Sziasztok!
Csak tőmondatokban, a ma reggeli "élményünk":
Érkezés az István alagsorába 7kor, dokit hívtam, 10 perc múlva jött, baromi nagy sor, segít nekem abban, hogy a 17es sorszámot megkapom.
Beülök a sorba .... eltelik 5perc, semmi, 10 perc, semmi, a sorszámok nem fogynak ... közben mennek befelé a kismamik, ki ezért, ki azért: terheléses cukor, ez a varázsszó, de az kizárt, hogy pont ma, mindenkinek erre kellett menni ...
fél8 után odaálltam az ajtóhoz, onnantól ott állok 8ig ... no comment, hasam majd leszakad, gyerekem már tiszta ideg (ana, mehetünk,mehetünk) ... apika ide-oda viszi, időnként visít, jönni akar hozzám (mindezt a vérvételes nyitott ajtónál, tehát bent mindenki hallja, de senki nem mondja, jöjjek beljebb, mer már látszik, mindjárt lebabázok ott az ajtóban ... nem Lilla az egyetlen ilyen korú gyerek ott egyébként... kb 90en várunk vv-re! ... és én a 17esemmel 8kor végre bebocsátást nyerek a szentélybe ...
szoba egyik sarkában vv-s nővér, 1 db ... másik sarokban 2 db "kisnővér", a számítógép előtt ... először oda kell menni (pedig elvileg sorszám előtt már felvettek a rendszerbe,beutalóm van) ... ők 2en! adják a fiolákat a vvhez ....
és láthatóan baromira jól szórakoznak (miközben X kismami kint éppen elájulni készül a levegőtlen folyósón ... ) ... ezek röhögcsélnek, egy listát nézegetnek, amin zeneszámok vannak ... odalépek az asztalukhoz, nyújtom a beutalómat (még megállom szó nélkül, hogy ne szóljak be semmit ... ) ... ebben a pillanatban baromi nagy hangerővel valami tré lakodalmaszene kezd el szólni a szgépből ... a gyerek majd kiugrik ijedtében a pocakomból, én meg majd bepisilek, mert a húgyhólyagomon landol ...
Erre (amennyire udvarias stílusban lehet ezek után) mondom a nővérkének: megkérhetem, hogy ezt kapcsolja ki ???? ... néz rám, mint egy UFO-ra: miért, őket nem zavarja a munkában ... na, ekkor megy fel a pumpa: mondom neki: rendben, de engem zavar ...
Na, innetől kellett volna egy kamerát bekapcsolni, mert amit a kisnővértől kaptam, azt nem tettem zsebre: mit képzelek én, ki vagyok, hogy ilyen hangnemben beszélek ővele ... ő is volt 40. hétben 2szer !!! is ... a másik jót vihog eközben ...azt hittem, leöntöm az előre odakészített pisivel, komolyan ... én itt ne pattogjak, minden nap ez megy itt, ők ezt csak ÍGY tudják elviselni
hoztam vizelte, mondom igen, kiteszem az asztlra, erre közli a másik kis bunkó: ne tegye a pisit az asztalra ... na, itt tényleg közel jártam ahhoz, hogy a fejére borítom ...
közben odajutok végre, hogy meg fognak szúrni (előttem valami ismerős, jót beszélgetnek a vv-s egy szem asszisztenssel, miközben kint kb 70-80-an várnak, nagy részük kismama, éhgyomorra (én is), több, mint egy órája ... ) ... a bunkó picsa meg csak motyog a sarokban, hogy háááát, micsoda emberek vannak (ez nekem szólt) .... Lillám kint visít utánam, erre nagy kegyesen (gondolom demonstrálandó) kiszól a picsa a sarokból, hohgy miért nem jönnek már be a babával, kihez tartzik ... mondom neki: hozzám ... csak nem akartam senki elé bepofátlankodni vele ... erre ő: hát erről Ő nem tehet, miért nem jöttünk be előbb ??? .... na, a férjem itt akadt ki, ított, hogy fogja vissza magát, és gondolja meg, hogy beszél egy 40 hetes állapotos nővel ... mire ő: ha panasza van forduljon az osztályvezető főorvoshoz (közben a máűsik folyamatosan röhög a szitun mellette, látszik, baromira jól szórakozik ... )
én meg csak nyelem a könnyeim, és alig tudnak vért venni tőlem ...
Hát, ez volt a ma reggeli sztori: kb egy óra múlva sikerült megnyugodnom, mostmár csak dühös vagyok, de örülök, hogy nem pörgettem fel magam jobban, és nem csináltam ügyet belőle: mert nem ér annyit az egész ...
a helyzeten nem változtat semmit: nulla tolerancia, nulla empátia, és olyan nagypofájú senki Gizikék dolgoznak az EÜben, akiknek a Tescoban lenne a helyük árút pakolni ... nem pedig emberekkel, akik kiszolgáltatott helyzetben vannak, így bánni ....
nnna, jól kipanaszkodtam magam ... most megyünk a MEKI-be !!!

... és diéta ide-vagy oda: dupla csokis frapucsinót fogok inni !!!
majd jövök, és visszaolvasok ...