A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Maggie! Az a gáz, hogy elvileg túlműködésnél kéne fogyni… :shock: (de már hallottam máshol is, hogy nem mindenki fogy, pedig rámférne).

Dotildi! A jóga DVD-n úgy van, hogy amikor hátról hasra kell fordítani a babát, csak a lábainál kell segíteni, a többit a babának magának kell megoldani! :D Úgyhogy látom is Szelin, hogy tekeredik ezerrel. Szerintem nem sok kell, hogy átforduljon. (Na, nem mintha siettetném, de ha ez a gyakorlat… :wink: )
Gratu a méretekhez! (Itt tényleg minden baba szépen fejlődik!) :D

Kiskolbi! Szerintem hagyd aludni! Csúszás nem gond! Majd átvariálod a mai napot, és holnap folyt.köv. Eleinte én is stresszeltem emiatt, most már belesz.rok… :lol:

Ágica! De aranyos Lilike! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Heni81: köszi!
Nálunk is volt ilyen egy-két hét pár héttel ezelőtt, amikor Ádó nem tudott visszaaludni az éjjeli szopik után (mostanság is azért meg-megesik, de ritka). Nálatok mióta tart?

Kép
Kép
irina

Timi26: Te vagy a hősöm, komolyan, ennyi mindent csinálni!!!

Ágica: Petra igazi tündérke! Tegyél még fel róla képeket, jó (akár jó nagyokat is)?

Hörcsög: Ildike gyönyörű kislány!!!

Miléna, Kaqk: KITARTÁS!!!

Próbálkozom Ádit hason tartani, de 5 hónap után is utálja. Alighanem rekorderek leszünk ebben, bár a védőnőm ismer egy kislányt, aki teljesen kihagyta a hason levést, de ettől még simán kúszott-mászott (nem tudom, akkor hogyan, hiszen azt onnan kell indítani, na mindegy)...

Kép
Kép
irina

Timi26, kitartás! Nagyon ügyes vagy, nekem nem lenne ennyi energiám :shock: .
Apa meg gyógyuljon meg!!!!!!!!!! :!:

Hörcsög, Ildike még mindig nagyon szép :wink: !! És az a popóemelés :lol: :lol: !
dettyk

Ezt nézzétek meg annyira aranyos az egyik most szült
kismama videója:
http://www.youtube.com/watch?v=AHNgHgmOeH0

Köszönjük a dicsiket.

Timi26!
Neked kitartást,
Nagy Viktornak meg jobbulást.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Ágica!

Nagyon aranyos Petra is :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok!

Próbáltalak olvasni benneteket az elmúlt napokban, de be kell vallanom, csak nagy vonalakban tudtam követni az eseményeket.

Minden beteg Csöppnek gyors gyógyulást kívánok!

Nálunk keresztelő volt a hétvégén. Majd rakok fel képeket, csak még nem töltöttük le őket. Illetve unokatesóm fényképezett, és az ő gépén vannak még a képek. Jól sikerült. Botond egy szó nélkül hallgatta végig a szertartást. Teljes odaadással figyelte a papot. Annyira édes volt! 8) Azóta ebben a kéztartásban alszik... :lol: :lol:
Kép

Vasárnap délutánra én már nagyon rosszul voltam. Hánytam, fájt a fejem. A legrosszabb az volt, hogy Botond sírva fordította el tőlem a fejét, amikor szopzni kínáltam. Hát azt hittem, megszakad a szívem! De eszméletlen, hogy micsoda szuperszenzoraik vannak ezeknek a pici embereknek!! :roll:
Szerencsére hétfőre javultam, és már Botond is hajlandó volt szopizni, keddre pedig eltűnt az egész rosszullét.

Tegnaptól viszont az én kicsi fiam nyűgösködik, de extrán. Igazából tőle ilyet még nem hallottam. Tagnap még csag nyekergett egész nap,és csak kézben volt jó neki. Mára már kézben sem jó, és sír. Vannak jó pillanatok, de nem tartanak sokáig. Szerintem a foga miatt van (nyál+ökölrágás+szájbakapkodás), de semmit nem látok az ínyén. Szerintetek lehet, hogy nem látszódik semmi, mégis a foga???
Tudom, hogy rengetegszer volt róla szó, de most nem tudok visszakeresni: leírnátok, hogy milyen szereket használtok fogzásra?

Küldtem tegnap kacagós videót a gmailre.

[/url][/quote][/u]

Ildikó
KépKépKép
sense4

Ja. És azt elfelejtettem, hogy Botond félfekvő helyzetből FELÜL!!!!! Kapszkodás nélkül, hasizomból. Teljesen meg voltam lepódve, és őszintén szólva nem is tudom, hogy örüljek-e vagy féljek, hogy megereőlteti a gerincét. Egyelőre mindig visszanyomom, de nem tetszik neki!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Jaj, Csajszik, haláliak ezek az aranyköpések! :lol: Ezeken felbuzdulva már alig várom, hogy Máté is beszéljen, és hasonló aranyosságokat jegyzetelhessek!

Juba: Bertának sok puszi, igazi hősnő volt!!! :D Nagyon örülök, hogy nem derült ki komolyabb baj.

Kaqk, Juba: Máté pont ugyanígy kezdte elválasztani magát. Szopi este, hajnalban és reggel, aztán reggel már nem, aztán este se, csak hajnalban... borzasztó érzés... de gondoljatok arra, hogy nem az van, hogy Ő még szopizna, de már nincs mit, hanem Ő dönt úgy, hogy nem kell Neki. Túllesztek rajta, és valószínű, még így is jó 1-1.5 hónapig tudtok majd szopiztatni. Persze én is bőgtem egy csomót, és még most is irigykedek azokra, akik szoptatnak, de el kell fogadni a tényt. Hiányzik, hogy mellre tegyem, de tudom, Máté már nem akarná. :(

Sense: micsoda kis "ájtatos Manó"!!! :D :lol: Nagyon cuki! Milyen nyavalyát szedtél össze? Örülök, hogy jobban vagy.

Hörcsög: nagyon édes a videó! :D :cry: :D De a vége még hiányzik!!!! Remélem, majd megcsinálják, ha már lesz idejük rá Panda-Bébi mellett!

Emese: tornáztatással kapcs akartam még mondani, hogy fokozatosan kell terhelni, mert az ilyen Piciknek is lehet izomláza. Szegény jajongana folyton, Te pedig nem is sejtenéd, mi a baja. :shock:

Granda, Aniko80, Nyerkit, Kőszegi Timi, Niki, Motiot, Vadvirág, és Ti Többiek hol vagytok???!!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Na, apa pálinkakúrát tartott mézzel. A kedve nagyon jó lett, remélem a torka is bírni fogja!! :shock:

Összeszedem magunkat aztán mi is indulunk!

Vagy éjszaka, vagy holnap jövök és írok!!!

Puszi!!!!!!

Ja, Bencének BOLDOG SZÜLINAPOT!!!

Kép
Kép
timi26

És egy nagyon hasznos link azoknak, akiknél a gyermekdalok és mondókák a múlt homályába vesztek, és eltűntek a tudatalattiban:

http://marci.co-net.hu/dalok.htm

Van még ezer másik oldal is, érdemes rákeresni gugliban. :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Timi! Szép estét, érezzétek jól Magatokat! Aztán kérünk ám beszámolót!!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Irina :lol: :lol: :lol: Zár-, réshang!

Térd- és derékfájás
: Nekem az utóbbi minden pocakosságnál előjött és egyre rosszabb lett, a vége fele, ha pl. az UH-on a hátamra feküdtem, csak segítséggel tudtam felkelni... aztán szülés után mintha elvágták volna! Legalábbis csak nagyon minimális maradt belőle és szerencsére most is így jártam, csak nagyon kicsit fáj.

Dotildi: Dorka hője?
Pneumococcus: Nekünk Ákos a jövő héten kapja, ő nagyon erzékeny az alsó légúti vírusokra, ezért ajánlotta a dokink, a picurkának nálunk egyelőre nem, legfeljebb később.

Ágica, voltál orvosnál?

Húú, még van olvasnivalóm, de ezt azért elküldöm. És még képeket is szeretnék ma feltenni......

Emese, mi újság szopi ügyben? Ejnye-bejnye, kérdeztem reggel és nem írtad!

Juba! Jajj, de jó! Kép

KépKépKép
bongyi

Hörcsög: nagyon szupi a video, úgy elérzekenyültem. Annyira imádtam mikor a pocimban volt, valahogy az olyan MÁS érzés, imádtam , persze most hogy láthatom annál nincs is jobb, de ÁLLAPOTOSNAK LENNI .... csoda!!!! AKAROK még még...... majd nemsokára megint!!!!

Ildike cukorfalat, ahogy a lábát eszi, meg a fenék feltolás.... hogy tudjátok ezeketelkapni... nekem sosem sikerül, annyira elbűvöli a fényképezőgép hogy lefagy. :-)

Heni: holnap csinálok fotót az etetőszékben alig látszó lányomról :-)

Sense4: fogzás, mostnaában souknak kezdődik. Mi sem látunk semmit az ínnyén, csak folyik az orra, nyála, töm mindne kemény műanyagot a szájába+ öklét...
Mi a homeosbogyeszt.. upsz enm tudom a nevét, TIMI26 segíts!!!! meg a dentinox gél adjuk. Ill, ha éjjel felébred és iszonyatosan sír....akkor germicid kup és /vagy panadol szirup ( ezt a doki mondta , enkünk eddig a kúp elég volt.

Kiskolbi: Ari vagy, azért még próbálkozom, de ami nem megy... vagyis ha nem kell neki.... elfogadom,

KépKép
kaqk
Debrecen

Sense: Boti olyan édespofa, kis imádkozó.... Emma is aludt így, olyan drágamanó!

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka, annyira gyogyis vagyok, olvasom, hogy feladtad. Úristen, mi történt, valami baj van? Hát én gügye úgy értettem, hogy feladtam, mármint ahogy a küzdelmet, harcot! De aztán megértettem, hogy a postára gondoltál, csak többször el kellett olvasnom!!!

Hajrá Timi, én úgy képzellek, mint aki sokszor több dolgot intéz egyszerre, és sikerül is neki mindent megoldani!

Hörcsög, nagyon édi kislányod van!

Milenamóni, nem próbáltad magad mellé fektetni, csak átmeneti időre?

nyugtalanul alvó babák: Viburcol kúpot nem próbáltatok? Hátha. Csak egy ötlet, nyilván hoszabb távon folyamatosan nem adható.

Sense, fantasztikus ez a kép! Amit egyedül meg tud csinálni, az elvileg nem árthat, legfeljebb jól elfárad! Jó erős Boti!

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Bocsi! :oops:
Már nagyon jól haladunk. Tegnap Kiskolbiéknál kellet rászólnom, és ma talán egyszer. Szerencsére nem úgy csinálja, hogy hirtelen megrántja a cicit, ami végigsurlódik a fogán, és közben rászorít, mert ugye azzal nem tudok mit csinálni.
Óvatosan szorít rá. Nem fáj, de mikor érzem a fogát, rászólok határozottan, de úgy, hogy ne ijedjen meg.
Lehet, hogy ilyen gyorsan megértette, mit akarok, és mit nem szabad?
Már újra bízom Benne! :P Nem stresszelek a szopiknál, csak szépen figyelem, és ha kell, szólok. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ja, képek csak később, mert most jöttem rá, hogy még kicsinyíteni is kell!

KépKépKép
bongyi

Kiskolbi! Köszi a mondókás linket! :wink:
Nekem annyira tetszik a hangod, olyan jó volt hallgatni, mikor Máténak énekeltél!
Jó lenne, ha felénekelnél nekem gyerekdalokat CD-re! :D

Azt meg sajnálom, hogy az orrod előtt szopiztunk... :oops:

Juba! Ez szuper!!!!!!!!

Az aranyköpések frenetikusak! Én is írni fogom, és majd abból fogok sztorizgatni. :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

De azt még leírom, hogy ma megint macskakakit kértek a gyerekek.
És amikor ebéd után Levike kitalálta, hogy ő altatja Ákost, majd árom perc alatt tényleg elaltatta, akkor nem tudtam megtagadni a kérésüket.....erről is van fénykép, már egyszer írtam, hogy Ákos úgy tud elaludni, ha a ruhaujjamba bedugja a kezét és simogatja a karomat, hát most ezt csinálta a tesónak is, muszály volt lefényképeznem!

KépKépKép
bongyi

Tényleg gügye vagyok, nem is ezt akrtam írni, csak a macskakiról eszembe jutott. azt akrtam, hogy eme jeles sütemény felébe kókuszreszeléket, másik felébe darabos diót tettem. Hát így még sokkal jobb!

Amúgy persze csak az oldalkezdésre hajtok......

KépKépKép
bongyi

Boti, Ildike, Petra! Kérünk még képeket! Naggyon jóóóóók!

Timi26! Kitartás! Az asszonyok mindent kibírnak! Nekünk akkor is bírnunk kell, ha már más kidőlt!
Apának jobbulást!

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese Kép

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Fotót gyorsan! Mekkora segítség az összes tesó! :P

Kép
Kép
Kép
gremese

Bongyi! :P

Csücsöriborsó 1 órája alszik... :shock: Ha ezt mondta volna, akkor nekiállok a dolgomnak (főzés, mariskázás). Így meg itt ütöm a laptopot.

Kép
Kép
Kép
gremese

Ma megkóstoltuk az üveges sütőtök-krumplit.... Nem volt sikere... :?
Ma vettem mindenféle zöldséget, holnap megkreálom Timi vegyesfőzijét, hátha....

Brokkolit lehet nekik adni?

Kép
Kép
Kép
gremese

Kép

Na gyorsan megcsináltam ezt az egyet. Helyszín Ákos ágya. Ja, és Levi arca és pólója az ebéd utáni fogmosástól hófehér, merthogy ebéd utáni alvásról van szó.

KépKépKép
bongyi

Bongyi! Istenem! Irigy-irigy-irigy! :oops: Ez naggyon jóóóóó! Édesek! Milyen jó Neked! :P

Kép
Kép
Kép
gremese

Bongyi Csodálatosak a gyemekeid :lol: :lol: :lol: Irigy vagyok én is :oops: :oops: :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Ma először küzdötte magát négykázlábra. És mászott. Elmászott a játékáért. Annyira édes volt.
Rájöttünk, hogy minél kevesebb cucc van rajta, annál inkább tud, és van kedve mozogni!

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Meg volt valami ilyesmi próbálkozás. Csak azt nem tudom, ezzel mit akart. :D

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Következő képes hsz.

Ez nem annyira izgi, csak a megkötős kenguru, mármint, amennyi látszik belőle. Sajnos csak ilyen képet sikerült magamban, magamról.

Kép Kép

KépKépKép
bongyi

Emese: Te tökre zizi vagy! :shock: :lol: Dehogy éneklek! Csak házi használatra készültem! 8) A szopiról meg: én mondtam, hogy menjetek át, vagy mi megyünk... de azért tapintatosak voltunk, nem? Szépen tornázgattunk, oda se néztünk. :oops: Nagyon örülök, hogy Zsófi megtanulta a leckét!!! :wink:

Hozzátápi -tábli, ala Irina (ő is csaklizta valahonnan, tudom):
http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm

Bongyi: istenem, annyira jó lehet több gyerkőc!!!!! Nagyon aranyosak együtt! :D Macskakaki: most már én is ki akarom próbálni. Csak azért vicces, mert nálunk a cicakaki a nóziban kuksol, és ki kell szedni. :? :lol: [/b]

Detti
KépKép
kiskolbi

Jaj! Hol tartok? :shock: :roll:

Juba! Nagyon jóóó, hogy nincs semmi gond! És örülök, hogy csak kicsit sírt! Nem lesz semmi gond, a gyógyszerrel. :D

Ágica! Édes Petra!!! :D

De jó ötlet Dettyk a gyertyás muffin! Kiszámoltuk ám, hány éves vagy! :wink:
Jók a Bence aranyköpések! :D

Timi26! Húha! Sok erőt a szervezkedéshez!!! Lesz valami alkalom? Apának jobbulást!

Heni! Remélem hamar megoldódnak az éjszakák! :(

Hörcsög! Nagyon aranyos Ildike! Az a figyelmes tekintet! :D

Sense! (kéztartás) :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Juba Örülök, hogy minden rendben van. Kép

Sense Boti nagyon cuki :lol: Az a kéztartás.... :lol:

Ágica Petra kis tündér

Emese Zsófibaba egyre ügyesebb. Már gyakorolja a hasról-hátra fordulást is :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Kaqk! Én is nehezen fényképezem le Szeli különleges pillanatait, mert elvonja a figyelmét a fényképezőt. :shock:

Emese! Szuper! Jó irányban haladtok! :D
Szeli is így tolta ma fel magát, de nem ennyire magasan (és persze nem mászott) :D Sajnos (szokás szerint) nem sikerült lefotózni…Nagyon ügyis Zsófi!!! Éljen a mászás!!! :lol:
Erre mondta a védőnőm, hogy azért nem jó a sok játék, mert „szétesik a figyelme”. 8)

Bongyi! Jaj, de aranyosak!!! :D
Szuper lett a mei tai! Masszívnak látszik! Ügyes vagy! :D

Kép

Kép
regcsiken14

Bongyi: hát igen, ezen a képen, ahol a fiúk alszanak, csak sírni lehet a gyönyörűségtől, nagyon édesek!

Gremese: ez igen, gratulálok Zsófikának!!!

Beleolvastam a Picik és kicsik c. könyvbe, nem kellett volna, az alvásról szóló részek teljesen lelomboztak. Egyedül az a tudat nyugtatott meg, hogy tudtommal a mi babáink közül sem alszik el talán egy sem magától még. De a babák fejlődésével nehéz alvásos mizériák várnak ránk még. Pedig most egész tűrhető az élet: Ádi mellen elalszik, és ha vki nem zajongja fel vagy nem fáj vmije (stb.), akkor 90%-ban szépen át is alussza az éjszakát. Egyedül a korai kelése gond, de majd csak változik az is. Ezzel én kiegyeznék a következő évekre. ;-)

Kép
Kép
irina

Sense, ez az imádkozó Boti-kép egyszerűen fenomenális!!! 8)

Kép
Kép
irina

Kitekeredve:
Kép

Itt domborítom a hátam (mégis sikerült):
Kép

Már jóllaktam, csak vigyorgok:
Kép

Kép

Kép
regcsiken14

Köszönjük mindenkinek

Sense!
Botondnak már csak a gloria kell a feje fölé, nagyon jó.

Bongyi!
Aranyosak,a sütiért mindent.
Jó lett a hordozó vagy mi.

Emese!
Zabálni való Zsófka és nagyon ügyes.

Kaqk!
Készen létben volt a fényképező és jó gyorsan kellett nyomni a
gombot.
A popó nyomos képet kb 5.re sikerült de az sem az igazi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Irina! Jesszus! Miket olvastál???

Kép

Kép
regcsiken14

Regi!
Szelina is nagyon ügyes és Kis cukor falat ahogy vigyorog. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Kiskolbi! A szopit nem magunk miatt, hanem miattad említettem meg.... Minket aztán nem zavartatok! :oops:

Amúgy az én fél órákat alvó Csemetém 2 órája durmol :shock: . Szerintem Mátéval álmodik! :wink:

Regi! Mennyire ügyes Szeli! Úgy látszik csak mi vagyunk ilyen későn puposítók. :roll: :D

Bongyi! Te milyen ügyi vagy!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

hello csajok.

Bongyi: édik a gyerkőcök!!!:-) nekem a fogkrémes arc tetszik a legjobban.

Emese: Ilyen ügyes Zsófika?? szupi!!!!

Regi: Szeli is négykézláb??? Hajrá csajok!

Emma is próbálkozik, tolja a popóját, nyújtja a kezeit de a kis lábacskáit folyton keresztberakja és úgy elég nehéz haladni! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

lmóni! A második képen (ahol kipeckeli a lábát), lehet, hogy a hátrafordulást gyakorolta. De a keze még negyon útban van! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi mindenkinek,hogy velem örültök,olyan arik vagytok!!!
Kép

Bongyi!Apával itt örültünk,hogy milyen édesek a fiúk ahogy bevannak ájulva!!!!!

Emese!Zsófikának azok a combikák nyami le lehetne neki rágni! :lol:

Regi!Nekünk is van ilyen csíkos rugink,úgy kaptuk ajiba,apa szerint pizsi.Tüni-bündi Szelike!

KépKép
juba

Küldtem videjót a gmail-re! :)

Kép
Kép
Kép
gremese

És mit tesz a meztelenkedés és az ebből eredő mozgásszabadság! Csücsöjibojszó először fordult a hasáról a hátáraaaaaa!!!!!!!!! Most, egy perce!!!!!! Egymás után 2x!!!!!!!!JEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D
(Tudom, sok baba, ráadásul fiatalabb baba ezt már tudja, de nekünk ez új! :oops: )

Kép
Kép
Kép
gremese

irina,gremse: Próbáltam nagyobb képet feltenni de a méret miatt soha nem enged nagyobbra ez igy is a legkisebb lekicsinyítve:(

Bongyi:Bejelentkeztem a háziorvoshoz de úgy felmérgelt hogy a fejem is megfájdult ráadásul.Először is 16:00-tól volt ma rendelés és csak akkor lehet időpontot kérni mikor kezdődik (ezt se értem) és mondom az asszisztensnek hogy fél 5-re oda tudnék érni mert van egy 4 hós kislányom és igy ebben az időben tud rá vigyázni a mamám elmondtam a tüneteimet és egyfolytáb azt hajtja
hogy nincs hely mert már egy időpontra két ember is van.Mondom a nőnek azok akkor mikor kértek időpontot egy hete? vagy mi?Nem,nem egy hete a válasz.Erre a nő adom a doktornőt mondom neki is mi a problémám és hogy 2 napja tart erre ez az idióta (bocsánat a kifejezésért de megint ideg lettem) hogy holnap fél 11 jó e?Mondom neki van más lehetőségem?Sajnos nincs.Jól van akkor holnap.És mi van ha tök rosszul leszek és tényleg nem tudok felkelni akkor azt őt egyáltalán nem érdekli.Borzasztó ez az
egészségügy!

Regi,Imóni:Köszi :D

Kép

Kép
agica1126

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?