A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó, Lányok!
Regi: Szeli nagyon édes a kacsával! Jut eszembe: vennem kéne már kacsát a fürdéshez! A nagy kádasokat pedig irigylem, nálunk olyan pici a fürdőszoba, hogy egy kis ülőkád fér el benne, abban is alig lehet felállni.
Picik és kicsik az alvásról: ja, olyasmiket ír, hogy a 6-12 hónaposok már akartlagosan fenn tudnak maradni, vagyis nem szükségszerűen aludnak el, ha álmosak, és ha nem alszanak, az nem jelenti tehát azt, hogy nem is álmosak. Idézem: "Amint a baba fent TUD maradni, ezt meg is teszi". Hát ettől ijedtem meg kissé...

Ágica: gratulálok a várandós barátnődnek!!!

Anitja: NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED SZERETETTEL!!!
Az Embergyereket azért nem láttam még, csak felvettem, mert én Ádi mellett nem tudok tévézni, ugyanis intenzíven igényli a figyelmet ;-) Szóval nála az nem járja, hogy nem rá nézek, miközben mellette vagyok... az ez alóli ritka kivételek meg kiszámíthatatlanok előre...
IMÁDOM A GYEREKSZÁJAKAT, tegyetek fel minél többet!

Meryke, nagyon édes a kicsi Máté!!!

Sense: remek Máté-cumik! Édes!!!

No, megyek szoptatni, mert nyügi van. De volt egy nagyon szép sétánk a napsütésben. Bár Ádó mostanság már a babakocseszban is kereken 30 percet alszik (nehogymá' többet, anya!).

Kép
Kép
irina

Sziasztok,

EMg vagyunk. Voltunk a klinikán a fül-orr-gég-én. Fülzsír volt a fülében egy nagy vízzel teli fecskendővel kimosták. SÍRT!!!!, aztán megkukkolták, meg vmi gyógyeres gézt is tettekbele, SÍRT, SÍRT, SÍRT, azóta is sír, mikor "eszébe" jut.

Megetettem és most már végre elaludt. Szegénykém már a vizsgálat előtt is álmos volt, ezért mégjobban felzaklatta. Remélem alszik most egy nagyot, és mosolyogva kel. Már most is mosolygot, bár néha lefele görbül a szája.

kép tegnap délután alvásután.

Most keltem, kicsit kóma vagyok még!!! [img]
https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 6.1555.jpg[/img]

Az etetőszékemben. Hát még bele kell nőnöm! Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

akkor mégegyszer a kómás foto
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk: Akkor hála az égnek nincs nagyobb baj.Nagyon ari Emma baba a képeken.Szegénykém akkor hasonlóan viselte az egészet mint Petrus.És azt a gézt kiveszik vagy mi lesz vele?

Irina:köszi,átadom

Kép

Kép
agica1126

Kaqk! Olvastad a reggeli hsz-emet? Anyu ugyan ezt mondta! :wink: Jó, hogy minden rendben. :D
A fülmosás nem fájt neki, csak ilyenkor furi a víz a fülben, és az még összehúzza a szemét is, biztos megijedt.

Sense! Kacsacumi! :lol:
Boti nagyon szépen kerekedik! :D

Megjött az Anya, taníts engem! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Kaqk :D szerintem még vedd le a tálcáját, és úgy használd.
Timi a lényeg, hogy jól sikerült a buli :-)
Sense szuperek a Boti képek :-)
Meryke Máté is édes :-)
Perta baba is csudaszép, jó a nyálkendő, jut eszembe nekünk is van a kocsiban, majd fel is hozom.

Örülök, hogy mindenki sétált egy jót. Mi is:-)

Heni
KépKép
heni81

Emese jó dolgok vannak a könyvben??? Érdemes megvenni??? Mert akkor én is megveszem.

Anyukád szuper orvos, még csak nem is látta a pacienst és már meg os mondta a diagnózist :-)

Heni
KépKép
heni81

Anitja, Isten éltessen!

Kép

KépKépKép
bongyi

emese:igen olvastam, nagyon ügyi anyukád van! :-)
Ja azt mondta a doki hogy babaúszásra majd jöv héten menjünk csak most vasárnap hagyjuk ki. És fürcsi közben ne menjen a fülébe víz. Kicsit furán mondta, mintha sosem mehetene a fülébe víz fürdés közben, de hát ahoyg kalimpál kézzel lábbal , lehetetlen hogy ne menjen bele. Majd bedugon vatával. Nem lehet hogy csak addig vigyázzunk a vízzel míg meg nem gyógyúl? 1-1,5 hétig? nem tudom hogy fogom fürdetni, hajat mosni hogy ne menjen bele víz, ja és azt mondta hoyg babaúszáson nem baj ha belemegy. Szóval????Mehet víz a fülébe? Csak fülpiszkával nme szabad törölgetni, mert csak befele nyomjuk a zsírt? törivel megtörölhetm.... vagy akkor hogy van???????????????????????????????????????????????????

Ágica: A gézt majd holnap reggel kell kivegyem, ha addig bírja!

Heni: jó így, olyna pici Emma hogy simán tudom benne etetni. A lényeg hogy nyugisan üljön. Döntve van a háttámla mint a hordozóban lenne, csak nem akartam hogy azt egye le mert az nem egyszerű kimosni. a etetőszék huzatát csak le kell törölni.

ALMA püré okozta foltot hogy szedtek ki??????????????????

ANITJA: HAPPY BIRTHDAY TO YOU!!!!!!!!!!!!!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

az iwiw-re a jelszót elküldi vki? az e-mail a gmail-es ugye?

KépKép
kaqk
Debrecen

Meryke! Máté nagyon aranyos! :D
VikDaninak gratula a kúszáshoz!!! :D
Sense! Hát igen, szóval minden játék cumi! :wink: Aranyos Boti!!! :D
Irina! Jaj! :shock: (alvós könyv)
Kaqk! Szegény Emma! Remélem, mihamarabb kiheveri! :( Etetőszékben cuki! :D
Én is úgy tudom, hogy belül nem szabad a fület tisztítani! Én se szoktam, pedig Szelinek is sokszor olyan zsíros. :oops: De inkább elnézem, mint valami baja legyen!!! :D
Emese! Én pont ma rendeltem meg (még másik 4 könyvvel együtt :oops: ). :lol: :lol:

Kép

Kép
regcsiken14

Kaqk! Mehet a baba fülébe víz! Anyu mondta. Csak lehet, hogy annyira irritálta a fülzsír a dobhártyát, hogy azt gyógyítják a "gyógyszeres csíkkal". Addig ne menjen a fülébe víz, amíg annak bent kell lennie. Utána mehet nyugodtan.

A fülpiszkálót anyu két okból nem ajánlja: egyrészt igen, betolhatja az ember vele a fülzsírt, másrészt lejöhet a vatta része, és az bentmarad.

Tulajdonképpen nem kellene tisztítani, mert kell a fülnek védőrétegként az a természetes "trutyi". :D

Emmácska nagyon édes abban a NAGY etetőszékben! És kómásan is! :D

Heni! Anyu azon kivételes orvosok egyike, aki általában a számos háziorvost és szakorvost megjárt beteg számára a végállomás. :D (Volt olyan is, hogy állatokat gyógyított).
Ő még az a szívvel-lélekkel típus.

Kép
Kép
Kép
gremese

sziasztok :)

most keltem fel,aludtam Bálinttal :) :)

Heni én is megrendeltem és megjött az Anya taníts engemet :) kiderült számomra h ebből a könyvből van kimásolva egy csomó minden nekem :shock:

Ágica mindjárt hívom őket én is kíváncsi vagyok :)
s ilyen alóvackunk nekünk is van :) Mírának rózsaszín,Bálintnak zöld :)

Kaqk:de jó h. túl vagytok rajta :) most már minden rendben lesz megátod :) s hol is van Emma a székben :)

no megyek magamhoztérni,+ Mírát vacsiztatni :)

Amúgy ez a topik boszitopik :) ide fogom minden kívánságom leírni :)

holnap jövök szerintem(apa megy fotozni elméletileg szabad lesz a gép :) )

KépKép
viranka

Kép Kép Kép Kép

KépKép
juba

Juba! Jaj, de édes Bertus! És az a nyelvöltögetés.... :D :D :D

Regi! Én még plusz 3 könyvet kértem. :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Itt vagyok, ragyogok! Tegnap este már nem volt netünk, pedig még készültem tobvábbi képekkel! :(
Most írok, aztán előbb-utóbb jönnek a képek is!

Képek:
Zsófi tornázós, Szeli kacsás képei tündériek!
Sense azok a cumik!! :lol:
Kaqk, tényleg elvész Emma a székben, de lesz ez még így se!

Aranyköpések!
Bence ééédes, Mira is hozta a formáját és Gergő és Dávid is jó fejek!

Maggie! Megkaptad a töltött kenyér receptjét valakitől?
A mélytányér pár napja lett kész, még csak itthon próbálgattuk, de Zita egy 5-10 perc után nagyon fészkelődött, persze lehet, hogy csak nem jól igazgattam el a lábacskáit!Vagy szoknia kell! De szerintem, amikor már tudnak ülni és a lábukat terpeszben kétoldalt kirdugják, úgy tuti nagyon kényelmes!

Kaqk, örülök, hogy rendeződtök, nekem sajnos egyszer kellett így kimosni a fülem és nem volt fájdalmas, csak nyilván ismeretlen volt a lánykádnak!

Ágica, de most mire kaptál gyógyszert? MÁrmint értem, hogy szédülésre, de mitől van a szédülés?

Regi, jajj nálunk is megy az ányáányáányá, mondtam is a tesóknak, hogy Zita már tudja mondani, hogy anya, ők meg bekajálták, csodálkoztak nagyokat, aztán újságolták nagy komolyan a nagyinak! Amúgy szerintem nem innen ered az anya szó, viszont állítólag úgy van az, hogy észreveszi majd, hogy amikor ezt mondogatja, az őt kiszolgáló kedves, mosolygós néni mindig reagál, így elkezdi használni, mint egy hívószót.

Nyálkendő: Én gyürmi kendőnek hívom, igen, ezzel nagyon jókat tudnak aludni a babók, sok picurnak megnyugtató, ha egy puha anyagot, ruhapelenkát, anya szagú pólót, stb, gyűrögethet a kezében elalváskor.

Timi26, úgy szép az élet, ha zajlik..(tegnap esti kalamajka) :D

KépKépKép
bongyi

Zsófival ma 2x voltunk sétálni. Jaj, mi lesz itt tavasszal. Talán vinnem kéne magammal a laptopot, mert állandóan kint leszünk. :wink:

Kép
Kép
Kép
gremese

Tündi-bündi Bertuska!

KépKépKép
bongyi

KépKépKép
bongyi

BOLDOG 5. HÓNAPOT ZITÁNAK!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

És akkor még pár kép:

Kép

Kép

Kép

KépKépKép
bongyi

Köszi, Mesi ! (Szereted, ha így szólítanak?)

KépKépKép
bongyi

Heni! Még most próbálok beleolvasni az Anya taníts engem könyve, de idáig nagyon ígéretesnek tűnik. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Bongyi! Aki ismer, így hív! Szeretem, ezt szoktam meg! :D
Jaj, ezek a tesós képek! Csúcs!!!!!!!!!!!!!! :D És Zita baba is mennyire édes!!!!!! Na meg a baba-mamás kép is... :D :D :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Hol vannak a többiek????? Heeee????

Kép
Kép
Kép
gremese

Köszi csajok!!!!

Igen én is így gondoltam a fülpiszkát, ...nem is piszkálom, csak a törivel megtörlöm fürcsi után a vizes fülecskét, apa meg ki szokta csorgatni a füléböl. :-)

Holnap már mi is megyünk sétálni, ma nem sikerült :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Új dolog: Zsófi ma picit megtartotta magát ülve. Egyik keze a lábán, másik a kanapén. Már szépen egyenesen tartja a hátát, nem görbül.
De mikor előre dőlt lassan - mert nem tudta megtartani magát -, reklamált. :D
Nem erőltettük, csak egy próba volt.

Kép
Kép
Kép
gremese

mármint kitámasztás nélkül tartotta meg magát.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi! tök jó így szólitani, kedves és rövidebb ! :-)

nekem nagyon bejött ez a könyv!!!!!!!!!!!
milyen könyveket vettetek még?

KépKép
kaqk
Debrecen

az iwiw-re a jelszót elküldi vki? a felhasználó név a gmail-es e-mailcím ugye?

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Köszi!

Stahl Judit: Gyors, olaszos tészták
Tepsis sütemények
Még több bögrés sütemény.

Csak nem főzős hangulatomban rendeltem? :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi: tök jó!!
Nekem a csírkés vagy milyen gyors ételek van meg Stahl-tól.
A tésztást is akarom, nagy tésztások vagyunk. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk! Az iwiw-et szerintem Mmarica menedzseli. :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

oldalt kezdtem. :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Megnéztem Zsófi és Panka vedeóját! Micsoda tornász lányok!
Ha én így, meg ennyit mozognék......hát minimum jól elfáradnék!

KépKépKép
bongyi

A Gyorsételes nekem is megvan és én is a tésztásra vágyom még! :D

KépKépKép
bongyi

Hol vagyunk? Én Pilisen :twisted: :D !

Boldog hófordulót Zitának!!
dettyk

Húúúú, nem tudok reagálni, csak végiggörgettem a fotókat :D :D !

Mindenki gyönyörűűűű!!
dettyk

Emese: vagyok én is, de csak később tudok többet írni!
Nálunk 1/2 7-kor van fürcsi és utána alvás.
Majd gyüvök!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
timi26

Kaqk, almafoltra ilyet találtam, illetve ez elvileg bármilyen gyümifoltra jó!

http://gportal.hu/gindex.php?pg=9234474

http://hazipraktikak.uw.hu/ko13/ko13.html
(harmadik tétel!)

KépKépKép
bongyi

Bongyi : közsi

Zitának Boldog Hófordulót!!!!!

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka:: Alvóvacak? :D ez jó :D Nagyon várpm mit mondott a rokonod jól faggasd ki :wink:

Juba::édi Bertus nagyon

Bongyi::ennyi van ráírva a gyógyóra szédülésre és nem mondott semmit hogy mitől lehet(mondtam hogy idióta :oops: )állandóan azt hajtotta hogy biztos hogy nem vagyok terhes.Meg ha nem javul menjek fülészetre ennyi.
Annyira édesek hárman a képen olyan cukik :)

timi26:Te mikor döntötted el hogy megmutatod Vikidanit valakinek hogy még nem forog?Ezt a múltkor mesélted hogy kaptatok időpontot csak ő úgy döntött nem megy sehová és inkább megfordult :D

Kép

Kép
agica1126

Zitának boldog hófordulót!!!

Kép

Kép
agica1126

Kaqk!
De jó, hogy semmi komoly!!!!

Zita!
Isten éltessen!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Zsófi hamizott, most meg itt hetel mellettem. Ebből bónuszcicizés lesz.... :)

Lányok! Most már nincs olyan jó idő, hogy sétáljatok! Fürdetéseket tessék befejezni, és gyönni ide írogatni!

Kép
Kép
Kép
gremese

Viranka!
Írtam privát üzit!

Ildikó
KépKépKép
sense4

Emese!
Mi már fürödtünk, szopiztunk, és Botond durmol.
Apa meg valamit állítgat a tévén, úgyhogy marad a net!

Képeket fogok összeállítani előhívatni.

Ildikó
KépKépKép
sense4

Emese jónak tűnik a stahl tésztás könyv? nem valami külöleges alapanyagok kellenek a mártásokhoz?

Heni
KépKép
heni81

Heni! Nayon jónak tűnik! Nem olyan Jamie Oliver-es (ahol egy recepthez olyan alapanyagok kellenek, amiket itthon fel sem lehet lelni), hanem olyanok a hozzávalók, amiket bármelyik boltban beszerezhetsz.

Kép
Kép
Kép
gremese

Mi is csatlakozunk sense4.hez nálunk úgyanez van már fürődtünk ettünk és most alszik reggelig(el ne szóljam).

Kép

Kép
agica1126

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?