A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 Juniusi kismamik

Éca akkor Milán,Milena?
De jó!
Annó én is kérelmeztem a lányom nevét szindi csak így simán...ez nincs becézve
Vendég

Éca!
Van esetleg horvát nemzetiségű a családban? Vagy ezt már írtad?
Egyébként nagyon szép nevet választottatok...

Kép
orsitigris

mankabi:
tuti ki fogod tudni tolni a babát! Nem szabad parázni, minden szépen rendben lesz. Az orvos a fájások alatt nézni fogja mennyire tágulsz - na ezt nagyon utáltam! - és figyeli hogy minden rendben legyen. Gondolj arra, hogy bent tuti nem marad! :wink:

Kép

Kép
éca

Orsi neked már tényleg nyílhat...de nekem még ki kell tartania..
Mondjuk ha kinyilna akkor szerintetek kibírnám még 2 hétig?
Vendég

Még azt sem értem,hogy 4 kiló fölötti babákat,hogy hogy megszülhettek...a klinikán ahova járok 4 kilónál simán császár..
Orsi pl a tiéd is nagy baba,orvos nem mondta,hogy császár?
Vendég

Orsi:
a férjem családjának az ereiben csörgedezik horvát vér, így a férjemnek fontos volt, hogy olyan neve legyen a gyerekeknek amit le lehet fordítani horvátra.

bárány:
igen :) Milán után Milena szabadon. A család minden tagja ugyan nincs elájulva ettől hogy miért kell ennyire hasonló nevet választani, de a férjemnek ez tetszett. Lett volna még a Danica, de végül az M betűnél maradtunk.

Kép

Kép
éca

Kriszta
ne ijesztgess... 3 napja jött ki egy-két kiütés az egyik combomon. Azt hittem valami csípés. Nem vettem jelentőségét... De tegnap reggelre több lett... De csak ugyanott. És arra gondoltam hogy talán csalánkiütés. Régebben a túlzott tejtermékfogyasztástól jöttek ki rajtam ilyen pötyik... :roll:
csipisz

bárány:
akkor most mondjam azt hogy Milán 4250 grammal és 59 cm-vel született? :) 5 óra alatt (első fájástól számítva) megszültem mindenféle érzéstelenítő nélkül.

Kép

Kép
éca

Éca nekem egy báttyám van:
Kornél én meg Kornélia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Éca nem semmi...én bizti nem bírtam volna ki :oops:
Vendég

Bari!
Nekem a 33.héttől 2 ujjnyi.És tuti végigviszem...
Szerintem neked is itt az idő,hogy picit legalább elkezdjen nyílni.
Ha nem kezd el nyílni,minden vizsgálat csak fájdalmas lesz,képzeld el a magzatvízvizsgálatot tök zárt méhszájjal. :shock: Nekem csinálták... :shock: azt hittem be..arok... :shock: :shock:
A méhnyaknak puhulni,vékonyodni kell,fel kell készülnie a szülésre.Szerintem ez nem megy egyik napról a másikra.. :roll:

Kép
orsitigris

Éca, nagyon szép nevet választottatok. Én a Petrát szerettem volna, de mivel fiú lesz, így a Pétert kapja. Csakhogy meg legyen a párja. :D :D
csipisz

Orsi akkor megnyugodtam
Magzatvízvizsgálat????????????Az is lesz?????????
Mindenkinek????????
Vendég

Bari!
Mivel az előző szülésem császáros volt,most kb. 80 % ,hogy ez is császáros lesz,a súlyától függetlenül.

Kép
orsitigris

Éca - szép nevet választottatok! :lol:

Mindenkinek köszi a nyugtatást, aranyosak vagytok! Éca, akkor te is nagyon ügyes voltál!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Nekem anno mindháromnál csináltak ilyen kukucskálós vizsgálatot.Csodálkoztam is,hogy eddig még nem mondta a dokim.
De ezt zárt méhszájnál szinte lehetetlen kivitelezni.
Nekem így jöttek rá,hogy meconiumos a magzatvíz,és vittek is a műtőbe.

Kép
orsitigris

Miért is kell a magzatvíz vizsgálat? A szüléskor csinálják, hogy milyen a magzatvíz állapota? Minden esetben végzik? Hogyan csinálják? Én egy nagy tűre gondolok, ugye az nem az???

Manka

Kép

Kép
mankabi

Orsi - amiről írtál az az, amikor zavaros a magzatvíz?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Amnioszkópia

Olyan fájdalommentes vizsgálat, amely lehetővé teszi a magzatvíz és a magzatburok megtekintését. A vizsgálat a burok megsértése nélkül történik az amnioszkópos cső segítségével. A terhesség vége felé, azaz a 37. hét után végzik, mivel a vizsgálatnál viszonylag nagy a magzatburok megrepedésének kockázata, ez kiválthatja a szülés idő előtti megindulását. A vizsgálathoz a hüvelyen és a méhnyakon keresztül bevezetnek egy mindkét végén nyitott csövet. Ennek egyik vége a burokkal érintkezik, a külső nyílása a szeméremtesten kívül a szabadban marad. A megfigyelést végző személy erősen megvilágítja a cső belsejét, ettől a belső nyílásnál áttetszővé válik a magzatburok.

Kép
orsitigris

Köszi, erről nem olvastam még vagy csak átsiklottam felette.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Lányok további kellemes délutánt, lassan hívok egy taxit és elhúzok tanfolyamra. Este kártyapartizunk pár kismamával, holnaptól itthon van a rosszcsont kisfiam úgyhogy max. ebéd után tudok benézni hozzátok. Addig is aki akar menjen szülni, aki nem az pedig növesztgesse csak szépen a pocakját!
Sziasztok

Kép

Kép
éca

Na Bari, most olyan vagyok, mint Te szoktál!!
Sztem ma nekem nem mozog annyit a kicsi mint eddig.. :roll: :roll:
Remélem csak alszik, vagy nem tudom..
Mindjárt jól bezabálok, és meglátom. Csináltam nudlit! jam-jam
bszilvi25

Szilvi: ma nekem sem nagyon aktív a baba, reggel alig akart megmozdulni, de egész nap még alig éreztem. Mondjuk éjjel 1kor még dorbézolt, remélem csak pihenget. :shock:

Kép

Kép

köv.UH:március 23.
buci79

Csajok,valaki vett a kiságyba vízhatlan (PVC) lepedőt?Fogjátok használni?
Nekem barinőm azt mondta felesleges,más meg,hogy jó az.Vettem egyet,de még nem tudom.

Kép
melike

Le kéne mennem a boltba,mert ma még nem voltam.

Kép
melike

Orsi,

neked mérték a hegvastagságot? és mi a feltétele hogy simán szülhess?

Nálunk borsóleves volt, de nem volt második még és most nagyon éhes vagyok...kéne még valamit enni.. :roll:
De nincs kedvem csinálni semmit...csak megenni szeretnék valami finomat...

Dana

Kép
danaaia

Melike, ne használj műanyag lepedőt...az majd akkor kell, mikor szobatisztaságra akarod szoktatni és már pelenka nélkül altatod és hát majd néha nem sikerül pisilés nélkül átaludni az éjszakát...addig ami a pelusból kicsorog a matracra az igazán semmi...viszont a műanyaglepedő akadályozza a szellőzést és csak ráizzad majd a melegben...nem jó.

Dana

Kép
danaaia

Pont ezt mondta tesóm is,hogy a melegben nem jó.Köszi.

Kép
melike

Kép Máté új takarója és az én turis felsőm.

Kép
melike

Még egy kérdés:valaki használ-használt hideg fertőtlenítőt?
Én vettem,de nem tudom azzal csináljam-e.

Kép
melike

Na felteszem a képet a kiságyról meg a hazahozós ruciról...
Nem egy nagy szám de a célnak megfelel...
Kép

Kép

Kép
danaaia

Melike, én nem tudom mi az a hideg sterilizáló... :oops:

Én ha valamit muszáj volt azt kifőztem...de őszintén szerintem olyan fölösleges hókuszpókuszok ezek a fertőtlenítések...egészséges időre született babáknál szerintem nem kell mindent mindig fertőtleníteni...elég az alaps tisztítás, öblítés szerintem...persze tápszerezéshez nem értek...de szerintem ott is bőven elég a forró vizes mosás, öblítés, néha kifőzés...

Dana

Kép
danaaia

Ja a kiságyba az ágyneműt meg a rácsvédőt én varrtam még Zsiginek...a hazahozós rucik küzöl a rugi az már kabala...minden gyerekem abban jött haza :)

Kép
danaaia

Dana:egy folyékony szer,amit vízzel kell higítani és beletenni a cuccokat.Annyiból jobb,hogy nem kell várni míg kihűlik és jobban bírják a cumik,mint a forrót.

A kiságy és a rucik teljesen jók.Én is gondolkodom,hogy a rácsvédőt így tegyem fel,mert most nem látok be a kiságyba.

Kép
melike

Dana!
Hegvastagságot még nem mértek,azt mondta a dokim,hogy majd szülés közben figyelik.
Tehát beleeresztenek egy sima szülésbe,és majd látjuk alapon,várunk.De a doki azt is mondta,hogy valszeg császár,lelkileg úgy készüljek.

Kép
orsitigris

Ja,a férjem persze hallani sem akar sima szülésről,nagyon félt bennünket.Egy biztos: számomra most simán szülni kockázatosabb.

Kép
orsitigris

Orsi nekem 4mm a hegvastagság a doki szerint ezzel nem hogy simán megszülni de a 38 tovább hordani sem szabad :?

Sterilizálás:nálam ilyen nem lesz...néha kifőzöm ennyi...
Remélem lesz olyan stramm mint a tesói..

Gumislepedő nekem nem volt soha és nem is lesz...valahogy az enyémeknek egyszer sem folyt ki a pelus..igaz cseréltem is ha kell ha nem
Vendég

Orsi megértem a férjedet...én meg sem próbálnék a helyedben(orvosod helyében) simán szülni,talán még ha a bab 2,5-3 kiló lenne...de így nem
Vendég

Lányok 36 voltam amikor ultrahng volt vagyis pontosan 35+6
lécci ha valakinek van ilyenkor ultrahang lelete írjátok le a BPD értéketeket...
Nem akarok parázni de az enyémet nagynak találom
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:27-kor.
hékás

98-as volt a bpd
remélem nem baj
Vendég

3700gr a súly
eszerint 39+3 lennék
Vendég

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hékás 2009.12.11 16:27-kor.
hékás

remélem mert unalmamban már elkezdtem a bpd-ről olvasgatni...
na jó mindjárt kiköttetem a netet :twisted:
Vendég

xxx
hékás

Hát Bari...nem semmi méretek..

Nekem 4,2 mm volt a heg a 38. héten...és azt mondták ez tök jó.
De nagyon bizonytalan a heg mérése...pl a doki mikor kereste mondott olyanokat hogy na talán ez a heg...szóval erre se lehet adni...az nem semmi Orsi hogy neked addig meg se mérik...bár persze minek...

Melike a rácsvédőt szerintem csak így érdemes...a baba is szeret kilátni :) Na meg persze én is szeretem látni őkelmét az ágyból...különben arra hivatkzva hogy nem látom folyton mellettem lenne :lol:

Kép
danaaia

Megjöttem a boltból.Esik az eső.

Nekem 36+3 hetesen BPD 94 és kb. 2750-2800gr.Az jó,szerintem.
Én 1-2mm-en nem parázok.

Kép
melike

Melike én sem parázok annyira csak a doki 35+6-kor mondta ,hogy a feje több mint 40 hetes az akár,hogy nézzük 4 hét külömbség..
Vendég

de biztos szóltak volna ha baj...úgyhogy abbahagyom :twisted:
Vendég

Bari - én 37+1 naposan voltam, BPD:97,8mm; 3200g; fejkörfogat:33,5cm. Én is megijedtem, mert mondta is a doki, hogy szép nagy fejecskéje van nem kellene még 3 hétig növelni, belegondoltam hát nem lesz egyszerű megszülni. De neked miért gond, hiszen császár lesz, nem igaz?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?