A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok Lányok!
Először is gratula az újabb babákhoz! Babáknak és mamáiknak jó egészséget és sok tejecskét kívánok.

Nekem idehaza már elénekelték a fiúk az egy boszorka van három fia van kezdetű dalocskát.( Nem bírtam ki nevetés nélkül.) Szóval LEBOSZIZTAK! Egyébként meg nem mindegy, hogy Csicsóné vagy boszorka? Egészség legyen! A többi le van ....

Ma voltam doktorbácsinál. Mi -úgy tűnik- lecsúszunk a 9.-ről. Gáborkám még mindig nagyon jól érzi magát idebenn. Úgy tűnik mind a koszt, mind a kvártély még megjárja.

Móni! Én is gátmetszés nélkül szeretnék szülni. De nagyon- nagyon -nagyon !!!!!!!!!

Enikő! Ha már nyitott a méhszáj (kívül-belül) akkor is lehet apával közösködni?! Biztos? Én úgy tudom, hogy akkor már nem ajánlott.
Szép napot mindenkinek.

Tücsi
mtücsi

mtücsi: beszéltél már erről a gátvédelem témáról a nőgyógyászoddal? Ha igen, mit mondott? Én már megkérdeztem, meg a szülésznőt is, szerencsére mindketten pozitívan álltak hozzá, ha nem lesz akadálya, megoldják :wink: megoldjuk :D

Kép
Kép
moni1973

Na, kölyökhülyítő cumi beszerezve, kíváncsi leszek milyen eredményt érünk el vele.

Fiú-lány eme teoriát meg kell cáfolnom. Akkor ezek szerint csak Grétu a lány? Na jó, Edóról tudtam, hogy fiú, na de Adrienn....????

Sebaj csajok, szomszédokra rá sem rántani. Én is a múlthéten jól beolvastam, hogy mennyi van még hátra - há mondom utólag kiszámolom.

Na, itt mától ismét extra meleg van. Titta szerencse, hogy most már itthon. Azért pocak nélkül hűvösebbnek tűnik a dolog.

Amúgy nem tom ki írta a mensi szerű tüneteket. Na, nálam a mensis fájdalom is derékfájásban szok kimerülni, s volt jó bőven épp olyan fájdalomban részem. Szal ebben hiszek.

Dikó! Hát akkor egészségedre váljék eme táncika. Én csak csodálni tom az ilyen csinosakat. Világéletemben volt plussz pocóm, 5 éves kori képemen is jól láccik. S nem tom ki állítja, hogy nem híztam. Há-há. Merő szemfényvesztés, de szerencsére legalább én nem hiszem.

Hú, az éccakai 3 órás alvás kicsit kevéske volt, most kezdek rájönni. Na, asszem purdé ha felébred, benyomom neki a cicit, aztán utána versenyt alszom vele. Bár van fogalmam ki fog nyerni.

Ja, a szülitört. már 85%-ban kész, bár ahogy magam ismerem a hátralevő kevéske több időt fog megemészteni.

Kép
kissmanó

Szücsi!
Köszönöm a kedves szavak. Jól esik nagyon. Kép
torolve_20131003125716

:twisted: azt a jó...faszomkarate :twisted:
hát ez nem lehet igaz! múlt héten is 2-szer pattantam mert kopogtak, mindkétszer erősen pigmentáltasszonykák hozták takaróikat, erre most megint, nyitom az ajtót és a nagy feketeség! :evil: egy kisgyerekkel, aki pofátlan módon majdnemcsak beesett az a résen, amire nyitottam az ajtót! szal most megint rázártam, asszem jó lez hozzászoknom hogy zárom, ha itthon vagyok akkor is, mert ez már csúcs....

kösszi szivvi, éééés móni
én naivan azt hittem, császárosok kevesebbel megússzák, de tévedtem :oops:

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Gát: hát nem tudom, igazából akkor lehetne összevetni a dolgot, aha a mai nők is átlagban 4-5 vagy több gyereket szülnének és mindent gámetszéssel.

De tuti akkor is voltak praktikák, a bábák biztos értettek a gátvédelemhez, azt sem most találták ki. Meg nem kellett hanyatt feküdniük, s mint tudjuk, a hanyatt felkve szülés a legkedvezőtlenebb a gátnak.

Olvastam valahol, hogy a hanyatt szülést XIV. Lajos király találta ki, hogy megláthassa a kulcslyukon kertesztül, amikor a szeretője szül, milyen is a szülés igazából. Aztán meg akkor terjedt el, mikor "elterjedtek" a szülészorvosok, nekik így kényelmes, jól odaférnek.
Pedig ha a hanyatt alvás nem egészséges a terhesség alatt, akkor a hanyatt szülés sem feltétlen az, nem?

Fiús terhesség: van benne valami, nekem is ez sokkal kiegyensúlyozottabb, sokkal jobban bírom. De nem lehet hogy inkább azért, mert már nem az első?

KépKépKépKépKép
uxi

Emi! Laktam ilyen helyen, ahol özönlöttek a hasonló pigmentáltak. Há utóbb mán vót olyan, hogy hallgatóztam, mett szinte bíztos nagyjából azonos időben a szomszédnál is csöngettek. Ha meg igen, én már nem is fáradtam el a bejárati ajtóig.

Kép
kissmanó

Uxi! Nem, nem lehet azért.

Kép
kissmanó

uxi: de, biztos van abban is valami, hogy ez már a második, az ember már nagyjából tudja, hogy mi vár rá, mi fog következni... azért vannak néha meglepetések is :lol:

Kép
Kép
moni1973

Szücsi: Többünk számát felírta, de nem jelentkezett. Legalábbis nálam nem...Sajnos az ő száma nincs meg nekem... De én is aggódom érte, értük. Remélem, nincs semmi baj.

Kép
zsuzsi**

Amúgy ez a hanyatt alvás vs hanyatt szülés már párszor elgondolkodtatott engem is. Na, de most dokinéni nem szólt semmit a hanyatt alvásról, uhhó nem vót ahogy rákontrázzak neki :(

Kép
kissmanó

TücsiBoszi :lol: : Lehet :wink: Sőt akkor a leghatásosabb :D
Te mára vagy kiírva? Aztaaaaa, bakker észrevettétek, hogy a többedik (3.-4.) babát várók a kiírásig kihúzzák vagy túlhordják???? Ha rám is ez vár fellógatom magam :shock: :lol:

Móni: Pedig ha belegondolsz tök logikus! Ha lánygyereket vársz az ugyi "dupla" adag női hormon (a szimpla adaggal se mindig tudunk mit kezdeni :lol: , ha csajt vársz ráduplázol :shock: :lol: )
A fiúgyerek meg azért egészen más hormonilag. Nekem pl most nincsenek pattanásaim, tök szép a bőröm, sokkal szebb formásabb a pocakom mint a csajokkal volt (pedig 3. béjb), sokkal jobb minden. A türelmetlenségem pedig nem nemfüggő, az volt eddig is mindkétszer :lol: :oops:

Gurgi: Egy kis mákost küldhetsz ide is, nyitom az ablakot :wink:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Hormonilag is teljesen más volt ez a terhesség mint az előző kettő.
Uhhó Enikő, ha ez szabály, akkor én kivételként erősítem :wink:

Kép
kissmanó

szomszéd faluban jó sokan vannak, tuti onnan eszi őket át a fene! :x de eddig nem jötte, itt a jó idő, gondolták kiruccannak! :?

remélem a kiscsaj nem lesz ilyen hisztis, mint én most :roll:

lynia-

Emi! Grétus nyugost bébi. Legalábbis eddig.
S asszem még emléxik mindenki milyen hisztérika voltam még 5 napja.

Kép
kissmanó

akkor van remény!

lynia-

Enikő, ebben cska meg tudlak erősíteni: Emivel marha ragyás voltam még a hátamon is, most sehol egy pattanás.
Viszont jobban híztam... :shock:

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!:)

Ckat, Bors apuka és KicsiBors! Gratulálok! Jó egészséget, sok sok tejecskét!
Vendég

Manó: Nekem fájdogál olyan mensiszerűen a hasam reggel óta...és ahogy mocorog béjb nyomja a vastagbelem és néha úgy érzem becarok.... :oops: meg ilyen késszúrásos fájdalmakat érzek alul, mintha hüvelybe egy karddal matatnának... :shock: Derekam most csak akkor ha béjb úgy rámozdul... :roll:

Nekem van barátnőm akinek az első fiú a második a lány, a harmadik megint fiú, ő is sokkal szarabbul volt (lelkileg meg mindenhogy) a másodikkal..... :shock: :roll:

ceniko
Szeged

hopsz, vagyis köszi nadine! mónira emlékeztem, rövid az eszem!

hy annee, esetleg dobsz egy képet? kiskukist ma még nem láttam, csak nagyokat :wink:

lynia-

nna, még Enikő is beelőz!?
Dikó hogy áll a vized?

az a hüvelyi karddal matatós brutál, nekem az szokott lenni brrr

lynia-

Emikém, nincs olyan szerencsém, hogy beelőzzelek, nyugi :wink: Semmi remény, hogy még az idén megszüljek :lol:

Uxi: Én meg kevésbé (Bogi +9kg, Viola +8kg, most meg -5 nél tartok perpill, de volt már -7 is kb még 2 hónapja...)

Ú gyerekek nagyon fááááááááááájok, ahogy mozog a kicsi :cry:

ceniko
Szeged

Nadine
Köszi szépen! Én vmi horror összeget kaptam, pedig csak múlt héten szerdán adtam be a papperokat..Na nem mintha baj volna..

KépKép

KépKép
szivvi

Ja tudom már, mit akartam: szülés utáni vérzés: lehet tényleg összefügg a menstruációval.
Neekm egyikben sem volt szerencsém, mensi 6-8 napos, jó erős, szülés utáni vérzés 7-8 hetes volt, az első 5 hét erős. Az első két hét meg brutál erős, maxi tenával+gézes vattával nyomultam, mint egy pelenkás. :x

KépKépKépKépKép
uxi

Móni! Az előző dokimról hallottam menet közben, hogy oxytocinos infúzióval és gátmetszéssel szeret szüleszteni. Ez is közrejátszott, hogy váltottam.
A másodjára választott szülésznő is és a doki is partner ebben a dologban. Ezzel indítottam.
Az előző szülésznőmmel is megbeszéltem a gátmetszés nélküli szülést, ill. kértem, és mégis vágott. Ő annyit mondott, hogy nagyon feszes volt a gát és kicsit már berepedt. És persze, hogy a hozott anyag... Hát most majd kiderül, hogy valóban olyan pocsék-e a hozott anyag vagy csak utasítva volt. :?
mtücsi

Folyik mindenemről a víz, (sajnos nem mindenemből.. :lol: ) szétég a torkom is, meg a pöcskibrunókivan!

Látom mindenki - majdnem - szenved ettől a melegtől, hát én sem jól, felhívtam a szülésznőmet, holnap megyek CTG-re úgyhogy megy magamnak a +++++++++++++++++++++++++++
pont ment a szülésznőm szülni, mondtam neki, kár hogy nem hozzám jön ilyen sebbel-lobbal, még csodálkozott is, hogy semmi. :shock:

Manó: vállalom, hogy én írtam, hogy nagy pocó, de alul csini vagy, nemtom milyen voltál előtte, tehát azt sem, hogy híztál, -e de a képen a virgácsaid jók! :wink:

Na jól van, mégis eszem valamit, kell ennek a gyereknek a táplálék, szerintem ha egy napig nem ennék, tuti kijönne és követelné a kajcsit! A kis bélpoklos!

Andrea
Kép
kindernay

Nekem is szokott lenni a késesbrutálszúrósbaszkerálós fájdalom! Az nagyon rossz! :shock: :?

Kép
zsuzsi**

Andi
Lehet, hogy akkor megérné koplalni egy napot, nem? :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

EMi!
Ez az faszomkarate!! Pigmentált barátaink..jajj..

ENikő!
Megy a mákos tészta..durumból van, BIO!!! diéta mindenekelőtt..hahaha..
torolve_20131003125716

Én a darás tésztán gondolkodok napok óta..Vmelyik nap bejátszik 8)

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!
És a szülőszobán meg nem tudnák, hogy ki vagy mi kopog olyan nagyon. :D
mtücsi

Kispiskótával mi van?????????????? :shock: :shock:

ceniko
Szeged

Kispiskóta befordult egy kicsit, múltkor mondta, hogy kicsit nem jön...

Kép
zsuzsi**

Dettó, mint Bori a szülés előtt ....

Kép
zsuzsi**

uxi, akkor én is felkészülök, mert nekem is 1 hétig tartani szokott, és az első kb. 3 nap brutális volt mindig! na, most sem számítok sok jóra! :?

mákostésztaaa, hmmm, vagy guba, de jó is lenne! csak nincs mákdarálónk :o na, lehet holnap áthozatom anyuét 8)

lynia-

Kispiskóta biztosan jól van..csak ő is hullámzó..mint mi..érthető..
Ez van lányok..türelem babát terem..
torolve_20131003125716

Baccátok meg, mit kell ilyeneket emlegetni, mákos tészta, grízes tészta...... tegnapa palacsinta :evil: Most ki kell menjek a konyhába főzni :evil: :lol: Hát nem megkívántam?????????? :shock:

ceniko
Szeged

Lányok, most nézem, hogy a doki a múlheti NST-s papíromra ráírta a méhszáj értéket: 1100

Az mi?
Mert akkor azt mondta, hogy elsimult és 1 ujjnyira nyitva és puhul...
torolve_20131003125716

az első szám a nyakcsatorna hossza, a többi szám a méhszáj értéke.

Kép
zsuzsi**

Szücsi! Igen tgyás, családi, anyasági. Ezen kívül lehet még nyitni start számlát, amire csak berakni lehet a pénzt, kivenni majd 18 év múlva. Erre a bank kér az államkincstártól 50e ft-t, és ha beraksz évi 60e-t, a kincstár ad még 6-t. Kamatozása kb. normál bankszláé, szóval túl sok pénzt nem érdemes itt gyűjteni, de az évi 60t esetleg megéri. És némely helyi önkormányzat ad még plusz támogatást. Ilyen pl. a XI. kerületi. Ezt csak pletyka szinten tudtam meg, a védőnő is csak akkor mondta, amikor rákérdeztem. Szal esetleg hívd fel az önkorm-t.

Vérzés. Nekem mostanság fog elmúlni, már csak tisztasági betét kell, igaz abból még napi 2-3. Ehhez képest 7 napig szoktam menstruálni, ami sztem sok. Szóval nálam megdől a teória.

Lynia! Én is hisztérika voltam, Ádám meg a türelem szobra. (kivéve, ha ciciről van szó… bár, ha kapott egy kicsi, akkor kiszaladhatok inni/pisilni/ajtót nyitni) :D

Méhszáj 1100 egy ujjnyira megrövidült a méhnyak, és 1 centire nyitva van a külső méhszáj. Asszem leglábbis :roll:
Vendég

Kép
zsuzsi**

A belső és középső méhszájad még zárt, a külső már 1 ujjnyira nyitva. Alakulsz :wink:

ceniko
Szeged

Aha, értem. Köszönöm az infot..

De ez nem gáz? Mármint, hogy azóta brutál keményedések, nyomás ilyesmi? Nem zöldül be a magzatvíz?
Lehet, hogy jó nagy hülyeségeket kérdezek.. :oops:

Szerdán kiderűl..NST+vizsgálat
torolve_20131003125716

Belső-középső-külsőő?? Én kettőről tudtam eddig..belső-külső..
:shock:
torolve_20131003125716

belső-külső
külső-belső
belső-külső
külső-belső

mint a biciklinél :lol: :lol: kattanás van..ezerrel.
torolve_20131003125716

Gurgula, a magzatvíz attól zöldül be, ha pillanatnyi oxigényhiány lép fel és a magzat ... mondjuk úgy belekakil.

A keményedésektől nem feltétlen lesz oxigánhiány.

Emivel nekem a 33. héttől fekvés volt, mert ahogy felkeltem, kőkemény volt a hasam, 38. héttől nyitva is volt a méhszáj, mégis szép tiszta magzatvízzel szültem.

KépKépKépKépKép
uxi

Na elköszönök, felébredt a lyányom és büdi van a pelusában. Utána megyünk játszóra (hurráááá :x , loholhatok egész délután a nyomában).

KépKépKépKépKép
uxi

Na hunytam egyet a kispiócámmal (Rolcsi), le sem lehet szedni rólam, remélem érez valamit! és azt is remélem nem lesz igazatok, és nem hordom végig vagy túl ezt a bébet! :shock:

Emi, köszi m,agzatvíz csipp-csepp, de még mindig nem vészes! Ezzel még elvagyok!

Hát én egész jól bírtam hormonügyileg a fiúkkal, de most kész vagyok, van amikor ok nélkl is sírok... hát a végén majd megtudjuk, hogy boszorka leszek-e, vagy 2 fiú-1 lány anyuci! Azért az utóbbinak is nagyon tudnék örülni! :D

Andi, már én is legalább ilyen türelmetlen vagyok, mint te... A rossz hír, a fiúk szeretnek tovább üdülni odabenn! :( tapasztalatból mondom!

Manó, a pocak hastánckellék! :D A tanárom egyik csoportjába jár egy tündéri tonna-donna, és olyan aranyos ahogy táncol! Még nem hallottam, hogy bárki kinevetné! :) Szóval ez nem akadály, de a fotó alapján neked sem kellene szégyenkezned, csini vagy ám te is, anyuci!!!

Szivvi, kérjük a 2-3-as sorszámot! :wink:

KépKépKép
dikó1

Vagyok, csak senkisenem olvasott figyelmesen. :( Reggel írtam, hogy gyün anya meg tesó, azt főzök és jövök. Nos egy kis szundi is befigyelt! Enikő, ari vagy, hogy hiányoltál de nem szülünk.

Egyébként ja depis voltam, ma jobb egy picivel. Nekem igazából a van még hátra x és y napod, meg benn nem maradt még gyerkőc igazmondások tudnak kikergetni a világból. De már csak 3 nap, elvileg. :roll:

Csajok én cefett sokat alszom!!! Olyan jó!!!!!!!

Rita, így van külső-középső-belső. Az az nyílogatsz. Nekem 2100-at írt csütörtökön az Nst papíromra. Mitől zöldülne a magzatvíz? Azért, mert nyílsz, a keményedések is ezért vannak. Szerintem nálad a héten Samu kidugja nózikáját! :lol:

Minden gyerkőc szééppp!!!

kispiskóta

Emi! Csak "régi" képem van, friss nincs. De "régit" az dobok! :lol: :lol: :lol: :lol:
Kép
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?