A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009. novemberi babavárók

Dorka, 2 fogam nekem is megadni szándékozik magát az utóbbi 2 hétben.Sajna a fogorvosom Veszprémben van, aki télne Pesten kihúzta a fogam, hát ahhoz meg nem merek menni.20 ezerért majd szétszedte a számat egy szájsebésszel egyetemben, 3 órán kersztűl kínoztak...
Tud vki Pesten egy elfogadható áron dolgozó, kíméletes-kedves fogdokit,csajok?

Reni, ha jól olvastam, 900-1000 Ft a kiszállítás, gondolom futárszolgálattal jön, én majd csak a héten rendelek, ha megjön a fizu :oops:
Viszont akarok bugyikat,melltartót és pizsit, így megéri, meg mondjuk ha kiszámolod, hogy bemész érte Pestre, az sem olcsóbb.
Remélem nem faraok rá vele.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Kata, örülök, hogy megkapod a légzésfigyelőt, jól tetted, hogy rákérdeztél.

Fogorvos: sajnos az enyém szeptember elején szül(t), még júniusban voltam nála kontrollon. Remélem, újra dolgozni fog, mire mennem kell. Azt mondta, hogy van olyan érzéstelenítő, amit 3 hónapos kor elérése után adni lehet.

Kád: jó lesz nekünk egy IKEA-s is, azt hiszem.

Kendő: még meggondolom.

Dorka, sajnálom az ágyat. Gondoljátok át, hogy mi legyen.

Szülésznő, az orvosom azt mondta, hogy a héten megbeszéljük, kit ajánl, ha választani szeretnék. Szóval választok majd, ezen már nem múlik, azt hiszem.

Az én szüleim teljesen odavoltak Babu portréjától, ill. a hasmozgástól. Arra gondoltam, hogy megpróbálok csináltni nekik is egy képet és elküldöm postán meglepetésből, hadd örüljenek.

Úgy tűnik, az a 25-27-i hétvége nekem sajnos nem jó. Elvileg elutazunk egy baráti párral a hétvégére, de még nem 100%. Ha viszont maradunk, akkor akár jó is lehet.

Azt hiszem, nő Babu haja :-) Viccet félretéve, ma egész nap olyan gyomorégésem van... :-( Legalábbis azt hiszem, valami keserűt érzek a nyelőcsövemben :-(

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Én kezelés közben leváltottam a fogorvost, mert horror áron dolgozott, álandóan megváratott és ráadásul a belvárosban van, ahol parkolni sem lehet, Blanit sem vihettem.

Ez a mostani nagyon jó, viszont lementünk Jászerénybe miatta, mivel a páromnak kb. 8 fogát is csinálja. Egybekötöttük a 3 fogorvosi kezelést rokonlátogatásokkal, akik abban az irányban laknak. Mondjuk nekem 1 alkalommal megcsinálta a fogkőleszedést és 1 SOS tömést, amit nem is vettek észre a másik dokinál. Ha így is érdekel valakit, megadom az elérhetőségét. Csak dícsérni tudom, és a Pesti árnak kevesebb mint a fele. (inkább azért több fognál éri meg)

Kata, megnéztem most az Auchanban is a szopismelltartót, de sokkal drágább. Igaz, a CM-st nem láttam, de ez is sima pamut, kicsit vastagabb anyagból. Melyik pizsit veszed?

Összeírtam a teendőimet, úgyhogy nagyon gyorsan hozzá kell látnom, mert szorít az idő. Egyik sem kétperces...Amíg Bíborka megszületik, folyamatosan csinálni kell mostmár...:)

Zsuzsi, arik a szüleid, hogy így odavannak az unokáért:) Első unoka?

Puszi, további szép napot nektek!
R

Kép
Kép
34372

Kata!

A szüleink (mindkettőnké) Mátészalkán laknak,80 km. Tudod, azon a "halálúton" mentünk, amin nemrégen elütötte a debreceni focista a biciklist.Hát eléggé paráztam,pedig már 500-szor mentem rajta.

A szakdoga nem nagyon haladt, holnaptól nekiülök, szeretném a héten rendbetenni.

Móni
Sajnos ez igaz, hogy a bor kevesebb alkoholt tartalmaz, de a magnézium mellett szerintem elég. Nekem a lányokkal kellett volna konyakot inni, vagy vodkát vagy ilyesmit, de annyira undorodtam tőlük, hogy 1 korty után befejeztem, így ott áll a mai napig is a kis üveg Kalinka. :D

Mostanában egészen jól vagyok, viszonylag jól is alszom, bár ma, hajnali 2.33-kor bejöttek a lányok és közölték, hogy kakaót kérnek. :shock:

Szép napot mindenkinek!
Mindenkinek szép napot!

vick
Kép
Kép
ervick

Reni, küldtem privit.Köszi amúgy a fogorvosos felajánlást, de kicsit messze van nekem :?
Az idő, ne is mond, közeleg nagyon de nagyon.

Zsuzsi, eddig nem is égett a gyomrod?Na, hosszú hajú lesz a pici lány is :lol:
Nálunk is el vannak ájulva az én szüleim, meg anyós is a kis pocaklakótól már most.

Vick, 80 km még nem is sok, bár nem egy félelmetes útvonalon.Mondjuk ha te vezettél...
Nekem elvileg még gyakorolnom kéne a vezetést, de a poci miatt már félek, pl egy hirtelen fékezéstől.
Bár van aki a 9. hónapban is beül még a volán mögé.
Én is mondtam a szüleimnek, október első hétvégéjén még lemegyünk a szüretre, én majd csak teríteni fogok meg mosogatni az idén :lol: , hogy azután max 1x még megyünk aztán már nem.
Már sok ez a 2x másfél óra nekem is.

Ja, Dorka, ez a kiságy dolog akkor egy kiszúrás volt veled.De lelakták, vagy mi?Miért ajánlgatták akkor annyira?Jó hogy nem az utolsó pillanatban tudtad meg, bár gondolom anyagilag úgy terveztetek.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Kata, nekem is van fogászom, akit jó szívvel tudok ajánlani (igaz, ez se olcsó, egy 10-es körül van a tömés). ha érdekel, megírom ide vagy priviben.
30-as fiatal srác, két csecsemő kislány apukája, laza és profi. Szájsebész is, de ilyen minőségben hálistennek már évek óta nem találkoztam vele.
Megnézem a CM-et, tök jók az árak! (legalábbis a melltartó nagyon, azt azt hiszem, veszek. ) remélem, tudok majd szoptatni...

Vick, én szatmárnémeti vagyok, úh majdnem földiek:)
A Kalinka vodkánál rosszabbat el se tudok képzelni, egy ideig dolgoztam a Zwack gyárban, vodkát csomagoló gépsoron, (diákmeló), rém büdös volt, és kicsit be is lehetett rúgni csak a szagától.
Akkor már tényleg inkább a bor, és tényleg az a max, amit így várandósan meg merek inni (esetleg).

Zsuzsi, nekem is kezd égni a gyomrom. (éjszaka) ha ez kell a szép hajhoz, hát legyen.
Dorka, szerintem ha nagyon nem jön be az ágy, akkor udvariasan köszönd meg és küldd vissza.

Reni, akkor mégiscsak jobb, hogy sima kendőt vettem. Jó készülődést!

Próbáltam nézni olcsó hálóinget, nálunk nem kínai van, hanem "perzsa bazár", volt is, olcsó is, elöl gombos is, de olyan rémes, (zöld-pink-sárga-hímzett virágos), hogy a hátam borsózott. Belegondoltam, hogy ebben szülni... hát az életkedvem is elment tőle :lol:
monke

Hali!!!

Móni,Vick ,én nyírgyulaji vagyok / Nyírbátor mellett /.Mátészalkára jártam középiskolába :D :D :D Nekem is ismerős az útvonal.
Mondjuk én már 20 hetes korom óta nem merem elhagyni Debrecent.

Nekem elég érzékeny a pocakom,mikor picurka elkezdi nyomni magát rendesen fáj,és már szerintem megint nőt :D

A múltkor 1988-as aszút ittam,na az elég rendesen ellazított,pedig csak egy pohár volt.

Kép

Kép
krisztinaa

Hú, Móni, ari vagy, átküldenéd nekem?Meg hogy hol van helyileg, hogy lehet eljutni oda stb.
Tényleg annyi az annyi?
Mert ez a csaj, a tavaly kihúzott fogamat 93 ezerért akarta megmenteni, gyökértöméssel meg vmi csap beépítésével és inkább kihúzattam.az meg 20 volt!
Na oda soha többet!
Hlóing, hát vhol csak kapsz...
Nézd meg ott a Keletinél, ahol múltkor írtam...Sztem nem bánod meg.

Krisztina, kb 1 hete nekem is fáj már, ha a baba erőteljesen kitolja magát, vmikor arra ébredek már reggel, hogy nagyon húzódik és fáj.
Most felraktam magamnak egy Anita has és derékdartót, még eddig nem használtam, de azt kell mondjam, segít.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,

Igen, csak ma éreztem először a gyomorégést, szerencsére már elmúlt. Néhány szem keksz segített. Remélem, nem lesz gyakori az érzés, mert elég kellemetlen.

Egy nagy munkámat elfogadta a bíróság, úgy örülök :-)

Móni, most, ahogy így megfogalmaztad a hálóinggel kapcsolatos érzéseidet, rájöttem, hogy nekem is az a bajom vele :-) Na, majd még nézelődök.

Néha nekem is kellemetlen, ahogy kitolja Babu a popóját. De azért annyira nem vészes, egyelőre. Ha romlik a helyzet, veszek én is ilyen hastartót.

Ma kismama-farmer vadászatra megyek, majd beszámolok.

Az én szüleim 260 km-re laknak, a páromé 220-ra, nem egy irányba, hogy ne legyen olyan egyszerű. Általában 3-4 hetente megyünk mindkét helyre, de október közepétől már jó lenne Pesten maradni, sosem lehet tudni. Még az október 23-i hétvégén max. utaznék, de akkora meg kamarai ügyeletre vagyok beosztva... :-( Bár még próbálok egyezkedni velük, de nem úgy tűnik, hogy lehetne. A szüleim úgyis feljönnek majd meglátogatni, már mondták :-)

Ja, és november 5-re még van egy tárgyalásom, bár már beszéltem egy kolléganővel, aki elmegy, ha úgy alakulnak a dolgok.

Reni, igen, első unoka, mindkét oldalon, de az én családom részéről van csak igazi nagy izgalom, várakozás. Apukámat többször is azon kaptam, hogy a nappaliban nézegette a fotót, ahogy kitettem a hétvégére.
Jó készülődést!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Kata, írok privit mindjárt a fogdoki részleteivel.
Nem értem pontosan, mire jó a hastartó?

Zsuzsi, nagyon cukik a szüleid:)
Gratula az elfogadott munkához!! Nem vagy semmi.
A november 5-i tárgyalás viszont már húzós lesz:)
én bevállaltam egy könyv fordítását október 15-ig, úgy, hogy október 2-ig melózok... csak hogy legyen min izgulni.

Hálóinget csak találok idővel (benézek a Keletihez, ha arra járok, meg kinézek a piacra is, amit Dorka írt...) Nem igaz, hogy nem tudnak valami kevésbé "csiricsárit" gyártani olcsó kategóriában:). Mondjuk fehéret... vagy legalább egyszínűt.

Krisztina, megértem, hogy nem nagyon mozdulsz ki Debrecenből... szerintem ilyenkor már megnyugtatóbb a kórház/doki stb vonzáskörzetében maradni...

Nagyon jó lenne ha összejönne ez a hordozós hétvége - Szilvi, Reni, ti jönnétek, ugye?

Szép estét, jó pihenést mindenkinek,

Móni
monke

Sziasztok,

Kata: fogdoki ügyben - én is tudom ajánlani a fogorvosomat, egy hölgy az illető, 2 kisgyerekkel. Én elég ájuldozós vagyok, meg a párom sem bírja ha a szájában turkálnak, de ő ezt nagyon jól kezeli. A Ferenc körút és az Üllői út kereszteződésétől van nem messze. Ha kéred, megadom az elérhetőségét én is. Az ár nagyjából uaz, mint Móninál.

Krisztina: nagyon tetszik a babaszoba. Ez a narancsos színvilág nekem is nagyon bejön.

Móni: én tervezem, hogy kimegyek erre a hétvégére.

A Minimanóban lesz szerdán valami szülésfelkészítő 2 órás tanfolyam, még arra tervezek elmenni. Kíváncsi vagyok miket mond majd a leányzó. Párosával várják a kismamákat, és állítólag szó lesz fájdalomcsillapításról, meg pozíciókról, meg még fene tudja mi mindenről.

Én majd csak jövő hét kedden találkozom a szülésznővel. Legalábbis remélem, nem mondja le.

Ja, amúgy én meg Nyíregyházán születtem, még laknak is arrafelé rokonaim, szóval én is szabolcsi vagyok :lol:

Kata azt hiszem Te kérdezted: nekünk az AC401 Angelcare légzésfigyelőt ajánlották, én azt vettem, kint a 18. kerületben, ott van egy nagyon olcsó bababolt.

Szép estét,

Szilvi
huszilvia

Sziasztok!

De jó, hogy ennyi környékbeli van köztetek! :)
Nagyon merészek vagytok, hogy még útnak indultok októberben. Én most szóltam anyósoméknak, hogy ez volt szülésig az utolsó látogatás. Anyukámék meg jönnek,amikor kell addig is, meg anya itt lesz 3 hétig, amikor megszületik Vince.

Vettem mégiscsak pelenkakukát, mert mi elsőn lakunk,nem olyan könnyű leszaladgálni a nagy kukához,itthagyni a 3 gyereket meg egyebek, éjszaka meg nincs kedvem szagolni,merthogy egy szobában leszünk a kicsivel. De nagyon jó áron vettem, mert kb. 3500 Ft-ra jött ki, ugyanis most csak 5190 Ft és a Brendon kártyámról leszedték még a pontokat, így jött ki az ár. Állítólag sima kukazsákkal is működik a dolog.
Holnap rendeljük a kiságyat, jövő héten érkezik.:D
Így mostmár minden meglesz.

Jó éjszakát mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Móni, Szilvi, előre is köszi, jövő hétre vmelyikhez bejelentkezek a kettőtök ajánlata közül.

Vick, milyen méretű kukászsák jó?Mert ez a kazettás utántöltés elég drága...
Milyen kiságyatok lesz?

Szilvi, ez a legújabb fajtája a légzésfigyelőnek, asszem, amit vettél.
Majd meséld el, miről volt szó ezen a 2 órás előadáson.
A fogdoki elérhetőségét átküldenéd akkor priviben?

Zsuzsi, nem semmi ahogy még pörögsz a munkahelyeden.Bár ezt a nov 5-öt kicsit neccesnek tartom.
Én novemberben már kis se mozdulok.Barátnőmnél tavaly 3 és fél héttel előbb jött a baba, így október végén kibújt már nov közepe-vége helyett.

Móni, mit fordítasz?Hálóing téma még, igen, elég csicsásakat árulnak, nem pont kórházba való, meg úgy egyáltalán.Én is az egyszerűbbeket díjazom.

Szoptatás:Én nagyon félek, hogy nem tudok majd, mert szinte semmit nem nőttek a melleim.És ahogy Reni, Enikő és Vick is panaszkodtak, szinte minden barátnőm azt mesélte, hogy nagyon nehéz jól csinálni, főleg ha a kórházban oda se adják pl a babát időben.
Meg vkinek oltári fájdalmai vannak, vérzik, sebes, baba is kínlódik, nagyon rossz lehet.
A védőnőm azt mondta, tart majd pár előadást és egy csak a szoptatásról szól majd, ez mondjuk érdekelne.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Ja, Móni, ezt a hastartó akármit én is kölcsönbe kaptam, tegnap használtam először, mert úgy éreztem, elhagyom a hasamat és beakadt a derekam is megint.
Igazából ez rögzíti a pocit meg derekat, leveszi a derékról a terhelést, de nem szorít egyáltalán.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Hahó,

Kata, átküldtem a privit.

Szilvi
huszilvia

Sziasztok,

Kata, szerintem a mellméret egyáltalán nem függ össze a szoptatással. Az egyik barátnőmnek szó szerint semmi melle nem volt, nem is lett (70A) és mai napig szoptat rendszeresen, holott már két éves elmúlt a kislánya.
Azért én is félek, hogy fog-e menni a dolog, lesz-e tejem, nagyon fog-e fájni stb. Főleg, hogy tegnap este olvasgattam egy babanevelési könyvet, hááát, nem nyugtatott meg.

Babu átment artistába, egyfolytában izeg-mozog. :-)

Jaj, borzasztó éjszakám volt, fél 5-től ébren vagyok. Családi ügyek miatt izgulok, ismét előkerült a szüleim vállalkozásásának a jóakarója. :evil:

A nov. 5. tényleg necces már, az a szerencse, hogy 5 perc sétára van a lakásunktól a bíróság... Meglátjuk... Ha megszülök, vagy valami más lesz, elmegy a kolléganőm.

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!!

Kata szerintem nem olyan tragédia a szoptatás,előttem csak jó példák vannak.
Szerintem az a lényeg hogy minél hamarabb és többet legyen cicin a baba,még akkor is nem jön semmi.És hamarabb is elindul a tej ha rajta van picur.
Én tavalyról tapasztaltam hogy 3 nap után kezdtem el fejni / addig nem tudták eldönteni hogy apasszunk vagy fejjünk / és bizony elég késő volt,sokat szenvedtem vele,bedurrant rendesen.
Igazából senki nem tud ebben segíteni,megmutatják de magunknak kell kitapasztalni hogy hogy jó akár a szoptatás ,akár a fejés.
Arról nem is beszélve hogy csodálatos érzés lehet.....

Nagyon nehéz ez a nap,ma van pici Angyalkám szülinapja....elég nehezen viselem.Este ha hazajön apa,megyünk hozzá és kap ajándékot is.Mondjuk minden héten megyünk és kap is mindig valamit,de ez a nap akkor is más.....

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztinaa, nagyon sok erőt kívánok Nektek ma estére!

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Krisztina,

Gondolok ma rád, és vigyázzatok magatokra.

Szilvi
huszilvia

Kriszti
Sok erőt kívánok nektek, nem lehet könnyű, teljesen megértelek!

Voltunk ma uh-on,mindent rendben találtak, a méretei középértéket mutattak, a kis agyában lévő ciszták felszívódtak teljesen (szerencsére),magzatvíz átlagos, méhlepény rendben.
Nagyon megnyugodtam és olyan kis gyönyörű, hogy még az ultrahangos nő is megjegyezte!:D

Mindenkinek szép napot!

Ja, az ágyunk Brendon Dover átalakítható kiságy lesz, a honlapjukon megtekinthető!

vick
Kép
Kép
ervick

Krisztina, sok erőt kívánok mára én is nektek!

Vick, örülök a jó uh eredménynek!Sok sikert az ágyvételhez.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Krisztina: Sok erőt kívánok ma estére!

Voltam UH-n, minden rendben, a doki nov. elejére jósolja.
Megcsinálták a fogamat is, úgyhogy most megnyugodtam, hogy minden rendben.
A kapott kiságy kopott, törött, agyonmatricázott, funkcionálisan használhatatlan. :?
Most nézelődöm, az uram meg azt mondta, úgyis akar még egy birkapörköltet csinálni bográcsban, majd eltüzeljük... :D

Tegnap voltunk a kórházban szülésfelkészítőn és megmutatták, mi hol található. Jó volt, hogy elmentünk, ajánlom mindenkinek.

Vick, megnéztem az ágyat, tetszik.

Szoptatástól én is tartok egy kicsit, hogy nem fog sikerülni, de remélem nem lesz gond.

Zsuzsi, minden elismerésem a bevállalt melóért!

Szép estét mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

sziasztok!

hát megjöttem,de megint nincs időm olvasni :oops: :oops: :oops: ,mert 2 éves papírmunka lemaradásban vagyok,amit meg kell csinálnom 3 napon belül... :twisted: Csak most jött rá a könyvelő,hogy nem jól vagyunk lekönyvelve mezőgazdaságilag,úgyhogy sűrgősben meg kell csinálnom! :roll:

az uh-n minden rendben volt,Gréta 1600 gramm. Tegnap hajnali 3-kor ébredt,és keltett persze engem is,6-ig le sem lehetett lőni,hát mire beértünk az uh-ra,úgy húzta a lóbőrt..... :lol: így csak alvós képeink vannak. Úgy néz ki,hogy jó nagy baba lesz.... :shock: és már befordult célirányba a drága! :lol: Haja az nincs túl sok,de még lehet... bár mondjuk én is majdnem kopaszon születtem... :lol:

Kép Kép

Millió puszi mindenkinek!!!!!

Kép Kép

Gréta és Dy
*dy*

Edina

Nagyon szép és szépen látszik a kis arca! Gratulálok!

Dorka
Köszi :D

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Krisztina, gondolunk Rád! Szörnyű lehet ezt így most átélni.

Szilvi, akkor, ha megengeded, én csatlakoznék (mármint arra a hordozásos programra:) aztán meglátjuk, jön-e még valaki.

Edina, jópofa az UH-s kép, szép nagy baba tényleg!!!
Nem semmi, hogy megint mennyit dolgozol.... kitartást kívánok!

Szoptatásról én is hallottam ezt-azt, kicsit horror dolgokat. Egyik barátnőm szerint nem szabad feladni, de nehéz, a másik feladta egy hónap szenvedés után, de a kislánya még fél év múlva is a mellére kívánkozott...

Kata, néha szoktam fordítani egy kiadónak főleg ilyen "populärwissenschaftlich" női dolgokat (gyógynövények, szépségápolás, wellness ilyesmi). ez most valami pszichológiai téma, arról szól, hogy túlságosan azt hisszük, hogy el kell kerülni a negatív érzéseket, pedig azok az életünk részei, és az, hogy nem tudjuk elkerülni, frusztrációt okoz blabla.
Könnyű és érdekes munka, csak hát sok... úgyhogy nagyon jó lenne, ha a baba megvárná az október végét a világra jövetellel.
Meg egyébként is.

Jó hír: szeptember 25-én kiköltöznek az új lakásunk régi lakói... úgyhogy jó eséllyel tényleg be tudunk költözni még a baba érkezése előtt.

Dorka, örülök, hogy tetszett a szülőszoba-látogatás - szerintem teljesen korrekt a Margit-kórház.

Zsuzsi, jó pihenést, remélem, holnap nem kelsz hajnalban és nem stresszelnek a családi dolgok:(

Mindenkinek jó éjszakát,

Pussz
Móni
monke

Hali!!

Köszönöm az együttérző szavakat.Nem volt rosszabb a temetőben mint itthon.Valahogy ott mindig könnyebb egy kicsit,és mire odaértünk a könnyeim is elapadtak.

Gratulálok az uh-hoz!!!!
Edina gyönyörü pofija van a kis hercegnőnek.

Most én is olyan időszakomat élem hogy hajnalban kelek,de nem baba miatt.Egyszerüen nem szeretek aludni.Egész életemben elég volt 4-5 óra alvás.

Úgy bosszant hogy mindenki odavan,hogy mennyit kell majd éjszakázni babával.Nem értem miért baj ez,hisz másnap nem megyünk dolgozni,majd napközben alszunk mikor ő is alszik.
Lehet én fogom fel egyszerüen,de én nem akarok tragédiát csinálni a gyereknevelésből,hiszen ő csak boldogság.
És ő pici kis tehetetlen,kire számítson ha nem ránk,a szüleire.

Megnéztem a Brendon új katalógusát,van benne egy piros és egy lila body,olyan édesek.Elég erős a színük,de gyönyörüek.

Kép

Kép
krisztinaa

Edina, nagyon édes pofija van Grétának, gratula!Gyere majd ha tudsz, sajnálom az újabb munkamennyiséget!

Dorka, nahát, elhiszem hogy kiakadtál a kiságyon!Van aki képes az ilyet még netre is feltenni, ütött-kopottan, agyon matricázottan, agyonrágva.
Nézegess akkor tényleg újat.

Móni, tök jó ez a fordítós lehetőség.Ha nem vagyok pofátlan, kell nekik munkaerő néha, beajánlhatnál...
Juj de jó, 1 hetet nyertetek akkor aköltözéssel, azalatt pont ki tudtok festeni.Már alig 2 hét, örülök!

Krisztina, én is sokszor fennvagyok éjjel, főleg most az allergiám miatt, de érdekes, mert ha mondjuk Márk miatt ébredek meg, mindig elmosolyodok rajta...
Pont a férjemnek mondtam hétvégén, ezerszer kelnék már fel a drága picinkhez, mintsem orrot fújni, lámpázni, tüsszögni az éjszaka közepén.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok,
Krisztina, egyetértek azzal, hogy sokan nyűgnek tekintik a gyereküket, elég rémes... próbálom tudatosan nem meghallani az ilyeneket, és arra készülök, hogy jó lesz és inkább kiteljesíti az életemet a baba, nem pedig beszűkíti... Szerintem nagyon sok múlik a hozzáálláson is.

Az éjszakázással kapcs. viszont annyit, hogy persze, én is szívesen felkelek majd hozzá akárhányszor (írtam korábban, hogy hozám nem keltek fel, mert akkor az volt a divat, hogy nem szabad... és hogy azóta is bennem van az a szorongás)

- viszont a nappali alvás felnőttnél nem ugyanaz, mint az éjszakai (egyszerűen már nem ugyanolyan a ritmusunk), és az éjszakai alváshiány nagyon komoly pszichés következményekkel járhat...
és egy ilyen helyzetben az ember eleve instabil (lehet).

Jó lenne, ha ez mindenkit elkerülne.

De sajnos tapasztalatból beszélek és félek tőle rendesen.

Kata, annyira nem jó meló az a fordítás... kétévente 1x ha van munka, akkor is marha keveset fizetnek, és kb egy fél év múlva- szóval tipikus kiadó:(
Inkább csak hobbyból csinálom, meg érdekesek általában ezek a kis könyvek. Ja és általában angolból.
Ettől függetlenül szívesen megemlítelek nekik, persze:) aztán majd meglátják vagy meglátod.

Fel szoktál ébredni Márk miatt is? A mozgásra?:) az én babám azt hiszem, csuklott valamelyik éjszaka (de nem arra ébredtem fel).

Vick, tényleg kis szép az ágy:)

Üdv mindenkinek,
Móni
monke

Móni, osztom a véleményedet, az éjszakai alvásra nagy szükségünk van, valóban.
A baba leginkább a hajnali hancúrozásaival ébreszt fel, éjjel alszik szerintem :lol:

Viszont szerintem elkaptam apától a múlt heti betegséget, mert tiszta herpesz lett mára az orrom alja és nagyon folyik az orrom, ez már nem allergia,kész vagyok teljesen.
Remélem nem árt a herpesz a babának, elvileg nem, csak kenőcsöt se szabad rá használni...
A szülésznőhöz meg ma estére lett megbeszélve a tali, mivel múlt héten a férjem betegsége miatt lemondtuk, már nem halaszthatjuk el...
Addig pihengetek

A fordításról, hát ez akkor olyan mint az én könyvem, mivel januárban jelent meg, év végén van elszámolás és jövő nyáron kapom meg az első juttatást érte :?
Azért köszi.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,herpeszre tudom ajánlani az alkoholt,ecseteld be egy kis pálinkával :D :D Komolyan!!!Fertőtlenít.

Kép

Kép
krisztinaa

Kata
Ha esetleg tartasz attól, hogy büdös leszel,akkor patikában lehet kapni tiszta alkoholt, talán kevésbé illatozó és magasabb jóval az alkohol tartalma (majdnem 100%), így a fertőtlenítő hatása is.

Pénteken jönnek végre festeni! Hurrá! Utána már lehet rendezkedni.

Szép estét mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Nem tudtam jönni egész nap. Megvagyok, csak nagyon sok munkám van, még enni is alig volt időm. Nemrég értem haza, most regenerálódok. Holnap orvos és védőnő, majd beszámolok, hogy mi volt. Este pedig megyünk babakocsit nézni, megint.

Edina, nagyon szép kislány Gréta, gratulálok! Tényleg nagy baba.

Kata, jobbulást, sajnálom, hogy lerobbantál.

Vick, örülök, hogy jönnek a festők, végre!

Dorka, sajnálom a kiságyat. Találtatok már másikat?

A kezdeti idők biztosan nagyon nehezek lesznek... Nem félek én, erős vagyok, de nem lesz sétagalopp. Mindenki azt mondja, hogy pihenjünk jó előre :-)

Jó éjszakát!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Nekem, hogy ikreim vannak, mindenki szörnyülködik, hogy jajjj, biztosan milyen nehéz volt az elején! Hát egyáltalán nem, még kettővel sem.Észre sem vettem, hogy éjszaka 2 óra etetés-büfiztetés, 1 óra alvás,utána kezdtük elölről.Most furcsa, de akkor annyira benne voltunk, egyáltalán nem volt nyűg!Fel sem tűnt.
Úgyhogy fel a fejjel, 1 gyerekkel is menni fog mindenkinek!

vick
Kép
Kép
ervick

Köszi lányok az alkoholos ötleteket, húha, biztos csíp, de kipróbálom lefekvés előtt mert a bioptron se igen használt neki.

Zsuzsi, pihenj légyszi, elhiszem, hogy fáradt vagy.Remélem holnap megtalálod az igazi kocsit!

Vick, nagyon klassz csajszi vagy!

Na voltunk a szülésznőnél, annyira aranyos és kedves, bár ezért választottam.Szóval bementünk az egyik szülőszobába és ott beszélgettünk,van 4 db 1 ágyasuk, elvileg ha lesz hely, olyanba kerülünk.
Ő lesz végig velünk már az elejétől fogva, éjjel is lehet hívni és itt nem csecsemős nővérnek adják át oda rögtön a babát, hanem ő viszi el apával lefürdetni, köldököt rendberakni,karszalagot feltenni és felöltöztetni.Ez nagyon megnyugtatott.
35. héttől a ctg-ket is ő csinálja majd .
Leginkább a borotválás-beöntés-gátmetszés 3mastól ijedtem meg picit, vagyis fura belegondolni :lol:
Átbeszéltük mit kell bevinni nekem és miket a picúrnak és az első peluscsomit meg popsitörlőt is vettük hazafelé.
A többit majd a bababörzén akarom, állítólag nagyon olcsó a pelus és raklapszám veszik ott meg.

Na jó éjt mindenkinek,

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Sziasztok!

Gréta baba tényleg gyönyörű! :D

Kiságyat nézek a neten, használtan, ha nem találok, marad az új, de az nem esne most valami jól....

Kata, örülök, hogy jól sikerült a szülésznővel a találkozó, én 16.-án megyek hozzá. Szerintem nagyon megnyugtató, ha sikerül mindent átbeszélni.

Zsuzsi, pihenj, ne hajtsd túl magad! Kiváncsi vagyok, találtatok-e babakocsit.

Szép napot mindenkinek:
Dorka

Kép
traudorka

Sziasztok,

Kata, örülök, hogy megnyugodtál a szüéssel kapcsolatban. Jó érzés lehet, hogy most már erre is tudsz készülni.

Majd beszámolok, mi volt az orvosnál, védőnőnél, illetve mire jutottunk babakocsi ügyben.

Próbálok pihenni, persze, de annyi teendő van és a sok idegeskedés nagyon sok energiámat kiveszi. :cry: A párom már nagyon félt, hogy a héten minden este kiborultam és még csak 3 nap telt el...

Vick, nagyon ügyes vagy, egy gyerekkel akkor simán elleszünk :-) Megnyugtató, amit írsz.

Móni, örülök, hogy eddig rendben haladnak a dolgok a költözéssel. Reméljük, mielőbb be tudtok költözni.

Szép napot!

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Hali!!

Dorka,nem tudom mennyibe kerül a használt,de újat lehet venni már 15 ezer körül,szerintem jobban jársz vele.

Vick,nem is tudom itt szokás egyáltalán szülésznővel konzultálni?
Mondjuk nekem van egy aki nagyon szimpatikus,Magos Andreának hívják,ismered?Nem bánnám ha ő lenne,de igazából szerintem ott mindenki kedves.

Kérdés!!
Köldöktapaszt érdemes venni szerintetek?

Meg a légzésfigyelőn vekengek,olyan sokan mondják hogy nem kell és ugyanannyian hogy kell.
Használtan nem akarok mert az az 5 ezer ft külömbség nem éri meg,hogy nincs rajta garancia.

Tegnap az Aventtel leveleztem.Tavaly egy hónap alatt tönkrement a kézi mellszívóban 2 szelep is.Most gondoltam be kellene szerezni,ha esetleg szükség lesz rá.A Brendonból elküldtek,hogy írjak az Aventnek.Írtam......900 ft az a picike szelep,komolyan nincs 1 cm,és 1200 ft a postaköltség.Egyébként legalább 100 db beleférne egy borítékba.Kiakadtam.

Holnap este doki,nagyon izgulok,remélem minden oké.

Kép

Kép
krisztinaa

Dorka, szerintem is inkább új kiságyat nézz, mert alig olcsóbb a használt és hiába adnak hozzá matracot, nem fektetnéd szerintem a babádat a más gyereke által összepisilt matracra...
Én az ikeás leksviket néztem ki 29 ezerért, de lehet még a bőrzén körülnézünk.Vadiúj sultan matrac hozzá 5-6 ezer.

Zsuzsi, kezdek aggódni érted :oops:
Bírni fogod novemberig?
Remélem a babaholmi vásárlás ma megnyugtat picit!

Légzésfigyelőről megoszlanak a vélemények, de szerintem sem árt.Állítólag koraszülötteknél és fiúbabáknál van nagyobb jelentősége...

Krisztina, úgyis akartok majd tesót, ha ennyi a különbség, tényleg vedd meg az újat.

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Kata,tényleg ennyi,sok használtat néztem a tesz-veszen de 15 ezer alatt nem nagyon adja senki,esetleg már az ezer évest.A MediaMarktba a legolcsóbb 20 ezer.

Kép

Kép
krisztinaa

Krisztina, ha tényleg ennyi a különbség, akkor szerintem is inkább az újat vedd.

Ha tudok, szívesen segítek Neked a szelep beszerzésében, elküldésében. Hol árulják, azt tudod?

Azért ez nem túl megnyugtató, hogy az Avent ilyen hamar tönkrement... Pedig ezt néztem ki én is. Még azon vacillálok, hogy olyat vegyek-e, ami csak magában van, vagy cumisüveggel, vagy tejtárolóval. Nektek mi a véleményetek?

Dorka, már 10-12e-től van új kiságy, szerintem is inkább nézz újat. Ha használtat veszel, akkor viszont mindenképp vegyél bele egy új matracot szerintem.

Légzésfigyelő: nem készültem venni, ha a volt főnöknőm tényleg kölcsönadja, örülni fogok neki.

Kata, aranyos vagy, hogy aggódsz. Most már tényleg visszafogom magam, legalább a munka terén, ha már az egyéb dolgoktól nem tudok elszakadni úgysem. Hogy van az allergiád, megfázásod (vírusod)?

Képzeljétek, a húgom tegnap vett Babunak jó pár kisruhát, olyan aranyos :-) Vett rugdalózót, igazi csajos kisruhát, kardigánt.
Most már tényleg fotózok, de a kábelt csak ma adja vissza.

Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Zsuzsi, remélem, hétvégén ki tudod magad pihenni, és hogy ez csak egy időszakos pár napos stressz, nem tart egész ősszel... vagy beindult nálatok is a "főszezon"?:(
Írj majd a babakocsiról!

Dorka, utólag jót nevettem a párod javaslatán, mármint, hogy birkapörköltet főz, ami alá kell némi tüzifa...
tényleg vegyetek új kiságyat inkább.

Vick, tök jó volt olvasni a tapasztalataidról...

:) ezek után tényleg csak megbirkózunk egy babával...
Tényleg, Reni, Fleur, Enikő, Vick, írjatok minél többet a tapasztalataitokról!!! már ha van időtök és kedvetek:) engem nagyon érdekelne, szerintem mindenkit.

Krisztina, én vettem köldöktapaszt - nem tudom, érdemes-e, hiigénikusnak tűnt és nem volt annyira drága.

Kata, tök jó, hogy szimpatikus és megnyugtató a szülésznő... na és remélem, hogy van 1 ágyas szülőszoba, milyen dolog az már, ha nincs...
én úgy vagyok ezzel a borotválás és társaival, hogy ha már ott vagyok, nem hiszem, hogy ezekre koncentrálnék... szóval biztos kellemetlen, de részletkérdés.
Viszont még mindig nincs szülésznőm, meg a dokival se beszéltünk szülésről (21-én megyek elvileg)

Szép napot nektek,
Üdv
Móni
monke

Zsuzsi, de ari a húgod és biztosan jó ízlése is van.
Vele vagy a pároddal mész ma babakocsi körútra?
Szerelmes vagyok a babaholmikba, rájöttem :lol:
Hétvégén még lesz egy körünk a brendonban, az akciós kuponokra akarok vásárolni cumisüveget meg pelenkázóalátétet meg eldobható bugyit.
Zsuzsi szerintem ha még semmiylen Aventes cuccod nincs, vedd meg a kezdő szettet, abban van minden.

Krisztina, inkább a garisra szavaznék akkor már én is a helyedben,tényleg.

Igen, várjuk a mostanában ritkán író anyuka kismamik tapsztalatait!

Köldöktapaszt gyógyszertárban lehet kapni?

Móni, igazából eddig a szülés se jutott eszembe, de tegnap ott a helyszínen előtörtek a tavaly történtek, fura helyzet volt, de ugyanakkor más nagyon.
Na igen, ha odakerülünk majd élesben, minden más lesz,csak fura volt így hallani tudod.
Kaptam szülésfelkészítő előadásokról papírt, de lehet nem megyek el, mert a szülésznővel még párszor talizunk, az elég.
Ha meg császár lesz, hát, azt is elmondta.

pusz,

Kata

katicat
Szigetszentmiklós

Zsuzsi köszi,de egyenlőre nem kell.Egyébként én is arra gondoltam,hogy megkérek majd valami ismerőst.Még most is bosszankodom ha belegondolok.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok Kismamák!

Sokszor benéztem, mióta nem írtam, ellenőriztem :wink: , hogy Mindenkivel rendben mennek-e a dolgok. Anno párszor még írtam az anyatanyára, akkor sokan átmentek, aztán költöztünk, nem volt netünk és most valahogy ide húz vissza a szívem. Lányok, jöhetek újra, beleférhetnék megint a csapatba?

Üdv.: Friday

hmmm, a vonalzóim is eltűntek
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára friday 2009.09.10 13:52-kor.
friday

Sziasztok!

Kriszti sajnos nem tudom, lehet-e külön kérni szülésznőt,a császárnál is volt valaki a fejemnél,de nem tudom, hogy hívták. Amúgy rendesek nagyon, szerintem bárki lesz is ott.

Azt nem tudom, hogy van-e ilyen 1 ágyas szoba, de mindenki el van külön függönyözve. Csak az a furcsa, hogy hallod, amint más épp kitolási szakaszban van, meg ilyesmi, de mikor én hallottam, hogy másnak felsír a gyereke, rendesen könny szökött a szemembe.Tudtam, hogy már nem sok és én is hallani fogom!

Mondtátok, hogy mi anyukák meséljünk,ha kérdeztek akkor szívesen, mert nem tudom, kit mi érdekel.

Nekünk nem volt és nem islesz légzésfigyelő,mondjuk 1 szobában leszünk, úgyis hallgatom a szuszizást,meg az a nagy igazság, hogy ha nem tudja az ember, hogy ha gond van, mit is kell csinálni, én nem sok hasznát látom.Akkor lenne ez jó, ha meg is mutatnák, hogy amennyiben nem tévesen riaszt, akkor te otthon mit tudsz tenni,hogy kezd el az újraélesztést, amíg kiér a mentő. De jobb nem is gondolni ilyenekre, ne legyen rá szüksége senkinek! :)

Kiságyat nézzétek meg jól, milyet vesztek, mert mi ilyen olcsót vettünk anno a lányoknak, de úgy utáltam, hogy azt elmondani nem tudom. Fél évesek voltak, mikor egy éjjel Eszter alatt beszakadt az ágy, aztán kezdett szétesni, édesapám fém pántokkal rakta össze, hogy megálljon,de így is, mikor már álltak és rázták magukat 15 centis kilengése volt az ágynak. Ez konkrétan a Drewex Kuba kiságy volt.

Mindenkinek szép napot, vásárolgassatok,készülődjetekés pihenjetek egyre többet!
Puszi

vick
Kép
Kép
ervick

Ja, az Avent mellszívóm a 2. nap elromlott. :(
Nekem a Pesztonka vált be, de ezt már azt hiszem írtam.

vick
Kép
Kép
ervick

Sziasztok,

Akkor a helyzetjelentés a mai napról:

Orvos: méhszáj rendben, valójában minden rendben, +6 kilóval elégedett volt. A szülésről, szülésznőről nem beszéltünk, azt mondta, majd legközelebb (múltkor is ezt mondta).

Védőnő: Nem elégedett azzal, hogy 2 hónap alatt 4 kilót híztam, csak húst és zöldséget egyek, kerüljem a szénhidrátot, be is írta a kiskönyvbe. Szerinte kevés a vasam (az orvos nem mondott rá semmit), 1 egységgel van a határérték alatt. Sok a kalcium-oxalát a vizeletemben (az orvos erre sem mondott semmit), kerüljem a kakaó tartalmú ételeket, szedjem ismét a magzatvédő vitamint.
Szoptatással kapcsolatban előadta, hogy olyan nincs, hogy valaki nem tud szoptatni, ez a fejben dől el, mindenkinek van teje, neki minden kismamája szoptatni fog és kész.
Hát, ez így nekem egyszerre olyan sok volt, hogy majdnem sírva mentem vissza dolgozni.

Vásárlás:
Babakocsi: úgy tűnik, a Cam kombi baby lesz (amit Krisztina is vett). A giordanorol ebben az üzletben lebeszéltek, mert eltűnt a gyártó, de egyébként sem ajánlják. A Chicco tetszett még, de azt mondta az eladó, hogy az drágább is, és kínai is, a Camet javasolja, igaz, az picit nehezebb. Na, majd megedződök.
A húgommal voltam (a páromnak hétköznap esélytelen 7-nél előbb elszabadulnia), vettünk egy rózsaszín plüss kisruhát Babunak, 2 kifogót, nekem eldobható bugyikat, aztán bezárt az üzlet... Folyt. köv. jövő héten.

Vick, az egyszerű kiságyakról mindig Te jutsz eszembe és mondom mindenkinek, hogy normálisat kell venni.

Kata, szerintem az Aventes kezdő szettet veszem meg, nincs még semmim.

Friday, örülök, hogy visszatértél. Mi nem mentünk el, cserébe jól összeszoktunk. :-) Mi újság veletek?

Tényleg, hol vannak a kisgyerekes társaink? Remélem, jól vagytok, csak el vagytok havazva.

Jó éjt,
Zsuzsi

Zsuzsi

Kép
kankalin79

Sziasztok,
Ma már jöttem kora este, de jól elszállt amit írtam, aztán berágtam...

Most nincs már erőm újra leírogatni (a vágólapon sem volt meg, pedig okulva a régebbiekből időnként másolni szoktam)

Blankival a szobatisztaságot gyakoroljuk és a nagydolog még mindig nem megy. A pelusba már nem akar, a bilibe, wc-be nem sikerül. Emiatt székrekedése van, és nem is alszik napközben, mert biztosan kell neki... Amiért nem alszik nyűgös és egész nap vele kell foglalkoznom szünet nélkül. Úgy sajnálom, de nem tudom, hogy mi a jó megoldás. A lazítást még nem akartam, mert ha amiatt esetleg rossz helyre megy, attól méginkább szorongani fog... Van erre valami ötletetek?

Nekem az Avent nagyon nem vált be, de van, aki esküszik rá...

Zsuzsi, ne foglalkozz a védőnővel, ez csupa hülyeség, amit mondott. Lényeg, hogy a doki szerint minden ok :) Nagyon beindultál a vásárlással :) Sokat dolgozol, amire azt mondanám, ha bírod, akkor miért ne...de a leírtak alapján már lehet, hogy sok ez neked?

Kata, engem is foglalkoztatnak a szüléssel kapcsolatban ezek a "részletkérdések is". Végülis a borotválás, beöntés stb. nagyon intim kérdések, amik a komfortérzetünket jelentősen befolyásolják. Nekem is fontos, hogy minden rendben legyen, hogy a babára koncentrálhassak szülés közben. Tudod...említettem, hogy Blaninál semmi ilyesmire nem volt idő, és ez eléggé fusztrált, mégha nem is akartam vele foglalkozni. Igaz, hogy nem ez a legfontosabb, de sok ilyen kis részlet adja meg a hangulatot :) (ez elég viccesen hangzik)

Móni, engem is nagyon érdekel ez a gyerekhez való hozzáállás téma...majd újra lekörmölöm, hogy hogy alakult ez nálunk.
Kíváncsi lennék a ti elképzeléseitekre is, aztán fél év múlva visszatérhetnénk a témára, ki mit gondol másként :)

Vick, olyan kíváncsi lennék Hangára és Eszterre...tennél fel képet róluk?

Dorka, ez a birkapöri tényleg jó :) Remélem,hogy mi jó állapotban kapjuk vissza az ágyat :)

Pussz, Jó éjt mindenkinek
R

Kép
Kép
34372

Hali!!!

Zsuzsi szerintem nem nehéz a cam,a váz magában 7 kg,együtt meg szerintem nem érdemes cipelni,mikor mindent le lehet róla egyszerüen venni.

Kép

Kép
krisztinaa

Sziasztok!

Most csak egy gyors helyzet aztán majd hétvégén még jövök!!

Megvolt az uh minden oké pontosan korának megfelelők a méretei:) Viszont súlyt nem mértek nekem meg hirtelen nem jutott eszembe hogy rákérdezzek:(( kicsit bunkó volt most a csajszi!!
Dokinál is minden oké, az eddigi 2000-es méhszájamból 3100 lett:) nem értem hogy lehet a doki is csodálkozott de azt mondta most ennyinek érzi és ez így jó is!! Szóval megnyugodtam.
Igaz mostanában már elég sokat keményedik a pocim, de ő is azt mondta , hogy feles konyak, vagy 2dl vörösbor.

szép napot mindenkinek!!

Kép

Kép

Enikő
áfonyácska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?