A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Dodi! Nálunk ugyanez a helyzet! Lili szinte soha nem büfizik,viszont nekünk van egy csomószor,hogy órák múlva bukik,nem is egyet. A súlya nekünk sem csökken,sőt. Csak sajnálom szegényt,mert látszik,hogy bántja őt.
70 CSÖPÖGÖTT ki egy melledből?! Te mit csinálsz,hogy ennyire sok tejed van,áruld már el kérlek!!

A csuklással hogy álltok mostanában? Mert Lili még mindig tök sokat csuklik,ma például már kétszer. Lehet,hogy őt nem zavarja,de engem már idegesít,hogy nem tudom elállítani neki,még ha mellre teszem akkor sem. Ma sikerült egy kis baby vízzel.

KépKép
KépKép
nyuszi81

katy76! :)

Ki kell, hogy ábrándítsalak. Jópár hónapig nincs fix napirend. :shock: Mire azt hinnéd, hogy: "nna, most már kialakultunk", addigra mindig történik valami.:? :? :? Általában a fogzással indul...

Nálatok már kihullottak a felesleges szőrök? Huginál még mindig vannak - a vállán és a tarkójánál. Nem túl szexi. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
(Manónak olyan sűrű szőr volt a fülén, hogy télen tuti nem fázott volna. :shock: :shock: :shock: De szerencsére kihullott mind. :D )

Kép
Kép
200907?

Dodi!!

Esetleg anyukád tud segíteni nekünk. A Lilinek tegnap óta,de igazán ma szembetűnő,hogy az arcán apró pici piros hólyag-szerű kiütések vannak,de csak a szeme környékén,a halántékánál és a kis fülén. Ami érdekes,hogy miután kivesszük az ágyból,akkor vannak ezek. Ugyanazt a mosószert használom mint eddig,ki is vasalom a pelusokat. Aztán egy kis idő múlva elmúlnak. Sehol máshol nincs a kis testén. Van anyukádnak tippje esetleg,hogy mi lehet? Köszi előre is!!

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 16:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

oxodit: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :( :( :( :( :( :(
(Jut eszembe! Hendegabi te mit kerestél ott? :shock: :shock: :twisted: :twisted: :twisted: )

Kép
Kép
200907?

Boo!
A kutyákat amúgy sem hoztam volna.
Döntsd el Te, hogy hánykor talizzunk!

Csuklás: van még, de egyre ritkábban.

Bukás: nem túl gyakran, és kis mennyiség. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy nem eszik óriás mennyiséget egyszerre.

Én a mérleget a héten visszaviszem a védőnőhöz, elég volt 2 hónap.

Bond!
Legalább az illúziót meghagyhattad volna a napirendet illetően... :cry: :cry: :D :D :D

Szőrök: vannak még, de kopik szépen. Petrának a feneke fölött van még sok. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
A haja is kopik, de azért van még mit fésülni! :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
katy76

Ronmay!

Nálunk csak úgy volt "együttalvás", hogy mikor apának babázhatnékja volt lefeküdtek együtt, de mikor elaludtak, én betettem Botondot az ágyába. De ilyen is régen volt már. A napokban viszont többször is aludtam a babával egy-egy órát délelőtt, mert ált. fél8-8-tól 1-2ig nem szokott aludni, de ezt én nagyon soknak érzem egy ilyen pici babánál! Viszont hiába aludt el délelőtt cicin, azonnal felébredt, amint leraktam. Szóval inkább lefeküdtem vele, hátha így rászokik (látszik is rajta, hogy baromi fáradt ilyenkor).
Most úgy tűnik működni fog: ma már a saját ágyában aludt :wink: .
És így is aludt 2,5-3 órát délután, ami teljesen jó az eddigi 4-5 órával szemben, amit meg kaja nélkül tartok soknak (arra ott az éjszaka). :D

Katy!

"mintha romlott húst szagoltatnék vele!"
Detto :lol: ! Botond pár napja köpdösi ki, ha végzett, büfizés közben már fittyed, de még ébren leteszem, és magától elalszik, ha néha nyafi van, az tutira egy büfi, szóval kiveszem, megnyugtatom, kibüfizi magát, és alszik :wink: .

Nyuszi!

Ez nagyrészt alkat kérdése, mert nem szedek semmit, meg már nem is fejek, meg semmi ilyesmi. Mikor kiscit elapadt ezerrel szoptattam, ha kellett, ha nem, és közben is fejtem, még ha nem jött semmi, akkor is!!! Most is nagyon figyelek, és ha érzem, hogy kicsit kevesebb van, egyből két ciciből szoptatom megint, meg szopik után fejek. Még ha csont üres is (ez nagyon fontos, mert így jut el az agyba az igény! ha csak addig fejsz, amíg van tej, akkor azt úgy veszi, hogy pont elég...).
Ha beszélekanyuval, megkérdezema pötyiket, bár ahogy a szavaidbólkiveszem rátok allergiás a gyerek :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

katy76! :)

Jézusom! Remélem azt azért tudod, hogy nem a gólya hozza a gyereket!? :shock: :shock: :shock: :shock: A Mikulásról, Jézuskáról és Nyusziról már ne is beszéljünk...
:roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
200907?

Köszi előre is Dodi. Közben próbáltam utána olvasni is és azt írja,hogy melegkiütés. Meglátjuk,hogy holnapra milyen lesz neki.
Biztos unjátok már,de megint szopi téma. Igazad van Dodi,hogy ez alkat kérdése,mert ahogy olvastam,én mindegyikőtöknél sokkal többet iszom és rendesen eszem,mégsincs elég tejem. Most például 40-et tudott szopizni Lili két ciciből,fejtem és 10-et tudtam összesen. Fejek állandóan,de általában nem jön ki már semmi. Ezek után csak azt tudom mondani,hogy nincs elég tejem. Legalábbis a kisasszonynak elég,mert az ő igénye általában 120. Ez van. Majd konzultálok a dokival,ha megyünk hozzá legközelebb. Mindenesetre holnap nem mondom a védőnőnek,mert még rámküldi a szoptatási tanácsadókat :lol: Meg amúgy is,mi köze hozzá,ha esetleg tápos csibém lesz,nem?!

KépKép
KépKép
nyuszi81

nyuszi81! :)

Dehogy unjuk, erről nem lehet eleget beszélni. :wink: (Akárcsak a pasikról és az anyósokról :twisted: ) Akit meg esetleg tényleg untat, az legfeljebb tovább lapoz. :twisted:

Nyuszi! A legfontosabb, hogy HIGGY MAGADBAN! Miért gondolod, hogy nem elég a tej? Ha Lilinek rózsaszín bőre, élénk a tekintete és folyamatosan fejlődik, úgy ahogy az ebben az életkorban szokásos, akkor minden rendben. (Fontos, hogy a gyerekek nem sablonok, mindegyiknek más a fejlődési üteme!!! Van aki X hónaposan kezd el kúszni, a másik pedig X+2 hónaposan. Nem jelent semmit)
Lili elveszi a magáét, hidd el! :wink: Kajáztasd annyit, amennyit magához vesz, fejjél amennyit csak tudsz, egyél, igyál, pihenjél amennyit minnél többet, de a legfontosabb, hogy ne ezen parázz állandóan, mert arra könnyen rámegy a tej.
VAN ELÉG TEJED ÉS KÉSZ! :wink:

Kép
Kép
200907?

Nyuszi,
A szoptatást sem kell agyon erőltetni egy bizonyos szint után. Bár egy szopis tanácsadó tényleg jó lenne, nem is azért, hogy mondja a 2000. okosságát, amit már amúgy is hallottál, hanem mert tényleg jó dolgokat tudnak mondani. Egy ilyen talim volt, kellemesen csalódtam, mert alapból nem vártam semmit, csak azért jött el, mert kíváncsi voltam, hogy tud-e újat mondani. Tudott.
Éjszaka milyen gyakran szopizik?

Boo,
Mérleg 17-ért? :shock:

Szőrök:
Nati volt elég bolyhos, főleg a válla-háta és a füle. Kihullott. Daninak a fülei pelyhesek, meg lassan a feje, ahogy kihullik a haja.

Csuklás:
Nem emlékszem, mikor volt utoljára. Tudom, hogy lyukas a memóriám, de azért ez jelenti azt, hogy nem a napokban.

Sillia,
Sajnálom, hogy Dalma nem jön ki a pároddal. Egy ilyen csatatér még alapból sem kellemes, nemhogy úgy, hogy még egy pici baba is van. :( Lóci kire hasonlít? Nem tudnál olyan gyerekkori képeket mutatni Dalmának, ahol rá vagy Rékára (bocs, remélem nem tévesztettem a nevet :oops: ) hasonlít?

Dodi,
A refluxtól azért messze vagytok. :lol: Az fáj is a gyomorsav miatt, nem aludna ennyit.

Bukás:
Inkább a csorgás a jellemző. Ha sok a tej, szép óvatosan kifolyik a felesleg.

Katy,
Varrogatni a kutya szemét. :shock: Ha már akar valamit, nem lenne elég csak leragasztani valami tapasszal?

Nem csinálsz egy vonalzót?

Ronmay,
Nyugtával dícsérd a napot. :twisted: Sokan vannak, akik nem alszanak egyáltalán a gyerekkel, de sok víz fog még lefolyni a Dunán, mire feladja, hogy egyedül aludjon. :lol: Addigra már tudod, melyik általános iskolába megy.
Szabi hónapokig f6-kor kelt, tök mindegy volt, hol altattam. Vannak még trükkök, amiket be tudnak vetni.
Nem gondolom, hogy a gonoszsághoz bmi köze lenne, hogy külön alszik. Én is azt szeretném. :lol:

Kép KépKép
lorca

lorca

nekem is az volt a gondolatom hogy előszedek babakori képeket, de Lóci egy picit sem hasonlít arra amilyenek a lányok voltak. Karakteres fiús baba, és nagyon nagyon hasonlít apósomra :)

A szája az egy picit olyan mint Dalmáé volt, de a szeme és a szemöldöke az teljesen az apósomé és ez uralja az arcocskáját.

Bond

a fülszőrök mikor hullanak ki??

A ma esti fürdetést már úgy láttam kifejezetten élvezte a kisfiam és megvolt az első tudatos mosoly is. Igaz, nem nekem szólt. Délután kapott a baráttainktól egy pihe puha kedves pofájú plüssmacit.
Arra mosolygott.
De reggel amikor felébred mellettem az ágyban és föléhajolok akkor egyértelműen felderül az arca és már olyan aranyos hangokat hallat :)

Lehetséges hogy az infacol-tól ennyit és ilyen rettenetesen büdiket pukizzon egy baba??
mert azóta van ez amióta adom neki. Persze előtte is durrogtatott, de ennyit és ilyen büdiket mint az elmúlt két napban még sosem.
Komolyan mondom, megtölti a nappalit egy-egy puki aurája :!:

Most azon aggódok hogy egyre nehezebben iszik a cumisüvegből. Feszeng kínlódik ordít alig tudom beletöltögetni a tápit :(

A cicin megnyugszik, ma már az volt hogy be kellett érnie azzal amit szopizni tudott meg 2-szer 40ml tápival (amit ötszörre tudtam beletöltögetni)

Most nehogy azt gondoljátok hogy erőnek erejével beleöntöm a tápit, mert valóban éhes, csak éppen szopizni szeretne. Mintha utálná a cumisüveget...
Vendég

Katy

én is pontosan így szoktam csinálni, a nagyágy közepén elalszik Lóci a mellemen, én meg óvatosan felkelek mellőle és körbepárnázom :)
Vendég

Kép pihi Kép kukucs Kép pöttyöském...
Vendég

Nyuszi (Boo)!

Én kezdettől fogva úgy vagyok vele,hogy mindent megteszek azért, hogy szoptathassam a kisfiam, de ha ez valamilyen oknál fogva nem jön össze, nem dől össze a világ!!! Nyilván az anyatej a legjobb neki, de annak is oka van, ha nem így alakul! Hamarosan senkit nem fog érdekelni, hogy mivel etetted őt az első hónapokban! Ráadásul ami valójában fontos,az előtej, az jutott neki is bőségesen :wink: .
Most olvastam egy szoptatós könyvet, amiben nagyon sok jó ötlet van, de a hozzáállástól hányok, mert nagyon szélsőséges :evil: !!!
Anyáink az igazi "tápszeres generáció", mégsincs rosszabb immunrendszerük mint a mai gyerekeknek, sőt!
Tulajdonképpen így,hogy vegyesen eteted, nem marad le semmiről, csak neked plusz meló! szóval ne görcsölj ezen, örülj, hogy bármennyit is tudsz neki adni! Ettől nem vagy sem kevesebb, sem rosszabb, sőt te minden tőled telhetőt megteszel, és ez nagyon becsülendő :wink: !
Fel a fejjel! :D Lilinek így is,úgy is te vagy a tökéletes mami!!!

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo,
"de Ica néni nem fog kiakadni, ha csak úgy megjelenek?"
Nem mindegy? :wink: Lényeg, hogy segítsen. Szerintem amúgy is hozzá van szokva szakmájából eredően, hogy időnként megjelennek nála ismeretlenek.

Egy szopis tanácsadó sem hülye. Nem fog olyant ajánlani, ami neked kivitelezhetetlen vagy nem vagy rá hajlandó. Azt sem fogja elvárni, hogy 24 órában a baba rendelkezésére állj, mert az egyrészt nem megoldható, másrészt felesleges is. Ne olyasvalakit képzelj el, aki ha kiejted a tápszer szót, keresztet vet és lefröcsköl szentelt anyatejjel.

Nyuszi,
"... a Brendonba és tök kellemes tapasztalom volt ... nem ajánlják 3 hónapos kor előtt ... Úgyhogy most megspóroltunk 22 ezer Ft-ot a csaj jófejsége miatt."
Sajnálom, hogy ki kell, hogy ábrándítsalak, de a csaj nem jófej volt, hanem ostoba. Egyes kengurukat, mint pl a Björn, amit én is szeretek, újszülött kortól lehet használni, ha elérte már a 3,5 kg-t. Az olyanok, amelyek teljesen körülölelik a babát, egészen a feje búbjáig, jók már egészen piciknek is. (ezeknek a kritériumoknak a Mei Tai nem felel meg) Ráadásul azért is tudatlan, mert ha a kengurut csak 3 hónapos kor után kezded használni, akkor nagy valószínűséggel eléggé utálni fogja, és ha akkor veszel, amikor már nagy, neki hála kidobtad a pénzt az ablakon.

Mei Tai:
Tök egyszerű a szabásmintája, aki tud varrni, simán megcsinálhatja magának.

Sillia,
Nem lehet, hogy a kiütéseket a tápi okozza? Ha ennyire tiltakozik, annak lehet az is az alapja, hogy nem jó neki valamiért. Ha ki akarod kerülni a cumisüveget, akkor tudod egy Szoptanít kütyüvel is adni, csak azzal egy kicsit macerásabb, de legalább a szopival együtt kapja meg.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!!!

kisse elmaradtam...lemaradtam :oops: :oops: :oops:
Neha bekukucskaltam,de nem birtam az iramot Hangi mellett...Koszonom a vigasztalasokat,otleteket...

Szerdan voltunk dokinal,sikerult elkeszulnunk reggel 1/2 9-re :shock: ,es odaernunk idoben!Hanga meglepoen jol viselte,aludt vegig az uton a kendoben a mellkasomon,es a dokinal is csak picit pityergett.Rendben vagyunk,szepek vagyunk,es megvan az elso kilonk is!3350-el szuletett,2 nap mulva hazajovetelkor 3150 volt,es nem egeszen 4 hetesen pedig 4300gr!!!Kivancsi voltam,mert nincs merlegunk,bar latom hogy no rendesen...mar egy csomo ruhat el kell raknom...Itt nincs hossz meres,csak suly..49 cmes volt allitolag a szuletes napjan,es ma 1honaposan alig jok ra az 56-os rucik :lol:
Szoval gyarapszunk ahogyan kell....
A napjaink valtozoak...neha mar elnezelodik azert,meg mosolyog is,ha beszelek hozza es jokedvu akkor vigyorog edesen!De azert meg mindig a siras a jellemzo :cry: pedig igyekszek mindent megtenni hogy jo legyen neki...de hat :roll: :roll: :roll:
Ejszaka 2x ebred enni,napkozben persze 2 orankent keri a kajat meg mindig...hat en adom neki :lol: Folyamatosan kezben van csak el,ahogy jon a bufi,onnantol kaosz van...hiaba a beajulas..ha letennem akkor is sir...szoval nehez!
Kitartast csajok!!!!Nagyjabol tudtam csak olvasni......
A mai napunk tegnap este 7 ota katasztrofalis...ma semmi sem jo...de egyaltalan semmi!!!!
Adom neki a probiotikumot,persze akarmikor is adom,sikerul kibuknia....es sokat is bukik,mert mohon eszik,nem tudom lassitani,meg neha pofozkodik a cicivel,velem is.....ficereg,igazi sajtkukac!Csuklas is van rendesen!Pottyok szerencsere ritkan....a testen csak picike szoke pihek vannak,annyi mint nekem is :oops: de a haja :shock: :shock: :shock: basszus lassan alig van neki!!!
Ami meg no az szoke es nem is latszik belole semmi...viccesen kezd kinezni,mert hatul van 2 nagybarna tincse,azonkivul lassan semmi!
En izzadok meg mindig,bazira zavar!Ja es szedem a gorogszena tablettat a tejkepzes miatt,csajok....a honomaljabol is es a pisimbol is az arad!!!A dula szerint ez igy jo,mert tuti szinten tartom a szervezetemben a cuccost...ja,csak en elajulok mar tole!!!De szerencsere mas nem erzi 8)

En kendozok,de nagyon meleg...2 napja elovettuk a Babybjorn kengurunkat is!Imadja!!!Legalabb azt....
Rolunk hirtelen ennyi.....

Csak az utolso masfel oldallal vagyok nagyjabol kepben...ezert nem igazan tudok reagalni.Bocsanat,de kiscsajom nem hagyja a visszaepulest :oops:

Boo:Basszusmennyit gondoltam rad a napokban...nem egyszeru neked sem!Azert jo hogy jon apa es probalkoztok massal melo ugyben!Szurkolok hogy le tudja cserelni a kamionozast!
Szopi: :roll:

Sillia:Annyira edespofa Loci!Az a nezes!!!Pottyok remelem elmulnak lassan!Kivanom hogy vegre rendezodjon a csaladi perpatvar...ez nem igazan hianyzik egy baba melle!

Nyuszi:Lehet tenyleg nem eleg a tejed,de probald azert felre tenni az ezzel valo foglalkozast!Csak lazan(nekem ez a resze megoldodott,pedig nalunk is volt tapszer es ketsegbeeses)Probalj nem odakoncentralni,es menni fog...csak add neki amit adnod kell,de ne gondolkozz rajta....menni fog!

Huuu nem tudom meg mit akartam,de megint sir..egesznap szenved,nyuglodik,egy percet nem nyugszik.....mindjart etetek!
Megprobalok meg jonni!!!

Kép
Kép
ancsurti

Jó reggelt!!

Köszi csajok a bíztatást,úgy látszik,reggelre meglett az eredmény,mert 140-et szopizott Lili :D :D Most a mi ágyunkban nézelődik,félig alukálva már. Várjuk a védőnőt,fogalmam sincs mikor jön. Tényleg,ők meddig járnak? Mert egy kicsit már unom,minden héten jön és igazából semmit nem mond,csak kérdez kettőt(mindig ugyanazt).Na mindegy,kibírom.

Lorca! Lili csak egyszer ébred fel éjszaka,akkor általában elég neki egy cici,negyed órát van azon is és simán visszaalszik. Sajnos én lusta vagyok éjszaka is fejni.
Kenguru: lehet,hogy igazad van,de mivel nekem első baba fogalmama sincs,ezért hallgattam az eladó csajra. Meg fogom kérdezni a doktor nénit,és ha ő azt mondja,hogy lehet,akkor nem fogjuk sajnáli rá a pénzt. Egyébként pont azt a fajtát néztük,amit írtál.

KépKép
KépKép
nyuszi81

Lorca

Még sosem hallottam erről a szoptanít-ról. Most utánanéztem, számomra ez meglehetősen idegennek tűnik.
Lóci amúgy már elég erős és ügyesen szopizik csak nem tud szegény eleget.
Viszont szopi után sosem szenved de ha tápit eszik utána rettenetesen nyűglődik, láthatóan rosszul érzi magát. 5 napos kora óta eszi ezt a tápit és idáig nem volt gond. Majd ezt is megbeszélem a doktornővel.
Ja, a pöttyei látványosan halványodnak :)

Ma éjjel semmit nem aludtunk. De szó szerint. Max. fél órákat részletekben. Mellettem feküdt és a cicimet tépkedte rángatta folyamatosan de így legalább nem ordított..
Vendég

Nyuszi!

Nekem rettentően jót tett az éjszakai fejés!!! tudom, nagyon fárasztó, de áldozd rá azt a plusz negyed órát csak pár napig! A test ilyenkor még fogékonyabb :wink: . Nekem már úgy is megy, hogy a babát hónaljtartásban szoptatom, közben a másik cicit fejem 8) , próbáld ki :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok! :)

A nap eddigi részének kb. 90%-ban csak azt hajtogatta Manó, hogy: nem, nem, nem. Ami önmagában nem lenne baj, csak ezt változó hangnemben és magas frekvencián adta elő. Így hát fehér zajnak minősítettem. :evil: És mivel képtelen volt meghallani, megérteni amit mondok, így én is fehér zaj lettem a számára. :evil: Amúgy kösz, jól vagyunk...

ancsurti!

De jó hogy végre felőled is hallani! :) Azért, ha lassacskán is, de alakultok. :wink:

Hátha érint valakit :wink:

http://www.babazo.hu/tipeg/20090813-kisgyerekek-alvas-nem-alszik.html

Kép
Kép
200907?

007,
Éljen a dackorszak :lol: Szabi egy fokkal jobbat talált ki. Beszél ő rendesen, de ha akar valamit, főleg ha nem tudja a nevét, akkor csak vonyít, hogy ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ. Egyre hangosabban. Nati ráadásul poénosnak tartja, és ő is szokta csinálni. :twisted:

Alvásilag mi most jól állunk. :D Nati kántál fennhangon a sötétben, de nem sír és magától elalszik. Szabival már vannak esték, hogy működik a "jó éjszakát, most megyek fürödni - és lelécelek". Dani meg még mindig közel 20 órát alszik naponta.

Sillia,
Ezek az ordítós éjszakák. Brrrrrr.... Ezt jelen bébinél kihagynám, ha lehet.
Ha nyüglődik a tápi miatt, lehet, hogy azzal van a gond. :( Én mindenképp megpróbálnám a váltást. A cumival nem lehet gond? Esetleg túl nagy/túl pici a lyuk?

Nyuszi,
A védőnők elvben hetente jönnek az első hat hétben, utána havonta a szülinapig. A védőnénimmel megbeszéltük az első babás talin, hogy nem jön ki, majd szólok, ha van valami.

A szopival kapcsolatban van egy rossz hírem. :wink: A prolaktin, a tejért felelős hormon főleg éjszaka termelődik.
A tej termelése idomul a kereslethez. Hiába fejsz ezerrel napközben, iszod ki a csapot és szedsz bogyókat, ha nem növeled a keresletet. Azt a cicit vedd alapul, amit éjjel pihentetsz. Ha tele van, azonnal megy az üzi, hogy túl sok a tej, kérném apasztani. Mivel ez amolyan hinta szerűen működik, a termelés még jobban is visszaesik, mint ami "indokolt" lenne. Ez a másik irányban is így van, emlékezz, amikor Dodi és Gabi nekiálltak felturbózni a tejet, hirtelen nem tudtak mit kezdeni vele, olyan sok lett.

Egyéni eltérések persze nagyok. Nekem mindig csak annyi volt, hogy 2-3 óránkénti szopival elég legyen. :? Amolyan Dodi féle magasságokról én nem is álmodozom. :lol:

A Brendonos eladóra és a hozzá hasonlókra azért vagyok mérges, mert csak el kéne olvasniuk a termék pár soros használati utasítását. Tényleg nem egy anyukának kéne tudni, hogy melyik termék a legjobb neki, azért vannak ők ott. Ha gondolod, gyere el és próbáld ki. Pár száz méterre van tőlünk a Kerepesi temető, annak a régi részébe szoktam menni sétálni. Meglepően tiszta, csendes és nincsen tömve látogatókkal.

Ancsurti,
Jó, hogy még élsz és van időd írni is. :D A tej legalább nem gond, eggyel kevesebb. :wink:
Hosszt nálunk sem mérnek, csak én. A kiskönyvét is én töltögetem az adatokkal.

Kép KépKép
lorca

Nyuszi!

Én is gondolkodtam a mei-tai-on, hasonló okok miatt, mert mi ugyan kaptunk egy chicco kengurut, amibe fektethető is a baba, de úgy nem volt szimpi :roll: . Viszont annyi időre (1,5 hónap) már nem veszek, mert nem hinném, hogy az a heti egy-egy óra, amikor addig használnám, annyira tönkretenné a gerincét (akkor már az autós hordozó inkább. kivagyok tőle, hogy fekszenek benne a babák :? ). Most van a próbaüzzemmód (eddig nem mertem), és Botond édesdeden szundít a mellkasomon 8) , pedig előtte egy órán át nyüglődött, nem tudott elaludni, mert zuborog a pocakja (pukigondok :( ). Szóval sztem mi maradunk ennél, és amúgy a fejét is nagyon jól tartja a kengurú, és a hátát is szépen kiegyenesíti, ha eléggé meg van húzva, szóval nem teljesen értem, hogy a meitai miért biztonságosabb (engem zavarna egy csomó a hátam közepén :roll: ), de amúgy mindkettő baromi praktikus, az tény :wink: . (megreggeliztem, bepakoltam a mosógépet, átvettem az ebédemet, pakolásztam, és most pötyögök 8) ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ok,lányok megfogadom a tanácsotokat és rászánom az időt a másik cici kiürítésére éjszaka. Remélem sikerrel járok!

Lili ma megint iszonyat nyűgös,fáj a hasa. Járkálok vele,akkor egy kicsit jobb,masszírozom,de ha leteszem,nagyon sír. Most kiraktam a teraszra,hátha a levegő elnyomja,de nem,mert már hallom,hogy megint nyűglödik. Lehet,hogy az Infacol-ra már immunis lett?!

KépKép
KépKép
nyuszi81

Dodi: boxzsák: lehet, nekem is kéne egy :roll:
Asztalba rúgni? : na ne! fájjon csak a pohárnak!!!! :D (bár a fájdalom elvonja a figyelmet a dühről)

Bond: papírpohár: nem szól elég nagyot :D
Szőrök: fülcimpiken, két szemöldök között még egész dús. Hajacskája hullogat, mindenhol találni belőle, főként az ujjai között.
Ahol nem volt, ott kis szőke puhaság kezd nőni.
[quote]H írta:endegabi te mit kerestél ott?
: Szerinted? :twisted:

Boo: az ásványvizes palack tökéletes! Szól, és nem törik!
(bár amilyen peches vagyok, nálunk a plafonról folyna vissza)

Ronmay: hova nől ez a gyerek? Nagyon legénykedik már!

Nyuszi: csuklás 4-5 alkalom/nap. Olyankor nem fogad el semmit, még cicit se. Csak úgy szüntethető meg, ha lerakom, hagyom sírni.

Védőnéni mára kicselezve: Nócit elvittem oviba, és utána bementünk az egészségházba. Így megúsztam, hogy kijöjjön, és 1 órát nálunk üldögéljen.
Megmérte Vicát: 4,97 kg, azaz 11 nap alatt 36 dkg súlygyarapodásunk volt.
Valami státuszlapot is töltött (volt, amit most kérdezett), ami alapján gyermekem gyarapodása szinte tökéletesnek mondható. (testtömeg gyarapodás ez alapján már a felső értékekhez közelít).
Holnap megyünk csípőszűrésre. Este 5-re.
Megint frankón feltúrja a még nem is létező napirendünket.

Védőnéni után bementünk a boltba, és tök elszédültem, kezemben a gyerekkel :? Persze előtte nem ettem semmit. :oops:
10-kor bereggeliztem, aztán szopi.
Most enyhén megint szédülök, és fáj a gyomorszájamnál.
2 éve ugyanezekkel a tünetekkel vizsgáltak: akkor derült fény az epeköveimre.
Diétázni kéne, de akkor mi a lóf.szt egyek, hogy nekem is, Vicának is jó legyen, meg még tejem is legyen?

Kép
Kép]
hendegabi

Itt volt a védőnő, megbeszéltük hogy kipróbálom egy napig hogy nem kap tápit a baba. Ha nagyon nagyon éhes azt gondolom úgyis észreveszem.
A cumi Aventes, nem nyúltam hozzá a gyári lyuk van rajta.
Lehet, hogy a buta anyja egyszerűen túleteti ezt a gyereket :?
Holnap megmérik tanácsadáson, de nagyon hirtelen felhurkásodott olyan felfújt vizes a husija. És folyton bukik meg hallom hogy nyeldekel mert jön visszafelé a cuccos.
Lehet hogy mostanra eláég lenne neki a szopi csak én tömöm erőszakkal??
De azt mondta a védőnő ha nem bír ki 3 órát szopi után akkor kevés a tej. És Lóci nem nagyon bír ki annyit. Ill. legalább kétszer egy nap alszik kb. 4 óra hosszat de a fennmaradó időben úgy érzi jól magát ha óránként szopizhat egy keveset.

Szerintetek tényleg nem lesz baja ha egy napig megpróbálok nem tápszerezni :?:
Vendég

Bond: nekem hasznos ez a cikk, csak nem tom, hogy valósítsam meg. 7-kor lepkehálóval befogom Nócit, Vicát addig zsebre rakom (este MINDIG nyügi), csak legyen időpontja? Gondolom nem most kéne ezt már elkezdenem :?

Kép
Kép]
hendegabi

Lorca!

Pár száz méterre van tőlünk a Kerepesi temető, annak a régi részébe szoktam menni sétálni. Meglepően tiszta, csendes és nincsen tömve látogatókkal.

:shock: Hát ez nagyon bájos :lol: . Mondhatjuk, hogy síri csend van ott?! :roll: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol:

Szőrök:
most hülyéskedtek?!?!?! :shock: Az én fiam még mindig tetőtől (majdnem) talpig szőrös, igazi kis moncsicsi :lol: . Szerintem sokat elárul, hogy a keresztszülei elnevezték Terk-nek (mondjuk elsősorban a séró miatt). És ha valaki nem rajzfilmeket nézne szabadidejében, íme Tarzan és Terk :lol: :lol: :lol: :
Kép

Sillia!

Botond is alszik egyhuzamban 4 órát, ha meg fent van, főleg délután 2 óránként eszik! Gyönyörűen gyarapszik, és én tele vagyok tejjel, szóval a védőnéni csak ne általánosítson :? ! Simán lehet hogy elég a tejed :wink: ! Próba cseresznye :D !
Az elmondottak alapján Lóci is túleszi magát, mint Botond, mert mindketten addig esznek amíg van :lol: . És ezt ciciből még nehezebb kontrollálni :? .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!

Ritkán jövök ugyan, de ezek szerint érdemes, mert mindig olvasok újdonságokat amit hasznosítani tudok. :lol:

Nálunk az a helyzet, hogy megy a hiszti ezerrel a cicin amikor szopizik (vagyis próbál). Szerintem most tudatosodott benne, hogy a cumisüvegből könnyebben , gyorsabban jön a kaja... :( Én próbálok kitartani, mindig erőltetem a cicit is, de sajna egyre hamarabb kezd el hisztizni. Úgyhogy kénytelen vagyok utána lefejni. Érdekesnek tartottam viszont, hogy éjszaka egy cici is elég neki, nem hisztizik (gondolom könnyebben jön a tej) után ahang nélkül alszik tovább.

Lorca!

Én azért nem fejtem ki a másik (kidurranás szélén álló :lol: ) cicim éjjel, amiből nem evett, mert nem voltam biztos benne, hogy amennyit evett, az tényleg elég volt neki, és nem ébred fel fél óra múlva, hogy megint éhes. Akkor meg adhattam volna neki cumisüvegből, amit ugye kerülni szeretnék. Csak azt a mellemet fejtem le amiből ciciett, és még 40 et ki is tudtam fejni belőle. De akkor én is megfogadom a tanácsot, lefejem a másikat is. Köszi! :wink: :D

Dodi!

Az a helyzet, hogy én sosem tudom csutkára kifejni, mert egy pici , ha csak pár csepp is, de mindig jön. Vagy erre gondoltál, hogy a lehetőségek szerint üresre? Ez már üresnek számít?

Nyuszi!

Én teljesen megértelek, ugyanezekkel küzdök, mint te. Én viszont nem értek egyet a többiekkel, (és ezzel nem elkeseríteni akarlak, vagy okoskodni) de ha nem elég a tej akkor kell neki a tápi és kész. Én is a végsőkig kitartok, de az én tapasztalatom az, hogy ha csak tejet kap, akkor nem sír utána, hogy nem volt elég, csak fél óra múlva, amikor megint éhes. Ha elalszik, akkor is felkel, mert éhes. Ne nekem legyen igazam, mert minden baba és mama más, de én elkezdtem "gyarapítani" a tejemet, ahogy Dodi is csinálta, de nem gyarapodot... :roll: Sőt, először ekkor kezdett el hisztizni, gondolom nem termelődött hamar a tejem, ő meg éhes volt, én nem adtam pótlást, úgyhogy nem jött be. Most meg már jött ez a cumizavar... Elkezdtem vezetni egy füzetet, amibe mindent feljegyeztem ami az etetéssel kapcsolatos. Javaslom mindenkinek, aki szoptatással küzd, mert sok minden kiderülhet belőle, ami amúgy nem tűnne fel.

Az a baj, hogy engem is frusztrált, hogy tápit adok, meg az hogy elvárás, hogy csak anyatej, és tegyünk meg mindent hogy ne kelljen más. Itt a fórumon is olvasom, hogy sokan inkább egész nap szoptatnak, hogy ne kelljen tápi, és lelkifurim volt, hogy ezt én miért nem tudom megtenni. Aztán rá kellett jönnöm, hogy valószínűleg ők szerencsésebbek, nekik csak átmeneti problémájuk van, meg nekik bejött ez a tejgyarapítási módszer, nekem nem. Úgyhogy szerintem meg kell hallgatni a tanácsokat, aztán kipróbálni, de nem szabad ostorozni magunkat, ha nem jön össze a dolog. Én mindig arra gondolok, hogy van aki egyáltalán nem tud szoptatni, és ha elapad a tejem, akkor meg annak örülök majd, hogy eddig tudtam szoptatni, meg hogy egyáltalán van babum akiről gondoskodhatok. :D :wink:

Na, jó sokat okoskodtam :lol: , de már nekem is annyira elegem van ebből a szoptatási gondokból (ne értsetek félre, a saját gondaimból, jó lenne, ha nem kéne, vagy tudnék nem ezzel foglalkozni... :roll: )

Az biztos, hogy a következő babámnál sok mindent teljesen másképp fogok csinálni, már a kórházban is. Például ez a cumizavar tényleg valós, én meg csak legyintettem rá, hogy a kórházban is kapott tápit és simán cicizett is mellette. Később sem volt gond, még azután sem, hogy 2 hétig csak cumisüvegből kapta a tápit, simán cicizett tovább amikor már lehetett. Most meg...ahogy fejlődik az értelme, úgy jön rá a dolgokra... És most már nem adhatom neki kanálból sem, meg pohárból sem, mert szereti ha dől belé a kaja. Próbáltam a kanalat, de nem bírja türelemmel a kis adagokat... megyek is, mert felébredt.

Kép
Kép
tabati

Tabati!

Örülj neki :wink: , de végülis erre, igen! Én is írtam korábban, hogy olyan nekem sincs, hogy percekig nem jön semmi, mert veszi az agy a lapot, és rövid időn belül nyomat még egy adagot (legalábbis nálam így van) :wink: . Aztán egyre lassabban jönnek a hullámok, és egyre kevesebb jön, de én még akkor is szívtam. akkor hagytam abba, mikor már percek óta csak egy-egy cseppet sikerült kipréselni.

És én egyet értek: kell a pótlás! Én is adtam, mikor nem volt elég a tejem (mélyhűtöttet), viszont mindig csak annyit, hogy "befogjam a száját" és ne legyen szomorú. Így nem kelt fel fél óra után, viszont másfél-két óra múlva már tudtam neki cicit adni. Sztem, ha akkor rendesen megetetem, aludt volna 3-4 órát (ahogy most is) és akkor fuccs a szaporításnak :? . Ha meg még kereste a cicit félálomban (mert evett volna még) akkor ment a cumi a szájába! Nem vagyok híve, de akkor jól jött, és azóta se nagyon kell neki, csak ha túlpörög, mert a bukások miatt nem tud elaludni, vagy ha fáj a pocija, őt nagyon megnyugtatja :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, bár a cumizavarnak nem hiszem, hogy jót tesz a nyugtató cumi :? . Tény, hogy nekem is jobban oda kellett utána figyelnem, hogy jól tegyem cicire, mert volt, hogy csak az elejét kapta be :? . De most már tudja a dörgést :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 16:03-kor.

KépKép

KépKép
boo

Tabati,
Az éjszakai szopi alatt a babák is olyan félálomszerű állapotban vannak, azért könnyebb rávenni őket, hogy szopizzanak. Nappal van egy csomó dolog, ami elvonja a ráadásul éber figyelmüket, így nehezebb rávenni őket, hogy tartsanak ki.
Ha ki akarod kerülni a cumisüveget, a Szoptanít neked is jó lehet. Csak picit macerás.

Ha félsz attól, hogy éjjel felébred és már csak cseppek maradnak, akkor fejjél le csak annyit, hogy ne feszüljön, de ne teljesen. Igy megvan az igény és a készlet is megmarad.

Az "üres" cici azt jelenti, hogy ha még küzdesz, jön a tej cseppenként. Folyamatosan termelődik.

Dodi,
Szabi kortársakkal volt egy temitalink is. Senki nem zavart minket, csend volt, béke és még wc is van. 8)

A Mei Tai nem biztonságosabb, jobb, hanem olcsóbb.

Sillia,
Nati kb 3 hónapos volt és 7 kg, mire töbnyire kibírt 3 órát kaja nélkül. Nem kapott mást, ha nem lett volna elég a tej, nem lett volna ilyen dagadt. :twisted: Vannak ilyen babák és kész. Dani is csak éjjel van el több, mint 3 órát, ő eddig jó másfél kilót szerdett fel. Éhezik?!

Hendegabi,
A diéta még nem jelent éhezést. Bár az én akaraterőmmel minden megerőltető lenne. :roll:

Kép KépKép
lorca

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2011.03.17 16:04-kor.

KépKép

KépKép
boo

lorca! :)

Nem tudom, hogy ez a dac korszak-e, de az biztos, hogy olyan rövidre zárom, amilyenre csak tudom. :evil:

tabati! :)

Neked elég küzdelemes volt az indulás, teljesen érthető, ha mindent elkövetsz és aggósz azért, hogy elég tejed legyen. De rád is igaz az, hogy minnél jobban görcsölsz rajta, annál nehezebben megy. Neked is csak azt tudom mondani, mint nyuszi81-nek, hogy bízz magadban: van elég tejed és jól fejlődik a baba! :wink:

Kép
Kép
200907?

007!

Sajnos nincs elég tejem... :lol: De azért köszi. :lol:

Cumizavar!

Nálam nem a bekapás a gond, hanem az, hogy megszokta, hogy a z üvegből dől a tej, a cicin meg erőlködni kell.

Kép
Kép
tabati

tabati! :)

Nem erőszak a disznótor, te tudod, úgyhogy ez az uccsó bejegyzésem ebben a témában. :roll:
Fejjél, szopiztass minnél többet, ha kell még este is. Minél többször teszed, annál több lesz, mert hidd el, hogy van elég tejed! Az, hogy naplót vezetgetsz és mindenáron el akarod kerülni a tápszert, mert lelkiismeretfurdalást éreznél miatta, a mai "trend" miatt, éppen elég ahhoz, hogy annyira frusztráljon, hogy végül ez kavarjon be. :?
Sokkal könnyebb agyilag apasztani, mint kemény munkával növelni a mennyiségét.
Ha kaja után fél órával sírni kezd és utána újra eszik a cicin nem feltétlenül jelenti azt, hogy azért teszi, mert éhes. A te közelségedre is szüksége van, az ölelésedre, illatodra. Ez ugyanolyan fontos neki, mint a tej. Ez a lelki tápláléka.

Ha esetleg mégis tápszert kap a tejed mellé vagy helyette attól ne érezd magadat kevesebbnek vagy ügyetlennek és ne hidd azt, hogy ezzel ártasz a babának. Tényleg az anyatej a legjobb, de a tápszer is dobogós. :wink: (Ellentétben például a cukros vízzel)

Szóval: előre a tejért! :wink:

Kép
Kép
200907?

agi125r! :)

Na, hogy érvényesül Apa, vannak sikerélményei? :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
200907?

Tabati! Én nem esnék kétségbe,hogyha ne adj'Isten elapadna a tejem,mert hát tudjuk,hogy nem egy gyerek nőtt fel tápszeren és ugyanolyan emberek,mint az anyatejesek. Mostmár nem is görcsölök ezen - ahogy Bond írta,nem is szabad - egyszerűen,ha nem elég neki,adom a tápot. Sajnos úgy tűnik,hogy nekem sincs mindig elég tejem,hiába fejem és szoptatom Lilit,amikor igényli. Ez van. Igaza van Dodinak,hogy ez elsősorban alkat kérdése. Nekünk nem jutott a tejciből elég (mind Dodinál van :lol: :lol: )

KépKép
KépKép
nyuszi81

Katy!
Köszi, szerdán találkozunk is a mei tai-os mamival. Már nagyon várom, mert a képeken nagyon cépek.

Bond!
Apa már műkörmöt akart Szoninak ragasztatni, de mondtam, hogy ilyen kis méretben tuti nincs.
Bodzinak is vannak pihéi a vállainál és a derekánál a hátán. Sztem cuki.

Boo!
A mózes miatt irígykedek, én a Vaterán vettem egyet, 10 napja elutaltuk a pénzt és még mindig nincs itt. Oké, hogy közben volt a 20-a, de sztem már akkor is ide kellett volna érjen.
Maxi Cosi-t ne bántsd, nagyon jó konstrukció, gerinc deformációja tuti nem lesz a gyereknek, de azért a mózes tényleg jobb neki.
Ez a poroszos nevelés sztem nagyon gusztustalan.
De nyugodtan kövezzen meg, akinek szimpi.
A gyereknek ösztönei vannak? Hát talán nem kéne elnyomni.
Alvásnál én azt figyeltem meg Bodzinál, hogy ha bealszik és nem hason teszem le, akkor ébred fel max. 10 perc után. Mironnak nincs egy bevállt póz?
A sírni hagyásról meg már kifejtettem apánk szemléletét a reményvesztettségről.
A mérleges súlyvesztésől mi is mesélhetnénk Ronmay-el...van, hogy egymásután 5-ször pakoljuk leföl a gyerekeket és mindig mást mutat, majd a végén átlagolunk, amikor unjuk a banánt. Vissza tuti nem köpködte a cicibe a tejet. Az nagyon számít, hogy mindig uabban a helyzetben tedd rá a mérlegre és lehetőleg centire pontosan ugyanoda. Jó szórakozást hozzá.

Lilisgabi!
Körömkaparés okára a tippjeim:
1. Marci születése után vmior kezdte
2. Cumiról leszoktatás után vmikor kezdte
3. Oviba járás megkezdése után vmikor kezdte.
De, hogy pontosan mikor keződött? Fogalmam sincs, tehát a 3 közül bmelyik lehet az ok. Viszont a legkésőbbi momentum a cumiról való leszokás volt a 3 közül, szóval sztem az a legvalószínűbb. Vagy a másik kettő traumát később dolgozta fel és így jött ki rajta. Mindenesetre ez mind olyan dolog, amin már nem tudunk változtatni: ovit nem hagyjuk már abba így 5 évesen és Marcit sem tuszakoljuk már vissza belém.

Lorca!
Tök jó, amiket írsz a körömrágással kapcs., csak olyan nehéz megállni, hogy ne szólj rá (egy időben próbálkoztunk ezzel is), amikor annyira szétkaparja, hogy már nekem fáj, amikor ránézek

Sillia!
Szonji is tépkedi a bőrt, ha a körme már elfogy. Akkor nincs megoldás?

Ronmay!
Ez a kúszós kép...Roló tökre nem így néz ki, honnan szedted ezt a képet? :lol:

Dodi!
"A fiam most hányt mellbimbón" Akkor minden oké. Engem Bodzi vmelyik nap úgy köpött le, hogy az egész fehér cucc a bugyimon keresztül alám folyt. Hát úgy nézett ki a szitu, mintha vmi keletnémet pornófilm forgatási szünetében törölgetném magam :?

Kép
Kép
Kép
szonibaba

[quote="szonibaba"]
írta:
szonibabaDodi!
"A fiam most hányt mellbimbón" Akkor minden oké. Engem Bodzi vmelyik nap úgy köpött le, hogy az egész fehér cucc a bugyimon keresztül alám folyt. Hát úgy nézett ki a szitu, mintha vmi keletnémet pornófilm forgatási szünetében törölgetném magam :?

Gratulálok, sikerült túltenni boo-n!
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

lorca! :)

Már akartam kérdezni.
Szabinál most nem akartál a szobatisztaságra való szoktatással is küzdeni, de ősztől megy oviba. Ez nem (lett volna) gond? :roll: :?:

Kép
Kép
200907?

Boo!
Holnap hánykor, és hol?

Kép
katy76

Nyuszi!

Nekem sem volt ez mindig így... Bárcsak adhatnék belőle!
Ráadásul most már szinte biztos, hogy nekünk meg minden problémánk ebből adódik :( . Mivel nagyon jön a tejem, Botond rengeteg levegőt nyel (de hogy mikor :shock: ), emiatt bukik olyan sokat, és emiatt fáj a pockja is napok óta! Ahogy kipukizza magát megnyugszik, de addig... :( . Már próbáltam,hogy kicsit lefejem az elejét, de ugyanúgy jön, most azt próbálom, hog többször büfiztetem szopi közben is. Így valamivel kevesebb lett a bukás, de a hasfájás maradt, pedig tutigázoktól van :? . Szóvalez sem jó, ezt ne kívánjátok, én is "elég" tejet szeretnék, nem sokat :wink: !

KépKép

KépKép
kicsidodi

Szonibaba!

:lol: :lol: :lol:

Katy, Boo!

Ti csak ne szervezzétek a randitokat ilyen nyílt színen :evil: ! Én is akarooook.... :lol:
Mert nálunk két verzió van: vagy körözök a kertben, ami ugyan nem kicsi, de ezért nem elégíti ki az effajta igényeimet. Vagy becuccolok a kocsiba és keresek vmi babakocsi-barát terepet :? . A környékünket ugyanis az elsivatagosodás fenyegeti mostanában, és egyszer indultam el a lakott terület irányába, de tengelyig sűllyedtema kocsival, és álló kerekekkel toltam egy kilóméteren át, mint egy lerobbant zsigulit :evil: :lol: . Az erdő felé tudnék hasítani, de egyedül félek, hogy eltévedek :oops: :lol: . Apa meg koraeste szokta vinni a kutyákat, de akkor annyi itt a szunyog, hogy én oda gyerekkel (de anélkül se) nem megyek! Szóval meg vagyok lőve! Bár most már nincs 80 fok napközben, szóval lehet rászoktatom apát a koradélutáni erdőkerülésre :wink: .

Képzeljétek, anyunál most szült egy csaj, aki a szomszéd utcában lakik! Fel kéne vennem vele a kapcsolatot, lehet hogy lenne közös témánk :roll: :lol: . Sülyedhetnénkegyütt tengelyig :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Állandóan menőztök a tündibündialvómosolygóimádnivaló képeitekkel, hát nesztek, az én fiam ilyet is tud :twisted: :lol: :lol: :
Kép Kép

Meg ilyeneket :lol: :
Kép Kép
Kép Kép

És ez az egyik kedvencem ("itt repül a bukáááás") :lol: :lol: :lol: :
Kép

És még néhány szösszenet:
Arthur, a bodyguard
Kép

Mini, a potyautas (így leltem rá a kertben):
Kép

És a kiccsalád:
Kép Kép

KépKép

KépKép
kicsidodi

kicsidodi! :)

Neked még ott van a tojáshéj a fenekeden. Hogy lehet valaki enyire szemtelenül fiatal!? :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
200907?

Sziasztok,

Míra babám ma 2 hónapos, ennek "örömére" ma oltást kapott. :( Egészen jól viselte, most estére azért bekeményedett a helye, remélem ez nem lesz hatással az éjszakai alvására. Egyelőre békésen pihen. Be is borogattam, remélem segít neki a gyógyulásban.

Nálunk is borult a korábbi jó kis napirend, evés aztán bárhol-bármikor 3-4 óra alvás. Ez a mostani nem olyan jó "buli", mert az evést követően jön az ébrenlét, játék, aztán ha elfárad, akkor az alvás, de ez már nem megy olyan könnyen, mint korábban és csak 1-1,5 órát tart. De most már sikerül egyedül is elaludnia a kiságyában.

Kitartást a szoptatási problémákkal küzdőknek!!!
Nekem még a kórházban voltak vele gondjaim, na meg az első két hétben itthon kétszer volt mellgyulladásom magas lázzal. Akkor én is úgy gondoltam, hogy nem fog ez menni soha...de szerencsére tévedtem. :D

Ma reggel, amikor a hálózsákból kicsomagoltam a kislányom, akkor mind két kis lába kikandikált a pizsiből a vége és az első patent között... :lol: :lol: :lol: Az 56-os már kicsi neki, a 62-es meg még kicsit nagy, így a nagy kapálózásból ez lett, és közben teli szájjal vigyorgott. :lol:

Dodi, klasszak a képek! A fiatalságról nem is beszélve...mondjuk én meg későn kezdtem a babázást.
Anyukáddal van Botond? Szerintem Ő engedett haza minket a kórházból.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára merion 2009.09.26 09:56-kor.

merion

Lilypie Third Birthday tickers
merion

Bond!

Hámmosmicsinájjak?! :roll: Azért ezt bóknak veszem :wink: :lol: :lol: :lol: .

Merion!

Igen, anyuval, de ez róla is egy sztárfotó :twisted: :lol: :lol: .
Sztem tuti ő volt az, mert a másik dokinéni 90 kiló, rövid dauerolt mamihaja van, és szemüveges! Szóval nehéz őket összekeverni :lol: .
Azért könnyítésül egy jobb kép :wink: :
Kép

Míra: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Sziasztok!
Megvagyunk,jól vagyunk. :D
Ma kezdtük az ovit,10 perc játszás után jött hozzám a Lili,hogy mehetünk haza! :shock: Na,akinek már van ovis gyereke,az gondolhatja mi lett a vége!?Nem lesz az ovi a kedvenc elfoglaltsága... :lol: Mondjuk elev sem akart menni,reggel keltettem,sírt,hogy ne menjünk.Nagyon szar érzés,mert én sem akarom vinni,de már 3,5 éves.A játékok itthon jobbak,szebbek,sokkal több van,mint ott összesen.Itthon tök nagy a tér,ott akkora a szoba,mint itthon kb a nappali,konyha,wc=45m2.
Lottit is vittem,ő is sírt,kézben volt végig,akkor meg szopizni akart.Szóval még a holnapot kell kibírnunk,aztán szerdától Lottira apa vigyáz itthon.
Ma voltunk gyerekorvosnál is,az sem kellett volna...Holnap fogászat,előre látom magunkat! :lol: :lol: :lol: Tiszta kabaré vagyunk.Csak röhögök magamon.Gyenge vagyok,a gyerek simán zsebre tesz.
Azonnal adjon tanácsot olyan,akinek ovis gyereke van,és nem akarta szeretni az elején.Megszakad a szívem érte,otthagyni holnap,vagyis ma,mikor látom,hallom,hogy sír.És közben még mutassam is milyen kemény vagyok,semmi baj,majd jövök érted,meg a többi szar duma?A tejem is kevesebb az idegtől.Azért elég. :D
Csütörtökön csípőszűrés alvásidőben,2-4 között.Lilivel,Lottival,alvás nélkül,ovi után.Egy álom lesz!
Na,lehet irígyelni.Közben meg mégis jó.Erre vágytam 8 hosszú évet,hogy gyerekem legyen (még a Lili előtt),most meg parázok.Ilyen vegyes érzelmeim vannak.Tényleg imádom a nagyot,jól elvagyunk itthon. :roll: :oops: Ez az ovi kikészít engem.Befizessem magamat is? :lol:
Vendég

Na,most olvasom,hogy ti az éj leple alatt fejtek?Akkor én is kipróbálom.
A nagy hévben elfelejtettem írni a nagy hírt,hogy Lotti végigalussza az éjszakákat.Azért a többesszám,mert már kettőt egymás után.Remélem megtartja jó szokását egy ideig,amíg kipihenem magam.A Lili 10 hónaposan aludta át először,addig 3 óránként szopott,éjjel-nappal. :? Szóval nem kergetek illúziókat. :D
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?