A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 novemberi babák

Sziasztok4

én úgy tudom, hogy ameddig szopizik csak addig adni kell a K vitamint.
Még mi sem intéztünk semmit papírügyileg, lassan már ideje lenne :roll:
Nálunk most úgy fest a helyzet, hogy Bazsi magától akar aludni. Tegnap minden nap magától elaludt, a kiságyban hason, aztán a hordozóban nézelődés után. Tegnap extra jó gyerek volt. Remélem még néhány napig így lesz... Mert már kész idegbeteg vagyok..... :roll: Ma 1/2 5-re viszem császárra a kutyit, és tiszta para vagyok egy nappal hamarabb jönnek, és ez nem túl jó....Holnap reggel meg külföldről jönnek fedeztetni, ugyhogy nem igazán lenne jó , ha most nyűgösködne........ Minden jól össze jöttt, és ilyenkor nincs itthon apa, még jó, hogy itt a dédi. Neki hagyom itthon a gyerekeket, amíg szülünk:-))))
Tejcsire van homeos golyócska is, urtica urens, vagy mi a neve... Tusimi nem próbáltál napközben fejni, és azt oda adni estére? Vagy annyi nincs? Egyébként 1* nekem is azt mondták, azért nem alszik BArni mert este kevesebb a tejcsim, de nem is itta meg utána a tápit, egyszerűen volt egy ilyen időszaka(jó hosszú időszak:_)))))
Nekem változatlanul tejdömping van ha kubut, v. almalevet iszom...
Na megyek összekészítem a szülőcsomagunkat:-))))))

Era

Kép
Kép
barnusanyus

ja, és ma volt védőnink. Mondta, hogy első oltásnál egyszerre be lehet adatni az agyhárty.gyull-ra és kötlezőt + még a Rotát is mert azt szájon át adják, és az a húzós 17eft.
Már régen méreckedtünk, megállapította, hogy jó nagy gyerek:-) Kíváncsi vagyok mennyi lehet:-))) mi jövőhéten megyünk oltásra.
Ha beutalóval megyünk uhura nem kell fizetni!!!!
na mostmár tényleg megyek!

Era

Kép
Kép
barnusanyus

Sziasztok,

K vitamint addig kell adni amig anyatejes a baba, mert abban nincs, a tápszerben viszont van.

Akinek kevés a tejcsi, van egy kapszula, csak nem olcsó. Én szedem, bár annyira nem vagyok elájulva tőle. 6000 Ft egy dobozzal.

www.boldogmama.hu oldalon meg lehet nézni.

Megyek etetni.

Csikken

KépKép
Kép
csikken

Sziasztok!

Mi jol vagyunk,hal'Istennek. Maya szepen fejlodik,ejszaka meg 2-szer szopizik,aztan napkozben is birja 2-3 orat.Eddig csak szuk 2 orat birta,de mostmar tovabb is elvan szopi nelkul. :D
Mar elore sajnalom,hogy hamarosan oltasra kell vigyem..biztos ugy fog sirni,dehat ez van,az ok javara kapjak az oltast..
Kuldok kepet nektek rola.. Kép Kép Kép

Kép
agizsuzsi

Kép

Kép
agizsuzsi

Szia Tusimi!

Nem tudom hány grammot szopott/szopik Csabi naponta, mert naponta csak egyszer mérem, de eddig heti 280-300 gr-t hízott születése óta. (3,40-nel született.) És sokszor 45 percig is szopott, és ha sírt, mindig újra és újra megszoptattam, akármilyen rövid idő telt el az előző szoptatás óta, mondván, biztos kevés a tejem. Most két órán belül sosem kezdem el újra szoptatni. Szerintem unalmában is evett, meg akkor is, ha a sok evéstől fájt a hasa, és azért sírt.
Egyébként amikor a védőnő legutóbb jött (mondjuk elég rég volt), azt kérdezte a súlyára: "ruhával együtt mérem?" És a kiütéseire is azt mondta, hogy biztos túletettem. Szóval nem hiszem, hogy tévedek.

Ágnes

Kép
agnes2000

Barnusanyus. Mindig fejek szopi után, de csak 10-20ml jön össze estére, és azt oda is adom neki kanállal az esti szopi előtt. De Zitus alszik éjszaka! Nehéz ugyan lerakni, de csak egyszer kelünk éjszaka enni, utána meg csak reggel. Most gondolkodom. Ha hízik rendesen a gyerek és alszik éjszaka, akkor minek pótoljak tápszerrel?
Nem tudjátok, lehet annak valamilyen negatív hatása, ha kap egy kis tápszert? Mondjuk az immunrendszerére vagy mit tudom én mire? Nem akarok pótolni... :cry:
Ma is 2x evett 100at, 1x120-at, most este meg 85-öt. Még egy szopi van hátra - a lefekvés előtti - hátha meglesz a 80 akkor is... Nem akarok pótolni.

Ez a konakion dolog most kezd idegesíteni. Nekünk miért csak 6 hetes koráig írják fel, ha csak anyatejes a baba? A védőnő valami olyat magyarázott, hogy a bélflóra előállítja a K vitamint... van ennek értelme?

Kép
Kép
tusimi

Tusimi!

A védőnőd nem tudja jól, egészen addig kell adni a babának Konakiont, amíg csak anyatejet eszik. Ma voltunk a dokinál és ő mondta. Ugyhogy jó esetben még 4 hónap :)

Nem tudom, hogy Hanna mennyit eszik, nagyon ritkán mérem, inkább csak kíváncsiságból néha. Kb annyit szoktuk mérni, amennyit a dokinál mérjük. De onnan gondolom, hogy elég a tejem, hogy nem azért sír este, hanem azért mert le akarom fektetni aludni :) Olyan, mintha mindig azt kiabálná, hogy nem akarok aludni, nem akarok aludniiii!! :D Onnan tudom, hogy mikor a nappaliban vagyunk, akkor egész jól elvan. Látom, hogy már nagyon álmos, viszem a szobája felé (de mikor a miénkben volt akkor is ezt csinálta este) és elkezd kiabálni... egyébként meg szeret a szobájában lenni....

Ma megkaptuk a 2 hónapos oltásunkat. Ez egy hős kislány :) :) :) Nézelődött, mosolygott a dokibácsira, majd megkapta az oltást, akkor kiabált egyet, de utána mint akinek meg sem kottyant :) Annyira édes volt :) Nekem rosszabbul esett mint neki :)

UH-ra azt mondta a doki, hogy egyenlőre nem kell elmenni. Azt mondta, hogy koponya és hasi uh-ra akkor küldenek el, hogyha az anyukának a terhesség alatt volt hugyúti fertőzése. Mivel nem volt a papírjaimon rajta (nem is volt), ezért nem küld el egyenlőre ha nincs panasz.

Ma tiszta álomkóros volt a kisasszony, egész nap szinte aludni akart... talán a melegfrontot érzi?? :shock:

Kép

KépKép
babuci99

Sziasztok!

Tusimi! Szerintem, ha szépen hízik, akkor ne pótolj tápszerrel. Ha megvan a heti 150 grammja minimum, akkor teljesen felesleges.
Nekem szerencsére elég a tejem, eddig nem volt gond, bár nálunk is előfordult már, hogy mérgelődött evés közben. Apor az elmúlt 2 hétben 450 grammot hízott. Én mérem majdnem minden evésnél, kivétel éjszaka.

Ágnes: Én is gyakran szopizással nyugtatom meg és amikor nem éhes, akkor néhány korty után abbahagyja és elalszik általában. Most már nagyjából fel tudom mérni, hogy mikor mit szeretne.

Koszmo: vastag, pikkelyes, sárgás lerakódás a fejbőrön.

A Konakiont én is úgy tudom addig kell adni, amíg a baba anyatejes.

Az én problémám a szoptatással az, hogy csak bimbóvédővel hajlandó. Addig eljutottam, hogy végre nem utasítja el anélkül viszont nem is eszik belőle, hanem cumizik, elalszik rajta. Ha eszik, akkor minimálisat.

Holnap 5 órás útra indulunk, kicsit izgulok. Megyek is aludni.

Jó éjszakát!
Anita

KépKép

KépKép
anika78

Sziasztok!

Boldog Uj Evet mindenkinek!

Sajnos mi az unnepeket betegen toltottuk. Eloszor a kislanyom volt nagyon lazas es a hasikajat is fajtatta. Az utan az en mandulam gyulladt be igy nem volt energiam irni. Szerencsere a kislegeny ebbol semmit sem erzett meg, ugy latszik hogy az anyatej megvedi. Apropo K vitamin, itt Romaniaban csak D vitamint kell adjunk a babaknak, a K vitaminrol nem mondtak semmit.

Mi ejjel-nappal 2 orankent eszunk. Az a jo, hogy 20 percet szopik, mindket mellbol, utana bofi es alszik is vissza. Napkozben van ebren tobbet, es most mar kezd "beszelgetni": e-ee, hö-hö. Egyszerre kb. 80 gramot szopik, de mivel 6 het alatt 1500 gramot fejlodott, igy nem is gondolkodom potlason.
Ejjel 12-kor az utolso etetesnel nekem is egy kicsit kevesebb tejem van, de a 2-3 oras etetesnel, mar nincs gond.

Jo aki tud rendelni kajat. Sajnos mi egy kis varosban elunk, igy erre nagyon nincs lehetosegunk. De a ferjemtol kaptam Karacsonyra egy mosogatogepet, igy legalabb a munka koszos reszetol megszabadultam.

Kellemes hetveget! Kép

Kép
Kép
meli78

Bocsi a zavarásért lányok hallottatok olyanról, hogy elfogy a tej? Mit csináljak? Tegnap este kiszívott 150et, aztán tápit kellett adni, éjjel semmi nem volt tejből csak tápit kapott, ma reggel meg mind a két cicimet kiette. Nem tom mi lesz tízorainál.

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nekem tej-ügyben az urtica urens 5 ch-s homeosbogyó jött be a legjobban eddig. Elkezdem szedni és másnap már érzem is a hatást. A teák hasmenést csináltak nekem... :(
No meg a 2-3 l folyadék is kell.

Altatás:
Tusimi: Amióta az ágyában altatjuk nem bugyoláljuk be. Úgy csinálom, hogy amikor elkezd ásítozni, akkor lerakom at ágyába (mondjuk 2-3 ásítás után). Aztán elkezd vagy nézelődni (ha így van akkor könnyű dolgunk van, mert magától el fog aludni), ha nyöszörögni kezd, akkor simogatom, beszélek hozzá kicsit, amíg abba nem hagyja. Sajnos van mikor ez egy 15 percig is eltart (megnyugszik, újrakezdi, stb..). Aztán megadja magát és bekómázik. Esténként nyűgös általában inkább. Akkor szokott bömbölni is. Amikor hallom, hogy már nagyon beleélte magát a sírásba, akkor szoktam csak felvenni. Akkor megnyugszik, megpróbálom visszarakni (ritkán sikerül nyekergés nélkül). Meg lehet különböztetni a sírásait és onnan tudom, hogy felvegyem-e vagy sem. Néha olyan fáradt, hogy egyszerűen csak karban alszik el. Főleg frontkor. Most már egyre inkább alszik magától. :)

Kép
vargaviki

Babuci: neked is írtam az altatásos részt, csak lefelejtettem a neved :oops:
Ja és csak addig nyugtatgatunk, amíg nyöszörög/sír.

Kép
vargaviki

Sziasztok!

Anika! Te hogy tudod pontosan lemérni, hogy mennyit szopizott a babi? Nekem annyira ficánkol, hogy van mikor evés után kevesebbet mutat a mérleg, mint előtte. Pedig most nagyon kellene tudnom a mennyiséget, mert a doktornéni szerint túletetem Lillát és azért nem alszik éjszaka. Bár ma 10-ig aludtunk este 9-től, háromszori keléssel, azonnali visszaalvással. :lol:
Vendég

Sziaszok,

Ágizsuzs, meli,
édesek a babák! :) Olyan jó nézegetni a képeket!

nyafi,
én még nem hallottam ilyet, hogy hirtelen elfogyna a tej... :oops:
Én is utrica urens-t szedek reggel és este, meg tejserkentő teákat iszok többször egy nap...bár nekem így sem elég a tejem, mint már írtam, de valamit biztos használ... :wink:

lafie,
mi is mérjük a bébicseket minden kaja előtt és után. Gond volt sokszor nálunk is, hogy ide-oda mozog, sír stb. és a mérleg összevissza mutatott mindent. Így mi most már a méricskélés idejére cumit dugunk a szájába (egyébként igencsak cumiellenesek vagyunk! - de hát ez most muszáj :? ), ettől megnyugszik és le tudjuk mérni aránylag pontosan! :lol:

Dylkai

Kép
dylkai

Kép Kép öregesen, kényelmesen:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus

Sziasztok!

Sajnos én ismerek olyan anyucit akinek mindkét gyerkőcénél néhány hét után elfogyott atejcsi, addig meg rengeteg volt. Érdekes...
Megszülettek a bébik!!!:-) én meg hulla vagyok, gondoltam majd ma alszok, de kitoltak velem a Pácz fiúk...:-) biztos front van, mert Barnusom is megvan kergülve. Az újszülött kutyikat lerámolja ciciről, a 10heteseket lelocsolja fél üveg samponnal:-)))) fürdethettem őket:-)))) Majd teszek fel kutymorgós képet is:-))

Jutka megkaptad a könyvet? Ha nem aakor várd a postást, hétfőn bizti megkapod, ajánlva adtam fel.

Era

Kép
Kép
barnusanyus

Kép mi:-)))

Era

Kép
Kép
barnusanyus

Sziasztok!

Nagyon ritkán tudok írni, de azért próbálok olykor-olykor becsatlakozni. Szedi vki közületek a Cerazette-et? Ha igen, milyen tapasztalattal? Én nagyon elbizonytalanodtam...

Egyébként a kislányom továbbra is nagyon jó baba, ese 9-tő reggel 9-ig a kiságyában alszik, közben 2-3 * felkel szopizni, de rögtön vissza is alszik. Ezzel szemben nappal megengedem neki, hogy mindenhol máshol legyen, pl. bölcsőhinta, játszószőnyeg (mint a képeken látszik, ezeket imádja!), babakocsi, szopipárna stb., így próbálom vele elkülöníttetni az éjszakát, és a nappalt, hogy csak éjszakára teszem a kiságyába. Eddig úgy tünik, sikerrel.

Majd még jövök, ha engedi időm, meg ha lesz végre netünk...

És íme a két legújabb kedvenc kép: Kép Happy baby :) Kép

Drienn

Kép
drienn77

Szia Nyafi!

Szerintem ne aggódj, ha elmegy a tej: ugyanúgy jön vissza, mint szüléskor: sokat kell mellre tenni a gyereket, és két nap alatt visszaáll a rend. Nekünk azt mondták annakidején a kórházi előadáson, hogy ez a módszer kb. 40 napig működik a tej elapadásától számítva, utána már nem. (Egyébként olyan is lehetséges, hogy van tej, csak nem jön ki: erre állítólag a melegvizes fürdő a jó, merthogy ellazít.)

Agnes

Kép
agnes2000

Lányok!

HELP!!!

Ma már második nap, hogy a lányánknak nincs széklete! :shock: Eddig minden nap volt 1 vagy 2x.
Ő 60%-ban szopizik, 40%, amit tápszerrel pótolunk. Azt tudom, hogy a csak anyatejes babáknál normális, ha több napig nem kakilnak, de tápszereseknél hogy van? Ez normális?????
Remélem igen. Hátha holnap már sikerül neki... :? :roll:

köszi

Dylkai

Kép
dylkai

Dylkai: Nekünk tegnap 6.napra sikerült egy jót kakilni. Szerintem ha nagyobb arányban van az anyatej, akkor simán előfordulhat, hogy néhány napot nem kakil. A védőnénink egyébként jó kis tornáztatást mutatott (lábait feltolni a pocakjához), meg mondta, hogy a gátját lehet nyomkodni, végül pedig jöhet a lázmérő a popsiba, ha nagyon sokáig nincs kaki. De szerintem nem olyan nagy probléma, ha egy-két napig nincsen széklet. Ja és a pocakját is lehet simogatni.

Kép
vargaviki

Barnusanyus, Drienn nagyon édesek a babák! :)

Kép
vargaviki

Sziasztok! Tündériek a babák!!! Mindet megzabiznám...
Köszönöm a választ homeos bogyót ki fogom holnap próbálni,amikor nyit a gyógyszertár első leszek. Remélem nem fog eltünni a tejem. Eddig csak laktoherbet ittam az elég volt. Nem lehet, hogy azért hülyül a szervezetem, mert 3 napja megjött? Mert mennyiségileg sztem elég kéne, hogy legyen, inkább a minőségével lehet baj. Cucó tegnap is 150-eket evett ki csontra mindkét ciciből és aztán követelt tápot, táppból, meg 120 elég neki. Van még akinek megjött?
Viki holnap úgy néz ki kapok kulcsot, amit lemásolok, úgyhogy kedd, de legkésöbb szerdán hajrá!!!Ha az idő is úgy akarja. :D

Kép
nyafi

Nyafi:
Nem semmi , hogy máris megjött neked. Nekem még csak most múlik a gyermekágyi folyás/vérzés.
Séta: Szuper! Én csak szakadó esőben/hóban nem megyek ki vele. Remélem ilyen nem lesz.
Tej: Érdekes, hogy 150-et eszik és aztán még éhes! Tényleg furcsa. Sajnos fogalmam sincs, hogy a minőségével lehet-e baj.

[/b]

Kép
vargaviki

Barnusanyus:Hol vásárolsz ruhát a pici fiadnak?Annyira édes a barna szerkó????
szilvi17

Nagyon jók a képek, úgy szeretem nézegetni Őket! Tegyetek még!

Lillácska lilában:
Kép
Vendég

Kép

Sziasztok!

Ítéletidő van, szörnyű, sík jég minden nálunk, anyukám nem tud átjönni pedig kb 5 m-re van, a férjem épp ma elrepült először Párizsba majd Dubaiba mennek, jó az időzítés szokás szerint. Tavaly hazafelé vihar volt lekésték a csatlakozást emiatt csak másnak jöttek, tavasszal Portugáliába ment és a sztrájk miatt nem tudott hazajönni, szóval reszkessen mindneki ha ő repülőre száll :D

Babák nagyon kis cuki muki tündérkék:)

nyafi!

Szerintem inkább fejlődési ugrása van, és ezért ez a zavar. Általában 6 hetes korban van az első.

Egyébként van olyan hoyg hirtelen elapad, stressz, idegesség vagy akár más okból is, de nálad nem ez történt ugye.

Dylkai!

Nem baj ha nem kakil, ha nem fáj a pocakja tőle. Berti általában csak 2-3 naponta kakil, pedig ő is kap tápit. Aztán úszik a body amikor kakil. Baj akko rvan ha sír keservesen, nem nyugszik, akkor lehet adni glicerines kúpot de tényleg csak ha szenved tőle.

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Nyafi!

Nekem a lányomnál megjött kb a szülés után a 4-5. héten és utána is rendszeresen, iagz őt nem nagyon szoptattam. Most is úgy tűnt épp a 28. napon szülés után, de csak 2 napig tartott és azóta semmi. Mondjuk nem hiányzik.

Én egyébként Berti kajálása miatt állandó parában vagyok, csak nem titeket fárasztalak vele hanem az Emma korosztályos topikjában a tapasztalt anyukákat :) Mert még mindíg csak 80-akat eszik, ami egyre kevésbé elég neki, ugye az első hónapban 1 kg-ot hízott, másodikban 700 gr-ot, d emsot egy hét alatt csak 100-at, ami ha így halad csak 400 lesz ugye egy hónapban:( Eközben éjjel alszik 8-9 órát és nappal is sokszor kibír 4 órát is két evés között, de összességében kb 6x eszik. Szóval nem könnyű így második babával sem. Ezért is várom a hasi és koponya uh-ot, hogy tudjam mindne okés e ott bent.

Konakion: Én is úgy tudom amíg csak anyatejes kell neki adni. Én még íg yis néha adok hogy kap tápszert is. Az agyvérzés megelőzésére van. Régebben nem adták a babáknak, tehát fel lehet nélküle is nőni :wink: De ha csak évi egy babát is megment akkor tényleg érdemes adni. A legtöbb baba pesrze nélküle is teljesen egészséges.

KépKép
manó

Látjátok milyen soványka a vonalzómon lévő képhez képest? Ott 3 hetes volt. persze nem sovány az 5,5 kilójával 2 hónaposan, csak magához képest és ha így halad...

KépKép
manó

Sziasztok!

Ti a Dvitaminos cseppet mivel adjátok a babának? Csak úgy simán?

Kép
vargaviki

Sziasztok!

Drienn, nagyon ciki a kiscsaj, tuti vigyorogva csináltátok:-)
Pont tegnap nézegettem Lilla babácskát az iwiwen::-) Nagyon tündéri, minden kis Manó! Én is imádom nézegetni a képeket, ugyhogy tessék felpakolni jó sokat:-))

A menő szerkó Tescos! Ez az egy együttes amit vettem mikor terhes voltam, ki volt rakva a nappaliba és mindíg nézegettük:-)) Barninak meg mindíg mondtam , hogy a kistesóé. HÁla égnek nem kell vennem szinte semmit Barnus után. Max 1-2 body. Viszont olyan gyorsan nő. Már 68 bodykat adok rá, és lassan kicsi a 62rugi is.

Manó, már azt hittem semmi gond azért nem is írtál. Hát nem tudom mennyire vígasztal, de tesómnál pont ua ez a helyzet. Az első kislány, vaskos kis dundni, a második kisfiú, és sovika. Rengetegett szopizott, de a másodiknál más lehetett a tejcsi, mert sokat is evett, és még sem hízott. Neki anno azt mondták az sem baj, ha nem hízza meg a kötelezőt hetente, ha szopik. Így is volt, keveseket hízott, és az éjszakát 6hetes korától végig aludta :roll: na hát én gondoltam, hogy ez most sem lesz így nálunk... Szóval szernitem ne aggód emiatt., főleg hogy olyan jó alvókája van. Sztem Berti a legjobb éjszakai alvó:-)))
Nekem Barni után 7 hóra jött meg, és nem is tetszett neki a tejcsi. Állítólag vátozik az íze. Hígabb is lett. Nem is akart szopizni már akkor, végül kínoztam magunkat még 10 hónapos koráig...

Én a D vitamint egyből a szájába cseppentem, két oldal megfogom és kinyitja. Barni is mindíg szájba kapta a cseppeket, mert neki Maltofert is kellett adni, és olyan hamar megtanulta, és tátotta előre,ha meglátta az üveget:-) A kórházban cumijára kapta a d-vitamint. K vitamin nagyon keserű, azt kiskanálra, pici anyatejjel adom be.

Ma végre kialudtam magam, kutyamami nagyon ügyi, már nem kellett kelnem hozzájuk külön. Balázs is este 3/4 3kor kel először. és végre délután is nagyot szundiztunk:-) Ma nagyon nyűgike volt, bizti front van. Nincs tv-nk és olyan rossszzzz, egymás után döglött be mindkét tv-k.

Manó jó sokat utazik a párod. Mivel is foglalkozik? Nekem most fog éjszaka haza jönni végre, már olyan rossz, hogy nincs itthon, másodikán vitte ki a barátainkat Londoba, és még csak most jön vissza. Persze a legjobbkor ment el, amikor szült a kutyi, mindíg ő adja be az oxitocin szurit és most ez is rám maradt. Mérgelődtem is, hogy ha haza jön akkor belé fogom vágni a maradék oxitocint....:-) Bár már elég rutinosan adom a szurit, már nem remeg a kezem:-)))))
Manó te hogy bírod ezeket a hosszú távolléteket? Én biztos megkattannék:-)

Era

Kép
Kép
barnusanyus

D vitamnit csak szájba cseppentem én is, már tátja ahogy meglátja.

Era!

Hát nem tudom, már teljesen elbizonytalanodtam. A gyerekdoki 1 hete azt mondta hogy szopi után kínáljam tápival napközben is, ne csak este kapjon tápot merta 80 az írtó kevés. De ő nem fogad el szopi után semmit, sőt lefejtből is csak 80-at eszik. Aztán most eltelt egy hét és hát láttam hogy még annyit sem gyarapodott mint eddig, szóval ma szopi után egy órával, amikor el szokott amúgy is álmosodni és szokott szopizni még vagy 10-20 ml-t szóval ez után a szopi után kínáltam tpival és egyevtt egyszer 40-et, egyszer 60-at pluszba :shock: Szóval valószínű egyszerűen nem fér 80-nál több a pocijába mert ehhez szokott, ahhoz viszont túl jó fiú hogy követelje a kaját. Szóval ez most dilemma, maradjunk a csak esti pótlásban tudva hogy tul képp nem lakik jól, de így javarész azért anyatejes vagy csináljam amit a gyerekdoki is javasolt hogy adjam a tápit nappal is, bár nem kéri kefejezetten a baba. nem tudom mivel teszek jobbat. Hozzáteszem ígymost nem is nyügi este, alszik, eddig este nyügi volt azt hittük a hasa fáj.

Kuyti nagyon ügyes. én személy szerint nagyon kiváncsi vagyok a kiskutyákra :D

Férj: becsületes szakmája autótechnikai gépészmérnök azt hiszem :wink: , egy autóversenyző pasinál dolgozik és most 24 órás versenyre mentek, ami minden évben Dubaiban van így januárban. tavaly ment velük a talmácsi is akkor kicsit nagyobb sajtó visszahngja volt. Idénnem ér rá velük menni :roll:

Egyébként külföldre ritkán mennek, inkább csak magyarország max a környező országok és ha csak a környékre mennek az csak csütörtök-vasárnapig van. Ahhoz már hozzászoktunk, ez általában szezonban van áprilistól októberig, havi 2 verseny körül. Portugália az má svolt, oda egy autót ment megnézni csak. Az rövid volt. Ha ígya vilég másik végére megy azt nagyon rosszul viselem, főleg amíg repülnek, éjjel 11kor indulnak Páriszból és hajnali 5-re érnek oda. Mint látszik itt gubbasztok a gépnél amikor a gyerekek engedik és lesem leszállt e már a gép meg ilyesmi. Az össze reptér honlapját kikerestem, tavaly előbb tudtam hogy hazafelé lekésik a csatlakozást pestre mint ők :lol: És a versenynek is van online honlapja ahol lehet követni hogy ki hgy áll, melyik kocsi hol tart, tavaly az egész iroda azt nézegette és drukkolt. Hát most max itthonról drukkolunk Bertivel :D

KépKép
manó

Sziasztok!

Majd jövök holnap, most csak töltök fel képeket. Ma reggeli termés, végre sikerült mosolygós képet csinálnunk :)

Kép Kép Kép

Kép

KépKép
babuci99

Manó! Lehet, hogy a kisfiad magához képest karcsúsodott, de a pofija zabálni való...

Babuci! Nagyon huncutságos a kislányod! :lol:

Kérdés: a maszírozáshoz Ti milyen olajat vagy krémet használtok?

Engem valaki tuti elátkozott! Most, hogy végre meggyógyult a cicim és Lilla is tudna szopizni, az összes tejem elment. :cry:
Vendég

Sziasztok!

Először is BUÉK mindenkinek!Tegnapelőtt írtam egy hosszút és elszállt!
Gyönyörűek a babák,nekem még mosolygóst nem sikerült csinálni,mert mire 2-őt villan a vaku,már vége a mosolynak :(
Era!Ebben a szerkóban nagyon vagány Balázs,a családi képen is nagyon helyesek vagytok!A könyv még nem jött meg,talán majd ma!Nagyon aranyos vagy,hogy elküldted!
Manó,hogy Berti mennyit változott!!!Nagyon szép baba!És ő is hatalmas !

Köszi az aggódást,a bíztatást lányok nagyon jólesett.Ti tartjátok bennem a lelket na meg anyukám!Kissé javult a helyzet,bár olyan jó már sosem lesz.De mostanában már dajkálja Barnust ha sír én meg épp csinálok valamit,így Lizit végre időben el tudom altatni!Meg hordta Lizit szánkóznistb.Most épp elvitte oviba...
Diszkóba úgy egy éve többször is elment,nem érti miért akadok ki ezen a haverjai is eljárnak!Szép kis haverjai vannak...
Na mindegy,próbálom elviselni,vannak jobb időszakaink....anyu szerint gondoljak arra van akinek sokkal rosszabb pl. neki.Apu anno még ivott,kocsmázott stb. ordítozott otthon.És a mai napig semmit sem csinál meg,múltkor is vettek új ágyat és a régit anyu egyedül cipelte le a pincébe... :evil:
Férjemmel meg felesleges beszélni el sem jut az agyáig,1xűen nem érti amiket beszélek neki,meg nem is érdekli szerintem...evvan.Anyu lebeszélt a költözésről,egyedül még rosszabb lenne.....talán....

Barnikám sokat nyúglődik még és keveset alszik,azért is nem jutok ide.Van olyan nap,hogy elalszik éjjel 1-kor,aztán 3 óránként szopi,majd fél 9-kor ébred és utána csak du. fél 4 kor aludt 2 órát,majd elalvás éjfél után.Néha totál kész vagyok!!!Van,hogy beájul kb.3-4-5 percre aztán tekereg és ébred.Vagy épp arra,hogy kiesett a cumi.Ha cumival vagy cicin alszik el és legtöbbször így van,ha kikerül a szájából rögtön visít!Na és kaki és puki előtt is!

Mi majdnem minden nap megyünk sétálni,hacsak nem esik az eső!Addig legalább alszik!

Konakiont én is úgy tudom addig kell míg csak szopik.

Kakifolt nekem csak akkor jön ki ha mosás előtt bedörzsölöm wanish szappannal.De ha már 1x belemostam többet sosem jön ki semmivel sem :(

D vitamint tejbe vagy tápiba kell cseppenteni,mert ugye zsírban oldódó vitamin és csak így tud felszívódni!Annó a kórházban is így adtuk,mikor dolgoztam.

Vérzés nekem is van még minimális,holnap megyek 6 hetesre!

Na mennem kel,majd jövök még!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09

Sziasztok!

Képek: Tündériek a babák, meg kell zabálni őket :lol:

K vitamin: Nekünk azt mondta a doki, hogy csak 6 hetes koráig kell adni, így mi már nem adjuk

D vitamin: Simán bele csöppögtetjük a szájába
Képzeljétek pénteken egész estig fájt a pocija és kakilt vagy 8-szor, vmi olyat ehettem előző nap, ami nem jött be szegénykémnek, úgy sajnáltam

Szoptatás: Ez a téma engem is nyomaszt egy kicsit. Dylaka azt hiszem te írtad, hogy sok idő alatt alig szopizik, ilyet nálunk is szokott csinálni. Illetve nekünk is van amikor csak 70 vagy 80 gr-t eszik. És alig hízik...Azt beszéltük a férjemmel, hogy ha mondjuk a nagy könyv szerint hízna, akkor már most 6 kg felett lenne és lehet, hogy azért hízik ilyen keveset, mert a kezdő nagy mérete miatt ennyie volt szüksége+ nagyon sokat kakil egy nap kb 4-szer.
Ráadásul egy pár napja, mint, ha kevesebb tejem lenne :cry: , szóval mától megint elkezdek fejni
Jövő héen megyünk a dokihoz, lehet, hogy azt fogja mondani, hogy kezdjük el tápozni mi is...De nem tudom, hogy enne a többet, mert amikor volt lefejve elég, azt sem nagyon kellett neki
Na mindegy kemény dolog ez, azzal vigasztalom magam, hogy ua. vidám baba, és nagyon gyorsan fejlődik és este normálisan alszik általában(ma aludt 5 és felet, majd szopi után alvás 3 óra, majd szopi , pelus csere, szopi és megint alszik már egy órája :lol:

Viszont, ami jó, úgy néz ki, végre 1,5 napja nem vérzek és alig érzem a sebem, remélem ez már így is marad, csütürtökön megyek kontrollra

Kép
mona1978

Ja még vmi, ti már meg tudjátok állapítani, hogy milyen színű lesz a szeme illetve kire hasonlít?

Mi a szemére mindig más tippelünk :lol: és fura, hogy más gyerekénél, mindig azonnal láttam, hogy összeségében kire hasonlít, de az enyémen nem(és a férjem sem), azt látom, hogy egyes részletei kire hasonlítanak, de ha ránézek, én nem látom benne se magamat se a férjemet, férjemnél is így van( mondjuk a mások azt mondják, hogy hirtelen ránézve az apja)

Kép
mona1978

Sziasztok!

Elromlott a gyerekem :( Tegnap egész nap kézbe kéredzkedett (kivéve a délelőtt mikor a mosolygós képek készültek), alig-alig aludt valamit egész nap és hát az éjszakánk... este kézben aludt valamicskéket, amint leraktam sírt. Ezt eljátszottuk hajnal negyed 2-ig, onnantól pedig reggel 6-ig másfél-2 órákat aludt és most is csak 10-20 perceket... nem értem mi történt... :( De most érzem először ezt a zombilétet hogy milyen. Eddig legalább éjszaka jót aludt (min 2,5-3 órát) ha napközben nem aludt...

Vargaviki! Nektek is ilyen nehézkesen történt a magától alvásra való átállás??
Elmondom nálunk hogy történik és légyszi mondd meg, hogy nálatok mi volt a különbség:
látom, hogy ásítozik, leteszem a kiságyba. Egy pár percig elnézelődik, dumálgat, aztán behergeli magát és elkezd sírni. Megyek, simogatom, beszélek hozzá. Általában erre nem nyugszik meg, ugyhogy felveszem. Megnyugszik, visszarakom, de ahogy már teszem le megint sír. Simogatom picit, beszélek hozzá majd megint felveszem. és így tovább és így tovább... de a szívem szakad meg néha mikor sír...

Te mit csináltál másképp??

Kép

KépKép
babuci99

Babuci: Én annyit csináltam másképp, hogy ott ültem mellette. Leraktam és leültem a kiságya mellé. Így engem nézegetett egy darabig, aztán a macikat a fejvédőn, stb. Annyi volt az előnye, hogy azonnal láttam amint legörbül a szája vagy nyekeregni készül , stb. és akkor egyből simogattam egy kicsit meg ő ezt a "sss" hangot is szereti. Legtöbbször bejött neki, ha azonnal reagáltam a nyekergésére. Ha hagytam, akkor csak tovább sírt, így meg gyakran elcsitult, megnyugodott, próbált tovább elaludni.
A többi minden ugyanaz, kivéve a gyerek :).
Ja , és volt/van, hogy 10 percig is sírdogál/nyekereg, miközben én nyugtatom és csak utána nyugszik meg. Persze, ha már üvölt, nagyon behergeli magát, akkor kiveszem. De eléggé türelemjáték az biztos. Javaslom a széket az ágy mellé. :)

Kép
vargaviki

Nekem is kéne menni 6 hetesre, de a dokim már napok óta nem veszi fel a telefonját. :evil:

Kép
vargaviki

Sziasztok Lányok!
Végre sikerült leülnöm és végig olvasni az oldalt.
Ma sütöttem palacsintát, de szerintem életem leghosszabb palisütése volt. 11-től 14h-ig. És kb 20 db-ot sikerült kisütnöm. Azért haladtam ennyire lassan, mert vagy Vilmos sírt, vagy telefonáltak a munkahelyemről, illetve a családomra jött rá a telefonálás és kit hívjon fel....hát engem. Így ha ma 10 szer nem gyújtottam be a gázsütőt, akkor egyszersem.
:x

Én is észrevettem, hogy az utóbbi napokban Vilmos egyre sűrübben kéri a cicit. Vagyis szerintem nem szopizik eleget. Remélem nem apad a tejem.
Bár mostanában volt pánik nálam rendesen.
Képzeljétek, hogy a cserépkályhánkba valszeg befészkeltek a vadméhek. Már 3 db-ot találtam a szobában. Persze ezt a kályhát nem használjuk, mert akitől vettük annó a házat "szétrobbantotta", vagyis mozog a kályha teteje, így újra kellene rakni.
NA a lényeg tiszta pánikba vagyok 4 napja, hogy nehogy megcsípje a pindurkát. Keresztapám méhész, és mondta, hogy ezek ilyenkor le vannak lassulva, de ugyanúgy szúrnak.......... Klafa :evil:
Lehet hogy kinyomjuk a réseket sziloplaszttal, vagy mi a fenével.

D vitamint mi kiskanállal adjuk és egy kis teával amit a pocijára adunk Neki.

Meglepődtem hogy valakinek megjött. Nálam még nem jelentkezett semmi, de nem is hiányzik egyáltalán.

Babuci írta, hogy nem küldik el UH-ra, ha nincs panasz. Ez nekem egy kicsit furcsa. Mi február elején megyünk csípővizsgálatra, és febr. 12-én meg hasi, és koponya UH-ra.
Kérdés: Nektek a kicsi elfér még a kiskádban pancsoláskor, mert nálunk már teljesen átéri a kádat. A drágám úgy pancsol, hogy bokkáig vizesek vagyunk az apjával a fürdés végére.

Jutka: Örülök, hogy rendeződik a helyzet, és a férjed is kiveszi valamelyest a részét a gyereknevelésből. Anyudnak teljes mértékben igaza van, vannak ennél rosszabb pasik is.

Na eddig tartott a regényírás, mert ébredezik a drágám
Szerdán megyünk szurira. Kíváncsi vagyok hogy fogja viselni.
lKép Kép

további szép napot :D
szdona

Kép
szdona

Szdona köszi!Szépek vagytok!Tejcsiben add be neki a d vitamint,mert csak így tud felszívódni!Bocs,nem okoskodni akarok!

Csak azért jöttem,hogy Erának megírjam megjött a könyv!Örök hála,vigyázok rá.Már beleolvastam.

Nyugodalmas jóéjszakát mindenkinek!

Jutka
Kép[/
url]
Kép[/url]
lizoka09

Jutka!
Köszi az információt, ezek után akkor tejjel kapja a D vitamint.
üdv mindenkinek

Kép
szdona

Sziasztok!

Kedvet kaptunk a kozos furdeshez. Egy kicsit igy nehezebb megfurdetni, de Mark nagyon elvezte. Azota is vihancol, nem aludt el a furdes utan.
Jo ejt! Kép

Kép
Kép
meli78

Képzeljétek Bencénél is történik valami. Tegnap óta alig alszik kaja után egy órát (eddig 2-t aludt), éber, lelkesen nézelődik... Aztán este persze olyan fáradt volt, hogy nem bírt elaludni, csak karban. 10től aludt 5ig, aztán kaja (190 gr), majd alvás 20 perc múlva 7ig, akkor evett 180 gr-ot!Aztán persze órákig szenvedett a pocakjával "alvás" közben. 10kor megint szopi, de itt már alig evett 80at. Kiváncsi vagyok a következőre... :)

Kép
vargaviki

Módosítok: ma aludna, de nem bír. Elalszik, aztán ötpercenként felsír, nyekereg... :(

Kép
vargaviki

Vargaviki!
Köszi a választ! :) Egyébként nyugi, sztem tuti front van, mert Hanna ugyanezt csinálja... nagyon nyűgös két napja, ugyhogy abbahagytam a suttogót, most egyenlőre ott tartunk ,hogy elalszik magától, de a kezemben. Úgy értem, hogy ül/fekszik oldalasan az ölemben, nem ringatom, nem rázom, nézelődik és elalszik. Suttogó most kicsit pihen/lassít, annyit nem ér, hogy tönkretegyem most lelkileg a jókedvű babámat. Tegnap alig mosolygott és nagyon cvíder volt :( Ma már egy fokkal jobb a helyzet, de még nem az igazi, sokszor felébred...

Lafie! Elfelejtettem válaszolni. Én masszázshoz gyógyszertári napraforgóolajat használok (direkt van ilyen babáknak), mert a doki szerint ez az , ami tuti nem vált ki nála allergiás reakciót. Sztem is jó :)

Szdona! Igazad van UH-val kapcsolatban. TEgnap hívtam a dokit és megbeszéltük, hogy jövő héten úgyis megyünk hozzá popsi ellenőrzésre és akkor ad beutalót.

Na megyek, megpróbálok hajatmosni míg nem ébred fel a drágám :)

Kép

KépKép
babuci99

Ja még valami!

Tegnap én is úgy éreztem, hogy kevesebb a tejcsim. Ilyenkor mindig azt csinálom, hogy fejek egyet mindkét ciciből, illetve rengeteget iszom! Megittam délután két óra alatt kb 2 liter vizet. Ettől nekem mindig beindul ha sok folyadékot iszom. Próbáljátok ki!
Most érzem mindkét ciciben, hogy van bőven tejcsike.

Mona!
Azért ennek érdeklődj utána, hogy a dokitok azt mondta, hogy K vitamin 6 hetes korig kell... mint többen is írták és az én dokim is azt mondja, ha CSAK anyatejet adsz neki, akkor elvileg addig kell adni míg szoptatsz pont amiatt amit valaki írt itt, hogy az anyatejben nincs benne, a tápszerben már igen...
bocsánat, nem akartam okoskodni... :oops:

Kép

KépKép
babuci99

Babuci: Nálam elalszik ma magától, de aztán az egy órás kiságyban alvás után jön a sírás és a következő egy órát anya mellkasán aludja ... :)

ui: egyébként imádom, ahogy szuszog a mellkasomon :D

Kép
vargaviki

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?