A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Veronika: anno Bálint is csinált ilzen megfordulást pont a kanapén, írtó büszke voltam rá:) de persze magàtól meg jó kèsön kezdte el. De ez arra volt jó, hogz nem mertem a kanapèn hagyni. Nagyon ügyes, hogy forgatja a fejèt, igenis ez egy nehèz mutatvàny egy elkora gyerektöl.anno Bàlint a cumijàval forgott így és dagadtam a büszkeségtől. Szóval ügyes a kiscsaj.

Egyenlőre hazaengedtek, sokat keményedik, de nem olyan vészes, ma még elintéztem, ami eddig lemaradt: Bálint szandàll kicserélése, meglepi vásárlàs. Úgyhogy jó vagyok, fodrászhoz akartam elmenni, de már nem bírnék ott ülni egy festést, igaz 2hete festettem, de a hormonoktól nagyon nő, és fogalmam sincs mikor jutok el, de anno Bálintnál is így volt, csak az a gond, hogy én sötétbarna vagyok alapből és szőkére festetem barna csíkokkal, így eléggé meglátszik.

OVSZes vérvétel: sikerült már megkapni a leletet, elment érte a futàr, kiküldtek egy valagnyi leletet a dokimhoz, csak az enyémet nem, erre nehezen de átfaxolták, én elküldtem az anesztesnek, elolvasom, nagy betűkkel rajta van, hogy apai vérminta nem érkezett, és nem is küldték el a férjem leletét. Csak az a félelmetes ebben, hogy ha ma Magyarországon vért kell kapnia valakinek sűrgősen, és teszem azt speciálisat, akkor Ők szolgáltatják, persze írtó gyorsan.
Remélem soha nem lesz rá szükségem, de megy fel a pumpám, és a férjmé is. Most hívtak, hogy megvan a férjemé is, de azt máshol vizsgálták, és miután nem vettem fel a nevét, így ők nem írták oda, hogy ez az apa, külön kezelték, de minden ok

KépKép
KépKép
kat78

Hurrrrrrááá Szandi! Innentől babázás ezerrel! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Laptető mit jelent? Ém vagyok a következő?

KépKép
KépKép
kat78

Kat,
akkor meg varunk kicsit Balazsra :)

Ver :evil:

Nekem Palmi leesett a franciaagy kozeperol, ugyhogy Adri vagy a foldon van vagy a kisagyban, csak akkor van "veszelyes" helyen, ha mellette vagyok...

Alexandra,
meselj!! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Kat,
ha akarod, akkor jelentse azt! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

SZiasztok!

Veronika Adri nagyon ügyes kislány! Büszke is lehetsz rá, én is az lennék!!

Csalexandra de szuper!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Várjuk a beszámolót és a képeket is!!!

Kat hát ez a vér mizéria elképesztő... komolyan nem hiszem el, hogy egy ilyen fontos ügyben miért így megy az ügyintézés. Nem csodálom, hogy kezd elegetek lenni!! Mikor kell visszamenned a kórházba?

Én kész vagyok az alsó szint takarításával, kisütöttem egy rakat palacsintát, és most ülök és nézek ki a fejemből. 8) Férjem most végez, elmegy bevásárolni ami még kell a hétvégére, aztán együtt fejezzük be a takarítást. Szép estét mindenkinek!!

Kép
savariaa
Érd

Kat, csak lesek... Hihetetlen, de talán már a végére értetek, most már minden eredményetek megvan, ugye?

Savariaa, ügyes vagy, nálunk Apa a palacsinta-felelős, lehet holnapra megkérem, hogy süssön egy pár(száz) darabot... :) Mert palacsintából sosem elég ugyebár... :wink: Férjed előtt le a kalappal, hogy ennyit segít neked, nagyon rendes tőle.

Veronika, Adri ügyes kiscsaj, nemhiába SzuperAdri! :)

Ma délután elmegyünk a csapathoz edzésre, bemutatjuk az Úrfit, mint leendő mesterüket. Hogy tudják mire számítsanak... :D :D

picuralmos

Sziasztok,
11 órakor megindították a szülést, 13.47-kor megszületett Boti 2660-al.
Idáig az intenzíven volt, most hozták le hozzám.

Kép
Kép
mmc

Mmc, szívből gratulálok Botihoz! Nem is lett kicsi, itt kint meg majd fejlődik, mint a gomba! Miért volt intenzíven? Megfigyelés a biztonság kedvéért??
Pihengessetek!!! Majd várjuk a beszámolót!!! És képet :)

Picúr, mit szólt a csapatához??? Befenyítette őket, rend, csend, fegyelem? :)

Savariaa, látom a takarítás téged is elért!!! Irigykedem az anyósod miatt! :)

Szandra, várjuk a beszámolót és képet!!

Kat, nekem is keményedik rendesen, ráadásul megint belassult....kíváncsi leszek este lesz-e bugi vagy tényleg közeledünk a cél felé :shock:

Nálunk úgy tűnik Zalán allergiás a szúnyogcsípésre.....eddig is hatalmasok lettek a csípései, de most új vádlija nőtt.....akkora, mint egy teniszlabda...és láttam, hogy szúnyog volt

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

mmc, nagyon-nagyon gratulálok Boti születéséhez, ügyesek Voltatok! Látom mégis nagyobb volt mint amit kalkuláltak és gondolom az intenzívre is csak rutinból tették, HURRÁ :lol: Sok boldogságot és puszilunk Benneteket!

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Mmc, nagy gratula nektek! Botinál is bejött a fél kilós "tévedés", mint általában minden babánál. Sok-sok boldogságot nektek!

Picur ránézett a Sensei-re, majd becsukta a szemét és aludt tovább... :D :D A csajok persze elájultak tőle, és értelmetlen gügyögésbe kezdtek... :D

picuralmos

Sziasztok!

Mmc gratulálok! Boti tényleg nem kicsi, és kint meg aztán turbó gyorsasággal fog gyarapodni!!!!! Micsoda nap ez a mai!!!! :D

Picur hát nem is csodálom, hogy elájultak Álmostól, és az érthetetlen gügyögést is jogosnak érzem, hisz sokkot kaptak az ifjú Don Juantól! :lol: :lol: 8)

Sandie sajnálom, hogy Zalán allergiás a szúnyogcsípésre, most olyan sok szúnyog van, és több helyről is ezt hallottam. Azt hittem, csak nálunk van ennyi, mert folyik egy kis patak a telek előtt, de más is panaszkodott. Remélem azért nem lesz súlyos szúnyoginvázió, és gyorsan lelépnek...

Anyósomék mindjárt itt vannak, chilis bab is mindjárt kész. Mostanában olyan étvágytalan vagyok, na jó, ez hazugság, mert inkább úgy fogalmaznék, hogy vannak dolgok amiket szívesen megeszek, de a pörköltökre rá sem tudok nézni. Egyik este fél9kor bevallom a meikből kértem enni, de pssztt.... ne mondjátok el senkinek... 8) 8)

Kép
savariaa
Érd

Mmc: gratula Botihoz. Örülök, hogy minden jól ment.

Beszéltem most a dokival, hogy Balu kezd mocorogni. Mondta, hogy holnap menjek be a Maternity-be ctg-re, ő is bejön és majd dönt, mert vidékre menne hétvégén a családdal, és hétfőn Szabadkán tartana előadást a Születés hetén, majd kedd a tervezett császár, szerdán meg konferenciára megy 4napra Isztambulba. Bálint is így csinálta, pont ennyivel jött előbb, de ő akkor 38+1 volt, holnap Balu 37+4lesz. Sejtésem szerint, ahogy ismerem a dokit, ha picit is kinyíltam és a ctg is mutat egy apró dolgot, akkor nem vár tovább, mondta is, hogy ne egyek

KépKép
KépKép
kat78

Kat, akkor Te leszel holnap??? :) Innentől kezdve minden nap érkezik egy csöppség?? Igen elfoglalt a dokid....szülés után majd nem is lát??

Savariaa, a kajákkal én pont így vagyok....chillis bab nem csúszna le, de a minap én is mekit ettem :oops: apa meg pont most futott el gesztenyéért, mert úgy érzem meghalok, ha nem ehetek egy keveset habbal....anyukám ültette a bogarat a fülembe, mert ma felsorolta, hogy holnap milyen finomságokat hoz....persze gesztenyetorta volt az egyik.....én normál állapotomban is ölni tudnék érte, terhesen meg reszkessen mindenki, aki kiejti a száján a bűvös szót....

Picúr, látod már most bűvöli a csajokat...majd később se jutnak szóhoz csak eldőlnek, mint a zsák :)

Magnoli, hogy vagytok?? Hétfőn már mehettek haza??

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, igen, előreláthatólag hétfőn megyünk haza, és akkor előbb-utóbb mesélek és hozok képet. Szóval mindent ami dukál :wink: Kat, Te leszel a következő?!... :wink: Nagyon drukkolok!

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Nem tudok aludni.... :cry:
Voltam a szokásos pisijáraton és azóta úgy fáj a hólyagom, hogy csak na....ez pont jókor jött itt a végén, ráadásul hétvége is van.....ááááá
Fogalmam sincs mitől jöhetett ez rám, nem hiszem, hogy felfáztam volna...
Remélem rajtam kívül mindenki nyugiban szuszog.....szép álmokat!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, nekem is sokszor volt ilyen, még szülés előtti éjjel is... Én is azt hittem, hogy felfáztam, de kiderült hogy csak Lénárd ugrált (fejelt) a hólyagomon (minden vizelet vizsgálat negatív volt) :shock: És a nemalvás is ismerős :? Ez sajna nem is fog elmúlni, mert mikor már tudnál aludni, addigra nem hagy a "kis síró csomag" :roll:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak most jelentkezem, de hétfőn hajnalban 3:39-kor, 3650g-mal és 56 centivel megszületett Marcika (még jó, hogy az UH kicsi babának mérte :D):) Azóta szoptatógépként üzemelek, néha alszom is. Szerencsére ügyes és lelkes szopizó, teljesen más így szoptatni!!!!!!

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok,
én is egyben még, csak tegnap késő du. óta szédülősen :( De amúgy nagyon élvezem, hogy végre jó levegő van :)

kat, szerintem is hagyd ki a fodrászt. Én is mentem volna még ezen a héten, de már nem mertem bevállalni, hülye parám, hogy ott folyik el a víz, amikor a festék a fejemen van :)
Vérmizéria :(

savariaa, irigylem az energiádat, én egész nap feküdtem tegnap is :)
Érdekes, én napközben bírok enni, de estére, 7 után már képtelen vagyok rá... mekitől amúgy is rosszul vagyok, annyira műanyag, bár attól függ mit eszel ott.

mmc, ú, gyors szülés! A súly is nagyon jó, Lotti 2700 volt. Miért kellett intenzív? Gratula, gyors regenerálódást, írj amikor tudsz!

sandie, nekem is nagyon gyakran van nyilalás a hólyagomba, ami nagyon-nagyon kellemetlen, a baba nyomja szerintem ezerrel :( Olyankor próbálok feküdni, ez ált. akkor van, ha ácsorgok. Remélem azért vissza tudtál aludni!

ú, most értem a végére és látom, amidaalah, nagy-nagy gratula Marcihoz, ú hogy beindultunk :) Írj majd ha lesz pici időd, tök jó hogy így megy a szopi! Szülés? Kórház?

nyákdugó ügyben nem tudok nyilatkozni, én nem is láttam az enyémet anno :)
nusildi

Amidaalah, én talán pont hétfőn kérdeztem, hogy megvagy-e még, erre tessék, mintha ráéreztem volna. Nagy gratula Marcihoz, szép nagy baba lett ő is! :) :) Gyors felépülést kívánunk!

Hányan vagytok még hátra? Ildi, Sandie, Savariaa, Kat, kihagytam még valakit? Most akkor szinte minden napra jut egy "új" baba, de izgalmasan alakul! :)

Picurt tegnap leraktam fél kilenckor, ma fél ötkor kezdett kiabálni kajáért. Nem semmi kölyök, nagyon büszke vagyok rá. Olyan 5 kiló körül van már, lemértük a szobamérlegen Apával. Kedden doki, akkor kiderül a pontos súlya. Kíváncsi vagyok... :)

picuralmos

Amidaalah, nagyon gratulálok és sok boldogságot kívánok Marcihoz! Gratula a szopihoz is, ügyesek vagytok! Majd várjuk a részleteket is :D

Kép
Kép
magnoli

De jo neked Picur, mi nem alszunk egyik ejjel se Adritol... Csak akkor tudok aludni mikor valaki atveszi 2-3 orara...

Ejjel tovabbra is 2 orankent eszik, a pelusozas-etetes-bufiztetessel elmegy egy ora... ott lenne meg egy ora, de azalatt is folyamatosan vagy csuklik vagy nyogdecsel, mindig van valami...

Meg mindig mobilrol vagyok, bocs hogy nem tudok normalisan irni mindenkinek...

Kozben anyukam es ferjem lerobbantak, lazasak, igy en navigalok a ket gyerekkel alvas nelkul 2 napja...

Kép

Kép
sz.veronika

Húúúú, Veronika, elismerésem, hogy bírod egyedül. A párodnak és anyukádnak gyors gyógyulást kívánunk! Nem tudom, hogy hogy van nálatok, de nem tudod magad mellé venni az ágyba? Hátha hamarabb megnyugszik, és tudtok egy kicsit pihenni. Nem hasfájós Adri?

Amikor Picurt hazahoztuk, ugye ő nagyon besárgult, és aluszékony volt, két óránként ennie kellett, az első két-három nap mellettünk aludt a nagy ágyban. Így egyszerűbb volt kicsomagolni a cicit, és a szájába adni félálomban. Utána már áttettük a saját kiságyába, és ott ébresztettem 2 óránként. Egy héttel később, már ébredt, hogy kér enni, 2,5 óránként, aztán beálltunk a 3 órára. Most meg már csak reggel 5 és 6 között ébred enni. Biztos, hogy ha behozza Adri is a súlyát, ő is át fog állni a 3 órás evésre.

A hasfájással megküzdöttünk, lekopogom, talán a harmadik szer használ. Infacol, biztos hallottatok róla. Meg a hasmasszázs, és a lábakat fel, és kinyomni a pukit.

picuralmos

Balázs Péter 2013.05.04. 10.44
3480g. 56cm. 10/10 apgar

KépKép
KépKép
kat78

Amidala, Kat,
gratulaaa! :) Jo egeszseget, sok tejcit! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Picur,
hal istennek a hasa nem faj. Nem is igazan sir, csak mindenfelehangokat ad ki, de azt folyamatosan, eves - alvas kozben is. Hiaba veszem magamhoz az agyba akkor is csinalja... neha nem, ha nagyon melyen bealszik, de az ritka.

Meg a fotelben is probalok vele aludni, hogy a mellkasomon van (hatra lehet donteni, tudnek benne aludni), de ugy is csinalja a hangokat folyamatosan... nagyon fura... remelem elhagyja...

Amugy jol hizik, heti 200 gramm korul, mar 3100 gramm korul lehet, majd merunk pontosat a dokinal jovo heten az egy honapos statuszon.

Amugy felvettem a hangjat hogy a gyerekdokinak meg tudjam mutatni hogyan nyoszorog folyamatosan, kivancsi vagyok van-e valami otlete... van hogy minden levegovetellel nyekken egyet... de 2 perc alatt legalabb egyszer tuti...

Kép

Kép
sz.veronika

Kat, neked is gratula, a 10/10-es APGAR nagyon ritka, legalábbis nekem ezt mondták az itteni kórházban, úgyhogy nagyon büszke lehetsz a kislegényre! :) Gyors gyógyulást és sok-sok tejcit kívánunk!

Veronika, a nyekergő nyelés ismerős, Picur is csinálja, és hozzá még "énekel" is. Én nagyon szeretem hallgatni. Szoktam neki mondani, olyan vagy kisfiam, mint egy rozsdás ólajtó... :D :D De ezt ő csak evés közben produkálja, meg néha még böfizés közben, de utána, ha leteszem aludni, akkor csendben van. Lehet Adri is sokat eszik, és ezért nyöszörög? A hízás nagyon tuti, szépen nődögél a kiscsaj. :)

picuralmos

Kat, nagyon gratulálok Balázshoz és sok boldogságot kívánok Nektek! Majd mesélj, hogy hogyan történt, annyira kíváncsi vagyok! :wink: Puszilunk Benneteket!

Kép
Kép
magnoli

Savaria, holnap várunk ha bejössz a dokidhoz. Nekünk kb. fél 4 és fél 7 között lesz jó, majd légyszi csörgess meg hogy tudjam mikor érkezel. Az elérhetőségeimet megírtam Neked priviben. Várunk :D

Kép
Kép
magnoli

Ezúton szeretnénk közölni veletek hogy kedvesem Fazeka Tímea a mai napon pontban 11:30-kor egy egészséges 3,8kg-os gyönyörű kislánynak adott életet, kit Császár Lucának neveztünk el. A kismama és a gyermek is jól vannak.

Nincs semmilyen szó, amivel ki tudnám fejezni azt a szeretett, amit irántad érzek kedvesem. Köszönöm, hogy megajándékoztál engem egy varázslatosan szép kislánnyal.

Amíg élek szeretni foglak titeket.

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Amidalaah, gratulálok Marci babához, szép méretei vannak, ha majd lesz időd mesélj és tölts fel képet, hátha, a mi babáink is kedvet kapnak :)

Picúr, ez a fiatal úr úgy tökéletes, ahogy van....jaj, nekem Zalán volt ilyen nyugis, evős, alvós...Zétivel meg küzdöttem 4 hónapig.....remélem most ismét Zalán-féle babánk lesz :)

Én változatlanul nem vagyok igazán jól, így a ballagásra sem mentünk. Nem aludtam sokat az éjjel, voltak igen komoly összehúzódásaim, keményedéseim, a fiúk meg korán keltek, mert van egy ablak amin besüt a nap és nem bírják csak a tökéletes sötétséget, úgyhogy újabb feladat került fel a listámra.....éljen a folyton újratöltödő lista :?
A vérnyomásom is ugrál, kába és szédülős vagyok én is.....dagadok is....szülésznővel beszéltem, szerinte ez normális így a végén....pedig most nincs is melegfront.....legszívesebben eldőlnék, mint egy zsák...

Szebb napot mindenkinek!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Valamiért csak most tette fel a még reggeli hozzászólásomat....

Gratula Katnak és Timinek is, nagyon ügyesek voltatok!!! Várjuk a beszámolót és a képeket is!! Pihengessetek amíg tudtok!! puszik mennek anyukáknak és a babáknak is!! Látod Kat a laptető tényleg a következő babát jelentette :) Milyen szép mindkét baba mérete!!!

Kik maradtunk még egyben??? :shock: Ildi, Savariaa??
Vajon ki következik???
Kíváncsi leszek, ha kihúzom hétfő reggelig, akkor lesz-e valami változás vagy még mindig nullára leszek kinyílva :?

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Köszönöm a gratulációkat, és én is gratulálok mindenkinek aki közben megszült!!!!!! Sajnos nem tudok mindenkinek gratulálni, mert gyorsolvasásban vagyok és elvesztettem a fonalat... :S Nem akarunk vmi táblázatot csinálni?

Vasárnap még akartam is írni, hogy milyen jó kis topic ez, ahol a legtöbb baba kivárja az idejét, de legalábbis a májust, aztán inkább kitöröltem, nehogy elkiabáljam :) De úgy látom most minden baba megindult kifelé :)

A szülést kicsit nehezebben éltem most meg, azért megérezni azt a 0,5 kg többletet . Nagyon vicces, de Bence is, és én is a 39+0ra, hétfőn hajnalban születtünk... Marcinál 0:35-kor ébredtem vmi fájásszerűségre, kicsit furcsa volt, és 1 óra múlva is nehezünkre esett eldönteni, hogy ez szülési vagy csak jóslófájás-e. Ha leültem 4-7 percesek lettek a fájások, ha álltam 3... Azért bementünk a kórházba, 8cm-es méhszájjal. Ott ugye ctg (na azt nagyon nehezen viseltem, nem tudtam kedvemre sétálgatni), majd 10cm-es méhszájjal burkot repesztettek... Az nagyon szuper volt!!!!!! A kitolás kicsit nehezen ment, sokkal jobban fájt mint Bencénél, és amikor kint félig a feje kimaradt egy fájás.... :S Doki enyhén megmasszírozta Marcit, aki azonnal be is indult és 3:39 kibújt Gátmetszés nem kellett, de kicsit repedtem illetve pont ott ahol Bencénél is jobban sérültem most újra (nem mennék bele a részletekbe, de már most nagyon jól gyógyul és nem okozott problémát). A szülésznő sikeresen mellre tette, oldalt fekve, én azt hittem erre nem vagyok képes . Szóval összességében nagyon szuper volt! A kórházat is nagyon jól viseltem, így kevés problémával, szuper szobatárs váltásokkal kipihentem magam!!!!!! (A múltkor azt hittem végkimerülés miatt nem engednek ki :D). Itthon Bence nagyon cuki Marcival, kicsit remélem, hogy így is marad Mondjuk az első este kijelentette, hogy ő menne a nagyszüleihez aludni, pont itt voltak, és el is vitték, ez furcsa volt, de jól jött.

Kép

Kép
amidaalah

Csicsi, fogadjátok gratulációnkat Luca születése alkalmából, sok boldogságot kívánunk Nektek! Párodnak köszönjük az értésítést és a könnyekig megható vallomást, ez igen! :wink: Amint lesz erőd hozzá, várjuk a részletes beszámolót az eseményekről :lol: Sok puszi!

Kép
Kép
magnoli

Csicsi: gratulàlok Luca babàhoz!
Mi egèsz jól vagyunk. Próbàltam képet feltölteni, de nem memt, majd Apa gépéről. Egy kicsit hasonlít csak Bálintra. Anyum szerint hurkàs a tarkója. Màr akkor felordított, amikor kiemelték, ès az összes műtős csajszi felkiálltott, hogy milyen nagy.
Reggel bejöttünk ctg-re, ahol màr èreztem, hogy nem stimmel valami. Az ügyeletes orvos simán elengedett, majd megkérdezte mit keresek itt, mondtam, hogy ez egy program császár lesz, de olyan, mintha korábban jönne, erre ő: ja, császár, akkor ne menjen sehova. Kicsit fejetlenség volt itt, mert az ügyeletes szülésznő ma volt itt másodszor, és az első napján nem volt semmi, ma meg én voltam a 3.gyorscsászár. Az anesztesem, aki szeretek, és akivel beszéltem vidéken, valaki más volt, a doki, aki ügyeletes az egy izraeli, aki nem beszèl túl jól magyaru. Na, ezektől nem lettem megnyugtatva. De volt egy rutinos anesztes asszisztens, aki átvette a vezetést, ami megnyugtató volt. 9kor jött a dokim, és azt mondta ezt hívják beindult szülésnek, szóval strat. Akkor mentem az előkészítőbe. Nem kaptam beöntést, profin bekötötték az infúziót, ami előtt vettem vért. Megittam azt a sós savlekötőt, és irány a műtő. Az anesztes doki, is igen kedves volt. 10.25kor szúrt, ami vele is zökkenőmentes volt, és Balu 10.45 kor már kint volt. A műtét túlélhető, de jobban szeretek inkább fagyizni, de kb. Fél12kor már a szobánkba voltunk. Balut egyszer kihozták, a mellkasomra tették, de nem szopizott csak megnyugodott, azóta alszik. A műtőbe férjem hozta be Balut egy kicsit. Kaptam oxitocint, ami szar volt, meg 3csomag infúziót. Hamar elkezdtem érezni a lábam, meg kicsit kába voltam,mert a műtétkor kaptam ilyen fájdalom csillapító meg álmosító koktélt, amitől még bágyadt voltam. Este 6kor talpra állítottak, sokkal jobban ment, mint Bálinttal. Meg is fürödtem, kivették a katétert. Most egész jól vagyok, amin meg is lepődtem. Kapta, enni: üres leves, krumplipüré, írtóra örültem neki. Balu azota alszik, de még behozzák az első szopira.
Eléggé felfoghatatlan a dolog, de írtó jó érzés két pasi Mamája lenni

KépKép
KépKép
kat78

Óóóóóó, Csicsi, nektek is gratulálunk! A vallomásra nincs is szó, nagyon megható! Gyors gyógyulást kívánunk neked, és sok-sok boldogságot a családnak! :)

picuralmos

Gratulalok minden ujdonsult Anyukanak! Ez a het jo sok babat hozott! Es meg nincs vege... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Ú, nem semmi, hogy beindultatok :D

Mindenkinek jó babázást, gyors regenerálódást, gyors hazamenetelt kívánok!

Luca apukája, köszönjük az információt és gratulálunk a kisbabához! :) Nem semmi a súlya :)

sandie, mi még egyben vagyunk :) Szédülésed elmúlt?

Mindenkinek boldog Anyák Napját! :)
nusildi

Ildi, még egyben, bár ma egész éjjel a szülésről álmodtam....mindig félve mentem ki a wc-re....
Szédülés most nincs, tegnap volt magas vérnyomással, dagadással...rólam már nem megy le a víz....holnap reggel 7-kor megint vizsgálat és nst....remélem lesz változás és elmozdulunk a 3100-ról, különben azt hiszem én megint elviszem a 41. hétig.....miért nem akarnak belőlem sose előkerülni :roll:

Azt álmodtam, hogy anyósom a szülést követően egy cellába zárt...mivel már máshol állítólag nem volt hely és hogy onnan csak 4 hét múlva lehet kijönni........szerintetek?? :lol: Ez minden érzésemet kifejezi vele kapcsolatban :D Holtourist, csak oda 8)

Boldog anyák napját mindenkinek!!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Magnoli, MMC, Amidaalah, Kat, Csicsi ezer gratula nektek!! Sok boldogságot a babákhoz!! :D
Úhh, de lemaradtam mindenről!!!!

Magnoli, a seb monnyon le, te pedig gyógyulj meg sebesen! Mindjárt itt a hétfő és jöhettek haza, éljen! Képeket a kismanóról! :D

MMC, de jó, hogy ti is túl vagytok rajta, neked ez akkor tényleg alkati kérdés lehet, de a lényeg, hogy Botival is minden rendben!! Puszi a kis csöppnek - aki egyáltalán nem is olyan csöpp! :D

Amidaalah, Marcika de szép sudár termet! Gratulálok szívből, és éljen a tej!! Marci egy igazi mintababa, remélem marad is! Köszönet a történetért, így leírva nem hangzik rosszul, örülök, hogy szép élmény volt neked is! :)

Kat, 10/10 nem semmi!! És köszi a képet, Balu egy kis tündérmanó!!! Haha, jobban szereted a fagyizást, mint a császárt? :lol: Azért nagy megkönnyebbülés, hogy minden jól ment és főleg, hogy jól érzed magad - maradjon is így!!

Csicsi, Luca baba is szép nagyra sikerült, gratulálok nektek - és köszönjük apának a jelentést!!

Csalexandra, de jó, hogy téged pedig kiengedtek!! Milyen otthon??? Hogy telnek a napok, éjszakák?

Jaj micsoda jó hírek!! Annyira sajnálom, hogy alig jutok géphez - mi most költözünk ezerrel és az "utolsó" simításokon ügyködöm - most meg csak nézek, hogy mi minden csoda történik itten!! :D

Mmc, én is anno semicillint kaptam, el is múlt tőle a bacim. Majd most szerdán megyek ismét, azt hiszem, lesz egy ellenőrző kenet megint. Én is úgy tudtam, hogy a babának csak akkor kell antibiotikum, ha a szülés alatt nincs idő intravénásan megkapni a szükséges (két?) adagot.
Jaj, most olvasom, hogy ijesztgettek a kórházban...
Ah és most olvasom, hogy aggodalomra semmi ok! ;)

Ildi, sajnálom, hogy visszajött a strepto :( Olyan nyomi egy baktérium... A korai nyílásra nekem azt mondták, hogy a baci okozta folyamatos gyulladás miatt alakul ki, illetve a burkot is egyre vékonyítja, ezért okozhat koraszülést. Remélem semmi ilyesmi nem játszik nálad!! Gyógyulj meg!

Savariaa, pedig azt hittem, május 24-gyel én vagyok a nemhivatalos utolsó. :D Előtejet akkor sem találsz, ha a meleg zuhany után kicsit "nyomást gyakorolsz"? Én nemrég vettem észre, hogy akkor van valami - mennyiségre még egy csepp sem, de valami. :lol:

Veronika, szupercuki ez a kép, Adri nagyon tud pózolni!! :lol: Szuperadri most gyorsan repül, ezért kell mindkét kezét feltartania. :) Jaj de megnézném azt a hasrafordulást is, kis sajtkukac! Én még nem értek hozzá, de ez azért elég jó mutatvány egy háromhetestől, nem?
Jobbulást kívánok anyukádnak és a férjednek is, ez nem jött túl jókor... :( Tarts ki!!! Küldök egy kis energiát, jó?

Picur, Álmos továbbra is zabálnivaló, jól látom, hogy eléggé anyára hasonlít? 5 kiló? Vow de szépen nő! A szép és a növés egyaránt hangsúlyos! ;)
Amúgy engem kihagytál a sorból, de jogos, mert jól el vagyok tűnve!

Sandie, én is elkezdtem pár napja vizesedni, van rá ötletetek??? :( A vérnyomásom nem magasabb, de a lábfejem hurka-kolbász, és persze az összes cipőm szűk...
Álmod anyóssal :lol: Remélem nincs cella a kórházban! :)

Kat, Csicsi - nyákdugó!!! Akkor az tényleg az volt. :D :D Kat, sajnálom ezt az ovsz-es kálváriát, de minden jó, ha vége jó! Meglehet, ez a kis idegeskedés hozta ki Balut?? ;)

Én most kicsit elképedtem, hogy tényleg mindenki megszül most, a hónap elején? Én még nem igazán szeretnék, még egy két hétre azért számítanék... Még korai is (37. hetet épp csak betöltöttük, azt sem tudom, mekkora lehet babó, mert nálunk most jön még csak az UH). És persze jó lenne legalább nagyjából elkészülni és főleg felkészülni. Lesz olyan pillanat, amikor azt mondom majd, most már jöhetsz, kicsi kincsem? Bár legalább a kórházi pakkok szorgalmasan gyűlnek és van egy to do listám is - elég hosszú, de legalább megnyugtat, hogy van. :D

Boldog anyák napját NEKTEK!!!

Puszi, b.

Kép
bozza

Sziasztok Lányok! :)

Szép-köszöntős-virágos anyák napját nekünk! Ez de fura, hogy már "érintett" vagyok... :)

Bozza, ne haragudj, hogy kihagytalak a sorból! Köszi a bókot, többen mondták, hogy rám hasonlít, de azért az apja is bőven benne van, pl. a szeme színe, a füle, az alkata, na meg nyaktól lefelé teljesen... :D :D

A vizesedés majd a szülés után elmúlik, addig papucs, vagy mezítláb. Mást nem nagyon lehet tenni, ha nincs más egészségügyi oka.

Ildi, hajrá, mondtam, hogy húzod még, Nándi nem siet szerencsére.

Sandie, ilyen álmot... :D :D Jobban vagy?

picuralmos

Sziasztok Lányok!

Először is nagyon -nagyon nagy GRATULÁCIÓ minden újdonsült anyukának és babócának!!!!Isten Hozott minden csöppséget :) !!!!

Köszönöm nektek a sok gratulációt!
Minden rendben van nálunk,mindketten jól vagyunk.
Minden nap azon aggódok hogy van e elég tejem a picinek :). Gyönyörű kislány,Apával odáig vagyunk érte. Szép,nyugodt baba. ( lekopogom).
Ma éjjel kicsit sűrűbben 2 óránként felkelt enni...( itt indult be a parám,mi van ha kevés a tejem). Has fájásra ti mit ajánlotok? Nem komoly annyira a pocifájás,de sokat erőlködik mire kijön a puki.

Jó itthon lenni,hármasban. :D Volt már a doki nálunk ,makk egészséges a kicsi :D !
Képzeljétek a doki azt mondta hogy kivihetem a levegőre már most . Nem túl pici ő még ehhez?

Kép
csalexandra
Sopron

Boldog Anyák napját mindenkinek :D !!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Boldog anyák napját!

Csalexandra: hasfàjás: nekünk anno a meleg segített, azaz meggymagpárna melegítve, vagy só melegítve textilzsákba, azt a pocijára és betakartuk egy polár takaróval, hogy melegen tartsa, iapgaz akkor tél volt. Meg a pihenőszékbe tettük, ott egy kicsit görnyedve ült. Vagy a masszírozás, lábnyomogatás. Mi minden vackot kipróbáltunk: espumisan csepp, infacol, grape water, most jött ki és soakan esküsznek rà: biogaia, de szerintem az idő segít a dolgon

A streptoccoccusosoknak: kórháza válogatja, nekem januárban volt, és kaptam rá antibiotikumot, és van negatív kenet, de most vittèk el Balut vérvételre, hogy megnézzék mi a helyzet, és várjuk az eredményt.

Most volt itt a gyerekorvos eddig Balu csak aludt, ha mellre tettek küzdött rajta, kiderült le van tapadva a nyelve, amit felvágtak( csak a szó durva, ez egy hártya ideg nélkül, meg sem nyikkan) kiváncsi vagyok most menni fog e neki

KépKép
KépKép
kat78

Szandra, az elején 2-2.5 óránként esznek, ez így természetes, ha kibírja két etetés között, akkor van elég tejed, majd a heti mérés megmutatja, hogy mennyit fejlődik.....meg a pisis és kakis pelenkákat nézd, ah van elég, akkor minden ok :)
Levegőre kivihetitek, hiszen haza is hoztátok a kórházból valahogy...csak megfelelően fel kell öltöztetni, hogy ne fújja meg a szél....nem kell először órákra, csak mondjuk 10-15 percre, aztán majd szépen növelni az adagot...Hasfájásra először próbáljatok masszírozni vagy tornázni, ha nem visít a drága, akkor én még nem adnék 'szereket', meg próbáld figyelni, hogy mondjuk mit ettél, nem az zavarja-e meg, vagy böfizett-e eleget, az is okozhatja, ha kevés ideig volt büfiztetve.....majd kialakul! :)

Kat, remélem menni fog a szopizás! Bálint látta már a kistesót? Mit szólt hozzá??

'Szerencsére' ma apánkon jön ki valamiféle nyavalya....kezd náthás lenni és fel sem lehet ébreszteni....remélem összekapja magát, ha szülni kell :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Szandi, elég a tejed, nyugi! :) 2 óránként eszik, az teljesen jó, csak közben tudj pihenni egy kicsit, mert ott lehet "kibukni", amikor már hullafáradt az ember lánya.

Az első három hétben nálunk sem volt hasfájás, csak után indult el, a doki is mondta, hogy onnantól kezd "érdekessé" válni a dolog, ezért ő alapból úgy jött hozzánk, hogy hozta a recepteket, közte volt a görcsoldó. Először csak néztem... Ha nem segít a torna, akkor nálunk az Infacol jött be, de ahány baba, annyi csepp. Van sokféle, nekünk ez volt a harmadik, és lekopogom, azóta napközben is simán le tudjuk tenni, és nyugodtan alszik.

Levegőzés, persze, csak legyen felöltöztetve (nekem azt mondták, hogy sapka mindig legyen, nap ellen, szél ellen, minden ellen), mi is kivittük már 1 hetesen, pedig akkor még cudar idő volt, viszont a friss levegő meg kell a babának is, és persze anyának is. Meglátod jól fog esni! :)

Kat, akkor te majd mondhatod a gyereknek kamaszkorában: "kisfiam, igen felvágták a nyelved!" :D :D

Sandie, párodnak gyors gyógyulást, taknyosan nem illik szülni menni, mondd meg neki! ;)

picuralmos

Itt vannak az első képek!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Szandi, nekem meg a védőnő 3-4 hetesen mondta, hogy kivihetem :S Bencével, novemberi szép időben pár naposan kivittük, úgyhogy most is voltunk már a kertben. Nem értem miért ez a 3-4 hét, a védőnőm azzal magyarázta, hogy megterhelik őket a szokatlan zajok, ingerek, na de általában úgyis alszik... Meg a nagyobbal akkor ne is menjünk addig sehová??

Picur, a sab simplexet nem próbáltátok? nekünk az jött be és olcsóbb volt az infacolnál. Meg amiket Kat írt is jók!! Plusz mellkasra tevés is segít melegíteni a pocakját, és így a szívverést is hallja.

Mi jól vagyunk, Marci sokat van cicin, van, hogy 3 órán keresztül 20 percenként, utána alszik egy nagyot. Csinálja a tejcit magának :) Remélem ha lesz elég akkor beáll ritkább szopikra, mert ha 3an leszünk itthon Bencére nem marad időm :(
Jövő hét az óvodai beiratkozás, még nem tudjuk hogy menjünk.

Kép

Kép
amidaalah

Balunak adni kellett cukros vizet. Folyamatosan alszik, nem egy cici-bajnok, pedig van előtejem. Rákap, szív egyet, majd bealszik. Leesett a vércukra, ezért kapott cukros vizet, de azt sem szívta nagy intenzítással. Nem sír, alszik. Remélem azért felélénkül, kicsit aggódós így.
Bálint még nem látta, a férjem bent van velem végig, talán holnap, nem mondták neki, szerintem kicsi még és jobban felkavarná csak.

Most ez a kaja mentesség, állandó alvás zavar csak.

KépKép
KépKép
kat78

Ti méritek, hogy mennyit esznek?

Kép

Kép
amidaalah

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?