A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 márciusi babák

oh, egy kukkoló :shock: szia ada!

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

cicin lógás nálunk is szinte egész napos program.

én most mei-tai-ozom inkább, gyorsabbnak tűnik.

Tegnap és még ma sem volt kakink. Nem is tudom, hogy hányadik napnál tartunk, ilyen még sosem volt, biztos mindent hasznosít a csaj. Mindegy, legalább nem kell annyit sikálni a pelust :D

nemlajos: klasz lett a szoba. kreatívkodj csak, mi meg dicsérünk :D

Hát ez a Krisztián baba meg kész :D

Hűű megyek, mert megég az egyben fasírtom

Kép

Kép
pgyöngyi

Nemlajos: dehogynem dícsérlek :)
Anyós tegnap varrt Levinek oviszsákot és rájöttem én is tudok varrni, csak lusta vagyok és nincs gépem, szóval most annak a beszerzése lesz a projekt :) remélem nagyim nekem adja a nagypapám gépét.

Kukli: nem tudom, hoyg csak a többlet jön-e ki, de ha igen, akkor viszont rengeteg a tejem és nem értem miért akar még többet enni, amikor már tele van. néha úgy tünik, mintha több jönne ki, mint ami bemegy. Persze a hizásából ítélve ez nem lehet így.
Tündériek a gyerkőcök és Katának a szeme valóban pasigyilkos lesz :) Botié meg bugyihuzogató :) :oops:

Lili is néha már ráindul Levi autóira, szerintem nemsokára lesznek balhék. Lilike már időnként feltolja magát 4kézlábra és bravúrosan kúszik a játékok után :)

Szopi: én Levit 13 hónapos koráig szoptattam, pedig 5 hónaposan már kint voltak az első fogacskái. Egyszer harapott csak meg, sőt mondhatom amit a fogak kijövetele elött csinált (rágcsálás) rosszabb volt sokkal. Lili is mostanában kezdet el harapdálni, lehet, hogy ez már egy jel, mert jó kemény is már az ínye.
Én addig fogom Lilit szoptatni, amíg Ő igényli.

ada: én sem okoskodásnak szánom: de ha nem lenne elég tápláló (kalóriadús) a tej, akkor nem is hízna a gyerek, nem?
Nekem annó Levinél a 4 hónapos tanácsadáson mondta a doki, hogy most már kezdjek hozzátáplálni, mert már biztos nem elég a tej a gyereknek (heti(!) 200-250 g-at hízott). mondtam jó, de Levi csak 5 és fél hónaposan kapott elöször almát, mert akkor már követelte magának. és akkora lassult le a hízása (2 hét alatt 100 g)
Lili lassan fog kapni kóstolót, de csak azért mert őt is kezdi érdekelni az étel. De én még várok vele 2-3 hetet. (egyrész jól hízik Lili a bukások ellenére, másrészt jön a szülinapom és arra "rendeltem" botmixert, mert a régi bekrepált :) )

Papillon: szerintem nem teszed rosszul, amig jól fejlődik a gyerek nincs szüksége másra

Na én is jól kiokoskodtam magam, pedig nem is sikerült aludnom. A kisasszonyban továbbra is müködik a radar :) :lol:

Kép

Kép
gabka77

Sziasztok!

Na akkor én is okoskodok egy kicsit. :)
Adának igaza van, 4-5 hónaposan már nem olyan tápláló a tej, mint az elején volt. Ezért van az, hogy az ilyenkor normális napi 5 kajálás helyett, 9-10szer lógnak a cicin. Viszont éppen ezért hiznak is, mert többször esznek.
A WHO nem véletlenül ajánlja, hogy 6 hónap után az anyatejes babáknak is el kell kezdeni a ht-át. Bár az még egy hónap, az igaz.
És természetesen mindenki maga dönti el, hogy mikor kezd mást is adni, viszont igy vállalni kell az esetleges éjszakai keléseket, meg a nappali 2-3 órás evéseket....
Sajnos nekem nem volt választásom, hogy miként döntök :(
Vendég

Szia Ada!
Jól meglepődtem azon,amit írtál :shock: Most legyen okos az ember.Lara a 4 hóson 7650 volt és 66,5 centi.51 centivel és 3400 grammal született.havi 1 kilót hízik még most is :shock: Ráadásul én nagyon félek adni neki bármit azok után,hogy a forralt víztől is fájt a hasa :roll:

Kép
Kép
zazzy

Lányok, egy másik topikban is erről panaszkodnak a mamák, hogy folyton cicin lógnak a gyerkőcök.
Abban a topikban van 4 hetestől a nyolc hósig, úgyhogy nyugi.
Amilyen hülye idő van...

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Lilla!
Ez mindjárt megnyugtatóbb,köszi! :wink:

Kép
Kép
zazzy

Sziasztok!

Én is kukkollak benneteket egy ideje, mióta az áprilisiak zárt topikba mentek át (őket is csak kukkoltam). Nagyon jó ez a csapat itt, hasznos és szórakoztató is titeket olvasni.

Zazzy által felvetett témához szólnék hozzá. Az én kislányom 3 héttel fiatalabb Laránál és most 8 kiló :shock: Ő 4 kilóval született, és havi 1 kilót hízik ő is. A mi gyerekdokink szerint ez nem gond, sok a tejem és tápláló, Julcsi meg imád enni. Csak cicit kap, mást (vizet próbáltam) el sem fogad. Sosem tudja, mikor kell abbahagyni, ezért sokat bukik már születése óta, és még mindig. Kb 1-2 hete ő is gyakrabban kér enni, már majdnem átaludta az éjszakát, most meg minimum kétszer kelünk. Múlt héten egyik nap 12 szopi volt :shock: Én sem értem teljesen, hogy van ez. Ha már nem olyan tápláló a tejem, akkor a hízás miért nem lassul? Én 4 hósan még nem akartam hozzátápizni, de lehet el kell kezdeni? Vagy marad a kétóránkénti szopi meg az éjszakai kelések? Kíváncsi vagyok mit mond majd a dokinénink a jövő heti 4 hós vizsgálaton :roll:

Remélem nem haragszotok, hogy belekotyogtam. Rakok fel fotót a kis vasgyúró kisasszonyról.

üdv
Zita

Kép Kép

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Hű, most olvasom mit írt Lilla. Ez logikusnak tűnik. Azért én még megvárom a jövő heti dokinéni látogatást, és ha ő is javasolja, akkor lehet elkezdünk gyümizni. Végülis most annyi finom friss gyümi van :roll:

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

jaj, de szép ez a kis Julcsi baba! :D
Ada, Zita, üdv itt (jesszus, mennyi kukkoló! :shock: )

Ilda, Döme, Bercel, Huba és Borsa

Kép

Kép

Kép

Kép
nemlajos

Szasztok kukkolók is!!! :oops:

Lizi ma még csak 3szor evett!!! Csak hogy rontsam a statisztikát :twisted: és állandóan kínálom... amúgy ő keveset eszik, sokat sz@rik és jól hízik! Most légy okos :lol: :lol: :lol:

ZITA!!! Mekkora karhurkák! Sztem te ráérsz a hozzátápival, hacsak nem akarod fogyasztani, mert akkor bizony az anyatejen jól hízók elkezdenek fogyni.... ahogy már más is említette itt :?

Kati&Lizi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
papillon
Budapest XV. kerület

Sziasztok!

Nagyon nehéz lesz úgy írnom, hogy senkit ne sértsek meg... :(

Nem tudom, mi ez a nagy sietség a "hozzátáplálásra" meg szopi kiváltására meg stb. :(
Főleg olyanoknál, akiknél tényleg semmi aggódni való nincs, mert ugye a heti gyarapodás a minimum 12 dkg - kb. 20 dkg... amit sztem mindenki szépen "teljesít".
Persze, hogy lelassul a hízás... elkezdenek intenzívebben mozogni, nagyon intenzív a fizikai, idegrendszeri fejlődés, ők sem kis gépek, egyszer így, egyszer úgy működnek, hol éhesebbek, hol szomjasabbak, hol éberebbek, hol aluszékonyabbak.

Ettől a "már nem hízlaló a tej, nincs semmi tápértéke" szövegtől kissé kiakadok... :roll: A védőnő/doki a 30 évvel ezelőtti tankönyvekből mondja fel a szöveget???

A heti minimum 12 dkg-os hízásra szükség van, de fehérjére és szénhidrátra első sorban. Ez is az idegrendszeri fejlődéshez szükséges most nagyon. Ahogy kedvenc gyerekdokim mondta "hogy ne csak ügyes legyen, hanem okos is" (most alakulnak ki az agyban a sejtek közötti kapcsolatok... laikusan megfogalmazva: minnél sűrűbb lesz, annál jobb :) )

Az anyatejes táplálásnak az is feladata lenne, hogy a bélrendszerben kialakuljon a saját "jóbaktérium" flóra, ami az immunrendszer egyik alapja. Ezt, az anyatejjel kialakuló védelmet minden egyéb hozzá itatás/táplálás rombolja, lemossa. (Erre szakemberek azt mondták, hogy minimum 2 hetes kizárólagos anyatejes táplálás kell ahhoz, hogy ez a védelem helyreálljon... akár egy teáztatás után is.)
Ezt az immunrendszert kialakító védelmet egyik tápszer sem tudja helyettesíteni. persze, egyre korszerűbb tápszerek vannak, de végeredményben mindegyik tehéntej alapú, "darabolhatják" a fehérje méretét, meg adhatnak hozzá vitaminokat meg "bifiduszt", mégsem közelíti meg az anyatej tökéletességét.

A hozzátáplálás már tényleg azt jelenti, hogy új ízek, állagok bevezetése következik. De ennek az lenne a lényege, hogy igény szerinti szoptatás UTÁN, amennyit a baba igényel. Figyelembe véve azt, hogy utána a bevitt új tápanyaggal mit tud kezdeni. Mert amíg a 2 kanál almát ugyanolyan formában megtalálni a pelenkában az anyatejes kakiban, addig azt jelenti, hogy az emésztőrendszere még éretlen a feldolgozására. Ezért mondják a fokozatos bevezetést, az egyszerre csak egy új ízt, és azt, hogy ha nem emészti meg, (vagy már eleve a kanalat elutasítja, vagy automikusan kilöki a nyelvével az új ennivalót - ez pl. egy veleszületett reflex), ez arra utal, hogy még nem érett meg rá, kb. 1 hétig pihi, aztán újra próbálás. A gyümölcsöktől nem fog hízni egy gyerek sem. Ill. súlyban csak addig ér vmit, amíg nem távozik, többnyire emésztetlenül ;)
Ízeket megszoknia meg nem kell. Az anyatejnek változó az íze, az anya táplálkozása befolyásolja. Úgyhogy változatos táplálkozás mellett a baba is változatos ízekhez szokik hozzá anyatejen keresztül.

A 6 hónap az immunrendszer és az idegrendszer fejlődésénél is vhogy vmi határ. (nem vagyok neonatológus.. de az orvos, akiben messzemenőkig megbízom, ő az, minden okosság, amit most gagyarászok, tőle tanult ....)

Az anyatejben ráadásul pont ilyenkor nő meg újra az immunanyagok aránya, amikor a környezet felfedezése (mindent szájba vesz, megfogdos, elkezd kúszni, mászni) egyre intenzívebb lesz.

Sok anyatejes babát ismerek, akik csupán tejtől döbbenetes hízást produkáltak az elején. De ez a súlygyarapodás lelassul - teljesen természetes módon. Nem véletlenül mondják, hogy ált. a születési súlyukat 6 hónapos korra duplázzák, 1 éves korra háromszorozzák meg a babák. Enyém lányaim persze nem ezt a tábort gyarapították (a fiam igen :) ). Viszont mindegyik olyan mozgékony volt, hogy nem is csodálkoztunk, hogy nem rohamos a gyarapodás. (1-1- havi kevésbé hízás nem mérvadó... mármint havi 1 méréssel. Mértetek már le egy jól tele termelt pelust? Érdemes ;) ) Mondjuk a lényeg akkor is az, hogy fogyni viszont semmiképp ne fogyjon a baba... Éhezni egy baba sem éhezhet...

Persze a saját babáját mindenki úgy nevelgeti, eteti, ahogy akarja. Amit most leírtam, egy vélemény, amit én 100%-ig elfogadtam, én így csinálom.. ettől még jogában van mindenkinek máshogy csinálni ;)

Hasonló "verseny" lesz gondolom a kinek a babája mikor fordul/kúszik/mászik/áll fel/indul el. Első gyereknél nagyon büszke voltam, hogy az én kis zsenim pillanatok alatt lezavarta a fázisokat, 2-3 hétig forgolódott, aztán 2-3 hónapig kúszott, onnantól négykézláb száguldás, 11 hónaposan önjárás, bárhol felállt kapaszkodás nélkül. Na iskolás korára szembesültünk azzal, hogy bizony ilyen tempó mellett "beragadt" jópár veleszületett ill. csecsemőkori reflex, amiknek le kellett volna épülni ahhoz, hogy a "felnőtt" reflexek kialakuljanak.
Ezeket sok munkával lehet most korrigálni. (.. és nálunk még csak nem is volt nagy probléma, vagyis egyelőre tökéletesen tudta kompenzálni... ) Mindez úgy, hogy soha semmit nem erőltettünk nála, mindent ő csinált magától...

Rebi

KépKépKépKép
rebi

Óóóóóó rebi, Te a Jó Isten ajándéka vagy ide :D Míg olvastam a hsz-eket,már fogalmazódtak bennem a válaszok, de Te mindent leírtál helyettem :)

Egyébként meg, üdv az újaknak, gyertek lányok beszélgetni még ha nem is értünk mindenben egyet :D

És ez a Julcsi lány, nagyon hasonlít az enyimre :lol:

Kép

Kép
pgyöngyi

ha lesz időm írok többet is, mert olvasok veszettül, de most csak a hozzátápira írnék én is ...
kedden voltunk dokinál, ahol megkérdeztem, nem nagy e a Bálint ahhoz, h csak anyatejet kapjon (8320gramm volt), mire Ő közölte, h nem a súly számít. mire mondtam, h már éjszaka is felkel 1x 2x, azt mondta, h bizony akkor el lehet kezdeni, így el is kezdtük tegnap a gyümizést (illetve csak a levét). szval sztem is mindenki tudja mikor álljon neki a hozzátápinak.

ja még annyi, amit a múlt héten végólis nem sikerült megírnom:
kb. 2-2,5 hónapja remegést vettünk észre Bálintnál. én először nem törődtem vele, azt gondoltam csak örül a fának, nekem bárminek ...., aztán egyszer apa annyira megijedt, h "rohantunk" a dokihoz, aki a videofelvételt (merthogy ezt is készítettünk) megnézvén neurológushoz küldött. a neurológus pedig EEG-t kért, h megtudjuk kóros dologról vagy szimplán vmi sajátos mozdulatról van szó. szerencsére múlt héten kiderült, h utóbbiról van szó. azt már el sem mesélem mi volt az EEG-n, sikerült lenyugodnom azóta, de röviden tömören majdnem felrúgtuk apával az asszisztenst és persze hogy nálunk romlott el a gép és cserélgettek mindenféle kábeleket, akkor amikor a gyerek már 3 órája ébren volt ....

na majd még jövök :D

Szép napot!
Vica
wicca

Kukli: kész lett minden. Itt a poncsó:

Kép

Kép

Kép
pgyöngyi

wicca: nekünk is van ilyen remegés. A két kezével csinálja olyankor mikor örül valaminek, vagy ha besokal. Nálatok is hasonló?

Kép

Kép
pgyöngyi

Rebi, nagyon jól összefoglaltad!
A szomszédasszonyomnak a 3. gyerek pl 9 hónapos koráig nem volt hajlandó enni, addig csak anyatejet kapott. És hát mondhatom 1 dekával sem maradt el az én fiamtól sem, de még az idősebb testvéreit is lepipálta súlyban és egyéb területeken is.

Kép

Kép
gabka77

Gyöngyi:aha, nekünk is olyan van.

HT: bármennyire is "húzni" akartam, sztem mi már megértünk rá. és a hozzátápi egyelőre úgyis csak gyümiből áll.

Szép napot!
Vica
wicca

Rebi!
Nagyon köszi!Ez nekem mint tudatlan első gyerekesnek nagyon jó volt!!!Bár nekünk is ilyen gyerekorvosunk lenne!

Nekem amúgy eszembe jutott délután,hogy Katka hiányzik nagyon az ő bölcsességével :wink:

De rebi hsz-ében nagyon jól benne volt minden!Mégegyszer köszi!!!

Kép
Kép
zazzy

szerelmes vagyok a mei tai-omba!!!! :D
Máté nagyon édesen vigyorgott benne, a kendőben feszengett, és sírt, ha befelé fordítottam!!!
és gyönyörűűűű!!!
már lefotóztam, most megyek fürdetni, altatni, és jövök!!!
ruhákat is jókat túrtam, bár meleg ruhák még nem nagyon voltak. nadrágokat így pl. nem tudtam venni, de polókat, hosszú ujjú felsőket igen! azokat is szeretnétek látni?

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Üdv a kukkolóknak!!!!!

babák aranyosak! Kis husik!

Ja, mindenki döntse el, mikor akarja a ht-t elkezdeni. Én az én dokimra hallgatok, ő azt mondta 4 hónaposan, h elkezdhetem, ha akarom. Még nem akartam, de sztem lassan adok neki almát. Nemtom...vannak érvek ellene, vannak mellette. Én meg tudatlan első babás anyuka vagyok.... :oops: így volt a szülésnél is. Akkor mindegy volt nekem, de most, ha egyszer lesz 2. már lesznek igényeim. :lol:

Megjött a vérkép eredményem, vasam tökéletes!!!!! 8) :D

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Bocsi, egyáltalán nem akartam okoskodni. Mindenki döntsön saját belátása szerint. Mi mindenestere hozzátáplálunk.
Ma voltunk 5 hós ellenőrzésen, Dorka 6800g.
4 hósan 6660 volt. Én értem, hogy lelassul a fejlődés, de ennyire?
ada-

Sziasztok!
Ne haragudjatok,hogy most nem reagálok senkire,Csak gyorsba jöttem,sajnos problémáink vannak a családban ugyhogy ezért nem voltam és nem is leszek egy darabig.Születés naposoknak és névnaposoknak előre és utólag is sok boldogságot!

Egy kérdés miatt jöttem csak.Barátaim külföldről hoznak be dekorgumiból készült falidiszt.nagyon sokféle van de előre nem tudni milyet kapnak.felteszekl egy pár képet körülbelülre milyenek
Ha esetleg valakit érdekl a hétvégéig jelezzétek légyszives.

puszi mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Kép

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

szia ada! nem hiszem, h bárki okoskodásnak vette volna :wink: ez egy fórum ahol leírjuk a véleményünket, tapasztalatainkat, tanácsainkat. egyébként mi is lelassultunk, bár nem ennyire. most két hónap alatt hízott egy kilót, míg az első 3 hóban havonta többet, mint most kettő alatt. persze tudtam, h így lesz :D!
ja és alapból a mi dokink is azt mondta, h 6 hóig csak és kizárólag anyatej, de mikor vázoltam neki a dolgokat egyértelműen azt mondta, h kezdjem el a ht-t ...
(nah assziszem én már kimerítettem ezt a témát)

valószínű itt is érvényes, h minden baba más! (a gyümi adását egyébként hozzátápinak lehet nevezni?)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára wicca 2009.08.13 19:41-kor.

Szép napot!
Vica
wicca

Kép Kép Kép Kép

A képek 40-45cm közöttiek és 580 Ft az áruk.

sziasztok

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

ezek a mei taiok meg kendők csak úgy röpködnek itt, lehet a következő gyerekre én is beruházok egyre, annyira dicséritek :D (én jövő november, decemberre tervezem, apa pedig támogat :D)

Szép napot!
Vica
wicca

wicca, örülök, h akkor Bálint baba rendben van. Szonja mostanában a flakonokra remeg be, mióta kap vizet. :lol:

Irita,sajnálom, h gondok vannak!

Itt sztem sincs okoskodás, mindenkinek más a véleménye és ez így jó! Mert mi lenne, ha mindenki mindenben egyetértene????? :shock: :roll: :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

köszi Tehuti :D. én nagyon megijedtem mikor apa elkezdett ezen parázni ... no sebaj, így most már tudom, h nincs neurológiai problémája a gyereknek. legalább erre jó volt ez a vizsgálat, na meg arra, h megszabadítson 12 ezertől :?

Szép napot!
Vica
wicca

Irita: engem érdekelnének, milyenek vannak még?
Plútó kutya és micimaci tigrinnccsel kell mindenképp, de ha van még többfajta kíváncsi vagyok rájuk
köszi

Kép

Kép
gabka77

látszik, h a fiúknak más dolga van, ráérek írogatni :D!
egy csomó mindenre akartam reagálni, de azokat a témákat már kimerítettétek ... :oops: :oops:

Szép napot!
Vica
wicca

Kép Kép Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Kép

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Sziasztok!

Engem érdekelne a pinokkiós disz. :)

Na utolsó hsz-om a ht topikban, aztán lelövöm magam. :)
Annak idején anyukámnak nem volt elég teje (úgy látszik ez családi hagyomány), és már 3 hónaposan almát kaptam, 4 hónaposan meg főzeléket, mert ugye akkor sz@rok voltak a tápszerek. És nem hiszem, hogy betegesebb vagy hülyébb lennék az átlagnál...
Ha van egy kis lökésem, az mástól van. :D
Szóval én is anyatej támogató vagyok, de aki vmilyen ok miatt 4-5 hónaposan elkezdi a ht-t, az nem lesz attól rossz anya.
És a gyereke se lesz se hülye se beteges.
Csak mostanában azt sulykolják bele az anyákba, hogy ha 6 hónapig nem csak anyatejet kap a gyerek, akkor annak ilyen meg olyan szörnyű következményei lesznek. És sajnos sok anyát meg lehet ezzel félemliteni!
Na mindegy, tényleg mindenki mga dönti el, de senkinek ne legyen lelkiismeretfurdalása, ha a gyerekének elkezdi előbb a ht-t!
Vendég

Köszönöm az üdvözléseket és a tanácsokat!

Ugyebár én is kezdő anyuka vagyok és abszolút bizonytalan ezen a téren. Én is szoptatás párti vagyok, ráadásul szerintem baromi kényelmes is a táplálás ezen módja, úgyhogy én sem akarom siettetni a hozzátáplálást és szeretnék még jódarabig szoptatni. De ha ez így marad, hogy folyton azt látom, hogy a leányzó éhes (pedig tejem van bőven), és a doki is javasolja, akkor megfontolom, hogy adok neki egy kis gyümölcsöt. Majd meglátjuk, még biztos várok azért valamennyit.

Nálam ugye nem az a probléma, hogy nem hízik, csak hogy folyton éhes. Én örülnék ha már kicsit lassítana a hízásban :oops:

Kíváncsi vagyok Wicca, hogy válik be nálatok a gyümizés, elmaradnak-e az éjjeli kelések.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

Lilla, régen tényleg más világ volt, én már 2 hónaposan kaptam almát meg krumplit, mert anyunak sem volt elég teje, tápszert meg nem volt hajlandó adni :shock: És hát élek és virulok és köszönöm jól vagyok, sosem voltam beteg leszámítva néhány megfázást :lol: De szerencsére én nem követem a családi hagyományt, Julcsinak eddig elég volt a tejci.

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

dobok egy (jó) pár képet:
csábosan a balcsin:
Kép
ez a madzag annyira izgi :D
Kép
nem bírjuk a járókát
Kép
tesók
Kép
velem
Kép
egy közeli tegnapról
Kép
baracklé ivászat
Kép
és a vélemény
Kép
zsó a kalandpályán
Kép

Szép napot!
Vica
wicca

óó tényleg! szia zita! hát én attól félek, h ugyanúgy fel fog kelni, ha másért nem akkor majd a foga miatt :?

Tehuti: nagyon édes Szonja, h csodálkozik :lol: és látom nálatok is menő az újság meg gondolom minden más?! nálunk már minden menő ami nem a játéka :lol: :lol:
dobok én is újságos képet ;)
Kép

Szép napot!
Vica
wicca

Papillon, haggyám karhurkák, de a combjai! :shock: :lol:

Kép

Bálint baba is jó húsban van! :)

KépKép
KépKép
KépKép
zita978

kösz wicca! bálint baba nagyon helyes kis pasi! :wink: és ez a fintor?! :lol: újság most télleg nagyon menő, ahogy zörög főleg! :lol:

Gabi
Kép

Kép
tehuti

huuuu, micsoda sonkák!!! puszi rájuk!!!

Gabi
Kép

Kép
tehuti

Üdv az újaknak, és a régen jelentkezőknek Wicca :wink:

Nagyon husik a babák. Micsoda hurkák :shock: :shock: :shock: :lol: :lol:

Véleményem a hozzátápiról: ha valaki csak azért akarja elkezdeni, hogy a gyerek ne keljen fel éjszaka, hát szerintem nem biztos hogy bejön. A babák biztonságban akarják érezni magukat maguk mellett akarnak tudni. Nővérem több mint 2 éves fia még mindig szopizik, és van olyan éjszaka, hogy 5x is kéri a cicit. Na nem gondolom, hogy azért mert éhes, úgye ő már mindent eszik. Van olyan gyerek, aki már kicsi korban átalussza az éjszakát és van, aki sokáig felébred éjszaka. Úgy gondolom mindenki számolt ezzel, mikor babát vállalt. Nem mondom, hogy jól esik felkelni, mikor a legjobbat aludnám, de ennek a korszaknak is egyszer vége lesz kinek hamarabb, kinek később...
Én is már 2 hónaposkorban kaptam hozzátápit, mert akkor úgy mondták, és mellesleg 20 :!: hónapos koromig szopiztam...

banokla

ZIta: azta milyen hurkácskái vannak Julcsinak :lol: :lol: , nagyon cukiii !!

Szép napot!
Vica
wicca

Banokla: köszi :oops: :wink: !!! eszembe jutottál amikor ma így találtam a gyereket:
Kép
sejtem mennyire megijedtél, én nagyon félek ezektől! bár még nem forog rendesen, de már sehol sem merem otthagyni :?

Szép napot!
Vica
wicca

Bakker olyan pörgés van, hogy nem tudtam abbahagyni. Pedig rég aludnom kéne. Holnap reggel vendégeink is lesznek. Ha elmaradok vmiben, rátok fogom fogni. :twisted:
Üdv kukkolók! Gyönyörű minden babus!
Ht annyi, hogy nekünk pl. a súlygörbénk (amit vezetnek a védőnők) csökken nagyon, ezért javasolták, de sztem akinek no problem, várja ki a 6 hót, vagy bízza az ösztöneire. Amúgy tökéletesen egyet értek azzal, hogy bár 6 hetes koromtól kaptam főzit, élek, virulok. Minden baba fel fog nőni, minden baba szép és okos lesz, mert mi vigyázunk rájuk, szeretjük őket, és nevelgetjük őket. :wink:
Rebi kicsit beparáztattál, mert Boti 9,5 hósan volt önjáró, de mit tettem volna. Csak nem lökhetem fel. :evil: :lol: (egyszer kérdezte vki miért engedtem menni)Kata már ülve fürdik (persze azért tartom), sztem 1 hó múlva magától felül. :roll:
Lili csuda ügyes. Szegény Levi! Bástyát építhet a játékai köré. :D
Gyöngyi vmi gyönyörű a poncsós csajod!!! :P
Lakásban nem fényképeztem, mert addigra Boti hulla volt, vagyis ettől dinka, és csak szedtem ki az üres beépített szekrényekből. :D Marha hosszú du. volt. Lakás üres, így azért látszik egy-két hiba, sztem így is szupi, de após eljött és marha ciki volt, a tulajcsajnak nekiesett, minden baromsággal. Szval nem voltunk vmi összeszedettek. :? Én most sem vagyok az, szval menek is aludni.
Szeretnék Máté és a Mei Tai-ra ébredni. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kuklika 2009.08.13 20:52-kor.

Kép

Kép

Kép
kuklika
Budapest VIII. kerület

Banolkával egyet értek, én az éjszakák miatt nem kezdenék hozzáetetni. Nekem vhogy "tömjük meg, aztán maradjon csöndben" érzésem lenne ettől. Tud vki jól aludni egy bazi nagy csülkös vacsi után (pálinka nélkül :lol: )? Bocsi, remélem nem sértek meg senkit. Csak engem nem zavar, hogy Kata ébred. :roll: Néha fárasztó, de értük bármit bármikor. :oops:
Jóccakát!
kuklika
Budapest VIII. kerület

no nálam nem feltétlen az éjszakai felkelés miatt, mert ahhoz már hozzászoktam. gyümilevet is csak délben adtam neki, tehát nem "tömöm" meg éccakára :wink: . a cici baromi kényelmes nekem :oops: :oops: !

Szép napot!
Vica
wicca

sziasztok,
most nem dicsérek meg minden gyönyörű babát, a ht-hez szeretnék hozzászólni.
szerintem az túlzás, hogy ilyenolyan nagyonrossz következményei vannak, ha 4 hósan is kap egy baba az anyatejen kivül mást. de az azért nem igaz, hogy a tej ne lenne ekkorra elég kalóriadús. mert az. a babáknak folyamatosan változik az igénye, ahogy nőnek, fejlődnek, nem véletlenek a 2-3 hetes meg 3 hós növekedési ugrások sem. a babák a több szopival állitják be maguknak a mennyiséget. most hogy mondtátok, ez a 6 hós lesz nálunk is, hát kicsit korábban jött, na bumm. ettől még nem fogok mást is adni a kicsinek, pedig 2 kisgyerek mellett nem egy leányálom éjjel is kelni.
persze már ő is kóstolt, dinnyelevet, a nagy melegben apja adott neki :) ettől az egy alkalomtól aztán semmi baja sem lesz :)
a naggyal még én is bedőltem a gyerekorvosnak, adtam 4 hósan almát, almalevet, igy utólag totál feleslegesen, mert a lányom még nem értékelte. az persze más, ha egy baba nagyon érdeklődő :) és tényleg nem lesz ettől bajuk, csak olyan rossz, hogy rögtön önbizalomcsökkentő beszólással jönnek az orvosok-védőnők. sajnos pl. a védőnők legfrissebb hozzátáplálási körlevelei is önmagukban ellentmondásosak, egy barátnőm mesélte, hogy neki be lett dobva. ember legyen a talpán, aki ezekben eligazodik.
kb a baba 6 hós korától a vas az,aminek nem lesz elegendő a mennyisége az anyatejben.

Kép
Kép
mamacsibe

akkor a mei tai-om:

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
csibb
Budapest

Üdv az újaknak/kukkolóknak :D
Babák aranyosak, szépek.

Na azt sem tudom mit akartam írni :oops:
Azt hiszem ezt a hozzátáplálást jól kiveséztétek :D Az biztos hogy siettetni nem érdemes, de lassan tényleg itt az ideje mindenkinél.
Nimród amúgy nem volt oda az almaléért, úgyhogy most nem is adok neki, azt hiszem megvárom a jövő heti súlymérést aztán majd meglátjuk.
Az éjszakai ébredés tényleg nem biztos hogy ettől függ. Ez inkább gyerekfüggő, illetve nálunk Bulcsú azután aludta át az éjszakát miután kiköltöztünk mellőle. Lehet hogy zavartuk az álmát :roll: pedig csöndben voltunk. :D

Csibb kiváncsian várom a mei-tai képeket. Én most egyre jobban ráindultam egy hordozó cserére. Még jó hogy összevásároltam kendőt meg mei-tai-t most meg el akarom adni :oops: még szerencse hogy ezek nem veszítenek az értékükből. De ha egyszer ki kellett próbálnom különben honnan tudtam volna melyik a jobb. Na jó most csak magamat nyugtatgatom :lol: Már alig várom hogy kipróbáljam az Ergo-t a hétvégén. :D

Nimród most este több mint egy óráig nyüglödött, az előbb sikerült letenni aludni úgy hogy mégegyszer megetettem, szerintem csak a közelségemre vágyott. Egyébként szerintem is éjszaka sokszor azért ébrednek meg mert hozzánk akarnak bújni, egy kicsit cicin lógni, és igaza van Kuklinak értük érdemes felkelni éjszaka :D

KépKép
KépKép
KépKép
vica78

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?