A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

kicsidodi! :)

Jelentem: mindkét zárójelentésen szerepel, hogy még születéskor megkapták. De arról sehol nincsen szó, hogy egy vagy két hetesen még kapniuk kéne. Csak a véncsoroszlyadoktornéni mondott 1 hónapos kortól havonta való adást.
(Megnéztem mindkét fajta kiskönyvet. Egyikben sem szerepel, sehanyadik oldalon sem. Csak a PKU szűrés és a BCG oltás. :roll: )

Kis szumóbébinek még szeme sem áll jól (értsd: ferde vágású)! :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Lányok!! A ti gyerekeitek nem nyűgösek ma??? Lili ma alig aludt egész nap,szopi után egyből elkzedett sírni,ha visszatettem és egy idő után elvettem tőle,újból. Most tényleg rá kell rakni csöcsre,amikor csak sír?! Akkor ő szerintem szíve szerint egész nap rajta lógna. Azt meg nem szeretném. A szobát is lehűtöttük,de attól sem nyugszik meg.Most a mi ágyunkban fekszik,beadtam neki a cumit,egy ideig elvan vele és újból nekiáll bőgni. Ma nem vittem még ki,mert iszonyat meleg van,de nemsokára kimegyünk sétálni,hátha. Jó éjszakának nézünk elébe..

Dodi!! Mennyit változott Botond amióta megszületett!! Nagyon édi!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo!! Akkor nagyon-nagyon szorítok Neked!!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Kép

KépKép
KépKép
nyuszi81

Nyuszi

Lóci is nagyon nyűgös ma. Éjjel 1 óta gyakorlatilag fennt vagyunk, 20 percnél többet nem sikerült aludni egyfolytában. Mostanáig, mert most végre tényleg elaludt...
Tejem ma alig van viszont folyton a cicin lógna, de csak nyammog meg rángatja és amint kikerül a szájából már sír. Mindehhez hozzá kell tenni hogy 30 fok felett van a hőmérséklet a lakásban :?
Délután egy picit meztelenre vetkőztettük, úgy elvolt egy darabig. Kínáltuk vízzel kínáltuk teával: azt üzente igyuk meg mi :evil:

A K vitaminnal én is gondban voltam, mert amikor a doktornéni felírta akkor még úgy volt hogy kizárólag anyatejes lesz Lóci. De már két nap múlva indult a tápi és azóta is lényegében jóval több tápit iszik mint anyatejet.
Doktornéni szabin, két védőnő kétfélét mondott így a józan paraszti eszemre hallgatva nem adtam neki. Gondolom ez kisebb baj mint az esetleges túladagolás, hiszen a tápszerben van K vitamin.

Lányok!
A ti babátok is utál fürdeni?? Igyekszem biztos kézzel tartani de hiába, nagyon fél
:(
Vendég

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:36-kor.

KépKép

KépKép
boo

Bond!

Bizony, anyu szemeit örökölte, tiszta mongoloid 8) :D :D :D !

Nyuszi!

Még nekem is feltűnik, hogy napról napra változik, pedig folyamatosan vele vagyok! :shock: :D
Botondnak is rossz napja van, szóval lehet vmi a levegőben :? ! Délelőtt aludt 3 órát, azóta semmit, pedig látom rajta, hogy hulla fáradt, és másodpercekre elbóbiskol, aztán felébred, keresi a cicit, vagy nyüglődik :( . Úgy sajnálom szegényt...

KépKép

KépKép
kicsidodi

007,
Azt hittem, csak az én anyukám tud meredek dolgokat mondani teljes meggyőződéssel. :lol: Rá kell jönnöm, hogy valójában elég kispályás. (Az én kedvenc mondásom, évek óta feldob: Nem égett le, csak tovább maradt a sütőben.)

Pozitívum azért, hogy Nati elég jól meggyőzhető bármiről, nem olyan nagy szívás. A D-vitamint kifejezetten szerette. :D

A gyógyszeren sincs rajta, hogy mikortól kell adni, csak annyi, hogy majd az orvos megmondja, utána meg ha nincs kajában (=tápi) akkor havonta. Azt hiszem, ez a "tök mindegy" kategória ismételten.

BBkocsi:
Olyan dög meleg van, hogy eddig csak 1x használtuk. De akkor is kendőben vittem, csak a játszin tettem bele aludni. Eddig megfelelt a célnak. :lol:

Nyuszi,
Jelen állapotában nem túl sok szórakozási lehetősége van egy babának. :roll: Egy erős szopó ingerrel születnek, hogy beindítsák a tejet. A program szerint működik, sajnos az evolúció még nem jött rá, hogy a Homo Sapiens éjjel aludni szeretne és különben is, néha porszívózni vagy mást is tudna csinálni. Én próbálom szórakoztatni amikor ébren van, de sokszor egyszerűbb szoptatni - addig is tudok olvasgatni vagy aludni.

Dodi,
Most milyen súlyban van? Mennyire esett vissza? Mikor érte el ismét a születési súlyát? Kíváncsi leszek, hogy tartja-e majd a bent megszokott gyarapodási ütemet.

Kép KépKép
lorca

Iringó is extra nyűgös ma... és állandóan csak szopizna... :cry: :cry: :cry: :cry:

Babakocsi
Nagyon jó gyereknyugtató...időnként... főleg, ha akad, aki tologatja... (az unokahugom szívesen vállalkozik rá :lol: :wink: )
Vendég

sillia! :)

Hogy fürdetsz? :?:

kicsdodi! :)

Anyukád mongoloid szeme. Persze.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

lorca! :)

Igen, ez se rossz duma. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Nálunk is járja még jópár a családi legendáriumban ettől-attól. :lol: :lol:

boo! :)

Virágszirom. Aaaaaaaaaaah, de költői. :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: Magyarul: ekkor nyílik szét a legjobban, kiskeziccsókolom.

Nálunk Hugival volt strapás az éjszaka, de a nappal okés volt. Manó viszont helyette is :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: volt.

Még nem kiabálnám el, de (koppkoppkopp) úgy tűnik, hogy jó Manó kocsija. Bár délelőtt azt hittem, hogy elromlott. :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Akkor megnyugodtam,hogy nem csak az én gyerekem nem volt ma a topon. Még séta közben is ordított,pedig azt csipázza.
Viszont most bealudt,az esti szopi eredménye: 100!!! Nagyon komoly,nem csodálom,hogy kiütötte magát az egész napos sírás és ennyi evés után. Remélem alszik most legalább éjfélig.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Bond

Nekünk nagyon bevált a babakocsi, könnyen lehet tolni a földes úton, a tolókar, hogy váltogatható nagyon jól jön ebben a melegben.

A babát én kapom fel hamarabb.

Boo

kérdés: a nyóckerben így hirdetnek egy termet: fittness
ez most helyesen egy t vagy 2???

Gondolom rám gondoltál ekkor, amikor írtad, a fittness labdára utalva. Én is elgondolkoztam azon, hogyan kell helyesen írni. :oops: :oops: :oops:

Szerdán lesz egy hónapja, hogy szültem, nálam bejött a telihold, ami szerdára esett akkor. Most is úgy látom, hogy növekvőben van a Hold :roll: :roll: :roll:

Odett tegnap és ma délelőtt volt nagyon nyűgös, ma fél három óta egyszer kelt fel enni, azóta alszik.

Kép
Kép
orsi777

orsi777! :)

Akkor ha jól emlékszem Apák:Anyák 3:4 :D

Kép
Kép
200907?

Úgy látszik, hogy Petra fordítva működik, mert jól aludt éjszaka, és ma is. Sőt minden kajánál bealudt. Egyedül a délutáni kaja után nem aludt, de bent volt Anyunál a kiságyban és csöndben nézelődött.

Nyuszi! A 100 az nem rossz! Petra még két hetesen sem evett 70-75-nél többet, de most sem mindig üti meg a 100-at. És még így is többet gyarapodik hetente, mint az előírt (javasolt) hízás.

Nálunk is Apa kapja fel hamarabb a gyereket.

Egyébként úgy vettem észre, hogy kezd csökkenni a mellen töltött órák száma. Mintha már nem lenne annyi komfort szopi.

Konakiont Petra is a kórházban kapott, és legközelebb most, amikor 1 hónapos volt. Bár egy hetesen még elég sok tápszert kapott, lehet, hogy azért nem kellett adnom, nem tudom.

Csütörtökön megyünk csípőszűrésre, remélem, hogy jól fogja viselni.

Bond! amikor Te viszel útravalónak tejet magaddal, akkor milyen hőmérsékleten adod oda? Vagy nem hűl ki nagyon (jó, most 40 fok van kint, de normál esetben?)?

Tabati! Na, hogy ment a szopi? Ha jól emlékszem, mától lehetett...

Marietta! Mi volt az orvosnál? Hogy van Domika?

Dodi! Nagyon édes Botond!

Kép
katy76

katy76! :)

Akkor Apák : Anyák 4:4 :D :D :D :D :D

A csípőszűrés beavatatlan szemnek "brutálnak" tűnik, de azért nem olyan vészes, ne ijedj meg. :wink:

(Közben fél szemmel Brad Pitt fenekét nézem. Ahhh.... :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: )

De te is le tudod csekkolni otthon: tedd egymás mellé a kis lábait, zárd össze és ha mindenhol egyforma ráncokat látsz (megvan a párja), akkor okés. Első körben mindenképpen jó támpont. :wink:

Ha tejet viszek magammal akkor ez nem tartós ( :lol: :lol: :lol: :lol: ), hanem frissen fejt (előző nap illetve még aznap fejem le és a hűtő ajtajában tárolom.) Úgy kapja, hogy mikor, milyen meleg van. (Szoktam olyat is csinálni, hogy viszek babavizet is, mert ha rácuppanna a tejre, akkor képes lenne egyszerre benyakalni az egészet :oops: :oops: És akkor már csak a víz marad és mi van ha nem fogadja el...? Inkább megfordítom a sorrendet. :wink: )
Így általában hazaviszem, amit magammal vittem az útra és még aznap megkapja üvegből. (A tejem nem látja kárát, nem fog jelentősen kevesebb termelődni)
Melegben ez simán müxik. Télen, amikor hideg van, akkor meg a kutya sem akar inni, messze nincs akkora folyadék igénye. :wink:

Kép
Kép
200907?

Jó estét.
Most fértem a géphez... ahelyett, hogy aludnék, amíg a Vica is alszik. Persze Nóci még viribül és követeli a meséjét :?

Konakion: kórházban kapott egy adagot, 1 hetes korában kellett adnom 1 ampullát, és védőnőm azt mondta, hogy a következőt ehhez viszonyítva 1 hónapra kell adnom.

Boo: ha a kád már megvan, akkor szerintem is a legjobb lenne, ha csak pelenkázó-feltétet vennél. Az kb. 3-5 ezre között van, kiságyra keresztben ráfektethető. Eredetileg mi is ebben gondolkodtunk, de aztán megláttuk ezt a kombi fürdető-pelenkázót.
Igaz, nem olyan szép, mivel műanyag (természetes anyagok híve vagyok), de tényleg sok helyet megspórolunk vele, és sok rucit, kencét elnyel.

Conversano: jobbulást neked! Ilyen melegben lázasnak lenni biztos piszok rossz.

A baba születéséhez gratulálok a régi-új július-augusztusi tagunknak :D
És remélem, már nem sokáig kínlódnak a maradék pocakosok sem!

Ancsurti? Anitja? Niki, meg a többiek????? Merre vagytok?

Nekünk viszonylag türhető napunk volt. Soha rosszabbat.

Akit még érint: olvastam az egyik szóróanyagon, ami a babacsomiban volt, hogy a babák a 7. és a 14. napon, valamint a 4. hónap betöltése napján olyan fordulóponthoz érnek, ami nagyon megviseli őket. Ilyenkor átállás történik a táplálkozásban is, meg mittudoménmibenmég.
Nálunk az első két időpont "bevállt". MIndkét nap nagyon zakkant volt legkisebb csemetém.

Na, megyek, mert még aludni is kéne valamit

Kép
Kép]
hendegabi

Bond: Brad Pitt popója valóban formás :D

Kép
Kép]
hendegabi

-
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.03.02 21:47-kor.
Vendég

HAJRÁ CZIGKAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink: :D :D :D :D :D :D :D

Kép
Kép
200907?

hendegabi! :)

Pfúj, pfúj alantas ösztönök! :evil: :evil: :evil: :evil: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Amúgy akkor figyeltem fel rá egyáltalán (addig csak hallottam róla, de igazából meg se néztem magamnak), amikor a "Hetedik"-ben láttam. Az a jelenet, az az arcjáték, ahogy vívódik, hogy agyonlője vagy nem az ipsét - feláll a szőr a hátamon, akárhányszor látom...

Kép
Kép
200907?

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 12:37-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lorca!

Botond 4280-nal született, a "mélypont" 4. napon volt 3980g. A születési súlyát kb. 12-14 nap körül érte el, most max. 4500g lehet, mert pár napja 4400-at mértem. Amúgy egyre ritkábban mérem, mert láthatóan nem alultáplált ( :lol: ), szóval minek idegeljem magam, meg úgyis csak kizökkenti ha bealszik a cickón. Eddig volt, hogy felkeltettem, mondván kajaidő van, de többet nem fogom! Minek cseszegessem? Éhenhalni nem fog, és én sem örülnék, ha a legédesebb álmom közepette kaját akarnának rámtukmálni :? :lol: :lol: :lol: .

Tényleg akartam is kérdezni, hogy nálatok hogy zajlik az alvás-evés-ébrenlét hármas? Mert nálunk totál összevissza:
Reggeli után ébren van kb. 1-1,5 órát, megint cicit kér és azon bealszik. Eddig ezt stabilan tartja (kelés általában 7:30 :wink: ). Onnantól összevissza: van, hogy elalszik a cicin, van, hogy fent van órákig és csak következő szopinál alszik vissza.... Az este megint stabil. Fürcsi (amikorra kijön) után kaja, és cicin beájulás. Ez így a normális? Nektek is cicin alszanak el többnyire?

Amúgy a ma éjszakára kíváncsi leszek, mert Mazsola végülis 8 előtt picivel aludt el, egész nap 4 órát aludt :( . Kétlem, hogy mostanában felkelne, szóval vlsz. kimarad a pancsi. Viszont lehet, hogy 4-re kialussza magát, és megkezdi a holnapot, nem? :roll: Bár azon sem csodálkoznék, ha csak enni kelne föl, és szunyálna reggelig, annyira ki volt már merülve a lelkem.

A kisfiamnak ma esett le a köldökcsonja :shock: :D ! Állítólag ez nagyon erős immunitásra utal. Ti hallottatok ezzel kapcsolatban már vmit? Miért lehetett fent ilyen sokáig?

Bond!

Na jóóó, akkor legyen csak erősen mandulavágású, de akkor is 8) 8) :lol: :lol: :lol: . Amúgy anyuról tényleg sokan hiszik, hogy van benne, egy kis ázsiai :wink: .
Czigka!

+++++++++++++++++ :D :D :D

KépKép

KépKép
kicsidodi

Czigka, Boo Hajrá!!!! +++++++++++++++++++++++++++
Asszem az én maximalista csöpp lányom lesz a legkisebb ugrifüles. Nálunk csak egy kis derékfájás a fejlődés, hát ebből nem hiszem, hogy szerdáig szülés lesz :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Czigka
Hajrá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Dodi,
Szeretem a számokat. :D Nálunk ezért napi szinten van a méricskélés, de kaja után nekem sem jutna eszembe zaklatni. Örülök, ha békésen elvan és alszik, én sem ébresztem. Nem mintha egy randalírozós kölök lenne Dani.

Napirend:
Na, az nincs. Most már mintha kezdene érezhetően pár hosszabb ébrenlétre és alvásra húzódni a napja, de még nem egyértelmű. Éjszaka nincs buli, csak szopi és szunya vissza. Ez olyan 2-4 óránként. Nappal átlag 2 óra. Szerintem alszik vagy 20 órát.

Tegnap megvolt az első lilulós fejű üvöltés. Alvásból riadt fel, teljes hangerővel. Eddig még amikor meghallotta a hangomat, mindig elcsendesült, most meg akkor sem csökkent a hangerő, amikor felvettem. Belegondoltam, milyen jó lesz, ha igy marad a program, egyedül vagyok egész éjjel, másnap estig. Azután volt egy naaaagy büfi. Az egész tartott vagy 30 mp-ig, de még így is ijesztő volt. :roll: Nem vagyok hozzászokva a gyereksíráshoz. :lol:

Köldökcsonk:
Még megvan. :evil: Nem hinném, hogy köze lenne az immunrendszerhez. De ha igen, az nekünk csak jó.

Kismama agy:
Tegnap, mielőtt megettem volna a fél liter levesemet, kimentem a fürdőbe, hogy megmérjem magam (fél kilóval könnyebb :twisted: ) A füribe érve elkezdtem merengeni, hogy mit is csinálok ott. Jobb híjján betettem egy mosást és leszedtem a ruhákat. Persze a levesről is elfelejtkeztem, már igencsak hideg volt, mire rábukkantam a konyhaasztalon. :roll: Lehet, hogy ez már nekem a végleges állapot?! :shock:

Boo,
A fájások össze-vissza is jöhetnek. :D

Nyákdugó, ha már ennyire nyitva vagy, rég lelécelt. :wink: Én eddig csak egyszer találkoztam vele.

007,
A Hetedik az egyik kedvenc filmem, de nekem pont az a jelentet nem tetszik, amikor azon szenved, hogy lelője-e Kevin Spacay-t. Azt hiszem, az érzelmi kitörések nem nekem valók, Morgan Freeman jobban is tetszik a filmben. :lol:

Czigka,
HAJRÁ!!!! :D :D :D :D :D :D

Hendegabi,
Nálunk nem jött be a 7. és 14. napi nyafi. Én várom a 6 hetes növekedési ugrást.
:wink:

Kép KépKép
lorca

boo! :)

Ennyire ráérsz, hogy még fotózgatni fogsz? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Brad Pitt feneke a "Trójá"-ban villant meg. A szemétláda rendező fél órán keresztül csúsztattatta lejebb a lepedőt, miliméterről miliméterre. Hát ki bírja ezt elviselni????? :? :? :roll: :roll: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: :lol:

"Szerintetek mikor szülünk????"
Mi már túl vagyunk rajta... :roll: :roll: :roll: :twisted: :twisted: 8) 8) 8)

kicsidodi! :)

Nálunk éjszakai kajálás és ébredés: mikor hogy (tegnap előtt este 5-ször, tegnap este viszont csak 2-szer :D :D :D 8) . Napközbeni evés és alvás: mikor hogy. (Általában sacc per durván 3 óránként)
Fürdés: igyekszünk betartani a 8 órát. (Hangsúly az igyekszünkön... :oops: :oops: :oops: :oops: )
Kaja közbenn ritkán alszik be, mert utána még ezt a hörgést-morgást kimasszírozom belőle, meg kell büfiztetni és általában még a lábát is elégé kapkodja, ami annyit jelent, hogy a trotyinak is jönnie kell. Na, ha mindez megvan, akkor már tehetem is le. :? :D :D :D :D
(Amúgy, azt szokták javasolni, hogy éjjel nem kell felkelteni, de nappal ne teljen el két kaja között több, mint 4 óra)

Köldökcsonk ügyben anyukád hamarabb tudná megmondani a frankót, mint mi. :roll: :roll: :roll:

lorca! :)

Morgan Freeman sem kispályás, de Kevin Spacey is jól játszik. :twisted:

Kép
Kép
200907?

Szerintem érdemes itt szétnézni, biztosan mindenki talál valami olyasmit, ami érdekli :wink:

http://www.babainfomagazin.hu/

Ti hogy vágjátok a nagyobbak körmét? Nálunk rendszeresen testcsatába torkollik a dolog, úgyhogy Manó már nem is körömvágástól "fél", hanem inkább a Laokoon-csoportos mutatványt hagyná ki. :? :? :? (A múltkor viszont még ő kérte, hogy a kezén és a lábán is vágjam le. És hagyta is :shock: :shock: :shock: :shock: :?:

Ha úgy szoptatok, akkor a bal kezemet kell használni a gépeléshez, ami -jobb kezes lévén- nem kicsit esik nehezemre. Mit mondjak...? Marha lassú és sokkal könnyebben elírok valamit. Viszont rájöttem, hogy érdemes így csinálni, mert így fejlesztem a jobb agyféltekémet. :lol: :lol: :lol: )

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!!

Dodi!! Én sem ébresztem fel Lilit,amikor alszik,bár azt mondták a kórházban is és a doktornő is,de akkor sokkal nyűgösebb és ordít(nem csodálom,én is ordítanék). Úgyis felkel ha éhes,napközben tartja is a 3 órát általában. Éjszaka meglett a hatása a tegapi nem alvásnak,ugyanis este 8-tól aludt 2-ig,kaja utána negyed 6-kor kelt legközelebb,kb. 6-kor aludt vissza,azóta is alszik. Várjuk,hogy keljen,mert meg akarjuk mérni őt,ma van 1 hete,hogy hazahoztuk,kiváncsi vagyok. A tegnap esti 100 után én sem fogom mérni,mostmár nyugodt vagyok,hogy van tejem,ki is szívja ami neki kell.

Czigka!! Hajrá!! Nincs még róluk semmi hír?

Boo!! Veled mizu? A barnás folyás az a vizsgálattól lehet,legalábbis nekem volt utána. Nem hinném,hogy nem vetted volna észre a nyákdugót. Összetéveszthetetlen. Lehet,hogy neked nem is fog távozni,csak szüléskor.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Sziasztok! :)

Ééééééééés végül, de nem utolsó sorban elérkeztünk az összes baba születéséhez. :)

Boo és MIRON...

[quote="200907?"][ írta:200907?color=red]8.43kor megszülettem 3190 grammal és 55 cmvel! Puszi Zsirike[/color]

[quote="boo"]Z írta:boosiráfos szép estét Mindenkinek! :wink:
Köszönjük a gratulációkat, az sms-ket, a jókívánságokat, és a hiányolást!!! :D :D :D
Végre végigolvastam a kiesett napokat, nem volt egyszerű!

Most dobok fel képeket, és mivel lejárt a gép kiteregetek, ha Zsiri nem ébred fel közben akkor meg elkezdek körmölni is :wink: :wink: :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép

Madagaszkár rajongóknak: "NEM MOSOLYGOK..., PUKIZOK" - álá Melman :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Infromációs közlemény Lorcanak :lol: :lol: :lol:
Zsiri azért lett Zsiri, mert Apa 192 cm és Zsiráfként becéztem, ha cukkolni akartam még a flörtölős időszakban, így a kicsi fia Zsiri becenéven híresült el a pocakban és hozta a formáját az 55cm-jével, bár néztem a táblát, hogy született benne babánk 60 cm felett is :shock: :shock: :shock:

... valamint czigka és BENDE ünnepelnek:

[quote="czigka"]S írta:czigkaziasztok hétfö reggel megszületett Bende! Ő is és az anyukája is jól vannak. Talán pénteken már itthon is lesznek és majd czigka leírja a részleteket.

sziasztok

Bende apukája

[quote="czigka"]S írta:czigkaziasztok!

Tegnap hazajöttünk. Nem olvastam vissza, bocsi, de azt láttam, hogy Boo-ék 2 perccel előztek meg. Bende 8.45-kor született nehéz, de normál szüléssel (bár már császározni akartak) Az őssejtet nem sikerült levenni :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: , így jártunk. Majd a másodiknál. 40+6-ra jött világra 3400 grammal és 53 centivel. Majd teszek képet is, de még idő kell, míg megbírkózunk a kezdeti bajokkal, így nem tudom, hogy mikor fogok tudni jönni. (őfelsége nem nagyon akar enni, szinte tömöm, mint egy libát, így egy szopi eltart egy csomó ideig)

BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT MINDENKINEK! :P :P :P

Niki72 Alexander fia még május 31-én született, a sort pedig augusztus 3-val zárja Miron és Bende. Mindenkinek mégegyszer :wink: :

http://www.youtube.com/watch?v=whPYqCbkfuI
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 200907? 2010.08.03 10:24-kor.

Kép
Kép
200907?

Na és ami jut az jár :wink: :lol: :lol: :lol: :

[quote="boo"]S írta:booziasztok Lányok!
Újként jelentkezem! Tavaly volt egy abortuszom a 12. hétben, mert gond volt a méhlepénnyel, utána 1,5 év kényszerszünet.
És most itt figyel a kismókus a pocakomban. Per momentán 4 hét 3. napon járunk, és van 3 halvány ámde pozitív tesztünk!
Nektek mikor lett olyan igazán-igazán erős és pozitív a teszt?

Gabi1: az előzőnél nekem rengeteg tünetem volt, most semmi, és kezdtem kicsit megijedni! De ahogy olvastam a soraidat nagyon megnyugodtam, mert a fejfájáson kívül nekem sincs semmi! Vmi nagyon enyhe émelygés, de még azt sem mondanám igazinak!

Neveink: fiú: Bálint vagy Vince, ha lány: tutira Jázmin ez már régóta befutó nálunk, és titkon kislányt szeretnénk apával :wink:

Lányok a vonalzóhoz küldjetek légyszi egy linket, mert már nem emlékszem, hogy hogyan kellett feltenni!

Asszem egy kicsit késik a fényképed. :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo!
Pelenkázólap:
http://www.minimano.hu/termekeink/bababutor/pelenkazolap/

Czigka! Hajrá!

Körömvágás nálunk már most is problémákat okoz, mert a Petra nem engedi levágni a körmeit. Napi egyet tudok kb. levágni, így mire végzek az összes ujjával, kezdhetem elölről. Ha alszik, tuti felébred rá, így általában szopi közben szoktam próbálkozni.

Alvás-evés-ébrenlét:
Egyre több az ébrenlét, de gondolom, hogy ez természetes. Sokat nézelődik olyankor.
És egyre gyakrabban fordul elő, hogy elalszik egyedül az ágyában. Az első 3-4 hétben ordított, ha beraktam ébren az ágyába, csak cicin volt hajlandó elaludni, és még utána is képes volt felébredni, ha becsempésztem az ágyába.
Most már javulni látszik a helyzet.

Éjszaka általában 1x ébred fel, akkor 2x, ha az esti kaja nagyon korán van. Tegnap pl. 7-kor vacsizott, 9-kor volt egy kis komfort szopi, mert felébredt, és legközelebb fél 3-kor ébredt fel, utána meg fél 8-kor. (fél 3-kor volt egy pici hasfájás, de átadtam az apjának, hogy ne érezze magát feleslegesnek :lol: :lol: :lol: )

A fürdetés általában 7 és 8 között szokott lenni valamikor. Azt még nem hagytuk ki egyszer sem. A kis kiütései miatt így is lemosdatom napközben, és többször hintőporozom is. Bár már szépen múlnak el a kiütések, de nagyon csúnya volt a kis bőre.
Vajon ezek a "meleg" kiütések viszketnek?

Kép
katy76

Boo!
Gratulálok!!!! :D :D :D :D Remélem, hogy könnyű szülésed volt!! Akkor elkéstem a pelenkázós linkkel. :roll: :roll:

Kép
katy76

BOO

GRATULÁLUNK!!
VÉGREVÉGREVÉGRE!!
:D :D :D :D

Kép
Vendég

Jajj, most jut eszembe, hogy ma van a szülinapom! Akkor Zsirivel egy napon születtünk!!!! :P :P

Kép
katy76

Boo!!!!!! Végre!!!!!!!!!!!! Hatalmas gratula nektek, remélem könnyen ment és jól vagytok! :D :D :D :D :D :D :D

Czigka remélem már lassan ti is babáztok!

Csak én maradok örökre terhes :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Boo!

Juhuuu-juhuuuuu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gratulálunk Mironhoz! Sok boldogságot, elég tejcsit (a sok se jó :roll: :wink: ), és gyors felépülést kívánok!
Híreket, szüléssztorit, fotókat, de rögtön, vagy legalábbis azonnal!!!!! :twisted: :lol: :lol:

Nyuszi!

A 100 az már perfect, én sem méregetném a helyedben :wink: .
Van alvókája a kiscsajnak :wink: :lol: :lol: !

(szopi...)

KépKép

KépKép
kicsidodi

Katy

Boldog szülinapot :)
Vendég

bond

Kádacskában fürdetünk annyi vízben hogy épp ellepi a popóját.
Ha a mellkasa alá nyúlva lógatom mint ahogy a kórházban csinálták akkor kevésbé ijed meg, de amint vizes lesz a haja rögtön üvölteni kezd. Ha hanyatt teszem a vízbe, bármilyen biztosan próbálom tartani azonnal szétcsapja a kezecskéit és sírni kezd kezd.
Azaz megijed. Már próbálkoztunk melegebb és hűvösebb vízzel, hiába.
Remélem ez majd változik, mert már gyomorgörccsel kezdek a fürdetésbe
:(
Vendég

sillia! :)

Tippjeim:
"A" verzió: több vizet tegyetek a kádba, hátha így jobban emlékezteti a pocakban lévő lubickolásra és könnyebben elengedi magát
"B" verzió: nagykádban(!) való fürdetés. (Mi már eljátszottuk Hugival :wink: ) Valamelyikőtök (akiben jobban "bízik" az gondolom te vagy) beül a kádba és a mellkasára veszi a kicsit, "gekkóznak". A másikótok meg fürdeti. Így a szülőjéhez való odabújás is megnyugtatja és fürdetni is lehet. :wink:
"C" verzió arra az esetre, ha egyik sem jön be: passz. :? :?

katy76! :)

Boldog Kíra napot nektek! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Boo!!! Hatalmas gratula,nagyon örülök!! Remélem könnyű szülésed volt!! Látod,csak kibeszélted azt a gyereket magadból!! :lol: :lol:

Most volt itt a védőnő,teljesen elégedett Lilivel. Reggel megmértük,mert ma hoztuk haza egy hete. 250-et hízott,úgyhogy mostmár túllépte a születési súlyát is. Azt mondta a védőnő,hogyha anyatejtől hízott ennyit,akkor nem szólnak egy szót sem.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Boo nagyon nagy gratula a kis Mironhoz!!!!

Kép
Kép
orsi777

Bond

[quote]A írta:sszem egy kicsit késik a fényképed.

Esküszöm hülye vagyok, nem tudom mire gondolsz :shock: :shock: :shock:

Kép
Kép
orsi777

Sziasztok! :lol:

Boo: szívből gratulálok!!! :lol: :lol: :lol:

czigka: csak nem ti is szültök már? :lol: :lol:

Bond: anyukád feltalálta a szénsavas tejet :lol: :lol: :lol:

katy76: boldog szülinapot! :lol: :lol: :lol:

Rajtam kívül írt a dokija vkinek ergam cseppet?

Kép
agi125r

Még egy kérdés: milyen trükkel lehet a saját ágyába szoktatni a gyereket?

Kép
agi125r

Arra gondolok, hogy boo felvetette a problémát, miszerint a Baross utcában látott egy feliratot és akkor most egy vagy két "t"-vel írják helyesen a fittneszt. Te meg "magadra vetted", mire fel megígérte, hogy lefényképezi neked.
Na, ERRE nem lesz most ideje. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

agi125r! :)

Idegtépő lassúsággal és türelemmel. Röpke pár év kell csak... :twisted: :twisted: :twisted: :? :? :? :?

Szénsavas tej: a palacsinta tésztába mindkettő kell... :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok Kismamik!

A 2007. szeptemberi babák topikból "zavarlak" benneteket. :D
Mei tai-okat készítünk, ha érdekel benneteket, megnézhetitek a kínálatot a teszveszen. (Teszvesz/keresés/felhasználó keresése: gremese).

Ha valamelyik megtetszik, írjatok privit, és elkészítjük babanetes áron! (Sima, galléros: 4700 Ft, alvócsuklyás: 5300 Ft).

Folyamatosan lesznek mei tai-ok, a legegyszerűbb az, ha a teszveszen követitek nyomon. (Már akit érdekel). :)

További kellemes babázást és szép napot!

gremese

Kép
Kép
Kép
gremese

Szép Napot!

Boo! Óriási gratuláció neked és MIronnak! Sok boldogságot kívánunk nektek, és jó egészséget mindenkinek.
Remélem apa túl van már a fosáson!
Pelenkázóra Katy adott választ, amúgy a legtöbb bababoltban.

Czika! Gyanítom, hogy már neked sem kell róni a kilómétereket!

Tike: HÚÚÚÚÚZZZZZZ bele!!!!!

Katy: Isten éltessen sokáig!!!Mennyi az annyi????

Napirend: még nem teljesen kialakult, azaz semennyire se.
Fix pont 8-1/2 9 között fürdés, utána szopi és altatás.
Napközben: általában szopi után bealszik, van hogy soká tart, van, hogy szinte azonnal ébred is.
Néhány napja már elvan a kiságyban vagy a babakocsiban, ha ébren van, de sokáig nem húzza, hamar sírni kezd.
Nóci persze akkor akarja puszilgatni, amikor csönd van (magyarul: alszik), és sokszor ébreszti fel :evil: .

Körömvágás nagyobbaknál: Bond: NÓRINAK IDÉN MÉG NEM VÁGTAM KÖRMÖT!!!!! A kezén csutira lerágja, pedig már sok mindent kipróbáltunk. Leginkább a hiúságára akartam alapozni, hogy kifestjük, milyen szép, hátha akkor nem rágja, de akkor is , és a "lakkmorzsák" a fogán virítottak :shock: :?
A lábán meg azóta nem vágtam, mióta jó idő van. Kb. 2 hónapja. Azt nem rágja, hanem kapargatja, ha nincs rajt zokni. Az is elég gusztustalan!

Miután Nóci szomszédol, Vica még alszik, nekilátok a szüléstörténetnek (10 ujjal mégis könnyebb, mint ha ölemben a gyerek). Nemtom, meddig jutok majd! :D

Kép
Kép]
hendegabi

A fogyasztói társadalommal zseretnélm megosztani tapasztalataimat:

lila tescos pelenka: árához képest egész jónak tűnik.

Spáros popsitörlő: kifejezetten jó tapintású és jó illatú

Rossmannos popsitörlő: elég vékony, és nekem az illata sem jött be, általában 2 kellett!!!!

Kép
Kép]
hendegabi

hendegabi! :)

Értelemszerűen(?) nekem még nem volt ilyen problémám, de az erős paprikát általában szeretik bevetni, mert elég hatásos. (Ciki csak akkor van, ha a gyerek szereti az erőset :twisted: :twisted: :twisted: )

Törlőkendőből kerülendő még a LIDL saját márkája: occsó, de fele akkorák, mint általában. Tehát több kell belőle és hamarabb kell újat venni. Azaz összességében drágább. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok!

Boo:Nagyon gratulálok neked,és sok boldogságot,jó egészséget kívánok,gyors regenerálódást!Akkor várom apa beszámolóját,azt mondtad,ő fog írni.Ja,a pelenkázólapot én is említettem ám neked! :wink:

Hendegabi:Nagyon szívesen küldök neked egy pelenkázólapot,vadi új,nem találtam a Liliét,vettem egyet a Lottinak,és utána megtaláltam.Ha adsz postacímet,elküldöm.Vagy,ha jön valaki Pestre,odaadom neki,talizunk valahol. :?: Ide nekünk a szüléstörténetet!

Katynak boldog születésnapot! :D

Agy125r:Beteszed,és benne van.Mindig kicsit tovább hagyod benne,ha sír.És megszokja.Ha te nem tudod elengedni őt lelkileg,akkor nem is lesz el a kiságyban.Lili most is velünk alszik,a Lotti külön szobában,a kiságyában.Lilit is ki akarjuk tenni,de nem jöttünk rá a nyitjára.De keressük,majd a Karácsony tájéka lesz a mi időnk,tavaly a Télapó elvitte a cumit,nem volt semmi gond,most meg keresek valami jó ötletet,és megint ráverem a Télapóra.Mire a gyerek felnő,utálni fogja a jégszakállast,az tuti. :lol:
Ja,Ergam cseppet írt,elfogyott,szóltam neki,elég az az egy üveg,amit felírt.Szopik a gyerek,összemegy magától a méh,a nagyját meg összehúzta,mire elfogyott az 1 üveg.Viszont a tablettát 6 hétig kell szedni,ami a véralvadást gátolja.Császárosoknak,nem emlékszem,te hogy szültél?De az meg recept nélkül kapható.

Napirend:Eleje óta ugyanaz.Szopi,alvás.3-4 óránként.Nem keltem,csak nagy ritkán,ha már nagyon folyik a tej,és fáj.Vagy időre kell menni valahová.

Köldökcsonk most 2 hetesen esett le,a Lilinek 8 hetesen!!!!!!!!!És nagyon betegen született,lélegeztetőgépről jött le,altatták,antibiotikumozták,és még itthon is kellett őt 2 hónapig.1 éves koráig folyt az orra,lázas volt,beteges.Azóta semmi baja,mondjuk kruppos,de az évi 2 alkalommal,márciusban és júniusban.Idén már letudtuk,de már van pumpája is,úgyhogy mára az sem nagy gond.

Lottit még soha nem mértem,hogy mennyit szopik.Amennyit akar! :D

Még valakinek kellene gratulálnom,aki indította az aug-i topicot,nem tudom a nevét,mi pont elkerültük egymást... :roll: :oops: .Neki is gratulálok a babához,és jó egészséget kívánok nekik!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?