A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008. augusztusi babák

Ja, egy kérdés: Szerintetek mikortól lehet ültetni a babákat a babakocsiban?
sushy

Szóval:

Barbi: belinkelted Álmaink etetőszékét, kb azóta álmodozunk róla, amióta megtudtuk, hogy kismama vagyok, csak anniyra sajnálunk ennyi pénzt kiadni érte, hogy Dadomi által belinkelt lett volna akompromisszum :) Szóval mi vagyunk az első jelentkezők rá! 30-ért bébi szettel vagy anélkül....bár azt hiszem minden megoldás érdekelne! Privizzünk ha tudsz valamit!
A képektől pedig el vagyok olvadva, Dönci apó nagyon peckesen ül az etetőszékbe, de hadd térjek ki a mi kis szőke hercegünkre is, mert nagyon édes Imivel az előoviba :D Szóval nézzétek el nekem, de Regő mindig a szívem csücske marad :)
Dadomi: nem fertőzte Dani Domit? A sólámpa nekünk is nagyon bejött! Mielőbbi gyógyulást nektek!
Julcsi: Eninek Gratula a megforduláshoz Mi is cicin alszunk el mostanában, a barátnőm kisfia egy éves korig aludt el azon minden este, és amikor eljött az ideje leszokott róla, szóval én még nem aggódok. Viszont most szerdán sem tudunk sajnos meglátogatni, mert egy unoka tesó csatlakozik hozzánk az úszásra, szóval toljuk el még egy hetet, jó? :oops:
Adri: azért Dorca nem semmi ezzel a járással, de én aggódok egy kicsit a gerincéért, nem lesz ettől baja? ha már tudod a műtét időpontot mindenképpen írd meg, hogy drukkolhassunk!
Beleki, nektek pedig a majdnem duplázáshoz szeretnék gratulálni, mi holnap megyünk mérni, azt hiszem mi is valahol ilyen tájban állhatunk :)
Panna: nagyon örülök, hogy jól sikerült a síelés, ha lesz időd és kedved, akkor tegyél fel képeket róla, szívesen megnézném őket! A fogacskához gratulálunk!
Boni: a táblázatot és a szakácskönyveket köszi, nagyon tetszik! Ha legalább annyit forgatjuk mint a Waffel receptet, akkor mindenképpen megérte letölteni :lol: :wink:
Rizsi, mi már nem fertőtlenítünk, csak egy külön mosogató szivaccsal mosom Málnus cuccait, szerintem már nem kell. Rizsike mászása nem semmi, hihetetlen, hogy még csak most születtek, és már ennyire ügyesek! Gratula nektek!
Végül, de nem utolsósorban: Pöttöm: annyira sajnálom, hogy ezt a kálváriát kell végigjárnotok, és az eredmény még mindig várat magára, szegény Nonó, olyan jó lenne, ha nagyon hamar túl lennétek ezen az egészen! Sokszor eszembe juttok, írd a fejleményeket mindenképpen!

Azt hiszem senkit sem hagytam ki :D Legalábbis a lista elfogyott :D

Rólunk: összességében jól vagyunk, csak az éjszakák elég keservesek, visszatértünk a 3 óránkénti evéshez (nappal is) és ezen kívül éjszaka többször felriad, olyankor egy cumi és egy kis simi után alszik tovább, nem tudom mi lehet az oka, másnál is van ilyen? (fognak még nyoma sincs) Így van olyan éjszaka, amikor összejön akár 8-10 kelés is nekem, és azt veszem észre magamon, hogy egyre nehezebben megy a vissza alvás. Nappal pedig sokszor csak kétszer fél órát alszik, amikor felébred, látom rajta még mindig fáradt, dörzsölgeti a szemecskéit is, de sehogy nem tudom vissza altatni....
A hozzátáplálással jól állunk, eddig bejött a sütőtök, a banán, az alma, és a krumpli, ezeket váltogatva eszegetünk ált. 40-60 ml már lemegy belőlük két szopi között, de étkezést helyettesíteni még nem akarok.

Kellemes estét mindenkinek!
Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziszka a 3.ak vagytok! :wink: :lol:
Vendég

Anna: annyira édes ez a bömbizős kép, ha lenne ilyen kollázs, akkor ahhoz mi is tudunk csatlakozni, mindjárt keresek is egyet!
Én pont ma emeltem meg először egy kicsit a babakocsit háttámláját, mert Málnus nyűglődött, és gondoltam egy próbát megér, nagyon élvezte a kilátást, aztán ahogy kezdett pilledni, visszatettem fekvőbe és úgy aludt el. nem tudom hivatalosan mikortól lehetne, de Málnus egyedül is megül már, nem hiszem hogy ettl bármi baja lenne.

Boni: a waffellal?

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

És akkor a képek: kettő darab brutális bömbölős :) Kép Kép
Egy darab lábujj szopis, teljes beleéléssel, még a szemei is csukva :)
Kép
Az utolsó pedig a legújabb tudományunk, ücsörgés:
Kép

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Végül az ijesztő sírásos után egy mosoly. Apa szerint lerombolom azzal a képpel Málnus imázsát :lol: :lol: :lol:

Kép

<
sziszka78
Tolna

Sziszka!

Nagyon aranyos vagy, átadom szöke hercegemnek a hódolatotokat.:)
Ha egyszer személyesen is megismeritek öt, akkor végképp a hívei közé fogtok tartozni, mert olyan sármosan tud mosolyogni, hogy bárkit le tud venni a lábáról!
Terveim szerint július végén jövünk, de addig még akármi is történhet.

Mellesleg ma voltam elöször tornázni. Végem van, mint a botnak. Nem is emlékeztem, hogy ilyen izomcsoportjaim is lennének, mint amilyeneket most sajogni érzek. De nagyon jól esett! Folyt.köv.
Persze itthon diliház fogadott, Döncinek nagyon hiányoztam, a párom nem tudta nélkülem lefektetni a gyerekeket, mert nincsenek hozzászokva, hogy a szüleik egymástól függetlenül úton vannak és nyugtalanok voltak. Ugyanez a szitu, ha a párom megy valamerre.

Mecsi uszis képei, Emma képei, Rizsike majdnem mászós és Beni képei is szupereke, ha valakit kifelejtettem volna a felsorolásból, elnézést kérek, még az agysejtjeimet is kiizzadtam. :)

Etetöszéket akkor eddig kettöt nézzek? A szezon itt februárban kezdödik, meglátjuk milyen lesz a kapás. Most hétvégén gyerekjáték bolhapiac lesz, oda is évek óta eljárok és nagyon szuper dolgokra szoktam szert tenni. Most leginkább könyvekre vadászok.

Megyek tusolni, Dönci végre elaludt. Ma hihetetlenül sokat evett, kétszer banános tejpépet és barackos almát egyszer. Kis falánk! :)

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Etetőszék ügyben ,mi azt hiszem ilyet veszünk.Ez a Barbi féle szék másolatának tünik.(jelentősen olcsóbb)

http://www.e-bababolt.hu/szekek/lepcsos ... it_up.html

Veronika
l.veronika

Szép jó estét mindenkinek!

Megérkeztek a várvavárt fordulás segitő gyakorlatok képekben :)
1.
Kép Hátról hasra fordítás segédeszközzel
2.
Kép Igyekezzünk arra törekedni, hogy a babát csak segítsük, de hagyjuk, hogy ő magától is próbálkozzon az átfordulással. Itt Almánál ez éppen nem igazán megy.Jobban leköti az apja és a fényképezőgép :D
3.
Kép végeredmény
4.
Kép Hasról hátra karemeleléssel
5.
Kép Csak annyirra emeljük a karját amennyire engedi.
6.
Kép Kissé hátrafelé és abba az irányba húzni a karját amerre fordítani kívánjuk.
7.
Kép végeredmény
8.
Kép Lábbal segített átfordulás.
9.
Kép Igyekezzünk ösztönzőleghatni a babára, hogy amelyik lábát emeljük azt a kezét emelje ő is.
10.
Kép
11.
Kép
Mindenkinek jó gyakorlást kívánok.

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Na szép estét azaz reggeli olvasóknak már jó reggelt!

Én nem tudok aludni!! Nem tudom mi van velem de csak feküdtem az ágyba mint egy darab fa és nem jön álom a szemere uhogy inkább gép elé ültem hogy olvassam mizujs.

Feluca köszönjük a képsorozatot! Én is póbálkoztam ilyesmivel de az nem tetszett Áronnak, azóta nem is csináltam neki de szerintem megpróbálom újra mert most napokig nem forgolódott.

Panna kaki nekünk is amióta hozzátápizunk egyre kevesebb eddig amig csak tápot kapott volt minden nap , de amióta kap gyümit is azóta 3nap de nagyon nehézkesen és eléggé megszenved vele. Érdekes hogy nekünk nem a sinlacot irta fel a dokinő hanem milupa tejpépet az is HA-s mint a tápszer.
Kaja utánni vízzel ártani nem ártassz. Én születése óta adok Áronnak tejet és nincs semmi baja tőle és rendesen is szopizott és még mindig szopizik is plusz kajcsi.Ja és gratula a fogacskákhoz!

Amúgy a tejpép nekem is gyanús mert amig csak gyümit adtam Áronnak azért 2naponta volt kaki most meg hogy 2x adtam neki pépet azóta nehéz szülés van.

Boni köszi a hozzátápis táblázatot!

Rizsi én már régóta nem fertőtlenitek. Azaz ha elmosom a cuccokat akkor utánna bevágom a mikrósba és úgy , de aztán van hogy napokig nem használom és dobozba van.

Pöttöm én nem is tudom mit írjak. Ez egy agyrém ami veletek történik, én teljesen le vagyok döbbenve! Mielőbb gyógyulást kívánok Nonokának és nektek meg rengeteg erőt hogy bírjátok.
Aluszékonyságon mit értesz mennyit alszik Nonoka. Áron is rengeteget alszik napközben is , jóformán minden kaja után van alvás hol rövidebb hol hosszabb, de ez normális.

na akkor ezt most elküldöm

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

Rizsi ez a babylabdacs tényleg ilyen jó . Most mi is megint nagyon küzdünk , egésznap feszül a hasunk, no kaki, vörösödős fej mint ahogy nálatok . Mennyibe kerül ez a szerkentyű és van benne leírás meg minden ?

Csenge sajnálom hogy a fránya vírus közbeszólt jobbulást a lurkóknak!

Dia nagyon cuki az etetőszéketek! Virágnak is gyógypuszka

Én már nagyon bánom amit megvettünk mert már nem tetszik, amúgy semmi baja csak nem és kész....:cry: :cry:

Julcsi én a startszámlát még nem intéztem el, főleg hogy én is csak karácsony előtt láttam a papirt mikor apám áthozta. szóval nem tudok nyilatkozni.

Zsófi Mi a minimanóban vettük ezt a cuki nacit 2350forintért és méretezve van de a dereka és a lábánál a szára összehúzható. Mi 62-68asat vettünk de még ez is elég nagy rá talán a fotón látszik is. Ez alá kell venni az úszópelust. Amúgy rengeteg szinben lehet kapni Andiék pl. narancssárgát vettek zöld pöttyökkel , mi tengerkéket. sokfajta úszónacit lehet ám kapni brendonba pl. olyan mint egy bugyi.
Aztán Benikének is nagy gratula ehhez a kúszástudományhoz, nem semmi hogy fejlődik és erősödik!

Öregapós és öreganyós versenyre van még valaki jelentkező vagy most már indíthatjuk a szavazásokat???
Aztán akkor indulhat a sírós, vagy részeges vagy hajfotós verseny??!!4

Aproo azért van két fotóalbumunk mert a picasával nem boldogulok és lusta vagyok kielemezni mit hogy kéne és csak a videókat töltöttem fel ide a másikba a képeket de már ott is elvagyok maradva. :oops: :oops: Levikének is gyógypusz

Vikikének és jobbulást!
Jaj istenem olyan sokan betegeskedtek. Már nem győzőm a gyógypuszikat küldeni remélem senkit nem hagytam ki. Lekopokom mi szerencsére még nem kaptunk el semmit de remélem megússzuk.
Jövőhéten hétfőn kapunk rota és prevenár oltást még aztán azt is letudtuk.

Csandi Csengi nagyon sokat változott, egészen kikerekedett nagyon szépen fejlődik ő is !

És akkor ezt is elküldöm

Kép

KépKép[/url]
mecsi

és megint itt mert még mindig nem alszom :cry: :cry: :cry:

Rizsi ti hova mentek uszizni?

akkor a héten nem lesz sétálós tali a ligetbe ? Tranzitos tali lesz?

Sziszka nem lehet hogy kicsit megzavarta hozzátápi málnust és azért nem alszik jól. Bár mondjuk ez is hülyeség lenne, mert Áron pont azóta alszik ilyen jókat este amióta +kajcsit is kap. Vagy esetleg frontérzékenység , elég összevissza mostanába az idő??!! Reméljük hamar visszaáll a rendetek.

Barbi de jó hogy eljutottál tornázni. Milyen tornán voltál?

Na és még annyit akartam írni hogy akinek van rá lehetősége és ha már mindenki meggyógyult menjetek el babauszira . Komolyan egy élmény. Nekem másnap izomlázam volt a karomba és a lábamba, de már alig várom a szombatot. Tanultam új mondókákat is ami hasznomra vált, azóta is énekelgetem. Egyedül az volt rossz hogy mellettünk volt egy üvöltözős baba aki nem is tudom milyen hagot adott magából ki de Áron megijedt tőle és ő is elkezdett visitani aztán pityeget kicsit. Tényleg változnak 5-6 hónapos koruk körül. Eddig annyira kis nyilt volt mindenki felé, senki kezében nem sírt most meg úgy megnéz mindenkit. De továbbra is rengeteget dumál, fürdetés utánni kaja után sose alszunk csak nevetünk és játszunk , mi persze kókadunk, apája meg totál szét van csúszva.Korán kel, későn jön és Áron csak mondja apppa appa :lol: :lol: Hízni viszont nem nagyon akarunk, de hát nem is csodálom amennyit ficereg a lelkem.

Na akkor most befekszem az ágyikóba és megpróbálok aludni, mert már szófosásom van. Lehet elő kell vennem a gumikalapácsot!
Ja még valami :lol: :lol: szent imrések akik megvoltak elégedve az orvosukkal kérhetnék elérhetőséget?? Ági vagy Lei?? Az én dokim már nem vállal szüléseket :cry: :cry: sajna és egy barátnőm terhes és orvost keres esetleg onnan.
köszike

na jóccaka

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Tuttti hogy megint Boni lesz az első ébredő!!! :lol: :lol:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Jó reggelt! :lol:

MEcsi tölts ki egy lottószelvényt! én minden nap 5 kor kelek Apával, utána rendbe teszem a lakást mire lurkó kijön a saját szobájából... meg írok!

remélem azért tudtál valamennyit aludni szegénykém! :cry:

Rizsi persze persze ennyi szenvedés után minden jobb csak a beöntés dolgon akadt meg a szemem.. el nem tudom kézelni milyen ez a labdacsek...

Barbi köfi

:lol: fiam is nehezebben alszik el ha Apa nem ér haza a fürdetésre... vagy ha vidéken van szállításon és nem alszik itthon, hanem anyuméknál...én is menni szernék tornázni majd, de egyenlőre amigszopizik hanyagolom.. így is szerintem már nem olyn a tápértéke a tejcsinek, mert sűrűbben kér enni a drágám....

Vera ugyanez az etetőszék a héten 9990 Ft a Mária bababoltban!

Feluca köszike a gyakorlatokat! hasonlókat csináltam énis

fiam jelenleg ott tart hogy oldalazva megy az ágyon körbe körbe.. de én mindig elámulok, hogy napról napra mennyit fejlődik.. első alkalommal még remegett amíg egyik kezét felemelte és fél óra volt mire rávette magát hoyg a másikkal kövesse..most meg pkk pakk.. és már máshol is van!

nagyon szépen ül Alma

:lol: ZSigmondom is ül de ő még eldől oldalra hamar... :lol:

Sziszka az első képen beájultam... :lol:

nem nem a Waffelre gondoltam, hanem a székre.. elsőként jelzett Aproo hogy majd lehet kell neki, utána én..aztán te :lol:

minálunk is sűrübb evés van, és mostanában van amikor 2 szer megébred éjszaka..

remélem hogy ez a szakácskönyvet mindenki szívesen és hasznosan tudja forgatni.. azért osztottam meg veletek.. sok jó dolog van benne...

sushy én tegnap már nem a mózesben vittem le ZSigmondot , hanem bundazsákkal a sportkocsiban, és nem volt teljesen vízszintbe, hanem egy kicsit megemeltem, és úgy élvezte hogy nézelődhet

egyébként 6 hónapos kortól már lehet de teljesen felültetve csak akkortól, amikor már stabilan ül...szerintem...

ma jön anyósom itt lesz péntekig, így keveset leszek..

:cry: :lol:

jövő héten remélem jó idő lesz és akkor mehetünk a Városligetbe sétálni! :lol:
Vendég

jó reggelt!

Hát tudtam én :lol: :lol: Boni te mikor fekszel le?

este még akartam feltenni képeket de már a gépem is belassult uhogy most pótlom. Áron 8kor kel, tudtam aludni legalább.

Képzeljétek reggel megjött :cry: :cry: Tegnap este iszonyú fejgörcsöm volt és talán emiatt sem tudtam aludni. Hát nem vagyok valami iszonyúan boldog, még ez is. Ettől miért nem lehetne megszabaulni :?: :?:

na a képek aztán megyek vissza aludni
igy is eldölök de még tartom magam.
Kép

hát te ki vagy ott?
Kép
ehhez az utolsó képhez hozzá kell tenni hogy vagy 10percen keresztül dumált a tükörnek :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mecsi 2009.01.28 09:30-kor.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Mecsi de jó képek főleg az utolsó :lol:

általában 22kor fexem... :lol: csak a tikokkal kelek.. feküdni a férjemmel szoktam :mrgreen:
Vendég

sziasztok

sziszka: mintha egy az egyben csabiról irtál volna. ugyanez van nálunk is. nagyon rosszul alszik az elmúlt hetekben, többször ébred és etetni kell. napközben is keveseket alszik.
pedig mi nem i kezdtük még el a hozzátápit. ma éjjel kapott egy adag tápszert és bevettem magam mellé az ágyba. igy legalább aludt 5 órát, utána meg evés után még kettőt.
párom már rég a nappaliban alszik, hogy másnap tudjon menni dolgozni és aludjon valamit. nem érdekel az sem, hogy most nem a saját ágyában alszik, mert már nagyon ki vagyunk készülve a nem alvástól és most minden megoldás jól jön.

(csabi itt van a kezemben és nézi ahogy irok és röhög a kezemen, ahogy mozog a billentyűkön :)

ma megyünk az utolsó prevenar oltásra, ezután 15 hós koráig nem lesz több szuri szerencsére.

mi már egy hónapja sport kocsiban nyomjuk, mertz a mózesben nemmaradt meg csabi fekve. tök szeret nézelődni útközben.
Ja és tegnap először hintázott a játszótéren. Olyan hintában, ami körbe gumipántos és megtartja a hátát. nagyon élvezte, majdnem elaludt közben, ahogy hintáztattam. :)

csütörtökön lesz Tranzitolás?

ja amúgy elértem a megcélzott álomsúlyomat, 58 kiló vagyok. Gimiben voltam utoljára ilyen vékony. de most nagyon tetszemmagamnak. mondjuk a ruhatáramat lehet hogy le kell szanálnom és újakat venni.
lei

Alakulunk, mint púpos gyerek a prés alatt :) Zétinek már nem kellett lázcsillapítót adni, de hőemelkedése azért még van. Sushy, köszi a tippeket! Én is tudom, hogy 38.5 fokig nem érdemes lázat csillapítani, de csak akkor, ha jól érzi magát közben a lurkó. Hát Zéti nagyon rosszul volt, amikor lázas volt, ezért kapta eddig a lázcsillapítót. Össze-vissza beszélt, reszketett és nem volt ereje menni se :( Hűtőfürdőzni meg nagyon nem akart :(

Viszont ma se hagytak aludni a kölkök :( 11 után sikerült őket lefektetni, Zsombi 2-kor szopizott, Zétinek 3-kor pisilnie kellett, 4-től meg annyira nyafogott, forgolódott, hogy alvás nekem már nem volt :(

Bocsi Rizsi, valamit elnéztem :) Fertőtleníteni és se szoktam már rég.
Akkor Mecsi tőled kérdem hol voltatok babauszin? Részvétem az álmatlanság miatt! tranzit szerintem lesz, meg jóga is remélem.
Szent Imre kórház: én nagyon tudom ajánlani az én dokinőmet: Kocsis Éva.

Lei grat az álomsúlyhoz :lol: én is elértem a kb 10 évvel ezelőtti súlyomat, de még nem vagyok elégedett. Zéti után -5-ben maradtam, most is szeretném ezt elérni :) egyenlőre 0-án állok, terhesség előtti súlyon. Sétizhetnénk majd együtt jövő héten, addig rendeződnek soraink remélem.

Babafotók mind nagyon jók! Még tegyetek fel.

Meséljetek légyszi a sólámpáról! Hol lehet venni, mire jó, mikor használjátok!

Jaj, majdne elfeljtettem, tegnap este Zsombi megörvendeztetett minket az első szándékos átfordulásával! (véletlen már volt több, legalábbis annak véltem eddig őket, mert sosem volt folytatás) Nem akartam elhinni, hogy nem az ágy lejt, így többször áthelyeztem az ágyon és ő mindannyiszor átfordult hátról hasra, majd egyszer szinte folytatásban hasról hátra is.
Vendég

csenge ide járunk babauszira http://www.babauszas.net/

zsombinak pedig gratulálunk az átfordulásához!

Lei irigy irigy hogy ilyen szépen lefogytál, de ha ilyen áron akkor inkább maradok duci. szegénykém nagyon ki lehettek merülve.

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Sziasztok!
Csak gyorsan bekukkantottam, de most nem tudlak benneteket végigolvasni, Veronikánál megakadtam, megnéztem az etetőszéket, és csak ehhez szeretnék írni. Ugyanannál a boltnál van akcióban ugyanolyan szék, mint a mienk, a karfája másabb, mint amit te belinkeltél, a párna is olcsóbb hozzá:

http://www.e-bababolt.hu/szekek/sunny/sunny.html

Most mennem kell, Domi húzza a szagot maga után :wink:

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
dadomi

most csak egy szívességet szeretnék kérni, aztán pedig délután jövök írni, ha a csöppöm elaludt! ;)

szavaznátok esetleg ránk???

http://www.blikk.hu/cikk.php?cikk=132081

:P

a lényeg kimaradt... :oops: köszönjük előre is!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sophie27 2009.01.20 19:52-kor.

sophie27

Én szavaztam! Jövőhéten mi is nevezünk :lol: ha nem baj :wink:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

Na ma mindenki de elvan tűnve. :?: :?: :?:

Kép

KépKép[/url]
mecsi

ahogyan ígértem, már itt is vagyok! kicsit hosszúra sikerült ez a délelőtt... :( gyermekem, a Drága 1/2 órát tudott aludni lent a levegőn, nem tudom, hogy mi volt a baj, aztán mikor hazajöttünk, jól be is trotyizott, szóval lehet, hogy ezért ébredt fel... korábban is észrevettem már, hogy ha kakilnia kellett, felkelt és csak úgy nyomizott! :)

köszi a szavazatot Mecsi, mondjuk elég hosszadalmas az átfutása a blikkes babafotós dolognak, én november 24-én jelentkeztem! ;) anyukáméknak lesz meglepi, úgyhogy vasárnap megyünk mind a két nagyihoz, bár anyum biztosan kiszúrja a blikkben, ha apum megveszi aznap! ő hívta rá fel a figyelmem még anno!

és köszi az úszógatyós infót is! és azt is, hogy Áronka bejelölt engem ismerősének! :)
Áron amúgy magától ül fel, vagy felülteted és ilyen szépen megkapaszkodik a kiságyban??? nagyon ügyes fiúcska!

a fotók is szupik! apa milyen vidáman eteti kisfiát! majd, ha egyszer ráköpi az egész cuccot, akkor lesz meglepődés! :)

Lei, ez az 58 kiló nagyon durva! én szerintem oviban voltam utoljára ennyi! :D gratulálok hozzá! tornáztál esetleg otthon, vagy csak simán leolvadtak a kilók, vagy esetleg nem ettél édességet (:(), vagy a stressz? hogy sikerült? én is szeretnék...

Sziszka! tök jók Málnus fotói! annyira édes fejeket tud vágni! :)

nekem amúgy mindegy, hogy milyen fotókat gyűjtünk az új kollázsra, döntsetek, és akkor mindenki dobja a képeket, amiből én kreálom az új kollázst! amúgy nekünk sírós fotónk nem is nagyon van... Beni nagyon ritkán sír úgy igazából. szóval ott nem nagyon tudunk mi nevezni, illetve a haj versenyen sem igazán, mivel ami van is a fejünkön, az mind szöszi, így nem is látszik igazán! :) de nem baj, max. abban mi nem indulunk! :)

Anna, ültetést nem tudom, én egyszer megpróbáltam egy állással feljebb tenni a babakocsit, de a gyerek kicsit olyan csúszkálós volt benne, így én még nem erőltetem! de nálunk, ha leültetem Benit, akkor is felborul, mint a büdös bogárka még! :)

Cs-andi, vagy többiek, akik jógázni jártok! mennyibe is kerül 1 alkalom??? még mindig kenguruval mentek oda is, és a Tranzitba is?

és szupi Csengi etetőszéke, engem csak a 12 kiló aggaszt... ha a gyerek is olyan ütemben fejlődik, mint apája, akkor 8 hósan 12 kiló lesz, így ez a variáció nálunk alapjában romokba dőlt :(

fiús anyucik! bár lehet, hogy a lánykák is alkotnak mostanában! az enyém gyerek legújabb mániája, hogy csapkod, de nem gyengén! olyan erősen tud ütni-verni! nálatok van ilyen? illetve a legújabb, hogy úgy tátog, mint egy halacska, és még hozzá cuppog is! zabálnivaló!

ja, és visszatérve, Mecsi, Beni nem nagyon beszélt eddig, a legelső értelmes magyar szó, amit hallok tőle kb. 2 napja, hogy mammmma ;)

Csenge, örülök, hogy a fiúk javulóban!

minden kis betegnek továbbra is mihamarabbi gyógyulást! puszi a kis pocijukra! :)

Rizsi, én sem fertőtlenítek már ezer éve, szerintem utoljára a 3 hós etetőcumikat főztem ki, annyi, hogy külön szivaccsal mosogatom Beni cuccait, oszt kész! kövezzetek meg érte, de mindig is utáltam ezt a procedúrát, ráadásul a műanyag cuccok időnként tök csúnyák lettek! :(

gyermek, kemény 1/2 órát aludt ismét! olyan fáradt, mint a dög, de sírt 1/2 óra után, mert nem tudott hasra fordulni! :( kikészít... lehet, hogy megint lemegyek vele!? :(

sophie27

Mecsi, Leinek és nekem ugyanaz volt a dokink, csak nekem az orvos elfelejtette, hogy bevállalta a szülésem (igaz, én az SZTK-ba jártam hozzá, a III. ker. baromi messze lett volna), így a szülés előtt fél órával elköszönt, hogy megy a rendelésére, így nem tudja levezetni a szülésem, szóval nekem nagyon nagy csalódás volt, de Lei úgy tudom, hogy maximálisan meg volt vele elégedve.

dr Raft Miklós a neve és a III. kerületben van magánrendelése, a XI. ker. SZTK-ban is rendel, illetve a kórházban vezet szüléseket!

sophie27

Zsófi szavazat ment, sok sikert! :)
Csak tegyetek meg fórumlakók annyit, hogy minden héten csak egyikötök nevez, hogy ne legyen konkurencia egymás között. :)

Sziszka!

Nagyon édes Málnus, odavagyok érte - is.

A torna szuper volt, alig bírok menni, olyan izomlázam van. Lehet, hogy holnap még egyszer elmegyek, mert izomláz ellen leginkább csak a mozgás segít! Furcsa, hogy pont a lábaim és a fenekem fáj, pedig azokat sokat használom, egész nap jövök-megyek, sok-sok kilométert gyalogolok a gyerekekkel, bevásároltakkal, stb.

Nekem szerencsére még nem jött mikuláscsomag, nem is bánom. Ráér összel, addig lefogyok és indíthatunk élesben. :)

Lei irínyrésre méltóan karcsú vagy, utoljára a gimiben voltam ebben a súlycsoportban. :(

Mennem kell, a gyerekek nagyon pezsegnek, éppen Schnittke-t hallgatnam és ez a kortárs zene nagyon izgatólag hat rájuk.

Barbi
Vendég

Sziasztok!

Érdekelne, hogy Ti hogy álltok a súlyotokkal?!

Én 59-ről indultam, kb. 77 kilóval mentem szülni és most vagyok 64 kg. Az álom 56 kg. :shock:
Vendég

Lei! Hány cm vagy? Ha nem titkos :D
Vendég

hát Kata, ha már a kilóknál tartunk... én kb. ugyanannyi vagyok, mint terhesség előtt, de még így is akad rajtam jócskán felesleg! :( igaz, az étvágyam nagyon jó, és sokszor eszem édességet is :( azt hiszem, hogy függő vagyok! :) így viszont csakis magam ellen dolgozom! a lényeg, hogy kb. 10-15 kilótól még simán meg kellene szabadulnom, és akkor még mindig nem lennék az "álom" 71-hez képest szinte sehol! :( :( :(

sophie27

Sziasztok!
Zsombinak gratulálok az átforduláshoz!

Lei: köszi, hogy válaszoltál, kicsit megnyugtat. hogy nem vagyok egyedül ezzel. Nem semmi a súlyod, de nem vagy kicsit maximalista :)

Zsófi, szavaztam! Nem túl erős a mezőny (szerintem) szóval ha magamtól akadtam volna az oldalra, és úgy szavazok (ismeretlenül), akkor is benne lennétek nálam az első kettőbe :)

A súlyomról nem szívesen nyilatkozok, nemhogy fogynék amióta két gyereket etetek, még hízok is, lassan elérem a szülési súlyomat :( Julcsi mondta, hogy Eni meg iszik min. egy kilónyi tejet, ő meg nem eszik ennyit , szóval szerinte ő a szoptatástól fogy (megjegyzem, tényleg nagyon jól néz ki, soványabb, mint amikor kismama lett) De szerintem ez alkati kérdés, én nem fogyok, sőt! Egyenlőre még merek fogyózni, de már nagyon várom a pillanatot.

Barbi, hajrá! Jógázni már én is a felnőtt jógára járok, nem a baba mamára, de aerobikozni még nem mertem, irigylem a kitartásod! Kutyaharapást szőrével :)

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

A sólámpát elfelejtettem!

Mi az Obiban vettük, de szerintem minden ilyen barkács jellegű boltban lehet venni, kb. 2000 Ft. volt. MI minden este bekapcsoljuk legalább 2-3 órát.

Leírás:

Sókristály lámpák kellemes, atmoszférikus fényt bocsátanak ki. A harmonikus színek jóttevően
és feszültségoldóan hatnak testre és lélekre. A sókristály lámpák ioncserélőnek számítanak,
azaz javítják a helyiség klímáját, mivel a levegőt feltöltik az életfunkciókra jó hatással levő ionokkal.

Ezt a net.en találtam, de a csomagolásán sokkal részletesebb van leírva, csak azt nem tartottam meg, ha látsz valahol, akkor olvasd el.

Mi nagyon szeretjük, ha éjszaka felébred, akkor is ezt használjuk, mert a fény amit ad, pont elég.

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Hali!

Zsóf, én nem tudok szavazni, hiába írom be a biztiszámot, folyamatosan hibás szavazatként konstatál.

Ültetés, ha Levi nem alszik a babakocsiban én már feljebb állítom egy hónapja, mert különben haddelhad van.

Képek édesek nagyon!

Fogyás: hagyjuk, bár mi is ébredünk éjjel 6-8 alkalommal, most szuper volt, csak 3x keltünk, tényleg tök kipihentnek érzem magam, szóval nem fogytam egy dekát sem és sajna nem is merek...

Csenge: remediás változatban érdemes megvenni, mert abban 1000 golyó van, így 1 évig kitart legalább, Gazdagréten van Patika, ott lehet kapni, érdemes egyszer kimenni:
A koktél bogyói:
Belladonna 6 v 9 c/ch/ hőemcsire
Phytolacca americana d12 torokfájás, kezdet kezdetén
Pulsatilla pratensis c12 orrdugulás nátha
Strychnos Nux-vomica d12 nátha
A lényeg hogy kis potenciál legyen. Mindből 3x5/nap

Mennem kell....
:wink:

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Csajok a nap híre:
büszkeségtöl dagadó kebellel jelentem Dönci megfordul hasról hátra és nem egyszer. Még videóra is sikerült az akciót felvennem. Megfürdettem, amit eleve imád, bekrémeztem, közben jól átdögönyöztem és olyan jó kedve volt, hogy egy kis body-ban nekiállt tornázni és kacagott. Mint aki csak erre az alkalomra várt volna egész idö alatt! Annyira boldog vagyok, nagy kö esett le a szívemröl! Ö meg nagy buzgalmában majdnem az ágyról. :)
Söt továbbmegyek: behúzta a lábait maga alá és felemelte a hasát hason fekve. :)

Ma jól elvoltunk, amíg én föztem, addig a gyerekek gyurmáztak az asztalon.

Kép

Adri!

A szemes kérdésre válaszolva: én nagyon durván kancsal voltam mindkét szememre a születésemkori agyvérzés következtében.
Összesen háromszor mütöttek, mindig ugyanazok. Akkoriban az az idös szemész prof oktatott még az egyetemen, akinek a keze munkáját a szemeim dícsérik. Ezt 18 év szemüveghordás követte, de megérte! Nálam még annyi érdekesség volt, hogy a két szem közül az egyik a sok dioptriát pluszként, a másik mínuszként hordta, ill. az is, hogy mind a mai napig csak egy szememet használom érezhetöen, a másik csak kísér. Dorcával is biztos ügyesek lesznek! Fel a fejjel! Ez a kép az én egykori valómat mutatja, vicces módon Dönci hasonlít rám eddig a legjobban. :)

Kép

Jó éjt!

Barbi
Vendég

Barbi, Döncinek hatalmas Gratula!Ügyes fiúcska! Azért ez a fotó nem semmi :D (és most nem a szőke herceg gyurmázására gondolok :) )

<
sziszka78
Tolna

Barbi, gratula Döncinek! A fényképed is tetszik :)

Apró, köszi. Csecsemőknek is 20 golyó egyszerre, jól értettem?? Hogy adod be?

Sziszka köszi, megnézem ezt a sólámpát, amint véget ér a szobafogságom. Ma eljutottam a gyeredokiig, elmúlt 3 nap legizgibb szórakozása volt.

Sajnos Zéti javulása csúnya álcának bizonyult :( dél körül feltünt, hogy bevérzett a szeme, egyik elég csúnyán, úgyhogy mentünk rögtön dokihoz, diagnózis: torokgyulladás, arcüreggyulladás, kötőhártyagyulladással kísérve :cry: persze antibió, szemcsepp, orrcsepp. Úgy sajnálom szegényt, bár ma már tényleg jobban érzi magát és csak hőemelkedése van. De mikor végre kicsit elaludt du. 6 körül sírdogált álmában :(

Jó tanács, mi megjártuk: doki szerint ha lázas a gyerek nem kell rögtön dokihoz rohanni, mert a betegség kezdetén pl. a torokgyuszinak nincsenek láátható tünetei, így nem is tehet mást, mint azt mondja, hogy vírusfertőzés. Kb. két nap után már látható a torkon a betegség, ami doki szerint kezdődhet úgy, hogy vírusfertőzés, majd torokgyuszi meg társai.
Vendég

Csenge, igen 20 golyó 3-4x egy nap, kis műanyagkanálba teszem és rácseppentek 5 csepp ásványvizet, vagy forraltat. A remediás golyó kb. tized akkora, mint a boironos, így simán elfér.
Jobbulást!!!!

Zsó

KépKép
KépKép
aprooka

Mecsi! Baby labdacs azt hiszem egy ezres volt. Azért nem emlékszem pontosan rá, mert vettem pár dolgot. :? Le van írva benne, hogy kell használni. Nálunk apa végezte a műveletet, mert én besza....i vagyok! :oops: De azóta rendben a dolog, már volt azóta két termés is egyedül, lazán! :) Persze a Sinlacot azóta hanyagoljuk.

Sziszka! Nálunk is többszöri ébredés van éjjel! :( Van egy nagyobb alvásunk hajnali 2-3ig, onnan azonban kész kálvária. Doki néni szerint a hozzátápit is megszenvedhetik azok a babák, akik az elején pocakosok voltak! :x Hát mi megszenvedjük! Nem lehet nálatok is ez a gond?

rizsimami

Sorry! Mecsi 1.41-es hozzászólásáig jutottam, de azt hiszem, hogy most megyek is aludni, mozgalmas napunk volt, így előre is elnézést, hogy nem reagáltam több dologra! Holnap pótlom! Jócccakát!!!!

rizsimami

Sziasztok!

Örülök, ha tudtátok használni a segédanyagot.

Zsófi2-nagyon édesek vagytok Benivel a képen, de nekem sem sikerült szavaznom, mert folyton azt írja ki, hogy hibás a szám amit alúlra kel beütni. :shock: ?

Kép

Kép
feluca
Mezőszemere

Sziasztok!

Mi javulgatunk, tegnap végülis nem találkoztunk dokival, de holnap reggelre megbeszéltem vele, hogy bemegyünk a rendelésre. Vikinek elmúlt a hasmenése, de elég keveseket eszik és amikor ébren van kis nyűgike. Persze sokat fogogatom, Cintus meg ötletel: felmosott ma úgy, hogy nem csavarta ki a felmosófejet, úszott minden. :) :?
Hogy teljes legyen az öröm ma reggel levittem a szemetet és arra lettem figyelmes, hogy bugyborékol a viakolor. Csőtörés, az udvarunk katasztrófa súlytotta terület, vízünk elzárva. Remélhetőleg holnap kész a javítás. :(

Zsófi! Én szavaztam.

Apro! Nem is kérdeztem, hogy a ti kocsitokat is meg tudták javítani? Köszi mégegyszer a kereket!

Csenge! Szegény Zéti! Remélem nálunk nem látszólagos a javulás, Cintus kari előtt óta hol jobban, hol rosszabbul van.

Barbi! Nem semmi hogy helyre rakták a szemed. Nálunk páromnak volt 3 szemműtéte születése után, ma is csak 30%-os a jobb szeme. A gyurmázós kép ismerős. Mi karira kaptunk egy nagyon jópofi gyurmás könyvet, így anyai segítséggel rengeteg állatkát gyártottunk. Gratula a forduláshoz!

Nagyon ügyes a kis Csenge, na meg Dorca is! Óriási a szórás a mozgásfejlődésben, Vikit azóta sem érdekli igazán a fordulgatás.

Mecsi! nagyon édes a rácsba kapaszkodós kép!

Málna baba is cukorfalat, még mérgesen is!

Lei! 58? Dúrva! Nekem is álom súly lenne, de szerintem reménytelen! :)

Én megálltam 68-on, ami végülis nem rossz, mert 71-el kezdtem a terhességet, de azért van így is zsírpárna bőven. Jó lenne mozogni, mert nálam is elég sok az édességes kör, de mindig azon kapom magam, hogy este 11 van és semmi kedvem semmihez. Ja, és egy egyrészes fürdőruha nekem sem ártana. :)

Andi

KépKép
jazmin2005

Emma babát kifelejtettem: nagyon édes ahogy lebiggyeszti a száját! Úgy birom amikor már látszik, hogy kitörőben a vihar, hang még nincs, de szájuk már lekonyul.

Csengi is édesen figyel a vadiúj etetőszékében!

KépKép
jazmin2005

sziasztok!

Zsóf!neked és mindenkinek aki a jógáról tájékozódna:
http://sattva.gportal.hu/
árak 2009:
http://sattva.gportal.hu/gindex.php?pg=25263553

zsóf még annyi , hogy én is szavaztam és én is belepörgettem a nevezőkbe , hát magasan a mezőny legtetején vagytok :wink: :wink:

mecsi, áronka írtóédes ahogy ülve kapaszkodik zabálom meg és a sírós emmát is!!!!a többiekről nem is beszélve,felsorolni sem tudom

a betegeskedőket nagyon sajnálom, tessék gyorsan meggyógyulni szépen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nagyon sokat írtatok és mire végigolvasom el is felejtem a fele reagálásom :oops: :oops:

csütörtök jóga utána meg tranzit?
Vendég

Sziasztok!

Vagyok én is, de nekem is kissé sokáig tartott visszaolvasni. Mostanában jövünk-megyünk Andrissal és nem sokat ülök a gépnél.

Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy szavazunk az anyókás-apókás képekre? Nem is lehet dönteni, hisz mindenki nagyon édes. Szerintem tök jó, hogy elkészült, tegyük el emlékbe és ezerrel koncentráljunk egy újabb témára, ami köré szerveződhet az újabb kollázs. Zsófi neked meg ezer köszönet érte, hogy megcsináltad.

Én is kívánok jobbulást a kisbetegeknek!

Szerencsére Andrisnak meggyógyult a szeme. El sem hiszem, hogy nem kell többé törölgetni.

Ma megvettem az ikeás etetőszéket, mert délelőtt voltunk egy barátnőmnél, akinek ilyen van és ott belepróbáltam Andrist. Nagyon élvezte, ezért nem is késlekedtem. Érdemes hozzá megvenni a felfújható betétet is, ami most akciós (990 Ft helyett 390 Ft).

Íme egy délelőtti kép amint Andris próbaül a barátnőméknél a székben és közben szugerál, hogy azonnal vegyek egy ilyet neki is.

Kép

szuszu

Csandi, mi megyünk jógára, de a Tranzitot még nem tudom.

Na elteszem magam holnapra. Jó éjt!

szuszu

Sziasztok!

Nagyon édesek a fotók! Málnus mérges ordítósa is imádnivaló! Múltkor már én is raktam fel Réka ordítósat, azzal nevezünk mi is.
Sikerült anyókás fotót is csinálnom a leányzóról, ma vagy holnap felrakom.

Fejlemény van nálunk is: RÉka forgolódik. Tegnap reggel még nagyon pici rásegítéssel tudott hátról hasra fordulni, estére már ment neki önállóan is. Azóta meg sem áll. Ma meg már néhányszor hasról hátra is sikerült neki. (azt hiszem a Sziszka-Málna bemutató fotókat alkalmazva haladtunk ilyen jól. Köszike érte!)
És amikor hason van, olyan édesen tologatja felfelé a popsiját, hogy majd megzabálom. Szerintem lassan ő is próbál négykézlábazni. De azért Rizsi-Csengének még nem jár a nyomában. Nagyon kis ügyike Csengus, még nem is dícsértem a produkcióját.
Többi baba is nagyon ügyike: Dorca a "járásával", az átfordulósok, meg a szépen ülősök! Nem kezdem felsorolni, mert mindenkit ideírhatnék.
És olyan szépek a babócák! Beni, Emma, Áron, Barbi csemetéi,

Köszi az etetőszékes infókat. Én még mindig nem döntöttem. Az tuti, hogy veszünk majd egy olyan asztalra szerelhetőt, mert elég sokat utazgatunk. De itthonra akarnék valami lábon állót is, amin a Törpi lábának van tartó. Azt hiszem a dönthető ülés már nem szempont. Mire sok időt tölt benne, addigra kb stabilan fog ülni. Addig meg hamizik a pihiszékben vagy a hordozóban (azt a napi 5 percet :lol: )

Tegnap végre volt megint egy nyugis éjjelünk, Réka aludt 5-ig, mint ahogy megszoktuk már, tehát kimaradt az éjjel 2 körüli kelés, meg az azt követő óránkénti nyüszi. Védőnéni mondta, hogy nagy valószínűség szerint a fogacska lehetett az ok. Elvileg akkortájt a legfájdlmasabb nekik, amikor áttöri a kis ínyét. Mondta, hogy nem kell megijedni, de picit vérezhet is. (Rékának nem vérzett)
Tegnap almát kóstoltunk. Annyira nem ízlik Rékusnak, de azért pár kanállal evett belőle. Viszont imád rátapadni egy meghámozott almára és szívogatja a levét. Vicces.
Még sül a tök a sütőben (végre kaptam!), holnap megnézzük, hogy az eredeti verzióban is ízlik-e neki.

KAki téma: Védőnő javasolta a glicerines kúpot mint megoldást, ha már nagyon szenved sok nap után, de gyógyszertárban kiderült, hogy neki még sok lenne, 2 éves kortól javasolják. Viszont javasolták a LAELOVAC-ot, ez vmi hashajtó-székletlazító szirup. Vettem egyet, biztos ami biztos.

Betegeskedő babáknak-mamáknak (Jázmin-Andiék, Nonoka, Csengéék, Levibaba...) jobbulást, gyors gyógyulást!

Jó éjt, holnap jövök... :wink:

panna1

Jó regeglt! csak beköszöntem, mert itt van anyósom és ciki lenne itt fórumozni :wink:
Vendég

Egy kérdés, amit még elfelejtettem megkérdezni: nem emlékszem ki írt a Protexinről, jobb, mint a Normaflore? Zétinek szeretnék valamit adni, hogy az antibiotikum ne kezdje ki annyira a kis gyomrát, beleit. És ha valaki tudja véletlenül: antibiotikummal együtt vagy inkább külön vagyis egy bizonyos idő elteltével érdemes adni?
Vendég

És még valami, elfelejtettem még írni, hog a Kolpingban rögtön első este családi fotózás volt. Nagyon jó képeket csináltak, másnap reggelre hozta a csaj, aki különben nagyon profi volt, értett a gyerekek nyelvén. Itt van néhány kép, de ezeket csak lefotóztam, mármint a dig. gépemmel a papírképet :lol: úgyhogy bocsi a minőségért. (nagyon jó családi képek is készültek négyünkről, de olyat nem tehetek fel, mert párom nem bírja, ha mutogatom a képét 8) )

Kép
Kép
Kép
Vendég

Jó reggelt!

Andi, a Protexinről ha jól emlékszem Pöttöm írt, de azt már nem tudom, hogy mit. Sokat segítettem?

Panna, én is glicerines kúpot Andtam Andrisnak, amikor 6 napig nem kakilt. Lehet nekik adni, de csak egy harmadot. Szépen kifaragtam késsel. Utána kis idővel jött is a kaki. Inkább ezt adtam neki, mint valami hashajtó gyógyszert. De mostanában, ha 3-4 napig nem kakil, akkor reggel éhgyomorra cukros kamillateát kap és utána van a szopi. Ez mindig segít.

Tegnap elfelejtettem gratulálni a sok ügyes kisbabának, akik már át tudnak fordulni. Rizsiéknek meg a négykézlábazáshoz, Dorkának a járáshoz. Hihetetlen ez a kiscsaj. Én is azt gondolom, hogy így kompenzálja a látásának a hiányosságait.

Szép napot mindenkinek! Bár ma eső lesz egész nap (állítólag).

szuszu

Csenge!

Protexin emlékeim szerint, abba magasabb a baciszám és mintha egynél több fajta baci is lenne benne...
http://www.protexin.com/health-care/
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?