A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2008 nyári kismamák

hat nem edi, ferjem hivott hogy szunetbe lement az alexandria konyves boltba, es vett egy konyvet. HAt ez kulon bejegyzest erdemelne a naptarba, ugyanis tudni kell nagyon konyv ellenes- alapja: apjank vagy 6000 dbos gyujtemenye van, es minden eletteruket akonyv ette meg mikor gyerek volt- meg sosem lattamot konyvet venni, na jo egyet, de az szamitogepes volt. Es tudjatok milyen konyvet vett? A babanak: allatkertest:)
nagyon gondoskodo apuka:) Tiszta jo fej! 500 ftja volt, ebbol vett egy 490 ftos konyvet! De draga!:)
Vendég

De aranyos apa! :lol:

Kép
dittke

Anyjuk!
Tényleg rendes!! :)
Mondjuk nálunk meg ha Atin mult vona (meg azon hogy a repülőn bármennyi kilót hozhatna) akkor az Alexandria bolt felét elhozta volna!! :lol:
Amugy mit szólt a tegnapi meglepetéshez??

d.dodó

Hát Andi nem semmi a lábad! Vetekszik Ami múltheti lábával! Én nem panaszkodom szinte nincs is! Csak ma vettem észre mikor cipőt húztam, hogy kicsit szorít meg látványra is mintha.
Persze én még odébb vagyok a végétől, "jöhet kutyára úthenger"
Azért remélem, hogy kicsi víz van rajtam is mert akkor amit híztam nem mind háj! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Andi! Hűha! Szép nagy lábad van! :wink:

Én nem tudnék Tv nélkül meglenni. Régen sorozatfüggő voltam. Elkerültem koliba és otthon beprogramoztam a hétre előre a videót, anyuék cserélték a kazikat, ha megteltek. Hétvégén meg megnéztem. Volt hogy két sorozatot is vettem, amiket heti 5-ször adtak. Most már azért nem ilyen durva a helyzet. De a videó mégmindig dolgozik, mert most meg nem tudok fent lenni, így a Vészhelyzetet, meg a Grace klinikát mindig felveszem. Ja meg a Popdarálót.

Most gondolkodtam el azon, hogy ha tisztasági betétet használok, hogy veszem észre, ha esetleg szivárog a magzatvíz. Nekem Rolival úgy indult, hogy cseppenként szivárgott. Alig vettem észre, pedig betétet sem hordtam. Ígyhát most kipróbálom betét nélkül. Igaz, hogy már nem is nagyon kellett volna eddig sem, mert szinte semmi folyásom nincs már, de a biztonság kedvéért mindig tettem. Na majd meglátom hogy bírom nélküle.

Andi! Mit mond a dokid, mennyivel hagyja túlhordani, ha esetleg nem jön addig?

Kép
szly27

Dodó! Rolinak pont ilyen papucsot vettünk 23-as méretben. Csak olyan kékes zöldes. Nagyon szereti és olyan édes benne!

Kép
szly27

Fúúúú Andi! :shock: Jó dagi szegény lábikód!!! :? Asszem én nem szólhatok semmit. Igaz, nekem is dagad, de azért messze nem ennyire. Ha nem fájna lehet észre se venném... :roll:

Nici - akkor lehet hogy neked is ilyen pocid lesz később is mint nekem! Jó nehéz! :lol: :wink:

Anyjuk - hát én tuti vettem már Spar-ban olyan zseléport, mert 2 évig csak ott vásároltam, de akkor lehet hogy más az egyes üzletek kínálata :roll:

Tv nézés: nálunk sokat megy, de engem nem igazán köt le, inkább csak háttérzajnak kell. Mivel nem bírok a s..emen ülni, max 20 percig nézek bármit is, aztán jövök-megyek-pakolászok, visszaülök, stb. Viszont Apa igazi függő. Még a legkakibb műsorok elé is úgy odaragad, hogy az vmi felháborító! Sokszor berágok rá, mert ha hazajön az az első dolga hogy leül a tv elé és akkor beszélhetek én hozzá... mintha a falnak mondanám! :evil: Ettől már többször kaptam idegrohamot! :lol:

Jóéjt mindenkinek! És szép babás álmokat (AMI!!! Olyan rég írtad! Már hiányzott!!! :D )

Cuppa
Vendég

szly: en ket napja gondoolkodom ezen, hogy hogy fogom eszrevenni ha szivarog?
nem jottem ra:( ugyanis nekem sajna meg mindig eleg eros a folyasom. Itthon igyekszem nem hasznalni betetet, es szinte mindennapos a rohanas, hogy te jo eg, mi van ha ez a magzatviz?
Szoval en ezen izgulok rendesen:(
Vendég

Hát valószínű meg lehet lenni TV nélkül, sőt "egészségesebb" de én nem bánom, hogy nekünk van. Ha van időm nézem, ha nincs nem. Van hogy csak úgy megy én meg közben főzök vasalok, vagy veletek levelezek és közben hallgatom! Főleg a híreket szoktam nézni, meg a Discoveryn National Geographicon vannak jó adások, persze egy egy sorazat is beficcen de nem halok bele ha nem nézhetem meg minden részét( Vészhelyzet Grace klinika Született feleségek, ezeket szeretem)

Könyv ügyben: mi valószínű könyves kupacok közt fogunk élni, mert most hogy ide költöztünk még van hely a polcon de ez nem tart sokáig. A párom csak úgy falja a könyveket, meg én is szeretek olvasni. Szerintem annál kikapcsolóbb elfoglaltság nincs is.
Vendég

Igen! Én is azért használtam itthon is betétet, mert idegesített, hogy Úristen, biztos magzatvíz! De mostmár inkább várom, minthogy megijedjek tőle. Úgyhogy itthonra nem fogok betétet használni.

Meg persze ha nem cseppekben jön, akkor tuti tudni fogod. Csak nekem Rolinál tényleg cseppenként jött. Volt hogy rácsöppent a lábfejemre zuhanyzás előtt. Na akkor tudatosult, hogy nem csak pisicsepp.

Kép
szly27

en is nagyon konyvparti vagyok. Ket teljes szekreny telt meg, es mar gyerkkonyvbol is van 3 polcnyi:)
Vendég

Én minden nap használok tisztasági betétet.... valahogy nem bírom anélkül.... és szokott is lenni folyásom...bár nem olyan sok mint az elején...... pl multkor is néztem nagyot mitől vizes a bugyim.... kiderült, hogy összegyűrődött a tisztasági betét (nem vettem észre) és igy pont a bugyimra folyt tök átáztatva azt.....

d.dodó

Észre fogjátok venni, ha szivárog a magzatvíz!
Kép
Szegedi égkép

Kép
dittke

Szia Wera

Te is a Péterfiben fogsz szülni?

Ki az orvosod? Van szülésznőd?

Sima szobába leszel, vagy alapítványiba?

Kép
Kép
schopin

Anyjuk - én is sokat paráztam ezen. De azt mondják ha az szivárog, akkor a tisztasági nem fogja meg és folyton szivárog, akkor már nem csak 1x-1x, hanem úgy bőven... szóval állítólag észre lehet venni...

Huhhh, nem akarok senkit megbántani, de nekem a hideg futkos a hátamon ettől a papucstól :lol: :lol: Tényleg bocsi! Nemtom megmondani miért, de olyan naaaagy és műűűűanyaaag! :twisted: :lol: Persze biztos kényelmes meg minden és tudom sokan hordják... de nekem tuti nem lesz! :) Nah, nekem meg van egy halom olyan, ami meg biztos másnak nem tetszik... nem vagyunk egyformák, és jól is van ez így! :wink:
Vendég

wera!
Igen, ez igy van jól, hogy nem vagyunk egyformák, és nem mindenkinek ugyanaz tetszik!! :)

d.dodó

Épp ezért mondtam Wera, hogy Rolinál nekem tényleg csak épp hogy csepegett. Szerintem fél nap alatt tuti fel tudta volna fogni a tisztasági betét úgy hogy nem ázik el. De persze én hamar észrevettem és bementünk. Lehet nem tartott volna fél napig sem és elkezdett volna folyni erősebben, de ez már titok marad, mert megrepesztették a burkot.

Kép
szly27

Schopin - Szia! :D Igen! És láttam ám a júniusi topik táblijában hogy Te is ott fogsz szülni, csak vmivel később! :wink: Az orvosom Végh György, új még ott, csak május 1-jétől ment át a MÁV-ból. Szülésznő-választással kapcs-ban kikértem a véleményét. Azt mondta még nem nagyon ismeri őket, de a MÁV-ban pl 2x annyi szülésre jutott ugyanannyi szülésznő műszakonként, tehát itt elég jól el tudják látni a kismamikat, nem szokott gond lenni. Járok oda CTG-re és nekem eddig mindegyik nagyon szimpi volt, úgyhogy úgy döntöttem jó lesz nekem az ügyeletes is. Valamennyi pénzt úgyis fogok neki adni, ha meg leszek elégedve vele és nem kell berángatni senkit. Szoba: mindenképp szeretnék alapítványit, a többi a mosdók távolsága miatt szerintem nagggyon gáz! És egyáltalán nem drágák az alapítványik sem, már ahogy hallom hogy máshol a dupláját is elkérik éjszakánként. Te hogy tervezed?
Vendég

wera; en sem tudnammagam benne elkepzelni, neztem is mikor eloszor meglattam hogyezt meg hogyan leeht melegben elviselni, meg merev meg tudom is en, de olyan orommel hordjak az emberek, hogykezdem azt kepzelni nem is olyan rossz.
Viszont mivel en mezitlabas parti vagyok, igy a semmihez legkozelebb allo labbeliket kedvelem:) igy a papucs, es a kenyelmes szandi.
Hat ug ylegyen hogy eszrevegyem!
Vendég

Nah, most már tényleg megyek! :D Cupppa! :wink:
Vendég

Jó éjszakát! Mennem kell, mert Roli követeli a kakaóját. Ja és ma tudtam meg, hogy a felújítás miatt, 5 nap helyett 3-at kell bentlenni, ha minden rendben van. Ennek nagyon örülök, főleg Roli miatt.

Kép
szly27

Én is alapítványit szeretnék, a külső mosdó nekem sem volt szimpi.
Az én dokim Dr Győri Attila, ő is most ment oda, de ő ajánlott egy szülésznőt Farkas Adriennt, de egyébként mindegyik szülésznő tök szimpatikus volt.
Neked már nincs sok hátra. :D Drukkolok előre is

Kép
Kép
schopin

VKata!
Egészségedre a szundit!

Anyjuk!
Epres receptek:

http://www.google.hu/search?q=epres+s%C ... =firefox-a

Jó öreg goggle ott segít, ahol tud.

Babu!
Remélem pár keresetlen szavad azért volt hozzá. ;)

Szly!
Mi még mindig sorozatfüggők vagyunk. ráadásul mi az USA-ban leadott évadokat követjük. Most jön a nyár és a pangás. Remélem Lacinkó fogja engedni, hogy ősszel újra sokat nézzünk.

Amúgy mi sem vagyunk tévé függők, nálunk is csak zajláda.
20150601134430

Wera, Szly jó éjszakát!

Kép
dittke

Na, én egyedül maradtam.... párom elment a Viktorral (felső magyar szomszéd) futni!!

d.dodó

Hú Andi,nem semmi a lábad :shock:

Kicsi cicijű leendő Anyukáknak mondom hogy bizony ha kicsi,ugyan majd megnől mikor tele lessz tejecskével,de max két év és bizony sajnos ismét kicsi lessz :? Ez van-ha kicsi az is marad,vagyis visszaalakul kicsivé.

Olyan fáradt vagyok a mai nap után hogy alig várom hogy a gyerkőcök alugyanak,és én is bevágódok az ágyba.

Kép
Kép
Kép
kike

en is kikapcsolok.
Mar igen koma vagyok.Jon a zuhi es a piheges az erkelyen, ilyenkor mar kapok levegot. Meggyujtok nehany gyertyat es nezek ki a fejembol:)
Nem amig latok olvasok!

Holnap is leszek, bar holnap talizomm egy volt csoporttarsammal, aki 2 het mulvara van kiirva.

jo ejjt mindenkinek!

En minden ejjszakatol felek, de igazibol kedvelemis, mert akarmilyen nyavaja van lefekveskor, es ejjel, reggel mind eltunik:)
Na asszem ez az igazi pozotov szemlelet :lol:
Vendég

Anyjuk jó éjszakát!

Kép
dittke

Jó éjt midnenkinek aki megy aludni!!!

Itt még olyan világos van (és 11-ig még az is lesz :( ) Hogy nem is vagyok álmos.....

d.dodó

Nem is mondtam! Tegnap úgy jött haza a pici lányom az oviból, hogy SZERELMES! Vegyes csoportba jár, és kiscsoportos, a kisfiú pedig középsős! :lol:

Kép
dittke

Sziasztok!

Voltam dokinál. A méhszájam nem áll sehogy... :cry: Így fogalmazott. 2000. Pedig a feje jó helyen van. Ha addig nem lesz semmi, vasárnap be kell feküdnöm a kórházba. :cry: :cry: :cry: Hát nem így képzeltem el... :?

Timi jó Velencei tavazást!
AKata örülök a jó hírnek!!! :lol:
Muffin kitartás a vendégekhez!!!
Tappancs remélem jobban leszel!
Andi jó palacsintázást!!! Nagggyon durva a lábad! :shock:
Ami kitartás!!!

Kép
sziszka82

sziszka!
Kitartás...majd erősen szurkolunk..... vasárnap még "messze" van... addig bármi lehet még....

d.dodó

Sziszka! Hol van még vasárnap!? Addig bármi megtörténhet! És fog is! :lol:

Kép
dittke

Köszi csajok!!! A próféta szóljon belőletek!!!

Kép
sziszka82

muffin! vastag betűvel kiemeltem a neked szánt részt :D
a csalánlevelet sokmindenkitől hallottam már!!!!

A TERMÉSZET PATIKÁJA

Számos tonizáló gyógynövény használható szervezetünk megerősítésére, élénkítésére, és ezek közül sok alkalmazható biztonsággal akár a terhesség ideje alatt avagy utána. Ezek közé tartozik a gyermekláncfű levele,gyökere, a vörös málna levele, valamint a csalán.

* A gyermekláncfű levelében és gyökerében temérdek vitamin és ásványi anyag található, például béta-karotin, kalcium, kálium és vas. A gyermekláncfű levele enyhén vízhajtó hatású - elősegíti a vizeletkiválasztást -, de serkenti az epe ürülését, és enyhíti a terhesség alatt gyakran jelentkező emésztési problémákat is. A gyermekláncfű gyökerét hagyományosan a máj megerősítésére és működésének élénkítésére használják.
* A vörös málna levele gyakran emlegetett, hagyományos gyógyszere a terhesség és a szoptatás alatt fellépő egészségi panaszoknak. Ez a növény nagyon gazdag vitaminokban és mineráliákban - különösen vasban -, erősíti a méhet, élénkíti működését, segíti a tejkiválasztást, és támogatja az anya szervezetének helyreállását a szülés után.
* A csalánlevél ásványi anyagokban, elsősorban kalciumban és vasban gazdag, enyhén vízhajtó hatású. Gyarapítja és elősegíti a tej kiválasztását, és visszaadja a kismama elvesztett energiáját a szülés után.
* A barátcserje. A tejkiválasztás elősegítésére és az anyatej mennyiségének növelésére évszázadok óta számos gyógynövényt használnak. A barátcserje a legelismertebb tejkiválasztást serkentő gyógynövény. Egy régebbi klinikai vizsgálat során megállapították, hogy napi 15 csepp barátcserje-tinktúra megnövelte az anyatej mennyiségét.

FONTOS, hogy senki se szedjen barátcserjét terhessége alatt!

* A kecskeruta szintén a szoptatást segítő gyógynövény, bár hatásának bizonyítására további vizsgálatokra van szükség.
* A zsályát régóta használják a tejtermelés megszüntetésére a szoptatás abbahagyásának idején.

Kép

Kép
timi1982

a többit meg gondoltam azért belinkelem a többieknek!
szopiztatásnál jól jöhet a tipp :D

Kép

Kép
timi1982

A fiam, és a kissebbik lányom is csak 2 nappal jött hamarébb! Azt mondta a doki, hogy hétfőn be kell feküdnöm. A lányom megijedt, és vasárnap hajnalba megszületett! :lol:

Kép
dittke

http://www.femina.hu/egeszseg/5_legjobb_vizhajto

ezeket közben még találtam neten. de nem tudom melyik alkalmazható terhesség alatt!!!!! utána kell nézni.
a csalán azt tudom hogy alkalmazható terhesség alatt is.

Kép

Kép
timi1982

jah egyébként tök jó volt a szülésfelkészítő.

néztünk videot is... nah az kevésbé volt jó. szülés volt benne, kettő.
hát... lehet jobb lett volna csak menni, és nem tudni mi vár rám :D

jah és volt szó a lábdagadásról. ott is mondták a teát, és hogy naponta többször hidegvizes tusi a térdtől lefelé. vagy lehet áztatni is langyos vízbe. áztatás után megtörlés nélkül fel kell polcolni.
és van valami homeos bogyo is, de mivel nekem nem igazán dagad a lábam nem irtam fel a nevét. jah nem is bogyó hanem valami csepp.
fél liter vizbe kell tenni 15-20 cseppet és megiszogatni egész nap.

aztán még beszéltünk a szülésről, a vajúdásról, meg volt egy csomó kérdés, tanács, egyeztetés a kórházzal kapcsolatban meg tenna bugyi meg hasonlók mint itt is :D
tök okosnak éreztem magam, mert annyi mindenhez hozzá tudtam szólni :D itt már tökre kiveséztük és ott meg okosíthattam a többieket. a védőnő mondta is hogy milyen tájékozott vagyok :D :D
nem mondtam már hogy annyira nem vagyok tájékozódott csak otthon ülő pingvin aki net függő :D :D :D

Kép

Kép
timi1982

jah és nálunk nincs gátvédelem első terhességnél, és nem kapunk edát se mert azt előtte le kell egyeztetni sok orvossal, és egyébként is kevés az anesztes vagy mi a szösz orvos itt egerben és igy nagyon nehezen vállalják be az orvosok ezt a módszert... nah fasza... de még egyeztetek ugyis a szülésznőmmel és tisztázunk mindent.

Kép

Kép
timi1982

most már biztos dörög az ég! :D Hátha esik egy kis eső! Lehet, hogy babóca ezért olyan élénk! Már vagy 2 órája ki akarja rúgni magát, de úgy, hogy szó szerint már fáj! :roll:

Kép
dittke

Sehol senki? :cry:

Kép
dittke

Akkor én is mentem csicsizni.

Kép
dittke

Dittke az ilyen történeteket szeretem! :) Remélem az én lányzóm is megijed!!!

Én is elköszönök!

Jó éjt mindenkinek!!!!

Kép
sziszka82

Sziszka! Be kell feküdni? Az fasza! Nekem semmi ilyesmit nem mondott. Majd holnap! Bár, ha meglátja a lábam, lehet befektet... Mondjuk a múltkori nst-n volt egy kismama, aki 4 vagy 5 nappal hordta túl a babát és nem kellett befeküdnie, csak naponta járni nst-re. Hát ha manó nem hajlandó kijönni, akkor én nem szeretnék befeküdni, inkább járok minden nap!

Egyébként nagyon fáj a lábam meg a combom meg a hasam is elég érdekes. Lehet, nem kerül sor a befekvésre és a túlhordásra... :lol: :lol: :lol:

El is köszönök, aludjatok jól, ma már nem jövök sztem.

A palacsinta isteni volt!!! Megyek máskor is! Én banános túrós tejszínhabosat ettem, csokireszelékkel, a párom meg mákos, gyümiöntetes tejszínhabosat! Nagyon fini volt!

Na megyek mert fáj a hátam! :shock:

sz.andi

Érdekes, a hátam már régen fájt!

Na jó éjszakát mindenkinek!

sz.andi

sziasztok! Hú jó sokáig tartott, még visszaolvastalak titeket!
Hát szandi nem semmi a lábad, pihentesd sokat ameddig még lehet. Bár már lassan jöhetne babócád.
Muffin remélem jól sikerült a vacsi a vendégekkel, és már legalább túl vagy rajta.
Hát ideért az eső hozzánk is, ugyhogy most nagyon jó levegő lett. Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
linda24

Jó reggelt!

Sziszka, Andi, Wera, Ami!
Mizu?

Azt álmodtam amúgy, hogy mára lett babás a fórumon.

Éjjel végre hozzánk is ideért a lehűlés. Tengap du nagyon szenvedtem a meleg miatt.
20150601134430

Babu!
Te ma mész NST-re! Drukk nagyon!
20150601134430

Jó Reggelt Kismamik!

Sziszka! Remélem megijed a csajszi és kibújik vasárnap előtt!

Andi! Brutális a lábad!

Viki! Igen megyek NST-re köszi a drukkot!

Andi, Sziszka, Wera! A csajsziknak üzenem, hogy ki a meleg fészekből! :D

Amikám! Már Áron is Nagyon Várjuk! :D

Ma nem leszek sokat mert Apa itthon van és megyünk csavizni!

Mai program Orvos, Apa elvisz hammázni, megyünk Anyósomékhoz és a körzeti dokihoz a TP-s papíromért! A többi még nincs lefikszálva!

Aki megy dokihoz, UH-ra, NST-re vagy egyéb vizsgálatra annak DRUKK!

Mindenkinek Szép Napot Kívánok!
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?