A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2010 februári babák

zuzmo nekem nem olyan regota van ez.

reni gondolod hogy akkor nyilik a mehszaj?nekem egy ujnyira van nyitva,baris januar 6an meg igy volt azota nem tudom mi a helyzet,de nem bannam ha nyiltam volna tovabb.

en semmilyen bogyot vagy teat nem szedek,meglatjuk milyen szulesem lessz.

kakti ugyes vagy hogy bevontad a lakoparkos pasit igy legalabb nem kellet anyit gyalogolnod.hany kutyad van?

Kép
monyo83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:06-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok Zsolti vagyok. Először is gratula Gerinek és Jocónak:-)

Nálunk majdnem minden rendbe.Bulcsú nagyon aluszékony és nem nagyon akar cicizni sajnos:-( Eszter ezért ki van kicsit borulva
mikor leszívták az orrát akkor be gyulladt az orr garatja és nehezen vesz levegőt és így nem is igazán tud szopizni mert a szája tele van cicivel:-) orrán meg nem kap rendesen levegőt.

De minden jól megy akkor talán holnap haza jövünk és az otthon nyugalma meg nyugtatja a babát és a mamát:-) Eszter már nagyon haza vágyik és itt akar lenni.utálja a kórházat:D velem együtt

Vigyázatok magatokra:-)

Üdv Zsolti

zarja

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:07-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Geri-Jocó: üdvözöljük kicsi fiatokat a világon. Sok boldogságot és sok-sok tejecskét.

Én nemrég másztam ki az ágyból, de csak fetrengtem. Nem tudok aludni. :?

Viszont kész van a kiságyunk és csütörtökön el is megyünk érte. :D Már nagyon be voltam tojva, hogy nem lesz majd hová rakni a gyereket. :shock:

Sajnos nem sajnos nekem még nincs élményem a szülésről, de ez majd remélem másfél-két hónap múlva megváltozik. Bár már kezdek félni. :?

Vettem én is homeos bogyókat, meg majd málnalevelet is venni szeretnék, de én még ráérek szedni meg inni.

Nekem eddig még soha nem néztek méhszájat. Ez is doki függő. Uh-k alkalmával mondta, hogy a belső az zárt, de egyébként még nem vizsgált. Úgyhogy én azt sem tudom azt miként nézik, milyen érzés. :roll:
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:08-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Kismaki:
tapintás útján nézik! :) Szóval el tudod képzelni, milyen érzés... :lol:

Monyo:
két kuttyom van. Ők:
Kép
Zserbó és Konyak :)

Zsolti!
Köszi, hogy jelentkeztél! Reméljük, minden rendben lesz, ha a kis családod hazaérkezik! :) Puszi nekik!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Lara, a kinézete borzalmas (előszőr azt hittem penészes :shock: ) ízre pedig hasonlít a csalán teára...ismered? Én ala natur ittam és iható kategória. Ja, elfelejtettem írni, hogy nekem a szálas verzió van é s 1ek ment 2-3dl forralt vízbe.

Kép
csipike09

Zsolti, kitartás nektek! Valóban, az otthoni körülmények, nyugalom hihetetlen jó hatásúak. Mamára és babára is. Borim is nagy mennyiségeket kezdett el szopizni, mikor végre hazahozhattuk, 1 héten belül döbbenetes volt a változás a kis arcán, úgy elkezdett hízni. Bulcsú sárga is, vagy csak aluszékony?
ktc

Kakti: nem akarom elképzelni, de így már sejtem. :D

Zsolti: köszönjük a híreket. Otthon sokkal jobb lesz már mindhármatoknak.
Vendég

Zsolti, köszi a tájékoztatást. reméljük holnap már valóban otthon lesz a kis salád és minden rendeződik. Bulcsi végig Esztivel van?

Kép
csipike09

Zsolti! Jó, hogy hoztál híreket. Várjuk vissza Esztert, biztos vagyok benne, hogy otthon már jobb lesz minden a babának is meg a mamának is. Sok sok ölelés és puszi Eszternek.

Én azon gondolkoztam, hogy a 36. héttől szedem a homeos bogyót is meg iszom a teát is. Az úgy szerintetek már sok lesz? Vagy mehet a kettő együtt? Egyébként kíváncsi leszek rá, hogy mennyit rosszabodott a cx értékem? Ha sokkal rosszabb, akkor lehet nem iszom a teát csak a bogyókat szedem, de ha nem nyíltam tovább akkor bepróbálkozok azzal is, hátha segít :lol:

bellerreni
Eger

Na megjöttem. Építettem hóembert aztán átmentünk a kifőzdébe kajáért. Jó nagyot sétáltunk Lujzival. Bevert egy lavór sóskát (olyan jó nézni, hogy így szereti a főzelékeket! :D ) aztán kidőlt. Most van durván 2órám a lakásra,ami romokban. Plusz kaptam némi munkát is mára. Meg vásárolni kéne és csempeboltba is menni! :shock:
Nem tudom, mikor fogok ráérni szülni! :lol:
Vendég

Valamennyi teje van Eszternek fejegeti hogy legyen meg a tejbelövés vagy mi:-)
Bulcsi nem is nagyon akar szopni mert állandóan alszik.
Még nem sárgult be de lehet be fog ha nem eszik rendesen.

majd jövünk valamikor:-) sziasztok

Zsolti voltam:D

zarja

Tényleg fura, hogy Eszternél alig volt előjel, aztán mégis ő indított elsőnek.

Most nézem, 3 11év körüli kisfiú szanaszét rúgta a hóemberünket. Esküszöm majdnem sírok. Micsoda senkiházi paraszt az ilyen! :cry: Remélem szegény Luca nem akad ki nagyon, ha felkel. Már előre sajnálom szegényt! :oops:
Vendég

Oh lanyok. Irtam egy csomot es elszallt, mar vissza sem tudtam hozni. :evil: :evil:

A lenyeg: eleg pocsek ejszakam volt, nem aludtam tul sokat, nem is erzem jol magam. Sokat kemenyedtem es az alhasam meg a derekam is fajt annak ellenere, hogy tegnap alig csinaltam valamit, szoval nem voltam lehajtva.
Nyuzott vagyok. Fogytam masfel kilot az egy hettel ezelotti mereshez kepest is. Valamit nem erzek rendben.
Asszem megejtek hamarosan egy telefont a szulesznohoz, megkerdezem, hogy szerinte raerek-e a jovohetig a dokihoz kocogassal, vagy jobb lenne-e, ha mostanaban megneznenek.

Viszont! Sikerult a maglodi vedonovel megbeszelni, hogy mar most elkezdje intezni az atjelentesemet. Elvileg mar el is kezdodik ma a papirok atkerese, jovo kedden mehetek hozza, szoval hamar lesz vedonom is, gyerekorvosom is, uberjo lenne, ha addigra mar haz is lenne, szoval megnyugodhatnek.

Valamint: a komplett babakelengye ki van mosva, ruhak, textilek, kiegeszitok, meg a hordozohuzat is, kulonszedtem a korhazba valo babaholmikat (ha kell vinni ruhat). Az en komplett szuloszobai es korhazi cuccom is egy helyen feszit papucs es kontos kivetelevel, egy nagy dobozbna figyel minden az utolso betetig. Legalabbis asszem.
Most mar csak annyit kell tennem, hogy kivasalok mindent. Ezt meg megteszem a heten, nehogy a hetvegei nagy koltozes kihozza belolem a gyereket. Meg amugy, most meg raerek megcsinalni, eleg lesz nekem a hazrendezgetes is a kovetkezo hetekre, legalabb mar a kelengyevel ne kelljen foglalkoznom.

Gerinek gratulalok a babahoz, sok egeszseget kivanok neki es nagyon kivancsi vagyok a szuletes-tortenetre.

Zarjanak szoritok, hogy holnap hazamehessenek es elkezdhessek az igazi babas eletuket!
Vendég

Nóri!
Ezek szerint a bölcsi elmaradt? Vagy ez a hóemberezés már onnan hazafelé volt?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hát Kakti, igen, nem volt lelkierőm a 3órás alvás után gyereket öltöztetni meg havat takarítani a kocsiról... Amúgy is alig pár napom van Lujzával kettesben és egy szűzhavas délelőtt pont jól jött. Hideg sem volt nagyon, szóval kellemes volt. Remélem a délután is túlélhető lesz. Utána meg jön apjuk.

Holnap szülésznővel meg anesztessel randi. Meg CTG. Ez már nagyon a vég kezdete és baromira nem vágyom a szép havas táj látványára. Én nem ilyen időben tervezem megejteni az első sétát... :roll:
Vendég

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!
ÚÚÚÚtálom a bürokráciát! :evil: :evil: :evil: Kb egy órája telefonálgatok Mátészalka és Debrecen között valami hülye nyomtatvány miatt, ami kell a táppénzhez. De sikerült, kipostázzák! :D

Köszönöm a homeós infókat. Már csak holnap dugom ki az orrom a lakásból, de akkor elintézem ezt is a kórházi vérvétellel együtt.
zuzmooo

Sziasztok!

Geri, Jocó, micsoda jó hír! Sok boldogságot a kis Ábelhez!!!!

Alig várom, hogy Eszter is hazajöhessen - majdnem annyira, mint ő maga - és beszámoljon! Remélem, a szopi is beindul!

Anitát mikor engedik haza?

Edit, kitartás, nekem - bár nem értek hozzá - nagyon finisnek tűnik az állapotod :)

Voltam reggel egy villámlátogatáson a dokinál, csak ecsetelt, meg megnézte, hogy lent van-e még a feje, és rendben van a szívhang. Minden OK.

Viszont határozottan elküldött CTG-re, hogy az a 36. héten már kell, szóval látszik, hogy orvosa válogatja, mennyire ragaszkodik hozzá.

Korai lenne, hogy leszálljon a hasam, de mostanában mintha több kaja férne belém, mint az elmúlt hetekben, sajnos :) Valami elképesztő csokiéhségem van, tegnap is benyomtam egy halom celebrations minicsokit, a pokolra fogok jutni :)

Szalad a lakás, beágyazni, mosogatni, teregetni, porszívózni... (fintorgós-lusta smiley)

boruska

Sziasztok,
én is vagyok ám, csak visszatértem olvasó üzemmódba :)

Annyira szívetmelengető olvasni, hogy egyre több új élet van a világon!! Gratulálok mindenkinek!!!

Már én is nagyon nagyon szeretnék túl lenni rajta...
Vendég

Xien. Mi egyidősek vagyunk, én is nagyon várom már, de azért még 2 hetet legalább ki kellene húzni 2in1 úgyhogy annyira azért ne siess :lol: Ha olvasó üzemmódban vagy akkor tudsz a buktasütési kötelezettségről :lol: Úgyhogy csak nyugika és lazaság... :P

bellerreni
Eger

Még a végén a bukta sütéstől való pánik lesz a legnagyobb visszatartó erő a koraszüléstől/ korábbi szüléstől :D :D :D :D

Kép
csipike09

Huh! Egy pályázati anyagot rakok épp össze. 1.000.000 oldalas excel tábla. Nem átnéznem kellene, csak összesíteni arz árajánlatokat és egységes formát adni neki meg megírni a szöveget.
Részösszeg sorban: 43eFt+9eFt=39eFt... ezt összefűzni is baromi sok, pláne belejavítgatni. Ki van a tököm! :lol: Mennyi ilyen lesz még benne...
Vendég

Hát Reni,
lassan inkább már a buktasütést is bevállalnám...
Vendég

Sziasztok!

Jönnek a babák sorra, az jut eszembe, amikor gyerekkoromban tombolát húztak.Hogy izgultam.
Én olyan nyomott vagyok-lelkileg.Talán azért, mert már majdnem mindent kimostam, kivasaltam(ágynemű, 20 pelenka, ruhák, sapka, kesztyű zokni...minden), agyalok, h. mibe hozzam majd haza a babát, kórházi csomag elkészítve,az utolsó betétíg csak nem bepakolva, ha rámjön aszülhetnék, 20 perc alatt készlennék.És most nem tudok mit kezdeni magammal.
Vannak még terveim, felakaszthatnék 1-2 képet, dekorálhatnám a szobát, de ez már csak pótcselekvés.Ja és vannak még beszerezni való apróságok, ami nem a babával kapcsolatos, de azt csak apával lehet megvenni, ő meg csak péntek éjjel jön, most megint várhatok 1 hetet.
Meg még megígérte, h. akkor végül megveszi nekem a mellszívót, de azt is csak szombaton.
Szülni akarok már.....
üdv:Zsó
még 12 nap
pcd1985

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2012.01.27 23:08-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Geri-Jocó! Gartulálok a kis Ábelhoz! Sok boldogságot, egészséget kívánok!

Zsolti: nem csodálom, hogy Eszternek elege van a kórházból, valahogy semmi sem úgy alakul nála, ahogy tervezte. Kitartás, holnap már otthon lehettek!

Nekem az éjjel olyan brutál jóslófájásom volt, hogy rendesen beleizzadtam. Elkezdett fájni fél3kor, és tudtam, hogy ez az, mert ilyen érzésű még nem volt, és a "nagykönyv" szerinti leírásnak is megfelelt. A baj csak az volt, hogy biztos voltam benne, hogy elmúlik egy perc alatt, de nem múlt a kis köcög, így szenvedős lett nagyon... :?

Kép
zsizell

Leszakad a hátam!
Megcsináltam a kaját. Illetve a levest, és a gofrihoz valókat. De még azt ki kell majd sütni! Uuuuuuuuuuuuuuutálok ácsorogni!!!! Annál még a gyaloglás is jobb! De itt nem tudom róni a köröket a konyhába, bármennyire nagy is. :)

És lőttünk egy fotelágyat Lili szobájába, hogy ha úgy alakul, ott tudjak mellette aludni! :)
Ilyen:
Kép

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti: jó a fotelágy. Én úgy sajnálom, hogy nincs még külön szobánk, csak ez az egy. De tavasszal hátha sikerül már elköltöznünk. Amúgy az ott a fotel mellett gyereksátor? Nekem is volt ilyesmi kiskoromban, úgy szerettem... :D

Kép
zsizell

Gondolom, de ez még nem nálunk van. :)
A hirdetésből loptam ki a képet! :)
Ebben a házikó/sátor ügyben nem tudok nyilatkozni. Az én gyerekkoromban ilyen nem nagyon volt... :? :lol:
Hétvégére végül is megleszünk a gyerekszobával teljesen. Akkor fotózok, és megmutatom nketke - ha érdekel valakit. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

uppsz. bocsi :oops: aszittem ez már a ti szobátok :oops:

Kép
zsizell

Sziasztok lányok és anyukák! :)

En is csak olvaso uzemmodban vagyok, mar nagyon regota nem jelentkeztem, azonban meghatodtam amikor lattam, hogy meg mindig tartalmazza a forumtabla az en adataimat is, koszi, hogy nem toroltetek ! :oops:

En is meg januar vegeig dolgozom, egyetemre jarok es persze babazom az orokmozgo kisfiammal, igy kicsit zsufoltak a napok, de nyomon kovetem a forumot ahogy csak tudom.....

Ami a legfontosabb: Nagyon sok boldogsagot kivanok az ujdonsult mamaknak-papaknak es kisbabaknak!

En is mar tukon ulok, hogy mikor jon a bebi, de remelem azert nem ilyen gyorsan, nagyon koszi a tippeket a homeos bogyokkal, teakkal kapcsolatban :D

Andi

KépKép
andee73

Kakti: tényleg jó az a fotelágy. Sajnos nálunk is kicsi a hely, így a félszobából,ami a babaszoba lesz, el kell vinnünk a kanapét, de egy fotelt megpróbálok bepasszírozni valahogy.
Remélem nemsokára már én is tudok felrakni képet a kis bababirodalomról.

Nem is tudom már ki vett faltetoválást. :oops: , de megnéztem én is és most rendeltem egyet. Kis-angyalos meg kisördögös. :wink: Köszönöm az ötletet!
Vendég

Kakti!

Nem, nem vagyunk kíváncsiak Lili szobájára. Mindenki szobája érdekel minket. A dalai láma szobája is érdekel minket, de Lilié, az NEM érdekel minket!!!! :lol: :lol: :lol:

Juci!

Ha nagyon gyors akarok lenni a smarnival, akkor 10dkg grízhez hozzáadok 1,5dl langyos tejet, egy tojássárgáját, 1vaníliáscukrot, reszelt citromhéjat, esetleg mazsolát és hozzákeverem a felvert tojáshabot. Ja és serpenyőben sütöm.
Ez a nagyim receptje és fejenként kell annyi mindenből, amit leírtam. Mi ketten esszük meg Lucával.

Ha akarok kicsit ínyenckedni, akkor a grízt liszttel keverem. Mondjuk 6dkg gríz meg 2dkg liszt és teszek bele áttört túrót is. De akkor már nagyon flancolós kedvem van! :lol:
Vendég

Régebben említett valaki domestos-kendőt.
Néztem DM-ben és nem volt, meg auchanban és ott sem volt.
Lehet hogy hülyülök, szoval létezik ilyen, vagy csak beképzeltem magamnak?
Ha létezik, hol lehet hozzájutni???
((és a DM-es akcióról tud valaki valamit?))
pcd1985

Zsófi. Én a Metróban veszem, de sztem az Auchanban lehet kapni, csak rossz helyen nézed...
Vendég

Sziasztok!

Gratula Geriéknek! Még mindig olyan hihetetlen, hogy elkezdtek potyogni a babák :D

Eszter, kitartás, mindjárt otthon és ott már jó lesz és szépen rendeződnek majd a dolgok :)

Andi, de jó, hogy nem csak én vagyok ilyen háttérből olvasgatós. És azt is jó hallani, hogy van még olyan rajtam kívül, aki dolgozik. Mert már egy kicsit kezdek a következő mondatoktól megőrülni:
- Még egyben vagytok? (És ezt személyesen kérdezte, nem ám telefonon...)
- Jé, Te még dolgozol? (A doki szerint a szülés napjáig dolgozhatok, mindenem zárt, bírom a melót, szóval miért is ne dolgoznék? Mindenkinek magának kell ezt eldöntenie, szerintem...)
- Most már bármikor szülhetsz... (Valamelyikőtök írta, hogy mi a fenéért tart a terhesség 40 hetet, ha a 30. héttől mindenki ilyennel zaklat???) :twisted:

Pedig én még nem akarok szülni, asszem úgy 3-4 hét múlva esetleg :) Megőrjít mindenki a "Hú de lent van már a hasad" című monológgal. Igen, lent van. De mindig is lent volt...

Na most jól kidühöngtem magam, bocsi, csak gondoltam, nem csak én kapok ilyeneket :)

Még 9 melónap és végre én is otthonról nyomom. És minden reggel hülye sorozatokon fogok dögleni :D Tök jó lesz!

Edit, drukkolok, hogy végre a gyermek elinduljon kifelé, mert tudom, hogy már nagyon szeretnéd ;)

Megyek vissza dolgozni... No comment :)

Kép

Ági
agic83

Nóri:köszi
(szerintem ebben a halálra akciózott, kifosztott januári auchanban nem lehet kapni... :? )
zsó
pcd1985

jaaa :)
Megnéztük a tescoban tényleg jó rucik vannak olcsón!( a Micimackós 2x annyiba kerül mint a többi, hát nem azt vesszük, majd kibírja valahogy a gyermek).
Menjetek, vegyetek!
(Nem akartam már több ruhát venni, de úgysem fogom kibírni.)
pcd1985

Megjöttem a dokitól meg a munkahelyemről. A baba jól van, ctg rendben még 30-as fájásom sincs. Barbus nőtt 30 dekát 1 hét alatt (BPD: 91mm, AC:278 mm, FL: 69 mm, becsült súly: 2400 gr.), de a vizem megint kicsit kevesebb és a lepényen is láttunk már kis meszesedést. A mai nappal minden gyógyszeremet leállította. Úgyhogy a hír, hogy csütörtökön a kórházi motyómmal be kell reggel mennem a kórházba és ha úgy látja a doki, akkor megrepeszti a burkot és szülünk. Aznap töltöm a 37. hetet, szóval már nem koraszülött. Ha szerinte még bírja a baba odabent, akkor befekszem és várunk. Megyek visszaolvasok.
vicky79
Budapest III. kerület

Csak nem egy kiscsaj lesz a következő? :wink:
Na jó, egy Csanád még beficereghet Barbus elé a sorba!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szia Vicky!

De izgalmas :) Akkor valszeg már nem is találkozunk a dokinál, pedig gyúrtam ám rá :) Örülök, hogy nőtt a baba és hogy jól vagytok :) Nagyon drukkolok, hogy minden rendben menjen! Csak nem a Tied lesz az első fórumos kiscsaj? ;) És nyugi! Minden OK lesz!

Kép

Ági
agic83

És ismét félretéve a szülés gondolatát egy kicsit:
nekünk még nincs babakocsink.
A dolgok jelenlegi állása szerint, nem is lesz, mert nem tudunk dűlőre jutni, én, a párom, és anyukám, hogy milyen legyen.
Illetve tudjuk, hogy milyen KÉNE, de olyat nem gyártottak még :D
A lényeg. hogy nagy kereke, legyen, vízszintesre állítható az alja,amikor nagyon kicsi,átalakítható, hogy 1 év múlva ne kelljen újat venni.ENNYI
Autósülés van.
Tudtok esetleg tippet adni?
És rendelt valaki már neten babakocsit?
pcd1985

vicky:hajrá, ez így megnyugtató lehet, hogy tudjátok előre nagyjából a forgatókönyvet.
(én néha úgy érzem, mintha késélen táncolnék.)
zsó
pcd1985

Babakocsi: két dolgot tudok írni erről. Nekünk az volt az első, amit megvettünk, azért mert a teszveszen lőttük, és nagyon jó vétel volt, kár lett volna kihagyni. Igaz még élesben nem teszteltük, de így első ránézésre, meg kipróbálásra jól szuperál.
A másik, hogy azért tudtuk ezt az 1-2 hónapot használt kocsit megvenni, mert az eladók ugyanebben a cipőben jártak, mint Te. nem tudtak dönteni, a csajnak volt egy álombabakocsi elképzelése - csakhogy hamarabb jött a baba, így elküldték a férjét babakocsit venni - nos, ez van most nálam. A csaj később megvette, amit ő akart, ez nem tetszett neki. Szóval szerintem ne húzd sokáig, ha nem akarsz kétszer rágódni rajta! :D
Ja, a miénk Pierre Cardin Ps682.

Kép
zsizell

vicky: ez nagyon izgi! Hajrááá! :wink:

Kép
zsizell

Viki!

Ez szuper!
Nem tippelnél valami más születési súlyt ennek a lyánynak? :D
Vendég

anyukám valami lengyel babakocsival nyüstöl hetek óta, mert az olcsó, kicsit oldscool, de nagy a kereke. :?
én is kinéztem egy pierre cardint,de lebeszéltek róla,mert bolyog a kereke, meg kicsi is a kereke, és agyrázkódást kap a gyerek.. :?
(én meg hülyét kapok)
pcd1985

Zsófi, neked minek a nagy kerék Vácon? Az mindenben akadályoz (tömegközlekedés, kocsiba berakás...stb. Az csak földúton sétálásra jó!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?