A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Dettyk! Ez jó! :lol:

Viranka! Jaj, szegény Míra! Hogy viseli a pöttyöket? :cry:

Karolinának is boldog hófordulót! :D

Maggie! Miii??? :shock: Itt meg százágra süt a nap!

Irina! Ez nagyon tetszett!!! És tényleg, milyen jó, hogy nem adta fel!!! Ez bizonyít igazán! :D
Timi26! A Ti sztoritok is jóóó! És igenis romantikus! :D

Felébredt a kiccsaj! :shock:

Kép

Kép
regcsiken14

Sziasztok!

Fleur Jó utat és pihenést :lol: Kicsit írigy vagyok. Gyönyörű helyre mentek :roll: Ha visszajöttök megbeszéljük mikor próbáljam ki a "mélytányért" :lol: :lol: Jó?

Dmaggie Havazás? Vauuuuuuuuuuuu. Akkor lehet, hogy este hógolyózunk apával :lol: Jó volt olvasni a történeteteket.

Irina Még-még-még Ádika képeket. Imádok róla fotókat nézegetni. Már csak az lenne jobb ha élőben is láthatnám :wink: Micsoda romantikus történetetek van.

Dettyk Köszi a viccet :lol: :lol: :lol: Bájos történet, gondolom azóta sokat táncoltok együtt :lol: A papír nem minden, de én a fellegekben éreztem magam mikor 11 év után összeházasodtunk. Újra azt éreztem mint az elején, az igazi odaadó szerelmet :oops: :lol:

Viranka Mielőbbi gyógyulást Mirának . Szegénykém :( :( :(

Timi26 Micsoda filmregénybe illő történet :lol: Romantikus szerintem.

Noel Boldog hófordulót

Linike Boldog Hófordulót

Bence Boldog Születésnapot Kép

A mi történetünk:
1994 december 31.-én találkoztunk egy szilveszteri bulin. Kicsit lapos volt a hangulat és a barátnőmmel megpróbáltuk feldobni (sikeresen) Volt asztalon táncolás, móka kacagás..... Zoli akkor jött oda hozzánk két barátjával. Kicsit kellemetlen volt mert mind a hárman az én közelemben akartak táncolni. De Ő tetszett a legjobban, olyan kis nyegleos jóképű srác volt. Beszélgettünk és hazakísért, nagyon messze laktunk. Az úton is végig beszélgettünk és mikor hazaértem annyit mondtam szia és belibbentem az ajtón. Gondoltam ennyi. Ő meg ott állt leforrázva, azt hitte legalább egy csókot kap. Két nap múlva keresett meg, randit kért. Én belementem, mondván miért is ne, hisz olyan édes. Aztán a randizgatások közbe egymásba szerettünk, észre se vettük, hogy mikor váltott a kapcsolatunk periódust és lettünk mindkettőnk számára a legfontosabbak. Tíz év után kérte meg a kezemet, percre pontosan a találkozásunk évfordulóján és 11 év után volt az esküvő. Voltak nehéz perceink, napjaink de most is Őt választanám.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Meryke! Nagyon jó hírek! Gratulálok. Én már nem emlékszem, hogy hogyan volt a nagyokkal, Albert meg még csak igen ritkán forgolódik. Nagyon össze kell jönnie mindennek, hogy bekövetkezzen. Valamiért biztosan ez az oldal megy neki könnyebben, majd megpróbálja a másik irányba is. De cselezhetsz is. Tedd a kedvenc játékait a másik irányba, hátha beindul rá!
A story meg egyszerűen bámulatos. Lassan nem találok szavakat.

Regi, gratulálok a kacagáshoz!!! :lol: :lol: :lol: Az az alvás meg vissza fog állni szépen.

Ma éjszaka én is jól aludtam. Egyhuzamban tudtam aludni 4 órát is!!!! Idejét nem tudom, mikor volt ilyen.
dmaggie

Viranka: szegény Míra! A legrosszabb ilyenkor a kötöttség egy 3 évesnek!!! De mielőbbi jobbulást!!!
A barátnőméknél is a kisebbik lány bárányhimlős volt, de a nagy nem kapta el! Hátha Bálint is megússza még!!!

Meryke: VikDan is először csak az egyik oldalán fordult hasra, most már megy neki a másik oldalon is, csak nehezebben (a ferdetartás miatt).

Dmaggie: az úszáson mi is gondolkodtunk, de mivel sokat beteg nem merem vinni! Szerinted?

Olyan szépek a történetek!!! :D

Kép
Kép
timi26

A mi történetünk nem igazán nagy durranás,
bár drága párom előbb észre vett mint én őt.
Van itt Pilisen egy jó kis fagyizó és szorakozó hely ahova mind ketten jártunk persze akkoriban volt barátom.
Párom 2002 telén össze jött az egyik koléganőmmel,végül 2003 tavaszán ismerkedtünk meg nagyon jó haverpk lettünk,kis idő
után a csaj egyre ritkábban jött és csak azt akarta, nála találkozzanak
de ugye ez is unalmassá válik egy idő után.Kb már 1,5 hónapja nem találkoztak amikor egyre többször üzent,hogy menjek be a fagyizóba egy üddítöre elég sokat beszéltettünk és többször haza kísért volt olyan is hogy egész reggelig itt dumáltunk eőttünk innen ment dolgozni szinte.2003 július 12.én ha jól emlékszem csütörtök volt
találkoztunk haza kisértpersze éjjel volt és be vallotta,hogy többet éresz irántam mint barátság azon a héten vasárnap mondhatom ide is költözött azóta élünk együtt.Persze voltak nálunk is bonyodalmak hívogatta a volt nője meg stb.
Utólag kiderült,hogy meg is csalta.
1 hónap múlva megbe mutatott a családjának.
Hát ennyi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Jaj, Móni! Ez szééééép! Meghatóóóóó! Ti sem kapkodtátok el az esküvőt. :lol:
dmaggie

Anitja Tanár-diák kapcsolat :lol: Olyan szép :lol:

Regi Cica is szórakozott velem az éjszaka. 3-kor 5-kor és 1/2 7-kor ébredt. Az utólsónál mondtam neki, hogy 5 perc bújás aztán öltözünk és cici. Elégedetten magyarázott és bealudt :shock: :shock: 8-kor kelt fel farkaséhesen :lol:

Meryke De jó. Két esküvő :lol: Kétszer izgulni, örülni :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hörcsög! Jaj de jó, jaj de jó!!! :lol:

Timi, én sem vinném, amíg ilyen sok a beteg. Ja egyébként Momó azt is mondta, hogy ez a nyaki bigyó egy kóros csecsemőkori reflex. Általában szépen leépül. Nyuuuugi! VikDannak nincs semmi baja.
dmaggie

Meryke Gratulálok a forgáshoz :lol: :lol: Majd megy a másik oldalra is.
Grétike kis lusta, bemutatta, hogy tud forogni ha akar és ennyi :? nem hajlandó naponta gyakorolni. Viszont egyre jobban tolat :lol:

Hörcsög Miért mondod, hogy nem nagy durr? Igazi szerelem :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Timi26 Mi járunk babaúszásra és nagyon jó. Szerintem nem fázhat meg ott. Ügyelnek arra nagyon, hogy kellően meleg legyen a levegő és a víz is. Illetve jelzik, hogyha egy babó beteg akkor inkább kerülje el az uszodát addig amíg teljesen meggyógyul. Ott legalábbis ahol mi járunk.

KépKép
Kép Kép
l.móni

Irina!

Nagyon édi Ádi! :D

Regi!
De meg hallgattam volna azt a kacajt :D

Meggie!Móni!
Köszönöm,

Meryke!Móni!
Szuper történetek! :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Dmaggie: köszi, akkor nem aggódom. Mutatták, hogy hogyan kell húzogatni, de nekem nagyon szadista dolognak tűnik! Azt mondta a doki, hogy nem baj ha sír, meg kell csinálni, különben majd meg kell műteni! :shock:

I.Móni: hát épp ez az! Nem attól félek, hogy megfázik, hanem szinte egyik betegségből a másikba esünk!

Mennem kell, mert hiányol!

Kép
Kép
timi26

Csajok, készüljetek!!!! Itt is szállingózik a hó :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: !

Nagyon szépek a történetek :D .

Irina, Ádi csodaszép kis pasi :D . És ahogy kitárja a karját, a lábát meg összekulcsolja :lol: :lol: :lol: !!

Linikének is boldog hófordulót!!
dettyk

Fleur: Jó utat nektek, mi tavaly nyáron voltunk Tihanyban és olyan jól éreztük magunkat, nagyon szeretem. Biztos egész más lehet így télen, de megnézném én is! Csináljatok sok szép képek és oszd meg velünk majd légyszi!

Viranka: Mírának küldjük a gyógypuszikat, hogy minél jobban viselje. Vedd meg neki a Pöttyös Pannit, Bencusnak azt olvasgattuk, szerette nagyon. Ő majdnem egy éve esett át rajta és nagyon ügyes volt, igazából nem viselte meg. Viszont Apa is elkapta és ő rajta sokkal durvábban jött ki, ő megszenvedett vele. Én szerencsére voltam gyerekkoromban, úgyhogy Mátéra nem jelentett veszélyt, viszont Irina, szerintem te mindenképp oltasd be magad, ha jön a tesó, ne kelljen emiatt parázni. Édes Ádi, az a kéztartás:D

Regi: De édes lehetett Szeli!

Dmaggie: Köszi, majd kicselezem :wink:

Timi26: Igen, nagyon romantikus! :wink:

Anitja: Szép történet! Láttam az iwiw-en, hogy a Könyvesbe jártál, én is! Szerintem évfolyamtársak voltunk! :P

l.Móni: Ti is milyen régóta együtt vagytok, ahogy látom a többség, ez naggggyon jó!!!!

Hörcsög: Szerintem minden szerelem nagy durranás, a tiétek is! :wink:

Most megyek én is egy kis HP-t olvasni, én is nagy fan vagyok, bocsi :oops:

KépKépKépKép
meryke

Boldog szülinapot Bencének!!!

Boldog hófordulót Nolkának, Linikének!

Viranka: Mirának sok sok gyógypuszika!!!!Jobbulást!!!

Hörcsög, L. Móni,Timi, Irina: Szép kis történet.. :-)! Mind olyan romantikus... és teljesen más... de olyan jó!!!!:-)

Én is leírom majd!

Hörcsög: Ildikének gratula a forduláshoz!!!
Meryke: gratula a forduláshoz!

KépKép
kaqk
Debrecen

Szép napot Nektek!

LINIKE, NOLKA, BOLDOG HÓFORDULÓT!

BENCE! HAPPY B-DAY!

Irina: olyan szép ez az Ádi! :D Nagyon szép szemeivannak, és bevallom, szerintem szuper ez a sűrű séró. 8) Ja, Anyukám könyvtáros. :lol:

Timi: tényleg ne aggódj VikDan miatt. Bízz Benne, fogja Ő csinálni, ha akarja. :wink:

Regi: jó lehett a fürdős kacagás! :D Bezzeg szegény Máté nyüszög, ha a pocijára spriccelek. A csaptól is fél. :( Csak lábbal lubickolni imád, de azt nagyon. :lol:

Dmaggie: ide ne merd küldeni a havat!!!!!!! :shock:

Nagyon édesek a találkozás-történetek! :oops: :D Olyan jó olvasni, mint egy romantikus limonádé film a tv-ben (sajna imádom az ilyeneket, Kedves Párom nagy bánatára. Hiába, NŐ vagyok, vagy mi. :oops: )

A mienk: ugyanabban az egyetemi panzióban laktunk mindketten. Én tök véletlenül költöztem oda a kollégiumból (másik sztori), és jópár hónapig nem is találkoztunk. Aztán 2004 márciusában valami bulira készültünk a szobatársaimmal, és menni akartam zuhanyozni, de foglalt volt a fürdő, így még kint hülyéskedtünk a folyosón, én egyszál törölközőben. Hirtelen a lépcsőn megjelent egy zavarbaejtően jó pasi, és én hülye elnézést kértem Tőle, és beszaladtam a szobába. :oops: :lol: Aztán 3 hónapig semmi. Június vége, vizsgaidőszak, kánikula. A szobatársammal (aki akkor már totál odavolt "Jogászpasiért") kinyitottuk az ajtót, hogy legyen levegő, miközben tanulunk. Erre Ő megjelent az ajtóban, hogy herótja van a tanulásból (JAVÍTANI jöt vissza egy 3-as vizsgát!), bejöhet-e dumálni. Szóval bejött, és mi ketten teljesen összehangolódtunk, nem tudtunk nem beszélgetni. Szegény szobatársam készen volt, kirekesztve, és érzte, hogy itt nem neki van pálya. Másnap este jöttünk össze, egy csomót beszélgettünk a hintaágyban a medence partján, és azóta is olyan jó visszagondolni arra a szituációra. :oops: A nyári szünet, azaz 2,5 hónap után összeköltöztünk ott a panzióban, és azóta nincs megállás! Mindkettőnknek első komoly kapcsolat, de nem bánjuk. Sőt.

Bocsánat, kicsit hosszú lett, pedig próbáltam nagyon röviden leírni. :oops:

Házasság: én nagyon szeretném, de G nem házasságpárti. Végülis elfogadtam, a lényeg, hogy szeressük egymást. Hiába a szép külső, ha belül férges az alma, nemigaz?

Megkukkolom Mátét, jól beszunnyadt...

...még mindig nem szereti a répát. Azt hiszem, nem erőltetem pár hónapig. :roll:

Detti
KépKép
kiskolbi

Esik a hóóóóóóóóóóóóóó!

KépKép
kaqk
Debrecen

Dettyk: Hó? Kép
Nálunk hét ágra süt a nap! Kép

KépKépKépKép
meryke

Viranka, ez lemaradt, bocsi :oops: : mielőbbi jobbulást Mírának!!!

Detti
KépKép
kiskolbi

Kaqk ide küldheted :lol: :lol:

Kiskolbi De jó a történetetek, esküvő meg majd lesz egyszer :wink: , enyém párom se nem akart elvenni. Aztán mégis :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Meryke Még itt is :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

oldalt szeretnék végre kezdeni

KépKép
Kép Kép
l.móni

miért nem tudok :( :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Viranka jobbulást! :(

Juba: két napja már nem olyan a hajam mint a képen...Ismét vörös.Nekem is sokáig volt fekete,hol hosszú,hol rövid.De öregített nagyon. :shock: Jobban szeretem a vöröset.Most olyan jó sötét színe van.Ha kibírom megnövesztem kicsit. :)

Timi26:ezt a tornát én is ki fogom próbálni.

Maggie:mától szemüvegem lesz,nem erős.Viszont azt mondták gyanús,hogy a szemem elfárad estére és attól fáj mostanában többet a fejem.Majd kiderül... :roll:

Dettyk:micsoda ügyes kiscsaj,és ez a frizura...Olyan aranyos! :D

Hófordulós,szülinapos babáknak nagy-nagy puszi!!!!

Sírás:megnyugodtam,hogy más is így csinálja...Én nem bírom hallgatni ha sír.Ha kell 2 éves koráig cipelgetni fogom mindenfelé inkább magammal.

Öltözködés:mindig azt hiszem,hogy sok a ruha rajta,más babákon alig van valami.De soha nem izzad le és szerintem így nem is fázik.

Nicknév:nem emlékszem írtam-e már...Ha lányunk lesz egyszer akkor Léna vagy Miléna lesz. :D De inkább Léna. Apa szeretné második névnek a Jázmint.

Olyan romantikusak az ismerkedési történetek!!! :D Majd jövök és leírom én is,csak Zéti ébredt.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Na popóglanc, szopi majd séta.

puszi

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hát itt még nincs semmi de jól beborult. :evil:

Valaki kérdezte multkor,hogy van-e sütötök keverve gyümivel?
Tegnap vettem almával kevertett.

Lányom azt mondja,hogy tá-tá-tá kis nyekergő hangon mindjárt megzabálom :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Hörcsög :lol: :lol: :lol: , szívesen meghallgatnám :lol: :lol: :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Most nemtudom kamerázi,de este ha itthon lesz apa biztos felveszem.

Móni te tényleg az oldalkezdésre gyúrsz. :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Móni, ha véletlenül miattam nem kezdenél oldalt, akkor bocsi, nem volt szándékos.

Hörcsög: tényleg videózd le, kérle, nagyon aranyos lehet.

Itt Bkeszin még ragyog a nap! Tuti akkora jön be a zima, mire tudnánk menni sétálni!

Sírni hagyás: én is nagyon ellene vagyok, de sajnos egy bizonyos helyzetben muszáj :( (igaz, az nem igazi sírás, hanem inkább "lázadás"). Egy ideje a nappali elalvással vannak gondjaink. Nem segít se simogatás, se éneklés már. Máté csak erőlködik, nyomja fel a popóját, forog (a fejét már nem tudja felemelni, annyira álmos :( :lol: ), és annyira belelovallja magát, hogy vörös és leizzad. Legnagyobb bánatomra az az egy megoldás van, hogy kimegyek, hadd izmozzon, aztán 2 perc (nem több!) után visszamegyek, visszateszem a lázadás közben elhagyott cumit a szájába, és mintha elvágták volna, ALSZIK!!!! :shock: Csak remélni tudom, hogy hamar kinövi, mert a szívem szakad meg. :cry: Másképp azonban nem alszik el.

Detti
KépKép
kiskolbi

Kolbi A nappali altatások most már nálunk is ilyenek :( Küzdeni kell vele aztán szinte beájul. De előtte üvöltés van és a lábát veri a padlóhoz. Nagyon nem akar aludni, pedig hulla fáradt :(

KépKép
Kép Kép
l.móni

SIKERÜLT Kép

KépKép
Kép Kép
l.móni

Mostmár nem csak szállingózik :evil: :evil: :evil: :evil: . Küldjetek napfényt pleeeeeeeeease :roll: !
dettyk

Sziasztok!

Gyógypuszikat köszönjük átadom a pöttyöskének :)
juhbbbbbbbcccccccccccyxxy pmmpá225555522955jhúő7uuuuuv(Míra is megköszönte :) ) Szegénykém szenved mert viszket Neki,főleg az arcán :( de fújom Aloe first-tel,kapja az Apis mellifica-t fenistil cseppet :) csak túléljük :)
Elméletileg Bálint nem kaphatja el mert kb. 1/2 éves korig védett,de láttak már pár hónapos csecsemőt barihimlősen :( .Azt is olvastam/hallgattam youtube-n h. ha az anyuka volt himlős akkor a baba is védve van egy kicsit.A remény hal meg utoljára :)
Kolbi!
azt nem tudod véletlenül h. én mondjuk átadhatom-e gyereknek(én már voltam de közvetítő lehetek-e) remélem érted mit akarok :oops: :oops:
Meryke!
De jó h. mondtad előkeresem Pöttyös Pannát :)
Irina!
Igen voltam és mumszos is :) erre a kettőre emlékszem :)
Húgomat sajnálom mert Ő meg többször elkapja(övsömör formájában)

S tudod mi volt az esküvői meghívon az idézetünk?
"Én én vagyok magamnak
S néked én te vagyok,
S te én vagy magadnak,
két külön hatalom.
S ketten mi vagyunk
De csak ha vállalom."
Radnóti Miklós

A történetek annyira jók és meghatóak :oops: :) (Kolbi én is romantikus lélek :)
A miénk:
Nyári munkán voltam a Forte mintatermében,ott találkoztunk aztán sokáig szabin volt.Visszajött semmi nem volt köztünk csak dumálgattunk :) Egyik kolleganője elkezdett kavarni,végén elmentünk biliárdozni,találkozgattunk munkaidőn kívül :) elmentünk 97.aug 13-án Beavis és Batthead-et nézni moziba s megtörtént az első csók :oops: (múltkor meg elírtam 10,5 éve vagyunk együtt :oops: ) S amíg ott dolgoztam(aug végéig) titokban tartottuk(de sz@r volt),ne piszkáljanak minket :) Ida(Ő is Fortés volt,Apám is :) ) mikor megtudta h. együtt vagyunk majd kiugrott a bőréből mert Ő már első pillanatban tudta mi össze fogunk jönni :roll: 8)

most ennyire futotta,megyek nokedlit csinálni,mert MÍra nem hajlandó semmi mást megenni :)

pusz

KépKép
viranka

Voltunk lent sétálni, igaz, hogy száz ágra süt a nap, de olyan hideg szél fúj. Inkább csak beszaladtunk a boltba, és jöttünk is haza. :?
Ez a 4 órás kelés teljesen felborította a napunkat. Most gondolkoznom kell, hogy mikor kell ennie Szelinek… :oops: Hogy jövünk így ki estére, azt nem tudom… :roll:

Meryke! Szép a történetetek! Barátságból szerelem! Váo! :D
Gratu Máténak a forduláshoz! :D

Móni! Huh! Az asztalon táncoltál??? :shock: Nem semmi!!! :D Jut eszembe: Megkaptad a DVD-ket??? :roll:

Maggie! 4 órát? És rég volt ilyen??? :shock: Jaj!

Hörcsög! A Ti ismerkedésetek is szupi! :D

Timi26! Megműteni??? Szerintem ez hülyeség… :evil:
Én is féltem Szelivel pont így télen elkezdeni az úszást, de szerencsére (lekopogom) egyelőre nem volt beteg miatta. (Holnap is megyünk!!!) De a helyedben lehet, hogy én sem merném vinni VikDant… :roll:

Kiskolbi! ÓÓÓ! :( Szeli tudod, mit csinál a csapból csobogó vízzel? Odatartja a kezét, érdeklődve figyeli, hogy ezt most nem lehet megfogni! :lol: Megzabálom! :D Máté is biztosan oldódik majd. Csak szépen lassan, fokozatosan! Lehet, hogy van benne valami rossz élmény a csappal kapcsolatban, talán a kórházból… :roll:
Nagyon romantikus a sztoritok!!! Szóval elcsakliztad a pasit magadnak! :wink: :lol:
Én ezt a fajta „sírást” én nyüszögésnek hívom. 8) Akkor én is hagyom Szelit. Általában a játékokkal veszekszik! :wink: :lol:
Ilyen nemtudokelaludnicsakhasírokkétpercet időszakunk nekünk is volt. De hamar elmúlt. :D

Miléna! Tényleg??? Akkor innentől Móninak hívlak!!! :wink: Vagy ne?

Kép

Kép
regcsiken14

Dettyk
Küldöm :) Kép

KépKép
viranka

Viranka, én nem értek hozzá, nem vagyok orvos, de ezt találtam:

A bárányhimlő az egyik leggyakoribb fertôzô gyermekbetegség, amely cseppfertôzéssel terjed, és használati tárgyak is közvetíthetik (így szerintem Te is). Az enyhe lefolyású, jellegzetes, hólyagos kiütéssel járó, lázas megbetegedést - csakúgy, mint az övsömört - a varicella zoster nevű vírus okozza. A gyermekek többsége óvodás és általános iskolás korban átesik bárányhimlőn, a csecsemőkori és felnőttkori varicella ritka, de előfordul. A felnőttek kb. 5%-a fogékony bárányhimlőre. A gyermekkori bárányhimlő a legtöbb esetben magától meggyógyuló, jóindulatú betegség, de súlyos szövődmények is előfordulhatnak. A betegség lappangási ideje - körülbelül 14-21 nap - után jelentkeznek az elsô kiütések. A beteg már 1-2 nappal a jellegzetes bôrelváltozások megjelenése elôtt is fertôz. Ha valaki elkapta a betegséget, általában két hétig panaszmentes, amíg a vírusok a szervezetében szaporodnak. A betegség lefolyási ideje 1-2 hét. A viszketô pöttyök mellett gyakori a nem túl magas láz (37,5-38,5 °C), a gyengeség, étvágytalanság és hasfájás. A bárányhimlôs gyermekek a viszketôs hólyagok miatt igen nyűgössé, nehezen kezelhetôvé válnak. Gyakori tapasztalat az is, hogy családon belül a másodikként megbetegedô gyermeken lényegesen több hólyag jelentkezik, a harmadiknak pedig már a bôre is alig kivehetô a sok hólyag miatt. A kiütések jellegzetesek. Elôször színes gombostűfejnyi foltok (makulák), majd göbcsék (papulák) észlehetôk, amelyeken többnyire egy napon belül megjelennek a harmatcseppre emlékeztetô hólyagok (vezikulák). A hólyagok testszerte mindenütt, a hajas fejbôrön, a törzsön, a tenyéren, a talpon, sôt még a nyálkahártyákon, például a szájban is megjelenhetnek. A szerencsések átvészelik pár tucat hólyaggal, de 4-500 bôrjelenség sem ritka. A vezikulák belseje két-három napon belül megzavarosodik, gennyessé válik (pusztula), közepe behúzódik majd pörkké szárad. A gyógyulást kimondani a pörkök leválása után lehet, de maguk a pörkök már élô kórokozót nem tartalmaznak. Az átvészelt betegség életre szóló védettséget biztosít, de a bárányhimlôn átesettek szervezetében még hosszú évekig lappang a vírus a gerincoszlop melletti idegdúcokban, és az immunitás gyengülésével - fôleg idôsebb korban, daganatos megbetegedés, AIDS, kemoterápia esetén - övsömör formájában újra jelentkezik. Nagyon súlyos, végezetes lehet a bárányhimlő az immunszuprimált személyeknél. Veszélyt jelent a magzat szempontjából a terhesség alatti bárányhimlő, mely ritkán előforduló, ún. kongenitális varicella-szindrómát okozhat. A méhen belül átvészelt varicella után gyermekkorban még egy bárányhimlő már nem alakul ki, ezeknek a gyermekeknek herpes zosterük lesz, ami náluk gyakran a szemet is érinti, és rendszerint a szaruhártya homályának hátrahagyásával gyógyul. Ha a kismama a szülés előtti 5 napon belül betegszik meg bárányhimlőben, az újszülöttnél súlyos lefolyású, ún. progresszív varicella fordul elő, melynek halálozása kezelés nélkül 20%.

Képzeljétek! Megrendeltem Anyukámnak a HP-t! Most jött meg, Ő holnap viszi el. Egy nap alatt tuti nem tudom kiolvasni, így nem tudom, bele merjek-e kezdeni. Nehéz megállni, de abbahagyni még nehezebb lenne! :evil: :cry:

Detti
KépKép
kiskolbi

A mi történetünk:

1998-ban kezdtem el a bankban dolgozni, ott volt egy kirándulás. Karácsony előtt mentünk ki Bécsbe, mindenki hozta a párját (én is az exemet). Aztán észrevettem Zsoltit (egyik kolléganőm férjét), és irigykedve figyeltem őket, hogy jaj, bárcsak nekem is ilyen férjem lenne! Aztán ez a kolléganő terhes lett (Nagytesóval), így nem is láttam őket.
6 (!) év után, hívtam egy szakembert, mert újítottam fel (már egyedül) a lakást, mikor beköltöztem. Erre ki állt az ajtóban??? Zsolti! :D Na, ekkor még nem történt semmi.
Aztán én kénytelen voltam albérlőt idevenni (fősulit tudjam fizetni), aki egyébként gyerekkori nagyon jó haverom volt. Zsoltiék is ismerték egymást, mert együtt csináltak egy kutyasulit anno. Fél évre rá Zsoltiék elváltak, így kétnaponta járt fel hozzánk (illetve a haveromhoz) dumálni. Lassan én is csatlakoztam a beszélgetésekhez. Aztán egyszer elhívott szórakozni, és itt is aludt… :oops: Reggelre meg szőrén szálán eltűnt… :shock: kicsit kiakadtam, de mint kiderült, korán reggel dolga volt, és nem akart felébreszteni… :lol: :lol: :lol: Azóta is itt van! :D

Kicsit hosszú, bocsi! :oops:

Kép

Kép
regcsiken14

Csajok, van DM-es Libero Discovery, Junior pelenkára (több méretre jó ) 500ft-os kupponom, meg Pampers "jumbo" csomagos pelusra 500ft-os kupon.
Akinek kellene küldjön privit, az első a nyerő! :-)

Hipp: Én is megtaláltam! :-)))) Eltettem, de most hogy Anitja mondta előkerestem és igen. na ma megyek kiváltom, kivi vagyok mi lesz!

Már itt sem esik a hó sőt a nap is sütöget4 Megyünk is nemsoká sétálni.

KépKép
kaqk
Debrecen

Viranka!

Beavis és Batthead hö-hö :lol:

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Viranka, én ezzel a Radnótival megnyertem az IDN-t 1994-ben :D . Imááááááádom!!!! :D

Napfényt köszi, de már ki kell kaparnom a kocsit a hó alól, ha megyek Bencéért a suliba :roll: .
dettyk

Regi, a ti történetetek is filmbeillő :wink: . És ahogy leírtad, kiérződik belőle a sors keze :wink: :D .
dettyk

Regi!

De jó a ti történetetek is és ahogy Detti írta filmbe illő. :D

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Regi: De jó volt olvasni. Tényleg nincsenek véletlenek.

És minden történetet olyan jó olvasni és várom a csattanót. Tök jó. :lol: Köszi Dmaggie, hogy kitaláltad.

Próbáltam "kicselezni" Mátét, hogy forduljon a másik oldalra is, de meg se moccant, csak nézett nagy szemekkel. Mindegy, tudom, hogy nemsokára majd utol sem tudom érni 8) :lol:
Megyek grillezek egy kis pipimellet, meg cukkinit. Kép
Itt még mindig süt a nap, de nagyon hideg van, fúj a szél!
Kép

KépKépKépKép
meryke

Sziasztok!

Változatlanul kivagyok!
Mai kaja: 150 ml hajnalban, 10kor 80 ml +80 sinlac, 1kor 60 ml.
Lehet hülyeség, de megkérdezem...

Ti, h nekiálltatok hozzátáplálni nem eszik kevésbé szívesen a tápit/tejet??
Mert sztem Lillának a cumisüveggel van baja..
Szval pépet enne. :roll:
Mit csináljak?? Ne adjak neki 1 hétig semmit, csak tápit?
Vagy adjak pépet, ha azt enne? Vagy dobjam az elveim és kezdjek el hozzátápláni? Csak attól félek, h ha elkezdem, akkor aszolut nem fogja meginni a tápit??

Sztetek??

Kép
Kép
h@jni

ja... eddig humana Ha startot evett , ma váltottam ki neki milumilt, hátha.. Abból ette a 80, 60 ml-t szval ezekszerint nem a humana íze nem tetszik már neki..

Kép
Kép
h@jni

Nézzétek mit találtam! http://www.startlap.hu/gyerek/
dmaggie

Hajni Én most beszéltem a nővéremmel a hozzátáplálásról. Neki 3 gyermeke van. Azt mondta, hogy a Viktorkánál csak 6 hónaposan kezdte a kóstoltatást de Dávidkánál már 5 hónaposan el kellett kezdenie mert jelezte, hogy számára nem elég a tejcsi. Lehet, hogy nálatok is a hamarabb kezdett hozzátáplálás lenne a megoldás, hisz Lillácska nap mint nap látja ahogy Ti mind a hárman mást esztek. Még a bátyja is aki szintén gyermek. Ő sem akar kimaradni semmiből. Ha elkezditek a gyümölcsöket szerintem nem ártasz vele semmit.

Regi Milyen sorsszerű a megismerkedésetek :lol: :lol: :lol: Megjött a 2 DVD. Köszike. Hétvégén átírom és hétfőn már továbbítom is. Ha jól emlékszem akkor Fleur a következő.

Kiskolbi Hát ez elég rémisztően hangzik. Az öregkori megbetegedési tényezők elképesztőek :shock: Lehet, hogy beoltatom ellene a kicsikémet :roll: :?:

KépKép
Kép Kép
l.móni

perszehogy, 100 ml Sinlacot belapátolt. :roll:
Mondom én, h a cumisüveg nem kőő csak neki...
A fenét a torka miatt nem eszik.... :shock: :shock:

Kép
Kép
h@jni

Hajni: VikDan se akarta enni az új tápszert. Kicsit később adtam neki, kb. 1/2-1 órával a következő etetéshez képest. Mivel éhes volt, mindegy volt neki, csak adjam már!
Most már semmi gond nincs, megeszi.

Regi: csodaszép a ti történetetek is! Ennek így kellett lennie!
Erről jut eszembe, hogy mielőtt odakerültem volna dolgozni 1 évvel előtte anyukám autót vett tőle. Én is elkísértem. Anyám meg ajnározott meg sopánkodott, hogy jaj de kár hogy nős, pedig, hogy örülne ha ilyen veje lenne...
Amikor meg kiderült, hogy összejöttünk akkora balhét csapott!!! No comment! :D

Kép
Kép
timi26

Hajni!

Szeli meg az almalé után (20 ml) 60 (!) mil tápszert meghagyott... :shock: (általában 0-30 ml-t hagy meg)

Taktikát kell változtatnom. Lehet, hogy köztes időben adom neki a kóstolót, nem evés előtt.
Szerintetek??? :roll: :?:

Kép

Kép
regcsiken14

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?