A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Emi!
Lehet hogy nem volt friss az élesztő, vagy bár nem tudom az befolyásolhatja e, nem vok jártas a kelt tésztétákban, de más gond nem lehetett...
Én egyszer egy meggyes sütit akartam sütni, olyan élesztőset, hááát, az minden volt csak finom nem, de a Robi megette, gondolom csak azért, hogy ne legyek annyira elkeseredve.
Én is uncsizok, a Robi elment üzleti megbeszélésre, én meg tv-zek de semmi nincs benne.

Csajok nekem már egy jó ideje olyan van, hogy be van dagava a lábfejem mint a állat, ami persze itt senkenek nem új, de a tetejébe néha úgy viszket, hogy majd szét vakarom, de semmi kiütés vagy csípés nincs rajta, lehet hogy nyúlik a bőröm azért viszket, vagy mi a fene lehet ez?
Vendég

Manó!
Az akkor már okés, azt hittem te nyalod végig az egész kérót, és még mindíg nem szülsz...
Hmm, padlófütés, azt elhiszem hogy imádod, én is imádnám, de hát majd egyszer...
Én ezért nem sütöttem ki előre az egész lángost, beraktam a hűtöbe a tésztát, és csak mindíg annyirt sütöttem ki, amennyi épp elfogyott.
Mi is finnyásak vagyunk, de szerinte hidegen nem is jó az a lángos.
Vendég

Enikő fogalmam sincs mekkora méretű a kardigán de megmértem hossza 31 cm.

Manó semmi jel marad 9.-e!

annyira nem csinálok semmit hogy most néztem itt a reggeli tányérom,kávésbögre és a sárgadinnye héj is.még jó hogy ebédelni Anyunál voltam :lol:
most el is pakolok gyorsan.

Bridzsi

Kép
esztora

Hát ez nem lehet igaz. Ilyen nincs, hogy ennyire kifáradjak. Mintha kiütöttek volna, pedig csak az előkészített cuccost raktam be a csajoknak a bőröndbe. Igaz, tele pocóval, mert most ebédeltünk (hja, akik 10-kor kelnek, s utána reggeliznek.....).
Tiszta rongy vagyok, pedig kéne menni egyet zuhanyozni (kinn 29 fok van, én leizzadva mint állat, pedig ma ki sem dugtam az orrom), mett apa 30 percen belül max indulni szeretne. Ja, azétt, hogy érjünk vissza időben, szeretne menni moziba.

Kép
kissmanó

Manó: csak csatlakozni tudok a többiekhez, csodálatos környezetben laktok, irigykedem, hogy szomszéd sehol (én is teleportálnám akik itt laknak egy másik bolygóra) és a tél is gyönyörűséges lehet nálatok.

Esztora: tüneményes ez a kardigán!

Látom mindenki "döglődik" én is csatlakozom, fáradt vagyok, nyűgös vagyok. Kitakarítottuk az emberek után a házat (mondjuk nagyrészt anyukám érdeme) én megfőztem az ebédet, most elrohanunk még egy-két kiegészítőért, aztán tényleg pihi. Kis dinnye a kiegészítők előtt mondjuk még belefér...

Na csoccsantás nektek!

Andrea
Kép
kindernay

Megszületett kisfiúnk, határtalan a boldogság! Zsanett majd mesél a részletekről.

Üdv, a büszke Papa.
Vendég

[color=red]gratula büszke Apuka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/color]várjuk a híreket! és a képeket :wink:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Ejha!

Hatalmas GRATULA Zsanettnek meg a kislegénynek, meg a büszke apukának!!!
Mekkora lett, hány kiló és centi és mikor született???
Vendég

Tök mérges vok csajok!
Hazajött a zuram, tiszta pia szagú...
A nagy megbeszélés piálásba torkollot, ami nem lenne baj, csak a Robi sosem szokott inni, és már egy pohár sörtöl képes berúgni, ami szintén sebaj, csak az a baj, hogy mi van ha épp ma délután kellett volna menni szülni, akkor neki lőttek bejönni...
Most alszik a lelkem, mert ittak sört is meg töményet, el is nyomta de rendesen, én meg majd meghalok egy dinnyéért, úgy terveztem ha hazajön akkor kimegyünk tesco, hát az most várat magára...
Megmondtam neki, ha még egy ilyen akkor még józanul sem jöhet be a szüléshez, remélem nem lesz ilyen amig meg nem szülök...
Bocsika hogy kinyavajogtam magam, de olyan szarul esett, annyira számítok rá, hogy ott lesz a szülésnél, meg ő is, nem értem erre miért nem gondolt...
Na mindegy, lehet csak én fújom fel, mert úúúgy ennék dinnyét, és még mindíg várnom kell vele...
Vendég

Zsanett és Apuka! Szívből gratulálunk! Jó babázást!

Csajok, a 9-i lavina elindult!? 8)
Manó! Király pecó!!!
Andi! Überalles a szoba! Nagyon jó ízlésetek van!
Vendég

Sziasztok!

Most ébredtem fel, aludtam 1 órát.... pedig nem akartam, mert éjszaka majd megint nézem a plafont :roll: de annyira álmos voltam, hogy leragadtak a szemeim.

Gratulálok Zsanettnek és a párjának a kisbabához, nagyon jó egészséget kívánok. Várjuk a további információkat a babáról.

Látom mindenki kész van, nem is csoda, a frontok jönnek-mennek, mi meg kidőlünk.

Megyek, mert pakolom a Blanka ruháit, kész a szekrény. Még káosz van a gyerkszobában, de amint kész lesz, rakok fel képet.

Kitartás mindenkinek, még van egy meleg napunk, aztán megint jön a lehűlés...

Sajna, én ma nagyon sokat ettem, nem tudom megállni, hogy ne zabáljak, mi lesz így?! Este már csak dinnyét eszem, illetve hamarosan, mert ha később eszem, akkor éjszaka egyfolytában pisilni fogok.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Andi
Ez a lakosztály mindent visz!! Marha jól néz ki a nagy ágy, honnan van?
Annee
Hát Andrisra megérte várni! Tünemény!
Manó
Nagyon szép helyen éltek!!
Zsanett
Szeretettel gratulálunk kisfiatok világrajöttéhez!!
Esztora
Majd én is szeretnék ilyen kiskabátot, mindig látok a vásárokban, már régóta szemezek vele.

KépKép

KépKép
szivvi

Enikő
Csini vagy!
Hencsi
Ezek az apukák bele se gondolnak, hogy "pont ma" történne valami..Sztem úgy gondolják, lesz vmi egyezményes jel :lol: Addig meg élik az életet!
Mamik
Az nagy baj szerintetek, hogy a gyerekem orrából is folyik a tej a bukinál?? Az uram elnevezte dumb és dumber-nek :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Csak gyors bekukk.
Rendben vagyunk, még egyben.

csatlakozom Gratulálok én is.

a nagy lustaságban még aludtam is egyet.
semmi ötletem sincs mit vegyünk még Anyunak (kaptak már jegyet a Rolling Stones koncertre mind a ketten de még v.mi meglepetés kéne,Ricsi cd táskát kap )

Bridzsi

Kép
esztora

Zsanett és büszke Papa!

Gratulálunk kisfiatok érkezéséhez!!! Sok tejcit kívánunk!!! :D :lol:

Kép
zsuzsi**

háááát ezen a dumb és dumberen elgondolkoztam így ébredés után de már értem!!!

a kardigán nagyon aranyos tényleg jó választás volt Anyutól.

Bridzsi

Kép
esztora

Szivvi!

Áhhh, pedig már tegnap is úgy volt, hogy indulni kell, szal nem lehet azt mondani, hogy nincs jele, de szerintem most épp eszébe sem jutott, hogy pont most indulnánk...
Pedig mikor még elindult mondta, hogy azonnal telefonáljak ha van valami...
Hát telefonálhattam volna...
Na mindegy már lehiggadtam hogy kiírtam magamból, mindjárt ébresztem is és megyünk dinnyéért...
Szerintem nem nagy baj, csak nagyon figyelj rá, nehogy felszívja, tehát függölegesen legyen olyankor.
De szerintem ez mindenkivel meg fog történni, nem lesz semmi baj, cuki ez a dumb és dumbert.... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Esztora: Lurkó kardiját én is felvenném... nagyon tetszik!

Kép
zsuzsi**

És ki hogy van ma pocakosok?

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: Szokásos keményedések, feszülések megvannak, kutyául aludtam, úgyhogy nem valami jól, de azért elviselhetőbb, mint az utóbbi 2-3 napban... Ez van.

Kép
zsuzsi**

És ti jól vagytok, Szivvi? Lilkóóóó??? :lol: :lol:

Kép
zsuzsi**

Köszi, mi is jól. Nekem mondjuk 2 napja fáj a fejem, remélem nem az eda utóhatása :roll: Plusz tegnap sóginőmék, ma meg húgomék boldogítottak...

KépKép

KépKép
szivvi

Hát nem csodálkozom a fejfájáson. ez a rengeteg fronthatás szerintem betett neked is... ha az EDA lenne, az előbb jött volna, nem?

Kép
zsuzsi**

Kép

azt hiszem ez életem legjobb fotója..

KépKép

KépKép
szivvi

istenem, Szivvi, hogy mosolyog... Hát én elolvadok mindjárt!!! :lol: :lol: :D :P

Kép
zsuzsi**

Szivvi igazad van !annyira de annyira szép minden benne van ebben a képben!!!!

(miért van az hogy t-mobile helyett erre az oldalra tévedtem???pedig a 900 ingyenes percre akarok regisztrálni)

Bridzsi

Kép
esztora

Zsanettéknak!!
Hatalmas gratuláció kisfiúk születéséhez! Sok boldogságot, tejcit és jó egészséget! Lálálá
torolve_20131003125716

No, mi ma is a Római parton voltunk..délelőtt takarítgattam-főztem..pici alvás...utána kiruccanás..
Aztán bekukkantottak a szüleim hazafelé a Mátrából. Nagyon aranyosak voltak, annyira láttam rajtuk búcsúzásnál, hogy mindjárt sírnak..de aztán nem..én viszont most sírok..annyira meg vagyok hatva.. :cry: :lol:

Jajj lányok..én végig nagyon érzékeny voltam-vagyok..mindenen meghatódom...de most, hogy bármikor jöhet Samu, még jobban..

Manókám!
Szép kis környezetben laktok nagyon, jó nagy a házikótok is..na meg a kert..gratula hozzá!!

Esztora!
Cuki nagyon a kis kardi..hihi

Kinderke!
Hello, dinnyeevőkisiparos :lol:

Szivvi!
De édes apával Lili..

Akit kihagytam volna..Zsuzsi, Bori, Hencsi, Kacsa, Hemej, Moni..nemtom még ki...mindenkit ölelek, puszilok..

Most asszem én is dinnyézem..
torolve_20131003125716

Pillangó még nem jelzett eddig...

Nem zaklatnám, várok még..úgyis smsezik ha akció van..
torolve_20131003125716

Lányok!!!!!

Van egy fontos kérdésem, várnám a véleményeket:

A Péterfyben automatikusan megcsinálják a méhküretet szülés után. Ott ez kötelező! Ez biztos!! Ha ép a lepény, ha kijött a burok..akkor is! Azt mondták, hogy az én érdékemben a későbbi lehetséges fertőzések ellen..OKé, eddig érthető..de miért kell akkor is ha ép a lepény, ezt nem értem. A lényeg, hogy máshol ilyet nem csinálnak csak indokolt esetben...viszont ez kegyetlen fájdalom..egy úgynevezett BUMM kanállal, ami majdnem olyan, mint amivel az abortuszt is csinálják..

Én most csak de csakis emiatt gondolkodom az EDA-n erősen..

Szerintetek????? Várom a véleményeket..(nagyon fontos kérdés számomra, ez az igazság)
torolve_20131003125716

Gátmetszés-varrás smafu a méhkürethez képest..szal attól nem parázom..de ez valami rémísztően hangzik.
torolve_20131003125716

Gurgi: Azt hiszem, ilyet Uxinak csináltak Emi után, mintha írta volna egyszer. Szerintem ő tud segíteni. Ha ennyire fájdalmas, én bizti kérnék EDA-t..

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi!!
Nemtom eldönteni mert egyáltalán nem készültem-készülök EDA-ra..de mivel Ági a szülésznőm egyértelműen azt mondta, hogy ott kötelező..szal erősen elgondolkodtam ezen..nemtom-nemtom... :cry:

Uxi már régóta nem jelentkezett..asszem nincs netük vagy gépük..
torolve_20131003125716

Kérdezd ki Ágit, hogy ez télleg annyira fáj-e, vagy lehet-e csak akkor valamilyen érzéstelenítést kérni? Huhh, Gurgi, én ezt nem tom, de nem akarnám végigélni...egy olyan csoda után, hogy ott a kicsikém a kezemben... blööö

Kép
zsuzsi**

Zsanett hatalmas gratula nektek.Sok-sok tejcsit!Isten hozott kicsi legény!!! Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Zsuzsii!
Figyusz Ági azt mondta, hogy ez a szülés után meg sem kottyan de azért kissé húzta a száját..szal, hogy nem túl kellemes..nyilván nem fogja azt mondani, hogy baromira fáj viszont akiknek volt és nem kaptak semmi érzéstelenítést azt mondták, hogy a legrosszabb része volt az egész szülésnek..mégiscsak bassszus egy kanállal végig szántják a méh felületét..hiiiiiii..de szarul hangzik..

:twisted:
torolve_20131003125716

Na hellóka, újra itt elfáradtam... jöhet a vacsora, meg a dinnye, no meg a meggyes piskóta.... :wink:

Hencsi: fel a fejjel ez mindenkivel előfordul, lehet, hogy gyermeketek érkezése is szóba jött.... bár megértelek a "finisben" már nem ildomos ilyet csinálni... :roll:

Bori: köszike a dícséretet a szobával kapcsolatosan, igyekeztem... Nálatok minden okés? Fáradt vagy nagyon? Sebed hogyan gyógyul kenegeted valamivel?

Szivvikém: ez a kép tényleg első osztályú, be is könnyeztem rendesen, olyan édesek mindketten, no mondjuk csak az egyikőjüket büngyürgetném meg... a kis mosolygósat, ha valaki nem értené. :lol: Az ágy IKEA még az én ágyam volt, aztán vendégágy, most meg szoptatós mamaágy...

Zsanettnek hatalmas gratuláció!!!!!! Várjuk a híreket!

Gurgi: én teljesen megértelek az EDA-val kapcsolatosan, meg igazából én sem értem ezt a küret dolgot tényleg kérdezd meg valakitől akinél már volt hasonló eset. Az EDA-val kapcsolatban én úgy vélem, hogy ha bírod bírod, ha nem nem kell "szadónak" lenni önmagaddal szemben ,mindenkinek más a fájdalomküszöbe, úgyhogy én sem zárom ki teljesen.

Zsuzsikám: örülök, hogy jobban vagy!

Megyek vacsizni, csóközön nektek. Gudnájt

Andrea
Kép
kindernay

Csajok, megyek én is, mert kényelmetlen itt ülni.
Holnap jelentkezem, jóéjt mindenkinek.

Kép
zsuzsi**

Na ja Kinderke!!
Nem a vajúdás-szülés a parám..ez a rohadt kaparás.. :evil:
Neeeeeeeeeeeeeeeeeeem akarom!
torolve_20131003125716

Hellóka!

Zsanett: Gratuláááááááááálok :D Büszkepapa, bővebb infó a kisdedről??? :D

Gurgula: És ezt miért csinálják a Péterfiben??? De ez biztos? Elég gáz :shock: Mi a fenének???? Miért nem hagyják a maga természetes módján ürülni a méhed, főleg ha ugye problémamentesen megszületik a baba is meg a lepény is...????? :shock: :x Itt ilyet hála nem csinálnak... amúgy nekem a kitolásnál már kikötötték az Edá-t, szal csak a vajúdás ideje alatt volt bekötve. Eda nélkül volt a 1,5 órás kitolási szak a gátmetszés, meg utána a lepény születése, gátvarrás is.... :roll: :shock:

Szivvi: Kép: Kéééééééééééééééééééééééééééész elolvadtam :oops: :D

Csajok tipp aranyér ellen :cry: ? Buzi vastabletta :evil: Pedig nem is annyit szedek amennyit a dokk felírt :( Bakker sírvafakadok a budin ülve :cry: :shock: :x Nekem még ilyenbrutál nem volt....és nagyon fááááj :cry: Ötlet????

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kép Kép Kép KépHa meg engeditek hoztam egy pár képet a mai napról.Lindau-ban voltunk nagyon szép város.

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Hja Gurgi: Figyuka, sztem mielőtt nagyon beleéled magad ebbe a kötelező kaparásba, én utánanéznék különböző betegjogoknak. Ugyanis megtagadhatsz egyes beavatkozásokat ha nem akarod.... (én annó Bogival nem járultam hozzá az EST-hez (Emlőstimulációhoz) aláírattak velem egy papírt azt jóvan.....)
Olyan nincs, hogy kötelező, nem börtön az..... :shock:
Tudtommal, minden olyan beavatkozást meg lehet tagadni ami nem veszélyezteti mások (babád) egészségét. Na ez nem veszélyezteti, mert akkor már kint lesz...... :roll: 8)
Azért ez nem egészen úgy működik, hogy ez van és kész......
Szerintem..... :wink:

ceniko
Szeged

Enikőő!!
Igen ez biztos, ott kötelező. Orvosom és a szülésznőm is mondta és Péterfyben szülők is..
Itt végig bent van az EDA, oxitocinnal erősítenek rá a fájásokra..egy idő után természetesen nem nyomják de a gátvarrásnál és küretnél adnak még egy adagot...
Nekem azért sem jön be az EDA mert állítólag lelassítja a vajúdást..bár azt mondják, hogy jobban ellazul a méhszáj..hát nem tom..

Aranyér ellen?
Orbáncfűolajjal lehet kenegetni..és homeos bogyó is van rá:
Arnica Montana D6 v. C6

http://www.datanet.hu/pharma/phorient/137/137homeo.htm
torolve_20131003125716

Péterfy honlapjáról idézet:

"A szülészeti ellátás alapelvei közé tartozik, hogy semmiféle fölösleges beavatkozást nem végeznek. Előzetes megbeszélés alapján (szülési terv) bármilyen ésszerű, egyéni kívánságot figyelembe vesznek. A lehetőség szerint „háborítatlan szülés és születés"-hez mind az orvosok, mind a szülésznők igyekeznek maximális segítséget biztosítani. Ugyanakkor megfelelő szakmai gárda és háttér biztosítja, hogyha beavatkozásra van szükség, akkor az késedelem nélkül és a lehető legszakszerűbben történjék. Ezt szolgálja az ügyeleti rendszer is, amely szülész, aneszteziológus – intenzív terápiás és gyermekgyógyász szakorvosokból áll, különleges esetekben főorvosi behívás is biztosított. "

ceniko
Szeged

Hemej!
Tényleg nagyon szép hely, kár, hogy piciben látni téged, szép nagy pocid van! :lol:
torolve_20131003125716

Enikő!
Ismerem ezt az oldalt régóta..
Nem ez a lényeg, hanem amit mondtak! /sajnos/
torolve_20131003125716

Gurgi: Érdekes, hogy tök mást írnak a honlapjukon.... :roll: Hihetetlen ez a magyar eü, újra és újra rá kell jöjjek.....

"semmiféle fölösleges beavatkozást nem végeznek"

Ez a kulcsmondat! :shock: Elképesztő....... :cry: Tragikomikus, vagy borzasztó vagy nem is tudom...... :cry:

Az Edától nekem is lelassult a folyamat és nem múltak el a fájások, hanem a hasamból átmentek a "derekamba",ugyanúgy szenvedtem..... én ezért nem kértem a 2. szülésnél, és most se fogom, már kérdezte a doki... mondtam,h nekem nem kell.... :roll:

Én nem tudok mit mondani..... nagyon sajnálom, bakker hogy egy első szülő kismami ezen kell hogy parázzon :shock: :x :evil:

ceniko
Szeged

Köszi Enikőőő, ari vagy!
Na ja, ezt én sem értem, átverés..ill. nem az mert konkrétan elmondták, hogy mire számítsak..és azt is mondta a szülésznőm, hogy Ő nem beszél mellé az nem lenne fer tőle..ő tényleg nagyon kedves, megértő, segítőkész..nagyon megszerettem a 9 hónap alatt..és bízom is benne..és az orvosomban is..ezzel nincs is gond..

Na jó, nem parázom rajta..lesz ami lesz, jöjjön aminek jönnie kell! :lol:
torolve_20131003125716

Halló,

gratula az új jövevényekhez!!!
én most péntektől pótoltam az olvasást,ez a többes szám oka....

leugrottunk a Balatonhoz.... szépséges, utsó kikapcsolódás...

ARANYÉR! A szülésznőm ajánlotta hogy kezdjem el szedni a homeós Arnica-t, és én körömvirágkrémet használok, de most egy hete már az sem segít... Egyébként a jó megoldás, intim torna, a legeslegjobb.... csak nekem sem jut eszembe naponta....

Próbáltam megkeresni a gátmasszázsolaj használatára vonatkozó levélváltásokat, de sajna nincs meg... valaki röviden összefoglalná nekem, mikortól lehet, hogy kell?

Jó alvást,
Ildi

Kép
lidikoka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?