A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 novemberi kismamik

Helló Lányok,

már régen jártam itt, most mindent elolvastam, de csak arra válaszolok, amire emlékszem :?
Ma én sem dolgoztam, mert a liba kolléganőm, aki nem akart hazamenni mikor beteg volt, végülis szépen megfertőzött mindenkit...bár nekem nincs lázam, de reggel csak egy kicsit mentem be, a fontosabb dolgokat elintézni, utána kavartam haza hátha így 3 nap alatt kirúgom magam :?

Strepsils -t lehet szopogatni, én is azt tolom, meg, ha köhögsz akkor a lándzsás utifű szirup nagyon jó, vagy sinupret drazsé (ez is gyógynövényekből van) - bocsi, de már nem emlékszem ki kérdezte.

Kilók...hát én az elején a sok hányás miatt ledobtam vagy 3 kilót, ez azóta se jött vissza. De mostanában az új súlyomat is csak alulról közlítem meg, ami tök érdekes, mert én eddig nagyon könnyen szedtem fel a kilókat. Mondjuk alig birok enni, a gyomrom teljesen összeszűkűlt, de minimum 5x eszek egy nap, nem vagyok éhes soha, és végülis az evések között is ált. rágcsálok valamit.

A ruházkodás nekem is nehezen megy...nagyobb még nem igazán kell, ami van, az viszont nyomja a hasam, bár a kismama öv tök jól megtartja a gatyákat akkor is, ha nincs begombolva. :)

Nekem még nem nagyon nő a hasam...a férjem szerint minden nap kicsit nagyobb...legalábbis én nem látom :(
Most úgy nézek ki, mint akinek óriási úszógumi nőtt a dereka köré :?

Ja, azt akartam még kérdezni, hogy nektek nincs kiszáradva a bőrötök? Mióta terhes vagyok annyira ki van száradva, hogy néha úgy érzem, elhagyom a bőröm, mint a kígyók :(
De a babaolaj - vizes bőrre kenve - nem jött be, mert kiütéses lettem tőle...ez volt a térdhajlatomban...meg később máshol is.
Van valami jó tippetek, mivel kenjem magam????

Most befejezem, mert eléggé fáj a pocim, inkább eldőlök :D :D :D

Lovani

Kép
lovani

Lovani sajnálom a pocifájást!, bármilyen testápoló jó csak jó zsíros legyen.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Katica a baj csak az, hogy a betörők detektórral mennek, tehát az ékszereknek annyi. Ezt csak azért tudom, mert zálogházban dolgozom és a "kedves" kuncsaftok felvilágosítottak! :twisted:

Miért fiú? egyeduralmat feladni? most mindenki nekem udvarol! na, de tréfát félretéve, mert a párom nem édesapja két gyerkőcömnek és ha kislány lesz közölte, hogy még egy kisfiút is szeretne aki továbbviszi igen ritka nevét. Én viszont nem akarok már többet szülni a mostanin kívül.

Zsoltika 11 éves
Ákos 10 éves
Kép
klarissza33

Jesszus, erre nem is gondoltam...de ezek szerint a nyomozók sem! :shock: Katasztrófa h. emberek ebből élnek,ráadásul nagyon is jól!!

Így már értem h. miért kukist szeretnél. :lol: :lol: :lol:

Kép
katica_75

Sziasztok,

Na...én jól megjártam ezzel a hülye vírussal, ma már lázam is van, vagyis még csak hőemelkedés, de engem nagyom aggaszt.
Volt valaki beteg a terhesség alatt? Van valami tapasztalat? Nagyon féltem a Picikét :(
Lehet, hogy túl aggódom, de nem tehetek róla, szörnyű érzés :?

Most letusoltam, és le is ment 36.5-re...remélem így is marad, mert nem tudom mit csinálok, ha tényleg lázas leszek. Így is egész nap nagyon fáj a fejem...csak addig nem fájt, amíg hőemelkedésem volt, ez is milyen idióta dolog :?

Na, most megyek pihenni, hátha holnap jobb lesz. Ha van valami jó tanácsotok írjatok. köszi :D

Lovani

Kép
lovani

Sziasztok!

Lovani!
Én a Bendivel 2x is beteg voltam. Először a 3. hónapban kaptam el egy jó kis náthát. Lázas is voltam. Algopyrint vehetsz be, az jó lázcsillapításra. Bár a doktornőm azt mondta, hogy panadolt is lehet. És egyél mézet is, ha fáj a torkod.
És sajna beleestem a 7. hónapban egy jó kis hasmenős vírusba is :? . Arra csak széntablettát szedtem. De megfogta.

Anikó

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok,

Lovani, csatlakozom eagleszemhez, Algopyrin mehet, és ha 38 lesz, akkor feltétlenül csillapítani kell, a láz nem jó. 13 hetesen volt torokfájásom pár óra lázzal. Jobbulást!

KépKép
KépKép
kornéliusz

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat Márk ügyben. Már nem emlékszem, hogy ki kérdezte, hogy mennyi idős: 20 hónapos. Nálunk a "probléma", hopgy már rendes ágya van (ebből legalább nem zuhan ki) tehát állandóan kiszáll belőle. Hiszti: már próbáltam nem észre venni , rászólni, kiabálni stb....de semmi, pedig ha nem hisztizik akkor olyan aranyos okos kisfiú:)
Na mindegy túl éljük ezt a korszakot (remélem:))).
Szép estét.
bea
kumpibogar

Lovani!

Én néhány hete elkaptam egy hülye vírust, engem is eléggé levett a lábamról. Homeopátiás gyógyszert szedtem, én algopyrint sem mertem bevenni. Van egy nagyon jó készítmény, Oscillococcinum a neve. Nekem fél óra alatt levitte a lázamat, és sokkal jobban lettem tőle. Szerintem érdemes először ezekkel próbálkozni. Persze ha nem megy le a lázad, akkor muszáj bevenni az Algopyrint.
Én úgy tudom egyedül a lázra kell figyelni, hogy ne szökjön fel nagyon. Amúgy a baba védve van, ne aggódj!

Jobbulást!!!

Lányok: már én is érzem a baba mocorgását:) Este szeret virgonckodni, de tegnap sokat éreztem délelőtt is :) Annyira szuper érzés! :)

Judit
Kép
sonny

Sziasztok,

Köszi a sok jó tanácsot...hála Istennek nem volt rá szükség, nem ment 37 fölé, sőt este 11 körül lejebb ment 36.7-ig, és azóta nincs hőemelkedésem se, csak tökre folyik az orrom, meg fáj a tokom. De a hét elején itthon kell maradnom pihenni :?

Én még nem érzek semmi mocorgást a pocakomban, de már nagyon várom, hogy valamit érezzek végre...
Főleg most... pénteken megyek UH-ra, meg AFP-re, de nagyon türelmetlen vagyok, szeretném látni, hogy jól van a Picike, nem esett baja a hülye vírusom miatt.
Mostanában azon gondolkodtam, hogy mennyire hihetetlenül tud az ember aggódni...kezdeem megérteni anyukámat...és ez tuti így lesz még vagy 20 évig :D :D :D

Ti gondolkodtatok már ezen az őssejt dolgon? Mit gondoltok erről?

Lovani

Kép
lovani

Kép Kép

KépKép
KépKép
akíra

Hali!
Hát jó, hogy jöttem, pont azt akartam megtudni, hogy mi a jó torokfájás esetén. :)
Már kezdek kilábalni én is. Végre.

Holnap megyek UH-ra, és talán megtudom a nemét. Jó lenne már becézgezni a nevén!

Vera, nagyon aranyosak a fiúk!!!

Akíra, még lehet együtt szülünk!!! :)

Lovani, én sem érzek még semmit. De majd nemsokára!!!!
Én levetetem az őssejtet. Biztos ami biztos. Inkább ne kelljen, minthogy arra gondoljak, hogy kellene csak nincs....
Én is használok testápolót száraz bőrre. Meg + terhességi csíkok elleni krémet. Vagy használ majd, vagy nem... :)

Sonny, de jó, hogy már érzed!

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok,

Gabi82, az, hogy levetetjük a köldökzsinór vért, az nálunk sem kérdés, csak az, hogy hol tároltassuk? Sejtbak vagy Krio intézet? Nem magyar vagy magyar? Ezek a kérdések? Meg, hogy ti mi alapján döntötök?

Lovani

Kép
lovani

semmi
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:28-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
Alexandra Vivien 2000.09.12
ancsa2727

Sziasztok!

Lovani és Mindenki, aki betegeskedik!
Én hasonlóan vagyok most, sajnos benyeltem valami vírust, amit természetesen csak antibiotukummal lehetne kikezelni. Remek. Egyre szarabbul vagyok, kezd rámenni az arcüregemre is az egész, majd meghalok úgy feszíti a fejemet. Azt mondták hársfa teát lehet inni , na és mézet szopogatni. Én most infrázok, hátha az segít. Remélem azt szabad.

Ma megyek down szűrésre, drukkoljatok! Már olyan ideges vagyok. Lehet erről felvételt kérni? Kb. mennyibe kerülhet? Nekem a kórházban fogják megcsinálni, de biztos pénzbe kerül, ha kérek róla dvd-t.

Sclara!Itthon vagytok már? mIlyen volt az út! Írj, és összefuthatnánk!

További szép napot mindenkinek!

Orsi

Kép
rborsi

Szia Orsi,

én végülis egész hétre táppénzre kerültem, mert nem akar elmúlni ez a hülye vírus.
De anyósom - aki egyébként gyerekorvos - beszélt egy homeopátiás kolléganőjével és Ő mondott két szert, amit nyugodtan szedhetnek kismamák is.
Oscillococcinum (ez tuti jó, már korábban valaki itt is ajánlotta, de nem emlékszem ki). Nekem ebből kell 2x1 cső. és
Gripp-Hell, ebből pedig 3x2 tabletta, mindez 3 napig.
Kérdezz meg erről homeopátiás orvost, vagy olyan patikát, ahol értenek ehhez, elvégre mindenki más, de szerintem ezek segíthetnek.

Jobbulást.
Szia
Lovani

Kép
lovani

Sziasztok!
Nem tudom mi van itt, de én is lebetegedtem. AZ orromban kinyitottak egy csapot, és csak folyik, meg fáj a fejem. Hársfateát iszok sokat, meg lámpázok, hátha attól jobb lesz.
Teljesen letörtem, amikor ma megjött a pajzsmirigy eredményem, nagyon-nagyon rossz. Félek, hogy ártok ezzel a baba szürkeállomány növekedésének, uis. erre van hatással. Kornélnál sem volt tökéletes az eredmény (de szerncsére nagyon okos kisbaba lett), de most ritka rossz. Írta is a doki, hogy a különösen magas gyógyszerdózis mellett indokolatlanul magas TSH szint.
Nincs valakinek hasonlllllló tapasztalata?

Kép
Kép
dalminha

Lovani,
nekem a sejtbankot ajánlották. Azért csak európai méretű.Ott még van hely. Valamelyik tároló megtelt. Azt hiszem az egyik itthoni.
2 orvosból 2 a sejtbankosat mondta. (www.sejtbank.hu) Én ezért döntöttem így.

Ancsa, üdv köztünk!!!
Van aki már érzi a babáját. Én még nem, de mivel első gyerek valszeg az előrejelzett junius elejei időpont előtt nem is fogom érezni.
Gratulálok neked, biztos fantasztikus érzés lehet érezni a rugdosást!!!

MINDENKINEK JOBBULÁST!!!!!!!!!!!

Orsi, nyugi minden rendben lesz a szűrésen! És biztos jó lesz már megint látni. Én is alig várom a holnapot!!!!

Kép
Kép
gabi82

mindenkinek jó pocaknövesztést :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:29-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok,

sajnálom, akik betegeskednek.

Orsi, végül akkor nem szeded az antibiotikumot?

Dalma, ez infra vagy a bioptron?

Köldökvér: a Zelionnál nem lehet már levetetni, mert ő az állami OGYI-ban tároltatta a vért,és az ott betelt és nem tudtak megegyezni újabb tárolók létrehozásában, valamint az OGYI mint szerv meg is szűnik, ezt a feladatát az országos vérellátó veszi át. Úgyhogy az eddig levett minták úgy tudom, biztonságban vannak.
Mi is a Krio és Sejtbank között vacilálunk.

KépKép
KépKép
kornéliusz

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:30-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!!
Látom, sajnos mindenki betegeskedik :(
Én is félek, hogy elkapom.A párom most lábalt ki egy jó kis hasmenéses vírusból :?

Ancsa!
A diaphyllin úgy tudom, hogy inhaláló cucc, de tablettában is van, hörgőtágító légúti gyulladás esetén.

Én ma voltam az AFP vévételen. Én is néha mintha éreznék mocorgást :)
Szerintetek barnítós testápolót lehet használni?
Vendég

kébzeljétek el. Holnap benne lesz a gyereknapi fotópályázatra beadott fotóm Baluról a blikkbe. És így bekerült az első 3-ba. Tök jóóóóóóóóóó. Szerdán dől el asszem hogy ki nyerte meg akiknek bekerült a fotójuk a blikkbe.

harivera
Budapest XXI. kerület

Sziasztok!

Vera, gratula!!!

Most már én is kezdek félni, annyian vagytok betegek...

Dalminha: a pajzsmirigy eredményem nekem sem lett jó, de nekem semelyik doki sem mondta h vm gáz lenne, ami a babára hat, na majd megnezem milyen ertek volt az pontosan.

Én most jöttem a dokitól, picike jól van rúgkapált veszettül, meg integetett, nagyon jó volt... Ilyenkor mindig megnyugszom pár napra :lol:

Szép estét mindenkinek!
Pipal

Kép
pipal

Sziasztok!

Jobbulást minden betegeskedőnek! Én a csodával határos módon sem most, sem a 10. hét környékén nem kaptam el Lilitől a magas lázzal és torokfájással járó vírust, pedig szinte egész nap hozzám bújt.

Ancsa, a barátnőm, akinek a most a 20. héten rövidült a méhnyak (C2000 lett C3000 helyett), Diaphilint kapott, ha nagyon fájna a pocakja. Ő is meglepődött, hogy mire jó ilyenkor a hörgőtágító... :roll:

Vera! Jók a képek és gratulálok a fotópályázathoz is. 8)

Orsi, ugye minden rendben volt a vizsgálaton?

Én eddig alig éreztem a Pici mocorgását, max. napi 2-3 rebbenést, de ma napközben végre aktív volt a drága, az előbb is rúgott egy nagyobbacskát. :) Bevallom, megnyugodtam picit, mert már kezdtem aggódni.

Visszaálltam a munkába, egész zökkenőmentesen ment, mindenki tök kedves velem és egész jól haladtak a munkámmal is, amíg nem voltam. És egyelőre még jól bírom, hogy nem húzom fel magam semmin, csak nyugodtan végzem a dolgom.

Melus, Te melyik dokihoz jársz Fehérváron? Vagy már kérdeztem? :oops: Szerintem a barnítós testápoló nem árthat, de napra is lehet menni, legalábbis a dokim javasolta, persze csak mértékkel.

Ja, és tök örülök, mert a teszveszen vettem egy tök jó kismama farmert, szinte vadiúj és végre nem lóg rajtam. :D Csípő fazonú és pocakbetétes, nagyon kényelmes és csini darab.

Jó éjt!

Katinka

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Sajnos az időhiány miatt ismét nincs alkalmam korrektül visszaolvasni, látom a sok náthát, betegeskedést, jobbulást a benne szenvedőknek!

Megvan az AFP eredményem:
AFP: 33.1 ng/m1 - 804 pont V
MoM1: 0,92
Összpont: 804

A védőnő azt mondta, hogy teljesen rendben van az eredmény, azonban mivel csak telefonon beszéltünk nem tudtam kérdezni a részletekről.
Csütörtökön este megyünk a 18 heti UH-ra. :) Nagyon izgulunk, hogy minden jól alakuljon, s kiderüljön kisfiú vagy kislány a Babóca!

Június végéig tart a vizsgaidőszakom, mégegyszer külön elnézést azoktól, akikkel privátban is levelez(t)ünk és most hanyagolni vagyok kénytelen a klassz beszélgetéseket! Már túl vagyok a felén, egész jól viselem a vizsgadrukkot :)

Vigyázzatok magatokra!

Zsé - Anita
zsemlyécske

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:31-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok Kismamik!

Először is gratula a várandóságotokhoz!

Amiért ide pofátlankodtam: van egy Fisher Price zenélő hintánk. Egy eléggé komoly darab, ami boltban kb 40 000 Ft. Mi már kinőttük és a lassan 1 éves nagyfiam már nem használja, így el szeretnénk adni.

Íme egy kép.
Kép

Ha valakit érdekel, írjon privit.

Üdv,
Fatima

fatima

Sziasztok!

Ancsa, Zsemlyécske: örülök a jó AFP eredményeknek :)

Holnap megyek AFP-vérvételre, azért remélem általános vérképet is csinálnak, mert a legutóbbi óta azért már sok idő telt el...

Ultrahang: látom, hogy néhányan 14-15. héten voltatok UH-n. Elvileg a 12. és a 18. héten esedékes. Jól tudom? Már én is nagyon kíváncsi vagyok a baba nemére, de azért türelmesen kivárom még ezt a két hetet.

Lányok nekem most úgy elkezdett nőni a pocakom, hogy csak na :)

Betegeskedők:
jobban vagytok? Vigyázzatok magatokra!!!

Judit
Kép
sonny

Hali!

Én is gratulálok a jó AFP eredményekhez!

Sonny, engem havonta megnéz UH-val. De én ennek csak örülök.
Nem raksz fel pocak képet?

Rakjatok fel pocak képeket! Lécciiiiiiiiiiiiiiii

Zsé, sok sikert a vizsgákhoz!!!!! Hajrá!!!

Kép
Kép
gabi82

Katinka!

Én Rubliczky Leventéhez járok.És te?
A fehérvári topicba nem szoktál írogatni?
Igaz, ott már majdnem mindenkinek megvan a babája :)
Vendég

Sziasztok lányok!

Néha én is idevetődök.... :oops: Bocsi, hogy csak ilyen ritkán! De gyerek mellett....hát nem könnyű.... de úgyis annyian vagyunk, nem hiányzok én senkinek :lol:

A betegeknek jobbulást! Tudom milyen, én is túlestem rajta, elfertőztem az egész családot, ugyhogy....kitartás! Én csak ezt tudom mondani! Nekem gyógyszerek nélkül 2 hét volt majdnem mire elmúlt :?

Zsé és Ancsa, gratula a jó AFP eredményhez! :)

Zsé, kitartás a vizsgákhoz! :)

Gabi, voltál már dokinál? Van már valami hír péntekről? :) Írj ha van, hogy úgy tudjam szervezni akkor a napot :)

Uh, hát nekem most elég régen volt, a 12. héten és majd csak 20.án lesz a genetikai :shock: ugyhogy addig még sok idő van! Nekem is lenne minden hónapba csak most a doki váltás miatt kicsit össze kuszálódtak a szálak! :? De remélem a 20.ai uh-on én is megtudom, hogy igazam van-e hogy lány :lol:

Vera
gratula :)

Mozgás
, hát őszintén most ez okoz nekem a legtöbb lelkiismeret furdalást! Csak este jut igazán időm arra amikor végre vízszintesbe teszem magam, hogy odafigyeljek Zsebire! :oops: És így csak néha kapok el egy-egy mozgást! Pedig emlékszem Kyránál ott volt az egész napom, még mikor dolgoztam is belül mindíg vele voltam! Most viszont Kyra nem hagy egy percre se!
Második babósok nektek nincs ilyen? Csak én tudok ennyire nem ráhangolódni Zsebire? :cry:

KépKép
KépKép
akíra

Sziasztok,

Úgy irigyellek benneteket, hogy érzitek a picik mozgását...én eddig egyszer éreztem úgy, mintha hasbarúgott volna, de abban sem vagyok biztos :?
Viszont az elmúlt napokban annyira kemény a hasam, és egészen lent, amit nem tudok, hogy mitől van. Ez normális? Vagy ilyen, amikor nő a pocakom?
Pedig most, hogy táppénzen vagyok, csak pihenek egész nap, szóval nem tudom mitől kemény? A férjem szerint ott pihen a Picike :D :D :D

Lovani

Kép
lovani

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:32-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Szia Ancsa,

nekem ez az első terhességem :D , azért is van ilyen sok kérdésem...sőt, közel s távol nincs senki a családban, vagy ismerősök között, aki az elmúlt 10 évben lett volna kismami :?

Lehet, akkor, hogy nekem azért kell szednem 2x1 magne B6-ot, mert ez az izomhúzódás ilyenkor normális? A mangnézium csökkenti az izomgörcsöt. Én meg sem kérdeztem, hogy minek kell, amikor a doki mondta, hogy szedjem.
De akkor gondolom ez nem jelent bajt

Lovani

Kép
lovani

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:32-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!
Akira
Én is így vagyok, annyira nem tudok ráhangolódni az új babára...mindig csak Márk körül forog gondolatom...
Tegnap óta neveket kezdtem nézegetni + állandóan beszélek a kistesóról MÁrknak. Most teljesen más mint az első babavárás...
kumpibogar

Sziasztok!

Ha ilyen halvány izomrángásszerű dolgokat érzek (mintha nem akaratlagosan megremegne az izom) ugye az már a baba? Én azt gondolom, hogy igen, bár elbizonytalanít, hogy ilyen korán lehet-e, mert nekem is első terhesség, és hátsó tapadású a méhlepény meg minden, és erről azt olvastam, hogy akinek ilyen az később érzi. De sebaj én úgy tekintem, hogy ez már a baba :)

Valaki reklamált pocifotokat, rakok fel hátha többeknek is megjön a kedvük. Bár a képeken úgy tünik, hogy inkább hordósodom, mint pocakosodom. A fejem, míg ragyás rejtve tartom, nehogy megijedjetek :shock: :shock: :shock:

Jah és képzeljétek, ma összefutottam egy régi tanárommal, aki ismer engem is és a férjemet is, azt kiszúrta a babát, ami egyfelől tök jó, viszont rögtön végigtaperolta a hasam. Hát rosszul voltam tőle, de él bennem a gyanú, hogy ez még csak a kezdet, és egyre több lesz ilyen, de sztem ez oltári nagy bunkóság, én se esek neki más hasának...

no de a képek míg el nem felejtem!

Kép [/img]

Kép
pipal

Hastapi! ÚTÁLOM!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil: :evil:
És sajnos sokan kérdés nélkül tapiznak! Mert az tök más mikor megkérdik, hogy szabad-e és akkor persze már fel is készül az ember, hogy most hozzá érnek! De a legtöbben csak "jajj de jó, de izgi" és már tapizik is :evil: Az ilyenektől a falra mászok! És sajna egyre több ilyen lesz! :? :evil:

Kumpibogar, örülök, hogy nem vagyok evvel akkor egyedül! De olyan zavaró! Ilyenkor mikor leteszem aludni Kyrát próbálok minden mást kikapcsolni és az este csak a tesóé! De olyan más tényleg mint az első! Szóval szerintem ha ugyanolyan nemű, ha más nemű is tök más, már csak ilyen dolgok miatt is! :(

KépKép
KépKép
akíra

Szia Ancsa!

Sajnálom, hogy ilyen korán fekvésre kényszerültél!

Sajnos tudom, milyen rossz az állandó keményedés. Én az első babával már az elejétől keményedtem, a 24. héttől nyílt a méhszáj (2110 volt) és utána végigfeküdtem. Közben a 29. héttől folyamatos fájás miatt le kellett infúzióval állítani, majd 4 hét kórház következett. Közben Terbutalint kaptam (olyan mint a Diafillin), amely az asztmásoknak való hörgőtágító. Mivel a méh simaizomból áll, és akarattal nem lehet "mozgatni", ezt a hörgőtágítót használják a méh ellazítására. Ettől olyan rosszul voltam, mint a narkósok, kapkodtam a levegőt, remegtem. Kaptam ellene gyógyszert, így húztam ki a 39. hétig.
Folyamatosan görcsöltem, már ha csak rágondoltam, vagy megfordultam az ágyban, már jött a görcs.

Most a második babánál a 14. héten elkezdődtek a görcsök.
MÉg nem olyan erős, elment a nyákdugóm, de a méhszájam nem nyílt. Az elmúl hét kedden kaptam Diafillint 3x1-et és 3x2 Panangint. Olyan rosszul lettem a Diafilintől, hogy 140 volt a vérnyomásom 125 ös pulzussal, majd 108 volt 125-ös pulzussal. A doki próbált adni Betalocot (levinni a pulzust), de aztán nem vettem be, mert a belgyógyász háziorvos nem engedte. Azonnal abba kellett hagynom. Ezt a nőgyógyász még nem tudja. A pananagint szedem, és sokkal jobban vagyok.

Bocs, hogy hosszú voltam, de gondoltam leírom, hogy nem vagy egyedül!!!!!
Ha majd én is ágyba kényszerülök (nincsenek illúzióim, hogy nem fogok), akkor majd hosszan értekezhetünk, milyen "jó" is nyáron feküdni (pláne egy gyerek mellett).

Tényleg, te most hogyan oldod meg a kistesó felügyeletét, ellátását stb?

Sok-sok kitartást kívánok neked!!!
(én az elmúlt héten bőgtem nagyon, azt hittem ez a terhesség olyan lesz mint a nagykönyvben. Sétálgatok a napfényben és süttetem a pocakom a strandon, miközben a nagyobbik nagyokat fürdik. ..... bilibe lóg a kezem.....)

Na ennyi elég volt belőlem!

Mindenkinek üdv!
Jó pocakosodást!

Kati

Kép

Kép
szakmarinekati

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:33-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

FIAM LESZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Akíra, írtam privit, de én nem látom elment e. Kicsit lelassult nálam a Babanet.
Ha többször küldem el akkor bocs.

Vera, láttam a Blikkben a fiad!!!!

Kati, Ancsa vigyázzatok nagyon magatokra!!!!!!

Pipal, tök ari a pocid Nem is hordós! :)

Megyek pénteken AFP-re. Utána 18 vagy 20. héten UH-ra a kórházba, ahol VHS -re rögzítik a felvételt!!!!!!!!
Olyan izgi!!!!
Ha anyukám végre elengedi a képet az unokájáról, akkor rakok fel képet a kis tökösről!!!!

Kép
Kép
gabi82

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:34-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Tegnap este. Totál megmutatta!!!!!

Kép
Kép
gabi82

Ez a videóból van kivágva. Remélem látszik a lényeg. Azt hiszem az az. De nem vagyok benne biztos.
Kép :oops:

Kép
Kép
gabi82

Sziasztok!

Bocsánat, hogy így eltűntem, de a múlt héten két nap is elszállt amit írtam itt a babanetbe, és egyiket sem pótoltam "mérgemben".
A héten meg hajtás-pajtás van, így a szabadidőm lecsökkent.

Nem sikerült nekem sem mindent visszaolvasni, ezért bocsika...

Elsőként, jobbulást a most betegeskedőknek. Remélem hamaorsan mindannyian meggyógyultok.

Vizsgázók, kitartás és sok sikert, mindjárt itt a vizsgaidőszak vége és a sarokba lehet dobni a könyveket. Nagyon büszkék lehettek magatokra, hogy munka mellett a tanulást is tudjátok vinni, nekem ez már nem menne, sajnos...

Gabi, gratulálok a kisfiadhoz. Most néztem, hogy sok kisfiú fog születni novemberben.... A csajoknak jó dolguk lesz, minden ujjuk jut majd pasi... :D

Harivera, klasszak a srácok, és én is láttam róla a képet a Blikk-ben. Remélem bekerül az első három közé.

Ancsa üdv közöttünk, nagyon sajnálom, hogy fekvésre vagy kényszerülve. Minden elismerésem, vigyázz magadra és mindent tarts be, amit az orvosok mondanak. Nem tudok mást mondani, KITARTÁS!

Hastapi, én is UTÁLOM. A barátnőm, már jelezte, hogy ő szeretné majd megtaperolni..... Hát, ezt még emésztenem kell, de már én előre rettegek... Azt gondoltam, csak nekem okoz ez problémát, de látom, nem vagyok egyedül ezzel.

Második baba várása, nekem is teljesen már mint előszörre volt. Most nekem sincs úgy időm magammal és a babóval foglalkozni. Bár már hozzá is beszélek magamban, átveszem vele munkába jövet a dolgokat, csak tudja mi vár rá... :shock: Aztán már csak este jut nekem is időm, kicsit ráhangolódni. Apropó babamozgás, este mozog a hasam és bár második babás vagyok, kétlem, hogy ez már ő lenne, nekem hihetetlennek tűnik... Vagy régen voltam már terhes... és így nem emlékszem... :D

Szép napot mindenkinek!!!!

Kriszti
Kép
Kép
macsiv

törölve
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ancsa2727 2008.08.15 10:34-kor.

Kép
Bán.Barnabás 2002.12.11.
ancsa2727

Sziasztok!

Gabi: gratulálok a kisfiúhoz! ;)

Héé, tényleg le vannak maradva a kislányok, szóval hajrá-hajrá :))
Remélem Akíra a jövő héten már rózsaszínre is színezhet néhány sort ;)

AFP :
ma voltam, de tőlem csak egy ampulla vért vettek. Szerintetek ez normális? Ja, és két hetet kell várni rá. Gondolom ez máshol is így van.

Szédülés:
képzeljétek, hazafelé a buszon állnom kellett és teljesen rosszul lettem, elsötétedett minden, az utolsó pillanatban adta át egy néni a helyét. Még mindig rosszul vagyok kicsit. :/ Szerinteted mitől lehet?

Hastapi: hát, én már előre rettegek tőle... nem tudom hogy vagytok vele, de miőta babát várok, még nehezebben viselem a puszilgatást meg ölelgetést a család/barátok/ismerősök részéről. Férjecskétől jöhet bármennyi ;)

Judit
Kép
sonny

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?