A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

orsi, mehetünk máris haza...így ebéd után olyan mérhetetlen fáradtság tört rám, hogy úgy kell koncentráljak, nehogy elaludjak.
Örülök, hogy apukád jól van, biztos szépen felépül majd, egy kisbaba az egész családnak új erőt ad...nekem a 82 éves nagymamámra nem lehet ráismerni, mióta tudja, hogy dédike lesz...én vagyok a legfiatalabb a családban de eddig sehol nincs baba :?
Na, majd most... :D :D :D

Lovani

Kép
lovani

Én is szeretnék nem dolgozni már egy kicsit :cry:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Gigapoci! Hízás 0 kg. Haskörfogat növekedés: 8 cm Kép

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Látjátok, ti már nem szeretnétek dolgozni, én meg pont ma kaptam a telefont, hogy ha már 2 hétig betegállományban voltam, akkor inkább ne is menjek vissza :-( Nem kellek már, pedig eddig...
Az orvos tegnap mondta, hogy már aktiválhatom magam egy picit :-) De persze jött ez az idő, és én átaludtam a délutánt. Szeretem amikor jön az eső. Ezt megelőző 3 nap fejfájás, ami gyógyszer híjján átmegy migrénbe, ezt viszont nem lehet hányás nélkül kibírnom. (Álmomban szidtak a munkahelyen, és mondták, hogy többet ne is menjek... soha.)

klarissza! Rádnézve te már olyan vagy, mint aki terhes :lol: Én még ezzel a sok plusszal is inkább vagyok pont átlagos. Pedig úgy érzem magam, főleg estére, mint egy terjedelmes gömb :-)
Jó, hogy ilyen vidám vagy! Öröm ezt látni!!!
almi

Bosszant, hogy nem jó a centim. Pedig nem igen bonyolult adatokat kellett beírni. Én úgy tudom: 15W2D :roll:
almi

Sziasztok!

Sensi!
Teljesen megértem, hogy szeretnél picit több odafigyelést és törődést, és nem csak néha odavetett utasítást. Én úgy vagyok vele, ha már vannak olyan lehetőségek, hogy figyelhető mi játszódik odabent, akkor én szeretném is tudni. Szerintem az ultrahang nagy mértékben elősegíti, hogy nyugodtabbak legyenek a kismamák is, nem beszélve arról, hogy milyen örömélmény egy-egy kukkolás!
Pontosan nehéz leírni milyen a magzatmozgás. Mindenki másképp hasonlítja. Nekem olyan érzés, mintha egy nagyobbacska aranyhal lubickolna, csobbanna a pocakomban.
16 hetesen a köldököd magasságában van, általában fejjel lefelé a baby.

Bea!
Az én fiam sem hízik már annyir, mint eddig. De érthető is, mert lemocorogják amit megesznek! :) Nekem holnap van védőnő, lehet megpróbálkozok elvinni méretni a fiam. Nekem 2 hónapja 11 kiló volt. Van mit cipelnünk! :) Gratulálok, hogy megtaláltad a jó pelust! :)
Ügyes vagy, hogy meg bírtad állni a terülj-terülj asztalkát hétvégén. Kicsit bűnözni pedig szerintem is kell néha, mert segít a jókedvben és abban, hogy ne utáld meg annyira ezt a fránya diétát!
De hogy még hánysz, az nagyon nem jó! Szorítok, hogy mihamarabb elmúljon!

Gabi82!
Nekem is van egy nagy szemölcsöm rossz helyen, de az érzéstelenítő miatt én is úgy tudom, hogy most nem veszik le, csak ha nagyon fontos egészségügyileg. De ma már voltál minden bizonnyal a bőrgyógyásznál, kiváncsi vagyok mit mondott!
Természetes alapú síkosítót lehet használni. Nekem a dokim is javasolta anno. A lényeg, hogy ne legyen benne vágyfokozó, stb. irritáló anyag. Pl. vazelin, de intim boltban sokféle bio cucc is van! :)

Klarissza!
Apukám kötötte le folyton a szemölcseit. A gond, hogy futó szemölcsök voltak, jött ki helyette újabb. Enyém is mély gyökerű, a lekötés nem szünteti meg teljesen. De abban igazad lehet, hogy ideiglenesen meg lehet szabadulni tőle. El is gondolkozok ezen..

Kati!
Mit mondott a doki? Remélhetőleg csak tényleg valami természetes dolog volt!!! :)

Lovani!
Ha nincs semmi gond a terhességed folyamán, akkor nyugodtan lehet szerelmeskedni! Uis. a termelődő örömhormon még jót is tesz a babának! Ő is kap egy kis boldogságot tőle! :) Fizikálisan pedig apuci el sem éri őt, akit amúgy is véd a méhlepény és magzatvíz, mint egy nagy lengéscsillapító! :) A lényeg, hogy neked kényelmes és kellemes legyen. Most jön a java, keresni majd a megfelelő pózokat! ;) Az én problémám miatt az én oldalamat mi is hanyagoljuk még a következő UH-ig. Úgyhogy aki teheti, ne hanyagolja! :)
Az idegeskedés: egy kis idegesség még biztos nem árt, de huzamosabb kihathat a babára.

Katica_75!
Huhh ez a kirablás!!!! :( nagyon sajnálom! Az tuti, hogy én is felrobbantam volna! :(
Nagyon szép a pocid! Nekem is hatalmas! Esténként már kapkodom a levegőt, mert hétvégén annyira felnyomódott! :)

Almi!
Az, hogy már ne is menj vissza, ez azért csak annyit jelent, hogy maradj táppénzen, de a mviszonyod megmarad, ugye? Hidd el, otthon is nagyon fogod tudni aktiválni magad! :)

Sonny!
Szedsz valami vitamint? És az álmosság az tényleg lehet alacsony vérnyomás is.

Orsi!
Örülök, hogy jó híreket kaptál Apukádat illetően! Ez neked és a babának is jó! :)

KépKép
KépKép
hangolka

Hangolka! Igen. Elvileg.... De sosem lehet tudni, hogy holnap mi lesz.
El is felejtettem, tegnap a doki mit vesz észre: gomba. Semmi tünet, csak kicsit erősebb folyás. Állítólag ez nagyon gyakori, és majd szülés után elmúlik. Addig kaptam tüneti kezelésre gyogyit :-(
Én azt sem tapasztaltam, hogy a fogamzásgátló szedése alatt is igen megnő a hajlam. 5 éve nem szedtem... nem jött be, rosszul voltam tőle.
almi

Almi!
Hüvelykapszulát kaptál rá? Nemrég nekem is ezt mondta a dokim, hog y ezt is összeszedtem a múltkori antibiotikum miatt. Pedig tünetileg ezt észre sem vettem. Eddig nekem sem volt ilyen! :(

KépKép
KépKép
hangolka

Sziasztok!

Kumpibogár!
Te jó ég, nemmondod, hogy még mindig hánysz!!? Nem irigyellek, kitartás! Szerencsére én nem hánytam egyszer sem, de 6-10 hétig minden nap menetrendszerűen a nap közepén, meg este is elég kutyául voltam…és néha reggel is. Az én taktikám volt, h egész nap megállás nélkül ettem, kb óránként…akkor is, ha már majdnem bőgtem, mert szinte meg kellett tömnöm magam a rosszullét mellett, mert nem kívántam, de tudtam, hogy csak attól lesz jobb. Így végülis megúsztam. De a héten pl 2x is volt olyan, hogy elkapott pár percre a hányinger, pedig már ezer éve nem…és azóta sem. Tegnap olyan büdöset sz*rt a macska a családnál, ahol dolgozom, hogy kifele menet felfordult a gyomrom, és még egy jóideig rosszul voltam, hajszálon múlt, hogy nem hánytam.

Gabi!
Azért én is csak alig érzem, naponta 1x vagy 2x…már 3.napja mindig este jelentkezik, amikor leülök gépezni, mint most, és ilyenkor több rugdosást vagy kaparászást is érzek a kb egy óra alatt.
Szerintem síkosítót lehet használni, itt legalábbis mindenhol ezt írják.
A 4D-re sztem egy hétnél többet tuti nem kell várni. Te hova mész? Én a Baross utcába jún.6-án 5-re. :)

Szakmarinekati!
Mit mondott a doki?

Kornéliusz!
Köszi a választ a vérteszttel kapcsolatban…megnéztem én is a papírt, és az van ráírva, hogy trisoma21-re és trisoma13+18-ra szűrtek. Tudja vk hogy ez mi? Asszem a 21 az a down-kór, ugye? De pénteken megyek a midwife-hoz és majd megkérdezem, hogy most mi van.

Lovani!
Nyugodtan csapjatok a lovak közé! :D Tuti nem árt neki…ha a doki nem mondott ilyet, hogy nyitva lenne a méhszáj. Az idegeskedés szerintem nem ártott…állítólag később lesz majd, huszonvalahány héttől, hogy megérzik a stresszt, és hatással lehet rájuk.

Katica!
Drukkolok! Én a legelején fiút éreztem, aztán nagyon lányt…most meg nem tudom. De nagyon kiscsajt szeretnék! :)
Én már 2-2,5kg-nál tartok. :( Köszönhetően az egy hónapos non-stop szénhidrát kúrának.
Ahh, nagyon sajnálom a rablást! Jó, hogy nem voltatok otthon, bár sztem ezt kifigyelték…hogy a fene vigye el őket!

Sonny!
Ne aggódj, ez mind normális, amit érzel…csak a szerencsétlenebb oldala a dolognak. :? Én is néha szédülök, meg elfáradok hamarabb, bár már nem vagyok olyan fáradt, mint a legelején, az halál volt. És hát az evés…hát ja. Nekem sem a régi.

Rborsi!
Örülök, hogy jobban van apukád!
Ne aggódj, nem árt a lepedőakrobatika…csak akkor nem szabad, ha vérzel vagy a doki nyitottnak találja a méhszájat. De ez gondolom amúgy sincs így, mert akkor 0-24-ben nyomnád már az ágyat, mint fokozottan veszélyeztetett terhes.

Klarissza!
Szép pocak! :) A két fiú után hogy-hogy nem kislányt szeretnél?

Almi!
Ez nem semmi! Szerintem nem tehetik meg, hogy csak úgy azt mondják, h ne is menj vissza! Terhes vagy, vannak jogaid, nem? Az otthoniakat nem ismerem, de szerintem alapból sem rúghatnak ki, nemhogy azért, mert a terhességed miatt vagy betegállományban…ennek nézz utána!!! Itt senkit nem rúghatnak ki terhesen, és 1 év után kötelesek is visszavenni a maternity leave után, talán otthoni gyes, vagy nemtom…
Vagy most csak táppénzre küldtek? Nem értem…annak meg örülj! Vagy nem? Ilyenkor kevsebb pénzt kap az ember?

Hangolka!
Köszi a választ! Tökjó, akkor tényleg őt érzem. Mert kb a köldököm körül, picit alatta érzek olyat, mintha rugdosna a lábikóival, az a bizonyos vasárnapi dolog, ott lent a dudorral akkor meg valszín a feje volt. :) És lejjebb tényleg csak tompább dolgokat érzek, mintha a feje lenne.

Huh, na el is dugulok, jól belefáradtam az olvasásba-irkálásba.

Vigyázzatok magatokra! Jóéjt!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Sensi
én komolyan csodállak hogy ilyen részletesen tudsz írni mindenkinek! Én 3 hozzászólásnál többre képtelen vagyok emlékezni! :oops: :lol:
Én is drukkolok neked a kislányhoz!

Hangolka és a többieknek is köszönöm az 1üttérzést, kedvesek vagytok. :P Tényleg szörnyű de muszáj előre néznünk és ma már kint is volt a riasztószerelő.Sajnos a pocakkép nem az enyém (Klarissza tényleg nagyon csinos a képed!!!) a fényképezőt is elcsórták...de az én pocim is alakul! 1 hete volt először h. 1 idegen is észrevette h. babátvárok!! Büszke is voltam mondhatom!!

Almi,
sajnálom a melót, de azért ez nem így működik...ha Te jól érzed magad és szeretnél majd visszamenni szíved joga! A betegácsi pénz azért jóval kevesebb lehet, te dönthetsz h. visszamész e.
(na mondom h. max 3 a kapaciitásom.. :oops: )

Kép
katica_75

Katica!
Eláruljam a titkom? :) Megnyitok egy word-ot, és abban írom meg az egészet...úgy, hogy minden hozzászólás után, amihez tudok fűzni vmt, reagálok rá egyből. És mondjak vmt? Ma megpróbáltam 3-at elolvasni egyszerre, és észben tartani...hát az lett belőle, hogy az elsőhöz 2x mentem vissza, mert először azt felejtettem el, h mit akartam írni, utána meg a nevet....hát ez van. Remélem az agyamat majd visszakapom, miután kibújt a baby! :)

Na megyek aludni, mert borzalmasan elfáradtam!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Almi! Meg vagyok döbbenve a munkahelyedet illetően. Én nem is tudom, hogy mit csinálnék, energiám nem tudom mennyi lenne, hogy ne hagyjam magam. Kitartást kívánok!!! Nagyon! És tényleg remélem, hogy megoldódik. Ha bármi olyan kérdésed lenne, amire nem találsz választ, esetleg megpróbálhatok segíteni. A mi szakállamtitkárságunkhoz (esélyegyenlőség, szociális minisztérium) tartozik a nőcis osztály. Ők biztos segítenek majd, ha kérdezek tőlük! Írj nyugodtan! Hátha! :)
Nekem ebből a szempontból szerencsém van, legalább emiatt nem kell idegeskednem. Úgyis van más épp elég megoldani való.

Orsi

Kép
rborsi

Sziasztok!

Én is gyarapítnanám a nincs kedvem dolgozni tábort...
pedig még csak nemrégen értem be, mi lesz még itt, jajj :shock:

Majd jövök még, most már el is kellene kezdeni ténylegesen dolgozni :D

Mindenkinek szép napot!

Kép
pipal

Hali Mindenkinek!

Katica, szörnyű ez a rablás ügy. Nem semmi. De tény, hogy ezen már nem lehet változtatni, előre kell nézni. És ne idegeskedj!

Idegeskedés: Engem valahogy most minden hidegen hagy. Mondta is tesóm, hogy nem semmi, ahogy minden lepereg rólam. De szerintem most fontos a nyugalom Azzal soha nem leszek előbbre, ha idegeskedem.

Szex: Hát, nem túl sűrűn. Sajnos. Most nagyon érzékeny lett a pocim. Mondtam is a drágámnak. Mire ő, hogy nem is ér hozzá. De ha érzem, akkor mit csináljak? Tuti póz a kutya meg oldalt.

Növekmény: Megint fogytam. Igy már 8 kg-nál járok. :) Az evés nekem se megyek. Főleg a hús. De a gyümik...... (Lopakodok a cseresznyefához, és a pirosabb szemeket kutatom. De nem merek 3 szemnél többet enni :) )
Viszont eléggé húzódik a pocim. Rajtam nem látni, hogy nőtt e, de már nem tudok felpattani az ágyból úgy mint régen. Tényleg néha olyan, mintha egy nagy gömbbé változnék.

Klarissza, nagyon csini a pocid!!!

Orsi, örülök, hogy apukád jobban van!!!

Szemölcs: Sebész tudja levenni. Apró beavatkozás. De ha meghagyom se lesz baj, mert semmi komoly. Viszont nőhet a terhesség alatt. És hát így se kicsi. Viszont a jövő hetem betelt, így csak jun elején tudok menni. Így a jövő héten csak felhívom a sebészt.

Hát lehet én is bejelentkezek a Baross utcába. Nagyon szeretném látni 4D-n!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok,

két kisfiú lakozik a pocakomban, Úgyhogy akíra, ha gondolod, a táblába beírhatod, hogy Sebi(Sebestyén) és Barnus(Barnabás), ahogy tetszik. :D :D :D (BPD 35mm, Fl 21mm).

Nekem is az a gondom, hogy elfelejtem, mire akartam reagálni. :oops: Átveszem a módszered, Sensi! :)

Eszter

KépKép
KépKép
kornéliusz

Eszter!Szuper, hogy kisfiúk lesznek a picik! Gondolom a kislány után örültök nekik nagyon! Gratula!

Lányok! Én most megyek a védőnőhöz először. Lehet, hogy hülye a kérdés, de neki kell fizetni? Szoktak?
Fél óra múlva indulok. Köszi

Orsi

Kép
rborsi

Sziasztok Csajok!!!!!!!

Voltam UH on.Minden ok a babákkal.Majdnem egyforma méretűek.
Kornéliusz gratula a két kisfiúhoz.Biztos kérdeztem már de egy vagy kétpetéjűek?Én nem tudom még,de a leletre az van írva hogy a lepény a hátsó és mellső falon is tapad.Én úgy tudum hogy a kétpetéjűeknél két placenta van.Vagy rosszul tudom????????

Klarissza nagyon ari a pocid.

Sex:hát az a helyzet hogy nem vaghyok vmi aktív mire a férjem ágyba bújik én már alszom mint a bunda.Remélem most a 3 hónap változni fog a dolog.

Orsi örülök hogy apukád jobban van.Védőnőnek nem kell adni pénzt.

Almi:jó fejek a munkahelyeden.Ha meg van 180 napod akkor tényleg maradj táppénzen.A dokid se nagyon javasolja a munkát?

Sajna én se tudok minden írásra reagálni.

Harivera mizu veletek????

Üdv
Mesi

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok!

A vizsgaidőszak miatt, és a felhalmozódó munka miatt sajnos nem tudom most követni a történéseket, nincs alkalmam visszaolvasni. Ígértem, hogy beszámolózok, így írom, hogy a farokcsont körüli fájdalmamra mit mondtak:

Tegnap este voltam a reumatológus-csontkovácsnál, aki megállapította, hogy nem a farokcsontomnál, hanem a 3-4-5-ös csigolyáknál a porckoronggal van probléma. Azt mondta, hogy ezt most nem tudja, nem szabad kezelni a terhesség miatt, sajnos ezzel együtt kell most megélnem a babavárást és majd szülést követő 3-4 hónapon belül lehet terápiát alkalmazni. Addig is torna-torna-torna és ahogy tehetem, úszás. Megjegyzem, hogy a védőnő azt mondta, hogy ezzel a fájdalommal ő nem javasolja a kismamatornát, illátva más egyéb mozgást sem, mert nagyobb gondot okozhat. Az előzetesen felkeresett sebész-traumatológusnak eszébe sem jutott, hogy esetleg az én fájdalmam más eredetű lehet, hogy nem is a farokcsontomtól ered a fájdalom, és én csak azért gondolom, hogy abból fakad a kellemetlenség, mert arról van tudomásom, hogy az sérült. Szóval ez a doki most rávilágított arra, hogy tény, a farokcsontot ért bántalom hatással van az egész gerincre, de ezzel én ennyi idő után megtanulhattam együttélni - ez igaz is, többször mondtam én is, hogy elviselhetővé vált a fájdalom, hozzászoktam. A porckorong probléma pedig azért jöhetett elő, mert számomra ez a terület az érzékenyebb (akár a gerincvéget ért trauma miatt), és a másállapot, a szervezetem átalakulása nálam nem vérnyomásbeli ingadozásban, cukorszint emelkedésben vagy a fogaim elvesztésében, hanem így jelentkezik.
Szóval testmozgás, óvatosság, többszöri vízszintes pihenés a javaslat, majd szülés után, ha szükséges, kezelés.
Illetve javasolta még a pocaktartó övet is, amit el nem tudok képzelni, hogy lehet kényelmesen viselni... De, ha muszáj, akkor hordani kell.

Kornéliusz, látom itt az oldalon, hogy két fiúcskát hordasz, szívből gratulálok Nektek!

Ahogy csitulnak körülöttem az események, igyekszem bekapcsolódni ismét!

Nagyon vigyázzatok magatokra!

Zsé - Anita
zsemlyécske

Nem a placenta dönti el az egy vagy kétpetéjüséget. Mert a petesejt ha korán osztódik akkor külön tapadnak meg és így mindenük külön lesz. magzatburok méhlepény stb. És ahogy később osztódnak mielőtt beágyazódnának úgy lesz egyre rosszabb az esélyeik mert vagy egy burok egy hártyával ez még jó, vagy egy burok totáll meg van hogy egy placenta egy köldökzsinórral ami keté válik e totáll egy burokban vannak és ekkor van a magzat transzfúzió dolog amikor az egyik elszívja a másiktól az életet adó vért és ez gondot okoz mindkettőnek. És ugye vannak a sziámik akik nagyon későn osztódnak. Szóval nekem doki mondta nem is egy meg hallottam is hogy ha 10 évesen is hasonlítanak nagyon egymásra akkor tuti egypetéjűek. :lol:

Gartula a két fiúhoz. Én juni 10-én megyek 4dre a genesisbe. Ahogy végig néztem máshol jó pár 4d-s felvételt ezeknek van a legjobb gépük. így ezért megyek ide.

Borsi NEM szoktak adni a védőnőnek.

harivera
Budapest XXI. kerület

SZiasztok!
Segítséget szeretnénk kérni a gyerekes anyukáktól:
annyira hisztis lett a MÁrk, hogy szinte idegösszeomlás szélén vagyok.
Nem akar aludni délután csak késő délután de akkor már késő van és nem engedem. Ma pl. már 3/4 7-től fenn van (elhatároztam ,hogy velem kel ezután) és most akkora hiszti árán aludt el, hogy zengett a ház. a konyhában lefeküdt a földre amikor a teáját csináltam és elkezdett hisztizni, rendszeresen keresztül kell húzni a földön a lakásban (már nem cipelem) a szobába, ott rugdosás közben tisztába teszem, majd ágyba, de mindig kiszáll. Már mellé feküdtem, de az nem jó mert piszkál állandóan. Most ott ültem a másik ágyon és állandóan rászólok ha felkelne..aztán nagy hiszti árán elalszik ha szerencsém van, mert ha nem 4 után borzasztó hiszti tör rá estig.......Ma már akkorát ütöttem a combjára...teljesen kivagyok amikor hasba rúg, vagy ütögeti ...aztán vizes pelus az arca stb...van szép szó, ordítás minden.....
nem tudom mit csináljak, de totál ideg vagyok utána és most pihizhetnék, de mire lenyugszok már ébresztő (3/4 3-kor kelés, hogy este normál időben 9-kor aludjon).
Gratulálok a fiú ikrekhez Eszter.
bea
kumpibogar

Zsemlyécske, nekem van pocaktartó övem Nekem nem kényelmetlen és azóta, amióta hordom, kevesebbet fáj a hasam. :)

Kép
Kép
gabi82

Vera, én is a Genesist néztem ki. Lehet jövőhéten elmegyek.

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!
Sajnos én is teljesen képtelen vagyok észben tartani, ki mit írt, de Sensi, jó az ötlet!
Kornéliusz,
Nagy gratula a kisfiúkhoz! :)
Bea,
Nem az időjárás miatt ilyen Márk? MEg szoktuk érezni mi is a változást. Ma itt is nagy hiszti volt elalvás előtt, mert olyan fáradt volt, de azért sikerült 3/4 órát dobálni magát. Bennt hagytam az ágyában, és benéztem hozzá, mikor lecsendesedett, aztán újra és újra... százszor. De elaludt a végén.
Az a baj, hogy mire elolvasok mindent, eltelik egy csomó idő, és így nincs idő írni, mert vasalni, meg főzni kéne!
Pussz

Kép
Kép
dalminha

úgy mennék már hazaaaaaaa!!!

már jó rég írtátok a hátfájást, már akartam is reagálni, de mindig elmaradt :oops:
Nekem is volt, de már elmúlt, lehet, hogy visszatér?! Én azt gondoltam, hogy biztos azért fáj, mert nagyon hátrahajlik a méhem, és az nyom valamit, és a védőnő is azt mondta, ohgy ez lehetséges, de mivel mostanra már ki kell emelkednie, el kell múljon. És el is múlt, uh lehet, hogy nektek (asszem többen, talan Sensi és Akira?) lehet hogy nem erről van szó...

Mi az a pocaktartó öv? :oops: :oops:

Kép
pipal

Bea nem egyszerű és nem akarlak elkeseríteni, de ez sajna mindenhol előfordul. Tegnap én is lekevertem nagyfiamnak egyet pedig én aztán sosem szoktam, de annyira felmérgelt. Emlékszem amikor kisebbek voltak és nem akartak aludni vagy befeküdtem hozzájuk és cirógattam vagy sajna más mód nem lévén én is hagytam, hogy ne aludjanak. Inkább nálunk a kisebbikre volt ez jellemző és sajna én is átéltem a borzalmas hisztijeit ha nem pihente ki magát. Ma már lassan 8 éves a fiam, de a mai napig ha nem alszik el este időben (20-20,30) akkor másnap cirkuszol egész nap és mivel 2 hetente elviszi az apja és ott addig maradnak fennt amíg akarnak sajna a mai napig kijut nekem a "jóból". Tehát ezt sajna túl kell élnünk, de szerintem minnél türelmesebbek vagyunk velük annál hamarabb megnyugszanak ha meg már nyugodtak nyert ügyed van. Nálunk még az is bevált, hogy az ölembe ringattam egy kicsit amikor meg már bóbiskolt átfordítottam az ágyra.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Szia Bea!

Mennyi idős a Márk?????
Üdv
Mesi

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok,

Amint látom nem könnyű a már megszületett kis manókkal...de azért jó hogy vannak :D , már akinek van.
Nos, nekem még csak a Pocaklakóm van :D :D :D
Azt akartam kérdezni, hogy szerintetek ez a hasfájás meddig normális? Most vagyunk 14+4 naposak, és most napok óta fáj a pocakom. Nem nagyon, és nem folyamatosan, de ez nem jelent valami rosszat? Vagy ez normális? Nem tudom...van valakinek hasonló tapasztalata?
Meg mostanában nagyon sokat is kell pisilnem...talán a Picike beletérdel ilyenkor a húgyhólyagomba?

Lovani

Kép
lovani

Ani:
szerintem meg inkább haránt fekszik a hólyagodon! :lol: Szerintem mindenkinek fáj egy kicsit feszülés, szalagok nyúlása, sőt nekem ha a nagy ágyunkba fekszek le meg is keményedik és nagyon kellemetlenül fájogat ezért már 1 hónapja nem alszom apuka mellett :cry:
Szerinetm ne idegeskedj első babánál meg pláne másképp érzed a fájdalmakat. Ha nem görcsölsz (mint mensikor) akkor szerintem ne aggódj!

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!

Kissé én is le vagyok maradva, csak olvasni volt időm, ma Apa is szabin volt. Most viszont elment usziba, Lili meg Fülesmackót néz, így gondoltam, írok kicsit.
Tegnap voltam a dokimnál, mindent rendben talált :D (már amit manuálisan meg tudott állapítani, mert ugye UH-ja nincs). Innentől vége a totál kímélő életmódnak, azt mondta, mindent csinálhatok, amit egy nem kismama, csak mértékkel (pl. biciklizésre kérdeztem rá). És azt mondta, ha úgy gondolom, visszamehetek dolgozni, így holnaptól 7 hét szünet után újra munkába állok. Kicsit izgulok azért, főleg mert a kolléganőm, aki helyettesített, mától egy hétig nem dolgozik, így átadva sem lesz rendesen a munka. :? Na mindegy, stresszelni nem fogok, azt már eldöntöttem. Túl vagyok a háziorvosi vizsgálaton is (EKG, vérnyomás...), ott is minden rendben volt. Csak a vércukor vizsgálat maradt el, mert a védőnő elfelejtett szólni, hogy mégsem ér rá. Emiatt jó 2 órát éheztem a nagy semmiért. :evil: És már csak a jövő héten ér rá.

Hiszti: Lili is nagyon rosszul aludt már az éjjel is, nem volt hajlandó visszaaludni, aztán ma délután is felköhögte magát fél óra után és már nem akart aludni. Teljesen felhergelte magát, rugdalózott az ágyában, közben sírt. :roll: Aztán fent hagytuk a szobájában, hogy ha nem alszik, akkor le sem jöhet, jó negyedóra múlva megnyugodott és még vagy félórát eljátszott szép csendben. Szerencsére elég ritkán van ilyen Nála, most sem tudom, mitől lehetett.

A pocakom nekem is szokott fájogatni, főleg, ha érzem, hogy kicsit megerőltettem magam, ilyenkor elmúlik, ha lepihenek. Emlékszem, Lilivel is így volt, szerintem ez normális, a szervezet jelez, hogy álljunk le kicsit.

Eszter! Gratulálok a két kisfiúhoz, nagyon édesek a képen! 8)

Zsemlyécske, Neked kitartás a vizsgákhoz és a fájdalomhoz! Jó, hogy jelentkeztél.

Almi, ez elég gáz, amit a munkahelyeden csináltak! :evil: Én is nagyon féltem, mi lesz, ha kiesek egy időre, de szerencsére megoldották a helyettesítést és most várnak vissza. Egyébként szerintem, mivel védettséget élvezel, tehát ki nem rúghatnak, nem dönthetik el helyetted, hogy táppénzen maradsz-e vagy sem. Én a helyedben futnék még egy kört ez ügyben és nem hagynám annyiban.

Orsi! Én is nagyon örülök, hogy Apukád jobban van! :D

Katica! Én is nagyon sajnálom a betörést, szörnyű lehetett. :cry: És nekem is most a héten mondták, hogy egész nagy a pocakom ahhoz képest, hány hetes vagyok. És hogy milyen büszkén viselem. Hát naná! :wink: Ja, és Te kérdezted a hízást is, én +1 kg-nál tartok, most, hogy egy hete nem hánytam...

Csajok, milyen színű övet vettetek a C&A-ban? Mert én csak feketét meg sötétbarnát láttam, azokat meg túl sötétnek találom nyárra.

Klarissza, tök édi a pocid és olyan igazi mosolygós kismama vagy a képen. :D

Na, ennyire futotta, viszem Lilit fürdeni és ágyba dugom, mert kezd meglátszani, hogy csak fél órát aludt délután.

Üdv,
Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Gabi!
Dejó neked, hogy csak fogysz!!! Hogy a fenébe csinálod?

Én most 2-2,5 kg-nál tartok, és rosszul vagyok, ha tükörbe nézek. Komolyan elszomorodom, és kezdek depis lenni miatta. Főleg azért, mert most még tenni sem tudok ellene, nem fogyózhatok, a mozgás is korlátozott, na nem mintha időm mondjuk lenne rá, de szakítanék ha lenne értelme. Nem tudom mit csináljak, de elég nagy para ez nálam, és nem akarom, hogy végig ez legyen. Úgy nézek ki, mint aki marha sokat hízott, a pocim csak akkor néz ki terhes pocaknak, ha nagyon megnézi az ember. Hiába nőtt már hatalmasat az alaphoz képest, valahogy úgy alakulok, hogy wáááá...utálom! Én vékonyabb fajta vagyok, és sajna mindig nehezen viselem a plussz kilókat, olyankor ezerrel edzek, meg figyelek mit eszem, és formába hozom magam...de most meg csak nézem, hogy torzulok.

Van valakinek vm tippje? Egészséges fogyni valamennyit vagy tornázással alakítani? Igazából a fenekem és a combom durvult el, és ott szeretnék kezdeni vmt. Ez a Rubint Réka cucc hatásos esetleg?

Kornéliusz!
Gratulálok a két kissráchoz! :) Tökjó lett az uh kép!!

Csajok, annyi őszi fiú van már, hogy nekem igazán járhatna egy kiscsaj, ugye? :D

Mesi!
Örülök, hogy veletek is minden rendben! Te még nem tudod, h mi van a lábuk között?

Zsé!
Remélem azért nem lesz annyira vészes ez a porckorong dolog!

Kumpibogar!
Igaz, hogy én első babás vagyok, de nanny-ként dolgozom, és egy most 1éves kissrácra vigyázom 7hónapja napi 10 órában, tehát szinte én nevelem. Nála most kezdődött a hiszti dolog, és az anyukával egyetértésben mi úgy kezeljük, hogy nem veszünk róla tudomást. Ha nem alvás szitu, akkor csak elkezdünk csinálni mást, vagy ugyanúgy beszélünk hozzá, semmi jelét nem mutatjuk, hogy mérgesek lennénk vagy vm. Normális hangon lehet neki mondani 1x vagy 2x, hogy hagyd abba, de semmi más. Ha nem hat, akkor hagyd ott, ne vegyél tudomást róla. Részben azért csinálják, mert tudják, h a végén elérik amit akarnak, mert már annyira ideges az ember, h ráhagyja. Alvás közben pedig...akkor megy aludni, amikor már nem totál aktív, tehát valszín már fáradt, és mindig kb ugyanabban az időben. De gondolom ez mindenkinél így van. Ebből kifolyólag, ha sírás van, az csak hiszti. Így marad az ágyában addig, míg el nem alszik, nem megyünk hozzá...baby monitor van. Csak abban az esetben vesszük ki, ha nagyon-nagyon bőg, és 10-15 percnél tovább. De ilyen kb 2-3x fordult elő a 7hónap alatt, mióta ott vagyok. És volt már párszor olyan, h 1-2órát dumált, játszott, sírdogált, mire elaludt. Én élveztem. :D

Pipal!
Én nemtom mitől fájt, de remélem nem lesz ilyen többet.

Lovani!
Nekem is fájdogált múlthéten elég sokat, ilyan belenyilallóan, ritmikusan kb 10-20mp-enként, majd csak úgy néha össze-vissza, majd ott nagyon lent is fájdogált...de már elmúlt. És az utóbbi pár napban én is rengeteget járok pisilni. Ez tényleg lehet attól,h a baby fekszik rajta? Mert én nagyon tartok a felfázástól inkább. Pénteken majd úgyis csinál pisi tesztet a midwife remélem...ha nem, akkor majd kérek.

Katinka!
Sok sikert a meló újrakezdéshez!

Ma kiderült, h elszámoltam a melómat. Minden második szombaton is dolgozom 4órát, és múlt héten melóztam, de mint utólag rájöttem miután mondták, az az előző hét pótlása volt, így most szombaton is kéne mennem...elfelejtettem. Igen ám, de már leszerveztünk egy hétvégét a tengerpartra, Cornwallra, mert daddy barátjának kerek évfordulós szülinapja lesz...és csak hétfőn jövünk vissza, mert bank holiday lesz (sima országos szünnap). Hát kicsit ciki...de mehetek. :D
Amúgy nekem is elég nehezemre esik dolgozni... :?

Na én is ennyi voltam mára, ma nagyon elfáradtam. :(

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Katinka
örülök hogy mineden ok. és újra munkába állhatsz.Köszi az 1üttérzést neked is.Én a sötétbarnát vettem, nekem sok a vajszínű, és csokibarna felsőm szoknyám gatyóm így jól tudom kombinálni 1enlőre. :wink: A plusz 1 kg sztem még olyan normálnak mondható (én is annyit) ahogy itt a többieket olvastam ez olyan átlagos lehet. :P
Kornéliusz!
Hiper szuper gratula a két kisfiúhoz!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Sensi
igazán jó taktika!! :wink:

Kép
katica_75

Sziasztok,
én sem emlékszem szinte semmire, mire a végére érek :), amúgy is ritkán követem az eseményeket...

A súlygyarapodással kapcsolatos észrevételekre viszont emlékszem...
Katinka szerintem a plusz 1 kg, az nagyon jjó!hát én 2,5 - 3 kilónál tartok, "hála" annak, hogy nem nagyon hánytam. De ez simán elfér rajtam, így vagyok most kb 60... viszont ahogy Sensie írod, és értelek :), én sem nagyon tudok megbarátkozni az új alkatommal. Tűnik el a derekam, de a hasam még csak olyan (ruhába), mintha túl sok káposztát vacsoráztam volna. Rajtam még senki nem vette észre, hogy babát várok - legalábbis annyira nem, hogy rákérdezzen...Pedig már 36os helyett 40es ruhát hordok :?
És a ruhák! Itt a kismama boltokban nem túl izgalmas a kínálat, nem találtam semmit, úgyhogy varratok pár ruhát. Remélem jól sikerülnek.

Mindenkinek minden jót :) !!

Andi

Kép
makmacs

Na csináltam nektek néhány fotót. Mai.

Kép Kép

Olyan érdekes, hogy fogyok, de a gyomrom csak nő. Olyan furán áll. Nagyon gáz?

Kép
Kép
gabi82

Hű. A következőt kissebbre csinálom...
Szóval azt hiszem megfáztam és torokgyuszim van. Forró tea citrom, méz. De vajon torokgyulladásra caló strepsilset lehet szopogatni? Vagy azt sem?

Sensi, nem tudom miért fogyok. Lehet a metformin miatt, amit szedek cukorbetegség ellen. De nekem nincs ellenemre. Lehet csinibb leszek szülés után, mint előtt!!!!

Én is büszkén viselem a pocim, bár inkább kinézek 8 hónaposnak, mint 4-nek, de nem bánom. Mivel kicsi faluban lakunk itt már ugyis mindenki tudja, hogy babát várok. :)

Makmacs, én gatyát nem találok magamra. De még küzdök. Nem adom fel! :D

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!!!

Húúú, de nagyon régen voltam már!
Látom, mindenki nagyon szépen gömbölyödik :D
Én a 3 hónap alatt híztam 4 kg-ot.Mivel vékony vagyok, a pocakom nagy, de a testem meg vékony maradt.Hát, elég furin nézek ki.
Majd megpróbálok fotót rakni.
Ti már voltatok uh-n, ahol a nemét már meg tudták nézni?
én már csak 2 hét múlva megyek uh-ra, jövő hétfőn AFP.
Lehet, hogy már éreztem egy kis mozgást?Olyan votl a bal oldalamon(egyébként ott is a baba) mintha kicsit megnyomta volna belülről 2x is :) ilyen kis buborékolásszerű.Valaki már írta ezt, ha jól emlékszem :)
Vendég

Sziasztok,
Sensi, már a múltkor akartam írni, hogy ha tényleg felfáztál, kapható Nálatok a Cranberry nevű ital, nem ? Áfonyából van, teljesen term cucc, kismamák is ihatják, igaz, cukor nélkül nagyon keserű, mivel tömény áfonya, de tuti jó a húgyuti gyuszira, én már kipróbáltam. De sztem csak nő a méhed...

KépKép
KépKép
kornéliusz

Helló Lányok!!!!!!

Sensi:nem tudom még hogy mi van a lábuk között.Jó lenne ha fiú-lány páros jönne össze.A férjem nagyon szeretne egy kisfiút,nekem igazából mindegy.Ha két kisfiú lesz az csak annyiban rossz hogy a kislányunk lesz az egyetlen lány a családban(egyenlőre)Mindenhol fiúk vannak.De most hogy ketten vannak a pocakomban jobban izgulok hogy minden oké legyen velük.A Lilivel nem aggódtam tudtam hogy úgy is minden rendben lesz.De úgy is minden oké lesz most is.

Hát a hízásról annyit hogy én amikor a Lilit vártam az utolsó 4 hónapban híztam a legtöbbet.Összesen 15kg ebből szülés után 7kg ment le.A többi rajtam maradt és most így indultam az ikrekkel.Viszont most fogytam legalább 5kg a sok hányástól.Igazából ez se jó hogy nem bírok semmit se megenni.Szerintem kismama tornára járhat aki szeretne(én is jártam)meg a Rékát is lehet otthon csinálni.Én azt hallottam hogy mindent lehet csinálni(úszás,biciklizés stb)ha minden ok a terhességgel és ha a dokinak sincs ellenvetése.Úgy hogy fel a fejjel csajok de ez van csak úgy ragadnak a kilók.Egy kis oda figyeléssel lehet segíteni(már aki be tudja tartani én volt hogy este 23 kor somlóit zabáltam :oops: :oops: :oops: )

Gabi jó a pocakos kép.Lehet hogy inkább varratnod kéne mert elég furik ezek a terhes nacik.Az meg legalább olyan lenne amilyet te szeretnél.

Melus:szerintem már a babát érezted.Majd ahogy telik az idő egyre intenzívebb lesz.Szerintem tök jó érzeés.Idáig is mozgott a baba csak nem érezted mert picike volt.De ahogy nő olyanokat fog rugdosni hopgy csak csuda.

Lilivel nekünk is volt egy hisztis korszakunk de kb 1 hétig tartott.Bea szerintem most sokkal türelmetlenebbek vagyunk velük mint ha nem lennénk terhessek.Gondolom a hormonok miatt.Kitartás.Nekem pl nehezemre esik Lilivel foglalkozni főleg ha nagyon rosszul érzem magam.Örülök ha akkor alszik.

Na ennyi

Üdv Minden Kismaminak
Mesi

Kép
Kép
mesi01

Melus! Mi egy hete pénteken láttuk, hogy minden bizonnyal fiú.
Írtad, hogy mintha mozogna. Szerintem őt érzed. Te sem vagy husis, én sem, ezért gondolom hasonlóan jönnek a dolgok. Én tegnap este elkaptam a férjem kezét, és most először ő is érezte. Nagyon lent van, keményke :-)

Mesi! Vigyázz magadra! Duplán! Én nagyon izgulnék, ha ketten lennének! Így is, de ez sokkal általánosabb :-) Ne pucolj ablakot :-)
almi

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak Titeket!
Nagyon helyes kis csapat jött itt össze!

Egy kérdéssel fordulnék hozzátok: - az integrált teszthez a vérvétel az éhgyomorra történik? Mert nekem ez holnap lesz esedékes, az ultrahang már megvolt!

Előre is köszi a választ!
pipcsike

Szia Pipcsike!

Mi is az az integrélt teszt?Hány hetes terhes vagy?
Üdv
Mesi

Almi:nem vagyok egy ablak pucolós. :D :D :D :D :D :D :D Azt inkább a férjem szokta csinálni :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
mesi01

Szia Mesi!

12hetes+4 napos vagyok!Az integrált teszttel a down kór szűrését végzik.

üdv.:pipcsike
pipcsike

Pipcsike!
Nem kell éhgyomorra menned!

Én úgy furcsállom egyébként ezt, hogy közületek többen már a 12 héten mentek erre a vérvételre. Nekünk a kórházunk által is kiadott tájékoztatóban a 15. hét körül vett mintát használják a Down szindróma szűréshez. :roll:

KépKép
KépKép
hangolka

nem az AFP nézik a down kórt?(is)

Kép
Kép
mesi01

Sziasztok Babavárók!

Eladnánk a babakocsinkat, mert szert tettünk egy másikra, hátha valakit érdekel. Pierre Cardin PS 646, 4 hónapot használt, újszerű állapotban van. Vízszintesig dönthető ülés és van hozzá autóba tehető hordozó is. Ár: 35.000,- (Babakocsi+hordozó). Teszek egy képet, és ha valakit érdekel, küldök még infót meg képet is.

Jó babavárást Nektek!!! Kép
szanette

Hello!

Itt Kecsón kötelező a 12 hetes uh mellé a down vérvételből való szűrés is. Összehasonlítják az uh eredménnyel a kapott eredményt és ez alapján veszik a kockázati rátát.
16 hetesen afp-n kívül még 2 szindrómát vizsgálnak + teljes vérképet néznek. Készüljetek fel, hogy vagy 4 kécsővel vesznek vért. Brrrrrrrr.

Hízás: szerintem az a fontos, hogy a baba mindent megkapjon, még ha néha úgy érezzük túlzásba is esünk. Első fiammal 24 kg-ot híztam, de 48 kg-ról indultam, második gyerkőccel 13 kg-ot szedtem fel és mindkettővel 72 kg-mal szültem. Most viszont 70-nel kezdtem a terhességet, de nem kívánom az édességet mint a srácaimmal. Ha akkor néha nem ehettem egy csokit belehaltam volna :lol:

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Sziasztok!
Sensi, ne aggódj az alakod miatt, most vagy a legszebb női időszakban! Pár hét múlva sokkal jobban fogod érezni magad, mert akkor már konkrétan a pocid fog látszani, és majd nézik, milyen szép hasi, nem azt, hogy egy kis fenék is van hozzá.
Hangolka,
Integrál tesztre kétszer kell menni, azért van az egyik 12 hetesen, a másik 16. Én most voltam, és meg is van az eredmény, 95 %, hogy nincs down, nyitott gerinc, vagy más kromoszóma eltérés, és AFP is normál. Úgy örültem neki!
Almi, dejó, hogy már kívülről is lehet érezni. Nem tudom, nekem miért, de a Korit sem éreztem soha nagyon intenzíven, csak lájtosan mozgott, és amikor nagyot rúgott az UH szerint a 32 hetesen, azt is csak kicsit éreztem. Ez miért lehet? Nem tudjátok?
Gabi, ari a képed! Nekem is hasonlóan "kocka" a hasam, gyomor kint, köldöknél beljebb, aztán lennt megint dudor. Később majd kerekebb lesz... vagy nem...
Hízás: jól belehúztam, már 3 kg feljött, igaz eszek is szépen, főleg az édesség jöhet. Várom az epret, meg a többi gyümit, mert azzal leküzdhetem az édesség éhségemet. Tényleg, van egy diétás porom, vacsit lehet vele helyettesíteni, de van benne L-Carnitine, ami zsírbontó. Szerintetek ihatom vacsi helyett? Mert jó lenne nem hízni megint 20 kg-t.
Katica, Nagyon sajnálom a betörést, én tök kiborulnk ilyenen, mert marha félős vagyok! Nappal vagy éjjel történt? Szegény, ténylge nagyon sajnálom.
Kornéliusz,
Melyik játszira jártok Sárival? Egyszer odaugranánk Kornéllal, mi dumálnánk, a gyerkőcök meg futkározhatnának együtt.
Hangolka, tőled ugyanezt kérdezem! :)
Puszi, Megyek főzni mert jönnek az anyósomék hétvégére, és ki kell rukkolnom valami finommal nekik!

Kép
Kép
dalminha

Sziasztok!

Ezer éve nem voltam!

Tábla! Bárkinek van adata kérlek titeket privibe írjátok meg mert tényleg nem tudok mindíg visszaolvasgatni és nem szeretném ha emiatt nem frissülne! Köszi :)

Szex mi Kyrával is végig együtt voltunk az elejétől fogva meg most is! A dokim is azt mondta, hogy nincs rosszabb mint egy frusztrált kismama, ugyhogy ami jól esik azt lehet! Amíg nincs hasfájás vagy bármi más fájás vagy vérzés vagy akármi addig nem ártunk neki! Ami jó a mamának az jó a babának is! :)

Orsi, nagyon örülök, hogy apud jobban van! Remélem mostantól csak jó híreket kaptok és hamar felépül :)

Katica, nem semmi ez a betörés....én tuti lehidaltam volna! Én is nagyon félek ettől mert itt a környékünkön az a divat, hogy mikor otthon vannak akkor mennek be! Este, mikor kintről látják, hogy ki merre mozog :shock: Rémísztő!

Kornéliusz gratula a kukacosokhoz! Tök jó lehet! Két kis krapek! Jajj de irigyellek! Nekem egy is elég csak kukacos legyen :lol:

Gabi82, írtam neked privit, megkaptad? :roll:

Na most megyek, majd még jövök és tovább olvasok visszafelé...amint időm engedi!

Ja, találtam dokit a Kútvölgyibe! Azt hiszem most már ott maradok :lol:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok!

Szerdán voltam védőnőnél, teganp meg dokinál. Minden a legnagyobb rendben velünk. :D
"Acélos a vérképem". :D
Miközben vizsgált a doki uh-val, mondta, hogy nem irígyel. Ha nagyobb lesz a baba és így rugdos :) . Nem bírt magával a picur. Akkor még nem éreztem semmit.
Viszont tegnap este 7 felé éreztem először a mocorgását. És egész éjjel ficánkolt a drága. Most érzem, hogy újból fent van. Délelőtt aluszkált.

A Bendivel én sem bírtam 3 napig. Borzasztóan hisztis volt. Sajnos az idegeim meg cérnaszálon lógtak már. Úgyhogy kapott ő is a fenekére. Ma már "normálisabb". Csak én vagyok nagyon fáradt.
Az ember mindig elhatározza, hogy türelmes lesz. Ez ideig-óráig működik is. De több napon keresztül egy kicsit sok. Főleg, ha végig én vagyok a gyerekkel.

1 1/2 hét múlva megyek a 16 hetes vérvételre. Kíváncsi vagyok az AFP eredményre. Bendivel MOM:0,8 volt az érték. Ez még a határon belül van. De mivel az alsóhoz közel volt, mehettem a Schöpf-Méreibe. Majd kiderül, hogy most milyen lesz.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Akíra
lennél szíves minket kékre színezni??? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Bár elég ócska volt az uh-ja a mangánban a dokinak KUKIT látott! (Jól éreztem) (Még garanciát ugyan nem vállalt rá)
Megjártuk az AFP-t, itt két fiolával vettek,az egyik a sima vérképhez ment amin minden ok.
Örülök hogy meg vagy elégedve az új orvossal!
Dalma
Hát szerintem inkább könyebb kajákat egyél vacsira, mint ezt a zsírbontó bigyót...nehogy a babyre is hasson valahogy.
Klarissza
Tényleg hogyhogy 2 fiú után nem kislányra vágysz?? :shock: :lol:
Dalma Akíra,
nappal történt míg mi dolgoztunk.Az a legrosszabb h.azóta nem érezzük biztonságosnak az otthonunkat...és ez szörnyű. Ha Ti is féltek ilyesmitől dugjátok el az ékszereket, és pénzt ne tartsatok otthon! A nyomozó azt mondta kell egy dugi retesz, amit csak mi ismerünk, tudunk.Mindenkinek van ilyen a lakásában..pláne ha házban éltek.(szekrény ágynemű, ruhák közt nem jó!) :?

Kép
katica_75

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?