A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 szeptemberi babák

Köszönöm a kedves szavakat.

Mellgyulladásban sajnos "otthon" vagyok. :(:( A 2-nál 6-szor volt benne részem 3 hónap alatt... Sajnos az antibiotikum, amit akkor kaptam, amikor komolyabb lázam volt, csak tüneti kezelés, meg kell keresni a kiváltó okot, és azt kezelni. Nekem akkor egy begyógyulni nem akaró mellsebem volt. És most is mellsebem van, remélem ezt hamar leküzdöm. Az a tapasztalatom, hogy nagyon fontos tisztán tartani a sebet, én erre 3%-os hidrogén-peroxid oldatot használok, ez egyrészt az elhalt sejteket leszedi, másrészt fertőtlenít (ilyen töménységben fogászatban száj- és toroköblítésre is használják, szóval ha esetleg 100%-osan nem tudnám eltávolítani (természetesen mosom utána a mellem), akkor se okozna gondot).

Petra!

A védőnőm szerint csak az első napokban kell hintőpor (kórházban ugyan mást mondtak), ha már száraz, akkor csak alkohollal alaposan körbetörölni (legjobb rá a fültisztító pálcika, ez saját tapasztalat, én már a kórházba is vittem, mert a nővérek olyan jól megfogják a csonkot és vattapamaccsal megtörlik, de nekem annyira ez izgő-mozgó gyereknél nem ment soha).
Ha leesett, akkor továbbra is kell törölgetni, amíg teljesen ki nem tisztul. Elvileg ha leesett, akkor érheti víz, de azért én még pár napig nem vizezném.

Astrid

Kép
astrid

Samukának kb. 30 centi magas az ágya :wink:
Én nem emlékszem, mikor aludtam át az éjszakát. Egy idő után meg lehet szokni (azért emlékszem, hogy az elsőnél még nagyon nehéz volt). :wink:
Tegnap én is mozarella golyókat ettem :wink: Kicsi sárga körte alakú paradicsommal, olajbogyóval és friss lila bazsalikomlevéllel :D

A köldökcsonk helyét is jobb, ha csak akkor éri víz, ha már egészen meggyógyult.

Matyi annyira fiús!!! :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Floranan,nagyon tetszett a videó,ha nálatok mindennap ilyen vidám,akkor odaköltöznék!!!!Bár a nagy Jackson Mozdulat elmaradt!!!!Tudod melyikre gondolok,ugye?????
Kép

sutimano76

Imola,nagyon jók a képek,olyan édi eza picilány,nemcsodálom hogy halomba dícsérték!!!!

sutimano76

Lányok még jó,hogy szóba jött a köldökcsonk!!

A védőnő elhozta a recepteket és nem volt benne alkoholos recept, kérdem miért nincs azt mondja itt nem kell csak a hintőpor, szerintetek?????

Kép
babcika

nem tudom, hol kopogjam le, de úgy tűnik: jobban van a parlagfű allergiám !!! :)

nem múlt el teljesen, de nagyságrendekkel jobb a közérzetem :lol:

Kép

Kép
bibiesbrumi

Képek: egy profi sorozatból vannak :lol: :wink:
(ezek még a nyers képek, majd lesznek kidolgozottak is :lol: :lol: :lol: )

Babcika
Hajrá!!!!!!

Astrid
Mellgyulladásnál, sebre nem igazán jó a hidrogén-peroxid. Gátolja azoknak a sejteknek a működését, amik a gyógyulásban játszanak szerepet. (akkor jó a hidrogén-peroxid, ha gennyes sebet kell kitisztítani, de akkor is kezelés után sóoldattal alaposan le kell mosni--inkább a betadint érdemes használni...)
Összetördelt káposztalevél a melltartóba... vagy a zsírosruha is nagyon jó mellgyulladásra.
Bimbósebre a természetes LANOLIN a legjobb!

Bibi
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Még a debreceni bevásárlóközpontokat se jártam végig :oops:
Bibikének nagy élmény lenne pedig a vonatozás! :wink:
Pocakra irigy vagyok :oops: :wink:

Madar
Julcsinak is meg kell barátkoznia a helyzettel!
Egy nagyon kedves, hozzáértő ember egyik családpszichológiával foglalkozó előadásában mondott a testvérszületésre egy nagyon találó hasonlatot. A nagyobb gyerek életében a kistestvér születése olyan gondolatokat indíthat el, mntha a férj hazavinne egy másik asszonyt is :wink:
Lányok gyönyörűek :lol:

Anna
Árpád térre járunk :wink:

Tisz Matyija is nagyon szép :lol:

Petra
Légzésfigyelő lrzékelője jól van beállítva? Nekünk azt első napokban folyton csipogott, aztán apa állított rajta és most nyugiban van... csak ne hagyjam bekapcsolva, ha kiveszem a gyereket... :oops:

Köldökcsonk
Érdemes csak alkoholozni. Hintőpor alatt bepállik, lassabban szárad le. Jó alaposan alkoholozni! Ha leesett, akkor a helyét is alkohollal törölni, amíg teljesen meg nem gyógyul!

Babcika
Pedig az alkohol fontosabb, mint a hintőpor :roll: :wink:
Vendég

[quote="bibiesbrumi"]n írta:bibiesbrumiem tudom, hol kopogjam le, de úgy tűnik: jobban van a parlagfű allergiám !!! :)

nem múlt el teljesen, de nagyságrendekkel jobb a közérzetem :lol:

Nézzed a Naplót! :wink:
Vendég

Babakocsi megszáradt,és nem egyszerűen de össze is szereltem!

Eddig lehetett lecsupaszítani: Kép Kép

Felöltöztetés után(5 féle dolgot kellett vissza szerelni):
Kép Kép Kép

És hát barátnőmtől is kaptunk ruhácskát meg cipőcskét:
Kép Kép

Na meg persze sógorom se tud elmenni a babaruhák mellett.......:
Kép Kép

sutimano76

Brumi,szép pocak,de szerintem oldalról is simán vállalható.Gratula a 40. hét kezdetéhez :wink: Kíváncsi leszek Lotti mikor kívánkozik kifelé :wink: De jó neked,hogy ilyeneket kívánsz.Én meg vagyok veszve 2 napja az olyan ételekért,amit nem szabad,vagy épp csak picit. :roll: Örülök,hogy enyhült az allergiád.

Petra,éljen a jó éjszaka.Legyen mindig így,de ennél rosszabb sose :lol: :lol: :lol:

Babcika,én is úgy tudom,hogy inkább az alkohol.

Hát,fagyizás nem volt :twisted: Olyan sokan álltak a cukiban a sorban,hogy meg sem kíséreltem kivárni a sorom.Legalább 50 ember.No,és mivel antiszoci undok béka vagyok,így nem is fagyiztam.Nem esik már jól a jövés menés,fájogatok.Ettem inkább 2 kicsi túró rudolfot.A táblázatom szerint 1 db 8 gr,szóval az 16,és 20 jár uzsira :lol: :lol: Egy baj van,hogy már éhes vagyok,vacsi pedig 9 kor :(

Kép
v.andi

A babakocsinak egy baja van csak,hogy fixek a kerekek,így kanyarogni nehéz vele.de majd úgy oldjuk meg,hogy eleinte ha muszáj akkor hordozóban visszük,a bevásárlókocsi elbírja,ha meg nagyobb lesz akkor kenguruba rakjuk,és kész!!!
Viszont nagyok a kerekek,és a 3 lépcsőfokon ami a teraszra vezet,simán feltudom tolni(persze gyerek nélkül),így nem kell megemelnem!!!!+ az itteni terepviszonyokra is megfelel.

sutimano76

TISZ,ha olvasol,kérünk ide is képet,mert ami a blogon van nem letölthető,és így nem tudom beilleszteni a tablóba!!!!!!!!!!!!

sutimano76

A szoptatás 20 törvénye
1. Minél többet szopik a baba, annál több tejed lesz.
2. Ahhoz, hogy legyen elég tejed, többet kell innod, mint általában. De a túl sok víz (pl. 5 l), már apasztó hatású.
3. Soha ne hagyd, hogy csak a bimbót kapja be. A bimbóudvart is be kell kapnia a hatékony szopáshoz.
4. Ne idegeskedj!
5.Ne adj rögtön tápszer pótlást, ha úgy gondolod nem szopott eleget, vagy szerinted nincs elég tejed.6.Ha növekedési ugrás van, ne adj pótlást!
7.Próbálkozz tejhozam serkentő teákkal, homeopátiás bogyóval.Tapasztald ki neked melyik válik be.
8.Táplálkozz rendesen, változatosan! A fogyókúra most nem aktuális.
9.Figyeld meg, ha hasfájós, van e valamilyen összefüggés az általad elfogyasztott táplálékkal! Ha igen, akkor azt mellőzd az étrendedből!
10.Addig szopjon a baba, amíg jól esik neki. Igény szerint szoptass!
11.Ha fájdalmat okoz neked (csak a bimbót rágja), azonnal dugd be a kisujjadat a szája sarkába és szakítsd meg a szoptatást! Az első hetekben, hónapokban fájdalmat okozhat a szoptatás elején, ahogy a tej megindul, ilyenkor természetesen nem kell megszakítani a szoptatást.
12.Ha már nem feszül úgy a melled, mint az elején, nem azt jelenti, hogy nincs elég tejed.
13.Ne mérd minden szopás előtt és után , mert hamarosan meg fogsz őrülni. Te sem eszel mindig, mindennap ugyanannyit. Az első hetekben elég naponta egyszer, majd hetente egyszer megmérni. Az újszülöttek, csecsemők súlygyarapodása egyéni eltéréseket mutat, erről majd a későbbiek folyamán lesz szó.
14.Ha befeleforduló mellbimbód (így ellenőrizheted le: a mellbimbó udvarától kb. 2 cm-re fogd át a melled és nyomd össze, ha a bimbó befele húzódik, akkor befeleforduló) van, akkor a kezdetek nehezek lehetnek, de nem reménytelen. Sikerülni fog, csak gyakorolni kell kitartóan. Próbálkozhatsz bimbóvédővel (de jobb, ha nem), arra figyelj, hogy a Te bimbó méreted legyen, különben kidobott pénz.
15.Ha eleinte nem tud szopni, akkor fejd a melled, majd meg fog tanulni, ha sokszor gyakoroljátok.
16.Ha 2 órán belül szoptatsz, akkor mindig ugyanazt a melled add neki oda! Ha 2 órán belül váltott mellel szoptatsz, apadni fog a tejed.
17.Az anyatej eleje vizesebb, a vége zsírosabb.
18.Ha növekedési ugrás van, akkor gyakrabban kell szoptatnod és pár nap alatt lesz elég tejed újra.
19.Ha szeretnél pénzt keresni, úgy, hogy közben jót is teszel. Akkor add le a felesleges anyatejet, 1800 Ft-ot adnak egy literért. Akár havi 20 ezer forintot is kereshetsz egy kis fáradtsággal. Ráadásul jót teszel. Ha ilyen terved van, még az elején kezdd el lefejni szoptatások (nem kell minden szopi után, reggel van a legtöbb tej, ilyenkor mindenképp érdemes) után a felesleget, addig, amíg több tejed van, mint újszülött babádnak szükséges. Ha igény szerint szoptatsz, akkor a baba szükségleteihez fog apadni a tejed.
20.Ha nem hízik eléggé a baba, vagy éhesnek tűnik, rosszkedvű. Próbálkozhatsz azzal, hogy az elejéből, a vizesebb tejből fejsz le, és a baba a zsírosabbat kapja rögtön. Vagy szoptatás után kis pihenő után újra visszateszed ugyanarra a mellre és gyakrabban szoptatod.
Vendég

Süti, én a nagykerekű babakocsival úgy manővereztem, hogy lenyomtam a tolóját, így egy kicsit megemelkedtek az első kerekek és már szuperül kanyarodott is :wink: Igaz, a férjem szerint így előbb tönkremegy, de a mienk így is kibírt öt gyereket, ennyi után meg igazán jöhet egy új kocsi (a mostani azért nem amortizálódik, mert nem szeretem egyáltalán, és ha csak lehet nem használom.)

Imola, képzeld, nem tudom, hol van Debrecenben az Árpád tér! :(

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

http://www.onlineakademia.hu/course.php?id=12
Ezt az oldalt akartam még mutatni :wink:
Vendég

Vendég

Anna
Csapó utcán mész sokáig... a Kassai útnál... amerre kell menni Nyíregyháza felé... :wink:
Vendég

Anna,igen tudom,csak arról volt szó hogy bolygosíthatóval könnyebb a manőverezés!!!Mondjuk egy auchanba nem olyan szűk a hely,hogy ne lehetne elférni,a kisboltba meg férjem jár.Ha megkérem hazafelé beugrik és kész!!!

sutimano76

Süti,küldtem privit,benne a fotó. :wink:

Kép
v.andi

A másik babakocsinkról is rakok majd képet,de előbb azt elszállítjuk anyósékhoz.és majd ott szereljük össze,arról már csak akkor készül kép,ha Berni is benne lesz... :lol:

sutimano76

Vendég

Andi,sajtit ehetsz nem????????én a trappistát szoktam csak úgy nasiként is enni.....Ma hihetetlen mit össze nem ettem.....szívesen leírnám,de nem akarom borzolni a kedélyeket!!!!!Mindenesetre csoda hogy nem rihangálok a wc-re :lol: :lol: :lol:

sutimano76

Süti
Bolygós kerék az átlag utakhoz meg nem igazán jó!!!! :evil:
Vendég

Nálunk nincsenek átlag utak,kettő van :a nemrég csinált új beton vagy a telelyukas földút,komolyan ha messzebb lévő sarok felé megyünk a kocsival,akkor olyan érzésem van,hogy kirázza Bernit belőlem a kocsi,de nem amerre kell,hanem majdnem a reggeli animációd szerint :( :?

sutimano76

Mabe!

Nekem a 2-nál gennyes volt a seb, de ezt senki nem mondta, én nem igazán vettem észre, hogy az, szenvedtem vele rendesen (szoptatni sem szabadna gennyes mellel :(, de 7 éve én ilyet is, olyat is olvastam, van, aki a vérző sebbel való szoptatástól óvott, pedig azt visszabukja a baba, max. csúnya látvány), és szoptatási tanácsadó is látta, ő se vette észre. Magamtól jöttem rá, hogy valamivel kellene fertőtleníteni, ami a gyereknek se okoz gondot. Így találtam a hidrogén-peroxidot.
Egy gennyes sebre már nem jó a lanolin... (Most talán nem az, holnapra már beütemeztem a lanolin-vásárlást. :D)
Egyébként én azért szoktam írni a fertőtlenítést, mert sok apróbb sérülésen nem feltétlenül látszik az, hogy gond van, mert szopi után elég hamar beszárad, összeragad, nem is látszik, csak az derült ki, hogy minden szopi nagyon fáj, amikor széthúzódik a seb. Ezért akinek fájdalmas a szopi, rögtön szoptatás után kell átvizsgálni a mellet. A genny meg minden próbálkozás ellenére nem hagyja begyógyulni.
Én nem tudom, hogy a hidrogén-peroxid gátolja-e a sebgyógyulást, de mivel nekem a genny nem hagyta gyógyulni, ezért a majd 3 hónapos szenvedés után a kezelés miatt 1 hét alatt tökéletesen begyógyult.
(Egyébként most a legnagyobb gondot az okozza, hogy elég nagy a mellbimbóm, és ha az és sok bimbóudvar bent van a szájában, akkor fuldokol, pedig ez kellene, hogy a bimbó vége a lágy szájpadláshoz jusson. A bimbó vége sebes... El kell találni az ideális rácuppantást, de ez nem egyszerű, és ugye egy keletkező seb csak szopi után látszik, közben csak esetleg kellemetlen a szopi.)
Más: igazad volt, tényleg átmeneti kakija volt még Dórának (csak nekem volt fura, hogy eddig), ma már határozottan anyatejesedik.

Süti!

Szép szerzemények. :)

Astrid

Kép
astrid

Debrecenben az "átlag" út az siralmas... a városban a kirakat szép, de egy utcával odébb már nagyon figyelni kell, mert a járdán csupa repedés, kátyú az aszfalt :cry: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Bibi!

Uccsó pocikép???? Csini vagy!

Mozzarellára én is rá vagyok kattanva, én a bazsalikomost eszem most paradicsommal.

Anna!

Videót nem én tettem fel :wink:

Fannimmal párom ment az ügyeletre, mert leesett a kerítésről és felrepedt az álla :cry:
arvaerika

Kép

egy pocikép
arvaerika

Astrid
Nagyon jó az OCTENISEPT! (seb-, bőr-, nyálkahártyafertőtlenítő)
http://www.pirulapatika.hu/888000016830 ... nito_spray
(hüvelyöblítésre is használható a nem spray kiszerelése :wink: )
Vendég

Mabe ,sejtettem hogy erre gondoltál,hisz a 15. ker.-ben is olyanok voltak...luk-luk-repedés....stb.Ezen a részen mondjuk a járda ami nem babakocsibarát,mert nagyon keskeny!!!!Így marad az úttest,viszont bár újházas övezet,de nem jár túl sok kocsi.Gyerekek kint játszanak az úttesten,tollas,foci,bicikli,anyukák tolják a babakocsit,nekem nagyon tetszik,majd tavasszal ha megyünk sétálni(mert szerintem idén már hüvi lesz)lefényképezem azt a feelinget ami engem úgy megfogott!!!

sutimano76

Erika
Fanninak gyógypuszik :lol:
Jó a pociképed :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Erika lesz még több is,vagy már fent is van a picen,nagyon jól néz ki!!!!!!!

Remélem Fanni könnyebb sérüléssel megúszta a balesetet!!!!

sutimano76

Süti
Miért lenne hűvös????? :roll:
Még bőven fogsz Bernivel sétálni!
Vendég

Hát lányok kösz a tanácsokat, én is inkább az alkohollal kacérkodom, aztán majd bekaphatja a 60 éves, gyermektelen férjtelen védőnőm a hintőporos dobozomat :D

Víz ne érje, csak hintőpor és kész akkor a gyerek hasán lesz egy hintőpor hegy nem???? Kész vagyok ettől, na mindegy!!

Erika!!! Fannival remélem nem lesz gond!!! Jó a pocifotó!!!

Hát a mellgyulladásról hallani sem bírok!!! Ha megint lesz, akkor tuti pánikrohamot kapok, és pánikbeteg leszek!!!! De fő a pozitív hozzáállás, nem lesz és kész!!!

Babasétához sosincs hűvös, kell nekik a friss levegő!!! Szerintem!!!

Kép
babcika

Imola, amikor írtad a Csapó utca végét, meg hogy Nyíregyháza felé, akkor már beugrott :wink: :D , a felvétel meg igazolta, hogy jól emlékszem :wink:

Süti én bolygókerekű babakocsival egyáltalán nem tudtam közlekedni! Mindig mindenben elakadt :evil:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

És Enyát nagyon szeretem hallgatni :D

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Süti,tök jó ez a kocsi.Anno Dani kocsijának sem volt bolygósítható a kereke,és pont úgy használtam,ahogy Anna is.Sajtot annyira nem szeretem,mármint üresen.Nekem a nasi az más :lol: :lol: :lol:

Tejserkentő tea:ahogy olvastam Imola által leírt 20 pontot eszembe jutott,hogy annak idején a sűrű mellre tételen kívül folyadékként a Fitola anyatejserkentő teát ittam,napi másfél litert.

Erika,Fanninak gyors gyógyulást.Nagyon megütötte magát?
Pocikép nagyon jó! Kíváncsian várom a többit is :wink:

Kép
v.andi

Ha mindenki elvonult, én is elmenek lefekünni. Holnap még leszek aztán kedden felmegyünk, és csak akkor leszek netközelben, ha véletlenül ráfutok egy kávézóra, aztán ha megszültem, jövök. Hogy két nap lesz vagy két hét, majd kiderül.
És tudjátok:
A babázóknak jó babázást, a vajúdóknak kellemes vajúdást, nekünk várakozóknak meg sok türelmet! És most mindenek előtt mindenkinek nyugodalmas jó éjszakát! :wink: :) :) :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné

Flora, persze, talizunk holnap, remélem nem lesz csúszás a ctg-n :roll:
+ apával leszek, de egy fagyit bizti ő is szívesen eszik velünk :)

Telefon nálam lesz és majd csörgünk egymásra :wink:

Bibi, vonat mánia Bibikénél :lol:
Szép poci :wink:

Erika, Fanninak jobbulást kívánok :!:
A te pociképed is nagyon szép, várjuk a többit is :wink:

Andi, sajnálom, hogy a sor miatt elmaradt a fagyizás :cry:

Daninak jól sikerült a tegnapi buli?

Petra, örülök, hogy pici fiad ilyen szépen átaludta az éjszakát :)

Mabe, köszönjük a linkeket :)

Süti, tök jó a babakocsi:) És szípek a rucik

Bocsi, ha valamit, valakit kihagytam :oops: :oops: :oops:

Bocsi a nem túl jó alvóktól, de én délután is akkorát aludtam, olyan jól esett :oops:
Vendég

Anna,neked is hosszú nyugodalmas jó éjszakát.

Boboka,eszméletlen alvókád van :lol: Köszi,jól sikerült a buli.Ma fél 12 körül került elő,de böcsületére váljék,egy kortyot nem ivott.Ennek én nagyon örülök.Pedig nem tiltottam neki,hiszen úgysem tudtam volna ellenőrizni.Sőt,egy üveg vörös bort is adtam neki,hogy ne menjen üres kézzel,de visszahozta :lol: :lol: :lol:

Kép
v.andi

Sziasztok!

Hát lányok, nem fogk tudni olyan sűrűn jönni, mint eddig, mert igencsak kétgyerekes-kétszülős létet élünk éppen. Andris írtó hisztis, főleg Apának jut ki belőle, vele kimondottan csúnyán viselkedik néha, nem fogad szót, úgy csinál, mintha süket lenne, feladatokat osztogatna neki. :roll: Gyanítjuk, hogy rajta vezeti le az 5 napi feszültséget. Ma reggeltől délutánig egyedül voltam a fiúkkal, nem volt semmi gond. Apa hazaért, és Andris rögtön kezdte a ramazurit. :cry: Direkt hangoskodik Máté mellett, és olyan rossz, rászólunk, erre elszontyolódik vagy bevágja a durcát. Nap végére már elég fárasztó a helyzet, nehéz (néha nem is megy) türelmesnek lenni. Remélem hamarosan javul a helyzet, mert a mi kis aranyos, okos fiúnk most nem önmaga. :cry:

Madar: Várom a tanácsokat és előre is nagyon köszi! Én is beterveztem egy cukrászdázást Andrissal a hétre. Más programokat is igyekszem majd szervezni vele kettesben, amíg Apa itthon van.

Petra: nyugi, én is alig alszom, egyhuzamban max 2 órát :lol: , mert bár Máté napközben nagyon jó alvó, éjszaka 2-2,5 óránként kelt. napközben én sem tudok pihenni, mert Andris nem hajlandó aludni, állandóan igényli a figyelmet. Remélem ez is visszaváltozik majd a régi rendre, azaz alszunk ebéd után. Így sokáig nem bírom. :wink:

Nagyon helyesek a pocik, én is irigykedem egy kicsit! :oops:

A köldökcsonk nekünk már a kórházban leesett, most már csak a helye váladékozik. Mi is alkoholozunk és hintőporozunk. Holnap jön védőnő és dokinő, majd lemeoztatom, hogy mit kell még vele művelni.

Mindenkinek drukkolok, aki szülni szeretne! :lol:

A szobák mind csodaszépek! Majd én is igyekszem képeket készíteni a fiúk birodalmáról. Kép már van róluk, holnap igyekszem azt is feltenni.

Kép

Kép
hgrita

Anna,ezt most nem értem felköltöztök pestre,míg meg nem szülsz?????

Ja félreértettetek nem a sétához lesz hüvi,hanem hogy az a sok ember kint legyen az utcán.

Rita,sajnálom,hogy Andris így viselkedik,de ahogy Mabe írt ,arról hogy neki olyan Máté,mintha neked apa hazahozna egy másik nőt,akkor megértem szegényt.sajna nem tudom hogyan lehetne ezeket áthidalni.

sutimano76

Andi,kocsi nekem is tökéletesen megfelel,na persze nem olyan szííííííííííp,mint amilyen Juniornak lesz.............de majd egyszer egy séta közben kicserélem,hátha nem veszed észre... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sajt,hát én imádom,még egy fél guriga is befér csak úgy nasira........bár drága nasi!!!

Na,gondoltam csináljunk apával pár "művészi"pocakfotót.Hát pár dolog hiányzott...........belőlem egy modell......apából A Művészi véna.......a többi már csak részletkérdés!!!!!Egy kép aránylag jó lett,de csak a pic-ra rakom fel a mappámba!

sutimano76

Sziasztok Istennők! :)

Most jutottam gép elé: itt volt a sógornőm. átbeszéltük a teendőket, amíg szülünk, ő lesz Bibikével, meg amikor apika bejön látogatni ... na, az lesz még érdekes ... lehet, nem fogjuk erőltetni: ha nagyon megviseli, hogy az anyja után az apja is eltűnik mellőle, inkább sógornőm jön majd :)

Imola: naplóról lemaradtam. mi volt benne ??? ... valami hókuszpókusz hipnotizálást láttam az előzetesben: én ezekben nem hiszek : ) ... pocak: én meg a problémamentes szülésre, és a gyönyörű kis Hercegnőre :) ... de tudom, ti milyen hosszú utat jártatok be, míg Mollit a kezedben tarthattad végre, így a legkevesebb, ami nektek "járt" a sorstól, hogy ilyen simán megszülethessen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

de ha csak hit kell a homeohoz, az nekem jó sok van, és segített is: döbbenet, hogy voltam 2 napja, és most hogy vagyok :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: ---

a legjobb pedig a férjem esete: ő teljesen szkeptikus volt, amikor összekerültünk, na nem az az eset, mint te, mert ő hajlandó volt megpróbálkozni vele, csak előtte kijelentette, hogy ő nem hisz benne :lol: ...

mostmár oda jutottunk, hogy akár milyen egészségügyi problémánk van, az első, hogy mondja, hívjam a doktornőt ... írtam, hogy a szülei szintén szkeptikus orvosok ... na, apósom annyira ledöbbent az allergiával kapcsolatos eredményen, hogy most hétvégén, amikor itt voltak, elkérte a szereket, és hosszasan szemlélte :lol: :lol: :lol: ... és hümmögött is hozzá :)

nekem a lényeg, hogy ha holnap felvágják a hasam, akkor nem fogok 2 percenként tüsszögni, és 3 percenként orrot fújni, mert az aztán baromira fájdalmas lett volna :roll: :roll: :roll: :shock: ... jobban vagyok, ha ettől ettől, ha mástól mástól: a végeredmény a lényeg :)

Erika: nagyon tetszik a pocifotód, az jutott eszembe róla: igen, így kerek a világ :) ...és igen, remélem, hogy nekem az utolsó képek egyike ez :) ... de azért szülés előtt még fotózom, Lillával a szülőszobán is készültek pociképek :)

Astrid: sajnálom a mellgyulladást, nekem ebben nincs tapasztalatom, a kisebesedésig, gennyesedésig nem jutottunk soha: többször volt olyan, hogy eldugult a tejcsatorna, és egyszer egy ilyen miatt kellett antibiotikumot szednem, de nem tudok tanácsot adni ... :cry:

Rita: én is annyira félek Lillus reakciójától: csak azt remélem, az eddig oly biztos alapokon álló BIZTONSÁGÉRZETE nem sérül majd ... Andris már nagy fiú, jó, hogy tudsz vele beszélgetni ezekről a dolgokról, én még ezt nem tudom megtenni a kiscsirkémmel ...

Andi: fagyizás ... :twisted: ... nekem sem lenne türelmem sorban állni, plusz én még ezen felül olyan hárpia lettem, hogy haragszom a világra, amiért senkiben nincs annyi empátia, hogy előre engedjenek bármilyen sorban ekkora hassal (kivéve, ha kismamik állnak sorba persze ... ) ... komolyan, olyan dühbe jövök, hogy kiabálni tudnék, hogy NEM látjátok ???? ... nem bírok állni ... egy kezemen meg tudom számolni, de inkább 2 ujjamon, hányszor engedtek előre Lottival a pociban ...

Anna: legjobbakat neked is !!! .. Enya nekem is bejön :)

Süti: próbáltalak hívni a jároka miatt !!! ... babakocsi tökéletes lesz :) ... a nem bolygóssal is lehet kanyarodni, csak más a mozdulat hozzá, amivel meg tudod könnyíteni ... de olyan terepen, jobb, ha nem bolygós ... a bevközpontokba meg úgysem egy ekkora babakocsival fogsz járni, hanem a hordival, majd amikor már nagyobb, viszed vlaamilyen kengurúban, utána meg beül a bev.ó kocsiba ... nekem van egy erre rendszeresített plédem is :)

Babcika: egyetértünk, én minusz 15ben is kiviszem, igaz, akkor nem fog kint aludni ... :) ... annyira szorítok nektek, hogy apika veled tudjon lenni a szülésnél ... nekünk is necces, és nagyon rosszul esik a gondolat, hogy esetleg nem lesz velem ...

Petra: olvadozom Somától, a nemalvást meg egy idő után megszokod ... én 21 hónapig nem aludtam egy huzamban 3 óránál többet, bár, ez a mi butaságunk volt, így utólag belátva ...

Kép

Kép
bibiesbrumi

[quote="sutimano76"]A írta:sutimano76ndi,kocsi nekem is tökéletesen megfelel,na persze nem olyan szííííííííííp,mint amilyen Juniornak lesz.............de majd egyszer egy séta közben kicserélem,hátha nem veszed észre... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sajt,hát én imádom,még egy fél guriga is befér csak úgy nasira........bár drága nasi!!!

Na,gondoltam csináljunk apával pár "művészi"pocakfotót.Hát pár dolog hiányzott...........belőlem egy modell......apából A Művészi véna.......a többi már csak részletkérdés!!!!!Egy kép aránylag jó lett,de csak a pic-ra rakom fel a mappámba!

Süti: állati jó az a kép ... apika nem indult be tőle(d) ???? :)

Kép

Kép
bibiesbrumi

Sziasztok jányok!!!!

Köszi a kimerítő köldökápolásos infókat!!!
Még mindig tartja az a fránya madzag :shock: :D De a napokban már talán leesik.

Képzeljétek, hazajövetel óta csak ma mértük le Sománkat ééééééééééééééés: kórházból 4180g-mal adták haza, ma pedig 4580-at mértünk.
(dokinőnk azt mondta,hogy minden nap kell mérni, sőt szopi előtt ,szopi után.Tuti bekattannék.......)

no menek teregetni,utána meg hajat mosni, aztán aludni!!!!

szép álmokat nektek!! :wink:

KépKép
csikipetra

Brumi,nehari,de nem hallottam se én se apika,lehet akkor szereltük össze a babakocsit kint a teraszon.Majd holnap felhívlak, :oops: :oops: :oops:
Sajnos apa régóta nem indul be.........majd,talán ha újra szexi testű tigris leszek :lol: :lol: ,nem tudja ő sem mi zavarja,de nem kívánja(állítólag más nővel se).Raktam még párat,kicsit javítva,de sajna egyikünknek sincs művészi vénája,pedig én imádnék fényképezni,csak nincs szemem ahhoz a bizonyos pillanathoz,amit el kéne kapni.

sutimano76

Próbálok egy újszülöttes képet feltenni:

Pár percesen:
Kép

KépKép
csikipetra

Na,már megint laptető..........mostmár nem kell.....Dokim már finno-ba.

sutimano76

Petra,nem semmit hízott,ezekszerint jó az ellátás.... :lol: :lol: :lol: ,finom a kajcsi :lol:

Jajjjjjjjjj,de hideg van,öltöztetsetek fel!!!!!!!!!Istenem de aranyos!!!!!!!!!

sutimano76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?