumiba töltöm és azon keresztül adom oda, mert a pohárból illetve kanálból néha visszafújja az egészet, és akkor kezdhetem előlről a procedúrát. :) Nekem a párom unokatestvére javasolta, ő azt mondta, hogyha nagyon szenved, akkor óránként lehet adni neki, amíg nem csillapodnak a fájdalmak.

k.a.t.i.c.a

Egy homeopátiás kisokosban viszont az van, hogy napi 2-4x 5 golyócskát lehet adni. Hát nem tudom, erről megoszlanak a vélemények, de ha napi 4x adtok nekik, akkor bizti nem lesz gond. Upsz, elírtam, szóval Chamomilla Vulgaris. :)

k.a.t.i.c.a

Találtam egy nagyon klassz mesefigurás oldalt, ha érdekel valakit. Nekem az a tervem, hogy a Pisze szobácskájának falára rajzolok Disney-s figurákat (több háttérképből lesz egy teljes kép, kb. 15-öt választottam, eltart majd egy darabig, mire elrendezem, meg megrajzolom), aztán kifestem. :) Most nagyon rajta vagyok. Rajta lesz Micimackó és barátai, Hófehérke és a 7 törpe, Mickey egér és Minnie, Donald kacsa, Maugli, Dumbó és még pár mesehős. :D

Íme az oldal címe, ha esetleg valaki hasonló terveket szövöget. :)

http://www.aniel-wallpapers.hu/rajzfilm ... ilm_1.html

k.a.t.i.c.a

Most megyek. Jó éjt mindenkinek!!

k.a.t.i.c.a

Köszi Katica a homeós információt és a linket is. Én is dédelgetek hasonló falfestős terveket, de ezek elég bonyolult rajzok. Mindenesetre eltettem a kedvencek közé. Én Miffy nyusziban gondolkodtam, mert az elég egyszerű és aranyos is.

szuszu

Hajrá lányok a rajzoláshoz, fetéshez! én is Imádom ZSigi falát a képekkel! bár én hungarocellből vágtam ki a figurákat és festettem ki őket, de ollan vidám!

öreganyó öregapó képeket lehet egymás mellé kellene tenni majd a végén

:lol:

és egy jóéjt vidámság!

"Gondoljatok csak bele, 1990 előtt születettek, azaz MI, kész csoda, hogy életben maradtunk. Nekünk még nem volt gyerekülésünk az autóban,sőt még biztonsági öv se nagyon, viszont bizton tudhattuk,hogy a gyerekágyak
festékében akadt bőven ólom.A gyógyszeres és vegyszeres üvegek könnyedén nyithatóak
voltak,nem volt semmi furfangos védelemmel ellátva, de még a fiókok és ajtók sem voltak felszerelve biztonsági nyitóval, és mikor bicajozni mentünk, nemhogy könyökvédőnk és sisakunk nem volt, de még rendes biciklink sem.Egész nap kint voltunk, a szüleink pedig csak sejtették, hogy élünk
és megvagyunk, hiszen még Matáv telefon se nagyon volt, nemhogy
mobil.Nyáron a derékig érő fűben és közeli kiserdőkben játszottunk, mégsem lettünk kiütésesek és nem tört ránk allergiás roham.Nem tudtuk mi az a pollen, és a parlagfűről azt hittük, hogy a sárkányfű, egyenes ági rokona.Ha elestünk, megsérültünk, eltört valamelyik végtagunk, vagy
csak szimplán betört a fejünk, senkit nem pereltek be ezért.Étkezési szokásaink Schobert Norbi mércéjével mérve nap mint nap tartalmazták a halálos dózis többszörösét, de még egy
Mc'Donaldson edződött átlagos amerikai elhízott kisgyerek is helyből nyomna egy hátra szaltót attól, amit mi leküldtünk kaja címszóval. Gondoljunk a zsíros kenyérre,a kolbászra, a disznósajtra (ki tudja mit tettek bele), az iskolai menzára (ki tudja mit NEM tettek bele) és mégis itt vagyunk. A kakaóban nem volt A,B,C,D és E vitamin, viszont "Bedeko"-nak hívták és már ez is elég volt a boldogságunkhoz. Szobi szörpöt ittunk, ami hírből sem ismerte az édesítőszert, viszont tömény cukorból készült. A limonádét még magunknak kevertük és mosatlanul ettük a fáról a gyakran éretlen gyümölcsöt,a WC pereme alatt pedig a baktériumok ezreinek a kolóniái telepedtek meg a még háborítatlan nyugalomban,a pre Domestos korban.
Ezek voltunk mi.
Hősök?
Talán.
Hősei egy letűnt kornak, amelyen a mostani fiatalok értetlenül mosolyognak."
Vendég

Hopp! :o Mi vagyunk ma az elsők! SAJNOS!!!!
Megint nagyon rossz éjszakánk volt. Sokszor keltünk, és az altatás sem volt valami egyszerű, de túl vagyunk rajta. Szóval még mindig a zombi-nyuszi tábort erősítjük.

Boniko! Nagyon tetszett az írásod! Kis nosztalgia a gyerrekkorról! :D

Én is szeretném Csenge szobáját kidekorálni. Miképp rajzoljátok és festitek ki a szobát? Én még soha nem csináltam ilyet! (lehet, hogy nem most kellene elkezdenem :? ) de azért kíváncsi vagyok, miképp csináljátok.

Katica! Pistike fogacskája akkor már kint is van?

Málnusnak és az egész családnak mielőbbi gyógyulást kívánok!

A babaúszással mi is várunk márciusig. Remélem, akkor már nem lesz késő! Csenge eleinte imádott fürdeni, mostanában azonban valami nem nagyon tetszik neki, pedig már mindent bevetettünk. CSak akkor van el pár percig nyugalomban, ha egy játékkal elvonjuk a figyelmét. Állandóan másképp akar lenni. Ha háton van, akkor fordul hasra, de olyan erővel, hogy alig bírjuk ketten megtartani. Amint hasra fordítjuk beindul a motolla, jár keze lába ezerrel, aminek eredménye, hogy telemegy az arca vízzel, amitől megijed, és kapkodja a levegőt. Hiába nyugtatgatjuk, mintha nem is hallana olyankor. :shock: Szóval nem tudom mi ez a nagy változás de mióta már hason így közlekedik, azóta a fürdés is ilyen nehézkes. Remélem ha majd ülni tud, akkor újra változik a jó irányba.

rizsimami

Jó reggelt!

Boni ez nagyon jó volt, csomó régi emlék eszembe jutott! Tényleg tök "vicc", hogy ma már mindenre van valami ellenszer, és, ha nem vigyázol, akkor bizony bajod eshet! Kár, hogy ilyen kor élünk, és a gyerek nem feltétlenül lehet önfeledt gyerek, mert mindig valamire figyelnie kell, persze ők nem fogják tudni, hogy milyen volt a régi időkben gyereknek lenni, max. mi, és lehet, hogy igazából nekünk fog ez jobban fájni!?

Öregapó/anyó fotók nagyon jók!

Lei, ha olvasol. Láttam, hogy kerestél, csak a telefonom mostanában szarakszik, mióta meglocsoltak egy kis baklava lével... Szóval kicsit később jelez, mint kellene! :( Jövő héten mész a Tranzitba? Jó lenne már összefutni, láttam a fotón, hogy múltkor voltál mégis, jó lenne ott is talizni, hogy a többieket is lássam végre!

Katica, Szuszu, nagyon ügyik vagytok, majd a végeredményt tegyétek fel légyszi a rajzokról! Én neki sem merek állni! :( Boni, a Te faladat nem raknád fel fotón? Annyira kíváncsi lennék, főleg, hogy tudjuk, volt már előtte ilyen műved, csak nem Zsigi falán! ;)

Na, a gyerek nem csinált rendszert az átalvásból! Ma megint 3:30-kor keltünk, szóval ez van! :)

sophie27

Jó reggelt!

Sziszkáéknak jobbulást!

Beleki gyere sűrűn ..3-5 órát kinnt vagytok a levegőn? vagy csak ott altatod el?

:lol:

Annyira szép tényleg minden gyerek a topikban! :lol:

Ime a mi szobánk a saját készítésű faldisszel Kép

és tegnap odaadtam neki a csőrős poharát, egy perc múlva fénykép is készült itta belőle a vizet

Kép Kép

és az igért ké Tipp TOpp leteperéséről és a lebukásukról :lol: Kép
Vendég

Sziasztok!

Nonónak és Málnuséknak mielőbbi teljes felépülést kívánok!!!

Boni!

Szuper, hogy így iszik a kis uralkodótok, enyém gyereknek ui. pohárkája van, de egyenlőre utálja!

Beninek gratula az átalvós éjszakához, tartsa meg jó szokását!

Csenge!

Írtad, hogy túl nagyok a képeid! Először a fényképezőn kicsinyítsd le, úgy tudod majd méretezni a képméretezőn!

Mi még sosem aludtuk át az éjszakát, de én nem bánom, mert irtó keveset eszünk és az éjszakai 3 evés nagyon hiányozna a napi 600 ml-ből. Éjjel 1 után a reggeli 5-ös ébredésnél már tökéletesen kialudva tolat le a pelenkázóról tisztábatevés után és csak állni hajlandó!

Irígy vagyok Dönci fürcsijére, nálunk nem megy még ülve se, rugó van Dorcába építve, azonnal fölpattan!

Kép Állva fürdős Michelin baba Kép Na moshattok!! Kép Szétszedlek katica Kép Azt hiszem megeszlek Kép igeeeen!!!! Kép inkább zenész legyek ?
Kép ma reggel 5 óra!!!

Adri

KépKép
koadri

Boni, nagyon jó Zsigi fala, de ezeket a hungarocell táblákat hogyan rögzíted, és mivel fested?

Szilvi, sajnálom a rossz éjszakátokat! :(

és íme az eddigi öreganyó/apó "verseny" résztvevői! várjuk a további jelentkezéseket! :)

Kép

sophie27

úgylátom áronka máris szerzett egy szavazatot!!ő az aki kétszer is szerepelhet :D :D :D :D
Vendég

Sziasztok! Csak egy gyors bekukk, ezer a dolgom, holnap Dani szülinapja lesz (5 éve ilyenkor már elég keményen jelezte, hogy kíváncsi a kinti világra :lol: ).
A babócák nagyon édesek, az öregapó-öreganyó képek szuperek! :lol:

Rizsi! A Sinlac-hoz bármit adhatsz ízesítésnek, gyümölcsöt, zöldséget, mindenhez jó. Ha később már főzelékeket csináltok a babáknak sűrítéshez is nagyon jó liszt helyett, mert ugye azt sem igazán lehet egy éves korig. Lehet úgy is adni, hogy a gyümölcspéphez adod a sinlac-ot, és csak egy keveset raksz bele, a gyümiből pedig többet, így jobban eltelik a pocak, mint a sima gyümölcstől. Dominik szerette házi baracklekvárral is, kakaóporral is(bár ehhez még kicsik vagytok, de később jó lehet).

Na megyek, mert halomban a vasalnivaló, Dani meg feketeerdő tortát rendelt a szülinapjára, azt még nem sütöttem, de majd meglátjuk milyen lesz :wink:
Hétfőn meg az oviba viszünk sütit, hát azt hiszem, hogy oda nem tortát sütök majd, hanem jó sok muffint és abból csinálok valami tortaformát, könnyebb elosztani a gyerekek között, mint a tortát.

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

zsófi de jó lett!

hungarocell lapalt vettem a praktikerben 2 cm vastagságú rárajzoltam a mintát, papírvágóval nagyméretűvel körbevágtam, majd akrilfestékkel festettem végén kétoldalas ragasztóval került a falra

lépésről lépésre

Kép Kép Kép Kép Kép
Vendég

ja meg csenge anyóka is :wink:
Vendég

Csandi, nem én manipuláltam a dolgot, a picasa volt! :) ha lett volna még két nevező, akkor nem lett volna duplázás! tessék nevezni Csengit is!

Boni, nagyon klassz ez a lépésről-lépésre képsorozat! köszi!

Zsigi pedig nagyon ügyin iszik a csőrős pohárból!

sophie27

Sziasztok!

Szegény Sziszkáék! Mielőbbi jobbulást kívánok!!
Mivel jár a calici, hasmenés?

Zsófi,
Nagyon jó lett a kollázs! :D

Boni,
Nagyon ügyes vagy, szuperek a fal díszek!! :)

Koadri,
Nagyon édesek a fotók!!Milyen édesen koncentrál, hogy szétszedje a katicát!! :wink:

Csimby,
Ízlett a krumpli Hannának??Ez hányadik új kajcsi, amit kipróbáltatok eddig?

Jázmin,
Cintusnak jobbulást! Hát nem lehet egyszerű ez az orrfújás, de csak megtanulja hamar!

Kép
Kép
dia123

Aki már tett fel videót, hogyan csináltátok? Én fényképezővel csináltam egy videót , csak sajnos 30GB, és nem tudom hogyan kell lekicsinyíteni, hogy a fórumra is feltegyem. A Picasa-ra próbáltam feltölteni, de sikertelen volt a feltöltés. Szuszu esetleg, vagy valaki, mit csinálok rosszul??

Kép
Kép
dia123

30MB...

Kép
Kép
dia123

calici hasmenés, hányás emiatt enm volt a család együtt nálunk karácsoníykor, mert tesóm főnöke elkapta, tesüóm is fosott szegény, így nem kockáztattak, miattunk, meg kismama hugom miatt
Vendég

Jó reggelt !

Látom mi kétszer indulunk a verenyen :lol: :lol:

Nem akarok dicsekedni és itt a kedélyeket felborzolni de nagyon jó éjszakám volt. :oops: :oops: :lol: a szokásos éjféltől reggel 7.30ig aludtunk de hogy az a nem mindegy : hát HASON!!! Áron köztudott utál hason lenni a kis életében eddig még csak 1x aludt hason és most . de fel se kelt :wink:
Tegnap meg ma is mértem 160mlket eszik ciciből szóval gondolom nincs semmi gond ha nem hízik, végül is eszik rendesen.

Boni nagyon ügyes vagy!

Rizsi próbáld Rizsikét ahhoz szoktatni fürdéskor hogy ha vizet locsolsz a pofijára mondod előtte neki hogy jön a víz levegő vagy csak levegő és akkor tudni fogja egy idő után mire számíthat. Ez a babaúszás egyik alap feltétele is! Mi is ezt csináljuk már születése óta. Mi holnap megyünk megnézni egy helyet babauszira a bécsi út végén és ha tetszik akkor lehet jövőhéten el is megyünk. Azt mondják 6hónapos koráig jó elkezdeni mert utánna veszítenek valami reflexből most nem jut eszembe pontosan.

Dia picasára miért nem engedi feltenni?

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Drága betegeskedőinknek pedig mielőbbi gyógyulást!!! mennek a gyógypuszik

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Boniko, nagyon ügyes vagy, szépek a figurák. :) És nagyon tetszett a nosztalgiázós kis szösszenet. :D

Rizsimami, még nincs kint a fogacskánk, csak útban van, de már nem fáj neki és én ezt a homeós bogyóknak tudtam be. :)

Nagyon jók az öreganyós-após képek. :)

Dia, én is hasonló problémával küzdök, ha célhoz érek elmondom hogyan sikerült. :)

k.a.t.i.c.a

illetve pár kép amivel szeretnék eldicsekedni mert ilyen szépet még nem fotóztam a saját orhcideám:
Kép Kép

és nálunk is megy a lábujj szopi
Kép

na eldugultam megyünk sétizni

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziszka, remélem már jobban vagytok!! :(

Mecsi, szépek a képek. Lehet pályát tévesztettél. :) Én is ezzel foglalatoskodom amúgy, hamarosan elkészül a fotóalbumom is róla, csak még ki kell válogatni a képeket. Órákon át képes lennék fotózni. :)

k.a.t.i.c.a

OFF:

Nekem ezek a kedvenc képeim. Majdnem az eddig legjobban sikerültek.

Kép

Kép

Kép

Bocsesz az OFF-ért!! :oops: :oops: :oops:

k.a.t.i.c.a

Szuszu, megnéztem a nyuszikát, tényleg nem bonyolult, és ha jól látom társai is vannak. :)

k.a.t.i.c.a

katica,mecsi ezek nagyon jók!!imádom az ilyen képeket és nekem is van tonna szám...
keresek is valamit amire büszke is vagyok
Vendég

ami a természeté...
Kép

gáton virág októberben:
Kép

a hajó falánlakók:
Kép

a hajó pereme alatt lakók:
Kép

jön a levél:
Kép