A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 április-májusi babavárók

A beöntéssel kapcsolatban....

Az Istvánban sem kötelező, bár én is arra "gyúrok", hogy kaphassak! Nem akarok senkit sem elkeseríteni,de....hallottam, hogy volt, aki kapott és mégis jött minden....beöntés ellenére is! Annyira nyom a baba akkor, ott mindent, hogy akarva-akaratlanul....
Szóval, én sokáig paráztam emiatt...de egy frissen szült kismama szerint annyira nem érzett ott semmit sem, mármint a fájdalom miatt, hogy nem tudta megkülönböztetni a különböző "folyamatokat" mi és hogyan jött ki....meg nem volt energiája, ereje ezzel foglalkozni.
Különben van, amikor már ott tart az egész folyamat, hogy nem adnak beöntést, mert nincsen rá idő....ezt is hallottam.
Vendég

Pakolászom össze a holnapi fotózáshoz a ruhákat .. a fehérneműket ..
Nem vagyok kibékülve magammal (minden vicc nélkül :cry: ) .. olyan gyönyörű kismama fotókat láttam .. nah, azok vagy full retusálva vannak, vagy tökéletesek .. Én felpróbálgattam a fehérneműket és hát nem estem hanyatt a látványtól .. alig várom, hogy tornázhassak .. mert ez nem ÉN vagyok :(
Bocsesz .. nem panaszkodom ..

Beöntés és társai - Én is úgy hallottam, hogyha van idő, érdemes kérni .. és legtöbb helyen adnak is ... de sűrűn előfordul, hogy becsúszik némi baki így is .. ebben semmi kellemetlen nincsen :) természetes dolog .. :)

Kép
szösszenet

[quote="benettke"]N írta:benettkeagyjából azért olvasgattam ma, és azt pl. egyből kiszúrtam, hogy Szösszenet hashajtónak titulálta a gyümilevesemet :evil: :lol:

Nah ... ez azért ilyen formában túlzás!
Hangsúlyoztam, hogy én 4-6 főnyi adagot ettem meg egyedül belőle :!: :twisted: Tehát a megfelelő következtetés, hogy ISTENI a leveske-recepted :D
(nem is csodálom a hátsómra rakódott felesleget .. lehet nem kellene ennyit ennem :evil: .. de mindig sokat termeltem, csak most így babavárás alatt sajnos ragad is rajtam belőle :? :evil: )

Kép
szösszenet

Húúú ... még du. olvastam, és most jutott eszembe, hogy nem válaszoltam.
Valaki kérdezte, hogy műtötték-e a derekamat .. (olvasgattam visszafelé, de nem találom a hozzászólást :()
Szóval nem műtötték, pici még a sérv, és remélem nem is fog növekedni. Én is gyógytornázom (most mondjuk nem, mert már azt sem bírom :(), és ezzel szinten lehet tartani ezt az állapotot, el lehet "majdnem" tünetmentesen éldegélni vele ..
Sokáig azt hitték idegbecsípődés, és mindig csak izomlazítót kaptam meg szurit ha beállt .. aztán egyik doki (aki azóta jó barátunk) jó fej volt, és kamu panaszokkal elküldött MR-re, mert volt egy sejtése, hogy ez nem csípődés .. de a röntgen nem mutatott ki semmit.
MR-re csak nagy panaszokkal küldenek... drága vizsgálat, így tényleg szerencsém volt a dokival, hogy ő beutalt. És ott derült ki, hogy van ott egy sérvem .. azóta vigyázunk rá, hogy ne növekedjen! A császár is ezt kímélendő lesz .. :)

Most aztán tényleg jó éjt mindenkinek!!!

Kép
szösszenet

Sziasztok, jó reggelt! :wink:

Megint nem tudok aludni, de legalább nyugisan tudok olvasgatni :lol:

Kórházi szobákról: a többi kórházban is olyanok, mint amit Jezsek leírt a Péterffynél, nem? Én a Flórban szültem Kistarcsán és ugyan sikerült bejutnom 2ágyasba, de a simák 8 ágyasak voltak, a WC elég gáz, nem zárható ajtó, de sima, néhol nem ég a lámpa, tehát, ha becsuktad az ajtót találgatás-szerűen ment a pisi, stb. (2á-hoz volt külön, de amikor ctg-re jártam megtapasztaltam milyen a "sima")
Ó, és persze itt is kimenős a látogatás, de ez nekem pozitív, mert így ha szoptatsz sem zavar senki idegen hímnemű. A társalkodó rész meg elég kulturált. Bár azt nem tudom, a császárosokkal mi van...

Tena hálós bugyi: ez jobb / olcsóbb mint a bababolti eldobható? (Emi: a 2 db/csomag mennyi volt? És ha nem gond, a Tena Extra szintén mennyi? anno egy vagyont költöttem betétekre és bugyikra, most ezen jó lenne spórolni)

Moti: aranyérkenőcsöt én bizony használtam szülés után (azt hiszem vmi más márkát) és nem okozott gondot, viszont hamar elmúlt a probléma. Intim mosigélt is használtam, most is már előre megvettem, meg veszek majd még olyan intim higiéniás törlőkendőt is.

Tim: mázlid, hogy párodra mered bízni a borit

Beöntésről: én utáltam, legszívesebben elkerülném, bár lehet, hogy akkor gázos lenne a helyzet, de elsőre a beönti után olyan marha rosszul lettem, hogy férjem megijedt, amikor visszamentem a szülőszobába... Pedig addig tök jól elvoltam a fájásokkal (viszonylag sokat kellett várni a szülőszobára)
Ahol szülni fogok gyakorlat hogy adnak, így előre felkészülök, hogy úgysem úszom meg. Amúgy nálunk a gyereket "elkapták" mint egy labdát (no nem repült, csak nem tudom, hogy fogalmazzak), nem igazán érintkezett volna semmivel, ha nem lett volna sikeres a beöntés.

Mi ma megyünk dokihoz uh-ra este és előtte megnézzük, milyen színű legyen a babakocsi :D már nagyon várom mind2t :D

Kép Kép
celesztina

Jó reggelt Csajok!

Olvasgatlak folyamatosan titeket, csak valahogy energiám nem jutott reagálni :oops:

Én tegnap ledumáltam az irodában hogy már nem megyek be, itthonról 20.-áig csinálom még, aztán onnantól meg táppénz. Tegnap meg végre megjött a fizum, úgyhogy ma megyek pénzt szórni :oops: :lol:

Csajok! Valaki nem látott egészen véletlenül valahol sima fehér ágynemű szettet? (ágynemű, rácsvédő, baldachin) Annyira beleszerettem a fehérbe, de a Simone Design 20 000 ft, én ennyiért nem szeretnék venni.....

Na most elolvasom a tegnap estit.

Kép Kép
szõlõ

Kamilla, nagyon édes a baba, és az a tappancs!!! :)

Klarka, Mezsó, Magika ti tényleg mindjárt babáztok, annyira izgi! :D

Mezsó, jobbulást!!!!

Kamilla, én májusiak közé úgy kb az első 3-ba teszem magamat is (május 1-re vagyok kiírva :D ).

Bambi, csak vicceltem az "elviselhetetlen" szűzzel, én nem hiszek ilyen szintig a horoszkópban. Magamra értettem leginkább, néha valóban bozalmas tudok lenni, de azért az esetek nagy részében tündérpofa vagyok, de tényleg :lol: :lol:

Borotválás, én doki előtt is szoktam, bár általában feleslegesen, mert egész babavárásom alatt most vizsgált meg először. Ja, hát nem megy hejjdekönnyen, de azért még elvagyok vele.

Nicci, sajnálom hogy nem vagy jól :( :( Kitartást, remélem még azért húzzátok egy darabig egyben. Azért a majd' 3 kiló bíztatóan hangzik :)

Emi.... Anyósodhoz no comment, meglehetősen kifordultan látja a dolgokat....... Egyébként én is úgy tudom hogy a TGYÁS szüléstől jár ha addig TP-n vagy, bár mondom nekem azt mondták hogy 4 héttel a kiírt szülés előtt már csak TGYÁSra lehet menni TP-re nem, de Szakértőnk itt (nem emlékszem ki.... :oops: ) azt mondta hogy ez hülyeség, akár 2 héttel kiírt szülés előtt is el lehet menni TP-re és a TGYÁS a szülés mapjátl indul. Szóval anyósod is baromira képben van....

Lituka, Lilla is vagy meg még szűz is? Még a végén kiderül hogy egy napon is születtünk? :D

Emi, mi az hogy első szülőknél nincs gátvédelem? Nekem aztmondta a doki hogy ők prbálkoznak vele mindenkinél (gondolom persze ha az "ő" szülésznőjável szül az ember, de én szeretnék úgyis)

Nekünk nagyon nagy szerencsénk van szülőkkel (én szüleimmel). Midketten rengeteget segítettek a babakelengyében, hiába mondtam hogy megoldjuk, a nagy tételekben mindben segítettek. Anyósék nem engedhetik meg maguknak, ők is alig tudnak megélni (hadd ne részletezzem miért.... :? ), sőt annak örülök hogy nem kérnek tőlünk............ ezzel segítenek a legtöbbet őszntén szólva. :? Hétvégén meg kaptunk egyik rokontól egy csomó alig használt babaruhát, na azon rendesen ledöbbentem, nem közeli rokon, nagyn rendes volt tőle. :)

Istenem az a Supeman-body :lol: :lol: :lol: :lol: Hatalmas!!!!!

Kép Kép
szõlõ

Jaj, Szösszenetet akartam még jól megdorgálni.....

Te csajszi! Tök csinos vagy és nagyon jól nézel ki, az egy dolog hogy a képeken, de élőben is, úgyhogy meg ne halljak megint ilyet hogy nem vagy elégedett magaddal stb. mert irgumburgum, na. :x

Egyébként az iszonyúdrágakismamafotósnál egyrészt profi kismama modellek vannak, másrészt agyon van retusálva az összes kép (ha pl azokra gondoltál az "olyan gyönyörű kismama fotók" alatt :wink: ) Szerintem nagyon szuper fotók lesznek!!!

Kép Kép
szõlõ

[quote="gabo001"][ írta:gabo001b]mezsó! Biztos megvárja a picúr, míg meggógyulsz!!! olyan jól éreznek ők mindent, mikor mit kell tenniük!! Pihizz, gyógyszer, folyadék, sok-sok gyümi és meglátod pár nap alatt rendbe is jössz!
Amúgy én is ezért várom már nagyon az NST-t! Fél órán keresztül hallani a babám szívét!!! Hát az csuda jó dolog lehet! :D Védőnőm sem nézett egyszer sem szívhangot!!!! :evil: Bezzeg pisit kb. 10-szer már!
Hát igen jósló fájások ilyenkor már tök normálisak neked!

Nyakig tiszta náthában,de leültem megpróbállak titeket visszaolvasgatni... :wink: Hátha valahogy összejön.Tegnap már volt pihi,ma is azt teszem,a gyógyszer Augmentin egészen jól hat,még 2szemet vettem csak be,de már érzem a hatását. :D De a láz... :? Tegnap egész nap szenvedtem vele,meg este...Ment volna felfelé,de 4óránként nyomattam a Panadolt,így aztán ezerrel feszítő izom,és csontfájdalmam volt... :? Ma még egyenlőre hőemelkedést sem mértem...bár ez túl szép hogy igaz legyen...szerintem nem úszom még meg... :( Gyümit pedig szívesen ennék,csakhogy a diétámat tartanom kell,abba pedig nem fér be... :( Ráadásul így hogy teáznom kell,hiába iszok fekete teát citrommal,édesítő bogyóval,tegnap végig magasabb volt a cukrom.De teázni azért kell...

Kép

Kép
mezsó

[quote="pumpóka"]
Huhh, hajrá lányok itt a finisben, szerintem Magi, Mezsó és Klarka közül lesz vki az első! Tegyük meg tétjeinket! :lol: :lol: :lol: :lol:
Nekem vmiért a sorrend is ez.... meglátjuk... :D

:D :D :D Pumpóka!!Én is így érzem... :wink: Szerintem is az első Magi lesz,utána jó eséllyel én,már csak a jóslófájások miatt is,és majd Klarka...utána meg ki tudja? :)

Kép

Kép
mezsó

katavirag: a CTG a vizsgálat angol nevének a rövidítése,az NST pedig a magyar nevének rövidítése.Az égvilágon semmi különbség a kettő között. :wink: Ugyanarról van szó bármelyiket hallod.2 tappancsot erősítenek a pocidra,az egyik a baba szívhangját méri,a másik pedig a méhizomzat tevékenységét. És a kezedbe adnak egy gombot is,amit akkor kell megnyomni,amikor mocorogni érzed a babát.Ennyi.A skálán a 100-as a maximum igen,de ha annyit mérnek akkor már szülsz. :D

kamilla: nagyon édesek az UH képek :D

Kép

Kép
mezsó

tim27: örülök hogy sütött a pozitívum ahogy a CTG-ről írtam,annak meg pláne örülök,hogy megalapoztam a kedvedet hozzá. :wink: Remélem neked is legalább ennyire fog tetszeni hétfőn a CTG!!!Én biztos vagyok benne,főleg ha a védőnőd szintén nem hallgatott szívhangot. :) Háát nekem fogalmam sem volt hogy a nagy nagy keményedéseim esetleg jóslófájások lehetnek...érdekes... :roll: Hát jó lenne ha holnapra jobban lennék,mert hát azért ismételjük a CTG-t,hogy megnézzük akkor mi újság ha nem vagyok lázas,beteg...szóval ma még ezerrel gyógyulnom kell!!!

Kép

Kép
mezsó

Jó reggelt mindenkinek :D :D
Annyira jót aludtam az éjel :D :D :D

Emi-ne idegeskedj anyóssárkány miatt.Szived joga eldönteni,meddig dolgozol,ő meg mondjon amit akar.Én nem hiszem,hogy kibírtam volna szó nélkül....

Pumpóka-neked tényleg hatottak ezek a bogyók.Örömmel látom,hogy ujra a régi vagy :D :D A takarításról az utolsó hetekben már én is hallottam.Állítólag a legtöbb kismamára rájön a takarítóláz az utolsó napokban.A komaasszonyomnak függönymosás közben ment el a magzatvize :D :D

Szöszi-te tényleg szidást érdemelsz.Minden képen nagyon csinos vagy,amit eddig feltettél,nem értem miért nem vagy megelégedve magaddal.Biztosan szépek lesznek a fotók.És különben is,van aki nem várandós,és carabbul néz ki mint te.Fel a fejjel.
Most már értem miért mondtad,hogy Alíz kiszámíthatatlan.Én babóm még sosem rugdosott meg annyira,hogy fájjon.

A tegnapi szüléselőkészítőn nem volt semmi konkrét,csak be lettünk osztva csoportokra,hogy kinek mikor kell mennie.Majd csütörtök délelőtt megyek.
Ja,és holnapra tervezem a hálóingvásárlást is.

gyantázás-nekem sem megy azért könnyen,de visszakézból,tükörből megoldom.Nem borotválkoztam már vagy 10 éve,nem szeretném most elkezdeni,ha nem muszáj.

Kép
szibi

33 betöltött hét :D :D :D :D Jaj de jó :!:

Kép
szibi

Celesztina.
A Tena Lady Extra 768 Ft-ba került. (Egy csomagban 20 db van)
A hálósbugyi, vagy inkább nadrág pedig 334 Ft egy csomag (2db)

Szőlő,
A szülésznőm mondta tegnap, hogy az első szülőknél csekély az esély arra, hogy sikerül gátmetszés nélkül. Ettől függetlenül lehet próbálkozni, lehet rá készülni gátmasszázzsal a 35. héttől, aztán vagy bejön vagy nem, de inkább nem szokott :(
Ja, jó pénzköltést kívánok!!

Mezsó,
jobbulást!!!

Ma én sem dolgozom. Nem éreztem jó magam az éjjel. Ráadásul 1 óra után sikerült nagy nehezen elaludnom, úgyhogy ma én is itthon pihenek.

Kép
emi29

Bambi,
én is kérném a gátmasszázsról szóló cikket: sirkici@freemail.hu
sirkici

És képzeljétek tegnap mit mondott az én drága egyetlen apósom :!:

Megkért,hogy írjam ossze a kedvenc kajáim listáját,meg hogy mit ehetek,mert ő szeretne főzni nekem,amikor kijövök a kórházból :D :D Rendes ugye,hogy mennyire gondol rám.
A férjecském duduk a főzéshez,még ő sem enné meg amit főz,anyum teljesen lefoglalt,úgyhogy após beveti magát :D :D :D
Azt mondta,hogy viszonozni szeretné,hogy hetente 3-4 alkalommal meghívom ebédre.Apósok kincse,nem vitás :D :D

Kép
szibi

Szibi,
gratula a 33. héthez. :)

A borotválásról jut eszembe, hogy utoljára én is úgy jártam, mint Timi. Én is nagyon megijedtem... Szóval tényleg óvatosan..

Kép
emi29

Jó reggelt!

jezsek, de jó ez a szupermenes body :D
És a pocid se semmi, szép nagy! :D

Szösszenet, gyönyörű képek lesznek :) Mindenki tudja hogy a profi-kismama fotók agyon vannak retusálva.. Te így leszel a legszebb a párodnak és a kislányotoknak, aki büszkén nézi majd az anyukáját a fotókon ;)

szibi, grat a 33.hoz :)

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

[quote="szibi"] írta:szibis képzeljétek tegnap mit mondott az én drága egyetlen apósom :!:

Megkért,hogy írjam ossze a kedvenc kajáim listáját,meg hogy mit ehetek,mert ő szeretne főzni nekem,amikor kijövök a kórházból :D :D Rendes ugye,hogy mennyire gondol rám.
A férjecském duduk a főzéshez,még ő sem enné meg amit főz,anyum teljesen lefoglalt,úgyhogy após beveti magát :D :D :D
Azt mondta,hogy viszonozni szeretné,hogy hetente 3-4 alkalommal meghívom ebédre.Apósok kincse,nem vitás :D :D

Hinnye,ez tényleg nem semmi :lol: Becsüld meg ezt a jóembert :D

Csöppke, Domka(2006), Lóci (2008) és Sebi (2011) anyukája
www.csoppkeblog.hu
www.csoppkendo.hu
csöppke

Emi, kellemes pihit mára!! :wink:

Kép Kép
szõlõ

Emi: köszönöm az infokat az árakról! Remélem, már jól vagy! Pihenj sokat!

Szibi: :D mázlid van az apósoddal ! és Gratula a 33. héthez!

Mezsó: jobbulást, drukkolok, hogy ne legyen már lázad és meggyógyulj hamar teljesen!

Kép Kép
celesztina

Jó reggelt!

Csak gyorsan pár sor, aztán még visszapihizek...

Bambi!Ha lehet én is kérném a gátmasszázs-leírást! Köszi
kovacsbzita@gmail.com

Ha a diétázók közül tud valaki valamit székrekedésre, légyszi ossza meg velem! Tegnap a dietetikusnak említettem, hát mit tanácsolt?
1. Sok tejtermék, erre mondtam, hogy azt a minimális mennyiséget amit lehet megiszom/megeszem, de az nudli.
2. Igyak sok folyadékot, az majd használ. Köszi! Ez frankó, gondoltam magamban, látom ért hozzá, vagy lehet, hogy még soha nem volt székrekedése?

Szöszke! Jó fotózást, tuti szuper képek lesznek!

KépKép
KépKép
atizka

Sziasztok!

Régen írtam nagyon, mert hétvégén nagy vendégség volt nálunk: férjecskémnek volt a szülinapja. De nem csak ő kapott ajándékot ám, hanem a pocaklakóm is: kádat, pelenkát, popsitörlőt stb.!
A sok kihagyás után alig győztelek visszaolvasni benneteket!

Bambi: Nekem is elküldenéd a gátmasszázsról a leírást? Előre is köszike! ibolyabaracsi@freemail.hu

Szibi: Igazán kedves az apósod! Az én kedvemért anyósom többször is készít mostanában főzelékeket (amiket imádok), annak ellenére, hogy náluk nem szokás a főzelék-evés. A férjecském csak húst hússal, ja és a csirkehús nem hús a számára!

Mezsó: Jobbulást kívánok neked!

Szösszenet: Biztos nagyon szép leszel a képeken, elvégre csinos vagy és a fotós is profi, csak jó lehet!

Borotválásról: Engem a férjem szokott borotválni, ő sosem vág meg, én viszont magamat szinte mindig...

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

Emi Köszi a zöld ruhás infot. Nagyszerű, hogy új szokásokat vezetnek be. Még jó, hogy nem szülés előtt szembesülünk ezzel. Aztán meg majd éjjel hol szerzünk ilyet be. És akkor apa meg nem jöhet be. Na jó abbahagytam a dühöngést! Én pénteken megyek CTG-re meg vérvételre, akkor megpróbálok venni. Max ha van onnan felhívlak, és veszek. VAgy majd megbeszéljük. Zsuzsa neked is?
1db 2ágyas van????? Oh ne.
Mi az, hogy elveszik a táppénz. Nem is értem. na jó ezen már túl vagyunk.

Simán lehet gátvédelemmel szülni. Max nem sikerül. Sajnálom, hogy Andi kerek perec kijelentette.

Nem aludtál valami sokat. 1 után aludtál el és már fent vagy?

Én a diéta miatt mindig kelek 7-kor és nagyon álmos vagyok, viszont utána már nem tudok visszaaludni. Nagyon várom a pénteket, hogy megtudjam tényleg hat e diéta..

Zsuzsa
nagyon klassz, hogy befordult. Dumáld meg vele, hogy így tök tuti neki.!

Pumpóka én is kérdezni akartam. Ilyenkor Pulsatillát szoktak ajánlani. De látom te mást kaptál.

1bambi nekem jöhet az info. Minden érdekel. küldöm a mailcímet!

Emma mi Emivel és Zsuzsával a délpestiben szülünk. Jahn Ferenc kórház

Benettke
egyetértek a csíkozódás genetika és nem krém kérdése. Én tisztában voltam vele, hogy lesz, és be is jött. Sőt…

Tena hálóst én gyógyászati segédeszközök boltban vettem. De biztos van máshol is. kb.400ft/2db.

Atizka sajnálom. Remek tanácsok… :( nekem jobb az emésztésem a diétával. De úgy csinálom, hogy tejezek/joghurtozok tízóraira és uzsira gyümölcsözök vagy fordítva. Aztán estére pl saláta is. Így valahogy kiegyensúlyozott a dolog. Mondanám, hogy tej+lekvár. De mindkettőt iszonyú sokat tartalmaz és max ebédre férne bele, annak meg nem sok értelme van. Szóval nem tudtam konkrét segíteséget adni, de remélem másnak van ötlete.
:roll:

Kép
téjé

Szibi: Gratulálok én is a 33. hét betöltéséhez! Nekem ez a 31 is olyan soknak tűnik már, de végre ezt is elértük!

Emi: Jó pihenést! Én péntek délután kérezkedtem el a főnöktől, mert iszonyatosan fájt a fejem. Nagyon jót tett a pihenés, mert 1,5 óra alvás után szinte teljesen kiszűnt!

Bolygó
Kép

Kép
bolygó

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:11-kor.
Vendég

Téjé!
És az jobb, mint a Sepia??? Mert akkor legközelebb azt kérek! Az pontosan mire van? Mert ahogy a kis füzetben olvastam, amit kaptam a gyógyitárban, a Sepia-t másra is adják, nem csak erre, pl. visszérre is... :roll: Akkor ez most hogy van? Egy gyógyit több mindenre lehet használni? Én csak örülnék, úgyis van randa visszerem nem is egy... :evil:
Vendég

Próbálok visszaolvasni, de a néhány nap kimaradásommal teljesen esélytelen vagyok.

Látom már nagy a készülődés. Én is ma szándékozom összerakni a kórházi csomagomat.

Beöntés: a Jánosban tudtommal nincs választás mindenképpen adnak, de én nem is bánom. Minden barátnőm mondja, hogy ott egyáltalán nem fog érdekelni és őket sem zavarja, de én most azt gondolom, hogy zavarna.

Borotválás: hát igen én is szerencsétlenkedek vele minden alkalommal. Ma is kellene, mert holnap doki és ha nem vagyok sikeres, legalább ne frissen kaszabolva menjek.

Nagyon izgi, hogy már van aki elkezdte a CTG-t. Én hétfőn megyek először, már nagyon kiváncsi vagyok.

Ti nem éreztek sürgető kényszert, hogy minden rendben legyen a körülöttetek? Én egy hete folyamatosan pörgök (már amennyire kisbálna méreteimmel ez lehetséges): hivatalos ügyeket intézek (lakcím átjelentés, mivel én még Anyuéknál szerepelek, gyerekorvost keresek..), átpakoltam az egész gardróbot, elráncigáltam a párom az Ikeába szekrényeket venni, amiket persze már másnap össze is kellett állítania, most éppen mosok és vasalok ezerrel, hogy minden tiszta legyen. Mondjuk érzem is a derekam rendesen és kapom a letolásokat itthon, hogy nem a 34. héten kellene bezsongnom. A férjem már azzal köszön, ha felhív, hogy ugye pihensz?

Szösszenet: Én voltam hétfőn Anikónál fotózáson. Szerintem ne izgulj, gyönyörű képeket fog csinálni rólad. Én sokkal méretesebb vagyok nálad és a fotóimmal mindig elégedetlen, és ennek ellenére is nagyon tetszik a végeredmény. Mondjuk még csak néhány retusált képet küldött át és az összes nyerset válogatni, de tényleg nagyon szépek. Viszont szerintem nem kell több fotó, mint amennyit alapból is csinálna (nálam kb. 120), mert nagyon fárasztó 2-3 órát "modellt" állni. Én másnap alig éreztem a derekam.

Egy kis ízelítő: Kép
Kép

Kép

Kép
szofi74

Atizka: olvastam, hogy a korpa segít. Igaz, azt tanácsolták, tejtermékbe -pl joghurtba- keverve fogyassza az ember... :? Meg elvileg éhgyomira egy pohár víz reggel is segthet -próbáltam, nekem nem jött be, de diéta mellett nem lehet könnyű megfelelő "módszert" találni. :cry:

Kérdés: Nem tudja vki, hány centis egy újszülött lábfeje? Rendezgetem Lau régi zoknijait és nem emlékszem, az ő lába mekkora volt, és a sok zokni egybeömlesztve van :o szóval mekkorákat tartsak meg és melyikeket tegyem még el?

Kép Kép
celesztina

Mezsó!
Gyógyulgass. Énis benne voltam a múltkor, most úgy néz ki, megint visszajött, tegnap óta fújom az orrom és ma torokfájásra ébredtem. Ráadásul a kisebbik gyerek benyalt vmit az oviban és tegnap lázasan, fájó hassal hoztam haza. Az óvónő rögtön azzal hivott, hogy a gyereknek hányásos-hasmenéses influenzája van. Hát eddig semmi más tünet, csak a láz meg a pocifájás. Éjjel ugyan hányt egyet, de csak a rengeteg tea jött ki belőle, érdekes volt, pedig vacsizott párizsis kenyeret meg evett banánt is... az mégsem jött vissza... azóta semmi... most várjuk a gyerekdokinkat.

Nono!
Nemtom itt irtam-e (lehet máshol), de Atisnál ugye nekem anyát nem engedték be a vajúdásra, épphogy a kitolás előtt negyed órával, akkor is csak azért, mert már kiabáltam a szülésznővel, hogy anyámat akarom! Ezek után anyu is meg énis megérdeklődtük, hogy törvényileg mihez van jogom és mihez nincs. Jogunk van egy db (van ahol kettőt is engednek) kisérőt magunk mellett tudni a vajúdás teljes idejére, a megérkezéstől a baba megszületéséig, kivétel vizsgálatok, komplikáció és császár (de van ugye, ahol ezekre sem küldik ki) vagy ha járvány miatt tilalom van. És véleményem szerint, ha ezt ruhához korlátozzák, akkor az már nem törvényes, mert akkor mindenhol igy kéne és pl. nálunk a Jánosban sem kell apának semmilyen ruha, esetleg egy papucs, hogy ne aszalódjon a lába a cipőben órákat abban a dög meleg szülőszobában.
Úgyhogy erre figyelni kell, hogy nem szabad hagyni magunkat.
Vendég

Sziasztok!

Végre volt időm visszaolvasni! Bár ennek most annyira nem örülök, mert állati pocsékul vagyok, ezért nem mentem dolgozni és ezért van most időm olvasni meg írni...
Beni egész éjjel tornázott, tudtam, hogy gáz lesz, mert a gyomromat egy gombócnak éreztem a torkomban, s közben még jó kis rúgásokat is kaptam bele... :shock: :shock: :shock: Aztán reggelre már állatira égett és fájt, meg is látogatott a rég nem látott róka is... :( :( :(
Úgyhogy most pihizek és netezek az ágyból...

Kamilla: nagyon cuki az uh kép! Azt viszont tökre nem értem, hogyhogy csak 5 hét múlva kell menned újra dokihoz!

Emi: sajnálom anyósod beszólását, szerintem csak az a megoldás, ha nem foglalkozol vele! És nagyon jól teszed, hogy már csak 3 napig dolgozol! Meg azt is, hogy ma nem... :) Én azt hittem, bírni fogom, ameddig akarom, de ma rájöttem, hogy nem! Egyébként húsvétig terveztem a melót, de azt hiszem addig már csak pár napot megyek be, a többit kiveszem szabinak! Húsvéttól meg jöhet a táppénz, a szülés napjától meg a tgyás.

Szösszenet: jó fotózást nektek mára, aztán majd kérjük a képeket... :)

Jezsek: a superman-es body szuper! Csak a férjem meg ne lássa, mert holnap akkor mehetünk is venni egyet... Pedig bodyból van már vagy 75 darab itthon... :D

Mezsó: jobbulást neked, remélem hamar túl leszel rajt! Én januárban voltam ennyire pocsékul ugyanilyen tünetekkel, akkor 4-5 nap alatt leküzdöttük! Kitartás!

Kép

Kép

Beni és Dorka életének fontosabb eseményei: http://beni-baba.blogspot.com
zorroné

Sziasztok!

Pumpóka, Csöppke és Emi!Köszönöm a válaszokat a zöld ruhával kapcsolatban.
emma2008

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.01.12 10:12-kor.
Vendég

Pumpóka nem ismerem (sajnos) jobban bele kéne ásni magam, de amikor a várandósság elején voltam, egy szülésznő ajánlotta, ha a végén lesz hangulatingadozásom ezt használjam. De nem ismerem! Igazándiból a néha néha síráson kívül jól vagyok. Biztos jó, amit adtak.
És jobbulást!

Celesztina
vagy inkább Atizka igen a korpa is jó, de sajnos az sem nagyon diétás. 100grban van 50 gr. Meg úgy önmagában nem igazán lehet megenni. Korpovit keksz?

szofi sürgető kényszer? DE, határozottan. Hiszen nem lehet tudni mikor kell menni. Én mindig megtervezek mindent előre, de ez ropapnt érdekes így. Nem tudjuk mikor. Mosok , vasalok. Mindent leírok, hogy a párom tudja mi hol, ha nem leszek össze tudja szedni nekem a cuccokat. És nyugtanaító érzés, biztos minden megvan?

Kép
téjé

Sziasztok!
[quote="szőlő"]C írta:szőlősajok! Valaki nem látott egészen véletlenül valahol sima fehér ágynemű szettet? (ágynemű, rácsvédő, baldachin) Annyira beleszerettem a fehérbe, de a Simone Design 20 000 ft, én ennyiért nem szeretnék venni......

Szőlő, ha jól emlékszem barátnőm azt mondta, hogy az ikeában talált tök sima ágyneműt, neki fia lesz, de nem szereti a színes dolgokat (még a kéket se nagyon), és hogy ott sikerült vennie...

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Szőlő itt is van hófehér.

http://www.szopiparna.hu/szovetmintak.html

Kép
téjé

Zita, amikor engedi a tejet (van napközben többször is), akkor egyél hozzá pl uborkát, vagy valami olyat, ami a tejjel együtt hajt, viszont a diétába belefér, hátha meghajt! Nekem szerencsére nincs gondom vele, nem fogott még meg, de hátha ez segít!

Nono, én azt olvastam eddig mindenhol a bika/skorpió párosról, hogy igaz alapban kijönnek, meg a szex nagyon jó és meghatározó kötük, de sok a vita, ami a két jegy makacsságából, akaratosságából, és önfejüségéből származik :)

Én anno nem kaptam beöntést, mert úgy történt, hogy lefeküdtem egy kis délutáni alvásra, arra ébredtem, hogy veszettül kell wécéznem, hátelmentem... szép kis adagot sikerült termelnem, majd ahogy felálltam, elkezdett csordogálni a magzatvizem... megvártam, míg nagyjából elfolyt, és besiettünk a kórházba, ahol ismét éreztem, hogy kell, hát elzavartak próbáljam meg, és ismét sikerült, így azt mondták nincs rá szükség, hogy beöntést adjanak, és szerencsére nem is lett baj a végén sem!

Szombaton indulunk Ausztirába, már tökre várom, viszont ma asszem hosszú napnak nézek elébe, mennem kell a Tb-be intézni az EU-s egészségbiztosítási kártyát... remélem nem töltöm ott a délutánom :roll: Mondjuk 1-re jön értem apukám, még el kell szaladnom a melóhelyre munkáltatói igazolásért, és csak utána tudunk menni, mivel az autónk szervízben van, pár apróságot megcsinálnak még rajta indlás előtt! Bízom benne nem lesznek addigra tele... :?

[img:4c8f9159cc]http://kep.ivpicture.hu/9393.t.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://ticker.7910.org/an1cnVrNw0N0010MDAwOTY5MGx8Mzc0MDY5NmphfEFsZXhhbmRyYQ.gif[/img:4c8f9159cc]
[img:4c8f9159cc]https://lilypie.com/pic/080510/DU5s.jpg[/img:4c8f9159cc][img:4c8f9159cc]http://b1.lilypie.com/EDGjp2/.png[/img:4c8f9159cc]
nici

Judit, csinálod a diétát, hogy megy? Mikor kell menned legközelebb kontrollra?

nici

Szofi, nagyon jók a képek!!! Főleg a kiscipős, jaaaj de várom már én is :D

Lányok, nagyon szépen köszönöm a fehér ágyneműs tippeket!! :) (Férjem meg pláne köszöni szerintem, mert így tuti nem hisztizem ki a húszerzreset :lol: :lol: :oops: )

Kép Kép
szõlõ

Jaj most meg bőség zavara van mert a napsárga az almazöld meg a vaníliasárga is tetszik, meg a mézsárga is :lol: :lol:

Kép Kép
szõlõ

Sziasztok,

csak egyors reagálás mindenre..

Szerintem Mezsó lesz az úttörő, az első márciusi-árilisi anyuka :) utana Magi, Klarka, az ikresek és utána jövünk mi, a maradék :)

Beöntés: én rettegtem tőle, de amikor ott voltam kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy ezzel foglalkozzak.. Amúgy biztos hogy kérnék, ha lehetne választani, szülésnél kijön minden... Nem szeretném így fogadni a gyerekemet azért mert túl hiú vagyok egy beöntéshez (de ahhoz,h. összecsináljam az ágyat nem)

Gátvédelem nálam is próbálkoztak az első szülésnél, de nem jött be... Amúgy meg nekem az rémlik az egyik előadásról, hogy a többedik szülésnél meg fennáll a veszélye,h. a régi mentén reped... na most akkor ebből is mi az igaz?????

Csíkozódás szerintem is inkább genetikai, ugyanúgy, mint a hízás mert rajtam Csenge után se volt egy darab se, pedig nem kenegettem magam.

Szibi
apósod elérhetőségeit légyszíves... :) Aranyember az ilyen, az enyém 15 hónap után i s csak babának hívja az unokáját..

Zorrróné jobbulást! Milyen lett a lasagna múltkor? Remélem nem attól lettél beteg :)

Rákérdeztem a kútvölgyiseknél a dokimra meg a szülésznőmre, a doki okés, de a szülésznőt leszólták..... Félek!!!

Zsuzsófi, nem értettem igazából hogy értetted azt, hogy nem nehezebb 2 gyerekkel a 2. terhesség, amikor a szülésfelkészítőre is el akartad vinni őket... Szerintem ez nehézség, hogy nem tudod azt csinálni amit szeretnél. Mellesleg szerintem ne vidd el őket ilyen helyre, egy felnőttnek is elég megrázó végighallgatni hogy mit kell csinálni szülésnél nemhogy egy gyereknek (még akkor is ha a felét se értik)
És bocsi, ha megsértődtök, mert nem az a célom,h. bárkit is magamra haragítsak, de Nono te is azt írtad,h. nem nehezebb egy gyerekkel a 2. terhesség, de a következő hozzászólásodban meg arról panaszkodsz,h. olyan rossz passzban vagy, hogy a gyereknek a tv a legjobb barátja. Na mindegy, semmi célom ezzel a megjegyzéssel csak nem találom bennük az összefüggést.
Szerintem igenis nehezebb gyerekkel a terhesség, mert néha egész nap nincs 20 perced magadra, arra hogy magadat kényeztessed vagy legalább a kis pocaklakóddal egymásra hangolódj. (vagy akár csak lefeküdni) Én nagyon csodálkoznék, ha a 40. hétig kihúznánk, mert rengeteget keményedik a hasam, pedig semmi extrát nem scinálok, csak ellátom a nagyobbik gyerekemet és játszok vele. Csak egy mozzanat a mindennapokból: amikor pl. egyszer egész nap hánytam még a terhesség elején, Csenge csupán játékból odajött és orrba vágott a telefonommal.. Imádom a kiscsajt, de akkor majdnem elájultam :) Szerintem attól nem szereti kevésbé a gyerekét ez ember, ha bevallja, hogy nehezebb így várandósnak lenni.

Babytevéékkel
mi újság?

Szőlő, jó pénzköltést!!!

akartam még írni, de Kincsem felébredt

Kép
Kép
mango.

Sziasztok Lányok!

gátmasszázs: mostani (márc.) Anyák Lapjában le van írva az olaj is meg a technika is!!! (24. oldalon)
Sőt, terheség alatt alkalmazható illóolajokról van van benne szó, illetve amit a kisbabáknál lehet alkalmazni!!
Én mindig megveszem az újságot, mett szerintem igényes, és érdekes is. Na meg vannak benn Brendon kuponok, így most a légzésfigyelő és a kókuszmatrac is 4 ezerrel olcsóbb márciusban! (még jó, hogy eddig nem vettem meg)

Emi! Én is szülés napjáig vagyok táppénzen, mert így én sokkal jobban jövök ki. Szülés napjától megy majd a TGYÁS, meg akkor lehet igényelni az anyasági támogatást (egyszeri segély). Papírokat kitöltöm még szülés előtt, így férjem tudja majd intézni a ezeket szülés után!
Anyósod nem semmi!!! :shock: Így is sokáig dolgoztál szerintem!!

Szöszi! Tuti szépek lesznek a fotók! Téged ismerve! :D

Szofi! Nagyon szép vagy a fotókon! :P

Ma jön délután kolléganőm, aki novemberben szült. Kislánya van. De jó lesz dumcsizni! Na, meg legalább a kórházi dolgokat is át tudjuk beszélni. (ugyanott szülök én is)

borotválás: én is mindig megcsinálom dokilátogatás előtt. Ne mondja má, hogy igéntelen kismami vagyok!! :D Így illatosan, üdén vizsgálhat! :lol:
Azért néha elcsodálkozom, ha az SZTK-ba vagy Kórházba kell mennem, hogy hát azért van egy pár igénytelen kismami. (tréning gatya, kinyúlt póló, sportcipő) Így mennek vizsgálatra. Azért azt nem hiszem el, hogy 1 jobb nadrág + pulcsi nincs.

beöntés: szerintem is jó ha adnak inkább...

Kép
gabo001

Sziasztok!
ismét előkerültem, de csak egy kis időre, mert párom szigorú pihenésre fogott...

voltunk orvosnál... igazából minden rendben van, csak az utóbbi időben görcsölgettem egy picit, ezért a dokim erős magne b6 kúrára fogott+ sok pihenésre, és két hét múlva mehetek kontrollra.
A baba már jó ideje fejjel lefelé van, és a súlya meg a gravitáció miatt csúszik egyre lejjebb... a görcs(méhösszehúzódások) meg már csak hab a tortán. :roll: Lehet kicsit kevesebb házimunkával elkerülhető lett volna :oops: :roll: De tényleg jól vagyunk, aggódni nem kell.

És az adatok:
UH: ált. menny magzatvíz, lepény mellső falon tapad, jó magzati szívhangok
BPD: 82mm
FL: 64 mm
AC: 294 mm
Gr.s. 33W
Bs: 2200 gr

Kaptunk képet manócskám arcáról, nagyon édes, majd felrakom, ha a scanner a közelben lesz.

Jelenleg épp felújítás előtt állunk, de már szépen haladunk mindennel. Csak éppen én dőlök ki a sorból... :shock:

Mariann
Kép

Kép
fmarian

Mango!
Persze, hogy fennáll a lehetősége, hogy repedsz az első vágás mentén, de a második vagy többedik szülésnél már rugalmasabb a gát, nem olyan kötött, mint az elsőnél. Barnusnál énis az első vágás mentén repedtem volna, ha a doki nem érkezik a lábam közé suhanó gyorsasággal és csinál egy kis vágást.

Ha vágnak másodszorra is, akkor az első vágás mentén szoktak, legalábbis nekem a doki meg a szülésznő is ezt mondta Barnus születése előtt, mikor a gátvédelemről beszélgettünk, hogy ha mégis vágni kell, akkor ugyanott vágnak.... mert megkérdeztem, hogy akkor most nekem kettő vágásom lesz odalent??? :lol: Mondták, hogy azért érdekes lenne, ahány szülés annyi felé vágnak, aki 5-öt szült és kellett gátmetszés, annak 5 heg van?? :lol:
Nem tudom, hogy ez általános dolog, vagy dokija válogatja, hol nyisszant.... :roll:
Most úgy készülök, hogy nem szeretnék vágást, mert már akkor mondta a szülésznőm, hogy nagyon kicsin múlt, hogy mégis kellett vágni, szerinte ha lesz még egy bébim, nem lesz szükség gátmetszésre. A jóisten szóljon belőle... :lol:
Vendég

Judit,
végülis nem jelentette ki kerek perec, hogy az elsőt nem lehet gátvédelemmel szülni csak azt mondta, hogy általában nem sikerül. Ettől én még úgy készülök.
Hát igen, ez a ruhás dolog engem is meglepett. Nekem sapkát és cipővédőt sikerült vennem már csak a köpeny hiányzik. A gyógyszertárban azt mondták hogy ha legközelebb megyek már lesz. Mondjuk szerintem azt más gyógyszertárban is be lehet szerezni...

Szofi,
Tök jók ezek a képek. Nagyon csini vagy :)

Nici,
de jó nektek! Én imádom Ausztriát. Amig nem lettem babás mi is minden évben elmetünk pár napra sielni. Csodálatos tájakat láttunk. Idén sajnos ez elmaradt... Hozzáteszem, a sielésekről én mindig úgy jöttem haza mint egy hadirokkant. Sosefogok rendesen megtanulni :(

Zorróné,
csak nehogy úgy járj, mint én... Nekem a ma nem dolgozomból itthon dolgozom lett.. Megállás nélkül csörög a telefonom, ráadásul reggel óta a tegnap beérkezett email-jeimet válaszolgatom meg. Miért is érem el itthonról az outlookomat :( :(

Anyám már itt röhög mellettem, alig teszem le a telefont egyből hívnak újra. Öt percenként mutatkozom be :) :)

Kép
emi29

Mariann,
gartula a szép eredményekhez :)
Na most valami nagyon bölcset fogok mondani: Addig pihenj, amíg megteheted.. Rendes a párodtól, hogy ennyit segít!

Gabo,
hát igen. Néha én is elcsodálkozom, hogy egyesek mennyire leamortizálódnak szülés előtt és az azt követő években. Aztán csodálkoznak, ha apjuk lelép...

Kép
emi29

Lányok .. csak egy mondatra jöttem ..
A Párom rosszul lett a munkában .. most próbálom őt hazaimádkozni ..
Nem tudom mi lesz a fotózással .. mert a lányt sem érem el :(
Nagyon el vagyok keseredve!!!!
Már így is későinek tartottam a fotózást .. de ha 2 hét múlva lesz újra időpont, nekünk már biztos nem lesz jó :(
Nagyon elegem van .. úgy sajnálom, hogy ez nem fog összejönni .. pedig fontos volt ..
Tegnap amúgy is kiborultam itthon .. nem tudom mi jött ki, talán a fél év növekedés feszültsége .. de ma teljes a K.O. ..
Majd jelentkezem ...

Kép
szösszenet

Sziasztok Mamik!

Én már reggel óta itt pörgök a gépem előtt, és hozzátok most jutottam el.

NEm tom ki rakta fel a retusált képeket, de nagyon szupi. :D

Nagyjából tegnap este óta visszaolvastam, de nagyon pörög ma a topik. :roll:
Így csak nagyjából.

Beöntés: Imrében nem tom adnak-e. Jó lenne ha el lehetne kerülni, mert szerintem tök ciki. :oops:
De azt ha már ott vagyunk, lehet nem is fog tényleg érdekelni.

Ctg és finisben lévők: Nagyon izgi, h Ti mindjárt szültök, bár pénteken mi is betöltjük a 34. hetet. Jöv. hét doki. utána meg már én is hetenete járok.
Kiv. leszek ki nyitja a babaesőt!!!!

Rólunk: Tegnap készült pár pocifotóm, ha belefér a képernyőbe, akkor feldobom.

És olyan jó hírt kaptam reggel. Két kolleganőm is terhes, és talán 1 hét a különbség közöttük. Ott is beindúlt a babavárás!! :D

És így nézek én ki most plusz 10 kg-val :roll:
Kép

Kép

Lilypie Second Birthday tickers
kisscica80

[quote="szösszenet"]L írta:szösszenetányok .. csak egy mondatra jöttem ..
A Párom rosszul lett a munkában .. most próbálom őt hazaimádkozni ..
Nem tudom mi lesz a fotózással .. mert a lányt sem érem el :(
Nagyon el vagyok keseredve!!!!
Már így is későinek tartottam a fotózást .. de ha 2 hét múlva lesz újra időpont, nekünk már biztos nem lesz jó :(
Nagyon elegem van .. úgy sajnálom, hogy ez nem fog összejönni .. pedig fontos volt ..
Tegnap amúgy is kiborultam itthon .. nem tudom mi jött ki, talán a fél év növekedés feszültsége .. de ma teljes a K.O. ..
Majd jelentkezem ...

Jajj Szöszke! Annyira sajnálom!!! :( :( Tuti, hogy nem lehet sehogy se megoldani?? Mi történt a pároddal? És te miért borultál ki???

Kép
emi29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?