Sziasztok!
Először kicsit önző leszek, és magunkról írok, de aztán reagálok is.
Köszönjük a drukkokat! Tudtam én, hogy ennek a topicnak nagy ereje van, ha egy kis szorításra van szükség. Na meg jó a védőangyalunk is. A helyzet: Apunak nem gégerákja, hanem nyelvgyökrákja (még nem is hallottam róla) van. Az uh nem mutatott áttétet sehova, de a tegnapi műtét alatt kiderült, hogy van, de csak a garaton. A szövettani eredmény két hét múlva lesz meg, akkor kiderül, hogy milyen további kezelések kellenek. Az biztos, hogy teljes eltávolító műtétre lesz szükség, amikor is ideiglenes gégemetszést is végeznek addig, amíg a seb teljesen be nem gyógyul, a többi meg kiderül. Szóval, van okunk a bizakodásra.
Van egy másik dolog is, amit még nem írtam Nektek, mert senkit nem akartam megrémiszteni, elszomorítani, de végül ez is jól alakult.
Amikor Botit hazavihettük a kórházból a csecsemősök felhívták a figyelmünket, hogy van egy fontos bejegyzés a kiskönyvébe, amit szem előtt kell tartanunk, de ne ijedjünk meg. Ez a következő szöveg volt:"OAE hallást nem mutatott!" Kaptunk egy A4-s papírt is, amin rajta volt, hogy 3 hónapos korban kontroll, hogyan figyelhetjük, hogy mégis hall-e a gyerek illetve hogyan neveljük a siket gyermeket az első 3 hónapban. Mondanom sem kell a teljes kétségbebesés lett úrrá rajtunk, és az eltelt 3 és fél hónapban szinte kényszeresen zörögtünk és csapkodtunk a gyerek mellett. Gyakran össze sem rezzent, de az gyakoribb volt, hogy odafigyelt a hangra vagy összeszorította a szemét, ha megijedt egy erős zajtól. Mivel így reagált joggal bíztunk a téves diagnózisban. És igazunk lett! Tegnap voltunk Audiológián, ahol megállapították, hogy "OAE mindkét oldalon tökéletes hallást mutat!" Nagyon megkönnyebbültünk és most iszonyatosan boldogok vagyunk!
Amíg otthon voltunk az egyik ismerős ortopéd orvos megcsinálta Botinál a 4 hós csípőszűrést is. Kicsit kötött az ízület, de tornával javítható és nem kell sem terpeszbetét, sem kengyel. Mutatott egy sor tornagyakorlatot is, amivel intenzívebb mozgásra lehet késztetni a gyereket illetve segít megelőzni a későbbi dyslexia, dysgraphia és testvérei kialakulását. Ezzel lehet fejleszteni az asszociációs pályákat a két félteke között. Ezekkel a gyakorlatokkal fejlesztjük a gyerek koordinációját, ami a későbbi írás, számolás, koncentráció kialakulásánál fog kelleni. Szóval Eisteint képzünk.

Ki hitte volna, hogy mire nem jók a tornagyakorlatok!?
Mostanában azért parázok, mert sokat alszik a gyerek éjszaka. Este 9-kor már alszik, reggel 6-kor ébred enni, utána alszik tovább 9-10-ig. Tiszta görcs vagyok, hogy ez jó-e így? Mondjuk napközben nem alszik sokat.
A keresztelő nagyon jól sikerült. Mi evangélikusok vagyunk. Boti is jól bírta, bár a végére kicsit beleunt és nyűglődött. A keresztanyjától kapott öltönyt, abban feszített. Annyira cuki volt!

Teszek fel majd képeket is.
Hajam nekem is csomókban hullik, megy is miatta a nyafogás.

Boti szintén fulladásig töm mindent a szájába és mindig tiszta nyál.
JuditK! Hatalmas gratula! Nagyon-nagyon ügyi vagy!
Márti! Álometetés??? Csak nem suttogó módszer???

Nálunk nagyon bevált egy csomó minden, bár napirendünk nincs.

Fúj-fúj anyóspajtás!
Jim! Nem hiszem el, hogy még álmodban sem képes békén hagyni az ex!
Látom gyarapszik a "kis" csapat! Üdv az újaknak!